GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΣΠΗΤ για την απεργία των δημοσιογράφων

... Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ (Ενωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου) Γιάννης Πλαχούρης με αφορμή σχετικά σχόλια και ανακοινώσεις...

...
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ (Ενωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου) Γιάννης Πλαχούρης με αφορμή σχετικά σχόλια και ανακοινώσεις για την στάση της ΕΣΠΗΤ στις δύο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2007 και Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2007 δήλωσε ότι:
· Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η ΕΣΠΗΤ κηρύσσει τις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες μαζί με τις άλλες ενώσεις στο χώρο της ΠΟΕΣΥ και των ΜΜΕ διεκδικώντας ένα ενιαίο Ταμείο Τύπου για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ (συντάκτες, υπαλλήλους, τεχνικούς Τύπου Τηλεόρασης Ραδιοφωνίας, ειδησεογραφικά portals κτλ).
· Είναι αυτονόητο ότι η διεκδίκηση αυτή, ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον Περιοδικό Τύπο, σημαίνει την ίση ασφαλιστική μεταχείριση σε σύνταξη επικούρηση, περίθαλψη και πρόνοια για όλους τους συναδέλφους μας, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, δηλαδή την ενοποίηση ΤΑΙΣΥΤ, ΤΣΠΕΑΘ και των άλλων ταμείων στον χώρο του Τύπου, με κάλυψη από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Πλαχούρης

4 σχόλια

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ!!!!!!!


    ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΚΙΝΕΖΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ: ΟΝΟΦΙΛΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ ΚΙΝΕΖΟΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ, ΣΟΔΟΜΙΖΕΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΓΑΪΔΑΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!!!!!



    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΚΗ (VIDEO) ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ!!!!!!!
    http://sector13.e-e-e.gr/assets/alvanos_fucks_donkey.mp4


    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΘΟΝΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΓΑΪΔΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΙΝ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΝΟΦΙΛΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΚΙΝΕΖΟΜΟΓΓΟΛΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3.43 Ωρί-ονε,

    βλέπεις εκείνο το βουνό που κάνει τον ασβέστη; Εκεί είμαι με τη μάνα σου και λέει χριστός ανέστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα γίνει «της Γαλλίας» αν επιμείνει στα σχέδιά της για το Ασφαλιστικό. Του άρεσε μάλιστα τόσο πολύ η προειδοποίηση, ώστε την επανέλαβε δυο-τρεις φορές.

    Μόνο που μάλλον διάλεξε τη λάθος χώρα και τη λάθος σύγκρουση για να τρομάξει τους συνομιλητές του: στη Γαλλία, οι απεργίες άρχισαν να διαλύονται ησύχως (ήδη τον δρόμο της εργασίας πήραν οι σιδηροδρομικοί) αφού ταλαιπώρησαν τον κόσμο, συγκέντρωσαν ποσοστά αποδοκιμασίας από 58% ως 65% και χάρισαν στον Σαρκοζί την πρώτη του μεγάλη κοινωνική νίκη. «Η μέθοδος Σαρκοζί» τιτλοφορούσε προχθές με θαυμασμό ο «Figaro».

    Αν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ονειρεύεται να προσφέρει μια τέτοια νίκη στον Καραμανλή, κανένα πρόβλημα. Αν όμως τρέφει άλλες φιλοδοξίες, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί κάτι καλύτερο. Οχι φυσικά για να κατεβάσει τα χέρια απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά για να βρει κάτι πιο πειστικό να της αντιτάξει.

    Αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα με τους επίσημους συνδικαλιστές. Νομίζουν ότι ακόμη αιματοβαμμένοι από τα εσωκομματικά μαχαιρώματα του ΠαΣοΚ, μπορούν από τη μία ημέρα στην άλλη να ηγηθούν της ευρύτερης κοινωνικής αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική. Δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν απατώμαι, οι συνδικαλιστές είναι ελάχιστα συμπαθέστεροι στην κοινή γνώμη από τους πολιτικούς ή τους δημοσιογράφους. Ως εκ τούτου δύσκολα θα σηκώσουν το βάρος που διεκδικούν.

    Υπάρχει, θα μου πείτε, το προηγούμενο του 2001. Με μια ουσιαστική διαφορά: τότε η αντίδραση προερχόταν από το εσωτερικό του κόμματος που ασκούσε τη διακυβέρνηση. Η κυβερνητική παράταξη περισσότερο από την κοινωνική αντίδραση μέτρησε το ενδεχόμενο να χάσει τον κομματικό της στρατό. Σήμερα ο Καραμανλής δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο. Το αντίθετο: μια σύγκρουση με απωθητικούς συνδικαλιστικούς μηχανισμούς μπορεί να του προσφέρει πόντους στο ακροατήριο των μετριοπαθών πολιτών.

    Υπό μία προϋπόθεση: ότι στη διάρκεια της σύγκρουσης θα διατηρήσει με το μέρος του την κοινωνική πλειοψηφία, όπως συνέβη με τη γαλλική κυβέρνηση. Ούτε αυτό θα είναι απλό. Η κοινωνία έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει τις εκατέρωθεν υστεροβουλίες, των συνδικαλιστών ή των κυβερνήσεων. Και αν αυτές των συνδικαλιστών μοιάζουν προφανείς, ούτε η κυβέρνηση Καραμανλή χαίρει κανενός τεκμηρίου ικανότητας, αθωότητας ή καλών προθέσεων.

    Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Καραμανλής χρειάζεται να επιδείξει τη λεπτή αίσθηση ισορροπίας ανάμεσα στο εφικτό και στο αναγκαίο, ανάμεσα στη σταθερότητα και στη διαπραγμάτευση, ανάμεσα στην αποφασιστικότητα και στην ευλυγισία, που επιδεικνύει ο Σαρκοζί. Χρειάζεται, με άλλα λόγια, να γίνει ένας άλλος Καραμανλής από αυτόν που ξέραμε ως σήμερα. Είναι άραγε εφικτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάπου διάβασα "Το¨"Βήμα" θέλει..." Η εφημερίδα θέλει ή ΜΟΝΟ ο εκδότης και ο διευθυντής της; Φταίνε όλοι οι δημοσιογράφοι αν κάποιος από την εργοδοσία εκφράζει τη μία ή την άλλη άποψη; Γιατί ο μπακάλης δε λέει στον υπάλληλο θέλω αυτό και τρέχεις να το κάνεις άσχετα αν είναι καλό ή λάθος; Μη πυροβολάμε όλους τους δημοσιογράφους. Προσέξτε μη βγούν κερδισμένα τίποτα λαμόγια αφεντικά και ρυθμίσουν τα υπέρογκα χρέη τους, όπως οι ΠΑΕ. Μήπως οι δημοσιογράφοι είναι το δόλωμα για τους Κυρηδο-Τράγκο-Ρίζους κλπ, μαζί με τη Γιάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *