GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο...

... .. Και οι φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού-Γεωπονικής-ΠΑΠΕΙ προστέθηκαν στους φοιτητικούς συλλόγους που πήραν αγωνιστικές αποφάσεις ενόψε...

...
..
Και οι φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού-Γεωπονικής-ΠΑΠΕΙ προστέθηκαν στους φοιτητικούς συλλόγους που πήραν αγωνιστικές αποφάσεις ενόψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης.
Οι φοιτητικοί-σπουδαστικοί Σύλλογοι παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και οργανώνουν το πρώτο Μαζικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Οκτώβρη (12:00 Προπύλαια και Πορεία στην Βουλή και τα Γραφεία της Ε.Ε.)Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εφαρμογή του Νόμου Πλαίσιο και την Κοινοτική Οδηγία 36/05.Η Κοινοτική Οδηγία χτυπάει την Δημόσια Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση , υποβαθμίζει τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ανοίγει τον δρόμο για την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους με αυτά των ''ψευτοκολεγίων '' Μέσω αυτής της Οδηγίας εξαπολύεται έντονη επίθεση στα επαγγελματικά δικαιώματα και των αποφοίτων των ΑΕΙ των ΤΕΙ , και των (ΙΕΚ-ΚΕΣ).Οι φοιτητές-Οι σπουδαστές απαντάμε με μαζικούς πολύμορφους αγώνες μαζί με τον λαό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην μόρφωση δουλειά ,ζωή
Οι φοιτητικοί Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 17/10 στις 13:00 Συνέντευξη τύπου στην Πανεπιστημιακή Λέσχη Ιπποκράτους 15 στην οποία θα δοθεί και μια απάντηση στις ''προκλητικές'' δηλώσεις των εμπόρων της γνώσης (ιδιοκτητών ΙΕΚ και ΚΕΣ) , οι οποίο οπλισμένοι από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης διαφημίζουν την ''πραμάτια'' τους
Υ.Γ Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 17/10 στις σχολές Φυσικό, Μαθηματικό, ΗΥ , Δασκάλων, ΤΕΦΦΑ, Πάντειος. Οδοντιατρική Οικονομικό Νομικής.

Οι Σύλλογοι Φοιτητών
Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Οικονομικού Νομικής, Νοσηλευτικής, Γεωλογικού, Νηπιαγωγών, Βιολογικού, Γεωπονικής ΠΑΠΕΙ

14 σχόλια

  1. ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΤΑ ΠΑΛΙ, ΖΩΑ!
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Να αφήσουν κάτω τα συλλαλητήρια και να κάνουν καταλήψεις μέχρι το νέο έτος. Έχουμε κάνει ήδη μια εβδομάδα μαθήματα και βαριέμαι πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις και τα συνθήματα…

    1) «αγωνιστικές αποφάσεις»: είναι τα ψηφίσματα γενικών συνελεύσεων (ο θεός να τις κάνει) που βολεύουν τους αριστεριστές.

    σ.σ. οποιαδήποτε άλλη απόφαση που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την αριστερή προπαγάνδα, αποκαλείτε «ρε μαλάκα οι φασίστες πήραν τη συνέλευση».

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    2) «Γενικές Συνελεύσεις»: μαζεύονται σε μια μεγάλη αίθουσα κάμποσα άτομα που κανείς δεν ξέρει αν είναι φοιτητές του Τμήματος. Αν η αίθουσα γεμίσει κατά το ήμισυ ή παραπάνω (δηλαδή αν τα άτομα είναι 100 ή περισσότερα), θεωρείται πως υπάρχει απαρτία (οι φοιτητές σε ένα τυπικό Τμήμα είναι περισσότεροι από 1500). Ορίζεται ένα προεδρείο, εγγράφονται ομιλητές, και ίσος συμφωνηθεί κάποιος περιορισμός χρόνου. Δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη. Καθένας είναι ελεύθερος να εγγραφεί ομιλητής, και κάθε ομιλητής είναι ελεύθερος να μιλήσει για τα θέματα της αρεσκείας του. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια η «συνέλευση» να κρατάει πολλές ώρες, μέσα στη φασαρία, την καπνίλα, και την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Στο τέλος κάθε παράταξη, ή όποιος άλλος θέλει, υποβάλλει μια «πρόταση», που συνήθως περιλαμβάνει ένα σύνολο από άλλες προτάσεις. Γίνεται ψηφοφορία και επιλέγεται μια απ' τις «προτάσεις». Δεν είναι δυνατό να συμφωνήσεις με ένα μέρος της πρότασης και να διαφωνήσεις με ένα άλλο. Δεν γίνεται να ψηφίσεις «κατάληψη» χωρίς την ίδια στιγμή να ψηφίσεις κατά του αιτήματος για αποφυλάκιση του «χ» αγωνιστή που φυλακίστηκε για κατοχή μισού κιλού χασίς, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, ληστεία, βανδαλισμούς κτλ, αν η «πρόταση» που περιλάμβανε την «κατάληψη» περιλάμβανε κι αυτό (το παράδειγμα είναι πραγματικό)!
    Η συγκεκριμένη «δημοκρατική διαδικασία» έχει λοιπόν δύο βασικά προβλήματα:
    1. Δεν είναι δημοκρατική
    2. Δεν είναι διαδικασία
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    3) «ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εφαρμογή του ____________»: μια από τις πολυχρησιμοποιημένες φράσεις σύνθημα, βασικά πιστεύω πως πλέων έχουν έτοιμες φόρμες με κενά για να συμπληρώνουν στο πεδίο τον εκάστοτε νόμο πχ τώρα πολεμάνε τον «Νόμου Πλαίσιο»…

    σ.σ. παλιότερα στο συγκεκριμένο πεδίο έβαζαν «του Νόμου για τα ΙΔΒΕ» ή «του Νόμου για τον ΔΟΑΤΑΠ» κτλ…
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    4) «Κοινοτική Οδηγία 36/05»: θα ισχύει υποχρεωτικά για την Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2007, έχει ήδη ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Το περιεχόμενο της Οδηγίας δεν αφήνει κανένα παραθυράκι, με το οποίο το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει αμέσως τα πτυχία των αποφοίτων των Ευρωπαϊκών Κολεγίων».

    Πιο συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο η ελληνική νομοθεσία θα εναρμονισθεί με τη σχετική Οδηγία 36/05. Τα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των κολεγίων-παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ θα αναγνωρίζονται με τους ακόλουθους όρους:

    1. Εάν στη χώρα όπου εδρεύει το ευρωπαϊκό ΑΕΙ (π.χ. Βρετανία) οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που έχουν οι απόφοιτοι στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, εάν στη Βρετανία ο πτυχιούχος του μητρικού πανεπιστημίου γίνεται πολιτικός μηχανικός, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και στην Ελλάδα.

    2. Εάν το κολέγιο-παράρτημα που έχει το βρετανικό ΑΕΙ στην Ελλάδα πληροί τις ίδιες προϋποθέσεις εκπαίδευσης που ισχύουν στο βρετανικό μητρικό ίδρυμα.

    3. Εάν ο τίτλος που απονέμουν τα κολέγια στην Ελλάδα είναι ίδιος με αυτόν που απονέμει το μητρικό πανεπιστήμιο.

    Είναι γνωστό άλλωστε πως τα πτυχία αυτά έπρεπε να αναγνωρίζονται στην Ελλάδα από το 1989, όταν υπογράφηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία 48 του 1989.

    Άλλωστε αυτή τη λογική βάση υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κύριο Αλαβάνο ο οποίος έχει δηλώσει: «Παρά τις πολύχρονες και συνεχείς καταγγελίες μου ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την οδηγία 89/48, εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών»

    Στην ιστοσελίδα του (29/8/2002) ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος παραθέτει και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ερωτήσεις του:

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή Αλ. Αλαβάνου, εξέδωσε Αιτιολογημένη Γνώμη (C-2002-2468) λόγω της μη ορθής μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ και μη ορθής εφαρμογής ορισμένων διατάξεων της ανωτέρω οδηγίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει τη νομική επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης που δεν αναγνωρίζει πτυχία ξένων πανεπιστημίων, επειδή "μέρος της εκπαίδευσης έχει πραγματοποιηθεί σε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών". Την καλεί να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να συμμορφωθεί και να αναγνωρίσει "τα διπλώματα που υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές άλλου κράτους - μέλους στα πλαίσια σπουδών βάσει συμφωνιών δικαιόχρησης" δίδοντας προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2002».
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    5) «Μέσω αυτής της Οδηγίας εξαπολύεται έντονη επίθεση στα επαγγελματικά δικαιώματα και των αποφοίτων των ΑΕΙ των ΤΕΙ»: να θυμίσω πως ο διαχωρισμός ΑΕΙ / ΤΕΙ είναι αδόκιμος, διότι πλέον τα Πανεπιστημιακά και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα νοούνται ως ΑΕΙ.

    Επιπλέον τη μεγαλύτερη επίθεση στα επαγγελματικά μας δικαιώματα οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων την έχουμε υποστεί από το ΤΕΕ, τους φοιτητές / καθηγητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και κυρίως των Πολυτεχνικών Σχολών.

    Τα καμώματα σας τώρα δεν είναι τίποτα παρά κροκοδείλια δάκρυα για να μαζέψετε μπούγιο (όπως λένε και στο χωριό μου)!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    6) «μαζικούς πολύμορφους αγώνες μαζί με τον λαό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων»: με καδρόνια, μολότοφ, βανδαλισμούς σε συνεργασία με κάθε κόκκινο συνδικάτο προσπαθείτε να κάνετε τη δική σας ταξική επανάσταση.

    σ.σ. η φράση «με μαζικούς πολύμορφους αγώνες μαζί με τον λαό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων» είναι άλλη μια φράση σύνθημα που παίζει παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΙΔΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΑ !!

    ΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ???

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Η ΑΣΠΡΟΤΣΟΥΛΟΥΦΩ ΚΑΙ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΥΥΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ????

    ΠΑΙΔΙΑ, PLEEEASE !!!

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στο διάολο βρωμοκοπρόσκυλα! πότε διαμαρτυρηθήκατε για το άθλιο επίπεδο σπουδών, τα ελεεινά κτήρια στα οποία διδασκόμαστε, την αυθαιρεσία των καθηγητών? διαπλεκόμενοι είστε που θέλετε να προασπίσετε τα τσιφλίκια σας. Σπουδές στο κυλικείο, πτυχίο στο 9ο έτος, καταλήψεις, αραλίκι, πάρε δώσε με καθηγητές. Γελοίοι τού κώλου νέοι είστε. Ξενέρωτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:14 μμ

    ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ,ΔΑΠΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. gia to pote tha sas paroune me ta giaourtia den ksero... e re!tha pesei poli gelio pali fetos! kante kamia stravi xasoume ki alla 2 eksamina!tha skaso miti me kamia karampina kai opoion parei o xaros!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ [ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ 10ΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ] ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αθλιοι βολεμενοι αριστεριστες της πλακας παλι καταληψεις με φασιστικη νοοτροπια και πορειες του 2% του φοιτητικου σωματος θα κανετε? φοβαστε μη χασετε τη βολεψη σας και τα προνομια που εχετε αποκομισει ολα αυτα τα χρονια συναλλασομενοι με τη συντεχνια των καθηγητων της μετριοτητας? δε πειθετε κανεναν ρε!ανικανοι οπαδοι της ελασσονος προσπαθειας και της απραξιας θελετε να υποβαθμισετε ακομη περισσοτερο τα πανεπιστημια , σας αρεσει μεσα στην ανυποληψια και να κρατατε τα αει στο χειροτερο επιπεδο στην ευρωπαικη ενωση.και μαζι με σας και οι σιχαμενοι βολεμενοι καθηγηταδες της ψευτοαριστερας .ξυπνηστε ρε οπαδοι της μετριοτητας ,πιονα της συντεχνιας των βολεμενων καθηγηταδων και καταλαβετε οτι δε παλευετε για κανενα καλυτερο μελλον , απλα το υποθηκευτε παιζοντας το παιχνιδι της συντεχνιας των καθηγηταδων που αγωνιουν απλως για τα προνομια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι και δημιουργησετε προβληματα και ταραχες αυριο θα φατε πολυ ξυλο...Και δακρυγονα και κλωτσιες στην μαπα...ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ?
    Το ακους αναρχοκομμουνιστη πρεζα TV?
    Θα σας λιωσουμε τα κεφαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αριστεριστές λεφτάδες επαναστάτες λέρες φοιτοπατέρες παίρνουν πτυχίο, αλλά είναι παντελώς άσχετοι. Οι αριστεροί καθηγητάδες τους περνάνε αέρα. Τα υπόλοιπα με σκονάκια, αντιγραφές και απειλές στους καθηγητές.
    Η κατάσταση τους βολεύει. Ας είναι καλά τα πρόβατα που μαντρώνουν!
    Μπεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ
    ΚΑΤΩ, ΟΙ "ΦΟΙΤΗΤΕΣ", Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
    ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ.
    ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΦΑΖΑΝΕ ΤΟΝ
    ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ,ΘΑ
    ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ-
    ΓΕΛΑΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ
    ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ
    ΕΚΡΑΤΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.


    Αντε και Masters στα Τιρανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση