GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα βραβεία υπουργικής αλαζονείας...

... Του Δημολόγου .... Το Σαββατοκύριακο 24 έως και 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ ελλήνων bloggers, με αφορμή το νέο βιβλί...

...
Του Δημολόγου
....
Το Σαββατοκύριακο 24 έως και 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ ελλήνων bloggers, με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιάννη Λούλη και τις αναφορές του σε ραγισμένο γυαλί και "αλαζονεία υπουργών". Η ψηφοφορίας είχε σκοπό την ανάδειξη του Υπουργού ο οποίος, κατά το κοινό αίσθημα, κερδίζει το βραβείο Υπουργικής Αλαζονείας "ΧΡΥΣΟ ΠΑΓΩΝΙ 2007" .
Στην ψηφοφορία υπήρχαν 6 υποψήφιοι για το φετινό ΧΡΥΣΟ ΠΑΓΩΝΙ. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στο blog του ΔΗΜΟΛΟΓΟΥ (
http://dimolog.blogspot.com), με τη βοήθεια του PRESS-GR και υπήρχε η δυνατότητα μιας μόνο ψήφου ανά ψηφίσαντα. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής :
Θεόδωρος Ρουσόπουλος 63 ψήφοι (47%)
Γιώργος Αλογοσκούφης 25 (18%)
Μιχάλης Λιάπης 14 (10%)
Ντόρα Μπακογιάννη 12 (9%)
Γιώργος Βουλγαράκης 10 (7%) και
Δημήτρης Αβραμόπουλος 8 (6%).
Έτσι, ο φετινός νικητής του βραβείου Υπουργικής Αλαζονείας "ΧΡΥΣΟ ΠΑΓΩΝΙ 2007" αναδεικνύεται ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Με μη έγκυρες ψήφους αρκετοί ζήτησαν να συμπεριληφθεί στην ψηφοφορία και ο Γιώργος Σουφλιάς, όπως επίσης και οι Γιάννης Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Κιλτίδης και Προκόπης Παυλόπουλος.

[Το γκάλοπ του Press-gr συνεχίζεται, για το ίδιο θέμα, με όλους τους υπουργούς. Αν δεν έχετε ψηφίσει, μπορείτε και τώρα εδώ].

1 σχόλιο

  1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

    O εκπρόσωπος του Σταίητ Ντηπάρτμεντ Σην Μακόρμακ πρόσθεσε και αλάτι ειρωνείας στη πληγή των δηλώσεων Μπερνς εναντίον ελληνικών σκέψεων για βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, με τις απαντήσεις του την προπερασμένη Πέμπτη σε σχετικές ερωτήσεις Έλληνα δημοσιογράφου.

    Ο σχετικός διάλογος είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικός για τη στάση της Ουάσιγκτον στο Σκοπιανό:

    Δημοσιογράφος: Σχετικά με την ΠΓΔΜ…

    Μακόρμακ: Εννοείται Μακεδονία;

    Δημ.: Στο θέμα της ΠΓΔΜ…

    Μακ.: Είναι η Μακεδονία;

    Δημ.: Όχι, όχι σας παρακαλώ... Ο κ. Μπερνς δήλωσε χθες στο Κογκρέσο «δεν πρέπει να υπάρξει για οποιονδήποτε λόγο άρνηση σε πρόσκληση για είσοδο της Μακεδονίας σε διεθνείς οργανισμούς». Δοθέντος ότι αυτή η πολιτική επηρεάζει τη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων διερωτάται κανείς αν αυτός είναι ο στόχος σας, η αποσταθεροποίηση.

    Μακ.: Αν νομίζω τι;

    Δημ.: Αν πολιτική σας είναι η αποσταθεροποίηση των δυτικών Βαλκανίων.

    Μακ.: Όχι. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ όσο και της περιοχής. Κοιτάξτε, υπάρχει ένα ζήτημα εδώ ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μακεδονία για το όνομα. Ενθαρρύναμε και τις δύο πλευρές να λύσουν το ζήτημα. Δεν είναι ανυπέρβλητο. Και έχουμε πάρει την απόφασή μας, είναι σαφής. Ο υφυπουργός Μπερνς το κατέστησε απολύτως σαφές, ποια είναι η θέση μας όσον αφορά το όνομα και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν ακόμη μερικά εκκρεμή θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα, μέλος επίσης του ΝΑΤΟ, να διευθετήσει τα εναπομένοντα ζητήματα με τη Μακεδονία.

    Δημ.: Ας μου επιτραπεί τότε να ρωτήσω, σε περίπτωση συμφωνίας στο θέμα του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, εσείς ως ΗΠΑ θα εφαρμόσετε αυτή την απόφαση ή συμφωνία;

    Μακ.: Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε.

    Δημ.: Εάν Ελλάδα και ΠΓΔΜ συμφωνήσουν στο θέμα του ονόματος..

    Μακ.: Λοιπόν.

    Δημ.: Θα εφαρμόσετε και σεις αυτή τη συμφωνία, να αλλάξετε και πάλι το όνομα με το νέο που θα έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές;

    Μακόρμακ: Ξέρετε κάτι, είναι εδώ τόσο πολλές υποθετικές ερωτήσεις στο ίδιο περιτύλιγμα που ούτε θα επιχειρήσω καν να απαντήσω.

    Το συμπέρασμα από την ανάγνωση είναι σαφές. Για την κυβέρνηση του «συμμάχου και στρατηγικού εταίρου» μας τα Σκόπια είναι τελεσίδικα «Μακεδονία» και πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ. Για τις διμερείς διαφορές περί το όνομα, η Ελλάδα ας τα βρει σε κουβέντα μαζί τους. Σε απλούστερη διατύπωση η Ουάσιγκτον μιλά για όνομα προς αποκλειστική ελληνική χρήση.

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
    ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *