GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κυβερνών Συνασπισμός...

. Του Παντελή Παπαδάκη . Η πολιτική μας ζωή στηρίζεται σε μία προφανή πλάνη! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ερίζουν για την κυβέρνηση και για την εξουσία. Στ...

.
Του Παντελή Παπαδάκη
.
Η πολιτική μας ζωή στηρίζεται σε μία προφανή πλάνη! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ερίζουν για την κυβέρνηση και για την εξουσία. Στην πραγματικότητα όμως η έκβαση αυτής της δήθεν αντιπαραθέσεως έχει τον μόνιμο και εκ των προτέρων Νικητή.
Και ο νικητής δεν μπορεί να είναι άλλος από τον επί τριάντα και πλέον έτη Κυβερνώντα Συνασπισμό. Άλλοτε ως ΚΚΕ Εσωτερικού, άλλοτε ως ΕΑΡ, άλλοτε ως ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε ως Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, πάντοτε είναι όμως ο Κυβερνών Συνασπισμός της χώρας μας.
Μόνον μικρά διαλείμματα στην σύγχρονη πολιτική μας ιστορία ήσαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και προσφάτως ο Κώστας Καραμανλής, ενώ η πραγματική κατεστημένη εξουσία στην πατρίδα μας είναι κατά κανόνα ο Κυβερνών Συνασπισμός. Πράγματι Παντοδύναμος! Μάλιστα έχει την άνεση να αφήνει αυτά τα μικρά διαλείμματα των μεγάλων προσωπικοτήτων, που μόλις προανέφερα, αλλά με την αίσθηση της παντοδυναμίας του πολύ σύντομα επανακάμπτει στην αληθινή του εξουσία. Αφήνει μάλιστα και μακροχρόνιους και πολυχρόνιους Πρωθυπουργούς χωρίς καν να τους ανατρέψει. Τους αφήνει να έχουν την ψευδαίσθηση του Πρωθυπουργού. Όμως ο Κυβερνών Συνασπισμός έχει την αληθινή εξουσία. Δεν έχει και πολλή σημασία αν ο συνασπισμός εκπροσωπείται ή όχι στη Βουλή ούτε ποιο είναι το εκλογικό του ποσοστό.
Η Παιδεία, ο Τρόπος Ζωής, οι Τέχνες, ο Έρως, ο Πολιτισμός, η Οικονομία, ακόμη και οι διεθνείς σχέσεις, δεν είναι παρά προνομιακά πεδία του Κυβερνώντος Συνασπισμού.
Ο υπογράφων βέβαια δεν θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο, κατά τρόπον ώστε να απορεί πως είναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν τόσοι και τόσοι ενδιαφερόμενοι! Είναι βέβαιον ότι το γνωρίζουν! Απλά κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν για να μην καταφανεί η διαχρονική και επαίσχυντη ήττα τους...

33 σχόλια

  1. Παραδοξολογίες και φτηνές εξυπνάδες, που τις λένε ο Γιανναράς και ο αρχ.Παρασκευαϊδης, επειδή ο Σύριζα όπως είναι φυσικό έχει διευρυμένη απήχηση σε μορφωμένους ανθρώπου καλλιτέχνες κλπ. Το γεγονός πως πήρε 54% στους Πανεπιστημιακούς δεν σημαίνει πως αυτοί κυβερνούν. Άλλωστε αυτό το ποσοστό δεν αφορά τους μεγαλοκαθηγητές που αυτοί έχουν σχέση με την Εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε πικραμένος έχει το μαράζι του.

    Ρε σαχλέ Παπαδάκη, αντί να υπαινίσεσαι διάφορα, γιατί δεν λές την αλήθεια που σε καίει.

    Ο Συνασπισμός όπως σωστά λές, έχει μια δύναμη που δεν έχει σχέση με την εκλογική δύναμη.

    Την γνώση και την λογική.

    Επειδή ο κόσμος στηρίζεται στην λογική και σε αντίθεση με τα αποτελέσματα των εκλογών που συμβαίνουν κάθε 4 χρόνια, τα αποτελέσματα της λογικής λειτουργούν κάθε στιγμή , διάφοροι ανόητοι σαν εσένα νομίζουν ότι αυτό είναι μια μυστήρια συνωμοσία.

    Ναι έχεις δίκιο, η λογική είναι η μέγιστη συνωμοσία και ο ΣΥΝ ο μέγιστος συνωμότης, αφού είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέση μαζί της.

    Χωριατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαδάκη έχεις καμία σχέση με
    τον Ακρωτηριανάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μακάρι να κυβερνούσε!!!

    Αλλά δεν

    Πάντως μπολιάζει τις συνειδήσεις και ανοίγει τη σκέψη από τη μεταπολίτευση και μετάΕυτυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξεχασες να αναφερεις ολα τα λαμογια που εχουν παρεισφρησει στο δημοσιο κυριως τομεα με το μανδυα του συνασπισμου,ολοι αυτοι οι ψευτοαριστεροι γυμνοσαλιαγκες που δινουν και ωραια παραδριγματα στη νεα γενια και ο νοων νοειτω..ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπερβολικά, αλλά ενδιαφέροντα, τα όσα αναφέρονται στο άρθρο. Ο ΣΥΝ πράγματι έχει μία προνομιακή σχέση και μεταχείρηση από το σύστημα. Το γιατί και η ιστορία αυτής της σχέσης είναι παλιά. Ας θυμηθούμε τον "ευρωκομμουνισμό" (δήθεν η άλωση του συστήματος από "τα μέσα"), του 300 του Λεωνίδα επί Ανδρέα Παπανδρέου, μία συμφωνία με τον Λεωνίδα Κύρκο, που τις επιπτώσεις της τις βλέπουμε ακόμη και ποτέ δεν έχει ξεκαθαρίσει γιατί έγινε και πως αυτοί οι 300 λύνουν και δένουν ακόμη και σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι τρίχες λές μωρε συνομωσιολόγε φασίστα του κερατά;

    Γράφεις

    "Το γιατί και η ιστορία αυτής της σχέσης είναι παλιά. "

    Και την ξέρεις εσύ και βέβαια επειδή δεν υπάρχει τίποτε, κάνεις πως τάχα είναι κάτι που το ξέρουν όλοι ή έστω οι πολύ σχετικοί όπως ΕΣΥ.

    Πές μας λοιπόν αυτή την παλιά ιστορία, αλλά με αποδείξεις, κερατά, φασίστα.

    Κατάλαβες κατακάθι. Με αποδείξεις.

    Η κεντροαριστερά, που θα φτιαχτεί θέλεις δεν θέλεις εσύ και οι διάφοροι φασίστες σαν εσένα, με συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα σας γαμήσουν το κέρατο λαμόγια.

    Τελείωσαν τα κονδύλια της εκκλησίας και των εθνικιστικών λόμπυ. Θα ψοφήσετε κερατάδες.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενοχλεί ο Σύριζα και τώρα φοβίζει γιατί το κενό του ΓΑΠ που δεν έχει τολμήσει ούτε μια ερώτηση να κάνει την ώρα του πρωθυπουργού θα το καλύψει ο Αλαβάνος. Εξ άλλου ο Σύριζα απλώνεται κινηματικά, μόλις προχτές οργάνωσε διαμαρτυρία για τις 2 νεοκλασσικές πολυκατοικίες που θέλει να γκρεμίσει ο έαξεστος υπουργός. Σε λίγες ημέρες οργανώνει μαζική διαμαρυρία των μεταναστών για τις επιθέσεις των Χρυσαυγιτών και ο Αλαβάνος ζήτησε δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα. Όσο το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τη ΝΔ και επανεκλέγει τον ηλίθιο που δεν μπορεί ούτε να διαβάσει το Σύνταγμα, όπως στη περίπτωση Φ.Γεννηματά, ο Σύριζα παράγει πολτική σκέψη και δράση, διαστέλεται και φοβίζει τα μηδενικούρια της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Παπαδάκης

    Για τον Τσίπρα δεν μας είπες?
    Υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Παντελή Παπαδάκη, μου αρέσει η γραφή σου, αλλά φοβάμαι ότι μπερδεύτηκες.

    Δεν φταις βέβαια εσύ για αυτό, αλλά δυο γενιές πολιτικών του ανανεωτικού χώρου που έκαναν ότι μπορούσαν για να εξευτελίσουν πολιτικά, ότι η παγκόσμια πρωτοπορία της προοδευτικής διανόησης προσέφερε.

    Αν στο χώρο αυτό επικρατούσαν ικανοί, σοβαροί και ανιδιοτελείς άνθρωποι, τότε η διείσδυση του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Η ιστορία δεν γράφεται όμως με τα «εάν»!
    Ο χώρος αυτός στραπατσαρίστηκε πολιτικά μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ και συκοφαντήθηκαν προθέσεις, πρωτοβουλίες και ιδέες που αναπτύχθηκαν στο ευρύτερο ιδεολογικό πλαίσιο του, από το κυρίαρχο σύστημα πολιτισμού, που φευ δεν έχει τίποτε κοινό με τις αξίες αναφοράς και το αρμόζον ήθος της προοδευτικής αριστεράς.

    Αν κάποιοι θα έπρεπε να είναι ενοχλημένοι, αν όχι θυμωμένοι με την πολιτική έκφραση του χώρου αυτού και τη συμεριφορά των προηγούμενων ηγεσιών και πολλών μελλών του, δεν θα έπρεπε να είναι οι συνυπάρχοντες εντός του ΚΚΕ και άλλων χώρων της λενινιστής ορθοδοξίας και της πολιτικής της παράδοσης, ούτε οι πασόκοι και οι συντηρητικοί, αλλά οι φιλελεύθεροι-δημοκράτες της αριστεράς.

    Κατά τα άλλα μη σας φανεί αντιφατικό έχει δίκιο και ο «Χωριάτης» και ο 9.04
    Ο ΑΓΙΟΣ


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά παλαβώσατε και συζητάτε ένα μη θέμα? για ποιά ηγεμονία του σύριζα μιλάτε? τρελαθήκατε εντελώς?
    βγείτε στο δρόμο και ρωτήστε τον κόσμο (όπου και ανήκει αυτός) αν συμφωνεί με τις θέσεις του σύριζα για
    -το σκοπιανό,
    -το βιβλίο ιστορίας της στ'δημοτικού,
    -τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων,
    -την ελληνοποίηση των μεταναστών μετά από μόλις 5! χρόνια παραμονής στην χώρα,
    -την υποστήριξη σε πολύ αμφιλεγόμενα πρόσωπα και ομάδες με την δικαιολογία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους (ενώ αυτά τα πρόσωπα και αυτές οι ομάδες μπορεί να καταπατούν τα δικαιώματα των όποιων βρεθούν μπροστά τους)
    και πολλά άλλα.

    Το 80 % τουλάχιστον θα ετίθετο αναφανδόν εναντίον των θέσεων και της τακτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
    Πως νομίζετε λοιπόν ότι οι απόψεις του Σύριζα είναι πλειοψηφικές στην κοινωνία?
    για χαλαρώστε λίγο και σκεφθείτε λογικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
    Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ.
    ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ.
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΩΩΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ !!

    ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΓΕΝΗΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.

    ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήδη ο ΣΥΝ είναι το κατ εξοχήν κόμμα ενός αρπακτικού τμήματος της κρατικής γραφειοκρατίας, της διεφθαρμένης «διανοούμενης» γραφειοκρατίας η οποία τώρα απαλλοτριώνει κρατικές θέσεις, διδακτορικά, και τίτλους αλλά και κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις κάθε είδους...Η κριτική των κρατικοφασιστών στο κέρδος σημαίνει ένα πράγμα: τον ύμνο στη λεία.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ λέω να κυβερνήσει ο Γκοτζαμανης, ο Τσαουσ Αντόν, Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΔΡΑΓΑΤΗΔΕΣ, ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ και...
    ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ-ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΛΟΝ- ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΩ-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ !!

    ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ???

    ΑΝΤΑΝΤΑ ΓΕΝΝΑΟΙ ΜΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυο λόγια για τον ΣΥΝ και τον καθεστωτικό ληστή
    Δυο λόγια για το γιο του Βούτση, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΝ, που τον πιάσανε να ληστεύει.

    Τίποτα δεν αποδεικνύει περισσότερο την ηγεμονική θέση του ΣΥΝ στο καθεστώς από την πολιτική προστασία που έχει εξασφαλίσει για το σκάνδαλο αυτό. Τα κανάλια δεν έχουν μέχρι τώρα το δικαίωμα να ανακοινώσουν το όνομα του ληστή, στην αστυνομία έχει απαγορευτεί να δώσει το βίντεο της ληστείας και όλος ο «καλός» πολιτικός κόσμος, ναζήδες και φιλελεύθεροι βγαίνουν να πουν ότι τελείως άλλο πράγμα ο ληστής, άλλο ο πατέρας του, και άλλο ο ΣΥΝ. Αυτό θα είχε κάποια βάση μόνο αν ο ληστής δεν δήλωνε «αντιεξουσιαστής», αν ο ΣΥΝ δεν συγκοινωνούσε με αυτού του είδους τους «αντιεξουσιαστές» σε κάθε σπάσιμο, σε κάθε κάψιμο και σε κάθε αθώωση κουκουλοφόρου και αν τέτοιου είδους «κατανόηση» και «λεπτότητα» τις γευόταν ο κάθε ληστής, ο κάθε Τσιτουρίδης και ο κάθε Κεδίκογλου. Είναι φανερό ότι άλλο πράγμα ο απλός ληστής και άλλο ο καθεστωτικός.
    Ότι πρόκειται για καθεστωτικό ληστή αυτό μπορεί κανείς να το διακρίνει και στην ίδια την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΝ. Σε αυτήν καταδικάζεται «κάθε πράξη βίας από όποιον και αν προέρχεται». Η έκφραση «από όποιον και αν προέρχεται» δεν αναφέρεται ποτέ σε βία καθαρά ποινικού τύπου, αλλά σε πολιτική βία γιατί μόνο σε αυτή και όχι στην καθαρά ποινική βία μπαίνει ζήτημα στρατοπέδου προέλευσης. Αυτή είναι άλλωστε η στάνταρ διατύπωση του ΣΥΝ για όλα τα πολιτικά σπασίματα και καψίματα και όλες τις πολιτικές δολοφονίες. Αυτή η διατύπωση θέλει να πει ότι ο ΣΥΝ δεν καταδικάζει μόνο τη «βασική βία», που θεωρεί εκείνη του επίσημου κράτους, αλλά σαν καθωσπρέπει κόμμα καταδικάζει και τη βία κατά του κράτους. Αυτού του είδους η διατύπωση συνοδεύεται πάντα και από την άλλη, ότι η όποια αντικρατική βία είναι μια σεβαστή άποψη στους χώρους της αριστεράς, άποψη με την οποία ο πιο «ώριμος» μαρξιστικά ΣΥΝ διαφωνεί και όταν στριμώχνεται πολύ καταδικάζει.
    Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον ο ΣΥΝ θα καθοδηγήσει έμμεσα και θα ενισχύσει δικαστικά το κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα του κοινωνικού αγωνιστή-ληστή. Όμως σε πρώτη φάση η μεγάλη μάζα μπόρεσε να δει μέσα σε μια στιγμή αμηχανίας του βαθιού καθεστώτος, (εξαιτίας της τόλμης ενός φορτηγατζή που δεν ξέρει από κνίτικες οικονομικο-κοινωνικές αναλύσεις και συνέλαβε το ληστή), τη σχέση ΣΥΝ-ληστή-«αντιεξουσιαστή». Γι αυτήν την πλατιά έκπληκτη μάζα ο Αλαβάνος εφεύρε μια καλή καταπραϋντική φρασούλα για τις πρώτες μέρες, πριν το καθεστώς και η ασφάλεια δουλέψουν καλύτερα το σενάριο της ληστείας, πριν οργανωθεί το «αντικαπιταλιστικό» κίνημα συμπαράστασης και πριν αποφανθούν οι κοινωνιολόγοι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ψευτοΚΚΕ για τις τραυματικές επιπτώσεις της αρπακτικής τακτικής του τραπεζικού κεφάλαιου πάνω στις νεολαιίστικες ψυχές: Πρόκειται για τη φρασούλα «πιο δύσκολο είναι να είναι κανείς πατέρας παρά πολιτικός ηγέτης», με την οποία ο ΣΥΝ αφήνει ακάλυπτο τον Βούτση σαν πατέρα, πράγμα που υπονοεί ότι ο γιος ήταν απλά ληστής και όχι επαναστάτης. Αυτά είναι για να κλάψουν οι αφελείς για τον άτυχο πατέρα και να συγκινηθούν με τη γεμάτη ανθρωπιά ηγεσία του ΣΥΝ. Το ζήτημα είναι ότι ο μόνος συνεπής με το βαθύτερο πνεύμα του ΣΥΝ είναι ο γιος Βούτσης. Πήγε τη σοσιαλφασιστική γραμμή του ΣΥΝ και του πατέρα του σαν ΣΥΝ ως το τέλος: απαλλοτρίωσε υπερκέρδη που το τραπεζικό αρπακτικό μονοπώλιο υποτίθεται ότι στέρησε από το λαό. Να γιατί μπόρεσε και ήταν τόσο γενναιόδωρο απέναντι στον ΣΥΝ το φαιοκόκκινο ΛΑΟΣ, αυτός ο διώκτης του δυτικού τραπεζικού κεφάλαιου και ο υποτιθέμενος μέλλων διανεμητής των υπερκερδών του στο λαό. (Λέμε «γιατί μπόρεσε», το «γιατί ήθελε» εξηγείται με το κοινό αφεντικό που υπηρετούν τα δυο κόμματα, το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό).
    Η μαρξιστική ένσταση σε αυτήν την πράξη είναι ότι κανείς δεν εξουσιοδότησε το συγκεκριμένο ληστή να απαλλοτριώσει τα τραπεζικά υπερκέρδη, ότι από πουθενά δεν βγαίνει ότι αυτά θα πάνε στην επανάσταση και όχι στις τσέπες του και κυρίως ότι οι μάζες είναι βαθιά αντίθετες σε τέτοιες πρακτικές. Αλλά υπάρχει και κάτι βαθύτερο που χωρίζει την πραξικοπηματική και αναρχική βία από την καθεστωτική. Η εξής: Ότι υπάρχει ένα άλλο πολύ ισχυρότερο, πολύ πιο αρπακτικό και πολύ πιο αιμοβόρο κεφάλαιο από το νεοφιλελεύθερο δυτικόφιλο τραπεζικό που ο ΣΥΝ και οι κάλπικοι καθεστωτικοί «αντιεξουσιαστές» ποτέ δεν θίγουν. Μιλάμε για το ανατολικό νεοναζιστικό μονοπώλιο και τους ολιγάρχες και τους γραφειοκράτες που είναι στην υπηρεσία του. Αυτό το κεφάλαιο επωφελείται από μία τέτοιου είδους επιλεκτική «απαλλοτρίωση» ενός ανταγωνιστικού του κεφάλαιου όπως είναι το τραπεζικό, απαλλοτρίωση που επιπλέον έχει σα συνέπεια να αυξάνονται τα γενικά έξοδα φύλαξης του συγκεκριμένου κεφάλαιου. Είναι σε αντάλλαγμα αυτής της αυτοθυσιακής «παράλειψης», αυτής της γενικότερης πολιτικής ημιπληγίας σε όλα ανεξαίρετα τα ζητήματα εσωτερικά και διεθνή που το ανατολικό καθεστώς εξασφαλίζει στα πιο «άτακτα παιδιά» του ΣΥΝ και στον ίδιο τον ΣΥΝ τη μάξιμουμ πολιτική και ιδεολογική προστασία. Αν πάμε λίγο πιο μακριά θα διαπιστώσουμε ότι ο βαθύς ΣΥΝ, αυτό δηλαδή που είναι κρυμμένο μέσα του, αυτό που είναι η ουσία και το μέλλον αυτού του κόμματος είναι η αρπαγή, δηλαδή η ληστεία. Ήδη ο ΣΥΝ είναι το κατ εξοχήν κόμμα ενός αρπακτικού τμήματος της κρατικής γραφειοκρατίας, της διεφθαρμένης «διανοούμενης» γραφειοκρατίας η οποία τώρα απαλλοτριώνει κρατικές θέσεις, διδακτορικά, και τίτλους αλλά και κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις κάθε είδους. Η αρπαγή αυτού του είδους διεξάγεται εκεί αλλά και παντού στον κόσμο με αντικαπιταλιστικά και αντινεοφιλελεύθερα προσχήματα. Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Η κριτική των κρατικοφασιστών στο κέρδος σημαίνει ένα πράγμα: τον ύμνο στη λεία. Λεία εναντίον κέρδους, ληστές εναντίον τραπεζών, εισβολή του ανατολικού κεφάλαιου στην Ευρώπη για την απαλλοτρίωση του δυτικού. Ο ΣΥΝ είναι το ανατολικό κόμμα του μέλλοντος και ταυτόχρονα το τέλος και η γελοιοποίηση της όποιας ανατολικού τύπου κρατικοφασιστικής «αριστεράς».

    Αθήνα, 5 Οκτώβρη 2007


    OAKKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΠΑΝΤΖΑΣ 6000 ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ Ο ΣΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΑΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ....(1,6 ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ)
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολοι οι φασίστες ίδιοι είναι.

    Πάντα φταίνε οι ΑΛΛΟΙ και πάντα αυτοί οι ΑΛΛΟΙ πρέπει να έχουν κάτι κοινό.

    Την μία είναι Εβραίοι,
    την άλλη Μαύροι, την τρίτη κατούρησαν στο ποτάμι, την τετάρτη είναι η "γενιά του πολυτεχνείου", την πέμπτη, ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ εκτός από μας ή 5 ΚΟΜΜΑΤΑ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ -μια των άλλων και μια η δική μας-.

    Είναι οι δύο σύγχρονες μορφές λαικιστών-φασιστών, οι εθνικιστές της εκκλησίας και οι εθνικιστές του ΚΚΕ.

    Αυτοί είναι πάντα οι πατριώτες και οι άλλοι είναι οι πουλημένοι.

    Σιχάματα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΡΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΛΑΚΑ ΟΛΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΡΟΜΠΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΠΑ.

    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ? ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 8% του δίνουν τώρα τα γκάλοπ του Σύριζα, 3% στο λάος, 34% στο ΠΑΣΟΚ και 6,5% κκε, γ'αυτό λυσσάξατε κατά του Σύριζα, κότες και κοκότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ-ΛΗΣΤΑΡΧΟΥ ΒΟΥΤΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παπαδάκη σε λένε,ασυνάρτητες παπαρδέλες τσαμπουνάς!!!Βρε άσχετε καραγκιοζάκο,τους μισθούς,τις συντάξεις,τα μεροκάματα,το χρόνο εργασίας,τα ωράρια κ.τ.λ ο ΣΥΝ τα ρυθμίζει;;;;;;;Πράγματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητά μας,όρα ακρίβεια,φτώχεια,καταστροφή και μόλυνση του περιβάλοντος ο ΣΥΝ φταίει ή αυτοί που νομοθετούν;;;Βρε ούστ γρουνοκέφαλο παπαγαλάκι του κερατά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν ο Γιώργος έβαλε την Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο τον Παυλόπουλο της ΝΔ και χαχάνιζε μαζί του στο τηλέφωνο για το προφανές λάθος στην επιλογή της.Το επιβεβαιώνουν οι συγκαθήμενοι με τους οποίους ήταν ο Παυλόπουλος σε γεύμα.

    Χτύπησε το τηλέφωνο και ο Παυλόπουλος απάντησε,σηκώθηκε και πήγε παράμερα.Μιλώντας άρχισε να χαχανίζει σε προφανή συμφωνία με τον συνομιλητή του.Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, επέστρεψε στην θέση του στο τραπέζι και αναφώνησε στους περίεργους που περίμεναν να τους πει ποιός ήταν και γιατί γέλαγε τόσο έντονα.Η απάντησή του ήταν "ο σύντροφος βαγγέλης".Προφανές θέμα συζήτησης και χαχανητού:η επιλογή της Φώφης για το ψηφοδέλτιο επικρατείας!


    Από το παρόν της Κυριακής-παραπολιτικά.Δεν αναφέρει ποιός υπουργός της ΝΔ ήταν, στον οποίο τηλεφώνησε ο βενιζέλος, αλλά από τα συμφραζόμενα καθίσταται φανερό ότι είναι ο Παυλόπουλος (φίλος του βενιζέλου αναφέρει και Υπερυπουργός). Το πιθανό σενάριο της υπονόμευσης και της συνωμοσίας γίνεται ακόμη πιο στέρεο.

    Αυτά για αυτούς που νομίζουν ακόμη ότι οι προθέσεις του βενιζέλου είναι αγνές δήθεν και ότι την εξουσία την ζητάει ο κόσμος και όχι ο ίδιος και η δεξιά συμμορία του (σε απόλυτη στοίχηση βέβαια με τους Μπόμπολες, τους Πρετεντέρηδες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί οι βουλευτές του Πασόκ στην Κρήτη έχουν χάσει την μιλιά τους;
    πότε θα βγουν να ταχθούν στο πλευρό του προέδρου μας γιώργου παπανδρέου; μετά τις εκλογές μήπως;
    να πάρουν θέση εδώ και τώρα ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
    Στον νομό Ηρακλείου ειδικά, η υποστήριξη προς τον γιώργο αγγίζει το 80%.κουνηθείτε κοπρόσκυλα γιατί η 11η νοεμβρίου ζυγώνει.Ειδικά ο Κεγκέρογλου και ο Στρατάκης δεν πρόκειται ποτέ να ξανάβγουν βουλευτές στην ζωή τους (εκτός αν αλλάξουν εκλογική περιφέρεια).Αν δεν το πιστεύετε αυτό,θα το δείτε στο μέλλον και τότε θα το πιστεύσετε!

    Στην Μαγνησία ο "πολλά υποσχόμενος" νέος βουλευτής Καρτάλης που τον έκανε ο πρόεδρος πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και αυτός πήγε με τον βενιζέλο, δεν θα ξαναβγει ποτέ στην ζωή του βουλευτής γιατί είναι και αχάριστος εκτός των άλλων.Και αυτό το ελάττωμα το απεχθάνονται οι ψηφοφόροι γενικώς.

    Όσον αφορά την Αχαϊα εκεί θα έχουμε μεγάλα γέλια με τον βουλευτή Βέρρα.Αν ξαναβγεί να μας γράψει και να μας τραγουδήσει κλέφτικα.Την τύχη των Κεγκέρογλου, Στρατάκη, Καρτάλη θα έχει και αυτός.Οποία πολιτική διορατικότης!
    Στην έδρα των Παπανδρέου, βουλευτής του Πασόκ πάει κόντρα!


    Την διαπλεκόμενη στήριξη στον βαγγέλη την είδατε κύριοι και βιαστήκατε να πάτε μαζί του, προεξοφλώντας την εύκολη επικράτησή του. Τώρα τι έχετε να πείτε ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    Μην πείτε τίποτα καλύτερα γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
    Κεγκέρογλου (Ν.Ηρακλείου),
    Στρατάκης (Ν.Ηρακλείου),
    Καρτάλης (Ν.Μαγνησίας),
    Βέρρας (Ν.Αχαίας)
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. (αντιγραφή από εύστοχο σχόλιο μιας κυρίας με το όνομα ΈΛΛΗ-στο blog του Μίμη Ανδρουλάκη)

    Αγαπητέ Μίμη,
    Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα μας τα λες,πραγματικά δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου στο επίπεδο των ιδεών. Το κακό όμως είναι ότι ότι οι σωστές και προοδευτικές ιδέες ιστορικά δυστυχώς είναι συνήθως μειοψηφικές.

    Σ αυτό το σημείωμά μου θάθελα να θέσω σε σένα αλλά και στους πολλούς επισκέπτες σου κάποιες πικρές δυστυχώς αλήθειες και να βάλω κάποια ερωτήματα σχετικά με ορισμένους, κατά τη γνώμη μου, μύθους που καλλιεργούνται.

    Για να μη παρεξηγηθούν αυτά που λέω θάθελα να σας πω ότι προέρχομαι από το χώρο της αριστεράς όπως και οι περισσότεροι της ¨γενιάς του Πολυτεχνείου¨ και έχω περάσει από όλους σχεδόν τους σχηματισμούς της αριστεράς πριν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 1996.

    Το γιατί ο Σημίτης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη (ενώ ο Ανδρέας όχι) είναι ζήτημα άλλης συζήτησης, όμως παρατήρησα εκ των υστέρων ότι πολλοί προερχόμενοι απο την αριστερά εμπιστεύθηκαν το Σημίτη.
    Και σε γενικές γραμμές ειδικά στην πρώτη τετραετία δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα με απογοήτευσαν διάφοροι ¨Σημιτικοί¨ και γενικά πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη στους συνεργάτες του.
    Δέχομαι απόλυτα την κρίση σου για την περίοδο Σημίτη.
    Δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε πολλούς τομείς επισημαίνοντας παράλληλα και τις αδυναμίες και παραλείψεις.
    Ας συγκρίνουμε την κυβέρνηση Σημίτη με την πρόσφατη κυβέρνηση του Καραμανλή...

    Τώρα στο θέμα μας.
    Μύθος νούμερο ένα:
    Το Πασόκ πρέπει να γίνει ¨καλύτερο¨, σύμφωνα και με τις δικές σου προτάσεις να μην τις επαναλαμβάνω.
    Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Πασόκ δεν έχασε επειδή δεν ήταν ¨αρκετά καλό¨ συγκριτικά με τη ΝΔ.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τα περισσότερα προβλήματα των πολιτών σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν.
    Το τι έγινε σε επίπεδο ρουσφετιού, οικονομικών σκανδάλων και διαπλοκής δεν έχει προηγούμενο.

    Γιατί όμως ένα κρίσιμο για το εκλογικό αποτέλεσμα τμήμα του λαού την ¨εμπιστεύθηκε¨ ξανά;

    Η δική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Κανείς από τους πολιτικούς δεν διανοείται να πεί ότι ¨φταίει ο λαός¨ (μιλάμε πάντα για αυτή την κρίσιμη μάζα που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών) και ότι δυστυχώς πολλές φορές οι επιλογές του δεν είναι σωστές.
    Δυστυχώς όσο η ανασφάλεια του πολίτη, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αυξάνει, όσο οι συνθήκες δουλειάς και γενικά οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν, όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται τόσο οι κοινωνίες τείνουν να συντηρητικοποιούνται. (Ακόμη και ο φόβος από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ευνόησε την κυβέρνηση). Καταφεύγουν λοιπόν οι φοβισμένοι πολίτες όλο και περισσότερο σε παραδοσιακά στηρίγματα πχ εκκλησία, περιχαράκωση σε συντηρητικές ιδέες, ξενοφοφία, συντηρητικά κόμματα κλπ. Το βλέπουμε σ όλη την Ευρώπη.
    Στην Ιταλία είδαν και έπαθαν για να απαλλαγούν από το Μπερλουσκόνι. Είδαμε τι έγινε και στη Γαλλία που για μένα αποτελεί βαρόμετρο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα.

    Και ρωτάω: ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 93 ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ; Για θυμηθείτε λίγο...Κέρδισε όμως τις εκλογές τότε.

    Ασχολείται κανείς μ' αυτό το ζήτημα; Ψάχνει κανείς να δεί γιατί πολιτικοί τύπου Ψωμιάδη που παλιότερα θα ήταν τουλάχιστο γραφικοί, έχουν σήμερα τέτοια δημοτικότητα;

    Μήπως δηλαδή τελικά δεν είναι ούτε θέμα αν το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ¨σωστό¨ ή αν έχει τον κατάλληλο αρχηγό αλλά αν οι σημερινές συνθήκες είναι που ευνοούν τον Καραμανλή;;

    Για να μη σας κουράζω περισσότερο θάθελα να πω σε μερικούς φίλους που αναφέρονται σε ¨δραματικά¨ λάθη του Παπανδρέου, ότι τα λάθη αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στα λάθη του Καραμανλή που σε τελική ανάλυση είχαν και συνέπειες στη χώρα και σε καθένα μας ξεχωριστά μια και είχε την ευθύνη της κυβέρνησης.


    Μύθος νούμερο δύο:
    Υπήρξε στροφή του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά. Για ψάξτε λίγο το ζήτημα γιατί εγώ είδα πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί μέχρι τώρα στη ζωή μου. Είδα ανθρώπους να είναι αναποφάσιστοι αν θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ!!! είδα δεξιούς με πατέντα να ψηφίζουν Σύριζα, είδα αριστερούς να ψηφίζουν Πασοκ και παλιούς Σημιτικούς να ψηφίζουν Καραμανλή. Αυτά μέσα στο φιλικό μου περιβάλλον που δεν είναι και πολύ μεγάλο...φαντάζομαι τι θα έγινε σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Πιο ¨απολίτικο¨ σκεπτικό για ψήφο στην αριστερά δεν το έχω ξαναζήσει και με έχει καταπλήξει.Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΙΣΩΣ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο ούτε να γίνουμε μοιρολάτρες. Ο Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και το Πασόκ πρέπει να βρεί τον τρόπο να πλησιάσει τον κόσμο να δώσει προοδευτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, να πείσει ότι η επιστροφή προς τα πίσω δεν είναι η λύση και να διαμορφώσει σταδιακά ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.


    Μύθος Νούμερο τρία:
    (ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ).

    Ο Βενιζέλος μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή γιατί είναι πιο ρήτορας, πιο επιθετικός, πιο μάγκας, πιο έξυπνος, πιο πονηρός πιο ¨τσίφτης¨ τέλος πάντων. Εντάξει συμφωνώ μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή αν παλέψουν είτε με τα χέρια είτε με τα λόγια.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ¨ΡΟΥΜΠΩΣΕΙΣ¨ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Υ Σ.

    Αν δεχθούμε ότι το πασοκ έχασε ψήφους προς τα αριστερά, σκέφτεστε πόσους θα χάσει με αρχηγό τον Βενιζέλο;; Ο Βενιζέλος έχει κάποια επιρροή, αν και μειούμενη καθώς εξελίσσονται τα πράγματα, στους ψηφοφόρους του Πασόκ.Έχετε μιλήσει με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και ειδικά με προοδευτικούς ανθρώπους για να σας πουν τη γνώμη τους;;;
    Το προφίλ των ανθρώπων που συμπαθεί το στύλ Βενιζέλου έχει το πρωτότυπο να ψηφίσει. Και αυτό είναι ο Καραμανλής.
    Δεν χρειάζονται απομιμήσεις.
    Συγνώμη για την πολυλογία.
    παρακαλώ για τα σχόλιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΔΕ ΘΙΓΕΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ (ΞΑΝΑ)ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χωριάτη, σε γαμάει καλά ο αλβανός που πήρες στην δούλεψή σου. Τώρα γαμάει την κόρη σου, πριν ψωλόχυσε την γυναίκα σου και εχθές ξέσκισε την πουτάνα μάνα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πια παντοδυναμία του Συνασπισμού και μαλακίες λέτε ρε; Οι φιλίες του με αλαφούζους και άλλα καθάρματα είναι τυχαίες; Αν δεν υπήρχαν αυτές οι φιλίες και το «μαύρο» χρήμα, δεν θα είχατε τόσο «βύσμα» για να βγαίνετε στα ΜΜΕ κάθε μέρα και να προπαγανδίζετε παλιομαλάκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. όσο κι αν σας κάνει εντύπωση το κίνητρο της παρέμβασής μου είναι ο όρος ΅ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" του Κώστα Σκανδαλίδη και είπα απλά ότι τίποτα άλλο κυβερνητικό υπάρχει σ αυτη την έρημη χώρα, εκτός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ!
    'Αρα, μην ταράσσεσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο αλμπανικος πυρηνας αυτων των κομματων αλλοδαπων δεν μπορει να κρυφτει εντελως, παρα τις μασκες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση