GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΛΕΙΤΑΙ το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης...

. Εξελίξεις αναμένονται πριν τα Χριστούγεννα σχετικά με την παραχώρηση σε ιδιώτες των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της ...

.
Εξελίξεις αναμένονται πριν τα Χριστούγεννα σχετικά με την παραχώρηση σε ιδιώτες των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.Ένα χρόνο μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και το "εμπορικό έμφραγμα" στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το υπουργείο και οι εργαζόμενοι κρατούν στάση αναμονής.
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού με τον Γ. Βουλγαράκη , παρουσία μάλιστα και του έλληνα γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας κ. Μητρόπουλου. Ο κ. Βουλγαράκης είχε συνάντηση και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Γιάννη Τσάρα, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα τη Θεσσαλονίκη. Ό πως έγινε γνωστό, ο υπουργός έλαβε σαφή εντολή να κλείσει τις σοβαρές εκκρεμότητες "πριν από το καλοκαίρι".
Υπενθυμίζεται ότι για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον διεθνείς ναυτιλιακοί όμιλοι και διαχειριστές λιμανιών, όπως οι Cosco , Maersk, Dubai Ports και Hutchison.
Οι περσινές κινητοποιήσεις που κράτησαν σχεδόν δύο μήνες προκάλεσαν ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στις διοικήσεις των δύο λιμανιών αλλά και στους χρήστες τους (ναυτιλιακούς πράκτορες, εισαγωγείς, εμπόρους κ.ά.). Μάλιστα το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις συνέπεσαν με τις γιορτές των Χριστουγέννων τίναξε στον αέρα την εμπορική κίνηση και τον τζίρο εκατοντάδων επιχειρήσεων.
www.greece-salonika.

7 σχόλια

  1. Αγαπητοί φίλοι
    Κάποιος ανώνυμος με έψεξε σήμερα γιατί ελεεινολογούσα την κυβέρνηση αφού είπε έχει ελάχιστο χρόνο στην εξουσία μετά από μια νωπή λαϊκή εντολή της 16/9.
    Πριν λίγο για απάντηση έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο του Έθνους το οποίο μεταφέρω αυτούσιο και παρακαλώ την ανοχή σας. Γράφει εξόχως κατατοπιστικά για το χάλι της οικονομίας και τη δράση της διακυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας και το μέλλον που μας επιφυλάσσει η χειρότερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ , η οποία ελέω ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το βίο της ανεμπόδιστη..
    «Φαίνεται ότι ο Οκτώβριος προσφέρεται για την αποκαθήλωση των μύθων που καλλιεργούσε η κυβέρνηση, αφού -μετά την ανεργία, το εμπορικό ισοζύγιο, τον πληθωρισμό και τον τουρισμό- κατέρρευσε και η προσπάθεια πλουτισμού της χώρας μέσω της αύξησης του ΑΕΠ κατά 25,7%.
    Η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πριν από 3 χρόνια είχε «καταπιεί» το εφεύρημα της απογραφής που είχε αποφασίσει το υπουργείο Οικονομίας και ο εμπνευστής της υπουργός κ. Αλογοσκούφης, αυτή τη φορά διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί άλλες αλχημείες.
    Η Eurostat αποφάσισε ότι η αναθεώρηση του ΑΕΠ μπορεί να δικαιολογήσει αύξηση μόνο κατά 9,6% και να δικαιώσει έτσι μεταξύ άλλων και το... CNN που συμπεριέλαβε την απόφαση για την αύξηση- μαμούθ του ΑΕΠ στις μεγαλύτερες γκάφες της χρονιάς.
    Αλλά το θέμα δεν είναι οι γκάφες της κυβέρνησης ούτε το ότι μας έχουν πάρει στο «ψιλό» τα ξένα μέσα. Ούτε φυσικά ότι το υπουργείο Οικονομίας ανακάλυψε τρόπο να νομιμοποιήσει τα έσοδα από την πορνεία και να αυξήσει έτσι το ΑΕΠ, ενώ τώρα, επειδή δεν μπορεί να εισπράξει ή να ελέγξει το λαθρεμπόριο καυσίμων, βάζει τους καταναλωτές να κάνουν τη δουλειά του.
    Το πρόβλημα δεν είναι καν στο ότι δεν είμαστε σοβαρή χώρα όταν χρησιμοποιείται η Στατιστική Υπηρεσία για να «μαγειρεύει» τα οικονομικά μεγέθη κατά το δοκούν της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Ετσι και αλλιώς δεν έχει καμιά αξιοπιστία και -κυρίως- καμιά αντανάκλαση στην πραγματικότητα που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις.
    Επιπλέον, και οι ίδιοι οι πολίτες αδιαφορούν ή έστω πολύ λίγο ενδιαφέρονται αν η αύξηση του ΑΕΠ είναι τελικά 9,6% και όχι 25,7%, όπως πανηγύριζε η κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα.
    Η ουσία είναι στο ότι αυτή η κυβέρνηση εξακολουθεί και κινείται μεταξύ πολιτικολογιστικών αλχημειών και της πολιτικής του «βλέποντας και κάνοντας», και όταν αποκαλύπτεται, απλώς... στέλνει τον λογαριασμό στους πολίτες.
    Μας προετοίμασε γι αυτό άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αξιολόγησε το προσχέδιο του προϋπολογισμού -του 2008 για τον οποίο έγιναν οι εκλογές για να μην ξεχνιόμαστε- ως ιδιαίτερα αισιόδοξο.
    Και καλά, το να βάζει υψηλούς στόχους κάποιος δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα.
    Οταν όμως αυτούς τους στόχους τους βάζει μια κυβέρνηση η οποία 3,5 χρόνια τώρα αυτοδιαψεύδεται και κάθε φορά που το κάνει δεν νιώθει ότι πρέπει να δώσει λογαριασμό σε κανένα, αυτό είναι επικίνδυνο.»





    Καημένη Ελλάδα, καημένοι Έλληνες τι μας επιφυλάσσει το μέλλον…

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. babis

    Το σχολιο σου να το διαβασει και ο...αγνος θαυμαστης του Γιωργαρου του θαυματοποιου,μηπως και ξεστραβωθει (0 παλιος captain ).

    Στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο και το τελος δεν ειναι μακρια.
    Η παροιμια ''μαθαινω κουρεμα στου κασιδι το κεφαλι'' ειναι καθημερινο τραγουδακι για τον ...Γιωργαρο τον θαυματοποιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι περιοδείες του τσίρκου συνεχίζονται:

    «Σαράκι οι πελατειακές σχέσεις»
    Υπάρχουν συμφέροντα που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε τομές, λέει ο Γ.Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν απέφυγε μάλιστα να ασκήσει κριτική στην πρότερη πορεία του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «μεγάλες, σοβαρές τομές, που δεν τολμήσαμε και πρέπει να τολμήσουμε», ενώ, αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα, είπε ότι «έτσι όπως λειτουργεί, χειραγωγείται η αυτοδιοίκηση».

    «Ξέρω ότι υπάρχουν συμφέροντα που δεν θέλουν να κάνουμε τομές. Ξέρω ότι οι πελατειακές σχέσεις είναι σαράκι, που δεν επέτρεψε ούτε σε μας να κάνουμε τομές. Αυτές τις αντιλήψεις πολεμάμε και θέλουμε να σπάσουμε» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.



    Αιχμές για τα περί διαγραφών
    Έναν άλλο τύπο ηγέτη χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Ευ.Βενιζέλος

    «Το δίλημμα είναι ιστορικό» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος

    Ανάγκη από έναν άλλου τύπου πολιτικό ηγέτη έχει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε σε ομιλία του στο Αργος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν γίνεται να συζητούμε με όρους «σταλινίζοντες» είπε για τα περί διαγραφών, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα διαγράψει κανέναν.




    Kάτι ψέλλισε κι η μαϊμού ο Σκανδαλίδης αλλά αφού οι δύο παραπάνω είναι οι μεγάλες ατραξιόν του τσίρκου, δεν έχει καμμία σημασία τι είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2000 ευρώ από μένα σε όποιον βρει τον ταρίφα με αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΒ 1002 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΘΙΚΟΣ

    1.Μητσοτάκης
    2.Ψωμιάδης
    3.Σημίτης
    4.Πρετεντέρης
    5.Τρέμη
    6.Μπόμπολας
    7.Γ.Κουρής
    8.Λαμπράκης
    9.Παπαντωνίου
    10.Κουλούρης
    11.Πρωτόπαπας
    12.Δρυς
    13.Νεονάκης
    14.Αρ-πάχτας
    15.Μανίκας
    16.Μιλένα
    17.Βερελής
    18.Τσουκάτος
    19.Ψυχάρης
    και
    GUEST STAR ο Φασούλας με την...Κόχειλα

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ...ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ...ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

    ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ
    (ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΜΕΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση