GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευχαριστίες...

Η φασιστική αντιμετώπιση της αντίθετης άποψης στο ΠΑΣΟΚ... . Του Γιώργου Κρανιώτη www.kraniotis.blogspot.com . Καποιοι δεν εχουν καταλαβει ...

Η φασιστική αντιμετώπιση της αντίθετης άποψης στο ΠΑΣΟΚ...
.
Του Γιώργου Κρανιώτη
www.kraniotis.blogspot.com
.
Καποιοι δεν εχουν καταλαβει το τι παει να πει «ενταγμενος σε ενα πολιτικο χωρο».Καποιοι πιστευουν οτι το να εισαι σε ενα πολιτικο κομμα ισοδυναμει με λοβοτομη. Οτι ο κομματικος χωρος ειναι ενας απορροφητηρας προσωπικοτητων. Ενα ειδος κιμαδοποιησης συνειδησεων!
Κανουν λαθος. Το να αγαπας το χωρο που ανηκεις παει να πει οτι τον σεβεσαι, αλλα παραλληλα στεκεσαι κριτικα με απολυτη αληθεια σε καθε τι ευτραπελο. Κι αυτο γιατι δε παυεις να εισαι ανθρωπος με προσωπικοτητα.
Πολλοι με κατακρινουν για τις θεσεις μου. Τους ευχαριστω πολυ!!!
Ενταχτηκα στο ΠΑΣΟΚ για να δουλεψω και οχι να χειροκροτω τον καθε ανικανο. Ενταχτηκα στο ΠΑΣΟΚ καποτε, που η μαυριλα της δεξιας ηταν πανω απο τις κοινωνιες της επαρχιας και πετυχαμε να το αναδειξουμε πρωτη πολιτικη μα και κοινωνικη δυναμη!!!!
Ενταχτηκα στο ΠΑΣΟΚ για να αντιστεκομαι σε καθε τι κατεστημενο!!!
Κι αυτο κανω. Μακρυα απο συμφεροντα και υστερικες αντιπαραθεσεις. Δε με θρεφει το ΠΑΣΟΚ για να ειμαι σκυλακι του. Γι αυτο και το αγαπαω αγνα και παλευω για να το δω οπως ηταν μα και ακομα μεγαλυτερο!!!
Ναι!!!
Σημερα με τετοια ηγεσια ο καθενας καταλαβαινει οτι δε προκειται να δουμε Θεου προσωπο στην ελληνικη κοινωνια.
Κι αυτο το καταμαρτυρουν ολα τα υστερικα σχολια στα αρθρα μου. Το να θελετε «συντροφοι» να φιμωσετε καθε αντιθετη φωνη ειναι αν μη τι αλλο φασιστικο. Αυτα τα μακιαβελικα τεχνασματακια δε με πτοουν!
Θα λεω παντα αυτο που θελω κι εγω και οι συντροφοι μου. Γιατι εκει διαφερουμε απο τη δεξια κι απο το ΚΚΕ.
Αν εσεις θελετε να μας κανετε σα κι αυτους μαλλον πρεπει να σκεφτειτε να αλλαξετε κομμα εσεις!
Με τιμη!!!!

11 σχόλια

  1. Γράφεις, γράφεις, γράφεις.

    Λες ό,τι θες να πεις.

    Καταδικάζεις με μια απίστευτη γενικότητα συμπεριφορές, χωρίς να επιχειρηματολογείς στο ελάχιστο.

    Εγώ το μόνο που μπορώ να συμπαιρανω από το κατευθυνόμενο σχόλιό σου, είναι ότι είσαι εμπαθής και όσα λες τα λες γιατί εξυπηρετείς συμφέροντα.

    Λόγος χωρίς επιχειρήματα είναι απλώς κενός, στην καλύτερη!

    Άντε γεια και σε σένα, και στον εντολέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φυσικά το press μην έχοντας τι να ανεβάσει γιατί τώρα δεν τα πάει καλά με τις πηγές του, ανεβάζει μαλακίες για να δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

    Πάει το παλιο, καλό press.
    Που τα έβαζε με όλους...

    Τώρα έχουμε το press των νέων, απλώς συκοφαντών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o xontros i tha sintaxthei i na ta mazepsei kai na figei. arketi zimia ekane 4 xronia twra. kai an to "agapas" to pasok kala tha kaneis na kaneis kai esy to idio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απόγονος του Ευαγγελου Κρανιώτη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο !!!
    Πές τα λεβέντη μου !!
    Αν και υπερασπίζεσαι τα αυτονόητα και τον κοινό νου, φαίνεται ότι το έχουμε ανάγκη.
    Αυτοί που βάζουν τα επικριτικά σχόλια είναι επαγγελματίες της Χ.Τρικούπη, τσιράκια του Καρούνου.
    Την "δουλειά" τους κάνουν.
    Εξάλου καμιά δουλεια δεν είναι ντροπή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά κάνεις!
    Δεν είμαστε τσιράκια κανενός.
    Απλά θέλουμε το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΕΔΩ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΑΜΝΙΕΣΤΑΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΤΥΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΠΑΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΡΑΝΙΩΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑΝΩΤΙΔΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΚΕΚΤΙΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΤΗΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ!
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΑΜΑΤΕ, ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ "ΚΑΛΙΑΝΤΑ ΣΑΣ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να γίνω χαλίφης!

    Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!

    Ευάγγελος "Απλή Συνωνυμία" Βενιζέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιωργακη αργησες την αριστερη
    στροφη και σε προλαβε η γιαννα αγγελοπουλου.
    διαβαστε τον τυπο της κυριακης.
    εγινε η ναυ"αρχιδα" του συριζα.
    αγγελοπουλου..η ροζα λουξεμπουργκ
    των τραχωνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -Ψαξτε να βρειτε τη σχεση του σοσιαλισμου με τις εννοιες Ελευθερια και Δημοκρατια.

    - Κυριε, κυριε!

    - Ναι, παιδι μου?

    - Οποτε εμφανιζεται ο σοσιαλισμος, η Ελευθερια και η Δημοκρατια παιρνουν τα ματια τους.

    - Ειναι επομενως μια σχεση εχθρας! Αυτο θες να μας πεις, Κλεινια?

    - (Κλεινιας): Συγχαρητηρια, κυριε Καθηγητα!

    - (Καθηγητης): Ευχαριστω, Κλεινια. Και γω, τωρα στα γεραματα το εμαθα!

    ΕΡΜΟΔΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υστερα από μια δίμηνη απόδραση από την πολιτική, το ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων, τη βρίσκει μπροστά του. Τώρα που έκλεισε τον κύκλο των εσωκομματικών διεργασιών με την εκλογή του προέδρου, είναι αναγκασμένο να λειτουργήσει πολιτικά, να μιλήσει πολιτικά, να δράσει πολιτικά. Αλλωστε, το να αποβάλει ένα πολιτικό κόμμα από τη λειτουργία και τη δράση του την πολιτική συνιστά παραδοξότητα και το οδηγεί σε αυτοακύρωση.
    Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας απολέσει τον δυναμισμό και τη ζωτικότητα που το διέκρινε, αδυνατεί να κατανοήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο κοινωνικό, οικονομικό αλλά και πολιτικό περιβάλλον. Δεν μπορεί να αφουγκραστεί τα υπόγεια ρεύματα της κοινωνίας, ούτε να προετοιμαστεί εγκαίρως για τις αλλαγές που έρχονται.
    Στο φαντασιακό υποσυνείδητο των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα λειτουργεί ως ένας μηχανισμός διασφάλισης ρόλων και θέσεων σε κάθε λογής εξουσιαστικούς μηχανισμούς, στο κράτος, στη διοίκηση, στην κοινωνία.
    Υπάρχει χαρακτηριστικότερη απόδειξη του γεγονότος αυτού από τη συμπεριφορά των αποκαλούμενων βαρόνων κατά τη διαδικασία της εκλογής προέδρου; Το μόνο μέλημά τους ήταν η ενίσχυση του προσωπικού τους ρόλου. Ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά των περισσότερων στελεχών του κομματικού μηχανισμού, μεσαίων και κατώτερων.
    Ο εγκλεισμός του ΠΑΣΟΚ στον εαυτό του, η αυτιστική του συμπεριφορά, η ανικανότητά του να πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση εξουσίας οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα των εθνικών εκλογών.
    Το δυσοίωνο, βέβαια, είναι πως ακόμη και σήμερα δεν θέλει να καταλάβει τι πραγματικά έχει συμβεί.
    Μετά, λοιπόν, την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, το ΠΑΣΟΚ καλείται να δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει πολιτικά, να αποδείξει ότι διαθέτει καθαρό στίγμα και μπορεί να αποτελέσει πρόταση κυβερνητικής προοπτικής.
    Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, για να γίνει ξανά κυρίαρχο, πρέπει να ρίξει άγκυρα στο κέντρο και να εκφράσει πολιτικά τον αποκαλούμενο μεσαίο χώρο, να εκπροσωπήσει τα δυναμικά κοινωνικά στρώματα, να επεξεργαστεί ένα νέο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα και την κοινωνία με μετρήσιμους στόχους.
    Το στρατηγικό πλεονέκτημα του Ανδρέα και του Σημίτη ήταν ότι είχαν κατορθώσει να εκφράσουν αυθεντικά, εύστοχα και αποτελεσματικά δύο διαφορετικές εποχές, καταθέτοντας σαφή και συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα.
    Ποιο είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ σήμερα; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα, στο οποίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει απάντηση. Οπως δεν υπάρχει απάντηση και στα ακόλουθα ερωτήματα: Με ποιες πολιτικές, με ποια πρόταση, με ποιες δυνάμεις, με ποια πρόσωπα μπορεί να κατακτήσει την υπεροχή του έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
    Αλλωστε, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές, δεν αρκούν ο καταγγελτικός λόγος και η στείρα αντιδεξιά ρητορική, ούτε τα προγράμματα που περιορίζονται στην εξαγγελία μέτρων και παροχών. Και κυρίως δεν μπορεί να είναι πανάκεια η «αριστερή στροφή». Οι πολιτικές αριστεροσύνης, τις οποίες επιστρατεύουν κάποιοι για να εξηγήσουν την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέπουν τα μαθήματα αντιπολίτευσης που παρέδιδε ο Αλαβάνος τα τριάμισι αυτά χρόνια.
    Το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να ανακάμψει και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας κυβερνώσας παράταξης, οφείλει να εγκαταλείψει τις πολιτικές του συγκερασμού (κρατιστές, μη κρατιστές, εκσυγχρονιστές-βαθύ ΠΑΣΟΚ) και να υιοθετήσει μια σύγχρονη μεταρρυθμιστική ατζέντα.
    Μία ατζέντα με σημείο αιχμής και κινούσα ιδέα την ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού. Ο αποκαλούμενος μεσαίος χώρος δεν είναι πολιτικό εφεύρημα του Καραμανλή. Είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα που συνδέεται ευθέως με τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας.
    Η ανατοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αποκαλούμενο μεσαίο χώρο θα το βοηθήσει να αντιληφθεί ότι τα προβλήματα του σήμερα και του αύριο δεν λύνονται με συνταγές της δεκαετίας του 80. Οσο το ΠΑΣΟΚ μένει προσκολλημένο στις θεωρίες της πολιτικής καθαρότητας τόσο θα επιτρέπει στον Καραμανλή να εδραιώσει την κυριαρχία του ως φορέας μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής δύναμης που προωθεί, ωστόσο, συντηρητικές πολιτικές.
    Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να προσδώσει στο κόμμα τη δυναμική της κυβερνητικής προοπτικής, οφείλει να ανιχνεύσει τις προθέσεις και τους προβληματισμούς της μεγάλης εκλογικής βάσης που κινείται σε μια κεντροαριστερή τροχιά.
    Η ανίχνευση αυτή είναι αναγκαία, είναι απαραίτητη, προκειμένου να μελετηθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανακατατάξεις που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία, αλλά και ο πυρήνας του εκλογικού σώματος που έδινε νίκες στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
    Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική είναι αναγκαία και βασική προϋπόθεση, προκειμένου να ασχοληθεί με τα μεγάλα και ουσιώδη προβλήματα, αλλά και να υπερβεί όλες εκείνες τις παθογένειες που το κρατούν καθηλωμένο στο παρελθόν.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *