GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης‏...

.. .... από το "Οικολόγιο"... . Αγαπητοί φίλοι, τις γιορτινές μέρες που έρχονται τα μέλη της Ανεξάρτητης Διαδικτυακής Πρωτοβουλία...

......
από το "Οικολόγιο"...
.
Αγαπητοί φίλοι,
τις γιορτινές μέρες που έρχονται τα μέλη της Ανεξάρτητης Διαδικτυακής Πρωτοβουλίας Πολιτών του Οικολογίου (http://www.oikologio.gr) θέλουμε να δείξουμε τη συμπαράστασή μας σε συνανθρώπους μας που ένιωσαν την ανάσα της φωτιάς τόσο κοντά τους αυτό το καλοκαίρι.
Για το λόγο αυτό ξεκινάμε μια αλυσίδα αγάπης και αλλυλεγγύης που θα τους δώσει ελπίδα και θα τους δείξει ότι οι συνάνθρωποί τους δεν τους ξεχνούν και είναι κοντά τους και το χειμώνα... και θα είναι κοντά τους και αύριο...
Ελπίζουμε ότι θα γίνετε κι εσείς κρίκοι της αλυσίδας αγάπης που ξεκινάμε με όποιον τρόπο επιλέξετε και που φιλοδοξεί να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Οικολόγιο
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα: joinaction@oikologio.gr & action@oikologio.gr
Καλές γιορτές χωρίς καταστροφές....
Για περισσότερες πληροφορίες : "Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης του Οικολογίου"


3 σχόλια

  1. ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 26.11.2007

    Με πρωτοβουλία του Δήμου Σαγιάδας
    Μνημείο στη Θεσπρωτία για τα θύματα των Αλβανοτσάμηδων
    Ε. ΜΑΣΤΟΡΑΣ: Οφειλομένη απάντηση στους εθνικιστές της Αλβανίας...



    Με πρωτοβουλία του Δήμου Σαγιάδας και σε συνεργασία με την τοπική ενορία, ανηγέρθηκε μνημείο στην Κεστρίνη Θεπρωτίας, για να τιμηθούν οι δολοφονηθέντες το 1943 από τους Αλβανοτσάμηδες και τους συνεργάτες τους Ιταλογερμανούς.
    Το μνημείο αυτό, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν με μια σεμνή τελετή, είναι, όπως τόνισε ο δήμαρχος Σαγιάδας Βαγγέλης Μάστορας, «η οφειλόμενη απάντηση στους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας και το τσάμικο λόμπυ του εξωτερικού, που απεργάζονται επεκτετατικά σχέδια σε βάρος της Ελλάδας και της Θεσπρωτίας». Διευκρίνισε ευθύς αμέσως ότι «με τον Αλβανικό λαό δεν μας χωρίζει τίποτε και τον σεβόμαστε και τον αγαπούμε».
    Ακόμη ο κ. Μάστορας αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι Μουσουλμάνοι Αλβανοτσάμηδες την περίοδο της Κατοχής και επεσήμανε πως «οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία και να διδασκόμαστε απʼ αυτή, διαφορετικά θα την ξαναζήσουμε και μάλιστα ως κακόγουστη φάρσα».
    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κύρια ομιλία της ημέρας από τον Κεστρινιώτη κ. Δημήτριο Κιτσιλή. «Ο Ελληνικός λαός, φύσει και θέσει δημοκρατικός και φιλελεύθερος», υπογράμμισε ο κ. Κιτσιλής, «τείνει χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τον Αλβανικό λαό, στην πατρίδα του οποίου κατέφυγαν τότε οι δράστες των εγκλημάτων. Ας ελπίσουμε να πρυτανεύει πάντοτε πνεύμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας για το καλό του Ελληνικού και του Αλβανικού λαού. Ποτέ πια παρόμοια τραγικά γεγονότα της ιστορίας. Όμως αργήσαμε. Αργήσαμε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Αλλά δεν τους λησμονήσαμε».
    Εξιστορώντας τα διαδραματισθέντα ο κ. Κιτσιλής ανέφερε ότι «ευάριθμες ομάδες του Αλβανοτσάμικου Μουσουλμανικού στοιχείου επιδόθηκαν σε φοβερές πράξεις βίας και τρομοκρατίας κατά της ζωής, περιουσίας, τιμής και αξιοπρέπειας του ντόπιου Ελληνικού πληθυσμού».
    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιμνημόσυνη δέηση προεξήρχε ο υπερήλικας αρχιμανδρίτης π. Κων/νος Παππάς, ο οποίος έζησε από κοντά τα τραγικά γεγονότα της εποχής εκείνης. Μάλιστα συγκινημένος κατέθεσε κάποιες αναμνήσεις του και ανάγκασε τους παρευρισκόμενους όχι μόνο να τον καταχειροκροτήσουν αλλά και να δακρύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΛΑ Η ΣΤΑΗ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΑ!
    ΜΑΚΡΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ, Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκ μέρους όλων των μελών του Οικολογίου ευχαριστούμε για την δημοσίευση της προσπάθειας που ξεκινήσαμε εν όψει των εορτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *