. Του Στέφανου Παπανώτα . Με αφορμή όσα ακούγονται για υβριστικά blog και βρώμικο πόλεμο στο διαδίκτυο γράψαμε για αυτά που πιστεύουμε ότι χ...
Του Στέφανου Παπανώτα
.
Με αφορμή όσα ακούγονται για υβριστικά blog και βρώμικο πόλεμο στο διαδίκτυο γράψαμε για αυτά που πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζουν τοπολιτικό ιστολογείν και τους μετόχους του.
[... Ένας ιστολόγος της δικής μας κοινότητας που επιλέγει να μημετράται με τον εαυτό του, που αποφασίζει να αγνοεί τα άλλα μέλη,και θέλει να λειτουργεί με βάση την προβοκάτσια, περιθωριοποείται μετον ένα ή τον άλλο τρόπο...]
[...Το διαδίκτυο, όπως και το γυναικείο στήθος, χρησιμοποιείται στηνπορνογραφία (και στην προπαγάνδα) κάθε είδους, είναι όμως και -κυρίως,θα λέγαμε- ζωογόνο συστατικό αναβάθμισης της -νεογνής- δημοκρατίας μας....]
enjoy at:http://www.221.gr/2007/blopaganda
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΠΡΑΒΟ,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΤΡΙΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαπανώτα,
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτοί οι παραλληλισμοί με το γυναικείο στήθος μάλλον στερήσεις δείχνει και όχι πολιτικά επιχειρήματα. Συμφωνεί και η Κατρίνα, ως εθελόντρια.
@ανώνυμος που είπε τα περί παραλληλισμών με το γυναικείο στήθος:
ΑπάντησηΔιαγραφήδιάβασε πρώτα ολοκληρο το κείμενο στο 221.gr και μετά βγάλε συμπέρασμα για στερήσεις
(αντιγραφή από εύστοχο σχόλιο μιας κυρίας με το όνομα ΈΛΛΗ-στο blog του Μίμη Ανδρουλάκη)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Μίμη,
Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα μας τα λες,πραγματικά δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου στο επίπεδο των ιδεών. Το κακό όμως είναι ότι ότι οι σωστές και προοδευτικές ιδέες ιστορικά δυστυχώς είναι συνήθως μειοψηφικές.
Σ αυτό το σημείωμά μου θάθελα να θέσω σε σένα αλλά και στους πολλούς επισκέπτες σου κάποιες πικρές δυστυχώς αλήθειες και να βάλω κάποια ερωτήματα σχετικά με ορισμένους, κατά τη γνώμη μου, μύθους που καλλιεργούνται.
Για να μη παρεξηγηθούν αυτά που λέω θάθελα να σας πω ότι προέρχομαι από το χώρο της αριστεράς όπως και οι περισσότεροι της ¨γενιάς του Πολυτεχνείου¨ και έχω περάσει από όλους σχεδόν τους σχηματισμούς της αριστεράς πριν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 1996.
Το γιατί ο Σημίτης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη (ενώ ο Ανδρέας όχι) είναι ζήτημα άλλης συζήτησης, όμως παρατήρησα εκ των υστέρων ότι πολλοί προερχόμενοι απο την αριστερά εμπιστεύθηκαν το Σημίτη.
Και σε γενικές γραμμές ειδικά στην πρώτη τετραετία δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα με απογοήτευσαν διάφοροι ¨Σημιτικοί¨ και γενικά πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη στους συνεργάτες του.
Δέχομαι απόλυτα την κρίση σου για την περίοδο Σημίτη.
Δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε πολλούς τομείς επισημαίνοντας παράλληλα και τις αδυναμίες και παραλείψεις.
Ας συγκρίνουμε την κυβέρνηση Σημίτη με την πρόσφατη κυβέρνηση του Καραμανλή...
Τώρα στο θέμα μας.
Μύθος νούμερο ένα:
Το Πασόκ πρέπει να γίνει ¨καλύτερο¨, σύμφωνα και με τις δικές σου προτάσεις να μην τις επαναλαμβάνω.
Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Πασόκ δεν έχασε επειδή δεν ήταν ¨αρκετά καλό¨ συγκριτικά με τη ΝΔ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τα περισσότερα προβλήματα των πολιτών σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν.
Το τι έγινε σε επίπεδο ρουσφετιού, οικονομικών σκανδάλων και διαπλοκής δεν έχει προηγούμενο.
Γιατί όμως ένα κρίσιμο για το εκλογικό αποτέλεσμα τμήμα του λαού την ¨εμπιστεύθηκε¨ ξανά;
Η δική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Κανείς από τους πολιτικούς δεν διανοείται να πεί ότι ¨φταίει ο λαός¨ (μιλάμε πάντα για αυτή την κρίσιμη μάζα που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών) και ότι δυστυχώς πολλές φορές οι επιλογές του δεν είναι σωστές.
Δυστυχώς όσο η ανασφάλεια του πολίτη, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αυξάνει, όσο οι συνθήκες δουλειάς και γενικά οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν, όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται τόσο οι κοινωνίες τείνουν να συντηρητικοποιούνται. (Ακόμη και ο φόβος από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ευνόησε την κυβέρνηση). Καταφεύγουν λοιπόν οι φοβισμένοι πολίτες όλο και περισσότερο σε παραδοσιακά στηρίγματα πχ εκκλησία, περιχαράκωση σε συντηρητικές ιδέες, ξενοφοφία, συντηρητικά κόμματα κλπ. Το βλέπουμε σ όλη την Ευρώπη.
Στην Ιταλία είδαν και έπαθαν για να απαλλαγούν από το Μπερλουσκόνι. Είδαμε τι έγινε και στη Γαλλία που για μένα αποτελεί βαρόμετρο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα.
Και ρωτάω: ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 93 ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ; Για θυμηθείτε λίγο...Κέρδισε όμως τις εκλογές τότε.
Ασχολείται κανείς μ' αυτό το ζήτημα; Ψάχνει κανείς να δεί γιατί πολιτικοί τύπου Ψωμιάδη που παλιότερα θα ήταν τουλάχιστο γραφικοί, έχουν σήμερα τέτοια δημοτικότητα;
Μήπως δηλαδή τελικά δεν είναι ούτε θέμα αν το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ¨σωστό¨ ή αν έχει τον κατάλληλο αρχηγό αλλά αν οι σημερινές συνθήκες είναι που ευνοούν τον Καραμανλή;;
Για να μη σας κουράζω περισσότερο θάθελα να πω σε μερικούς φίλους που αναφέρονται σε ¨δραματικά¨ λάθη του Παπανδρέου, ότι τα λάθη αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στα λάθη του Καραμανλή που σε τελική ανάλυση είχαν και συνέπειες στη χώρα και σε καθένα μας ξεχωριστά μια και είχε την ευθύνη της κυβέρνησης.
Μύθος νούμερο δύο:
Υπήρξε στροφή του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά. Για ψάξτε λίγο το ζήτημα γιατί εγώ είδα πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί μέχρι τώρα στη ζωή μου. Είδα ανθρώπους να είναι αναποφάσιστοι αν θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ!!! είδα δεξιούς με πατέντα να ψηφίζουν Σύριζα, είδα αριστερούς να ψηφίζουν Πασοκ και παλιούς Σημιτικούς να ψηφίζουν Καραμανλή. Αυτά μέσα στο φιλικό μου περιβάλλον που δεν είναι και πολύ μεγάλο...φαντάζομαι τι θα έγινε σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Πιο ¨απολίτικο¨ σκεπτικό για ψήφο στην αριστερά δεν το έχω ξαναζήσει και με έχει καταπλήξει.Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΙΣΩΣ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο ούτε να γίνουμε μοιρολάτρες. Ο Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και το Πασόκ πρέπει να βρεί τον τρόπο να πλησιάσει τον κόσμο να δώσει προοδευτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, να πείσει ότι η επιστροφή προς τα πίσω δεν είναι η λύση και να διαμορφώσει σταδιακά ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.
Μύθος Νούμερο τρία:
(ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ).
Ο Βενιζέλος μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή γιατί είναι πιο ρήτορας, πιο επιθετικός, πιο μάγκας, πιο έξυπνος, πιο πονηρός πιο ¨τσίφτης¨ τέλος πάντων. Εντάξει συμφωνώ μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή αν παλέψουν είτε με τα χέρια είτε με τα λόγια.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ¨ΡΟΥΜΠΩΣΕΙΣ¨ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Υ Σ.
Αν δεχθούμε ότι το πασοκ έχασε ψήφους προς τα αριστερά, σκέφτεστε πόσους θα χάσει με αρχηγό τον Βενιζέλο;; Ο Βενιζέλος έχει κάποια επιρροή, αν και μειούμενη καθώς εξελίσσονται τα πράγματα, στους ψηφοφόρους του Πασόκ.Έχετε μιλήσει με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και ειδικά με προοδευτικούς ανθρώπους για να σας πουν τη γνώμη τους;;;
Το προφίλ των ανθρώπων που συμπαθεί το στύλ Βενιζέλου έχει το πρωτότυπο να ψηφίσει. Και αυτό είναι ο Καραμανλής.
Δεν χρειάζονται απομιμήσεις.
Συγνώμη για την πολυλογία.
παρακαλώ για τα σχόλιά σας
Γαμηστε με!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτζων