GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανθρωποφαγία στην Εκκλησία...

........... Θυμίζουν ΠΑΣΟΚ οι μάχες διαδοχής. Να γιατί δεν μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός από το κράτος.. . ... Του Χρήστου Λουτράδη ... Οι...

...........
Θυμίζουν ΠΑΣΟΚ οι μάχες διαδοχής. Να γιατί δεν μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός από το κράτος...
...
Του Χρήστου Λουτράδη
...
Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του Αρχιεπισκόπου δείχνουν περίτρανα πόσο σκληρό ειναι ενα σύστημα εξουσίας, όπως δυστυχώς ορισμένοι κατάντησαν την Εκκλησία που θεωρεί τους πάντες αναλώσιμους.
Στο βωμό του εφήμερου και του ευτελούς, όπως ειναι η εξουσία, ορισμένοι ιεράρχες θυσιάζουν την οποια πνευματικότητα τους, στο βωμό της κοσμικότητας ορισμένοι θυσιάζουν την αξιοπρέπεια τους.
Διαφωνώ με τον Αρχιεπίσκοπο σε πάρα πολλά ζητήματα. Του αναγνωρίζω ομως το δικαίωμα του πρώτου τη τάξει στην ιεραρχία. Οι μάχες διαδοχής που ξεκίνησαν στην Μονη Πετράκη θυμίζουν ΠΑΣΟΚ σε νηνεμία και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ότι ίσως η σημαντικότερη δυσχέρεια, για τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας, ειναι ότι ειναι τραγικά όμοιοι...

160 σχόλια

  1. Λουτράδη άντε να ρίξεις τα κροκοδείλια δάκρυα σου αλλού!
    Ή αλλιώς, Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά τα λες λουτράδη..
    σιγά μη τολμήσει κανένας τον διαχωρισμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παπα-ρια..οι παπάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑΤΖΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ , ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥ. Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ , ΤΗΣ ΡΕΓΓΑΣ ,ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΤΟΥ HYUNDAI , TOY ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΕΞΩ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ , ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ! ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . καλημερα παω για υπνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Λουτράδη είσαι αγράμματος όπως οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ή υποκριτής; Τι εννοείς "κατάντησαν την Εκκλησία";. Η Εκκλησία από πάντα ήταν χώρος βαρβαρότητας. Στο Βυζάντιο οι πατριάρχες σφαζόντουσαν και στην Τουρκοκρατία αγόραζαν τους θρόνους με πλειοδοσία. Τι κλαις και οδύρεσαι; Είναι σαν να ζητάς savoir vivre από την Μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχαν κάνει με τους φίλους τους τους τούρκους συμβόλαια ώστε όποιος δεν παντρευόταν στην εκκλησία τους να μην θεωρείται παντρεμένος. Αναγκαστικά λοιπόν κάθε Έλληνας έπρεπε να πάει σε αυτούς και να αρμεχτεί δεόντος. Το φασιστικό αυτό σύστημα έμεινε μέχρι την δεκαετία του 1980 και ο δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου αφού πήρε το οικοπεδάκι της μονής Πάτμου, σταμάτησε τον διαχωρισμό, τους έδωσε πρωτοκαθεδρία και μισθό κλεβοντας τον Ελληνικό λαό. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλόλαε, όχι μόνο έτσι. Όποιος τα έβαζε επι Οθωμανών με τον τοπικό μητροπολίτη, καταγγελόταν από αυτόν στους πασάδες ως αιρετικός, άρα εκτός του πλαισίου προστασίας των ορθοδόξων που είχαν διαπραγματευτεί οι παπάδες. Έτσι, οι Οθωμανοί αποτελούσαν εκτελεστικά όργανα στο "κυνήγι μαγισσών" για όσους δεν ήταν "συνεργάσιμοι", δεν πλήρωναν κτλ. Υπάρχουν επιστολές του πατριαρχείου προς τοπικούς πασάδες, με τις οποίες καταγγέλονται επωνύμως χριστιανοί ως "αιρετικοί"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε και? Τι θα πει ανθρωποφάγοι? Εκτός εποχής νηστειών δεν επιτρέπεται λίγο κρεατάκι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω σε υπόληψη τους δεσπότες. Σκασίλα μας για το ποιός θα είναι διάδοχος του Χριστόδουλου. Στην Αμερική οι παπάδες όρθόδοξοι και καθολικοί έγιναν σούργελα για παιδοφιλία. Για την παιδεραστία στον ορθόδοξο κλήρο, μπείτε στο ελληνικό μπλογκ

    www.roides.wordpress.com

    και στο αμερικανικό
    www.pokrov.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΛΟΥΤΡΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Χρήστο..

    Σε παρακαλώ πολύ ξανά μην ξαναγράψεις για το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ μέχρι την Κυριακή της εκλογής. Το θέμα έχει λήξει ουσιαστικά και απλά αναμένετε το τυπικό ημερολογιακό τέλος .. συντηρείται από τους εγκάθετους της Δεξιάς και από όσους θέλουν να κάνουν ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου δεν είναι πια επίκαιρο. Δες τα καθημερινά καραγκιοζιλικα της άθλιας διακυβέρνησης μας που συνεχίζει απτόητη το καταστροφικό της έργο επί διακαίων και αδίκων και στο τέλος θα συσσώρευση ο θεός ξέρει τι ερείπια για να τα περιμαζεύομε εμείς..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε σύ babis,

    Ποια καραγκιοζιλίκια, ποιο καταστροφικό έργο λες πάλι; Τα ίδια δεν έγραφες πριν ένα χρόνο, πριν έξι μήνες, πριν από τις εκλογές; Δεν ψήφισε ο λαός και απέδειξε ότι όλα αυτά είναι μπαρούφες; Εσύ νομίζεις ότι πολιτική είναι να παίρνεις ανέξοδα αυξήσεις και προαγωγές και να γίνεται αυτό που ονειρεύεσαι;

    Κάνε λοιπόν εσύ διακοπή για 8-10 μήνες και μετά επανέρχεσαι, όταν υπάρχει ύλη για κριτική. Προς το παρόν είναι ακόμα νωπή η ήττα των συντηρητικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γνωρίζω αρκετά καλά την νοοτροπία της πλειοψηφίας των "εκκλησιαστικών ταγών" (χαχα).
    Δυστυχώς χωρίς κράτος ή κεφάλαιο (οικονομικό, τηλεοπιτικό, κοινωνικό) είναι δύσκολο να νατιληφθεί τον εαυτό της!!
    Και αυτό είναι κακό όχι μόνο για τον διαχωρισμό, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα, γιατι δυστυχώς πολύς κοσμάκης τους πιστεύει ως αντιπροσώπους του Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Λουτράδη που ζεις; έχεις πατήσει ποτέ σε εκκλησία;
    Γράφε για ότι γνωρίζεις καλύτερα. Άσε αυτά τα θέματα θέλουν κάποιες εμπειρίες. Εκτίθεσαι ως άσχετος. Μικρός πρέπει να είσαι. Είναι κρίμα να γελοιοποιήσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο Κ.ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΜΩΣ ΣΥΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ- ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ -. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΜΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ -ΟΧΙ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ. ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΟΙ 'ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ' (ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ) ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ . ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας το είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο.Δείτε τώρα και την επιβεβαίωση.
    ===================================
    Δημοψήφισμα ή εκλογές λόγω Σκοπιανού

    «Βραδυφλεγή» βόμβα, η οποία αν δεν εξουδετερωθεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, αποτελεί το Σκοπιανό. Αν και η κυβέρνηση κρατά για την ώρα χαμηλούς τόνους, το διπλωματικό παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πλούσιο και όπως είπε στον ΕΤ.Κ υψηλόβαθμη πηγή του κυβερνώντος κόμματος, υπό προϋποθέσεις όλα είναι ανοικτά: Από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο, με το ερώτημα «ναι ή όχι σε βέτο» στα Σκόπια έως (σε ακραίες συνθήκες) και την προκήρυξη εκλογών την άνοιξη.

    Από Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 14/10


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ: ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΣ , ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ , ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΥΤΕΛΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ -ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΜΙΛΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Καραμανλής δεν φοβάται τις εκλογές.Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
    Αν παραστριμωχθεί με το Σκοπιανό,θα τις μπουμπουνίσει κι ο Θεός βοηθός.Με το ΠΑΣΟΚ σ'αυτά τα χάλια μάλλον δεν θα έχει σοβαρό πρόβλημα να κερδίσει.

    Αλλωστε αν επικρατήσει ο ΓΑΠ,πως θα πάει κόντρα στους πάτρωνες του Αμερικάνους,σε σχέση με τ' όνομα των Σκοπίων?

    Αρα όσο και να χάσει ο Κωστάκης,θα χάσει αντίστοιχα και ο Γιωργάκης.

    Αν βέβαια κερδίσει ο Μπένι,το σενάριο μπορεί να τροποποιηθεί.


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Καραμανλής νοιώθει κυρίαρχος του παιχνιδιού.Απειλεί με εκλογές ένα ρημαγμένο από τον εμφύλιο πόλεμο,ΠΑΣΟΚ,το οποίο συνεχίζει να πέφτει σε λούμπες.

    Η περίφημη αριστερή στροφή θα περιλαμβάνει μάλλον και αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

    Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολυενοχλείται με κάτι τέτοια ζητήματα,τα οποία θεωρεί "εθνικιστικά".

    Αντί λοιπον το ΠΑΣΟΚ να πιέσει τον Καραμανλή με πρόσχημα την είσοδο των Σκοπίων ως Μακεδονία,Θα πέσει το ίδιο στην παγίδα.

    Γιατί σίγουρα ένα μεγάλο κομάτι του παραμένει πατριωτικό και πιστό στις επιταγές του Ανδρέα ότι δεν διεκδικούμε αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα.Και το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι κάτι παραπάνω από τίποτα.


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ο καράμανλης θα γινει ο κυρίαρχος του κέντρου..και το ΠΑΣΟΚ θα κλαίει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε βλακείες εδώ μέσα. Ο ένας λέει ότι ο θρησκευτικός γάμος επιβλήθηκε επί τουρκοκρατίας! Λες και υπήρχε "πολιτικός γάμος" πιο πριν και τον κατάργησαν. Ο άλλος ότι οι Τούρκοι κυνηγούσαν τους αιρετικούς χριστιανούς για χάρη της Εκκλησίας! Μεγάλος μπαρουφολόγος αυτός. Δηλαδή ένα γυμνάσιο δεν έχετε τελειώσει ρε καρναβάλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δολοπλόκε,
    εκτιμώ ότι το σκοπιανό θα φέρει εκλογές.
    Όχι ότι υπάρχει ζήτημα ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
    Με τη συμφωνία του ’95 η χώρα θα ενταχθεί νομότυπα ως FYROM.
    Για την επίλυση της εκκρεμότητας του ονόματος με την Ελλάδα θα δοθεί προθεσμία 6 μηνών μετά τον Απρίλη – μέχρι δηλαδή να υπογραφούν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.
    Στο διάστημα αυτό ο Καραμανλής θα προσφύγει σε νέες εκλογές.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. GIA TIN AN9RWPOFAGIA STO PASOK 8A MILISEI KANEIS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά ρε ούφο 2.02, εσύ πιστεύεις ότι θα μπορούσαν αυτά να τα μάθουμε στο γυμνάσιο; Τόσο μαλακοπίτουρας είσαι;
    Αυτά βρε ούφο τα μαθαίνεις μόνο αν διαβάσεις κάνα εξωσχολικό βιβλίο ιστορίας!!!!


    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Ελλάδα δεν νομιμοποιείται να ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας ως πρός το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ όνομα της υπό ένταξη χώρας. Μπορεί όμως να ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε πρωτόκολλο-ένταξης για σχετικούς με το συγκριμένο θέμα όρους.
    Αν γίνει όμως αυτό θα προκληθεί τεράστιο πολιτικό θέμα για την Ελλάδα.
    Για αυτό θα ακολουθηθεί μια άλλη οδός. Το θέμα από διεθνές θα μετατραπεί σε διμερές. Και θα μπούμε σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων μα τους γείτονες σε εντελώς διαφορετικά βάση.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε 2.02

    Επειδή εσύ ούτε Δημοτικό έχεις τελειώσει, φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείς να διαβάσεις την έκδοση:

    ἀρχιμανδρίτη Καλλίνικου Δελικανῆ, ἀρχειοφύλακα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου: «Σῳζόμενα Ἐπίσημα Ἐκκλησιαστικὰ Ἔγγραφα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου πρὸς τὰς Ἐκκλησίας Ἀλεξανδρείας, Ἀντιοχείας, Ἱεροσολύμων, Κύπρου,
    Ρωσσίας, Βλαχίας, Μολδαβίας, Σερβίας, Ἀχριδῶν, Πεκίου καὶ τῶν ἐν Ἄθῳ Μονῶν
    », ἔκδοση 1904.

    Το βιβλίο υπάρχει στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Αθηνών! Εκεί μέσα περιέχονται όσα ανέφερα στο ποστ 9:32 πμ και άλλα πολλά.

    Κι άλλη φορά, καραγκιοζάκο, να σκέφτεσαι 4 φορές πριν γράψεις το καταστάλαγμα της ασχετοσύνης σου, έστω και ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σχόλιο του επιμελητή για το προαναφερόμενο σύγγραμμα:

    "Στὸ τρίτομο ἔργο τοῦ ἀρχιμανδρίτη Καλλίνικου Δελικανῆ, ἀρχειοφύλακα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου, περιέχεται ἡ ἀλληλογραφία τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως μὲ τὰ «ἀδελφά» πατριαρχεῖα (ἀπὸ τὸ 1574 ἕως τὸ 1863). Τὰ κείμενα, ποὺ γέμουν ἀπὸ ἀλαζονεία, περιέχουν ὄχι μόνο νουθεσίες καὶ συστάσεις, ἀλλὰ καὶ πολιτικὲς καὶ οἰκονομικὲς ὁδηγίες καὶ διαταγὲς γιὰ ὑποταγὴ στὴν κραταιὰ σουλτανικὴ ἐξουσία, ἐκφοβισμοὺς καὶ
    ἀφορισμούς."

    Καραγκιοζάκο, τρίτομο είναι το έργο, ξέρεις να διαβάζεις με πνεύματα και περισπωμένες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. — Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αναμένετε στήριξη στη λύση της σύνθετης ονομασίας;

    — Ναι αναμένω.
    ==================================

    Από συνέντευξη της Ντόρας στην Καθημερινή της Κυριακής 14/10


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. στην παγωμενη σου ερημια το γελιο γινεται ζημια κ η ομορφια σκοταδι
    ετσι ειναι φιλε μου η ζωη φερνει τον ηλιο το πρωι την καταχνια το βραδυ.
    Κανε λοιπον υπομονη τωρα που φως δε θα φανει κ ουτε θα ρθει καραβι...
    ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καραγκιοζάκο που κάνεις σχόλια επί αγνώστων θεμάτων, ενώ ούτε στο κατηχητικό κατάφερες να πάρεις προβιβάσιμο βαθμό:

    "Ἐρώτ.: Ἐὰν οἱ αἱρετικοὶ κα ὶοἱ ἐναντίοι τῆς ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας πρέπει νὰ παιδεύωνται καὶ πολιτικῶς,ἤτοι ἐξωτερικῶς ἢ μόνον ἐκκλησιαστικῶς;

    Ἀπάντ.: Ναί, πρέπει νὰ παιδεύωνται καὶ ἐξωτερικῶς, διότι εἰς τὴν Β΄ Οἰκουμενικὴν Σύνοδοντὴν ἐν Κωνσταντινουπόλει συγκροτηθεῖσαν ἐπὶ τοῦ εὐσεβοῦς βασιλέως Θεοδοσίου τοῦ Μεγάλου κατὰ τοῦ πνευματοδόχου Μακεδονίου, οἱθεοφόροι Πατέρες μετὰ τὴν καθαίρεσιν καὶ ἀναθεμάτισιν ἐκείνων τῶν κακοδόξων ἐπισκόπων ὥρισαν νὰ παιδεύωνται καὶ ἐξωτερικῶς, καὶ οὕτω κατὰ τὸν ὁρισμὸν τοῦ θεοφιλεστάτου βασιλέως Θεοδοσίου τοὺς ἔδειραν δυνατὰ μὲ τὰ βούνευρα καὶ τοὺς ἐπόμπευσαν καθίζοντες εἰς καμήλους καὶ σύροντες ἀπὸ τὴν οὐρὰν ἐπὶ τὰς πλατείας..."

    Καραγκιοζάκο, πάρε το βιβλίο και βάλε κάποιον να στο μεταφράσει στα βλάχικα που καταλαβαίνεις, πριν τολμήσεις να ξαναγράψεις εδώ αδιάβαστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άσε ρε καρναβάλι που θα μας το παίξεις και ειδικός! Πήρες και έκανες αντιγραφή από τη φυλλάδα "Δαυλός" (Τεύχος 297, Δεκέμβριος 2006) και ήρθες να μας πεις ότι διάβασες και τρίτομο έργο! Και γελοίος είσαι και η αγραμματοσύνη σου είναι καταφανής. Άμα έχεις πρόβλημα με την Εκκλησία να κάνεις μήνυση στη μάνα σου που σε βάφτισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς ΑΓΙΟ
    ===— Η ανώδυνη λύση για την κυβέρνηση θα ήταν να παραπέμψει το θέμα στις ελληνικές καλένδες, να επικαλεστεί την ενδιάμεση συμφωνία, να συναινέσει σε ένταξη στο ΝΑΤΟ με την ονομασία FYROM και να παραταθεί η εκκρεμότητα. Γιατί δεν πήγατε σε αυτή την κατεύθυνση;

    — Οι πολιτικά ανώδυνες λύσεις δεν είναι και εθνικά επωφελείς. Ο στρουθοκαμηλισμός έχει πάντοτε κόστος, όπως επίσης έχει κόστος η πολιτική δειλία. Αλλωστε η συμπεριφορά του κ. Κερίμ στην γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. αποδεικνύει πώς τα Σκόπια χρησιμοποιούν το FYROM στα διεθνή φόρα.

    ======================================================================
    Από συνέντευξη της Ντόρας στην Καθημερινή της Κυριακής 14/10


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βασικά καλύτερα να της κάνεις μία διπλή: Και που σε γέννησε και που σε βάφτισε. Γιατί φαντάζομαι είναι πολύ δύσκολο να ζεις σα βλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καραγκιοζάκο, δεν ξέρω πού έχουν δημοσιευτεί αποσπάσματα, ίσως κι εκεί που λες! Εσένα τί σε ενοχλεί τελικά, ότι δημοσιεύτηκε η αλληλογραφία σε βιβλία και περιοδικά ή ότι τα φιλαράκια σου οι παπάδες έπαιζαν ρόλο αστυφύλακα και φοροεισπράκτορα του Τούρκου;;

    "Ὀφείλουσι διατηρεῖν μέχρι κεραίας τὰ τῆς εἰλικρινοῦς αὐτῶν ὑπηκοότητος πρὸς τὴν κραταιὰν Ὀθωμανικὴν βασιλείαν καθήκοντα, πληρώνοντες τοὺς νενομισμένους φόρους αὐτῶν καὶ ὑποχρεούμενοι ἀγογγύστως εἰς τὰ τεταγμένα τοπικὰ καὶ μοναστηριακὰ δικαιώματα καὶ μηδόλως ἀντιτείνοντες εἰς τὴν ἀπόδοσιν τούτων."

    Ίσως θα προτιμούσες να μείνουν κρυφά για να ισχυρίζεσαι αγράμματε ότι αγωνίστηκε το παπαδαριό εναντίον των Τούρκων.

    Και τελικά, ποιος είναι μπαρουφολόγος, όπως έγραψες;; Εσύ που κάνεις ανέξοδα προπαγάνδα ή εγώ που έχω διαβάσει τα κείμενα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σε λυπάμαι γιατί, βλάκας ων, είσαι αναγκασμένος να υπερασπίζεσαι τη βλακεία σου, καραγκιοζάκο, τουρκογλείφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πουθενά στον (πολιτισμένο) Κόσμο οι πολιτικοί δεν εξαρτώνται τόσο πολύ από τους κληρικούς. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην εξάρτηση που έχει το Κράτος (????) από την εκκλησία(Περίπου ταλιμπαν!!!!! ).
    Διαχωρισμός τώρα, για να γίνουμε Ευρωπαίοι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όπως βλέπω από τα σχόλια αρκετών, οι Έλληνες που έχουν ξυπνήσει την τελευταία δεκαετία, φαίνεται να έχουν αυξηθεί. Συγκρινόμενοι δε, με ευρωπαίους, είναι πολύ πιο μπροστά σε θέματα ιστορίας. Να τους έχετε εμπιστοσύνη εσείς οι άλλοι, οι ακόμα απαίδευτοι ή ξένοι. Στην γενέτειρα τής Ιστορίας παραδίδονται μαθήματα. Οι άσχετοι μόνο να αφουγκράζονται μπορούν.

    Οι άθλιες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δεν επιτρέπουν βέβαια στην πλειονότητα να αγοράσει ένα βιβλίο τής προκοπής, και ν' ανοίξουν οι άνθρωποι τα μάτια. Απομένει επομένως, οι λίγοι να μεταδώσουν όσα γνωρίζουν, στούς υπόλοιπους, με περιεκτικά και πειστικά κείμενα.

    Θα ξεστραβωθούν κι άλλοι περισσότεροι. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά και αναγκαιότητα - εάν δεν θέλουμε να δούμε τα τρωκτικά να αφανίζουν την Πολιτεία μας.

    Μαίνεται πόλεμος.

    Εάν είμαστε αξιόμαχοι, θα τον κερδίσουμε. Και αν δεν ξέρουν οι Έλληνες πώς να κερδίζουν εναν πόλεμο, δεν ξέρει κανείς άλλος.

    Μολονότι ο πόλεμος έλαβε διαφορετικό χαρακτήρα - χωρίς να έχει χάσει την παλιά του γνωστή μορφή - μπορούμε με προσωπικό κόπο να δείξουμε τον πραγματικό μας παλιό καλό εαυτό και να εξουδετερώσουμε κάθε απεχθή επιβουλή.

    Την κάθε μία.

    ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η καλύτερη απάντηση στους βλάκες ψευτο-παγανιστές, που το παίζουν και πατριώτες είναι τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τους Αθηναίους: "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι ύστερα υπέρ Πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάνε μία θρησκεία." Και η πίστη που είχε ο Κολοκοτρώνης και όλοι οι αγωνιστές της Επανάστασης ήταν η Ορθόδοξη Χριστιανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η καλύτερη απάντηση στους βλάκες ψευτο-παγανιστές, που το παίζουν και πατριώτες είναι τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τους Αθηναίους: "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι ύστερα υπέρ Πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάνε μία θρησκεία." Και η πίστη που είχε ο Κολοκοτρώνης και όλοι οι αγωνιστές της Επανάστασης ήταν η Ορθόδοξη Χριστιανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παρακαλουνται οι διαβασμενοι να μη δινουν τοσο ξυλο στα παπαδικα τσιρακια, γιατι αυτα θα τρομαξουν και θα πουλησουν τα κλεμμενα ελληνικα εδαφη στους Αγγλους, και αντε μετα να τα φερεις βολτα εναντιον τετοιου ... "πολιτικου" συνδυασμου, 'Αγγλογυφτοι ληστες'.

    Ξερετε, τωρα που διωξαμε τουρκομογγολους και ρομεους, οι Γυφτοι βρηκαν υποστηριξη στους Αγγλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...
    ΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ?
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..
    ΞΕΦΤΙΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. η λογικη λεει οτι ο βενιζελος ειναι
    ανικανος να νικηση τον καραμανλη.
    εχει μαζι του
    ολες τις εφημεριδες και καναλια.
    αντιπαλο εναν ηττημενο και απαξιωμενο ηγετικα γιωργο,
    και εχει κανει τοσες γκαφες που
    κινδυνευει να χαση.
    τωρα που δοκιμαστηκε σε εκλογικο
    αγωνα υπο πιεση αποδειχθηκε ανικανος.
    σε δευτερο ρολο καλος ειναι.

    αποκλειεται να νικηση αυτος τον
    καραμανλη.
    αλλο μπλα μπλα στα τηλεοπτικα παραθυρα και αλλο ηγετης.
    οταν οι νταβατζηδες σχολιαζουν τα προσοντα του βενιζελου λενε..
    "λιγος αλλα υπακουος".
    ο λαος δεν θα ψηφιση ποτε εναν
    αχυρανθρωπο.
    συμφωνω οτι και ο γιωργος ειναι
    λιγος.
    ο παπανδρεου εχει λιγες ελπιδες να κερδιση τον καραμανλη.
    ο βενιζελος καμμια.
    τελεια και παυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. EΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ.
    ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.
    ΝΤΑΒΑΔΩΝ,ΜΜΕ,ΣΗΜΙΤΗ.
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΡΙΣΚΑΡΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.
    ΟΥΤΕ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΒΡΑΧΟΛΙΑ...
    ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ορθόδοξη και Χριστιανική επανάσταση το 1821; Τς τς τς...

    Δεν τα ξέρεις καλά. Η κυρία Ρεπούση το λέει καθαρά: ήταν ταξική. Ο φίλος Φιλόλαος όμως διαφωνεί: οι έλληνες επαναστατήσανε γιατί διάβαζαν Πλάτωνα και Αριστοτέλη.

    -------------------------------------

    Συμφωνώ και εγώ. Να πάψουμε να πληρώνουμε τους παπάδες. Όταν όμως πάψουμε να πληρώνουμε και όλα τα άλλα βάρη της κοινωνίας, τους χαραμοφάηδες του ΕΣΥ, της δημόσιας εκπαίδευσης, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ, του συνδικαλισμού και των κομμάτων.

    Αυτοί τρώνε πολλαπλάσια από τους παπάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η ΛΑΛΙΩΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΩΣ
    ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ...ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
    ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΛΑΛΙΩΤΑ.
    ΠΟΥ "ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ"..
    ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΗΘΙΚΟΥΣ
    ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ.

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ,ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ,ΞΟΦΛΗΜΕΝΗ
    ΛΑΛΙΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Κολοκοτρώνης στην ίδια ομιλία είπε ότι ο Σουλτάνος διόρισε σαν αντιπροσώπους του Ελληνισμού, τους προδότες Ιερείς της χριστιανικής θρησκείας, η οποία έψαλε "Νίκας τοις βασιλεύσι (των σουλτάνων) και τους κοτσαμπάσιδες προδότες. Για τον λόγο αυτόν οι προδότες ιερείς όχι μόνον καταράστηκαν τον Κολοκοτρώνη αλλά και τον καταδίκασαμ σε θάνατο και τον έκλεισαν φυλακή με τον δικό τους, Παπαφλέσσα. Έτσι νόμισαν ότι θα σταματίσουν την επανάσταση και θα διοικούσαν για πάντα τους Έλληνες αυτοί. Αυτά πονηρέ παπά, βδέλλα του Ελληνισμού δεν τα ξέρεις. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ειδα κατι δηλωσεις της κ.Κουβελα-Μητσοτακη (γνωστης ως Μπακογιαννη) για το θεμα το Σκοπιων..
    Στο δελτιο των 15.00 της ΝΕΤ.

    Κατι σε Slavmacedonia Σλαβομακεδονια παραπεμπει..

    ΕΥΓΕ! Επιτελους!
    Κατι αρχιζει και κινειται..

    Τωρα,που της "την πεσανε " κατι .."βεροι" Ελληνες τυπου παπαθεμελη ,ψωμιαδη και οσουνουπω και κανενας καρατζαφερ ,δεν παιζει και κανενα σπουδαιο ρολο..
    Ας τους να σκυλιασουν.

    Απο που και ως που ρε πατριδοκαπηλοποι εισαστε πιο Ελληνες απο εμας τους.."αλλους"????

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Κολοκοτρωνης, αγωνιζομενος συνεχως απο την παιδικη του ηλικια ηδη, ειναι τελειως φυσικο να μην προφτασε να μαθει πολλα γραμματα.

    Ουτε και θα μπορουσε, αφου ημασταν υποδουλοι. Και αργοτερα ομως, οταν συστηθηκε το πρωτο Πανεπιστημιο στην Αθηνα, αμφιβαλλω αν θα ειχε ακομα δυναμεις να παει και να φοιτησει σ' αυτο.

    Απο την αλλη μερια, ΕΑΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΣΑ για το ποια ειναι η αληθινη πιστη των Ελληνων, γιατι δεν τον προωθησε κανεις να γινει Καθηγητης Ιστοριας στο Πανεπιστημιο? Ή και καθηγητης Θεολογιας, ωστε εμεις σημερα να παρουμε τοις μετρητοις οσα αυτος πιστευε για το ποια ειναι τα θρησκευτικα πιστευω τού Ελληνικου Λαου?

    Τι μας νοιαζει εμας σημερα, εξ αλλου, ποσο ανιδεος και ανηξερος ηταν ο Ελληνικος Λαος εκεινη την εποχη?

    Γνωριζουμε ή δεν γνωριζουμε τι καπνο φουμαρει το παπαδαριο σημερα, καλυτερα απο τον Κολοκοτρωνη?

    Εμεις οι σημερινοι Ελληνες γνωριζουμε ασφαλως το τι συμβαινει ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.


    Το γνωριζουμε ή οχι, βλαχοειδες τομαρι, που εβγαλες γλωσσα λες και μιλας στο καθυστερημενο αδερφι σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τι λες ρε Φιλόλαε....

    Σε κάθε σύνταγμα της Ελλάδος από το 1821 μέχρι σήμερα, αφιερώνεται ειδικός χώρος στην ορθόδοξη εκκλησία. Η τιμητική αυτή αντιμετώπιση έλαβε χώρα και στα 5 επαναστατικά συντάγματα.

    Τόσο μαλάκες ήταν οι Έλληνες που το έγραφαν ανελλιπώς ενώ η εκκλησία τους πρόδιδε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φιλόλαε μην θυμώνεις και πάθεις κανένα καρδιακό και δεν προλάβεις τις θυσίες στον Κρόνο...

    ποια ήταν η πραγματική θρησκεία των ελλήνων ρε μεγάλε; Μήπως κάνανε θυσίες στον Παρθενώνα; Γιατί τέτοια πρεμούρα να σηκώσουν το λάβαρο στην Αγία Λαύρα; Γιατί η επανάσταση ξεκίνησε από εκκλησία στην Καλαμάτα;

    ή μήπως η ελληνική παιδεία τα έκανε όλα; Πήγαινε μάλλον ο λαός στην τοπική δανειστική βιβλιοθήκη και διάβαζε αρχαίους έλληνες φιλοσόφους και τραγικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο αμερικανοεβραιος πιθηκος ονοματι τζον, ειπε να μπει στο πρεςς και να κουτσουλησει.

    Φανταζεστε την εικονα? ... ενα σκατο, να κουτσουλαει?

    Ποιος γελοιογραφος θα αναλαβει?

    Τζον, το κουτσουλιζον σκατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μου αρέσει που εκνευρίζονται οι παγανιστούλιδες! Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που έχουν στο θολωμένο - από την αυνανιστική ερωτική τους ζωή - μυαλό τους. Άλλωστε τους είναι δύσκολο το ότι αναγκάζονται να το παίζουν πατριώτες και να τιμούν μία σημαία που πάνω της φέρει τον Χριστιανικό Σταυρό.

    Το φρόνημα αυτό από το οποίο ετράφη και πήγασε η Επανάσταση μαρτυρείται από όλες σχεδόν τις προκηρύξεις και τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και τα δημοτικά τραγούδια του επαναστατημένου λαού. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», ο τίτλος και το μέγα κάλεσμα της προκηρύξεως του Αλεξάνδρου Υψηλάντου (Ιάσιον, 24 Φεβ. 1821) («να υψώσωμεν το σημείον δι' ού πάντοτε νικώμεν, τον Σταυρόν», στην συνέχεια της ιδίας) και «Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι ύστερα υπέρ Πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάνε μία θρησκεία» όπως λέγει ο Γέρος του Μοριά, απευθυνόμενος στα Ελληνικά νιάτα από το βήμα της Πνύκας (8 Οκτ. 1838). «Ελάτε μ' έναν ζήλον σε τούτον τον καιρόν να κάμωμεν τον όρκον επάνω στον Σταυρόν», γράφει ο Ρήγας στο Θούριο, και λίγο παρακάτω συμπληρώνει «Ψηλά στα μπαϊράκια σηκώστε τον Σταυρόν Και σαν αστροπελέκια κτυπάτε τον εχθρόν». «Ο βασιλιάς μας [Παλαιολόγος] ποτέ δεν παραδόθηκε» λέει ο Κολοκοτρώνης, «και η φρουρά του πολεμά ακόμη, το Σούλι, οι κλέφτες, τα βουνά». Το αγωνιστικό αυτό φρόνημα γίνεται δημοτικό τραγούδι, γίνεται σημαία [ο σταυρός στις επαναστατικές σημαίες Φιλικών, Ρήγα, Υψηλάντου, Λόντου, Ύδρας, Σπετσών, Ψαρρών κ.λπ., και φυσικά η γαλανόλευκη (Επίδαυρος, Ιαν. 1822)], Αντίβαρο, γίνεται σπάθα και τουφέκι (τα άρματά του ο Μακρυγιάννης τα παίρνει, όπως νιώθει, από τον ίδιο τον αη Γιάννη, ενώ ο λαός μας τραγουδά στο περίφημο δημοτικό ότι «Τ' αντρειωμένου τ' άρματα / δεν πρέπει να πουλιώνται, / μόν' πρέπει τους στην εκκλησιά, / και κει να λειτουργιώνται»), γίνεται μπουρλότο που βάζει φωτιά στις ψυχές και στο μπαρούτι (καλόγερος Σαμουήλ, Ρωγών Ιωσήφ), γίνεται Σύνταγμα («Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικρατείας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες» (Α' Εθνοσυνέλευσις Επιδαύρου 1821, Β' Άστρους 1823, και επόμενες• όπου επίσης (Άστρος 1823 κ.ά.) κηρύσσεται η συνέχεια πολιτείας και νόμων από τους «αειμνήστους ημών Χριστιανούς αυτοκράτορες».)

    Τη στάση των Μοναστηριών στον Αγώνα ομολογεί και προσδιορίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, στα Οράματα και Θάματα: «Και εις τον αγώνα της πατρίδος σ'αυτά τα μοναστήρια γινόταν τα μυστικοσυμβούλια, συναζόταν τα ολίγα αναγκαία του πολέμου, και εις τον πόλεμον θυσίαζαν και σκοτωνόταν αυτείνοι, οι 'περέτες των μοναστηριών και των εκκλησιών. Τριάντα είναι μόνον με μένα σκοτωμένοι έξω εις τους πολέμους και εις το Κάστρο, το Νιόκαστρο και εις την Αθήνα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 3.50 και 3.55

    Σε φανταζομαι ως επιπλεουσα κουραδα

    Τινος πρωκτου προϊον να εισαι αραγε?

    Μην εχεις καμια αμφιβολια οτι με μεγαλη ευκολια θα μπορουσε ο μεσος Ελληνας να σε βαλει στη θεση που σου ταιριαζει ( ξανα στον πρωκτο πισω, ο οποιος σε ξεβγαλε ), με την μονη ομως επιπτωση να αποκτησει μυρουδια κι ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Φιλόλαε μεγάλη φαντασία έχεις.

    Με φαντάζεσαι σαν επιπλέουσα κουράδα όπως φαντάζεσαι και τους παπάδες να προδίδουν τον αγώνα των δωδεκαθεϊστών Ελλήνων κατά των τούρκων;

    Αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 4.03, ( δλδ, 3.30 )

    Βαλε το Αντιβαρο εκει που ξερεις, πληρωμενε πανυβλακα. Και πες στα αφεντικα σου, οτι συντομα θα δηλωσουν φαλιμεντο. Επειδη ως γνωστον τα ψεμματα εχουν κοντα ποδαρια.

    Το τι ειπε ο σαμουελ και ο γιουσουφ για το οτι ταχα ο Ελληνας αγωνιστηκε για να μας ξαφριζει ο γιαχοβας, εμας δεν μας ενδιαφερει.

    Αντε τσογλανε στο ισραηλ ( σατανιηλ, οπως το λενε οι σλαβοι ), γιατι εδω τα ψωμια που σου διναμε σαν ενα ειδος ελεημοσυνης προς καθυστερημενους, τελειωσαν. Δεν αξιζεις ουτε την ελεημοσυνη μας. Σκουπιδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 4:03 μη μας τρελλαίνεις. Και οι κομμουνιστές στη Ρωσία επιστράτευσαν την Εκκλησία για να αντιμετωπίσουν τον Χίτλερ. Για την πλέμπα η θρησκεία είναι το αναγκαίο κακό, το ναρκωτικό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καραγκιοζάκο, βρήκες ευκαιρία την ώρα που έλειπα για φαγητό, να βγάλεις όλες τις μλκς που σε έμαθαν στο κατηχητικό, αλλά σου απάντησαν πρεπόντως άλλοι.

    Βλέπω και τον πανικό σου, τί παγανιστές έμπλεξες, τί Κολοκοτρώνηδες, τί Μακρυγιάννηδες... Χαίρομαι κάθε φορά που διαπιστώνω πόσα λίγα επιχειρήματα έχετε.

    Ερώτημα: Ήταν σωστά αυτά που έγραψα αρχικά για το ρόλο των παπάδων; Αφού τα περιγράφουν στις επιστολές τους οι ίδιοι, πώς να μην είναι σωστά; Εσύ αυτό αμφισβήτησες αρχικά και, τώρα που έφερα στοιχεία, θυμήθηκες τον Μακρυγιάννη και τον Κολοκοτρώνη, οι οποίοι, όπως ελέχθη ήδη, δεν είχαν ενημέρωση οι άνθρωποι, αμόρφωτους τους είχε αφήσει το οθωμανο-εκκλησιαστικό σύστημα.

    Τέλος από μένα καραγκιοζάκο, άλλη φορά να μην επεμβαίνεις εκεί που υπάρχει φόβος να πάρεις απαντήσεις. Περιορίσου στο κατηχητικό και βγάλε το μαύρο ράσο επιτέλους, φόρεσε τίποτα πολιτισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ρομαιοι και εβραιοι εχουν λυσσαξει οι καημενοι, επειδη καθε φορα που διαβαζουν Ιστορια απο ευρωπαιους ιστορικους, νοιωθουν αφορητη πικρα που ξεμπροστιαζεται η φαρα τους, και την ιδια στιγμη βλεπουν αμετρητες σελιδες να ειναι διαχυτος ο θαυμασμος για τον πολιτισμο που αναπτυχτηκε στην Ελλαδα. Πουθενα αναφορα για εργα αξια θαυμασμου στο βυζαντινοεβραϊκο διδυμο της συμφορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και ο Εθνικός Ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, γράφει με ορθόδοξο φρόνημα στον "Ύμνο εις την Ελευθερίαν" :

    Πνίγοντ' όλοι οι πολεμάρχοι,
    και δεν μνέσκει ένα κορμί,
    Χάρου, σκιά του Πατριάρχη,
    που σε πέταξαν εκεί.

    Εκρυφόσμιγαν οι φίλοι
    με τους εχθρούς τους τη Λαμπρή,
    και τους έτρεμαν τα χείλη,
    δίνοντάς τα εις το φιλί.

    Κειές τες δάφνες, που εσκορπήστε,
    τώρα πλέον δεν τες πατεί,
    και το χέρι, όπου εφιλείστε
    πλέον, α! πλέον δεν ευλογεί.

    Όλοι κλαύστε. Αποθαμένος
    ο αρχηγός της Εκκλησιάς.
    Κλαύστε, κλαύστε κρεμασμένος
    ωσάν να τάνε φονιάς.

    Έχει ολάνοικτο το στόμα
    π' ώρες πρώτα είχε γευθεί
    τ' Άγιον Αίμα, τ' Άγιον Σώμα.
    λες πως θε να ξαναβγεί

    η κατάρα που είχε αφήσει
    λίγο πριν να αδικηθεί,
    εις οποίον δεν πολεμήσει,
    και ημπορεί να πολεμεί.

    Ω ακουσμένοι εις την ανδρεία!
    καταστήστε ένα σταυρό,
    και φωνάξετε με μία:
    Βασιλείς, κοιτάξτ' εδώ.

    Το σημείον που προσκυνάτε
    είναι τούτο, και γι' αυτό
    ματωμένους μας κοιτάτε
    στον αγώνα τον σκληρό.

    Ακατάπαυστα το βρίζουν
    τα σκυλιά, και το πατούν
    και τα τέκνα του αφανίζουν,
    και την πίστη αναγελούν.


    Εξ αιτίας του εσπάρθη, εχάθη
    αίμα αθώο χριστιανικό,
    που φωνάζει από τα βάθη
    της νυκτός : Να κδικηθώ.


    Φυσικά, όπως λέγει και ο Σολωμός, τα σκυλιά θα βρίζουν πάντα το Σταυρό! (Αλλά είναι ψωρόσκυλα και μόνο γαβγίζουν. Αν τους κάνεις ένα ουστ! θα εξαφανιστούν.) Μήπως και ο εθνικός μας ποιητής ήταν αμόρφωτος; Λέω μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κοκοκο στο καλό Φιλόλαε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τι θα πει "χωρισμος Εκκλησιας και κρατους"??

    Σας εχει εξηγησει κανεις τι σημαινει αυτο??

    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως ΟΧΙ.

    Ειναι ενα κουφιο ,κενο περιεχομενου συνθημα που εφευρεθη και χρησιμοποιηθηκε μετα την μεταπολιτευση (κυριως απο την πασοκοσκυλια του ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου)..

    Ηταν τοτε που κατι τετοια "συνθηματα" ..πουλουσαν !
    Ιδε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ιδιο συνδικατο" "εξω απο την ΕΟΚ των μονοπωλιων " κλπ κλπ..

    Η πασοκοσκυλια το χρησιμοποιησε "εντεχνως" και στα ματια των αφιονισμενων "οπαδα" των ,των καθυστερημενων ,ως ενα σημειο "οπαδα" της,γεννηθηκε ξαφνικα η ιδεα οτι οταν η πασοκοσκυλια ερθει στην εξουσια..(σορυ στην κυβερνηση,γιατι στην εξουσια θα ερχοταν ο.."λαος" δηλαδη αυτα τα σκυβαλα ,μιλαμε με διανοητικη ικανοτητα μηδεν ,ΜΗΔΕΝ!)

    το λοιπον οταν εχοταν η πασοκοσκυλια στην εξουσια θα παιρνανε και θα μοιραζανε την αμυθητη περιουσια της Εκκλησιας!!!!

    Ηταν η εποχη της .."αλλαγης του σοσιαληστικου "!
    Ηταν τοτε που η πασοκοσκυλια "αμφισβητουσε" τα παντα,η τελος παντων εβαζε κατα των παντων..
    Δικαστικη εξουσια,αστυνομια,ενοπλες δυναμεις,δημοσιοι υπαλληλοι ολοι ηταν ..διεφθαρμενοι και ενοχοι..
    Πως θα μπορουσε να εξαιρεθει η Εκκλησια??

    Ομως μετα τις εκλογες του 77 και κυριως κανενα οκταμηνο-εξαμηνο πριν τις εκλογες του 81 το συνθημα αυτο το "χωρισμος Εκκλησιας και κρατους" αρχισε να υποβαθμιζεται και ολιγον κατ ολιγον να εξαφανιζεται τελειως..

    Ειχαν προηγηθει δημοσκοπησεις και εδιναν στην πασοκοσκυλια πορεια αγουσα στην εξουσια!!
    Οποτε η Hamilton ,η Αμερικανικη διαφημιστικη εταιρεια που λανσαριζε την πασοκοσκυλια του ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου εδωσε την εντολη : ΣΤΟΠ απο δω και περα..

    Ηταν τοτε που εγινε και η πρωτη συναντηση ελληνοπολωνου με τον συγχωρεμενο Σεραφειμ..
    Αυτος ,πρωην ανταρτης ,βλαχος ντομπρος που δεν σηκωνε και πολλα πολλα ξεκαθαρισε τους ρολους με τον ελληνοπολωνο..

    Οποτε ο μινεικο ..Κιχ!!
    Τα επομενα χρονια δεν ξανακουστηκε τσιμουδια!
    Ξαναγινανε βεβαια μια δυο συναντησεις ακομα μεταξυ του συγχωρεμενου Σεραφειμ και του ελληνοπολωνου μινεικο και το θεμα εκλεισε..Δεν ξανακουστηκε ΚΙΧ!!

    Αλλα καπου καπου επανερχεται..
    Η για ναμαστε πιο ειλικρινεις οποτε η πασοκοσκυλια νομιζει οτι εχει να κερδισει κατι το επαναφερει!!!

    Χωρισμενη ειναι η Εκκλησια απο το κρατος.

    Χωρισμενα εχουν τα τσανακια τους.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Συγνώμη παιδιά που διαταράσσω το διάλογο επί ενός θέματος που δεν μπορώ να συμμετέχω…αλλά ήθελα να ευχαριστήσω τον «δολοπλόκο» για την πληροφορία, που καταφάσκει με την πεποίθηση μου για νέες εκλογές την άνοιξη.

    Για να είμαι ακριβής και να μη με κατηγορεί η γυναίκα μου για «σεισμολόγο της πολιτικής» σας λέω:
    εκτιμώ ότι εκλογές θα γίνουν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2008.
    Έχει πλάκα, αλλά μπορεί οι εκλογές αυτή τη φορά να γίνουν στην ώρα τους: το Μάρτιο του 2008!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δολοπλόκε,
    αν η Μικρά Ασία, η Κωνσταντινούπολη, η Κύπρος , η Θεσσαλία, η Ηπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη, ο Πόντος, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα ήταν ελληνικά, πως θα σου φαινόταν το 1832 η αξίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Ελλάδα, να ονομαζόταν Πελλοπόννησος ή Νότιο-ανατολική Ελλάδα ή κυρίως το όνομά της να μη περιείχε το συνθετικό Ελλάδα;

    Ηρέμησε. Μαλακίες είναι όλα αυτά.

    Ο λαός αποφασίζει ποιό είναι το όνομά του και στους άλλους δεν πέφτει κανένας λόγος.

    Με τον Καποδίστρια φτιάχτηκαν ΄δήμοι με διάφορα αρχαιοελληνικά ονόματα. Αν ρωτήσεις τον κόσμο από που είναι κανείς δεν θα σου πεί από τον Δήμο Αρχεμέδοντα κλπ μαλακίες.


    Και κάτι ακόμη.
    Ο Χριστόδουλος και οι Μητροπολίτες που κόπτονται τόσο πολύ για το όνομα που είναι η ψυχή τους, ας επιβάλλουν στο Πατριαρχείο, την αλλαγή του ονόματος Νέες χώρες, για τις μητροπόλεις της Μακεδονίας, σε μητροπόλεις Μακεδονίας και μετά ας ασχοληθούν και με την "ψυχή" τους.

    Αλλιώς ας σωπάσουν.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Να τα μας παλι!!

    Ενας μηνας δεν εχει περασει απο τοτε που γινανε εκλογες και καποιοι ηλιθιοι εκει:
    Εκλογες παλι!!

    Ημαρτον!

    Ρε γαμωτο να αλλαξει το πολιτευμα και να γινει προεδρικη δημοκρατια!
    Ο εκλεγμενος "πρωθυπουργος" να ειναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και αρχηγος του κρατους ,και εκλογες να γινονται καθε τεσσερα χρονια ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!
    Οπως γινεται στην Αμερικη.

    Οπως γινονται και οι νομαρχιακες-δημοτικες και οι ευρωεκλογες!!!

    Αει σιχτιρ επιτελους!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Η μικρότερη Μακεδονία και για την ακρίβεια, από τον νομό Καβάλας μέχρι τον Εβρο, σύν κάτι ψιλά από Φιλιππούπολη, ήταν η Μακεδονία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή η Μακεδονία της Εκκλησίας.
    Η μεγαλύτερη ήταν της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας και μετά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Πάντως η Θεσ/νίκη , η Πέλλα και η Δυτική Μακεδονία δεν ήταν Μακεδονία κατά την Ιερή Νυζαντινή Αυτοκρατορία των παπάδων και γι'αυτό ίσως ονομάσαν και τις Μητροπόλεις τους "Νέες Χώρες". Ούτε η Νέα Ζηλανδία να ήτανε.

    Βλέπετε τα όρια των Μακεδονιών κατά την Αρχαία εποχή, κατά την Ρωμαική εποχή, κατά την Βυζαντινή εποχή και κατά την Οθωμανική εποχή στην Βικιπαίδεια

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τζων μου (4.35)
    τη δίκαιη οργή σου να τη στρέψεις εκεί που πρέπει!
    Και εγώ φωνάζω, ο καημένος, εδώ και πολλά χρόνια ότι πρέπει να «σφίξει» το συνταγματικό πλαίσιο που προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της διάλυσης της Βουλής, αλλά κανείς δεν με ακούει!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. "Νέες Χώρες" δεν τις ονόμασε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ούτε η Εκκλησία. Το ελληνικό κράτος τις αποκάλεσε έτσι όταν απελευθερώθηκαν το 1912-1913. Έλεος πια! Τόση βλακεία δεν αντέχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. 4:47 μμ

    ==
    που το ειδες αυτο?
    Βαλε το λινκ..

    Νεες χωρες τις λεει το πατριαρχειο του βαρθολομαιου..
    Και/Που υπαγονται στην "ηγεμονια του"..

    Καλα δεν ειδες τι εγινε οταν ο Χριστοδουλος πηρε την αποφαση να εχει η Ελλαδικη Εκκλησια την αρμοδιοτητα να εκλεγει και να διοριζει τους εκει μητροπολιτες??

    Σφαχτηκανε παρ ολιγον.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σωστά. Νέες Χώρες γιατί δεν υπήγοντο στην μέχρι τότε χωρική αρμοδιότητα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Γι' αυτό και πλακώνονται με το Πατριαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Νέες Χώρες τις ονόμασε η εκκλησία.
    Το Ελληνικό κράτος τις ονόμασε Ηπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη.

    Και συνεχίζει άλλωστε να τις ονομάζει έτσι.

    Μόνο η εκκλησία επιμένει να τις λέει Νέες Χώρες.

    Ας κάνει λοιπόν το βήμα της και ας τις ονομάσει Μακεδονία Ηπειρο και Θράκη, αντί να γράφεις βλακείες.

    Τόση αλητεία από τους φασίστες, σκοταδιστές, εθνικιστές, δεν αντέχεται.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 1. Νέες χώρες ονομάζονται οι περιοχές που προσαρτήστηκαν στο ελληνικό κράτος μετά τους βαλκανικούς πολέμους: Η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη, και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
    Οι μητροπόλεις που βρίσκονται σ' αυτές τις περιοχές εξακολουθούν να υπάγονται πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Παραχωρήθηκαν από το Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ελλάδας για να διοικούνται σύμφωνα με την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928.

    Οι όροι της πράξης αυτής σήμερα προκαλούν κλυδωνισμούς στις σχέσεις Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας που πρέπει να εκλείψουν με πλεονάζουσα την χριστιανική αγάπη μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

    2. Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν δύο εκκλησιαστικές διοικήσεις. Μία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος και μία των Επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου στις νεοαπελευθερωθείσες περιοχές με κύριο μοχλό διοίκησης τη Σύνοδο Ιεραρχών υπό τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γεννάδιο Αλεξιάδη.

    Τό πρόβλημα διευθετήθηκε με την έκδοση, στα 1927, νόμου της ελληνικής πολιτείας, καθώς και δύο Πράξεων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος το 1928, με τις οποίες παραχωρήθηκαν «επιτροπικώς» οι Μητροπόλεις των λεγομένων Νέων Χωρών στην Εκκλησία της Ελλάδος, πνευματικά όμως παρέμειναν υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Θρόνου. Οι Μητροπολίτες των Νέων Χωρών θα μνημόνευαν τον Πατριάρχη ως προκαθήμενο της Εκκλησίας κατά τη θεία λειτουργία και, ενώ θα εκλέγονταν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος, ο Πατριάρχης θα είχε λόγο στην εκλογή τους, διατηρώντας το δικαίωμα να διαγράφει υποψηφίους από το σχετικό κατάλογο. Το καθεστώς αυτό προκάλεσε κατ' επανάληψιν προστριβές μεταξύ των δύο εκκλησιών, κατά τις οποίες το Πατριαρχείο κατηγορούσε την Εκκλησία της Ελλάδος για αθέτηση των υποχρεώσεών της και αγνωμοσύνη προς τη «Μητέρα Εκκλησία», ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος κατηγορούσε τον Οικουμενικό Θρόνο για ανάμιξη στα εσωτερικά της και προσπάθεια επιβολής εμπίστων του στις Μητροπόλεις.

    Η μεγαλύτερη ως τώρα κρίση ξέσπασε την άνοιξη του 2004, με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Ελευθερουπόλεως. Κατά τη διαδικασία της εκλογής, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ακολουθώντας τη διαμορφωθείσα από τους προκατόχους του τακτική, δεν απέστειλε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον κατάλογο των εκλογίμων, όπως προβλεπόταν από την Πατριαρχική Πράξη του 1928. Το Πατριαρχείο συγκάλεσε Μείζονα, Ενδημούσα Σύνοδο, η οποία αποφάσισε τη διακοπή της κοινωνίας των Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Τελικά, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες αναγνωρίστηκαν και νέα Μείζων, Ενδημούσα Σύνοδος ήρε την ακοινωνησία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και αποκατέστησε τη μνημόνευση του ονόματός του στα δίπτυχα της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αν και δεν είμαι εγώ ο Χριστιανόπληκτος, εντούτοις ξέρω τα στοιχειώδη.

    Η αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει ακμμία χωρική Αρμοδιότητα. Οι μητροπόλεις δεν υπάγονται διοικητικά πουθενά.

    Υπάγονται θεολογικά στην ευλογία και καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ή στην Αυτοκέφαλη εκκλησία της Ελλάδας.

    Οι μητροπόλεις των Νέων Χωρών, υπάγονται θεολογικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά διοικητικά υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος.

    Με βλέπω Μητροπολίτη έτσι που πάω.

    Χωριάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αλλά ούτως ή άλλως, ας μας απαντήσει, γιατί η Θεσσαλονίκη δεν ανήκε στην Μακεδονία επί Βυζαντίου και γιατί δεν επιβάλλουν το όνομά τους που είναι η ψυχή τους, τώρα.
    Να ονομάζονται Μητροπόλεις Μακεδονίας Ηπείρου και Θράκης, αντί Μητροπόλεις Νέων Χωρών, κάπου στην Χερσόνησο της Καμτσάκας.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. http://www.ecclesia.gr/greek/dioceses/dioceses.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Επειδή δεν είσαι χριστιανόπληκτος χωριάτη ξέρεις μόνο τα στοιχειώδη.

    Και δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με την ονομασία των Νέων Χωρών. Ας τις λέει η εκκλησία και Γκόντορ η μέση γη. Το θέμα είναι καθαρά ενδοεκκλησιαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Οπως δουλευει σημερα το συστημα θελεις "θεολογικο λεξικο" για να μαθεις η ταδε μητροπολη σε ποια περιοχη ανηκει.

    Ασε που η Κρητη ειναι αυτοκεφαλη και υπαγεται κατ ευθειαν στο βαρθολομαιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μα πως το λές αυτό;
    Εδώ η Εκκλησία που δεν λέει ποτέ ψέματα σύμφωνα με την 1η από τις Δέκα Εντολές, κατέβασε 1 εκατομμύριο κόσμο στο Ιερό Συλλαλητήριο, για να φωνάξουν, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, όταν η "Δική τους Μακεδονία" -η Βυζαντινή- δεν περιελάμβανε εκτός από τον Νομό Καβάλλας, κανένα άλλο τμήμα της σημερινής Μακεδονίας.

    Ας έλεγε ότι η Σημερινή Μακεδονία δεν είναι Μακεδονία και ότι Μακεδονία είναι η Θράκη και ο Νομός Καβαλας μόνον και ας εγκαλούσε θεολογικά και την FYROM για την χρήση του ονόματος που δεν δικαιούταν ούτε αυτοί ούτε το 1 εκατομμύριο κατοίκων της Θεσ/νίκης και της υπόλοιπης Ψευδο-Μακεδονίας που ανήκει στην Ελλάδα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Με άλλα λόγια για το Μακεδονικό, ισχύει μέχρι κεραίας η λαική παροιμία.

    Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. http://encarta.msn.com/encyclopedia_761555941_2/Macedonia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. http://encarta.msn.com/encyclopedia_761555941_2/
    Macedonia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. encarta.msn.com/encyclopedia_761555941_2/Macedonia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Η πρώτη εντολή δεν λέει αυτά. Η έβδομη λέει να μην μαρτυράς ψέμματα κατά του πλησίον σου. Ενημερωτικά, κοίτα την wiki που τόσο καλά ξέρεις.

    Από εκεί και πέρα, το πως καθορίζει την διοίκηση της η εκκλησία δεν έχει σχέση με το πως οργανώνεται η διοίκηση της ελληνικής επικράτειας. Όπως θέλει η μία, όπως θέλει η άλλη.

    Για το θέμα της Μακεδονίας, η εκκλησία είναι από τους τελευταίους που φέρουν ευθύνη, και από τους λίγους που δεν πρόδωσαν την Ελλάδα με συμφωνίες και αναγνωρίσεις κομμάτων όπως το Ουράνιο Τόξο.

    Όσο για την συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, την εθνική υπόθεση προήγαγε. Το να κάθεσαι και να ψάχνεις για ποια Μακεδονία μιλάει είναι αστείο και μικροπρεπές.

    Τέλος, για να ανοίξουν λίγο τα μάτια μερικών που ζουν σε ένα virtual αριστερό κόσμο κάκιστης ποιότητας, ας διαβάσουν το βιβλίο της Διβάνη για την εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδος, για να δουν πως παραδέχεται και η ίδια την τεράστια συμβολή της εκκλησίας στον Μακεδονικό αγώνα και στην επέκταση της Ελλάδας στους Βαλκανικούς.

    Συμβολή την οποία πλήρωσαν με το αίμα τους πολλά από τα στελέχη της, όταν οι πρόγονοι αυτών που παριστάνουν σήμερα τους τιμητές των πάντων συμμαχούσαν με τους κομιτατζήδες για να διαμοιράσουν τα ιμάτια του δύσμοιρου κράτους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. NIKOΛΑΟΥ,
    ΠΡΩΗN ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ..
    ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ..
    ΓΡΑΦΕΙ.
    «Τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που το 1996 είχαν προωθήσει στην πρωθυπουργία και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Σημίτη έβλεπαν έντρομα την επερχόμενη συντριβή του ΠΑΣΟΚ… Ήταν τόσα πολλά αυτά που διακυβεύονταν στις εκλογές του Μαρτίου του 2004, ώστε τα συμφέροντα αυτά, αδίστακτα και ψυχρά σαν τους εκτελεστές, απέλυσαν εν μια νυκτί τον Σημίτη και οργάνωσαν τη διαδοχή του από τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Ούτε δαχτυλίδι λοιπόν ούτε σταυρός μαρτυρίου, απλώς μια απροσχημάτιστη συναλλαγή για να διασφαλισθούν προνόμια που κινδύνευαν…Αμέσως μετά την ήττα του Μαρτίου του 2004, όταν τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα είδαν ότι δεν τους βγήκε η παρέμβαση και κυρίως όταν προϊόντος του χρόνου διαπίστωσαν ότι ο Γ.Α.Π. ήταν ένας έντιμος ηγέτης και δεν ήταν διατεθειμένος να παίρνει γραμμή άρχισαν να τον υπονομεύουν συστηματικά …».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Με την εκκλησία έχει παραγίνει το κακό.

    Δύο φορές κατέβασε τον κόσμο σε συλλαλητήριο και τις δύο για να του πεί ψέματα.

    Την μία κατεβάζει κόσμο για την Ελληνική Μακεδονία, σαν να φωνάζουν στο Αγρίνιο ότι ανήκουν στην Αττική, την άλλη κατεβάζει σε συλλαλητήριο για τις ταυτότητες, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας, το οποίο ποτέ δεν υψώθηκε για να ορκιστούν οι επαναστάτες Ελληνες το 21.

    Κάτι πρέπει να γίνει νομίζω.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Σωστό αυτό με την 1η εντολή που είναι 7η.

    Το άλλο με το βιβλίο της Διβάνη, πολύ φτηνό.
    Ποιά είναι η Διβάνη, που την χρησιμοποιείς ως ΒΙΒΛΟ;

    Το τρίτο για τον υπαινιγμό για την σοβαρότητα της Βικιπαίδεια, είναι ανεπίτρεπτο.
    Η Βικιπαίδεια είναι η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο και είναι ανοικτού κώδικα.
    Αυτό σημαίνει ότι εσύ που τα "ξέρεις καλά" μπορείς να μπείς και να διορθώσεις τα λάθη της προσκομίζοντας τις ατράνταχτες αποδείξεις σου.

    Οταν λέει ότι η Βυζαντινή Μακεδονία ήταν αυτή, το στηρίζει σε χάρτες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
    Οταν λέει ότι η Θεσ/νίκη δεν περιλαμβάνονταν και σύ έχεις άλλες ιστορικές πηγές, τις προσκομίζεις και τους κάνεις ρόμπα και ταυτόχρονα τους επιβάλεις να χρησιμοποιήσουν τον δικό σου χάρτη.

    Αν λοιπό λέει ψέματα, ας πάει η εκκλησία με τα αρχεία του Βυζαντινού Κράτους που τα φυλάει στο Αγιο Ορος και ας την διαψεύσει.

    Χωριάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΗΣΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Διαφωνώ ότι η Εκκλησία "κατάντησε σύστημα εξουσίας" μόλις πρόσφατα, εξαιτίας κάποιων "κακών" λειτουργών της. Η "ανθρωποφαγία" υπήρξε εγγενές στοιχείο της εκκλησιαστικής παράδοσης, όχι μόνο από το Βυζάντιο, αλλά και από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Θρησκεία αγάπης είναι ο Βουδισμός (κι αυτός όχι πάντοτε). Κατά τα άλλα η αλληλοσφαγή των Αγίων Πατέρων είναι χριστιανοπρεπέστατη- και δεν αστειεύομαι καθόλου!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Η Διβάνη είναι επίκουρη καθηγήτρια της Διπλωματικής Ιστορίας στη Νομική Σχολή Αθηνών και φανατική άθεη (μια από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της επιβολής του πολιτικού γάμου).

    Είναι και άτομο που ξέρει περισσότερα από έναν ανώνυμο που αρθρογραφεί στο internet, και ένας από τους τελευταίους που θα έκανε διαφήμιση στην εκκλησία.

    Όσο για την wikipedia, ας ξεκαθαρίσει πρώτα το λήμμα της Μακεδονίας από την σκοπιανή προπαγάνδα http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia_%28region%29 και μετά έλα να την χρησιμοποιήσεις σαν πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Η Wikipedia ,δεν ειναι εγκυκλοπαιδεια εγκυρη/αναγνωρισμενη.

    ο καθε πικραμενος λεει το καυμο του.

    Εχει πολλες ασαφειες ,πολυ προβοκατσια,και πολλες ανακριβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Οσοι πίστεψαν ότι οι πρόωρες εκλογές καλοκαιριάτικα γίναν για τον προϋπολογισμό.ίσως σιγά-σιγά,αρχίσουν να καταλαβαίνουν τους πραγματικούς λόγους.

    Αν ο Καραμανλής εξαντλούσε την τετραετία με ανοιχτό το θέμα των Σκοπίων,μαύρο φίδι που θα τον έτρωγε.Οι Ψωμιάδης.Καρατζαφέρης,Ανθιμος και οι σύν αυτούς θα τον έτρωγαν για μπρέκφαστ.

    Τι πέτυχε ο τακτικιστής Κώστας?

    1)Κέρδισε έστω και οριακά τις εκλογές.
    2)Σχεδόν διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και α είστε σίγουροι,θα είναι ο τελευταίος που θα δυσαρεστηθεί από τυχόν διάσπαση.
    3)Προχωρά σε αλλαγή του εκλογικού νόμου,ώστε να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα γι'αυτόν και το κόμμα του.
    4)Αναγνωρίζεται η αξία του από φίλους και εχθρούς.
    5)Βάζει την Ντόρα στο περιθώριο για τα επόμενα 8-10 χρόνια.Γι'αυτό η Ντόρα και ο μπαμπάς της υποστηρίζουν ανοιχτά τον Βενιζέλο.
    Στην σημερινή της συνέντευξη στην Καθημερινη,προσπαθεί με έμμεσο ομολογουμένως τρόπο να ανοίξει τα μάτια των πασόκων.Τους λέει δλδ.ότι το παιχνίδι πλέον κερδίζεται στους νοικοκυραίους του μεσαίου χώρου και όχι με τυφλές αριστερές στροφές.Είναι φανερό πλέον το άγχος της για πιθανή νίκη του ΓΑΠ που θα σημάνει τον ενταφιασμό των φιλοδοξιών της.

    Συμπέρασμα:Ο Καραμανλής θα παίζει μόνος του για τα επόμενα 10 χρόνια.

    Το μόνο σενάριο ανατροπής είναι η νίκη Βενιζέλου στις 11//11,που πλέον δεν φαντάζει και τόσο πιθανή.

    Οσο για τα ποκιλότροπα συμφέροντα,είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν θέλουν την μονοκρατορία Καραμανλή.

    Αλλά στην πολιτική ζωή της χώρας,συγκρούονται πολλές φορές αντικρουόμενα συμφέροντα.

    Το τι θέλει ο Μπόμπολας π.χ.δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της Αμερικανικής Πρεσβείας.

    Το τι θέλει η Γιάννα δεν ταυτίζεται με το τι θέλει ο Λαμπράκης.

    Εκεί που την έχουν πατήσει όλοι αυτοί είναι στο φαινόμενο Καραμανλής.Τον υποτίμησαν και πίστεψαν ότι θα είναι ένα πυροτέχνημα που θα λάμψει για λίγο και θα σβήσει.Διαψεύστηκαν όλοι.

    Αλλά από εδώ και πέρα αρχίζει ο πραγματικός πόλεμος.

    Η φθορά του Καραμανλή θα επιχειρηθεί από μέσα,αφού ο αντίπαλος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών.

    Μην εκπλαγείτε με όσα θα δείτε και θ'ακούσετε από σήμερα στο κυβερνητικό κόμμα.

    Μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος του ΠΑΣΟΚ,θ'αρχίσουν τα νταούλια της ΝΔ.

    Για όλους μας παρ'όλα αυτά,αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας.


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Μπράβο λοιπόν στην Διβάνη και σ'ανώτερα να της ευχηθούμε.

    Εγώ προτιμώ να είμαι ανώνυμος και να χρησιμοποιώ επιχειρήματα. Μπορεί να το κάνει και η ίδια.

    Οσον αφορά την Βικιπαίδεια , σου ξαναλέω ότι είναι ανοικτού κώδικα και μπορεί να γράψει ο καθένας και να διορθώσει.

    Εσύ όμως είσαι και αλήτης και βλάκας.

    Την μια μας λές ότι στο σχετικό λήμα οι Σκοπιανοί έχουν επιβάλει την άποψή τους και την άλλη δεν μας λές, τότε γιατί φροντίσαν τα Σκόπια να μην έχουν σχέση με την Βυζαντινή Μακεδονία.

    Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται ξέρεις.

    καταλαβαίνεις λοιπόν εσύ που δεν μπορείς να κάνεις ούτε αυτόν τον λογικό συνειρμό, πόσο αξιόπιστος μάρτυρας είσαι για την αξία της Διβάνη.

    Τόση εμπάθεια προς την αλήθεια και την γνώση, μόνο τυφλοί εθνικιστές, απόγονοι των ιεροεξεταστών, κακοί άνθρωποι στην ψυχή, μπορούν να έχουν.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Να χωριστεί η Εκκλησία από το κράτος. Ο Κωλοσούζας να γίνει Αρχιεπίσκοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. 1). Επειδή λοιπόν η Διβάνη και το κατέχει το θέμα και γράφει τα επιχειρήματα της επώνυμα, είναι απείρως καλύτερη από έναν διαδικτυακό βλάκα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα.

    Όταν διαβάσεις με το καλό το βιβλίο, θα μπορέσεις να καταλάβεις κάποια πράγματα και θα δεις ονόματα όπως του Γερμανού Καραβαγγέλη, τα οποία η επίσημη αριστερόστροφη ελληνική ιστορία επίμονα λησμονεί.

    Μέχρι τότε, σαν κλασσικός μαλάκας έλληνας σχολιάζεις κάτι που δεν γνωρίζεις.

    2). Ακριβώς επειδή η wiki είναι ανοιχτή, μπαίνει κάθε πικραμένος και γράφει ότι θέλει. Σε παραπέμπω στο σχετικό θέμα με την βιογραφία του Μπένυ.

    Το να συγκρίνεις το κείμενο της wikipedia με επίσημο πανεπιστημιακό σύγγραμμα είναι τουλάχιστον αστείο.

    3). Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται; Τι ακριβώς είπα εγώ που σχολιάζεις; Ποιος είναι ο λογικός συνειρμός που δεν μπορώ να κάνω;

    Χωριάτη έχεις χάσει την μπάλλα.

    Αλαλούμ αλαλούμ,
    αλλη γλώσσα μιλάμε,
    μάζεψε τα να πάμε
    πιο καλά στο Χαρτούμ.

    4). Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω. Βάλτους εκεί που ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Φασούλα καλά τα λες αλλά πες μας και για την 22άρα πανέμορφη γκόμενά σου που διόρισες αντιπρόεδρο της ΔΕΠΕΠ στον Πειραιά. Όταν κάνουμε αυστηρή κριτική στους άλλους, πρέπει πρώτα εμείς να είμαστε καθαροί και να δίνουμε το καλό παράδειγμα.Αλλιώς η καλύτερη στάση είναι η σιωπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Τι είπες εσύ και γιατί πιάνεσαι από την μύτη.

    Είπες:
    "...Όσο για την wikipedia, ας ξεκαθαρίσει πρώτα το λήμμα της Μακεδονίας από την σκοπιανή προπαγάνδα http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Macedonia_%28region%29 και μετά έλα να την χρησιμοποιήσεις σαν πηγή. ...."

    Επίσης με είπες πρώτα εσύ βλάκα και μετά σου επέστρεψα τους χαρακτηρισμούς.

    Κατάλαβες τώρα τι είπες;

    Είπες ότι το λήμα Μακεδονία το έχει γράψει η Σκοπιανή Προπαγάνδα και ακόμα δεν κατάλαβες, ότι αν το είχε γράψει, δεν θα είχε χάρτη που δεν περιλαμβάνει τα Σκόπια, αλλά και την Μακεδονία στην περιοχή Μακεδονία, επειδή αυτό είναι που ενδιαφέρει όπως και σένα πρωτίστως την Σκοπιανή Προπαγάνδα. Να φαίνεται ότι η ΦΥΡΟΜ πάντα λεγόταν Μακεδονία.

    Τώρα για καραβαγγέληδες κλπ είναι μια προσπάθεια να πάς την κουβέντα στους Πόντιους, επειδή στριμώχθηκες άσχημα σ'αυτό το θέμα.

    Μια άλλη φορά σε άλλη κουβέντα θα σου τον βάλω και τον Καραβαγγέλη εκεί που χρειάζεται. Μη βιάζεσαι.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Εν τέλει τι θα γίνει;
    Θα καταγγείλεις την εκκλησία ότι λέει ψέματα και χύνει υποκριτικά δάκρυα, όταν πρώτη αυτή αφαίρεσε επί 1400 χρόνια το όνομα Μακεδονία από την μακεδονία;

    Ή μηπως δεν σε νοιάζει που από τα 2.500 χρόνια ιστορίας η εκκλησία αφαίρεσε το όνομα Μακεδονία τα 1.400 χρόνια;

    Δεν είναι προδοσία αυτό;
    Θέλεις και άλλη απόδειξη;

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλά που υπήρξαν και οι Οθωμανοί και σε πείσμα της εκκλησίας τα τελευταία 400 χρόνια της ξαναδόσαν το όνομα παρά την επιμονή και την διαφωνία της εκκλησίας που μέχρι σήμερα τις ονομάζει Νεες χώρες.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Αυτος ο χωριατης, μεχρι πριν λιγο νομιζα οτι ειναι απλως μαλακας.
    Μετα ειδα οτι προκειται για βλαμμενο. Και εξηγουμαι, μιας και λατρευει τα επιχειρηματα:

    Πως ειναι δυνατον καποιος γνωστικος να μπερδευει τους "εθνικιστες" με την ιερα εξεταση?

    Η ιερα εξεταση υπηρξε οργανο των χριστιανοεβραιων στην Ισπανια και αλλου, και εκαιγε γυναικες ονοματιζοντας τες μαγισσες.

    Εξακολουθει να υπαρχει με αλλον τιτλο! Η εδρα της ειναι, πού αλλου? Στην "αγια" 'εδρα', στο βατικανο. Αρχηγος της ο παπας, ο γερμανος.

    Τα χριστιανικα σκυλια δεν προκειται να μαθουν γι' αυτην, διοτι εχουν ρητη απαγορευση να διαβαζουν βιβλια που θα τους ξυπνουσαν. Αυτος ειναι και ο λογος που η λεξη "χριστιανος" σημαινει τον εντελως ηλιθιο, δλδ κρετινος = χριστιανος.

    Τα χριστιανικα τρωκτικα - πρωην και νυν εγκληματιες - δεν εχουν κανενα συμφερον να μαθουν την απαισια προϊοστορια τους. Επειδη, αν ειναι αγαθιαρηδες-κρετινοι, θα παθουν εμφραγμα, εαν παλι ειναι απο τους πονηρους, θα αναχαιτιστει καπως η αθλια συμπεριφορα τους. Γι αυτο και τα μεγαλα αφεντικα τους ειναι με τεταμενη την προσοχη τους για το τι θα ταϊζεται ο κρετινος υποδουλος και μεσος χριστοδουλος αυτης της αθλιας οργανωσης γυφτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. 1). Καλά λέω Χωριάτη ότι τα έχεις χάσει.

    Σε παρέπεμψα σε συγκεκριμένη σελίδα της wiki όπου γίνεται ο διάλογος για το που ακριβώς υπάρχουν τα προβλήματα με την σκοπιανή προπαγάνδα.

    Ενδεικτικά:

    # 49 Macedonia is NOT greek
    # 3 WARNING: pro-Greek and pro-Bulgarian propaganda... why?
    # 28 POLL: Introduction for Republic of Macedonia article
    # 30 Macedonian History
    # 44 "All townsmans of Thessaloniki speak pure Slavonic"

    Προφανώς δεν έχεις ξαναδιαβάσει ποτέ discussion για να δεις πως γράφονται τα άρθρα της wikipedia που επικαλείσαι.

    Τώρα, αυτή την απίθανη κατασκευή που έκανες, την έκανες μόνος ή με παρέα;

    2). Από εκεί και πέρα, διάβασε το κομμάτι The birth of nationalism and of Macedonian identities και πες μου αν συμφωνείς.

    Αυτό με τους χάρτες ξαναρίχτο, γιατί έχασες πάλι την μπάλα.

    3). Από εκεί και πέρα, τα υποκριτικά δάκρυα δεν τα καταλαβαίνω. Φταίει η εκκλησία δηλαδή για το Μακεδονικό πρόβλημα επειδή δεν έλεγε την Μακεδονία, όπως την ξέρουμε σήμερα, Μακεδονία σε χάρτες που έφτιαχνε;

    ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Καλά Κρασιά

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Χωριάτη είσαι μέλος του Ουράνιου Τόξου;

    Πες το μας, δεν είναι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Να οι χάρτες

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    Ασε την φιλολογία . Δες τους και αν δεν είναι σωστοί τρέχα με κανέναν μητροπολίτη, να τους διορθώσεις.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ .... Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!! ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Πάλι ατύχησες.
    Προσπαθείς να με κατηγοριοποιήσεις για να με βγάλεις γραφικό, ώστε να μη χρειάζεσαι επιχειρήματα.

    Αν ήμουν Ουράνιο Τόξο, θα ήμουν πιό φανατικός από σένα για την ονομασία Μακεδονία της Μακεδονίας.

    Δεν θα χρησιμοποιούσα επιχειρήματα που αρνούνται το όνομα Μακεδονία για 1400 χρόνια από την περιοχή.

    Οχι δεν είμαι Ουράνιο Τόξο.

    Είμαι ένας απλός άνθρωπος που προσέχει τι λέει και που πατάει.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Καλά, με έστειλες τελείως.

    Μιλούσα γι' αυτό το άρθρο βέβαια:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_%28region%29

    όποιος βρει τους χάρτες του Χωριάτη κερδίζει δώρο έκπληξη.

    Καλά σου λέω ότι τα έχεις χάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Απευθύνομαι σε εσένα που αυτοαποκαλείσαι Εμ.Ροΐδης, οικιοποιούμενος την ταυτότητα ενός νεκρού και διαφημίζεις τα έργα και τις ημέρες σου στο διαδίκτυο.
    θαρρείς πως έτσι θα κλείσεις τις πληγές σου ή μήπως νομίζεις πως κατ'αυτόν τον τρόπο θα μας πείσεις ότι κόπτεσαι για τα του κλήρου;
    Καλέ μου άνθρωπε, έχεις οχυρωθεί καλά στην αλλοδαπή, αλλά δε μας λες όλην την αλήθεια και εν τέλει αυτό που κάνεις λέγεται ρεβαντζισμός.
    Αφού έζησες το δράμα του βιασμού στα χρόνια τα μικράτα σου ως παπαδοπαίδι, τώρα επιλέγεις να "βιάζεις" εσύ ολόκληρο το σώμα της εκκλησίας που σε προίκησε με ήθος.
    Για όσα σου συνέβησαν όμως, την ευθύνη φέρει ένας και μόνο ένας ανάξιος να φορά το σχήμα και ουχί όλο το σώμα της εκκλησίας, κάτι που προτιμάς να αποσιωπείς.
    Το προσωπικό σου δράμα, σε συμβουλεύω, να το λύσεις με προσευχή και εξομολόγηση κι όχι με θυμό που τυφλώνει το πνεύμα του ανθρώπου και τον οδηγεί στην αμαρτία.
    Θα προσευχηθώ για σένα, ώστε να συγχωρέσεις αυτόν που βίασε το σώμα και την ψυχή του παιδιού που δεν μας αποκαλύπτεις, συκοφαντώντας το Λόγο του Θεανθρώπου.
    Είθε να δεις και εσύ το φως το Αληθινό και να ζεστάνει η καρδιά σου η πληγωμένη από Αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. ΡΕ μεγάλε, οι σκοπιανοί θα έκαναν προπαγάνδα στο ελληνικό άρθρο;

    αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Κάνε κόπυ - πέιστ και θα τους δείς μπροστά σου, σε δύο βέρσιον. Η μία ανάβει διαδοχικά τα όρια της Μακεδονίας τις διάφορες εποχές και αν πάς πάρα κάτω, θα τους δείς τους χάρτες και σταθερά.
    Αν πατήσεις πάνω τους θα τους δείς καλύτερα.

    Επίσης το ότι η Θεσ/νίκη δεν περιλαμβανόταν, αναφέρεται ρητά κάτω από τον χάρτη της βυζαντινής περιόδου.

    Χωριάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Καλά λένε ότι οι βλάκες είναι ανίκητοι.

    Μέχρι τουλάχιστον να καταλάβεις ότι η wikipedia έχει άρθρα σε πολλές γλώσσες και πολλές φορές, αυτά διαφέρουν, καλύτερα να μην την επικαλείσαι. Εκτός από βλάκας γίνεσαι και γελοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Αρχαία Μακεδονία: Προσεγγιστικά όρια του βασιλείου πριν τις εκστρατείες του Μ. Αλεξάνδρου, σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα και ιστορικές αναφορές.

    Ρωμαϊκή επαρχία: Η Μακεδονία κατελάμβανε περιοχές εκτός της σύγχρονης γεωγραφικής θέσης της προς τα Δυτικά (προσεγγιστικά όρια μέγιστης έκτασης).

    Βυζαντινό Θέμα: Η Μακεδονία δεν περιλάμβανε τη Θεσσαλονίκη και κατελάμβανε μόνον το Ανατολικό τμήμα της σύγχρονης γεωγραφικής περιοχής (προσεγγιστικά όρια).

    Οθωμανική κτήση: Κατά τους τέσσερις πρώτους αιώνες της Οθωμανικής κτήσης, μερικοί ακαδημαϊκοί της δύσης αντιλαμβάνονταν τη Μακεδονία με βάση τους Ελληνορωμαϊκούς γεωγράφους.[2] Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχε διοικητικό διαμέρισμα με το όνομα αυτό.[2] Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο ορισμός της Μακεδονίας από τους περισσότερους λόγιους, ταυτιζόταν περίπου με τον σημερινό, ενώ ελάχιστοι παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές.[2]


    Αυτά γράφει κάτω από τους χάρτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Από το salonicanews.blogspot.com

    Άνθιμος: Στοπ στη διαδοχολογία

    Τέλος στη διαδοχολογία θέλησε να βάλει, σήμερα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Βρήκε ευκαιρία, στη δοξολογία για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα και, μόλις τον πλησίασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το θέμα της διαδοχής.
    "Δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το θέμα", τόνισε, λίγο μετά τη δοξολογία. "Ετήρησα γραμμή αποσαφηνισμένη για την αποφυγή κάθε μορφής διαδοχολογίας. Με τη χθεσινή παρέμβαση του μακαριοτάτου -την οποία προσέφερε η κρατική ελληνική τηλεόραση σε όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος και συγκινήθηκε από την υπομονή του Αρχιεπισκόπου- μας απαγορεύει οποιαδήποτε συζήτηση περί διαδοχολογίας".
    Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε για τα δικά του συναισθήματα, μετά τη μετάδοση της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. "Καθώς τον άκουσα", είπε, "συγκινήθηκα, χάρηκα, είδα πως έχει ακόμη πολλές αντοχές κι έχει πολύ δυνατή πίστη, παρόλες τις δυσκολίες, να πάνε τα πράγματα καλά. Αν μάλιστα έρθει στην Ελλάδα, για θεραπεία, νομίζω έχει περιθώρια ζωής μπροστά του, καθώς ο ψυχολογικός παράγοντας θα είναι μαζί του".
    Για το θέμα της διαδοχολογίας έσπευσε να κάνει δηλώσεις στα ίδια τηλεοπτικά συνεργεία και ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., Κυρ. Βελλόπουλος. "Προσπάθησαν, πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις , να επιχειρήσουν μια μεγάλη ή μικρότερη προδοσία", είπε για μερίδα των Ιεραρχών. "Ας τιμήσουν το όνομά τους. Και εννοώ τον Ζακύνθου Χρυσόστομο", κατέληξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Αλλά και ο καθηγητής Βυζαντιολογίας του ΑΠΘ, Ι.Καραγιαννόπουλος, επιβεβαιώνει κάτι ανάλογο ακόμη και σε άρθρο του σε βιβλίο που προσπαθούσε να αποδείξει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Διάβασέ τα και δείξτα και στην κυρία Διβάνη.



    H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ

    Η Μακεδονία αποτελούσε τη σπουδαιότερη περιοχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια, από κάθε άποψη, εμπορική, οικονομική, πολιτιστική. Κέντρο του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας και του Χριστιανισμού ήταν επιπλέον σταυροδρόμι διεθνών στρατηγικών και εμπορικών οδών και ακόμη συνδετική περιοχή μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

    Η "Διοίκηση Μακεδονίας" μαζί με τη "Διοίκηση Δακίας", στην περιοχή δηλαδή μεταξύ Μακεδονίας και Δουνάβεως, αποτελούσε την "Επαρχότητα του (αν.) Ιλλυρικού", με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, από τον 8ο αι., φαίνεται οτι αποτέλεσε ενιαία στρατιωτική διοίκηση από τη δυτική Μακεδονία ως την ανατολική όχθη του Έβρου. Αυξημένες όμως στρατιωτικές ανάγκες επέβαλαν τον καταμερισμό της σε θέμα Στρυμόνος (809) και Θεσσαλονίκης (809 ή 836), οπότε πλέον θέμα Μακεδονίας απομένει να ονομάζεται η περιοχή από το Νέστο έως την ανατολική όχθη του Έβρου. Λόγω της θέσης της, ήδη από την αρχή της ζωής του βυζαντινού κράτους, η Μακεδονία υφίστατο επιθέσεις εχθρών που έρχονταν από το Βορρά. Οι επιδρομές όμως αυτές (4ος-6ος αι.) ήταν περαστικές και δεν είχαν συνέπειες για την εθνολογική σύσταση του πληθυσμού της. Με τις σφαγές όμως και τις λεηλασίες που συνεπάγονταν διευκόλυναν την κάθοδο των σλαβικών φύλων στη Β.Βαλκανική από τα τέλη του 6ου αι.

    Κατά τον 7ο αι. γίνονται οι πρώτες μόνιμες και συμπαγείς σλαβικές εγκαταστάσεις στη Β. και ΒΔ. Βαλκανική. Στη Μακεδονία όμως και κυρίως στη Νότιο Μακεδονία, οι σλαβικές εγκαταστάσεις υπήρξαν μεμονωμένες και διακεκομμένες. Όσες από αυτές έγιναν σε ορεινά μέρη διατηρήθηκαν ως τον 10ο αι. Όσες όμως έγιναν σε πεδινά και ανασφάλιστα μέρη γρήγορα αφομοιώθηκαν από το ελληνικό τους περιβάλλον και η διαδικασία αφομοιώσεως έγινε πολύ γρήγορα και τελείωσε ήδη στο τέλος του 7ου αι. Κατά τον 10ο αι. συνέβησαν οι Βυζαντινο-Βουλγαρικοί πόλεμοι. Κατά τη διάρκειά τους οι Βούλγαροι κατέλαβαν τη ΒΔ. Μακεδονία και κατά το τελευταίο πέμπτο του 10ου αι. και πόλεις της ΝΔ. Μακεδονίας ως την Βέροια και τα Σέρβια. Στις αρχές όμως του 11ου αι. οι πόλεις της ΝΔ. Μακεδονίας ανακαταλαμβάνονται από τον ΒΑσίλειο Β' και μία δεκαπενταετία αργότερα, με την υποταγή της Βουλγαρίας, απελευθερώνεται και η ΒΔ. Μακεδονία. Η υποταγή της Βουλγαρίας, σήμαινε ανάκτηση όλου του βαλκανικού χώρου, ο οποίος επί 167 έτη παραμένει υπό την Βυζαντινή κυριαρχία, έτσι ώστε κατα τον G.Ostrogorkij, να παρατηρηθεί σοβαρή ενίσχυση του ελληνικού και αντίστοιχη εξασθένιση του σλαβικού στοιχείου.

    Στα τέλη του 12ου αι. επανιδρύεται το βουλγαρικό κράτος. Ο ηγεμών του Καλογιάν κατορθώνει στις αρχές του 13ου αι. να καταλάβει Σέρρες, Σκόπια, Ναϊσό, Βελγράδι, Βρανίτσοβα. Ο πρόωρος όμως θάνατός του (1207) είχε σαν αποτέλεσμα το κολόβωμα του κράτους του από το ελληνικό Δεσποτάτο της Ηπείρου, (1215-1219). Μερικά χρόνια αργότερα, το 1230, ο βούλγαρος τσάρος Ιβάν Ασέν Β' νικά το Δεσπότη της Ηπείρου Θεόδωρο και ανακαταλαμβάνει τις Σέρρες και τις πόλεις της ΒΔ. Μακεδονίας. Επί του διαδόχου του όμως Καλιμάν ο Ιωάννης Βατάτζης, αυτοκράτορας της ελληνικής αυτοκρατορίας της Νίκαιας, καταλαμβάνει εκ νέου τη ΒΔ. Μακεδονία και τις πόλεις Βελεβούσδιο, Σκόπια, Βελεσά, Πρίλαπο, Πελαγονία, Πρόσακο.

    Στα χρόνια που ακολουθούν η ΒΔ. Μακεδονία γίνεται το μήλο της έριδος μεταξύ των ελληνικών ηγεμονιών, του Δεσποτάτου της Ηπείρου και της αυτοκρατορίας της Νίκαιας. Οι Βούλγαροι θέλησαν να επωφεληθούν της διαμάχης αυτής. Ο Ιωάννης Βατάτζης όμως νικά και ο τσάρος Μιχαήλ Α' Ασέν υποχρεώνεται δια συνθήκης να παραιτηθεί κάθε αξιώσεως στη ΒΔ. Μακεδονία. Παρόμοιες εξελίξεις συμβαίνουν και με τη Σερβία. Το 1282 οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα εκτός της ΒΔ. Μακεδονίας κείμενα Σκόπια. Πενήντα χρόνια αργότερα προχωρούν στην κατάληψη της ΒΔ. Μακεδονίας και το 1347 και της Α. Μακεδονίας εκτός Θεσσαλονίκης Κασσάνδρας και Χαλκιδικής. Οκτώ μόλις χρόνια αργότερα πεθαίνει ο Στέφανος Ντουσάν και οι κτήσεις του στη Μακεδονία μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία ανακαταλαμβάνονται από το διοικητή της Θεσσαλονίκης Μανουήλ (τον κατόπιν αυτοκράτορα Μανουήλ Β'), που αποκατέστησε τη βυζαντινή κυριαρχία ανάμεσα στο Νέστο και το Βέρμιο, αφού κατέλυσε και το εφήμερο κρατίδιο του Ιωάννου Ουγλέση στις Σέρρες. Λίγα χρόνια όμως αργότερα αρχίζει η τουρκική κατάκτηση της Μακεδονίας που ολοκληρώνεται το 1430. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η εθνολογική σύσταση της Μαδεδονίας και προ παντός της Ν.Μακεδονίας κατά την βυζαντινή εποχή δεν υπέστη μεγάλες μεταβολές. Τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παρετηρήθησαν τότε μεγάλες και προπαντός μόνιμες ή μακροχρόνιες κατακτήσεις του μακεδονικού χώρου από Βουλγάρους και Σέρβους. Οι μεν Σέρβοι προχώρησαν στη ΒΔ. Μακεδονία μόλις μετά το 1299 και αρκετά αργότερα και στη Ν.Μακεδονία, αλλά σχεδόν αμέσως μετά οι περιοχές αυτές ανακαταλαμβάνονται από τους Βυζαντινούς.

    Οι Βούλγαροι πάλι καταλαμβάνουν και αυτοί τις βόρειες παρυφές της Ν.Μακεδονίας αλλά βραχυπρόθεσμα. Μακρότερο χρονικό διάστημα έμειναν στη Β. και ΒΔ. Μακεδονία, όπου αναπτύχθηκε συμπαγής βουλγαρικός πλθυσμός, αναμεμειγμένος με αρκετούς Σέρβους, Έλληνες των αστικών κέντρων και μεγαλοκωμών, αλλά και βοσκούς Έλληνες (Σαρακατσάνους), Βλάχους κ.α. Ιχνη κάποιου άλλου ξεχωριστού σλαβικού λαού ή φύλλου, μη σερβικού ή μη βουλγαρικού δηλαδή, δεν διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια των δεκατεσσάρων αιώνων σλαβικής παρουσίας στο χώρο της ΒΔ. Μακεδονίας. Σε ότι αφορά τη Ν. Μακεδονία, ο πληθυσμός της ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφία ελληνικός ή εξελληνισμένος με ελάχιστα σλαβικά στοιχεία, όσα οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ή οι κλυδωνισμοί των καιρών ανάγκασαν να μεταναστεύσουν στην περιοχή αυτή.

    Το κείμενο αυτό είναι του Ι.Καραγιαννόπουλου (Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας) και βρέθηκε στο βιβλίο: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το Ιστορικό Πρόσωπο του Ελληνικού Βορρά". Θεσσαλονίκη: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 1992.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. "θυμίζουν ΠΑΣΟΚ σε νηνεμία "

    Mηπως θες να πεις "σε τρικυμια".

    Πολλες φορες στα κειμενα σου
    εχεις λαθη.

    Αυτο ειναι δειγμα τεμπελιας και
    ελειψης σεβασου προς τους αναγνωστες αφου ολοφανερα
    δεν κανεις ελεγχο του κειμενου
    πριν το ποσταρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. 6:59 μμ

    Δεν αρκεί προσευχή και μετάνοια, πρέπει να πληρώσει κιόλας, εκεί ήθελες να καταλήξεις μπαγάσα. Είναι δυνατόν η αληθινή θρησκεία να απαλλάσσει από αμαρτίες άνευ χρημάτων??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Επίσης με είπες πρώτα εσύ βλάκα και μετά σου επέστρεψα τους χαρακτηρισμούς.

    Κατάλαβες τώρα τι είπες;

    Είπες ότι το λήμα Μακεδονία το έχει γράψει η Σκοπιανή Προπαγάνδα και ακόμα δεν κατάλαβες, ότι αν το είχε γράψει, δεν θα είχε χάρτη που δεν περιλαμβάνει τα Σκόπια, αλλά και την Μακεδονία στην περιοχή Μακεδονία, επειδή αυτό είναι που ενδιαφέρει όπως και σένα πρωτίστως την Σκοπιανή Προπαγάνδα. Να φαίνεται ότι η ΦΥΡΟΜ πάντα λεγόταν Μακεδονία.

    Τώρα για καραβαγγέληδες κλπ είναι μια προσπάθεια να πάς την κουβέντα στους Πόντιους, επειδή στριμώχθηκες άσχημα σ'αυτό το θέμα.

    Μια άλλη φορά σε άλλη κουβέντα θα σου τον βάλω και τον Καραβαγγέλη εκεί που χρειάζεται. Μη βιάζεσαι.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. τζων παιδί μου, αν είσαι ο αυθεντικός!

    Σε αναζήτησαν διάφοροι φίλοι, τους έλειψε η μπουρδολογία σου. Από αυτά που γράφεις, ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι ήδη χωρισμένη από το κράτος, δείχνεις πόσο βαθειά γνωρίζεις την αλφαβήτα.

    Ρε βούρλο, έχεις ακούσει ποτέ ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι ΝΠΔΔ, ενώ η καθολική π.χ. είναι Ιδιωτικού Δικαίου; έχεις ακούσει ότι κάθε μητροπολίτης εν Ελλάδι προσλαμβάνει ή απολύει παπάδες και διάκους, καντηλανάφτες και καθαρίστριες και όλους αυτούς τους πληρώνει το κράτος; (οι διορισμοί δημοσιεύονται σε ΦΕΚ με υπογραφή μητροπολίτη, όπως των υπουργών ή διοικητών οργανισμών) Έχεις ακούσει ότι η ορθόδοξη εκκλησία έχει δική της πολεοδομία, την ναοδομία, για να φτιάχνει ναούς, δήθεν, αλλά φτιάχνει και ένα οίκημα δίπλα 500 τ.μ. και τελικά προκύπτει μια βίλα με παρεκκλήσιο; Έχεις ακούσει ότι με σύμφωνη γνώμη Πασόκων και Νεοδημοκρατών χαρίζονται οι φόροι στην εκκλησία από πάσης μορφής και είδους έσοδα, από το παγκάρι μέχρι τις εμπορικές δραστηριότητεές της;

    Και άλλα πολλά. Αφού δεν τα έχεις ακούσει ή κάνεις πως δεν τα έχεις ακούσει, τί τις θέλεις τις παρεμβάσεις και τις σοφίες, να κάνεις πάλι τους φίλους σου να σου λένε πόσο μπούφος είσαι?

    ΥΓ: Αυτά με ναοδομία και απαλλαγή φόρων δεν ισχύουν για άλλες θρησκείες, εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Για να τελειώνουμε.

    Θα ζητήσει συγνώμη από τους Βορειοελλαδίτες η εκκλησία, που για 1400 χρόνια δεν τους ονόμαζε και δεν τους ονομάζει Μακεδόνες;

    Θα αλλάξει το άσχετο όνομα Νέες Χώρες με το φυσικό όνομα της περιοχής που λέγεται Μακεδονία, όλες τις άλλες εποχές εκτός από εκείνην -του Βυζαντίου- που έκανε αυτή κουμάντο;

    Ας μας απαντήσει επιτέλους επισήμως έστω και κάποιος Αρχιμανδρίτης, να τελειώνουμε.

    Είναι η Θεσσαλονίκη πόλη της Μακεδονίας;

    Ολοι οι άλλοι, δωδεκαθειστές, παπικοί, μουσουλμάνοι,Εβραίοι, συμφωνούν σ'αυτό.

    Οι ορθόδοξοι γιατί διαφωνούν;

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ετσι η εκκλησία έσωζε μέσα στους αιώνες το πνεύμα του Ελληνισμού;

    Αρνούμενη να ονομάσει την Μακεδονία, Μακεδονία;

    Να τον χαίρεται τον ρόλο της, αλλά να μη μας δουλεύουν και από πάνω.

    καλά που ήρθαν οι Σλάβοι και ξαναδόσαν το όνομα Ορτοντοξ Μακεντόνσκι, όπως λέει και η Πηνελόπη Δέλτα στα μυστικά του Βάλτου, γιατί αν περιμέναμε από την εκκλησία, σήμερα η περιοχή θα ονομαζότανε Δακία.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Εγώ τι παίρνω;
    Εσύ τι παίρνεις και δεν βλέπεις με τι μουρλούς έχουμε μπλέξει.

    Αφού επί 1400 χρόνια σαμποτάρισαν την Μακεδονία και τον Ελληνισμό τώρα το παίζουν στηλοβάτες και μας βάζουν να μαλώνουμε με όλους τους γείτονες.

    Και επιτέλους ας αλλάξουν το όνομα Νέες Χώρες τώρα, για να μη μας τα πρήζουν αύριο αν προλάβουν οι ΦΥΡΟΜιακοί και ονομάσουν τις δικές τους Μητροπόλεις της Μακεδονίας.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Μήπως διαφεύγει σε ορισμένους ότι πολύ πρόσφατα κιόλας δημοσιεύτηκαν καταγγελίες ύστερα από έρευνα για "παρεμβολές" και "παραποιήσεις" των κειμένων της wikipedia απο Αμερικανούς και Βατικανό?

    Το έγραψαν οι εφημερίδες. Αυτά για τα περί αξιοπιστίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Συμφωνα με τους κατοικους της Ανω Λετονιας, η Μακεδονια προς δυσμας εκτεινοταν 280 χλμ.

    Συμφωνα με τον βλαχο εκατονταρχο Αemilius Lupus kimismenus, η Μακεδονια εκτεινοταν μεχρι τον Λαγκαδα και λιγο πιο περα, οσο μακρια μπορει να πεταξει την πετρα ενας 25χρονος.

    Κατα την εγκυρη γνωμη φιλανδων ταρανδοβοσκων, η Μακεδονια ειχε πρωτευουσα την Πελλα, αλλα και διαφορες αλλες πολεις.

    Ενω οι ιθαγενεις που κατοικουν στο βορειο οροπεδιο της Παταγωνιας, θεωρουν την Μακεδονια ενα πλουσιο μερος με πρωτευουσα την Θεσσαλονικη, οι κατοικοι στο βορειο Μπερμινχαμ αδυνατουν να δωσουν καποιο ιδιαιτερο στοιχειο, μολονοτι εθεαθησαν ορισμενοι εξ αυτων να αγοραζουν εξοχικα στην Χαλκιδικη, χτισμενα παρανομως.

    Οι χριστιανοι ληστες παλι, λενε οτι τα προβατα που ζουν στην Μακεδονια τα ελεγχουν αυτοι που εχουν εδρα στην constantinopolis -nova roma, αναφεροντας με περηφανεια, οτι αυτα τα προβατα ανεκαθεν τα εκμεταλευονταν απο τοτε που κατεκτησαν την Ελλαδα.
    Επομενως, δικαιουνται και τα βοσκοτοπια και τα ταματα των προβατων που απευθυνονται στον εβραιο ραβινοσωτηρα.

    Οι αμερικανοι που ζουν στην Μινεσσοτα, μας πληροφορουν οτι αγκαπουν τη χωρα που τελουνται οι ολυμπιακοι αγκονες εκει ψηλα στον Ολυμπο της Μακεδονιας.

    Ενω οι σλαβοι που ζουν στο Ονταριο, που ειναι και οι πιο μορφωμενοι απο ολους εκει, νομιζουν οτι η Μακεδονια θα τους σωσει, μολις την καταλαβουν, αρκει εμεις εκεινη τη μερα να παρουμε υπνωτικα χαπια και να κοιμηθουμε για καμια δεκαετια.

    Ειναι και οι Ελληνες ομως εδω. Αυτοι παλι εχουν μια ταση, να ακουν μεν τους αλλους οταν εχουν να δειξουν εργο, αλλα μολις αντιληφτουν κανεναν φλορο να λεει διαφορα για την Ελλαδα, τα παιρνει στο κρανιο. Τετοιοι ειναι αυτοι οι Ελληνες και δεν μπορει να τους ξεχασει κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Προχτες ειδα ενα παιδι σε ενα ιδρυμα να ζωγραφιζει την Ελλαδα. ζωγραφισε και την σικελια και τον Ταραντα και διαφορα αλλα. Του λεω, αμα σε δουν οι βλαχοι μπορει να παρεξηγηθουν. Μου λεει, καλα, σε εναν χαρτη φτιαγμενο απο μενα τον ανηξερο, θα δωσουν σημασια?

    Του λεω, παντως μερικοι σλαβοι αυτο κανουν.

    Δλδ, μου λεει, κυκλοφορουν εξω τετοιοι τυποι και μεις ειμαστε κλεισμενοι εδω μεσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

    ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΠΟΥΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΜΠΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΛΑΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΟΓΚΟΥΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ.

    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΟΛΟΙΔΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ.

    ΦΥΣΙΚΑ ,ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

    ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΠΟΥΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΜΠΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΛΑΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΟΓΚΟΥΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ.

    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΟΛΟΙΔΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ.

    ΦΥΣΙΚΑ ,ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Quiz για χοντρά γέλια και όχι μόνο για Πασόκους:


    Ο Λαλιώτης τι σχέση έχει με τον Λαμπράκη;
    1. Του κουβαλάει τις βαλίτσες.
    2. Είναι φίλοι από χρόνια.
    3. Ο ένας λέει και ο άλλος επαναλαμβάνει.
    4. Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιαίτερη σχέση τους.


    Ο Γ.Παπανδρέου θα επανεκλεγεί Πρόεδρος του Πασόκ;
    1. Ναι, θα κάνει περίπατο αν σκοτώσει τον χοντρό.
    2. Ναι, τα ψηφοδέλτια βρίσκονται ήδη μέσα στην κάλπη.
    3. Όχι, θα τον λιώσει ο χοντρός πέφτοντας πάνω του.
    4. Εύκολα, το μαγαζί είναι δικό του.


    Ο Ε.Βενιζέλος θα καταφέρει να αρπάξει την καρέκλα του Γιωργάκη;
    1. Ναι, θα την βουτήξει ο Νεονάκης και θα του την δώσει.
    2. Ναι, αφού πρώτα τον ισοπεδώσει με την κοιλιά του.
    3. Όχι, ο Γιωργάκης έχει αλυσοδεθεί πάνω της.
    4. Όχι, την έχει κρύψει η Μάργκαρετ στο Καστρί.


    Μετρήστε ελεύθερα την μαλακία που δέρνει το Πασόκ:
    1. Είναι αδύνατον να μετρηθεί κάτι απροσμέτρητο.
    2. Για να μετρήσω τέτοια μαλακία πρέπει να είμαι και εγώ μαλάκας, άστο.
    3. Για ποιά μαλακία μιλάς, δεν υπάρχει (Πασόκ).
    4. Δεν είναι μαλακία, είναι δώρο θεού.


    Ο Βενιζέλος είναι γεννημένος για πρωθυπουργός;
    1. Έτσι του είπαν οι νταβατζήδες και το πίστεψε.
    2. Έτσι είπε στους νταβατζήδες και αυτοί τον πίστεψαν.
    3. Όχι, μόνο για λατζέρης.
    4. Φυσικά, αφού λέγεται Βενιζέλος.


    Ο Γιώργος θα καταφέρει να γίνει ποτέ πρωθυπουργός;
    1. Ναι, αν πέσει ατομική βόμβα στο Μαξίμου.
    2. Ναι, του το'πε και η μαμά του.
    3. Φυσικά, αν πάθουμε όλοι παράκρουση.
    4. Εννοείται, είναι γιος του Ανδρέα.


    Τι θα κάνετε στις εσωπασοκικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου;
    1. Θα φύγω απ' την Ελλάδα.
    2. Θα αυτοκτονήσω.
    3. Θα ψηφίσω Πάγκαλο.
    4. Θα γίνω ΝΔ


    Πότε θα ξαναγίνει το Πασόκ κυβέρνηση;
    1. Σε 22 χρόνια.
    2. Σε 30 χρόνια.
    3. Ποιό Πασόκ απ' τα δύο;
    4. Ποτέ, θα διαλυθεί.


    Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007;
    1. ΝΔ γιατί είμαι εκ γενετής καθυστερημένος.
    2. Πασόκ γιατί δεν πήγα ούτε Νηπιαγωγείο.
    3. Σύριζα γιατί μου αρέσουν οι "ιδιαιτερότητες".
    4. Ήθελα να ρίξω ΚΚΕ, αλλά κατά λάθος ψήφισα ΛΑΟΣ, δεν είναι τα ίδια σκατά έτσι και αλλιώς;


    ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΘΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

    ΦΤΙΑΞΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ QUIZ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

    ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

    ΕΜΠΡΟΣ ΦΤΙΑΞΤΕ QUIZ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
    13-14/10/07 , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
    ΠΑΡΑΚΑΤΩ


    1ον. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
    ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
    ΛΙΚΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

    2ον. ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΟ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

    Λιγα λογια.
    Το μουσειο της Ακροπολης ειναι κατι
    που πολεμαει να φτιαξει το κρατος
    μας, απο τα πρωτα χρονια της μετα-
    πολιτευσης. Οταν ανελαβε ο Καρα-
    μανλης το κτισμα ητανε στα μπετα
    των θεμελιων. Το τελειωμα του
    Μουσειου εγινε σε χρονο πρωτοφανη
    για τα μεχρι τωρα Ελληνικα δεδο-
    μενα.Αξιζουν συγχαρητηρια. Επισης
    ειναι πολυ εξυπνος ο τροπος επι-
    κοινωνιας του γεγονοτος σε παγκο-
    σμιο επιπεδο.Πανω απο 60 καναλια ησαν σημερα το πρωι περιξ της Ακρο-
    πολεως. Αυτη η επικοινωνια θα ει-ναι η πιο αποτελεσματικη υποθηκη μας για την επιστροφη των γλυπτων αυτουνου του απατεωνα του Ελγιν. Αυτη η προσπαθεια ξεκινησε
    απο την αειμνηστη Μελινα, αλλα δι-
    χως αναλογο Μουσειο δεν υπηρχε
    περιπτωση να τα καταφερουμε. Ειναι
    βεβαιο οτι ο Καραμανλης σε αυτην
    την προσπαθεια θα επαναφερει στη
    μνημη της παγκοσμιας κοινοτητας
    τις προσπαθειες της αειμνηστης.
    Το μονο που δεν προκειται να κανει
    ειναι να θυμισει στους Εγγλεζους
    εκεινη την γυφτια του Ταπερμαν,
    του καταλληλοτερου, που εγλειφε
    τον Μπλερ και του ελεγε βοηθα γιατι
    ερχονται εκλογες.Μιλαμε για πολυ
    καραγκιοζη.
    Τυχερος ο Καραμανλης που θα εγκαι-
    νιασει αυτο το Μουσειο.
    Τωρα αλλα μεγαλη υποθεση ειναι
    το Ελληνικο κολεγιο στα Τιρανα.
    Πιστευω οτι δεν εχετε αναγκη απο
    πολλα λογια για να καταλαβετε την
    σπουδαιοτητα του γεγονοτος αυτου,
    για το ρολο μας και την εν γενει
    πορεια μας στα Βαλκανια. Ειναι
    μια ιστορια που εχει ξεκινησει απο
    τις αρχες του 93. Ψυχη αυτης της
    δουλειας ειναι ο Μπαμπινιωτης.

    Ολες οι αλλες ειδησεις , ειναι απο
    μη ειδησεις εως σαχλαμαρες, δηλαδη
    βουτυρο στο ψωμι του Λιαγκα και
    των αλλων πατσαβουροπαρουσιαστων.



    ΜΕΛΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Προταση για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    Η γειτονικη χωρα ας κρατησει για τα εσωτερικα υης , το ονομα Μακεδονια και στον ΟΗΕ και στους αλλους οργανισμους ας μπει με ενα αλλο ονομα να τελειωνουμε .
    Αλλωστε το ιδιο καναμε και εμεις .
    ΕΔΩ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΕΝΙΚΑ , ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ

    ΓΡΑΙΚΙΑ η ΓΚΡΗΣ η ΓΚΡΕΣΙΑ η ΓΚΡΕΤΣΙΑ η ΓΚΡΙΧΕΝΛΑΝΔ .

    Εντος ελληνες , εκτος Γραικοι ... οχι κοροιδα ειμαστε .
    Ε ασ κανουν το ιδιο και οι γειτονς να τελειωνουμε ..\\

    Γραικοσ αθανασιοσ , μακεδονας εκ γραικικης μακεδονιας .
    Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Προταση για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    Η γειτονικη χωρα ας κρατησει για τα εσωτερικα υης , το ονομα Μακεδονια και στον ΟΗΕ και στους αλλους οργανισμους ας μπει με ενα αλλο ονομα να τελειωνουμε .
    Αλλωστε το ιδιο καναμε και εμεις .
    ΕΔΩ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΕΝΙΚΑ , ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ

    ΓΡΑΙΚΙΑ η ΓΚΡΗΣ η ΓΚΡΕΣΙΑ η ΓΚΡΕΤΣΙΑ η ΓΚΡΙΧΕΝΛΑΝΔ .

    Εντος ελληνες , εκτος Γραικοι ... οχι κοροιδα ειμαστε .
    Ε ασ κανουν το ιδιο και οι γειτονς να τελειωνουμε ..\\

    Γραικοσ αθανασιοσ , μακεδονας εκ γραικικης μακεδονιας .
    Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Προταση για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    Η γειτονικη χωρα ας κρατησει για τα εσωτερικα υης , το ονομα Μακεδονια και στον ΟΗΕ και στους αλλους οργανισμους ας μπει με ενα αλλο ονομα να τελειωνουμε .
    Αλλωστε το ιδιο καναμε και εμεις .
    ΕΔΩ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΕΝΙΚΑ , ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ

    ΓΡΑΙΚΙΑ η ΓΚΡΗΣ η ΓΚΡΕΣΙΑ η ΓΚΡΕΤΣΙΑ η ΓΚΡΙΧΕΝΛΑΝΔ .

    Εντος ελληνες , εκτος Γραικοι ... οχι κοροιδα ειμαστε .
    Ε ασ κανουν το ιδιο και οι γειτονς να τελειωνουμε ..\\

    Γραικοσ αθανασιοσ , μακεδονας εκ γραικικης μακεδονιας .
    Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Πέστα ρε φίλε, γιατί όπως πάμε θα αποφασίσουν να ονομάζονται μέσα Μακεδόνες και έξω Ελληνες και θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε. Οπως την πάθαμε και με την Φέτα.

    Αντι να κατοχυρώσουμε το όνομα Ελλάς, τρέχουμε να κατοχυρώσουμε το όνομα της φέτας.

    Βλάχος με τσαρούχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Εγώ προτείνω το αμερικάνικο σύστημα.
    Να ονομαζόμαστε με αριθμούς.

    Εμείς να λεγόμαστε 0030 και αυτοί να λέγονται 0031.

    Οπως στην διεθνή τηλεφωνία.

    Υπάλληλος του ΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Καλά τα λέει αυτός .
    Αντί οι ρουφιανοδεξιοί αντι να ασχοληθούνε με τη κατοχύρωση του ονόματος Ελλάς , ασχολούνται με τη Μακεδονία και άλλες τρίχες κατσαρές .
    αν εξειρεσεις κάποιες χώρες , στη πλειοψηφία των χωρών , έτσι και πείς ότι εισαι Ελληνας , σε ρωτάνε :
    - Ελληνας ; α ωραία και από που είσαι ;;;;;;;;
    Δεν υπάρχει ελλάδα εκτός ελληνικων συνόρων .
    Το μονο που υπάρχει ειναι Γιουνανισταν, Γκρής , Γκρίχενλαντ .

    βλαχαδερός απο την Κολωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Αμ το αλλο .
    Φωναζουν τα λυκορνια

    - Η μακεδονια ειναι ελληνικη , η μακεδονια ειναι ελληνικη , ειναι ελληνικη η μακεδονια .

    Οποτε και τους απαντανε στους διεθνεις οργανισμους ...

    - νταξει και ναναι τι σας νοιαζει εσας τους γραικους , ας διαμαρτυρηθουν οι ελληνες μωρε χαμουρες γραικοι.

    γραικος απο την πελοποννησο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. βλαχαδερό απο την Κολωνία,

    ξεφύγατε από Ψωμιάδη και Άνθιμο και λέτε ό,τι σας κατέβει. Θα αφοριστείτε εσείς εκεί στη Φραγγία για να μην βγάζετε άλλη φορά γλώσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ας ονομάσουν οι γυφτοσκοπιανοί τη χώρα τους όπως θέλουν, ας τους ονομάσουν οι Αγγλο-Γάλοι, Αμερικανο-Γερμανοί και Ισπανο-Πορτογάλοι όπως γουστάρουν, εγώ θα τη λέω πάντα Σκόπια, για τιμωρία τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Παιδιά εμένα μου αρέσει το Νέες Χώρες περισσότερο από το Μακεδονία.
    Να πάει να γαμηθεί το Μακεδονία.

    Εγώ Νεοχωρίτης γεννήθηκα Νεοχωρίτης θα πεθάνω.

    Νεοχωρήτης από την Εδεσσα των Νέων Χωρών.

    Ασε που φέρνει σε Ολανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Νεοχωρίτη,

    Θα σε αφορίσει κι εσένα ο Άνθιμος ρε... να μάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. check this out:

    http://8eoss.blogspot.com/2007/10/blog-post_9151.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  140. Macedonia is greek άμα λάχει να'ούμ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. 10.41

    Thenks για το κέρασμα

    πέρνα από δώ.

    http://trollkaipalitroll.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. ...Η ιερα εξεταση υπηρξε οργανο των χριστιανοεβραιων στην Ισπανια και αλλου, και εκαιγε γυναικες ονοματιζοντας τες μαγισσες....

    Μεγάλε, είσαι όχι απλώς μορφωμένος, είσαι παραμορφωμένος!!!

    Μήπως αυτές οι μάγισσες είναι γνωστές και ως οι μάγισσες του Σάλεμ;

    Πότε και ποιός ίδρυσε την Ιερά εξέταση για ποιό λόγο ιδρύθηκε και τι ρόλο είχε; Αν ξέρεις φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Μια φορα ,ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ το σχολιο σας καννιβαλοιιιιιιιιιιι...

    Σουργελα ,νουμερα γαμω το .ριστο σας βληματα ανωμαλοι ,κωλοπουστεςσσσσσσ

    Θα σας γαμισω εναν εναν ξεσκιμενοι βρωμοκωλοι

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Και ειπαμε ρε βλαχαδερο "χωριατη" η "Wikipedia" δεν ειναι εγκυκλοπαιδεια!

    Ο καθε μαλακας μπορει να μοστραρει την μαλακια του χωρις ΚΑΜΜΙΑ επεξεργασια..

    Ο,τι θελεις γραφεις.
    Εννοειται οτι εχουν βαλει "ασφαλιστικες" δικλειδες αλλα ειναι του κωλου τα εννιαημερα..

    Μπορεις να γραψεις μια "ιστορια" η οποια θα μπει σαν "γνωση" σαν εγκυκλοπαιδικη γνωση ενω θα ειναι μια αθλια προπαγανδα και προβοκατσια..

    Αν ,ΛΕΜΕ ΑΝΝΝΝΝ ,καποιος ασχοληθει με το θεμα και εχει διαφορετικη αποψη ΙΣΩΣΣΣΣΣ ,μπορει,αν και εφ οσον εαν,και να δουμε,και αφου δουμε ,θα ξαναδουμε ,και θα ξαναματαδουμε και αφου δεν ξε-δουμε ...θα κοιταξουμε τι μπορει να γινει,αχρηστε!!

    Μας την μοστραρεις και σαν αυθεντια .."χωρικε"! ε! χωρικε καραβλαχε!!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Τζών, χέσε μας.
    Ασε την Βικιπαίδεια και δές τον καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας.

    Χώνεψέ το καλά. Το ζήτημα είναι όπως σου το λέω αμόρφωτε νεοέλληνα που θέλεις να έχεις άποψη και για την Ιστορία.

    Το ήξερα το θέμα πρίν ψάξω για πηγές στην Βικιπαίδεια και στον Καραγιαννόπουλο που ήταν οι πλέον πρόχειρες με το Γκούγκλ.

    Αλλά πάλι αν δεν πείθεσαι, ψάξε μόνος σου και θα δείς ότι δεν σου λέω παπαριές, όπως άλλωστε σε κανένα ζήτημα.

    Και είπαμε χωριάτης, κυρίως σε αντιδιαστολή με διάφορους πρωτευουσιάνους και γενικά ανθρώπους της υπεροχής, απέναντι σε επαρχιώτες μετανάστες έγχρωμους κλπ.
    Μην παρασύρεσαι Τζώνυ.

    Και μη βρίζεις. Γιατί θα σου γαμήσω τα ....

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

    ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΠΟΥΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΜΠΑΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΛΑΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΟΓΚΟΥΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ.

    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΟΛΟΙΔΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ.

    ΦΥΣΙΚΑ ,ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Την Κυριακή (14-10-07) ο Άνθιμος της Θεσ/νίκης στο κήρυγμά του είπε ότι ο Χριστόδουλος είναι παράδειγμα της αγαθής γης (όπως λέει η παραβολή τού σπορέως) που από μικρός δέχτηκε τον σπόρο του Θεού ο οποίος φύτρωσε και έδωσε καρπό εκατονταπλασίονα. Από κει και πέρα πολύ μπλα μπλα για την αγιότητα, την πίστη, το ήθος κ.λπ. του Χριστόδουλου.
    Δε μου λες, κ. Άνθιμε (για να μη χρησιμοποιήσω καμιά απρεπή προσφώνηση), η αισχρή συκοφαντία που εξύφανε ο Χριστόδουλος εναντίον του Θηβών Ιερωνύμου (στην οποία είχε και σένα συνεργό) με την οποία τον εξουδετέρωσε και έκλεψε τη νίκη, αναδειχθείς Αρχιεπίσκοπος, ήταν και αυτή φυντάνι από τον θεϊκό σπόρο; Και ο Θεόκλητος (δεν χρειάζεται να πω τίποτε περί αυτού, είναι γνωστό υποκείμενο), που τον κουβάλησε από τον Βόλο, και τον οποίο αναισχύντως έχει και στο Μαϊάμι μαζί του, είναι και αυτός και η μετ’ αυτού σχέση καρπός χριστιανικού δένδρου ή αισχρής ακολασίας; Δεν απαιτείται ακριβέστερη αναφορά. Ο Χριστόδουλος είναι ο κύριος υπόλογος για όλα τα σκάνδαλα που συντάραξαν προ διετίας την Εκκλησία και είχε την αναισχυντία να μην παραιτηθεί.
    Αυτόν βρήκες, Άνθιμε, να μας προβάλεις για πρότυπο; Τι ρόλο παίζεις; Μήπως λογαριάζεις να έχει λόγο για τον διάδοχό του, και βάλθηκες να τον γλείφεις;
    Με τέτοιες ψευτιές και απάτες μπορεί να ελκύετε κάποιους αφελείς σε προσωπολατρία (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι ουκ ολίγοι), στα νουνεχή και σώφρονα μέλη της Εκκλησίας όμως προκαλείτε έντονη απέχθεια. Αυτά θέλουν να ξεβρωμίσει η Αρχιεπισκοπή από τον Χριστόδουλο και τη ρυπαρή κλίκα του. Το καταλαβαίνεις;
    Ένας παλαιός θεολόγος
    Υ.Γ. Δεν ήμουν συμφοιτητής σου (είμαι λίγο νεώτερός σου), αλλά είχαμε μείνει μαζί στο φοιτητικό οικοτροφείο της «Ζωής». Εκεί δεν μας είχαν διδάξει ούτε διά του λόγου ούτε διά του παραδείγματος τέτοιες απάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο: http://gxenos1.blogspot.com
    Ίσως σας ενδιαφέρει. Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Οι αρχιπαπαδες ειναι ολοι για τον πουτσο. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ των αρχιεπιστκοποων επισκοπων μητροπολιτων κτλ απο το ΛΑΟ. Αλλιώς ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ. (και μαλον θα ειναι μεταξυ του οι λουκρητιες)

    ΠΑΝΤΑ το ανωτερο παπαδαριο ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΤΑΝΕ το ΛΑΟ γιατι ητανε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ και ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ απο μας. Και στην τουρκοκρατια και στη Ρωμανία και σημερα. ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ στην εκκλησια. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΑΤΤΙΚΑ με 1.5 δισ στην παντα. ΟΧΙ ΑλΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ.

    ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ (κατι που ενδεχομενως να τους αρεσει κολας αλλα τεσπα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Παλιοθεολογε, δεν μας ειπες μονο, τι δλδ θα συμβει αν εκλειψει ο χριστοδουλας απο επικεφαλης της εταιρειας σας, Ekklezia ae, ?

    Θα παψετε να κλεβετε?
    Θα μοιρασετε τα κλεμμενα?
    Θα αρχισετε να εργαζεστε?
    Θα επιστρεψετε στο ισραηλ και αιγυπτο?
    Θα σταματησετε να ασελγειτε εις βαρος παιδιων, εφηβων και νεων?
    Θα παψετε να ψευδεστε?

    Θα παψετε να βρωματε ως σαπιο κρεας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________



    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________



    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________


    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

    3.077.263 ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΩΛΟ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΡΟΧΗ!!!

    ΓΙΑ PRIVE ΓΑΜΗΣΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ______________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...

    Ε Ι Μ Α Ι Π Ο Υ Σ Τ Η Σ!!!


    ΑΝΤΕ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ?
    ΘΕΛΩ ΧΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟ ΚΩΛΟ ΜΟΥ!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Γιατί οι βουλευτές του Πασόκ στην Κρήτη έχουν χάσει την μιλιά τους;
    πότε θα βγουν να ταχθούν στο πλευρό του προέδρου μας γιώργου παπανδρέου; μετά τις εκλογές μήπως;
    να πάρουν θέση εδώ και τώρα ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
    Στον νομό Ηρακλείου ειδικά, η υποστήριξη προς τον γιώργο αγγίζει το 80%.κουνηθείτε κοπρόσκυλα γιατί η 11η νοεμβρίου ζυγώνει.Ειδικά ο Κεγκέρογλου και ο Στρατάκης δεν πρόκειται ποτέ να ξανάβγουν βουλευτές στην ζωή τους (εκτός αν αλλάξουν εκλογική περιφέρεια).Αν δεν το πιστεύετε αυτό,θα το δείτε στο μέλλον και τότε θα το πιστεύσετε!

    Στην Μαγνησία ο "πολλά υποσχόμενος" νέος βουλευτής Καρτάλης που τον έκανε ο πρόεδρος πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και αυτός πήγε με τον βενιζέλο, δεν θα ξαναβγει ποτέ στην ζωή του βουλευτής γιατί είναι και αχάριστος εκτός των άλλων.Και αυτό το ελάττωμα το απεχθάνονται οι ψηφοφόροι γενικώς.

    Όσον αφορά την Αχαϊα εκεί θα έχουμε μεγάλα γέλια με τον βουλευτή Βέρρα.Αν ξαναβγεί να μας γράψει και να μας τραγουδήσει κλέφτικα.Την τύχη των Κεγκέρογλου, Στρατάκη, Καρτάλη θα έχει και αυτός.Οποία πολιτική διορατικότης!
    Στην έδρα των Παπανδρέου, βουλευτής του Πασόκ πάει κόντρα!


    Την διαπλεκόμενη στήριξη στον βαγγέλη την είδατε κύριοι και βιαστήκατε να πάτε μαζί του, προεξοφλώντας την εύκολη επικράτησή του. Τώρα τι έχετε να πείτε ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    Μην πείτε τίποτα καλύτερα γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
    Κεγκέρογλου (Ν.Ηρακλείου),
    Στρατάκης (Ν.Ηρακλείου),
    Καρτάλης (Ν.Μαγνησίας),
    Βέρρας (Ν.Αχαίας)
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Γιατί οι βουλευτές του Πασόκ στην Κρήτη έχουν χάσει την μιλιά τους;
    πότε θα βγουν να ταχθούν στο πλευρό του προέδρου μας γιώργου παπανδρέου; μετά τις εκλογές μήπως;
    να πάρουν θέση εδώ και τώρα ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
    Στον νομό Ηρακλείου ειδικά, η υποστήριξη προς τον γιώργο αγγίζει το 80%.κουνηθείτε κοπρόσκυλα γιατί η 11η νοεμβρίου ζυγώνει.Ειδικά ο Κεγκέρογλου και ο Στρατάκης δεν πρόκειται ποτέ να ξανάβγουν βουλευτές στην ζωή τους (εκτός αν αλλάξουν εκλογική περιφέρεια).Αν δεν το πιστεύετε αυτό,θα το δείτε στο μέλλον και τότε θα το πιστεύσετε!

    Στην Μαγνησία ο "πολλά υποσχόμενος" νέος βουλευτής Καρτάλης που τον έκανε ο πρόεδρος πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και αυτός πήγε με τον βενιζέλο, δεν θα ξαναβγει ποτέ στην ζωή του βουλευτής γιατί είναι και αχάριστος εκτός των άλλων.Και αυτό το ελάττωμα το απεχθάνονται οι ψηφοφόροι γενικώς.

    Όσον αφορά την Αχαϊα εκεί θα έχουμε μεγάλα γέλια με τον βουλευτή Βέρρα.Αν ξαναβγεί να μας γράψει και να μας τραγουδήσει κλέφτικα.Την τύχη των Κεγκέρογλου, Στρατάκη, Καρτάλη θα έχει και αυτός.Οποία πολιτική διορατικότης!
    Στην έδρα των Παπανδρέου, βουλευτής του Πασόκ πάει κόντρα!


    Την διαπλεκόμενη στήριξη στον βαγγέλη την είδατε κύριοι και βιαστήκατε να πάτε μαζί του, προεξοφλώντας την εύκολη επικράτησή του. Τώρα τι έχετε να πείτε ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    Μην πείτε τίποτα καλύτερα γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
    Κεγκέρογλου (Ν.Ηρακλείου),
    Στρατάκης (Ν.Ηρακλείου),
    Καρτάλης (Ν.Μαγνησίας),
    Βέρρας (Ν.Αχαίας)
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Γιατί οι βουλευτές του Πασόκ στην Κρήτη έχουν χάσει την μιλιά τους;
    πότε θα βγουν να ταχθούν στο πλευρό του προέδρου μας γιώργου παπανδρέου; μετά τις εκλογές μήπως;
    να πάρουν θέση εδώ και τώρα ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
    Στον νομό Ηρακλείου ειδικά, η υποστήριξη προς τον γιώργο αγγίζει το 80%.κουνηθείτε κοπρόσκυλα γιατί η 11η νοεμβρίου ζυγώνει.Ειδικά ο Κεγκέρογλου και ο Στρατάκης δεν πρόκειται ποτέ να ξανάβγουν βουλευτές στην ζωή τους (εκτός αν αλλάξουν εκλογική περιφέρεια).Αν δεν το πιστεύετε αυτό,θα το δείτε στο μέλλον και τότε θα το πιστεύσετε!

    Στην Μαγνησία ο "πολλά υποσχόμενος" νέος βουλευτής Καρτάλης που τον έκανε ο πρόεδρος πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και αυτός πήγε με τον βενιζέλο, δεν θα ξαναβγει ποτέ στην ζωή του βουλευτής γιατί είναι και αχάριστος εκτός των άλλων.Και αυτό το ελάττωμα το απεχθάνονται οι ψηφοφόροι γενικώς.

    Όσον αφορά την Αχαϊα εκεί θα έχουμε μεγάλα γέλια με τον βουλευτή Βέρρα.Αν ξαναβγεί να μας γράψει και να μας τραγουδήσει κλέφτικα.Την τύχη των Κεγκέρογλου, Στρατάκη, Καρτάλη θα έχει και αυτός.Οποία πολιτική διορατικότης!
    Στην έδρα των Παπανδρέου, βουλευτής του Πασόκ πάει κόντρα!


    Την διαπλεκόμενη στήριξη στον βαγγέλη την είδατε κύριοι και βιαστήκατε να πάτε μαζί του, προεξοφλώντας την εύκολη επικράτησή του. Τώρα τι έχετε να πείτε ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    Μην πείτε τίποτα καλύτερα γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
    Κεγκέρογλου (Ν.Ηρακλείου),
    Στρατάκης (Ν.Ηρακλείου),
    Καρτάλης (Ν.Μαγνησίας),
    Βέρρας (Ν.Αχαίας)
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...

    Ε Ι Μ Α Ι Π Ο Υ Σ Τ Η Σ!!!


    ΑΝΤΕ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ?
    ΘΕΛΩ ΧΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟ ΚΩΛΟ ΜΟΥ!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΘΙΚΟΣ

    1.Μητσοτάκης
    2.Ψωμιάδης
    3.Σημίτης
    4.Πρετεντέρης
    5.Τρέμη
    6.Μπόμπολας
    7.Γ.Κουρής
    8.Λαμπράκης
    9.Παπαντωνίου
    10.Κουλούρης
    11.Πρωτόπαπας
    12.Δρυς
    13.Νεονάκης
    14.Αρ-πάχτας
    15.Μανίκας
    16.Μιλένα
    17.Βερελής
    18.Τσουκάτος
    19.Ψυχάρης
    και
    GUEST STAR ο Φασούλας με την...Κόχειλα

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ...ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ...ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

    ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ
    (ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΜΕΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. img505.imageshack.us/img505/9095/88300983kj5.jpg










    img505.imageshack.us/img505/9095/88300983kj5.jpg










    img505.imageshack.us/img505/9095/88300983kj5.jpg










    img505.imageshack.us/img505/9095/88300983kj5.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση