Ένα Ημερολόγιο Κατοχής, του Θεόδωρου Μιχ.Τσερπέ. . Τη Δευτέρα, 26 Νοέμβρη 2007, στις 7 το απόγευμα, στο Θέατρο ΑΛΦΑ, Πατησίων 37, θα παρου...
.
Τη Δευτέρα, 26 Νοέμβρη 2007, στις 7 το απόγευμα, στο Θέατρο ΑΛΦΑ, Πατησίων 37, θα παρουσιαστεί, με
ελεύθερη είσοδο, το τελευταίο βιβλίο του αλησμόνητου Μεσσήνιου, ιστορικού,συγγραφέα Θεόδωρου Μιχ.Τσερπέ,
«Το Άγιο Χαιδάρι», με επιμέλεια, εισαγωγή και σχόλια του Στέφανου Ληναίου.
Είναι το προσωπικό του, χειρόγραφο, ημερολόγιο που περιγράφει όλα τα γεγονότα που έζησε στα χρόνια της κατοχής και ιδιαίτερα στο μαρτυρικό Χαιδάρι. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό περιέχει αμέτρητα, άγνωστα, σπάνια, στοιχεία, ντοκουμέντα, έγγραφα, γεγονότα, στατιστικές και ονόματα εκτελεσθέντων και φυλακισμένων στη μαύρη τετραετία της πατρίδας μας.
Αυτό το κιτρινισμένο, χειρόγραφο, ημερολόγιο, το παρέδωσε, λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, στον ανηψιό του Στέφανο Ληναίο και ο οποίος, έπειτα από μια πολύχρονη προσπάθεια και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και των εκδόσεων «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» του Πέτρου Κουλουφάκου, μας το παραδίδει σήμερα, ως ένα,ολοκληρωμένο βιβλίο-ντοκουμέντο.
Την παρουσίαση οργανώνει ο Σύλλογος της Μεσσήνης (Νησί), « ΠΑΜΙΣΟΣ» (της ιδιαίτερης πατρίδας του συγγραφέα και του επιμελητή) και οι εκδόσεις «ΔΙΟΓΕΝΗΣ».
Θα προλογίσει ο Μανώλης Γλέζος και θα αναλύσουν τα περιεχόμενα του βιβλίου οι συμπατριώτες του συγγραφέα, Βασίλης Κρεμμυδάς, Ιστορικός-Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ιστορικός, Ομότιμος Δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Ο Θεόδωρος Μιχαήλ Τσερπές, υπήρξε ένας ευρυμαθέστατος άνθρωπος, ευπατρίδης , άκακος και άνθρωπος του καθήκοντος και της προσφοράς. Στην γενέτηρά του Μεσσήνη χάρισε ένα πόνημα ζωής, την τοπική Ιστορία της και ασχολήθηκε με την διάσωση της περιουσίας του Δήμου. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάποιος στο υπόλοιπό έργο του, που υπήρξε πλούσιο μεστό και πρωτότυπο , έτσι ώστε να τον κατατάξει στις ελάχιστες προσωπικότητες της Μεσσήνης που εμπράκτως υποστήριξαν την καταγωγή τους .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαστε όλοι ευγνώμονες στον κυρ-Θόδωρο , είτε το γνωρίζουμε είτε το ανακαλύψουμε στην πορεία του βίου μας.
Περιμένουμε το εκδοθέν αλλά και ανέκδοτο έργο του με μεγάλη αδημονία.....