GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιώργος πάει ολοταχώς για…

... ...«δίκαιες» (!) διαγραφές και έχει αρχίσει να στήνει την «αγχόνη» ... Του Αιθεροβάμονα ... Αργά το βράδυ της Κυριακής από το ΠΑΣΟΚ ανα...

...
...«δίκαιες»(!) διαγραφές και έχει αρχίσει να στήνει την «αγχόνη»
...
Του Αιθεροβάμονα
...
Αργά το βράδυ της Κυριακής από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκαν τα ονόματα όλων εκείνων που θα συμμετάσχουν στην λεγόμενη Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ)… Προφανής ο στόχος να ανακοινωθούν τόσο αργά για να μην υπάρχουν τα πρώτα σχόλια από τις εφημερίδες… Αλλά η απογοήτευση δεν μπορεί να κρυφτεί από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον αυτά που καταλαβαίνουν και γνωρίζουν πρόσωπα και λειτουργίες τα τριάμισι τελευταία χρόνια. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε σ΄ αυτή τη φάση κριτική αναλυτικά στα πρόσωπα. Όμως να επισημάνουμε τα εξής :
Είναι σαφές και από αυτή του την απόφαση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, δουλεύει μόνο με το 55% και μάλιστα τους Ταλιμπάν υποστηρικτές του, ενώ το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ-τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών- αποκόπτεται από τον κορμό του Κινήματος και οδηγείται προς την έξοδο.

Είναι φανερό ότι μένουν απέξω από τους διάφορους τομείς ή ομάδες εργασίες με στόχο να αποκοπούν, να απομονωθούν και να μην συμμετάσχουν καν στην διαμόρφωση των τελικών θέσεων και αποφάσεων για το Συνέδριο, με μοναδικό στόχο να μην έχουν βήμα να εκφέρουν την άποψη τους σε περίπτωση που είναι διαφορετική. Να μην μπορούν να την εκφράσουν ούτε στα λεγόμενα όργανα και να αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να την εκφράσουν δημοσίως, για να οδηγηθούν στη συνέχεια στην «αγχόνη».
Η συγκρότηση της Επιτροπής για να διατυπώσει την πρόταση για νέο Εκλογικό σύστημα (ούτε καν τον Σκανδαλίδη δεν έβαλε που είναι ο «πατέρας» του σημερινού εκλογικού νόμου), ήταν η πρώτη ένδειξη, με δεύτερη την παντελή απουσία Βενιζελικών βουλευτών ακόμη και στις αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Ηλείας και του Εβρου την προηγούμενη εβδομάδα.
Κάτω από τις συνθήκες που έγινε η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, είναι σαφές ότι απέκτησε μεγαλύτερη και πιο απόλυτη εξουσία από αυτή που είχε 2004-2007. Αν δηλαδή το 2004 ο Γιώργος είχε πάρει «λευκή επιταγή» και έκανε ότι ήθελε, τώρα είναι σαφή τα απολυταρχικά χαρακτηριστικά που παίρνει η νέα του θητεία.

Ποτέ στο ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους χαρακτηριστικά, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν τα εκδήλωσε, αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη περίοδο (1974-1977), όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε μία κρίση, μετά την ιδεολογική έκρηξη της μεταπολίτευσης. Πάντοτε σε όλα τα συνέδρια η απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή που ήταν εκλεγμένη, μετατρεπόταν σε ΚΟΕΣ και οδηγούσε το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο, ενώ οι υπεύθυνοι των τομέων δουλειάς για το Συνέδριο, είχαν τουλάχιστον την έγκριση της ΚΟΕΣ. Εδώ μιλάμε όχι για αρχηγικές αποφάσεις, αλλά για απολυταρχικές (διάλυση εκλεγμένων οργάνων που δεν κατάλαβε κανείς γιατί δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την θητεία τους μέχρι το Συνέδριο αφού ήταν εκλεγμένα και διορισμό κατά το δοκούν χωρίς να ξέρει κανείς σε συνεργασία με ποιους…
Και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν αντιδράσουν ιστορικά στελέχη, το ίδιο θα επαναληφθεί και στο λεγόμενο Συμβούλιο Πολιτικού Συντονισμού, άλλο όργανο που αναμένεται να ΔΙΟΡΙΣΕΙ, μεθαύριο ο απόλυτος Αρχων του Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Ελλάδα.
Όλα αυτά δυστυχώς γίνονται για άλλη μια φορά με την ανοχή όλων και μάλιστα για μια ακόμη φορά κάτω από την ιδεολογική τρομοκρατία ( αλαζονεία νικητών, σενάρια περί υπονομευτών και εξωθεσμικών συμφερόντων, ουδείς μιλάει, ουδείς αντιδρά…Μοιρολατρικά όλοι περιμένουν από μια την γραμματεία της ΚΟΕΣ που διόρισε ο Γιώργος δηλαδή μία ομάδα φανατικών παλαιών στελεχών που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους και μια ομάδα νέων άγνωστων στελεχών που αναδείχθηκαν την τελευταία μέσα σε διάφορες ομάδες της Χαριλάου Τρικούπη που όλοι κάτι παρεμφερές είχαν αναλάβει και ποτέ δεν έκαναν απολογισμό της δουλειάς τους, να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο και σε θέσεις που θα αγγίξουν την Ελληνική Κοινωνία!!! Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ οδηγείται ολοταχώς για να κάνει ο Γιώργος και την επόμενη φορά… την αυτοκριτική του…
ΥΓ: Για να πάρετε μία ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει και τι καταπληκτικά πράγματα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, μπορείτε να πάτε στον κόμβο
www.30a.gr . Πρόκειται για ένα ρεύμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι ίδιοι λένε υποστηρικτές του Γιώργου και πατήστε να διαβάσετε την ιδρυτική διακήρυξη του ρεύματος. Είναι λίγο πριν το Συνέδριο του 2004, όπου ζητάνε από τον Γιώργο να φτιάξει το νέο ΠΑΣΟΚ.
Αν την διαβάσετε
θα δείτε ότι οι περισσότερες προτάσεις τους έχουν γίνει αποδεκτές (διάλυση κλαδικών και οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, διάλυση των οργανώσεων της νεολαίας κλπ). Είναι οι περισσότερες προτάσεις για τις οποίες ο Γιώργος πριν λίγο καιρό στο Εθνικό Συμβούλιο έκανε αυτοκριτική και παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος!!!

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν και ένα από τα μέλη που όρισε σήμερα ο Γιώργος στην γραμματείας της ΚΟΕΣ, ο υπεύθυνος για τους νέους επιχειρηματίες ο κ. Μενέλαος Κουλούρης
Καλά ξεμπερδέματα σύντροφοι… Στο τέλος θα μείνετε μόνο 55%... οι άλλοι θα σας αποχαιρετήσουν...

8 σχόλια

  1. Υστερα από μια δίμηνη απόδραση από την πολιτική, το ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων, τη βρίσκει μπροστά του. Τώρα που έκλεισε τον κύκλο των εσωκομματικών διεργασιών με την εκλογή του προέδρου, είναι αναγκασμένο να λειτουργήσει πολιτικά, να μιλήσει πολιτικά, να δράσει πολιτικά. Αλλωστε, το να αποβάλει ένα πολιτικό κόμμα από τη λειτουργία και τη δράση του την πολιτική συνιστά παραδοξότητα και το οδηγεί σε αυτοακύρωση.
    Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας απολέσει τον δυναμισμό και τη ζωτικότητα που το διέκρινε, αδυνατεί να κατανοήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο κοινωνικό, οικονομικό αλλά και πολιτικό περιβάλλον. Δεν μπορεί να αφουγκραστεί τα υπόγεια ρεύματα της κοινωνίας, ούτε να προετοιμαστεί εγκαίρως για τις αλλαγές που έρχονται.
    Στο φαντασιακό υποσυνείδητο των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα λειτουργεί ως ένας μηχανισμός διασφάλισης ρόλων και θέσεων σε κάθε λογής εξουσιαστικούς μηχανισμούς, στο κράτος, στη διοίκηση, στην κοινωνία.
    Υπάρχει χαρακτηριστικότερη απόδειξη του γεγονότος αυτού από τη συμπεριφορά των αποκαλούμενων βαρόνων κατά τη διαδικασία της εκλογής προέδρου; Το μόνο μέλημά τους ήταν η ενίσχυση του προσωπικού τους ρόλου. Ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά των περισσότερων στελεχών του κομματικού μηχανισμού, μεσαίων και κατώτερων.
    Ο εγκλεισμός του ΠΑΣΟΚ στον εαυτό του, η αυτιστική του συμπεριφορά, η ανικανότητά του να πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση εξουσίας οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα των εθνικών εκλογών.
    Το δυσοίωνο, βέβαια, είναι πως ακόμη και σήμερα δεν θέλει να καταλάβει τι πραγματικά έχει συμβεί.
    Μετά, λοιπόν, την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, το ΠΑΣΟΚ καλείται να δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει πολιτικά, να αποδείξει ότι διαθέτει καθαρό στίγμα και μπορεί να αποτελέσει πρόταση κυβερνητικής προοπτικής.
    Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, για να γίνει ξανά κυρίαρχο, πρέπει να ρίξει άγκυρα στο κέντρο και να εκφράσει πολιτικά τον αποκαλούμενο μεσαίο χώρο, να εκπροσωπήσει τα δυναμικά κοινωνικά στρώματα, να επεξεργαστεί ένα νέο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα και την κοινωνία με μετρήσιμους στόχους.
    Το στρατηγικό πλεονέκτημα του Ανδρέα και του Σημίτη ήταν ότι είχαν κατορθώσει να εκφράσουν αυθεντικά, εύστοχα και αποτελεσματικά δύο διαφορετικές εποχές, καταθέτοντας σαφή και συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα.
    Ποιο είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ σήμερα; Αυτό είναι το καίριο ερώτημα, στο οποίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει απάντηση. Οπως δεν υπάρχει απάντηση και στα ακόλουθα ερωτήματα: Με ποιες πολιτικές, με ποια πρόταση, με ποιες δυνάμεις, με ποια πρόσωπα μπορεί να κατακτήσει την υπεροχή του έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
    Αλλωστε, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές, δεν αρκούν ο καταγγελτικός λόγος και η στείρα αντιδεξιά ρητορική, ούτε τα προγράμματα που περιορίζονται στην εξαγγελία μέτρων και παροχών. Και κυρίως δεν μπορεί να είναι πανάκεια η «αριστερή στροφή». Οι πολιτικές αριστεροσύνης, τις οποίες επιστρατεύουν κάποιοι για να εξηγήσουν την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέπουν τα μαθήματα αντιπολίτευσης που παρέδιδε ο Αλαβάνος τα τριάμισι αυτά χρόνια.
    Το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να ανακάμψει και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας κυβερνώσας παράταξης, οφείλει να εγκαταλείψει τις πολιτικές του συγκερασμού (κρατιστές, μη κρατιστές, εκσυγχρονιστές-βαθύ ΠΑΣΟΚ) και να υιοθετήσει μια σύγχρονη μεταρρυθμιστική ατζέντα.
    Μία ατζέντα με σημείο αιχμής και κινούσα ιδέα την ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού. Ο αποκαλούμενος μεσαίος χώρος δεν είναι πολιτικό εφεύρημα του Καραμανλή. Είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα που συνδέεται ευθέως με τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας.
    Η ανατοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αποκαλούμενο μεσαίο χώρο θα το βοηθήσει να αντιληφθεί ότι τα προβλήματα του σήμερα και του αύριο δεν λύνονται με συνταγές της δεκαετίας του 80. Οσο το ΠΑΣΟΚ μένει προσκολλημένο στις θεωρίες της πολιτικής καθαρότητας τόσο θα επιτρέπει στον Καραμανλή να εδραιώσει την κυριαρχία του ως φορέας μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής δύναμης που προωθεί, ωστόσο, συντηρητικές πολιτικές.
    Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να προσδώσει στο κόμμα τη δυναμική της κυβερνητικής προοπτικής, οφείλει να ανιχνεύσει τις προθέσεις και τους προβληματισμούς της μεγάλης εκλογικής βάσης που κινείται σε μια κεντροαριστερή τροχιά.
    Η ανίχνευση αυτή είναι αναγκαία, είναι απαραίτητη, προκειμένου να μελετηθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανακατατάξεις που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία, αλλά και ο πυρήνας του εκλογικού σώματος που έδινε νίκες στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
    Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική είναι αναγκαία και βασική προϋπόθεση, προκειμένου να ασχοληθεί με τα μεγάλα και ουσιώδη προβλήματα, αλλά και να υπερβεί όλες εκείνες τις παθογένειες που το κρατούν καθηλωμένο στο παρελθόν.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ -ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ-ΑΣΧΕΤΟ-ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ ΠΟΥ ΞΑΝΑΒΓΑΛΑΤΕ.

    ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ....ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ....

    ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.....ΧΕΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά το νέο...


    Ο Yorgo, πιστός στις δικονομικές αρχές της πατρίδας του (St. Paul, MN) όπου ίσχυε o νόμος του Far West τον εφαρμόζει στο ακέραιο: "We'll give you a fair trial and then we'll hang you".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8.59 συνυπογράφω,έχεις δίκιο απόλυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΩΡΓΟ
    ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΜΕΓΚΑ-ΛΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΑΠΟ
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "όλον ΠΑΣΟΚ" έγινε το "υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ" του 38%, τώρα που ο Μπένυ ξεφούσκωσε.

    Η έξοδος πίσω δεξιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΠαΣοΚ του ΒΒ είναι το ΠαΣοΚ του υποστηρικτή του ΒΒ, του μέγιστου κουραδιού που ακούει στο όνομα Σημίτης.

    Είναι το ΠαΣοΚ της ΜΙΖΑΣ, το ΠαΣοΚ της ΡΕΜΟΥΛΑΣ, είναι το ΠαΣοΚ που το απετέλεσαν (και το αποτελούν ακόμα) τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ πρέπει να πάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *