GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» στη ΔΕΗ...‏

. Οι αυξήσεις τιμολογίων που ζητάει η ΔΕΗ, δεν πρόκειται βέβαια να εγκριθούν. Ομως, από τη δημόσια διαπραγμάτευση που έχει ανοίξει, δεν θα ...

.
Οι αυξήσεις τιμολογίων που ζητάει η ΔΕΗ, δεν πρόκειται βέβαια να εγκριθούν. Ομως, από τη δημόσια διαπραγμάτευση που έχει ανοίξει, δεν θα φύγει με «άδεια χέρια». Θα πάρει από τους καταναλωτές, κάτι θα πάρει και από το κράτος. Αλλωστε, ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Να γίνει αποδοτικότερη για τους ιδιώτες επενδυτές στους οποίους θα περιέλθει μελλοντικά. Η κυβέρνηση και η Διοίκηση της εταιρίας πρέπει να διεκπεραιώσουν τώρα αυτά που δεν θα μπορεί να κάνει ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του εθνικού ενεργειακού φορέα: Να δημιουργήσει ασφαλιστικές δικλίδες κερδοφορίας, αυξάνοντας γενναία τα τιμολόγια, επιβάλλοντας ρήτρα καυσίμου, θεσπίζοντας κρατικές επιδοτήσεις.
Παιχνίδι σε πολλά ταμπλό
Το παιχνίδι στη ΔΕΗ είναι σικέ. Ο κ. Αθανασόπουλος προτείνει πολλά, δημιουργεί κλίμα και η κυβερνηση τεστάρει αντιδράσεις-αντιστάσεις. Μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι προτεινόμενες αυξήσεις, επανήλθε στη ρήτρα καυσίμων, προτείνοντας να εφαρμοσθεί από 1/1/2008, με βάση 75$/βαρέλι. Με το πετρέλαιο στα 93 $, αν ίσχυε τώρα αυτή η ρήτρα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αυξανόταν 24% (...). Για να έχει κι άλλο διαπραγματευτικό χαρτί, θέτει πάλι θέμα επιδότησης της ΔΕΗ για παρεχόμενες υπηρεσίες κοινής ωφελείας. Για την παραγωγή ρεύματος στα νησιά υπολογίζεται ότι η ΔΕΗ θα έπαιρνε φέτος 437 εκ. «Θα διεκδικήσουμε επιδοτήσεις αναδρομικά από το 2001», λέει ο πρόεδρος της. Το ποσό βγαίνει κάπου 3 δις ευρώ, ενώ οι αυξήσεις τιμολογίων θα απέφεραν μόνο 1 δισ. Το μήνυμα είναι σαφές: Αν δεν πληρώσουν οι καταναλωτές, θα πληρώσει το κράτος και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. (Από το Sofokleousin report. www.sofokleousin.gr χωρίς άλλα σχόλια...)
T.

2 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΜΕ;
    ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΡΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://greece-salonika.blogspot.com/2007/11/blog-post_2058.html

    Η γνωμοδότηση της ΡΑΕ είναι όλο το κόλπο. Απελευθέρωση από 31/5/2008 των τιμολογίων για τους πελάτες Υψηλής. (μετάφραση: +45% για να πιάσει την Οριακή Τιμή Συστήματος που αγοράζει η ΔΕΗ).

    Έχει τ'αρχίδια ο Φώλιας? ή θα δώσει ένα 10% για όλους και θα πληρώσει πάλι ο κοσμάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *