GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την ημέρα περιβάλλοντος‏...

. Γερά για το περιβάλλον, ρε γαμώτο. Έλλην Φορολογούμενος ..

.
Γερά για το περιβάλλον,
ρε γαμώτο.

Έλλην
Φορολογούμενος
..

4 σχόλια

  1. Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2007
    Για την παγκόσμια ημέρα των Bloggers για το περιβάλλον.

    Ανησυχία για το περιβάλλον. Γνήσια, αλλά και ψευδεπίγραφη. Μόνιμος στόχος η βαριά Βιομηχανία και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως με συμβατικά ή πυρηνικά καύσιμα. Θέλουμε να κλείσουν αυτά τα εργοστάσια;

    Ας σταματήσουμε να καταναλώνουμε και κυρίως να κατασπαταλάμε ενέργεια.

    Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, τηλέφωνα.

    Ας σταματήσουμε να κτίζουμε οικοδομές, δρόμους και γέφυρες με τσιμέντο και σίδερο.

    Ας σταματήσουμε να ταξιδεύουμε με αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα, πλοία.

    Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε τα σύγχρονα ρούχα.

    Ας κατεβάσουμε τον γενικό διακόπτη του πίνακα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού μας.

    Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά που έχουν παραχθεί με χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

    Ας γυρίσουμε στην εποχή του πρωτόγονου ανθρώπου.

    Αν καταφέρουμε να ζήσουμε έτσι, τότε δεν θα χρειάζεται να ζητάμε να κλείσουν τα εργοστάσια που ρυπαίνουν. Θα κλείσουν μόνα τους.

    Αν δεν τα καταφέρουμε όμως, ας ξανασκεφθούμε τι θέλουμε και ας αποφασίσουμε ότι πρέπει να πληρώσουμε γι αυτό που θέλουμε.

    Ας αρχίσουμε από τα μικρά. Αυτά που εμείς κάνουμε και προκαλούμε στο περιβάλλον. Με τα σκουπίδια μας, με τα ψυγεία μας, με τα αυτοκίνητά μας, ...

    Περιβαλλοντική συνείδηση δεν είναι να αρχίσουμε από αυτούς που ρυπαίνουν για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις μας.

    Ας περιορίσουμε την προσωπική και οικογενειακή κατανάλωση και κυρίως σπατάλη ενέργειας.

    Παράλληλα να απαιτήσουμε και από τους άλλους, τους γύρω μας, να κάνουν το ίδιο.

    Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε να κάνουν το ίδιο και οι Βιομήχανοι και οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας και να μην ανεχόμαστε την παραπληροφόρηση ή το ψευδεπίγραφο δήθεν ενδιαφέρον των "οικολογιζόντων".

    http://kritias-energia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνεις λάθος για τις οργανώσεις. Κάνουν δουλειά και ξυπνάνε κόσμο. Αν δεν γνωρίζεις μην κατηγορείς. Αυτό είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να σηκωθείς απο τον καναπέ, να ασχοληθείς και να ενημερωθείς. Και μετά πέτα τη λάσπη σου αλλά με επιχειρήματα. Εκτός αν το έχεις κάνει ήδη και ξέρεις κάτι που δεν γνωρίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλλην Φορολογούμενος

    Επεξηγήσεις :

    1. Ο κάτωθι υπογεγραμμένος υπήρξε επί σειρά ετών μέλος και συνοδοιπόρος μιας εκ των δυο προαναφερομένων οικολογικών οργανώσεων .
    2. Η συνέπεια τους είναι τόσο εμφανής όσο περίπου του Μίμη . Στον πόλεμο της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας , τα λεβεντόπαιδα κάνανε ΤΟΥΜΠΕΚΙ . Λες και το απεμπλουτισμένο ουράνιο που επιβάρυνε όλο τον υδροφόρο ορίζοντα της Σερβίας και κατ΄ επέκταση όλης της νότιας Βαλκανικής ΔΕΝ ΗΤΑΝ οικολογική μόλυνση .
    3. Αυτή η ιστορία με το οικολογικό κίνημα στην χώρα μας είναι πολύ πονεμένη, αν και έχουν χρόνια που λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι εν λόγω οργανώσεις το έργο τους είναι από πενιχρό έως ανύπαρκτο .
    4. Τελευταία η απαγόρευση ενός φυτοφαρμάκου– φονιά (βλ .SYGENTA) προκλήθηκε από την επίσημη κρατική παρέμβαση της Σουηδίας .
    5. Οι παρεμβάσεις των κρατικοδίαιτων , ευνουχισμένων και ταγμένων οργανώσεων στην χώρα μας είναι σπάνιες , έτσι ώστε για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους όλες τους – οι όποιες τέλος πάντων - καλύπτονται από το σύνολο των ΜΜΕ.
    6. Είναι τυχαίο που ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη ;
    7. Μήπως το σύστημα χρειάζεται κάποιο άλλοθι έτσι ώστε να χειραγωγεί το πόπολο , ώστε να συνεχίσει να κοιμάται και να συνεχίζουν κάποιοι να υποβαθμίζουν το περιβάλλον που μας ανήκει ρε γαμώτο ;

    Έλλην Φορολογούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάθος πρώτο
    Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία κανείς δεν επιτρέποταν να ανέβει να κάνει έρευνες. Για να έχεις άποψη, πόσο μάλλον να τη δημοσιεύσεις, πρέπει να έχεις στοιχεία, δηλ. αναλύσεις εδάφους, αέρα και υδροφόρου ορίζοντα κ.α. Αυτά τα στοιχεία χρειάζονται χρόνο. Χωρίς στοιχεία είναι τουλάχιστο ανεύθυνο να μιλάς.
    και τα στοιχεία να υπήρχαν, όταν σκοτώνεται κόσμος δεν βγαίνεις να μιλήσεις για τη μόλυνση του αέρα.
    Όταν έφτασαν τα επιστημονικά στοιχεία δημοσιεύτηκαν και ακολούθησαν τα ανάλογα δελτία τύπου και καταχωρίσεις τα οποία είναι στη δίάθεση οποιουδήποτε τα ζητήσει. Το WWF μέχρι και στις διαδηλώσεις κατά του πολέμου συμμετείχε ΕΠΙΣΗΜΑ. Όποιος ήταν εκεί γνωρίζει.

    Λάθος δεύτερο
    Το ανύπαρκτο έργο μπορεί να το δεί όποιος ενδιαφέρεται απο κοντά, στη Δαδιά, στις Πρέσπες, στη Ζάκυνθο, στην Πάρνηθα (ακόμα και τώρα που κάηκε), στο Πάπιγκο,στην Κερκίνη, στους υγροτόπους του Αιγαίου στα σχολεία, στην πολιτική, στις εκστρατείες και για να μη μακρυγορώ επισκεφτείτε το www.wwf.gr>δράσεις και ότι αμφισβητείτε από αυτά που γράφονται εκεί, εδώ είμαστε.

    Λάθος τρίτο
    Ο κόσμος δεν γυρνάει την πλάτη.
    Οι Μ.Κ.Ο. απολαμβάνουν την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση του κόσμου και κερδίζουν συνεχώς νέα μέλη. Αυτά λένε οι αληθινές δημοσκοπήσεις. Δεκάδες πολιτών απευθύνονται καθημερινα στην οργάνωση και καταγγέλουν παραβιάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Οι περισσότερες εξ' αυτών οδηγούνται στα δικαστήρια.
    ΣΕ ΟΛΕΣ μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί οι καταγγέλοντες.

    και για να προλάβω...
    Τα οικονομικά στοιχεία του WWF είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε, αρκεί να πάει στα γραφεία της οργάνωσης (Φιλελλήνων 26) και να ζητήσει να τα δεί και να τα ελέγξει. Eκεί θα δει από που έρχονται τα χρήματα, πως, που και γιατί ξοδεύονται με λεπτομέρεια και ατράνταχτα στοιχεία που ελέγχονται κάθε έτος από ορκωτούς ελεγκτές και απο το υπουργειό οικονομικών.

    Γιατί ότι λέμε, το λέμε με στοιχεία και αποδείξεις και όχι στον βρόντο και όποιον πάρει ο χάρος.

    Τώρα αν ήσουν σε κάποια οργάνωση δεν ξέρω. Για να το λες έτσι θα' ναι. Εγώ μιλάω για το WWF Ελλάς το οποίο ακολουθώ και υποστηρίζω 13 χρόνια τώρα.

    Αν πάλι έχεις κάποια απορία, σε περιμένω στα γραφεία της οργάνωσης
    να τα πούμε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση