GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ίδρυση»...

blue event, Σκεπτικοί για την Ευρώπη. . Του Ιωάννη Παπαϊωάννου * . Θέλουμε μια αριστερά που σημαίνει και προϋποθέτει ως σκέψη και δράση το...

blue event, Σκεπτικοί για την Ευρώπη.
.
Του Ιωάννη Παπαϊωάννου*
.
Θέλουμε μια αριστερά που σημαίνει και προϋποθέτει ως σκέψη και δράση τον άνθρωπο στο κέντρο του κόσμου των ιδεών. Θέλουμε μια αριστερά που αγκαλιάζει τα σύνολα που αυτός δημιουργεί οργανωμένος και ορμώμενος από τις ανάγκες του. Σύνολα που τοποθετούνται αυτοδίκαια στο κέντρο του κόσμου των εξελίξεων και σύνολα που επιδιώκουν την αλλαγή την γέννηση και την άνοιξη σε κάθε κατεστημένη ή υπάρχουσα δύναμη. Σε ένα αγώνα συνεχώς μεταλασσόμενο, σε ένα αγώνα συνεχές, με στόχο την πρόοδο προς την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι όσοι σταθούν εμπόδιο θα ονομάζονται συντηρητικοί.
Σύνολα ανθρώπων όχι κατά ανάγκη κρατικά υποστηριζόμενα καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων και των κρατών δεν ταυτίζονται, κατά ανάγκη. Σύνολα πολιτών, ενεργών, συμμέτοχων και συνυπεύθυνων για το μέλλον που έρχεται.
Στα πλαίσια αυτά εντοπίσαμε την ανάγκη του σύγχρονου ευρωπαίου πολίτη για συμμετοχή και για δράση στα πλαίσια μιας Ευρώπης που φτιάχνεται και διαμορφώνεται ακόμα. Μιας υπό διαμόρφωση Ευρώπης που ξεκίνησε και αυτή ως ιδέα με στόχο την ειρήνη και την ομόνοια των ανθρώπων. Μια ουσιαστικά πολύ καλή ιδέα. Μιας Ευρώπης που κατάντησε να είναι μια μονοσήμαντη οικονομική ζώνη νομισμάτων, τραπεζών, επιτροπών και οδηγιών φτώχιας. Μιας Ευρώπης όπου συνάνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο, πεινούν και ζουν από εισοδήματα κρατικής ελεημοσύνης. Όλα αυτά σε μια Ευρώπη με ένα πανίσχυρο νόμισμα. Μιας Ευρώπης όπου η τρίτη ηλικία παρουσιάζεται ως εχθροί μας -εχθροί του συνταξιοδοτικού συστήματος- καθώς θέλουν να ζήσουν και ζουν παραπάνω και που στα αλήθεια αυτοί ξέρουν ότι το ευρω έφερε την ακρίβεια και η απορύθμιση των αγορών την ασυδοσία. Μιας Ευρώπης όπου οι παραγωγικές ηλικίες δουλεύουν για συντηρούν την ανάπτυξη και τα κέρδη των τραπεζών. Παραγωγικές ηλικίες που εργάζονται ζώντας με το άγχος ότι μια μέρα οι επιχειρήσεις που αποτελούν χώροι δουλειάς τους, θα φύγουν από την ΕΕ. Μιας γενιάς που μεγάλωσε με το φόβο απο το φάσμα ανεργίας. Ένας φόβος που παραλύει την σκέψη το μυαλό και παγώνει το αίμα. Μιας Γενιάς που ακούει για τις επιχειρήσεις που απειλούν πως θα «φύγουν».
Ώρα τους καλή λοιπόν να φύγουν. Στην Ευρώπη δεν θα πουλάνε πια τίποτα. Γιατί είμαστε πάνω από όλα καταναλωτές και αυτό είναι η δύναμη μας.Μια ΕΕ που αντί να στοχεύει στην μείωση των ανισοτήτων στο εσωτερικό της αναζητεί την δημιουργία νέων καταναλωτικών αγορών για τα προϊόντα της εκτός ΕΕ ή και διευρύνεται Μια Ευρώπη που αντί να αναζητεί την αύξηση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών εκδίδει οδηγίες για λιτότητα, και οδηγίες για τον “Πολωνό υδραυλικό” και το πόσα αυτός θα αμείβεται για την εργασία του σε άλλες χώρες.Μιας Ευρώπης που ρίχνει σιωπηλά στο καιάδα του ενός τρίτου όσους για οποιονδήποτε λόγω βρέθηκαν έξω από την κοινωνία των δυο τρίτων, αλλά και δεν αφήνει τους νέους να μπουν. Μια Ευρώπης που το μέλλον για τα παιδιά μας διαγράφεται ζοφερό και δυσοίωνο. Αν μη τι άλλο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για αυτά.Μιας Ευρώπης που δεν χαμογελά και δεν συζητά για τα μεγάλα τα ωραία και τα αληθινά. Μιας Ευρώπης όπου η κοινωνική κινητικότητα και οι ίσες ευκαιρίες, δεν έχουν στόχο την πραγματοποίηση των ονείρων μας αλλά την επίτευξη της ασφαλούς ατομικοκότητας. Μια Ευρώπη που έκανε όνειρο μας την ασφαλή ατομικότητα.Μιας Ευρώπης στη φαντασία της commission και όχι στην φαντασία μας. Μα μιας Ευρώπης που θέλουμε στα αλήθεια να κατακτήσει την φαντασία μας. Μια Ευρώπη τελικά νεοφιλελευθερη που προχωρά γιατί…
Γιατί παράγει κέρδη. Κέρδη για λίγους. Ας μην προχωρήσει λοιπόν εάν δεν μας συμφέρει όλους.
Θεωρούμε λοιπόν ότι η αριστερά στα πλαίσια ενός διεθνισμού οδηγήθηκε σε μια Ευρώπη μονοσήμαντη και πολύ μακριά από το αρχικό μας ποθούμενο.Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αριστερά απο εδώ και πέρα εάν δεν καταγγέλλει αυτή την νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.
Σήμερα θεωρούμε ότι εξέλιπαν οι όροι της κοινωνικής ειρήνης με την αυτή την μονοσήμαντη Ευρώπη του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό είναι το κομβικό σημείο στα ενέργειες μας. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό ειρηνικό κίνημα που θα καταγγείλει την σημερινή νεοφιλελεύθερη ΕΕ και τους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Θα καταγγείλουμε ακόμα και όλους αυτούς που χρόνια τώρα επιθυμούν να μας πείσουν ότι αριστερά σημαίνει οικολογία. Θα τονίσουμε ότι το «ξόδεμα του περιβάλλοντος» οφείλεται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό καθώς κανείς δεν υποθηκεύει το μέλλον εκούσια εάν έχει εξασφαλίσει το Παρόν του. Εξασφαλίστε το Παρόν μας για να γίνουμε οικολόγοι και μην ζητάτε από τον πεινασμένο σήμερα να σκεφτεί το αύριο.
Θα αναφέρουμε ακόμα ότι, οι «αστειότητες» περί «Πράσινης ανάπτυξης» το μόνο που θα φέρουν θα είναι ακρίβεια, μείωση της παραγωγής και των εισοδημάτων, ταξική διατροφή στις φτωχές χώρες και στα χαμηλά εισοδήματα, και τελικά διατροφικό απαρτχάιντ.
Μέσω αυτών των ιδεών θα κάνουμε το παντεσπάνι ακριβότερο την στιγμή που κάποιοι από εμάς δεν έχουν ψωμί
Θέλουμε μια πολιτική που επιβάλει την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου όπου η αριστερά θα παλεύει και θα συμμετέχει ή να ηγείται σε αυτή την προσπάθεια. Πλούτος θα παράγεται πάντα.
Έχουμε κουραστεί να ακούμε και να διαβάζουμε υποτιθέμενες αριστερές δράσεις μέσα από της οποίες το μόνο που γίνεται είναι να ταυτίζεται η αριστερά με την οικολογία!
Έχουμε κουραστεί να ακούμε και να διαβάζουμε για βιώσιμη ανάπτυξη και για ανανεώσιμες πήγες ενέργειας και να βλέπουμε μεγάλες περιβαντολογικές οργανώσεις να καλούν σε αγώνα για το περιβάλλον και την ίδια στιγμή που στην Ενωμένη Ευρώπη- πόσο μάλλον στο υπόλοιπο κόσμο- άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα!
Θα καταγγείλουμε ακόμα όλους αυτούς που αρέσκονται σε αριστερή ή αντικαπιταλιστική ρητορεία πέρα από τα πλαίσια του «εφικτού».
Θα καταγγείλουμε όλους του αντιευρωπαϊστές και εθνικιστές
γατί είμαστε συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι πολίτες. Σκεπτικοί για την Ευρώπη ναι! Αλλά ευρωπαϊστές για μια άλλη Ευρώπη.
Ιδρύεται blog Φιλοευρωπαϊστων αλλά σκεπτικών πολιτών με στόχο να βγει στην κοινωνία με δράσεις από τις οποίες θα αναζητήσουμε σε εσάς την φωνή και την δύναμη για να φτιάξουμε την Ευρώπη που θέλουμε. Στις καρδιές καίει ήδη η φωτιά της Αλλαγής από όπου σας δίνουμε σπίθα. Πάρτε την και ανάψτε την δική σας φωτιά.
Για το μελλον και ένα καλύτερο Αύριο. Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη θέλουμε ένα την φτιάξουμε όπως μας αρέσει. Πρώτη δράση η οργάνωση του blog (be)
To Blue event θα ειναι μια μεγαλη διαδηλωση ελπίζουμε πανευρωπαική σε χρόνο που θα καθοριστεί απο την οργανωτική επιτροπή. Ζητάμε την συμετοχή σας στο αγώνα μας για το αύριο. Αναζητάμε την φωνής σας για να ταιριάξουμε πάνω της.
*Μέλος της οργανωτικής Επιτροπής

22 σχόλια

  1. Eιμαστε ετοιμοι να σας ξεσκεπασουμε, αλητοβιοι!

    Εξω απο την Ευρωπη!

    Φροντιστε καλυτερα την πατριδα σας, και αφηστε την Ευρωπη ησυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΙΕ
    ΕΤΣΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ Ιωάννης Παπαϊωάννου

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ Δημητρης Γιαννακόπουλος!

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
    ΑΓΙΕ-ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΑΓΙΕ-ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΟΚ
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ;
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκόστροφη κίνηση απογοητευμένων "κοσμοπολιτών" που δε θέλουν να παραδεχτούν οτι δεν έχουν καμια ουσιαστική σχέση με την αριστερά.

    Σπασμοί πριν το τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε μη λετε μαλακιες!
    τι δουλεια εχει ο αγιος με αυτό το κειμενο;
    ο αγιος ειναι ο Κωνσταντόπουλος,
    αφου τα ειπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κέντρο μας είναι ο άνθρωπος και ο άνθρωπος είναι το κέντρο του κόσμου των ιδεών.

    Το blue event θα αρχίσει με party και θα κορυφωθεί σε διαδήλωση! Μετά ξεκινάμε …σοβαρά !

    Το blog του blue event είναι διδικτυακο κοινόβιο. Στείλτε μας ότι έχετε …ευχαρίστηση

    Να περνάτε καλά

    blue event Σκεπτικοί για την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παρτυ θα γίνει στην Πολιτεία, στην Εκάλη ή στην Αράχωβα (τώρα που είναι χειμώνας);

    Ρωτάω για ντυθώ αναλόγως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παρτυ θα στηθει κατα τοπους απο τους συμετεχοντες.
    Σε καθε πολη που υπαρχει κοσμος που συμετεχει και θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιο παιδάκι του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συσπειρώσει το λαό μέσα απο το PC του.

    Χαρακτηριστική περίπτωση μεταλλαγμένου "σοσιαλιστή" του καναπέ.

    Αχχχχ! Τι άλλο θα δούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10.54

    Πάω στοίχημα οτι είναι όντως ένα παιδάκι και μάλιστα αγγλοσπουδαγμένο, αλλά με πολύ κακά αγγλικά ή ελληνικα (ανάλογα πώς το βλέπει κανείς)

    Ψιτ, μικρέ, ο όρος Euroscepticist που απο κάπου προφανώς αντέγραψες, στα ελληνικά αποδίδεται με τη λέξη Ευρωσκεπτικιστής και ΟΧΙ Ευρωσκεπτικός.

    Άλλο βούρτσες και άλλο π...τσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάλι είμαι πολύ σκεπτικός για τη νοητική κατάσταση του επίδοξου διαδικτυακού πολιτικού ηγέτη!

    Αχ ρε Γιωργάκη με την τεχνολογία σου! Είδες τι έκανες; Εξέθρεψες ολόκληρη γενιά διαδικτυακών πολιτικάντηδων που ξαμολύθηκανγια να σώσουν το λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "και με την Αγγλια ουδεμια σχεση εχω"

    ούτε και με την ελληνική γλώσσα απο ότι βλέπω!

    (συνηδειτα, Αν διαβασεται, θα διαπιστωσεται, ποιο απλο)


    Αααααααααααααχχχχχχχχχχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Εχουμε πεοι"
    Εννοείς πέη;
    Κι εμείς κι εμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν αναφερθήκαμε στον πρωθυπουργό σε κανένα σημείο ούτε σε άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

    Συγνωμη αλλα ειμαι δυσλεξικος και δεν αντιλαμβανομαι ευκολα τα λαθη μου.

    Ειναι και η ταχυτητα καμια φορα για να γραψω.
    και παλι συγνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα.
    Δεν είμαστε ευρωσκεπτικιστές είμαστε σκεπτικοί για την Ευρώπη. Ξέρουμε τι σημαίνει ο όρος Euroscepticist και δεν τον Υιοθετούμε συνειδητά!

    Αν διαβάσετε τα κειμενάκια μας θα διαπιστώσετε ότι:
    Δεν θέλουμε να βγούμε από την ΕΕ αλλά να την αλλάξουμε από μέσα.

    Δηλώνουμε οτι είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες και Ζητάμε λόγο σε όλα όσα γίνονται, αλλά και τον λόγο για όλα όσα γίνονται στην Ενωμένη Ευρώπη.

    Τι ποιο απλό.
    Είμαστε σκεπτικοί για την ΕΕ και αυτό που έχει καταντήσει να είναι.

    Αυτά!... και με την Αγγλία ουδεμία σχέση έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετά την σχετική ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε ο κ. Παπαιωαννου αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν πρόκειται περί του αγίου.
    Άρα, δικαιούμαι να υποστηρίζω ότι είσαστε μπάμιες και ότι ο άγιος είναι ο γνωστός γουνάκιας Κωνσταντόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 12.10
    Ποιος Κωνσταντόπουλος; του ΣΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙ ΓΟΥΝΑΚΙΑΣ ΡΕ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12¨12

    ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΡΕ ΣΥ,
    ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝ
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε συ, ο ΑΓΙΟΣ το παίζει και καλά αυτοεξόριστος στη Σουηδία ή κάπου εκεί τελοσπάντων. Δήθεν απογοητευμένος απο το ΠΑΣΟΚ, δήθεν οτι τον κυνηγούν οι μασσώνοι... Ιστορίες τρέλλας! Δεν μπορεί να είναι ο Κωνσταντόπουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *