GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διακυβέρνηση ΝΔ VS κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ...

Για όλα φταίνε πάντα οι ...προηγούμενοι! . Του Αγίου . Όπως όλοι θα γνωρίζετε , για όλα τα δεινά τις τελευταίας τετραετίας, όπως και των προ...

Για όλα φταίνε πάντα οι ...προηγούμενοι!
.
Του Αγίου
.
Όπως όλοι θα γνωρίζετε, για όλα τα δεινά τις τελευταίας τετραετίας, όπως και των προηγούμενων άλλωστε, από το 1981 και εντεύθεν, ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ. Παλαιότερα ευθυνόταν η δεξιά και από το 1946 μέχρι τη μεταπολίτευση οι κομμουνιστοσυμμορίτες.
Έτσι πλάθεται η κοινή γνώμη. Δεν ευθύνεται η σύγχρονη διακυβέρνηση για αυτά που πράττει ή παραλείπει να κάνει, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις του αντιπάλου που επισώρευσαν προβλήματα και καλλιέργησαν αρνητικές στάσεις και συμπεριφορές στη διοίκηση.

Ο κ. Καραμανλής, αν και κατά δήλωση μεταρρυθμιστής, μιμείται ως προς αυτό τον Ανδρέα. Κάθε φορά που προκύπτει κάποια κρίση για να τη διαχειριστεί η κυβέρνηση του, δείχνει ως αιτία της αναποτελεσματικότητάς της τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Με αυτό το μήνυμα κατέβηκε και στις εκλογές: τι να προλάβουμε να κάνουμε εμείς οι καλοί διαχειριστές, τι να πρωτοδιορθώσουμε από τη καταστροφή που επέφερε το ΠΑΣΟΚ; Αναρωτήθηκε επανειλημμένα ο πρωθυπουργός και ζήτησε βεβιασμένα ανανέωση της λαϊκής εντολής για να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα διαχείρισης και για να αναθεωρήσει (!) το σύνταγμα. Μας είπε ότι τις πρώτες 100 μέρες θα φορτσάρει, τώρα που έμαθε τη δουλειά του πρωθυπουργού. Ας δούμε λοιπόν τι εννοούσε:
Όλα τα φλέγοντα νομοθετήματα και η συζήτηση επί της αναθεώρησης μπορούν να περιμένουν το επόμενο εξάμηνο. Τώρα, ως επείγοντα αναδείχθηκαν το βιβλίο ιστορίας, όπου δόθηκε λύση δια της υπερβατικής μεθόδου, «επιστροφή στις ρίζες», ο γρίφος του νέου προϋπολογισμού μετά την αποκάλυψη της λαθρο-δημιουργικής λογιστικής, ως προς την αύξηση του ΑΕΠ, το καραγκιοζηλίκι με τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης και η σιωπηρή απόσυρση του «μεταρρυθμιστικού» πλαισίου της προηγούμενης διακυβέρνησης της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για χάρη του οποίου έγινε της τρελής στα πανεπιστήμια και στους δρόμους.
Βλέπετε, λοιπόν, ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι απλώς ζήτημα έλλειψης πολιτικής και συντονισμού, αλλά μάλλον έλλειψης στοιχειώδους σοβαρότητας.
Αν τους ρωτήσετε θα σας εξομολογηθούν ότι δεν προχωρά η «μεταρρύθμισή τους», επειδή το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κρίση ηγεσίας και η αριστερά ανασυγκροτείται. Δεν φταίει λοιπόν η διακυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που εμποδίζει την εξέλιξη των πραγμάτων και των … ειδών, γενικώς!
Φαντάζομαι, στις επόμενες εκλογές η ΝΔ να καλέσει εκ νέου το εκλογικό σώμα να τιμωρήσει την καταστροφική για την οικονομία και το περιβάλλον πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την καιροσκοπική αντιπολίτευση της αριστεράς.
Δεν κάνουμε συμψηφισμούς, αλλά να μη ξεχνιόμαστε κιόλας: Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά, η ΝΔ απλώς διακυβερνά!

47 σχόλια

  1. Υπάρχουν 2 απόψεις εξίσου απλουστευτικές. Πάντως η ΝΔ διακυβερνά και προσωρά πράγματα που λόγω ΠΑΣΟΚ περνάνε αυτή την στιγμή απαρατήρητα.

    Μην ξεχνάμε και την 15η Οκτωβρίου ως ημέρα δράσης των bloggers για το περιβάλλον. Δες τε λεπτομέρειες στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΓΚΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ
    ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ,
    ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ,ΓΙΑ
    ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. paei aftos (o kostakis). vasika twra pou to skeftomai ...pote den ipirkse. Apla eksafanistike to pasok.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑ ΚΑΙ
    ΒΡΩΜΑΝΕ..ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ.

    ΚΩΣΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΓΚΕΣ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ
    ΝΑ ΕΝΔΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥ ΤΗΣ AGB ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
    Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ...
    ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ
    ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΗΚΟΤΗΤΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ?
    ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ Η AGB.
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΔΙΝΕΙ
    ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΥΠΑΚΟΥΕΣ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΕΣ.. ΣΕ
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...
    ΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ?
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..
    ΞΕΦΤΙΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΙΕ ΗΡΕΜΗΣΕ..
    ΕΓΩ ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΝΤΑΞΕΙ
    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΩ..
    ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ
    ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστηχως ο Καραμανλης κανει οτι θελει και οποτε θελει μιας και το ΠΑΣΟΚ αυτην την στιγμη ειναι ενα ακυβερνητο καραβι και αν μεινουν τα πραγματα ετσι οπως εχουν τοτε θα εχουμε να λεμε οτι μετα τα 20χρονια Κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ,φαγαμε στην μαπα και αλλα 20χρονια της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Καραμανλης και ο καθε Καραμανλης να ηταν στην θεση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ.
    Η ΧΩΡΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ
    ΠΑΡΑΓΚΕΣ..
    ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΝ ΜΕΓΚΑΛΗ ΠΑΡΑΓΚΑ.

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα τα λες "ΑΓΙΕ".
    Πεσμας παρακαλω ποσο θα αντεξουν?
    Θα φτασουν το 18μηνο?

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπαμπουσκα σε 18 ημερες θα πεσουν.
    πρωθυπουργος βενιζελος.
    δεν το βλεπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιατι ρωτατε ποσο θα αντεξουν?εσεις δεν τους βγαλατε?πολλουςΝΔβλεπω εδω,ας προσεχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ


    12/10/07
    Χ.Α.Α. 5289,80 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

    Ο Θαυματοποιος το εβαλε αμετι μοχαμετι να μας δωσει πισω και
    με τοκο και με λογικο κερδος,
    τα κλεμενα που μας αρπαξαν(με
    αδελφιστικο τροπο) τα πρασινα
    λαμογια.

    Τα ζαλισμενα κοτοπουλα, 16/09/07 γαρ, ακομη να μας πουν εαν εχει γινει ξανα αναθεωρηση του ΑΕΠ.
    Ο Γιωργαρος και εγω , τα φουμερνου-
    με, με αλλα λογια σπαμε πλακα μαζι τους.

    Ο Μαλακας(που τωρα ομως πινει πρασινο αιμα)που δεν προσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακουσε ...Δρακουλα
    (Εσυ που πινεις Πρασινο αιμα)
    Εχει ο καιρος γυρισματα...Η αλλη φορα δεν θαναι οπως τοτε το 93 θυμασαι ε? Ουτε σε ενοχλησε κανενας.. ε?
    Ο λαος αυτη τη φορα δεν θα κανει τα ιδια λαθη...
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μονο που το χρηματιστήριο τωρα ειναι κατα 62% απο ξενους και το υπολοιπο 30 % Ελληνες και ξενοι θεσμικοι επενδυτές απροσδιορίστου ταυτότητος.Ο λαός δεν ειναι μεσα πια.Αυτη ειναι η διαφορά με το σήμερα άθλιε προπαγανδιστή.Το αφεντικό σου γιαυτούς δουλευει και οχι για το λαο. Ο λαός δεν ειναι πια στο χρηματιστήριο ανόητε ε ανόητε
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Agie,
    ase mas ki emas na'giasoyme!!

    ypografi: ellines politikoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημοσκόπηση

    Σε δημοσκόπηση της RASS για το ΠΑΡΟΝ και στην ερώτηση ποιον θα ψηφίσετε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, το 61,9% απαντά τον Γ. Παπανδρέου, το 27,8% τον Β. Βενιζέλο, το 4,5% τον Κ. Σκανδαλίδη, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 5,3%.

    Στην παράσταση νίκης, ο Γ. Παπανδρέου σγκεντρώνει 53,7% έναντι 36,2% του Β. Βενιζέλου. Ο Κ. Σκανδαλίδης λαμβάνει 1%.

    Επίσης, στην ερώτηση αν μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ενωμένο ή θα διασπαστεί, 50,1% απαντά θα είναι ενωμένο, το 38,7% βλέπει διάσπαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα πράγματα είναι απλά.

    Νίκη ΓΑΠ σημαίνει διαγραφές,συρρύκνωση,καταβαράθρωση ποσοστών,διάσπαση,επικράτηση της ΝΔ για τουλάχιστον 2 τετραετίες ακόμα.

    Νίκη Βενιζέλου σημαίνει ενόττητα,συμμετοχή,νέα πνοή,ισχυρή αντιπολίτευση,νικηφόρα πορεία.

    Διαλέγετε και παίρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε αυτό σύντροφοι θα συμφωνήσω με τον Theodore Αν και προσπάθησα κατά καιρούς σε post μου στα blog να είμαι πιο ενωτικός τις τελευταίες μέρες αυτά που βλέπω τόσο από το περιβάλλον Παπανδρέου όσο και από τον ίδιο μόνο ενωτικά δεν είναι. Δεν αποτελεί πλέον εγγύηση της ενότητας ο ΓΑΠ μόνο και μόνο επειδή έχει το όνομα...Τη χάρη δεν την έχει σίγουρα. Ο Βενιζέλος (αν και δεν τον βοηθάει ομολογουμένως η δημόσια εικόνα του) είναι πιο ΕΝΟΤΙΚΟΣ και αυτό γιατί δεν έχει απειλήσει κανέναν με διαγραφές και λοιπές Μαλακίες που μόνο την διάσπαση ευνοούν. Είναι ένα μακιαβελικό Σταλινιστικό προσωπείο που ούτε στον ίδιο τον ΓΑΠ δεν ταιριάζει αλλά φαίνεται ότι οι συνθήκες αυτό επιβάλλουν προκειμένου να μην χάσει την καρεκλίτσα του...απλά τραγικό για έναν πολιτικό από τον οποίο περιμέναμε τόσα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
    «Ο πρόεδρος είναι προπονητής. Δεν είναι μεγαλομέτοχος μιας ομάδας. Μέτοχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο λαός. Αυτές οι φιλομοναρχικές αντιλήψεις που αναπτύσσουν πολλοί περί του επωνύμου του προέδρου ταιριάζουν σε άλλα κόμματα. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που είναι κίνημα λαϊκής εξουσίας, είναι ο ικανότερος».
    O κ. Παν. Φασούλας, δήμαρχος Πειραιά και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , τονίζει ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει ταυτιστεί με τη συρρίκνωση της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ δηκτικά σημειώνει: «Εάν αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετικότητα ως υπονόμευση, τότε πρέπει να αντικαταστήσουμε τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη με τον... Ηγεμόνα του Μακιαβέλι»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. H δημόσια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου περί ανάληψης «σταυρού μαρτυρίου», εντάσσονται σε ένα σχέδιο μετάθεσης ευθυνών, στο πλαίσιο του οποίου παραχαράζονται γεγονότα και διαστρέφονται ιστορικά περιστατικά.
    Αντιδράσεις προκαλεί και η προσπάθεια που εκδηλώθηκε να «ξαναγραφεί» η ιστορία του 1996 και να εμφανισθούν η ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Σημίτη, αλλά και η εν συνεχεία εκλογική του νίκη ως εξελίξεις ενταγμένες σε ένα πολιτικό σκηνικό βατό και συντεταγμένο.
    Υποτιμάται, έτσι, η σειρά των εμποδίων που ορθώθηκαν από την τότε εσωκομματική αντιπολίτευση «επί οκτώ χρόνια», λέει σήμερα κάθε σκεπτόμενος και όχι φανατισμένος δημοκρατικός πολίτης .
    «Δεν υπήρξε κυβερνητική επιτροπή χωρίς διαφοροποίηση» - ενώ αποσιωπάται και το κλίμα που διαμόρφωναν οι δημοσκοπήσεις της εποχής, οι οποίες προέβλεπαν, αρχικά, άνετη επικράτηση της -υπό τον Μιλτιάδη Εβερτ- Νέας Δημοκρατίας.
    Οσον αφορά την απόφαση του κ. Σημίτη να μην παραστεί τελικά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε άλλη επιλογή.
    Αυτό που συζητείται, μάλιστα, είναι αν ο κ. Σημίτης συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου ή θα έπρεπε να σιωπήσει, υφιστάμενος όλα όσα εκδηλώθηκαν, «πράγμα», όπως λέγεται, «αδύνατον για τον ίδιο», ή να απαντήσει στους επικριτές του, με κίνδυνο να ενταθεί το διχαστικό κλίμα και να απειληθεί η ενότητα του κόμματος.
    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο προβληματισμός του πρώην πρωθυπουργού επιτείνεται από την αναβίωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αντιλήψεων που ο ίδιοςο Κώστας Σημίτης , θεωρεί «ρεβανσιστικές».
    Στελέχη του κόμματος που χρημάτισαν μάλιστα υπουργοί των κυβερνήσεών του, ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς, όπως λένε, «μία ορισμένη μερίδα συνεργατών του κ. Παπανδρέου επιχειρεί να τεμαχίσει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, θυσιάζοντας το πολιτικό κεφάλαιο του κόμματος και ναρκοθετώντας την προοπτική επανόδου του στη διακυβέρνηση της χώρας».

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγώ ένα βλέπω:

    ο ΑΓΙΟΣ ζήλεψε τη δόξα του Λουτράδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 12.22
    Φίλε φοβάμαι ότι δεν βλέπεις καλά, να το προσέξεις!
    Τη μόνη δόξα που έχω ζηλέψει είναι του XIV Dalai Lama!
    Εκτός και αν εννοείς τα δοξαστικά μπινελίκια με τα οποία έχετε στολίσει τον φουκαρά τον Λουτράδη αμέτρητες φορές δίχως να μπείτε ποτέ στον κόπο να ασκήσετε κριτική επί της ουσίας. Όσοι ξέφυγαν από το πρόσωπο και δεν εγκλωβίστηκαν στα προσωπικά επιχειρηματολογώντας, προσέφεραν σε όλους μας.
    Ευτυχώς σε μένα έχετε φερθεί καλύτερα, σεβόμενοι μάλλον την… ηλικία μου!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παν-ΑΓΙΕ,

    εχεις βλεπω καιρο για να γραφεις συχνοτερα.Καλο αυτο.
    Ασε τον Λουτραδη κατα μερος.Ειναι πιπας ο ανθρωπος,β΄. εθνικη.
    Μ αρεσει που εχεις ξεκαθαρισει το θεμα στο πασοκ,Γιωργακης και τα μυαλα στα καγκελα.
    Κι εγω μαζι σου.Μονο σε παρακαλω,ενημερωσε τον Γιωργο,οτι εαν νικησει,αυτο δεν θα οφειλεται στο οτι αυτος πραγματικα αξιζει,αλλα στην πεποιθηση οτι 4 φορες η σταμνα πηγε στην βρυση κι εσπασε ,αλλα μετα βαζεις μυαλο και γινεσαι ηγετης,Αλλιως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 2.08
    Δεν θα μπορέσω να ενημερώσω τον Γιώργο. Έχω να τον δω πάνω από 4 χρόνια.
    Τα λες όμως πολύ όμορφα!
    Αν και δεν υπήρξα ποτέ πασόκος, ούτε ψήφισα ποτέ ΠΑΣΟΚ, μάλλον καταλαβαίνω πως σκέφτεσαι.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τη μόνη δόξα που έχω ζηλέψει είναι του XIV Dalai Lama!...

    Άρχισες να με μπερδεύεις. Ρολογάς θες να γίνεις;

    Μετά, όπως θα ξέρεις, ο ρινποτσε δεν έχει αυτά τα σκιρτήματα που μας έχεις συνηθίσει με τα θυληκά. Αυτό θα πρέπει να το ξεχάσεις.

    Όσο για τα μπινελίκια στα οποία αναφέρεσαι δηλώ υπευθύνως βάσει του Ν 105 ότι δεν έχω σχέση.

    Μερικούς άλλους κατά καιρούς έχω μπινελικώσει η πολιτική μου όμως είναι να αφήσω όλα τα λουλούδια να ανθίσουν.

    Και εφόσον οι διαχειριστές αφήνουν τους κάθε λογής τρόλλους να ποστάρουν ΟΤ ή να ρίχνουν 100 φορές, κακοσάλεσι.μπλογκσποτ για να μάθετε την αλήθεια, εμένα μου περισσεύει.

    Όσο για την κριτική επί της ουσίας που μου απαντάς έχω να πώ: Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση υποσχόμενο να δώσει την Ελλάδα στους Έλληνες. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά τους εξαπάτησε αναίσχυντα. Ο Ακης πχ χωρίς μια μέρα θητεία, έγινε όχι μόνο υπουργός, αλλά ΥΠΕΘΑ. Οπότε σε λαοπλάνους μόνο περιφρόνηση αξίζει και τους την παρέχω αμέριστη.

    Η ΝΔ είναι το μικρότερο κακό αλλά όπου διαφωνώ της τα χώνω και βέβαια συνήθως όχι εδώ.

    Τα άλλα είναι λεπτομέρειες και προσωπικά απαξιώ να ασχοληθώ. Τα πολλά λογια τα θεωρώ φτώχεια.

    Όσο για την ηλικία σου πρέπει να μάλλον μικρότερη από την δική μου ειδικά αν βρίσκεται στις αρχές των 40.

    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. O Παπανδρέου μου ενέπνεε έναν σύγχρονο "αέρα", μία καθαρότητα, μια αγνότητα ψυχής.Πίστευα πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα άλλαζε και θα εκσυγχρόνιζε την Ελλάδα, αν και μου ήταν εμφανές ότι δεν διέθετε και δεν διαθέτει ηγετικές ικανότητες. Το ίδιο, βέβαια, πιστεύω και τώρα, αν και η τακτική που ακολούθησε μετεκλογικά, αποκάλυψε την, σε μεγάλο βαθμό, πλαστότητα της εικόνας που απέπνεε προεκλογικά. O Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος που συμπαθώ πολύ, αν και δεν είναι ο Δον Κιχώτης, που θέλει να εμφανίζεται. Η συμπεριφορά του διακρίνεται από ιδιαίτερη ιδιοτέλεια (αυτό δεν θα ήταν ψόγος, αν αυτός δεν επιδίωκε να εμφανίσει μια αντίθετη εικόνα).
    Η πρώτη απογοήτευση από τον Παπανδρέου ήρθε το βράδυ των εκλογών, όταν παραδεχόμενος την ευθύνη για την ήττα, ζήτησε την "επαναδιαβεβαίωση" της εντολής του. Αυτό που σκέφτηκα αμέσως ήταν: "Μα καλά είναι κυβέρνηση και ζητά τη δεδηλωμένη; Τι τρελλά πράγματα είναι αυτά;". Ένας ηγέτης και ιδιαίτερα ένας ηγέτης, που θέλει να εκσυγχρονίσει τη χώρα, όπως ευαγγελίζεται, αναλαμβάνει την ευθύνη και παραιτείται, ανεξάρτητα αν ξαναβάλει ή όχι υποψηφιότητα. Αυτό που έκανε δεν μου άρεσε, επειδή έδειχνε ένα φόβο μήπως και χάσει την καρέκλα, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν έχει κάποια αγάπη για την εξουσία.
    Αμέσως μετά ήρθε η δήλωση Βενιζέλου. Η ήττα ήταν βαριά κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι (με τους οποίους ήμουν το βράδυ των εκλογών) είμασταν σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Ελπίδα νίκης μ' έναν αρχηγό που δεν τραβάει, όσο καλός κι αν είναι, δεν υπήρχε. Το βλέπαμε όλοι μας και γι' αυτό είμασταν για "σκάσιμο". Με τη δήλωση του Βαγγέλη, ξαλαφρώσαμε όλοι μας, καθώς ξαναγεννήθηκε η ελπίδα.
    Και από την επομένη μέρα, άρχισε η "τραγωδία". Διάφορα στελέχη του κόμματος άρχισαν να παρελαύνουν από την τηλεόραση μιλώντας για οργανωμένα συμφέροντα που επιχειρούν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον Βενιζέλο και όσους τον υποστήριζαν σαν πιόνια των μεγάλων συμφερόντων, σαν "πουλημένους", σαν υπονομευτές του ΠΑΣΟΚ, σαν "πέμπτη φάλαγγα" μέσα στο κόμμα κοκ. Μάλιστα, παρακολουθώντας τη συζήτηση εδώ μέσα, διαπίστωσα ότι η γραμμή που κατέβηκε στη βάση ήταν να αποκαλούν τον Βενιζέλο και ως "διασπαστή" και "αποστάτη". Όσο περνούσαν οι μέρες τόσο γινόταν και πιο εμφανές ότι ο Παπανδρέου αποφάσισε να ακολουθήσει την πολιτική της λάσπης κατά του κύριου αντιπάλου του, εμφανίζοντας, σε μένα, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αποκρουστικό, ένα πρόσωπο που θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω μόνον με μια λέξη: Καμαρίλα. Και μάλιστα, η τακτική του ήταν να βάζει τους ανθρώπους του να εξαπολύουν τη λάσπη, τη συκοφαντία και τις ύβρεις κι αυτός να εμφανίζεται ως "μωρά παρθένος".
    Βέβαια, αυτή η τακτική απέδωσε. Ο αντίπαλός του, ο Βενιζέλος, μη κατέχοντας κάποιον μηχανισμό και ανθρώπους εμπιστοσύνης, ώστε να απαντήσουν στις επιθέσεις γι' αυτόν, έπεσε στην παγίδα να απαντάει ο ίδιος στις προσωπικές ύβρεις και προσβολές με συνέπεια να εμφανίσει ένα ιδιαίτερα παρορμητικό κι επιθετικό υπερεγώ, αποκρουστικό στο μέσο πολίτη, με συνέπεια η λάσπη για τον "αμοραλιστή", "δεξιό", "καιροσκόπο" κοκ Βενιζέλο να πιάνει τόπο.
    Ταυτόχρονα με την παραπάνω τακτική, ο Παπανδρέου ακολούθησε και μια άλλη, που και αυτή μ' ενόχλησε. Εμφάνισε την πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, ως δεξιά πολιτική, ταυτίζοντάς την, εμμέσως, με τον Βενιζέλο και δηλώνοντας, πάλι εμμέσως, ότι διαφωνεί μ' αυτήν. Προσωπικά, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η πολική του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη (βέβαια είχε και τα καλά της). Αλλά να μου λέει, σήμερα, ο Παπανδρέου ότι διαφωνούσε και διαφωνεί μ' αυτήν την πολιτική είναι σαν να με χαρακτηρίζει "βλάκα", όταν ο Παπανδρέου ήταν αυτός που βοήθησε τον Σημίτη να εκλεγεί στην προεδρία, ο Παπανδρέου ήταν αυτός που διετέλεσε χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, ο Παπανδρέου ήταν αυτός που δεν διαφώνησε ούτε μια φορά μ' αυτήν την πολιτική.
    Ολοκληρώνοντας. Δεν μπορώ να πω ότι ο Βενιζέλος μ' ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορώ και να τον αξιολογήσω αντικειμενικά, καθώς λαμβάνοντας υπόψη τον βρώμικο πόλεμο που υφίσταται, είναι αναγκασμένος να αντιδρά ανάλογα. Σ' αντίθεση όμως με τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου μπορώ να τον αξιολογήσω αντικειμενικά, καθώς τον γνώρισα, τον γνωρίσαμε σε πλήθος διαφορετικών καταστάσεων. Όχι μόνον δεν διαθέτει ηγετικές ικανότητες, όχι μόνον τον ενδιαφέρει η εξουσία και μόνον αυτή, αλλά τελικά, αποδεικνύεται πως είναι ένας διπρόσωπος που για χάρη της εξουσίας είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα και να μετέλθει και των πιο βρώμικων μέσων. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρόκειται να ψηφίσω τον Γ. Παπανδρέου και ούτε πρόκειται να τον ψηφίσω ποτέ ξανά και πουθενά.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 3.14

    Μόνο δύο παρατηρήσεις:
    Είπα τη δόξα, όχι τη χάρη, την τάση και τη στάση ζωής του Dalai Lama!
    Είμαι ένας νέος αρκετά μεγαλύτερος σου…αλλά πάντα νέος.
    Σε ευχαριστώ που το αναγνωρίζεις! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για κάποιον μεσήλικα από το να θεωρείται νέος.
    Να είσαι καλά!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει ρήξη και επιστροφή στις ρίζες που οδηγούν σ' ένα «καθαρό» ΠΑΣΟΚ. Το περιεχόμενο της επαγγελίας αυτής δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις δυνάμεις που συσπειρώνει. Το δυναμικότερο παρόν δίνουν το προχθές και οι μηχανισμοί προκειμένου να επιβιώσουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από την αναχρονιστική ταύτιση του κόμματος με οικογένειες, ούτε από τη θλίψη των μηχανισμών που λειτουργούν με εξαρτήσεις. Πρόκειται για αντιλήψεις και πρακτικές που θέλουν να συμπαρασύρουν το ΠΑΣΟΚ στον δικό τους «αργό θάνατο». Είναι λοιπόν προφανές πως κάθε εξέλιξη που μας συρρικνώνει αμφισβητεί το είναι του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα, έλεγε ο ιδρυτής του. Είναι στήριγμα και αποκούμπι της κοινωνικής πλειοψηφίας και η κυβερνητική της έκφραση. Αυτό είναι το καθαρό ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πάρα πολλά ψέματα διοχετεύονται από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου και κυριολεκτικά έχω απογοητευτεί βλέποντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Γ.Α.Π. για να μην χάσει την Προεδρική καρέκλα .
    Πολλά ψέματα για το πώς πείρε τον ‘’σταυρό του μαρτυρίου’’ η το ‘’θαμπό δακτυλίδι’’ . Υποτιμά αυτός και οι φίλοι του την νοημοσύνη μας .
    Πως πείρε το δακτυλίδι . Ποια είναι η αλήθεια ;;
    Τον Γενάρη του 2004, υπό τις γνωστές συνθήκες, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρέδωσε την ηγεσία του κόμματος στον Γιώργο Παπανδρέου.
    Το κλίμα αρχίζει να διαφοροποιείται.
    Κι όταν, στις 8 Φλεβάρη, ο Γιώργος εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από ένα εκατομμύριο πολίτες που προσέρχονται στις κάλπες, η «ψαλίδα» με τη ΝΔ φαίνεται να κλείνει οριακά πάνω από τις δύο μονάδες...
    Η συνέχεια, ωστόσο, δεν θα είναι η αναμενόμενη... Το ΠΑΣΟΚ -υπό τον Γιώργο Παπανδρέου πλέον και με τη συζήτηση για το αν πρέπει να προβληθεί ή όχι το κυβερνητικό του έργο να μαίνεται στο εσωτερικό του- οδηγείται, στις 7 του Μάρτη, σε μία εκλογική ήττα με 4,7 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ...
    Τι είχε μεσολαβήσει; Μία μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που τάσσεται σήμερα υπέρ της υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζει ότι η αναζήτηση των αιτίων εκείνης της εκλογικής αποτυχίας δεν έγινε ποτέ και, όπως λένε, επείγει να γίνει σήμερα... Πρόσωπα, ωστόσο, που έζησαν τα γεγονότα από κοντά εκφράζουν άλλη γνώμη. Οπως λένε, η εκλογική δυναμική που φάνηκε αρχικά να απελευθερώνει η αλλαγή ηγεσίας, άρχισε να «ξεθυμαίνει» με ευθύνη του νέου προέδρου και των στενών συνεργατών του, επισημαίνουν, μάλιστα, τις σοβαρές συνέπειες σε επίπεδο εντυπώσεων που είχε «ο ατυχής χειρισμός της υπόθεσης Πάχτα».
    Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν, επίσης, ότι στην τελευταία δημοσιοποιημένη έρευνα της Metron Analysis, δύο εβδομάδες προ των εκλογών του 2004, το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν να υπολείπεται της ΝΔ κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.
    Τι συνέβη, λοιπόν, και η «ψαλίδα» άνοιξε; Γιατί διευρύνθηκε τόσο η διαφορά; Προφανώς, η κάθε πλευρά δικαιούται να επιχειρεί την «ανάγνωσή της»... Το βέβαιον είναι, ωστόσο, ότι στο δεκαπενθήμερο που μεσολάβησε υπήρξε το γνωστό debate «χαμηλής απόδοσης» κι ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας που «μετέγραψε» στο ΠΑΣΟΚ τους κυρίους Ανδριανόπουλο και Μάνο...

    ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Καραμανλής νοιώθει κυρίαρχος του παιχνιδιού.Απειλεί με εκλογές ένα ρημαγμένο από τον εμφύλιο πόλεμο,ΠΑΣΟΚ,το οποίο συνεχίζει να πέφτει σε λούμπες.

    Η περίφημη αριστερή στροφή θα περιλαμβάνει μάλλον και αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

    Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολυενοχλείται με κάτι τέτοια ζητήματα,τα οποία θεωρεί "εθνικιστικά".

    Αντί λοιπον το ΠΑΣΟΚ να πιέσει τον Καραμανλή με πρόσχημα την είσοδο των Σκοπίων ως Μακεδονία,Θα πέσει το ίδιο στην παγίδα.

    Γιατί σίγουρα ένα μεγάλο κομάτι του παραμένει πατριωτικό και πιστό στις επιταγές του Ανδρέα ότι δεν διεκδικούμε αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα.Και το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι κάτι παραπάνω από τίποτα.


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δολοπλόκε εκτιμώ ότι το σκοπιανό θα φέρει εκλογές.
    Όχι ότι υπάρχει ζήτημα ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
    Με τη συμφωνία του ’95 η χώρα θα ενταχθεί νομότυπα ως FYROM,
    Για την επίλυση της εκκρεμότητας του ονόματος με την Ελλάδα θα δοθεί προθεσμία 6 μηνών μετά τον Απρίλη – μέχρι δηλαδή να υπογραφούν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.
    Στο διάστημα αυτό ο Καραμανλής θα προσφύγει σε νέες εκλογές.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πρός babis

    Ότι εκτιμώ ότι εκλογές θα γίνουν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2008.
    Έχει πλάκα, αλλά μπορεί οι εκλογές αυτή τη φορά να γίνουν στην ώρα τους: το Μάρτιο του 2008!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οσοι πίστεψαν ότι οι πρόωρες εκλογές καλοκαιριάτικα γίναν για τον προϋπολογισμό.ίσως σιγά-σιγά,αρχίσουν να καταλαβαίνουν τους πραγματικούς λόγους.

    Αν ο Καραμανλής εξαντλούσε την τετραετία με ανοιχτό το θέμα των Σκοπίων,μαύρο φίδι που θα τον έτρωγε.Οι Ψωμιάδης.Καρατζαφέρης,Ανθιμος και οι σύν αυτούς θα τον έτρωγαν για μπρέκφαστ.

    Τι πέτυχε ο τακτικιστής Κώστας?

    1)Κέρδισε έστω και οριακά τις εκλογές.
    2)Σχεδόν διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και α είστε σίγουροι,θα είναι ο τελευταίος που θα δυσαρεστηθεί από τυχόν διάσπαση.
    3)Προχωρά σε αλλαγή του εκλογικού νόμου,ώστε να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα γι'αυτόν και το κόμμα του.
    4)Αναγνωρίζεται η αξία του από φίλους και εχθρούς.
    5)Βάζει την Ντόρα στο περιθώριο για τα επόμενα 8-10 χρόνια.Γι'αυτό η Ντόρα και ο μπαμπάς της υποστηρίζουν ανοιχτά τον Βενιζέλο.
    Στην σημερινή της συνέντευξη στην Καθημερινη,προσπαθεί με έμμεσο ομολογουμένως τρόπο να ανοίξει τα μάτια των πασόκων.Τους λέει δλδ.ότι το παιχνίδι πλέον κερδίζεται στους νοικοκυραίους του μεσαίου χώρου και όχι με τυφλές αριστερές στροφές.Είναι φανερό πλέον το άγχος της για πιθανή νίκη του ΓΑΠ που θα σημάνει τον ενταφιασμό των φιλοδοξιών της.

    Συμπέρασμα:Ο Καραμανλής θα παίζει μόνος του για τα επόμενα 10 χρόνια.

    Το μόνο σενάριο ανατροπής είναι η νίκη Βενιζέλου στις 11//11,που πλέον δεν φαντάζει και τόσο πιθανή.

    Οσο για τα ποκιλότροπα συμφέροντα,είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν θέλουν την μονοκρατορία Καραμανλή.

    Αλλά στην πολιτική ζωή της χώρας,συγκρούονται πολλές φορές αντικρουόμενα συμφέροντα.

    Το τι θέλει ο Μπόμπολας π.χ.δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    Το τι θέλει η Γιάννα δεν ταυτίζεται με το τι θέλει ο Λαμπράκης.

    Εκεί που την έχουν πατήσει όλοι αυτοί είναι στο φαινόμενο Καραμανλής.Τον υποτίμησαν και πίστεψαν ότι θα είναι ένα πυροτέχνημα που θα λάμψει για λίγο και θα σβήσει.Διαψεύστηκαν όλοι.

    Αλλά από εδώ και πέρα αρχίζει ο πραγματικός πόλεμος.

    Η φθορά του Καραμανλή θα επιχειρηθεί από μέσα,αφού ο αντίπαλος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών.

    Μην εκπλαγείτε με όσα θα δείτε και θ'ακούσετε από σήμερα στο κυβερνητικό κόμμα.

    Μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος του ΠΑΣΟΚ,θ'αρχίσουν τα νταούλια της ΝΔ.

    Για όλους μας παρ'όλα αυτά,αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας.


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οσοι πίστεψαν ότι οι πρόωρες εκλογές καλοκαιριάτικα γίναν για τον προϋπολογισμό.ίσως σιγά-σιγά,αρχίσουν να καταλαβαίνουν τους πραγματικούς λόγους.

    Αν ο Καραμανλής εξαντλούσε την τετραετία με ανοιχτό το θέμα των Σκοπίων,μαύρο φίδι που θα τον έτρωγε.Οι Ψωμιάδης.Καρατζαφέρης,Ανθιμος και οι σύν αυτούς θα τον έτρωγαν για μπρέκφαστ.

    Τι πέτυχε ο τακτικιστής Κώστας?

    1)Κέρδισε έστω και οριακά τις εκλογές.
    2)Σχεδόν διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και α είστε σίγουροι,θα είναι ο τελευταίος που θα δυσαρεστηθεί από τυχόν διάσπαση.
    3)Προχωρά σε αλλαγή του εκλογικού νόμου,ώστε να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα γι'αυτόν και το κόμμα του.
    4)Αναγνωρίζεται η αξία του από φίλους και εχθρούς.
    5)Βάζει την Ντόρα στο περιθώριο για τα επόμενα 8-10 χρόνια.Γι'αυτό η Ντόρα και ο μπαμπάς της υποστηρίζουν ανοιχτά τον Βενιζέλο.
    Στην σημερινή της συνέντευξη στην Καθημερινη,προσπαθεί με έμμεσο ομολογουμένως τρόπο να ανοίξει τα μάτια των πασόκων.Τους λέει δλδ.ότι το παιχνίδι πλέον κερδίζεται στους νοικοκυραίους του μεσαίου χώρου και όχι με τυφλές αριστερές στροφές.Είναι φανερό πλέον το άγχος της για πιθανή νίκη του ΓΑΠ που θα σημάνει τον ενταφιασμό των φιλοδοξιών της.

    Συμπέρασμα:Ο Καραμανλής θα παίζει μόνος του για τα επόμενα 10 χρόνια.

    Το μόνο σενάριο ανατροπής είναι η νίκη Βενιζέλου στις 11//11,που πλέον δεν φαντάζει και τόσο πιθανή.

    Οσο για τα ποκιλότροπα συμφέροντα,είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν θέλουν την μονοκρατορία Καραμανλή.

    Αλλά στην πολιτική ζωή της χώρας,συγκρούονται πολλές φορές αντικρουόμενα συμφέροντα.

    Το τι θέλει ο Μπόμπολας π.χ.δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    Το τι θέλει η Γιάννα δεν ταυτίζεται με το τι θέλει ο Λαμπράκης.

    Εκεί που την έχουν πατήσει όλοι αυτοί είναι στο φαινόμενο Καραμανλής.Τον υποτίμησαν και πίστεψαν ότι θα είναι ένα πυροτέχνημα που θα λάμψει για λίγο και θα σβήσει.Διαψεύστηκαν όλοι.

    Αλλά από εδώ και πέρα αρχίζει ο πραγματικός πόλεμος.

    Η φθορά του Καραμανλή θα επιχειρηθεί από μέσα,αφού ο αντίπαλος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών.

    Μην εκπλαγείτε με όσα θα δείτε και θ'ακούσετε από σήμερα στο κυβερνητικό κόμμα.

    Μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος του ΠΑΣΟΚ,θ'αρχίσουν τα νταούλια της ΝΔ.

    Για όλους μας παρ'όλα αυτά,αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας.


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φασούλα καλά τα λες αλλά πες μας και για την 22άρα πανέμορφη γκόμενά σου που διόρισες αντιπρόεδρο της ΔΕΠΕΠ στον Πειραιά. Όταν κάνουμε αυστηρή κριτική στους άλλους, πρέπει πρώτα εμείς να είμαστε καθαροί και να δίνουμε το καλό παράδειγμα.Αλλιώς η καλύτερη στάση είναι η σιωπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παιδιά έχει κριθεί η μάχη για την αρχηγία στο Πασόκ και απλώς χάνουμε το χρόνο μας πλέον.Δεν γνωρίζω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ πιστό (σε όλες τις εκλογές) Πασόκο που να θέλει βενιζέλο.
    Καλά όχι ότι ξέρω και πολλούς τέτοιους!
    Μιλάω για 4-5 άσχετους μεταξύ τους φίλους ή γνωστούς μου, οι οποίοι ΟΛΟΙ θέλουν ξανά Παπανδρέου!
    Όταν τους ρωτάω γιατί, δεν μπορούν να μου απαντήσουν πειστικά, απλά λένε ότι δεν θέλουν τον χοντρό!
    Απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω θέλουν το όνομα Παπανδρέου βασικά να συνεχίσει να είναι παρών!!!
    Μιλάμε η μαλακία τους είναι κάτι παραπάνω από αξεπέραστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Quiz για χοντρά γέλια και όχι μόνο για Πασόκους:


    Ο Λαλιώτης τι σχέση έχει με τον Λαμπράκη;
    1. Του κουβαλάει τις βαλίτσες.
    2. Είναι φίλοι από χρόνια.
    3. Ο ένας λέει και ο άλλος επαναλαμβάνει.
    4. Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιαίτερη σχέση τους.


    Ο Γ.Παπανδρέου θα επανεκλεγεί Πρόεδρος του Πασόκ;
    1. Ναι, θα κάνει περίπατο αν σκοτώσει τον χοντρό.
    2. Ναι, τα ψηφοδέλτια βρίσκονται ήδη μέσα στην κάλπη.
    3. Όχι, θα τον λιώσει ο χοντρός πέφτοντας πάνω του.
    4. Εύκολα, το μαγαζί είναι δικό του.


    Ο Ε.Βενιζέλος θα καταφέρει να αρπάξει την καρέκλα του Γιωργάκη;
    1. Ναι, θα την βουτήξει ο Νεονάκης και θα του την δώσει.
    2. Ναι, αφού πρώτα τον ισοπεδώσει με την κοιλιά του.
    3. Όχι, ο Γιωργάκης έχει αλυσοδεθεί πάνω της.
    4. Όχι, την έχει κρύψει η Μάργκαρετ στο Καστρί.


    Μετρήστε ελεύθερα την μαλακία που δέρνει το Πασόκ:
    1. Είναι αδύνατον να μετρηθεί κάτι απροσμέτρητο.
    2. Για να μετρήσω τέτοια μαλακία πρέπει να είμαι και εγώ μαλάκας, άστο.
    3. Για ποιά μαλακία μιλάς, δεν υπάρχει (Πασόκ).
    4. Δεν είναι μαλακία, είναι δώρο θεού.


    Ο Βενιζέλος είναι γεννημένος για πρωθυπουργός;
    1. Έτσι του είπαν οι νταβατζήδες και το πίστεψε.
    2. Έτσι είπε στους νταβατζήδες και αυτοί τον πίστεψαν.
    3. Όχι, μόνο για λατζέρης.
    4. Φυσικά, αφού λέγεται Βενιζέλος.


    Ο Γιώργος θα καταφέρει να γίνει ποτέ πρωθυπουργός;
    1. Ναι, αν πέσει ατομική βόμβα στο Μαξίμου.
    2. Ναι, του το'πε και η μαμά του.
    3. Φυσικά, αν πάθουμε όλοι παράκρουση.
    4. Εννοείται, είναι γιος του Ανδρέα.


    Τι θα κάνετε στις εσωπασοκικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου;
    1. Θα φύγω απ' την Ελλάδα.
    2. Θα αυτοκτονήσω.
    3. Θα ψηφίσω Πάγκαλο.
    4. Θα γίνω ΝΔ


    Πότε θα ξαναγίνει το Πασόκ κυβέρνηση;
    1. Σε 22 χρόνια.
    2. Σε 30 χρόνια.
    3. Ποιό Πασόκ απ' τα δύο;
    4. Ποτέ, θα διαλυθεί.


    Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007;
    1. ΝΔ γιατί είμαι εκ γενετής καθυστερημένος.
    2. Πασόκ γιατί δεν πήγα ούτε Νηπιαγωγείο.
    3. Σύριζα γιατί μου αρέσουν οι "ιδιαιτερότητες".
    4. Ήθελα να ρίξω ΚΚΕ, αλλά κατά λάθος ψήφισα ΛΑΟΣ, δεν είναι τα ίδια σκατά έτσι και αλλιώς;


    ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΘΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

    ΦΤΙΑΞΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ QUIZ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

    ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

    ΕΜΠΡΟΣ ΦΤΙΑΞΤΕ QUIZ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
    13-14/10/07 , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
    ΠΑΡΑΚΑΤΩ


    1ον. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
    ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
    ΛΙΚΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

    2ον. ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΟ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

    Λιγα λογια.
    Το μουσειο της Ακροπολης ειναι κατι
    που πολεμαει να φτιαξει το κρατος
    μας, απο τα πρωτα χρονια της μετα-
    πολιτευσης. Οταν ανελαβε ο Καρα-
    μανλης το κτισμα ητανε στα μπετα
    των θεμελιων. Το τελειωμα του
    Μουσειου εγινε σε χρονο πρωτοφανη
    για τα μεχρι τωρα Ελληνικα δεδο-
    μενα.Αξιζουν συγχαρητηρια. Επισης
    ειναι πολυ εξυπνος ο τροπος επι-
    κοινωνιας του γεγονοτος σε παγκο-
    σμιο επιπεδο.Πανω απο 60 καναλια ησαν σημερα το πρωι περιξ της Ακρο-
    πολεως. Αυτη η επικοινωνια θα ει-ναι η πιο αποτελεσματικη υποθηκη μας για την επιστροφη των γλυπτων αυτουνου του απατεωνα του Ελγιν. Αυτη η προσπαθεια ξεκινησε
    απο την αειμνηστη Μελινα, αλλα δι-
    χως αναλογο Μουσειο δεν υπηρχε
    περιπτωση να τα καταφερουμε. Ειναι
    βεβαιο οτι ο Καραμανλης σε αυτην
    την προσπαθεια θα επαναφερει στη
    μνημη της παγκοσμιας κοινοτητας
    τις προσπαθειες της αειμνηστης.
    Το μονο που δεν προκειται να κανει
    ειναι να θυμισει στους Εγγλεζους
    εκεινη την γυφτια του Ταπερμαν,
    του καταλληλοτερου, που εγλειφε
    τον Μπλερ και του ελεγε βοηθα γιατι
    ερχονται εκλογες.Μιλαμε για πολυ
    καραγκιοζη.
    Τυχερος ο Καραμανλης που θα εγκαι-
    νιασει αυτο το Μουσειο.
    Τωρα αλλα μεγαλη υποθεση ειναι
    το Ελληνικο κολεγιο στα Τιρανα.
    Πιστευω οτι δεν εχετε αναγκη απο
    πολλα λογια για να καταλαβετε την
    σπουδαιοτητα του γεγονοτος αυτου,
    για το ρολο μας και την εν γενει
    πορεια μας στα Βαλκανια. Ειναι
    μια ιστορια που εχει ξεκινησει απο
    τις αρχες του 93. Ψυχη αυτης της
    δουλειας ειναι ο Μπαμπινιωτης.

    Ολες οι αλλες ειδησεις , ειναι απο
    μη ειδησεις εως σαχλαμαρες, δηλαδη
    βουτυρο στο ψωμι του Λιαγκα και
    των αλλων πατσαβουροπαρουσιαστων.



    ΜΕΛΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευχαριστώ τον φίλο ΑΓΙΟ για την απάντηση του. Η παρουσία του εδώ μας τιμά όλους.
    Καταγράφουμε την απάντηση του και περιμένουμε την απόδειξη της ……
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γιατί οι βουλευτές του Πασόκ στην Κρήτη έχουν χάσει την μιλιά τους;
    πότε θα βγουν να ταχθούν στο πλευρό του προέδρου μας γιώργου παπανδρέου; μετά τις εκλογές μήπως;
    να πάρουν θέση εδώ και τώρα ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
    Στον νομό Ηρακλείου ειδικά, η υποστήριξη προς τον γιώργο αγγίζει το 80%.κουνηθείτε κοπρόσκυλα γιατί η 11η νοεμβρίου ζυγώνει.Ειδικά ο Κεγκέρογλου και ο Στρατάκης δεν πρόκειται ποτέ να ξανάβγουν βουλευτές στην ζωή τους (εκτός αν αλλάξουν εκλογική περιφέρεια).Αν δεν το πιστεύετε αυτό,θα το δείτε στο μέλλον και τότε θα το πιστεύσετε!

    Στην Μαγνησία ο "πολλά υποσχόμενος" νέος βουλευτής Καρτάλης που τον έκανε ο πρόεδρος πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και αυτός πήγε με τον βενιζέλο, δεν θα ξαναβγει ποτέ στην ζωή του βουλευτής γιατί είναι και αχάριστος εκτός των άλλων.Και αυτό το ελάττωμα το απεχθάνονται οι ψηφοφόροι γενικώς.

    Όσον αφορά την Αχαϊα εκεί θα έχουμε μεγάλα γέλια με τον βουλευτή Βέρρα.Αν ξαναβγεί να μας γράψει και να μας τραγουδήσει κλέφτικα.Την τύχη των Κεγκέρογλου, Στρατάκη, Καρτάλη θα έχει και αυτός.Οποία πολιτική διορατικότης!
    Στην έδρα των Παπανδρέου, βουλευτής του Πασόκ πάει κόντρα!


    Την διαπλεκόμενη στήριξη στον βαγγέλη την είδατε κύριοι και βιαστήκατε να πάτε μαζί του, προεξοφλώντας την εύκολη επικράτησή του. Τώρα τι έχετε να πείτε ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    Μην πείτε τίποτα καλύτερα γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
    Κεγκέρογλου (Ν.Ηρακλείου),
    Στρατάκης (Ν.Ηρακλείου),
    Καρτάλης (Ν.Μαγνησίας),
    Βέρρας (Ν.Αχαίας)
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΘΙΚΟΣ

    1.Μητσοτάκης
    2.Ψωμιάδης
    3.Σημίτης
    4.Πρετεντέρης
    5.Τρέμη
    6.Μπόμπολας
    7.Γ.Κουρής
    8.Λαμπράκης
    9.Παπαντωνίου
    10.Κουλούρης
    11.Πρωτόπαπας
    12.Δρυς
    13.Νεονάκης
    14.Αρ-πάχτας
    15.Μανίκας
    16.Μιλένα
    17.Βερελής
    18.Τσουκάτος
    19.Ψυχάρης
    και
    GUEST STAR ο Φασούλας με την...Κόχειλα

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ...ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ...ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

    ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ
    (ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΜΕΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. (αντιγραφή από εύστοχο σχόλιο μιας κυρίας με το όνομα ΈΛΛΗ-στο blog του Μίμη Ανδρουλάκη)

    Αγαπητέ Μίμη,
    Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα μας τα λες,πραγματικά δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου στο επίπεδο των ιδεών. Το κακό όμως είναι ότι ότι οι σωστές και προοδευτικές ιδέες ιστορικά δυστυχώς είναι συνήθως μειοψηφικές.

    Σ αυτό το σημείωμά μου θάθελα να θέσω σε σένα αλλά και στους πολλούς επισκέπτες σου κάποιες πικρές δυστυχώς αλήθειες και να βάλω κάποια ερωτήματα σχετικά με ορισμένους, κατά τη γνώμη μου, μύθους που καλλιεργούνται.

    Για να μη παρεξηγηθούν αυτά που λέω θάθελα να σας πω ότι προέρχομαι από το χώρο της αριστεράς όπως και οι περισσότεροι της ¨γενιάς του Πολυτεχνείου¨ και έχω περάσει από όλους σχεδόν τους σχηματισμούς της αριστεράς πριν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 1996.

    Το γιατί ο Σημίτης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη (ενώ ο Ανδρέας όχι) είναι ζήτημα άλλης συζήτησης, όμως παρατήρησα εκ των υστέρων ότι πολλοί προερχόμενοι απο την αριστερά εμπιστεύθηκαν το Σημίτη.
    Και σε γενικές γραμμές ειδικά στην πρώτη τετραετία δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα με απογοήτευσαν διάφοροι ¨Σημιτικοί¨ και γενικά πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη στους συνεργάτες του.
    Δέχομαι απόλυτα την κρίση σου για την περίοδο Σημίτη.
    Δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε πολλούς τομείς επισημαίνοντας παράλληλα και τις αδυναμίες και παραλείψεις.
    Ας συγκρίνουμε την κυβέρνηση Σημίτη με την πρόσφατη κυβέρνηση του Καραμανλή...

    Τώρα στο θέμα μας.
    Μύθος νούμερο ένα:
    Το Πασόκ πρέπει να γίνει ¨καλύτερο¨, σύμφωνα και με τις δικές σου προτάσεις να μην τις επαναλαμβάνω.
    Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Πασόκ δεν έχασε επειδή δεν ήταν ¨αρκετά καλό¨ συγκριτικά με τη ΝΔ.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τα περισσότερα προβλήματα των πολιτών σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν.
    Το τι έγινε σε επίπεδο ρουσφετιού, οικονομικών σκανδάλων και διαπλοκής δεν έχει προηγούμενο.

    Γιατί όμως ένα κρίσιμο για το εκλογικό αποτέλεσμα τμήμα του λαού την ¨εμπιστεύθηκε¨ ξανά;

    Η δική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Κανείς από τους πολιτικούς δεν διανοείται να πεί ότι ¨φταίει ο λαός¨ (μιλάμε πάντα για αυτή την κρίσιμη μάζα που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών) και ότι δυστυχώς πολλές φορές οι επιλογές του δεν είναι σωστές.
    Δυστυχώς όσο η ανασφάλεια του πολίτη, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αυξάνει, όσο οι συνθήκες δουλειάς και γενικά οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν, όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται τόσο οι κοινωνίες τείνουν να συντηρητικοποιούνται. (Ακόμη και ο φόβος από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ευνόησε την κυβέρνηση). Καταφεύγουν λοιπόν οι φοβισμένοι πολίτες όλο και περισσότερο σε παραδοσιακά στηρίγματα πχ εκκλησία, περιχαράκωση σε συντηρητικές ιδέες, ξενοφοφία, συντηρητικά κόμματα κλπ. Το βλέπουμε σ όλη την Ευρώπη.
    Στην Ιταλία είδαν και έπαθαν για να απαλλαγούν από το Μπερλουσκόνι. Είδαμε τι έγινε και στη Γαλλία που για μένα αποτελεί βαρόμετρο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα.

    Και ρωτάω: ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 93 ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ; Για θυμηθείτε λίγο...Κέρδισε όμως τις εκλογές τότε.

    Ασχολείται κανείς μ' αυτό το ζήτημα; Ψάχνει κανείς να δεί γιατί πολιτικοί τύπου Ψωμιάδη που παλιότερα θα ήταν τουλάχιστο γραφικοί, έχουν σήμερα τέτοια δημοτικότητα;

    Μήπως δηλαδή τελικά δεν είναι ούτε θέμα αν το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ¨σωστό¨ ή αν έχει τον κατάλληλο αρχηγό αλλά αν οι σημερινές συνθήκες είναι που ευνοούν τον Καραμανλή;;

    Για να μη σας κουράζω περισσότερο θάθελα να πω σε μερικούς φίλους που αναφέρονται σε ¨δραματικά¨ λάθη του Παπανδρέου, ότι τα λάθη αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στα λάθη του Καραμανλή που σε τελική ανάλυση είχαν και συνέπειες στη χώρα και σε καθένα μας ξεχωριστά μια και είχε την ευθύνη της κυβέρνησης.


    Μύθος νούμερο δύο:
    Υπήρξε στροφή του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά. Για ψάξτε λίγο το ζήτημα γιατί εγώ είδα πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί μέχρι τώρα στη ζωή μου. Είδα ανθρώπους να είναι αναποφάσιστοι αν θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ!!! είδα δεξιούς με πατέντα να ψηφίζουν Σύριζα, είδα αριστερούς να ψηφίζουν Πασοκ και παλιούς Σημιτικούς να ψηφίζουν Καραμανλή. Αυτά μέσα στο φιλικό μου περιβάλλον που δεν είναι και πολύ μεγάλο...φαντάζομαι τι θα έγινε σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Πιο ¨απολίτικο¨ σκεπτικό για ψήφο στην αριστερά δεν το έχω ξαναζήσει και με έχει καταπλήξει.Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΙΣΩΣ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο ούτε να γίνουμε μοιρολάτρες. Ο Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και το Πασόκ πρέπει να βρεί τον τρόπο να πλησιάσει τον κόσμο να δώσει προοδευτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, να πείσει ότι η επιστροφή προς τα πίσω δεν είναι η λύση και να διαμορφώσει σταδιακά ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.


    Μύθος Νούμερο τρία:
    (ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ).

    Ο Βενιζέλος μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή γιατί είναι πιο ρήτορας, πιο επιθετικός, πιο μάγκας, πιο έξυπνος, πιο πονηρός πιο ¨τσίφτης¨ τέλος πάντων. Εντάξει συμφωνώ μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή αν παλέψουν είτε με τα χέρια είτε με τα λόγια.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ¨ΡΟΥΜΠΩΣΕΙΣ¨ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Υ Σ.

    Αν δεχθούμε ότι το πασοκ έχασε ψήφους προς τα αριστερά, σκέφτεστε πόσους θα χάσει με αρχηγό τον Βενιζέλο;; Ο Βενιζέλος έχει κάποια επιρροή, αν και μειούμενη καθώς εξελίσσονται τα πράγματα, στους ψηφοφόρους του Πασόκ.Έχετε μιλήσει με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και ειδικά με προοδευτικούς ανθρώπους για να σας πουν τη γνώμη τους;;;
    Το προφίλ των ανθρώπων που συμπαθεί το στύλ Βενιζέλου έχει το πρωτότυπο να ψηφίσει. Και αυτό είναι ο Καραμανλής.
    Δεν χρειάζονται απομιμήσεις.
    Συγνώμη για την πολυλογία.
    παρακαλώ για τα σχόλιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση