GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ώρα του Φώτη Κουβέλη;

. Του Χρήστου Πουλάκη . Ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου του Συνασ...

.
Του Χρήστου Πουλάκη
.
Ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου του Συνασπισμού. Η απόφαση αυτή ξάφνιασε πολλούς, δεδομένου πως χάρη στο ρητορικό του χάρισμα, στο προσιτό και οικείο επικοινωνιακό στυλ του ο ΣΥΡΙΖΑ ενστερνίστηκε μεγάλο κομμάτι των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Επί των ημερών του, το κόμμα της Κουμουνδούρου κεφαλαιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυσαρέσκεια αυτής της κοινωνικής μερίδας για το ΠΑΣΟΚ , βλέποντας τα εκλογικά ποσοστά του να εκτοξεύονται στο 5.1% και να ξεφεύγει κατά πολύ από το στόχο της επίτευξης του ορίου επιβίωσης του 3%.
Μένει τώρα να βρεθεί ο διάδοχος… Η Ελευθεροτυπία και δη ο «Συνασπισμολόγος» της, Φώτης Παπούλιας, προκρίνουν το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Εύγλωττος και ικανός στο χειρισμό της εικόνας ο παλιός φίλος Αλέξης, έχει ως μείον, όχι τόσο το πολύ νεαρό της ηλικίας του, αλλά το ότι πάντα υπήρξε άνθρωπος των κομματικών γραφείων, άνθρωπος που δεν έχει να επιδείξει συμμετοχή σε άλλους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, πόσο μάλλον περγαμηνές από μία τέτοια συμμετοχή. Επίσης, αποτελεί ακόμη «κόκκινο πανί» για πολλούς στην ανανεωτική πτέρυγα του Συν και τυχόν εκλογή του θα μπορούσε να πυροδοτήσει τέτοιες αντιδράσεις που η διάσπαση του κόμματος θα γινόταν κάποτε αναπόφευκτη. Και αυτό, για λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με τη θητεία του ως στελέχους και μετά επικεφαλής της Νεολαίας Συν, όσο και με τον αποκλεισμό του Μιχάλη Παπαγιαννάκη από την κορυφή του ψηφοδελτίου στο Δήμο της Αθήνας προς όφελός του από τα πάνω και παρά την αντίθετη εισήγηση των πολιτικών κινήσεων του Δήμου.
Ο συνήθης διεκδικητής της προεδρίας Παπαγιαννάκης μετρά ήδη στο ενεργητικό του δύο αποτυχημένες υποψηφιότητες. Γνώστης των διεθνών οικονομικών και πολιτικών θεμάτων όσο λίγοι, με αποδεδειγμένη ευαισθησία για τα οικολογικά θέματα, με προγραμματικό λόγο που αποφεύγει ακρότητες και λαϊκισμούς, διαθέτει ωστόσο δύο μειονεκτήματα. Αδυνατεί να απαλλαγεί από το απόμακρο, ακαδημαϊκό του ύφος όταν απευθύνεται στην κοινωνία, φαίνεται υπερβολικά σοβαρός και ανέκφραστος αδυνατώντας να συγκινήσει τον απλό πολίτη, όπως το καταφέρνει ο Αλέκος Αλαβάνος. Επίσης, αποτελεί και εκείνος με τη σειρά του «κόκκινο πανί» για τη λεγόμενη αριστερή πλειοψηφία του κόμματος, με την οποία η αρμονική συνεργασία θα ήταν αδύνατη αν εκλεγεί πρόεδρος.
Το ζητούμενο λοιπόν αποτελεί ένας πρόεδρος που να μπορεί να ενώσει το κόμμα. Μια προσωπικότητα που να μπορεί να απευθυνθεί στον πολίτη με απλό και ουσιαστικό λόγο, αλλά και να αντιπολιτευθεί έχοντας να πείσει για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Ένα πρόσωπο είναι άφθαρτο από συνεχείς εσωκομματικές εκλογικές ήττες. Και στην παρούσα φάση αυτή η υποψηφιότητα δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τον Φώτη Κουβέλη. Άνθρωπος που μιλά στον απλό πολίτη και τον ακουμπά χωρίς λεκτικούς και προγραμματικούς λαϊκισμούς, κάτι που μεταφράζεται και στην αδιάκοπη από το 96 εκλογή του στα βουλευτικά έδρανα. Δικηγόρος καταξιωμένος, δεινός υπερασπιστής των αδυνάτων, απολαμβάνει της εκτίμησης τόσο των θεσμικών κέντρων εξουσίας όσο και των πιο ριζοσπαστικών κομματιών της Αριστεράς των δικαιωμάτων.
Αν και στέλεχος της ανανεωτικής πτέρυγας, χαίρει του σεβασμού όλων στο Συν, ενώ στάθηκε κοντά και στη Νεολαία του κόμματος , της οποίας οι θέσεις και τα πεπραγμένων δέχονται αμφισβήτησης. Μια νέα υποψηφιότητα του Φώτη, η δεύτερη μετά το ’93, μπορεί να δείξει πως μια ριζοσπαστική αντιπολιτευτική τακτική και η συνεργασία δυνάμεις στα άκρα του ριζοσπαστικού χώρου δε χρειάζεται απαραίτητα ούτε να αποκλείει δυνάμεις του οικολογικού χώρου και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, ούτε να αποκλείει δια ροπάλου την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με κάποιο από τους υπόλοιπος πολιτικούς σχηματισμού στη βάση ενός μίνιμουμ συμφωνηθέντων..
Ο δρόμος για τη ανανέωση, ενότητα και διεύρυνση του Συν έχει λοιπόν ονοματεπώνυμο…Μένει να πειστούν για αυτό τα απλά μέλη του Κόμματος.

19 σχόλια

  1. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ κανείς δεν εξήγησε στον άνθρωπο πως δεν έχουν όλοι την ίδια «τύχη»;
    Δεν του εξήγησε κανείς από όσους τον παίρνουν καθημερινά τηλέφωνο - στρατηγούς, ταξίαρχους, ανθρώπους των γραφείων του υπουργού και του υφυπουργού εθνικής άμυνας καθώς και άλλων στελεχών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – οι οποίοι αγωνιούν να βολέψουν τα παιδιά τους, πως για κάθε στρατιώτη «σε διαρκή άδεια από την σημαία» που κάνει θητεία δημοσίου υπαλλήλου στο Πεντάγωνο, υπάρχουν άλλοι που στενάζουν στις σκοπιές και τις υπηρεσίες; Πως υπάρχουν πολύ περισσότεροι – είτε στο ΓΕΣ είτε αλλού - που συνεχίζουν τη «λαμπρή θητεία» – σκοπιά, ΚΨΜ, αγγαρεία - που ξεκίνησαν στα κέντρα εκπαίδευσης και στην παραμεθόριο του Έβρου, των αποκρουσμένων συνοριακών φυλακίων - που μας φυλάνε από την «απειλή» της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ - και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου;

    Μάλλον είναι καλύτερα να τα πάρουμε από την αρχή. Γνωρίζαμε ήδη από τον καιρό που υπηρετούσαμε στην παραμεθόριο πως η θητεία για όποιον δεν έχει βύσμα ή έχει την αξιοπρέπεια να μην το χρησιμοποιήσει, θα είναι ένας Γολγοθάς ώστε να μπορεί ήσυχα το ελληνικό κράτος πρώτα να στέλνει εκστρατευτικά σώματα στο Κόσσοβο, το Αφγανιστάν και το Ιράκ και να ξοδεύει δις ευρώ σε εξοπλισμούς ή να φτιάχνει καριέρες αξιωματικών και ύστερα να βολεύει «τα καλύτερα παιδιά του» σε θέσεις όπου η θητεία γιʼ αυτά θα περάσει σα να μην έγινε ποτέ.

    Ξέραμε πως το πραγματικό τρίπτυχο πίσω από το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» εκσυγχρονισμένο με «δημοκρατία, ισότητα (στη θητεία) και αξιοπρέπεια» ήταν μάλλον το «γλύψιμο, ρουφιανιά, τηλέφωνο από κάποιον ψηλά που μπορεί να πιέσει». Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε πως ότι ξέραμε και υποπτευόμασταν θα ήταν πολύ λίγο μπροστά σε όσα θα αντικρίζαμε.

    Από τη μία μεριά είναι όντως τεράστια η διαφορά σε σχέση με στις «ετοιμοπόλεμες» μονάδες της παραμεθορίου, όπου οι συνθήκες για όσους υπηρετούν – παρά την αφαίμαξη του ελληνικού προϋπολογισμού για στρατιωτικές δαπάνες – θυμίζουν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από την άλλη, νιώθουμε πραγματικά αποκαρδιωμένοι όταν συνειδητοποιούμε, εμείς οι τυχεροί που έτυχε να γυρίσουμε στην Αθήνα κοντά στα σπίτια μας, μετά το εξάμηνο της παραμεθορίου, πως η θητεία μας θα συνεχιστεί στους ίδιους εξοντωτικούς ρυθμούς. Όταν συνειδητοποιήσαμε το οξύμωρο γεγονός πως, «όσοι φτύσαμε αίμα» στις μονάδες που υπηρετήσαμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στα στρατόπεδα της Αθήνας, για να μπορούν αυτοί που περνούσαν καλά μέχρι τώρα να συνεχίσουν να περνούν μια ήσυχη κι ανέμελη θητεία.

    Πρόσφατα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα στρατιωτικά επιτελεία παρουσίασαν με τυμπανοκρουσίες τα σχέδια για γενίκευση των νέων τεχνολογιών φύλαξης με βάση το πρότυπο του στρατοπέδου «Παπάγου»: κάμερες, ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, μείωση των σκοπών και των ένοπλων υπηρεσιών, ακόμα καλύτερες συνθήκες για τους φαντάρους.

    Πολλοί πανηγύρισαν με τα νέα. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τι εννοούσαν, ας διαβάσει πως οι σκοπιές δε μειώθηκαν, βρέθηκε ακόμα μια αφορμή για κάποιους να σταματήσουν να κάνουν υπηρεσίες φορτώνοντας τες σε ακόμα λιγότερους, ενώ βιώνουμε το συντριπτικό, για την προσωπικότητά και την ψυχολογία μας, αστείο να μας λένε πως πρέπει να στενάζουμε στις σκοπιές αλλά να ξέρουμε ταυτόχρονα πως είμαστε απλά «δευτερεύοντες» σε σχέση με τα πραγματικά μέσα φύλαξης: τις κάμερες, τους ανιχνευτές κίνησης κλπ. Να ξέρουμε πως είμαστε εκεί, μόνο ως βιτρίνα του στρατοπέδου. Πως είμαστε εκεί μόνο για να τιμωρούμαστε αν δεν κάνουμε σωστά (;) την υπηρεσία μας.




    ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ – ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ…




    Ακόμα πιο πρόσφατα, αποφασίστηκε στο Τ/ΓΕΣ να εξορθολογιστεί η κατανομή των στρατιωτών στους λόχους της μονάδας. Δημιουργήθηκε λοιπόν ένας τέταρτος λόχος (4ος) , αντί για τρεις που ήταν προηγουμένως για να τοποθετηθούν όσοι απασχολούνται τις καθημερινές στα επιτελικά γραφεία. Μας είπαν πως είναι για καλύτερα. Μας είπαν πως θα περάσει ένα χρονικό διάστημα «πειραματισμού» με τις υπηρεσίες για να δούμε πως θα βολευτούν όλοι. Τελικά, το πείραμα διεξάγεται μάλλον στις πλάτες μερικών, μιας μειοψηφίας που αποτελεί τους μη προνομιούχους μέσα σε μια θάλασσα βυσμάτων και βολεμένων.

    Από ένα στρατόπεδο που στεγάζει έξι ή και παραπάνω μονάδες, οι περισσότερες από τις μισές ένοπλες υπηρεσίες γίνονται από μία μόνο μονάδα (το Τ/ΓΕΣ) – τη μονάδα των «καταραμένων» φαντάρων – ενώ οι συνάδελφοι του ναυτικού και της αεροπορίας κάνουν ελάχιστες υπηρεσίες, κι ας έχουν αναλογικά περισσότερο κόσμο, και βρίσκονται συνεχώς στα σπίτια τους και στις δουλειές τους με άγραφες άδειες, με τα λεγόμενα off και διάφορα άλλα τρικ.

    Είναι φυσικό, μιας και αυτοί αποτελούν πολίτες (και οπλίτες) Αʼ κατηγορίας σε σχέση με εμάς του στρατού ξηράς. Το γνωρίζαμε, όταν εμείς παίρναμε άδεια ορκωμοσίας δύο ημερών γραμμένη από την κανονική μας, την ώρα που εκείνοι παίρνουν τιμητική άδεια 15 και 20 ημερών από την πολιτική ηγεσία. Το γνωρίζαμε από τις περισσότερες από δύο χιλιάδες μετατάξεις στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία (2287) στην τελευταία σειρά στρατευμένων. Το γνωρίζαμε μιας και εκεί «υπηρετούν» μόνο επώνυμα ή και ανώνυμα στελέχη των νεολαιών των κομμάτων εξουσίας, επιφανείς προσωπικότητες του θεάματος και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς κι όσοι καημένοι με κάποιο βύσμα μπόρεσαν να τρυπώσουν στη «Γη της Επαγγελίας» της θητείας.

    Ποιός είπε όμως, πως βύσματα δεν υπάρχουν και στο στρατό ξηράς; Στο Τάγμα ΓΕΣ, τη μονάδα που έχει την πλειοψηφία των υπηρεσιών στο Πεντάγωνο, το κύτταρο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, η κατάσταση φαίνεται (και είναι) ακόμα πιο κωμικό-τραγική.

    Ο ένας από τους τέσσερεις λόχους του τάγματος, ο λόχος προστασίας (είναι χαρακτηριστικό το όνομα του), έχει χρεωμένη τη συντριπτική πλειοψηφία των ένοπλων υπηρεσιών (το 80% των σκοπιών) και άλλος ένας, ο λόχος επιτελείου που δημιουργήθηκε για να μπορούν πιο εύκολα οι στρατιώτες του να απασχολούνται στα επιτελικά γραφεία, τις υπόλοιπες. Μια υπομονάδα 40 – 50 ατόμων έχει τόσες υπηρεσίες φύλαξης, την ώρα που αποτελεί – με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς – το ένα δέκατο της συνολικής δύναμης του τάγματος! Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι πως οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, κι αυτό ομολογείται από όλους, είναι και οι πιο δύσκολες.

    Στο λόχο επιτελείου εξάλλου, υπάρχουν 40 περίπου άτομα για τις υπηρεσίες που έχει αναλάβει και ταυτόχρονα υπάρχει λίστα «μονίμως εξοδούχων» που αποτελείται από 38 άτομα. Το ακόμα καλύτερο είναι πως η συνολική δύναμη του λόχου είναι περίπου (άγνωστο πόσο ακριβώς) περίπου 150 άτομα. Κανείς δεν μπορεί ή δε θέλει να πει ακριβώς πόσοι περισσότεροι είναι «πιο εξοδούχοι» κι από τους μονίμως εξοδούχους και γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό. Το βασικό εξάλλου για εμάς τους υπόλοιπους είναι η «αξιοπρέπεια και η αρετή» της θητείας, αφού δεν μας έχει μείνει και τίποτα άλλο να υπερασπιστούμε.

    Πόσο μπορεί να αντέξει κανείς, όταν βρίσκεται τρεις και τέσσερεις μέρες μέσα (ή δύο μέρες μέσα για το λόχο επιτελείου) κάνοντας υπηρεσία και βλέπει τους συναδέλφους του στο λόχο διοικήσεως και στο λόχο μεταφορών να βγαίνουν με έξοδο τέσσερεις, πέντε και έξι φορές την εβδομάδα στη χειρότερη περίπτωση; Πόσο να αισθανθεί ισότιμος και αξιοπρεπής, όταν μαθαίνει πως στο λόχο διοικήσεως υπάρχουν περίπου 30 με 35 ένοπλοι, οι οποίοι έχουν παραδώσει τα όπλα τους και κάνουν υπηρεσίες θαλαμοφύλακα, λοχία υπηρεσίας και επόπτη ΚΨΜ (δηλ. έχουν έξοδο στις 21:00) με αποτέλεσμα να βγαίνουν εξοδούχοι σχεδόν κάθε μέρα;

    Πόσο να αισθανθεί ισότιμος και αξιοπρεπής, όταν η μεγαλύτερη ελπίδα του είναι να φτάσει η αναλογία στο μία μέρα μέσα-μία μέρα έξω (ή λίγο καλύτερα στο Λ/Ε) για πολύ λίγο μέχρι να απολυθεί και η επόμενη σειρά και να αρχίσει ξανά ο ίδιος κύκλος, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαφανίζονται τα Σαββατοκύριακα με Υπηρεσιακά ή θα τους δει μόνο τη μέρα που θα έρθουν να πάρουν το απολυτήριο του στρατού; Κι ας το έχει ανάγκη περισσότερο από αυτούς. Πώς γίνεται να μην αισθανθεί ότι ανήκει σε λόχο ανεπιθύμητων, όταν ο διοικητής αναγκάζεται να πει ανοιχτά ότι δεν μπορεί να μην υποκύψει στα τηλέφωνα που κατά δεκάδες δέχεται καθημερινά στο γραφείο του, όταν η επιλογή «να βάλεις βύσμα» επιβραβεύεται από το ίδιο το σύστημα λειτουργίας του Ε.Σ.;

    Με το που εμφανίστηκε στο ΓΕΣ, ερχόμενη από την παραμεθόριο, η νέα σειρά (2007Β) οπλιτών (στις 20 Νοέμβρη), οι περισσότεροι στάλθηκαν στην ΟΑΣ για να καλύψουν εκεί ανάγκες, την ώρα που κάποιοι δεν μπορούσαν να πάρουν ούτε υπηρεσιακό σημείωμα για κάποιες ώρες ώστε να πλύνουν τα ρούχα τους ή να δουν λίγο τους δικούς τους. Ακόμα καλύτερα; Οι περισσότεροι – όπως λένε οι συνάδελφοι της ΟΑΣ – δεν έχουν καν εμφανιστεί εκεί ακόμα (στις 24 του μήνα)! Λεπτομέρειες, βέβαια θα πει κανείς, αφού στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες είναι αποσπασμένοι σε μνημεία, μουσεία και γραφεία στο κέντρο και άλλες περιοχές της Αθήνας (πχ. Πλάκα, Σύνταγμα, Νέο Φάληρο, Πατησίων, Β. Σοφίας) για να κάνουν μια υπηρεσία την εβδομάδα, το δεκαήμερο ή και πιο αραιά.

    Το ξέρουμε πως αυτό το κείμενο θα το διαβάσουν συνάδελφοι που τώρα στενάζουν στην παραμεθόριο, ή θα απολυθούν από εκεί λόγω μειωμένης θητείας, και ζουν στο πετσί τους τις άγριες συνθήκες της. Αυτές τις συνθήκες τις βιώσαμε κι εμείς. Ύστερα βιώσαμε, όπως και άλλοι πριν και μετά από μας, όλο το μεγαλείο των βολεμένων του στρατού. Το συμπέρασμα είναι πως, είτε λιγότερο είτε περισσότερο (λίγο καλύτερο / λίγο χειρότερο φαγητό, λίγο περισσότερη / κάπως λιγότερη εξόντωση), όλοι μας ανήκουμε στο βυθό της ανισότητας του στρατού: οι μη προνομιούχοι απέναντι στους προνομιούχους που βλέπουμε γύρω μας ή δε θα τους δούμε και ποτέ.







    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

    ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΕΊΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ

    ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ.




    ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ




    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΞΟΔΟΥΧΩΝ ΛΟΧΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ




    23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007-11-27 (αναρτημένες υπηρεσίες)




    Α/Α ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    1 ΔΝΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣ

    2 ΣΤΡ ΒΑΡΔΑΛ

    3 ΣΤΡ ΓΕΩΡΓΑΝΤ

    4 ΣΤΡ ΓΕΩΡΓΟΠ

    5 ΣΤΡ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠ

    6 ΣΤΡ ΓΙΑΝΝΙΚ

    7 ΣΤΡ ΓΙΑΡΜΕΝ

    8 ΣΤΡ ΔΑΦΝΟΠ

    9 ΣΤΡ ΖΗΒ

    10 ΣΤΡ ΗΛΙΟΠ

    11 ΣΤΡ ΚΑΛΟΜΟΙΡ

    12 ΣΤΡ ΚΑΛΦΑΚ

    13 ΣΤΡ ΚΟΝΔΥΛ

    14 ΣΤΡ ΚΟΝΤΑΡΑΤ

    15 ΣΤΡ ΚΟΥΤΜΑΝ

    16 ΣΤΡ ΜΕΡΤΖΑΝ

    17 ΣΤΡ ΜΠΑΚΟΧΡ

    18 ΣΤΡ ΜΠΑΡΜΠΕΡ

    19 ΣΤΡ ΜΠΟΥΖΙΑΡ

    20 ΣΤΡ ΜΠΟΥΚ

    21 ΣΤΡ ΜΠΟΥΝ

    22 ΣΤΡ ΜΩΡΟΧΝ

    23 ΣΤΡ ΝΙΚΟΛ

    24 ΣΤΡ ΝΤΖΑΘ

    25 ΣΤΡ ΝΤΟΒ

    26 ΣΤΡ ΠΛΑΚ

    27 ΣΤΡ ΣΕΛΗΜ

    28 ΣΤΡ ΣΙΔΗΡΟΠ

    29 ΣΤΡ ΣΚΟΥΜΠΡ

    30 ΣΤΡ ΣΤΡΑΤΑΚ

    31 ΣΤΡ ΣΥΡΡ

    32 ΣΤΡ ΤΑΓΚΟΥΛ

    33 ΣΤΡ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛ

    34 ΣΤΡ ΤΣΑΠΑΡ




    ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΛΟΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΛΟΧΟΥ

    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΜΑΥΡΕΠΗΣ ΕΥΣΤ.

    ΔΝΕΑΣ (ΠΖ) ΛΓΟΣ (ΠΖ)




    (φυσικά έχουμε όλα τα στοιχεία όλων στην διάθεση μας)










    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κυοφορούνται εξελίξεις στο χώρο της πατριωτικής κεντροαριστεράς.
    Μέρος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ετοιμάζουν νέο σχήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί στα περιθωριακά γκρουπούσκουλα νεοταξικών περιθωριακών (βλ. φιλοσκοπιανούς "οικολόγους") και το επίσημο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ (όντας νεοταξικό και αυτό) θα συμπράξει κάποια στιγμή με αυτούς υπο την αιγίδα ισχυρών εξωθεσμικών παραγόντων που υπηρετούν τα πλάνα της Νέας Τάξης και του Μεγάλου Αδελφού.

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ."

    Αυτά τα έγραφα χθες πολύ πρωί. Στις 9 περίπου την ίδια μέρα ο Ανδρουλάκης σε συνένετευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ έμμεσα το επιβεβαίωσε...

    ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανηγυρίσαμε την είδηση για ... απόσυρση του Αλαβάνου, στα προς διάλυση και χυτήριο. Η αλητεία του ΣΥΝ όμως παραμένει ενεργός. Τώρα διαγκωνίζονται για τη διαδοχή. Θα φάμε άλλον κατάμουτρα. Λίγη αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΧΙ Κουβέλης. ΟΧΙ, και παλι ΟΧΙ.

    Οποιοσδηποτε ΠΛΗΝ Κουβέλη.

    Ανθρωπος του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, παντελώς ασχετως με την επαναστατική, κινηματική Αριστερά.

    Αυτός είναι για τη δεκαετία του ᾽70. Ελεος όχι, καθεστωτικός αριστερός, να μας λείπει.

    ΝΑΙ στον Τσιπρα!

    Το 5,1 το επιασε ο ΣΥΝ επειδή υποσχεθηκε ριζικές ανατροπές, νέο αιμα, φρεσκιες ιδέες. ΟΧΙ μεσοβεζικα πραματα.

    ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΟΧΙ. Ξεχάστε Κουβέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να εκλεγεί ένας σοβαρός πολιτικός στην ηγεσία του ΣΥΝ. Να σταματήσει το αίσχος με την σημερινή κατάσταση που υπερασπίζεται τα πιο οποισθοδρομικά και αντιδραστικά αιτήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατί όχι ο Λαφαζάνης;;;;;;

    Θα ήταν συνεχιστής της αριστερής πολιτικής του Αλέκου.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TΣΙΠΡΑΣ
    Η ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..
    Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΟ
    ΓΑΠ. ΣΕ ΘΡΑΣΟΣ..
    ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΗ ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΟΥ?
    ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ...
    ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝ.
    ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΩΝ
    ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ..
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
    ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ...ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ,ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιωργακη αργησες την αριστερη
    στροφη και σε προλαβε η γιαννα αγγελοπουλου.
    διαβαστε τον τυπο της κυριακης.
    εγινε η ναυ"αρχιδα" του συριζα.
    αγγελοπουλου..η ροζα λουξεμπουργκ
    των τραχωνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕΣΚΟΥ-ΜΠΟΥΣ

    Η "ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ" ΤΗΣ
    "ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΓΚΟ-ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
    ΤΟ "ΝΑΥΑΡΧΙΔΙ" ΤΗΣ..


    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
    "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΣΤΡΟΦΗ?
    ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H NEA ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ"
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΤΟΥ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ,
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
    ΖΗΤΩ ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΟΙ" ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

    ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ
    ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ.
    Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ
    ΜΠΟΥΣ
    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τώρα η «Μεγάλη Κεντροαριστερά» στις οθόνες σαςBy factorx | November 28, 2007


    Εκεί που είχαμε ησυχάσει για ένα εικοσιτετράωρο, επανήλθαν οι δημοσιογράφοι στις δουλειές τους και γεμίσαμε φήμες. Διαβάζω λοιπόν ότι με αφορμή την επικείμενη παραίτηση του Αλαβάνου από τον ΣΥΝ κυκλοφορούν σενάρια για την «Μεγάλη Κεντροαριστερά» που προέβλεψε και στο τελευταίο βιβλίο του ο Λαλιώτης. Ορισμένοι μάλιστα λένε πως υποστηρικτές της «Μεγάλης Κεντροαριστεράς» θα είναι οι κ. Λαμπράκης, Μπόμπολας, Αλαφούζος , καθώς και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΑΛΑΒΑΝΕ?
    ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΟΒΑΡΕΨΕ..
    ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ
    ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ..
    ΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΩΝ..
    ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ
    ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΖΟ ΑΓΟΡΙ..

    3:20 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΓΕΡΗ
    "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο
    ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΚΑ-ΛΗ
    "ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ"...
    ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
    ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
    ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συγκυβέρνιση οραματίζεσαι δεξιούλη???????? Τώρα που θα κάνουμε το ΛΑΦΑΖΑΝΗ πρόεδρο και θα σας στείλει όλους σπίτια σας θα σου πω εγω θα ξεκαθαρίζει το εσωτερικό τοπίο στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.

    Ο ΛΕΝΙΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΕ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

    και μη σου πω οτι στη δικία σου περίπτωση αρμόζει το :

    Ο ΣΤΑΛΙΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΛΗΤΕΣ ΡΕΦΟΡΜΕΣ ΚΩΛΟΔΕΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΚΑΙΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΧΗΓΟΣ?
    ΤΣΙΠΡΑΣ...ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ;

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΝΗΜΑ
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ

    ΣΤΑ ΜΕΤΑΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ
    ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΚΙΟΡΓΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *