GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχέδιο "ανώδυνης" διαδοχής του Χριστόδουλου...

... είχε στα σκαριά το περιβάλλον του. Πώς θα εκλεγόταν αρχιεπίσκοπος ο Σύρου Δωρόθεος. Ποιος είναι ο "Λαλιώτης", ο "Αλογοσ...

... είχε στα σκαριά το περιβάλλον του. Πώς θα εκλεγόταν αρχιεπίσκοπος ο Σύρου Δωρόθεος. Ποιος είναι ο "Λαλιώτης", ο "Αλογοσκούφης" και οι άλλοι ρόλοι στη Μονή Πετράκη. Αποκλειστικό εκκλησιαστικό ρεπορτάζ για το Press-gr
.
Γράφει ο
Μέγας Ιερομνήμων
.
Το άμεσο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, φοβούμενο την εκπαραθύρωσή του και την εκδίωξη των μελών του από την περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής από τη διάδοχη κατάσταση. Έτσι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται, έπεσε μία πρόταση «παραχώρησης», ουσιαστικά, του αρχιεπισκοπικού θρόνου εφόσον προηγηθεί συμφωνία ανταλλαγμάτων.
Το πρόσωπο που θα καλείτο να αναλάβει το Θρόνο είναι ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος (φωτογραφία) και το πλάνο σχεδίου είχε ως εξής: Ο Αρχιεπίσκοπος επιστρέφοντας από τις Η.Π.Α. θα εκκινούσε ένα γύρο διαβουλεύσεων με τους Μητροπολίτες που ελέγχει (το μεγαλύτερο μέρος της Ιεραρχίας), στους οποίους θα πρότεινε ως διάδοχό του το Δωρόθεο. Με την προϋπόθεση ότι η πρότασή του δε θα συναντούσε ιδιαίτερες αντιδράσεις και με διαφαινόμενη μία, έστω και οριακή, πλειοψηφία, θα συγκαλούσε την Ιεραρχία, εκτάκτως, και αφού έδινε την παραίτησή του θα προχωρούσαν, άμεσα, σε εκλογές.
Ο Μητροπολίτης Σύρου εκλεγόμενος Αρχιεπίσκοπος θα διατηρούσε τους συνεργάτες του Χριστόδουλου στη θέση τους ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να συγκυβερνά για όσο διάστημα διατηρούσε τις δυνάμεις του. Η πρόταση αυτή είναι ιδιαίτερα ελκυστική για το «χριστοδουλικό» περιβάλλον αλλά φαίνεται πως προσκρούει σε ικανή μερίδα συντηρητικών Ιεραρχών, που βλέπουν με καχυποψία το Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος τους φαίνεται ως προσωπικότητα με πολύ προωθημένες θέσεις. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη αντίδραση για την εκλογή Δωροθέου στη Μητρόπολη Σύρου, το 2002, είχε προκληθεί από την ίδια τη «Χρυσοπηγή» και τον πνευματικό πατέρα του Αρχιεπισκόπου, τότε Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο με τη συμπαράσταση φυσικά των άλλων μελών της οργάνωσης (Καλαβρύτων, Σάμου, Δημητριάδος). Τότε είχε υπερισχύσει η θέληση του Αρχιεπισκόπου και του λαού της περιφέρειας της Μητρόπολης, που επιθυμούσε την εκλογή του ντόπιου Δωρόθεου (οι Συριανοί είχαν προειδοποιήσει πως αν ερχόταν άλλος Μητροπολίτης θα τον «έπαιρναν με τα λουκούμια»).
Οι άμεσα θιγόμενοι σε περίπτωση μη εκλογής συμπαθούντος Αρχιεπισκόπου είναι:
1. Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός. Ο «Λαλιώτης» του Χριστόδουλου. Πρώην manager ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πρόσωπο με ύποπτες διασυνδέσεις και βρώμικο ρόλο σε πολλές υποθέσεις. Έχει τοποθετηθεί Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αν και σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αυτή τη θέση αναδεικνύονται μόνο άγαμοι κληρικοί (Αρχιμανδρίτες). Παλαιότερα κυκλοφορούσε και σενάριο εκλογής του σε Μητροπολίτη με την «οικειοθελή» αποχώρηση της συζύγου του σε μοναστήρι.
2. Κωνσταντίνος Πυλαρινός. Ο «Αλογοσκούφης» του Χριστόδουλου. Ο Διευθυντής Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο) υπήρξε, επί Κ. Μητσοτάκη, Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γενικός Γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών, βουλευτής Επικρατείας και ευρωβουλευτής. Άτομο με σημαντική επιρροή στον Αρχιεπίσκοπο και σε εκκλησιαστικούς κύκλους εξαιτίας της θέσης του και στενός φίλος του μεγαλοεκδότη Δημ. Λαμπράκη.
3. Δημήτριος Φουρλεμάδης. Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» είναι από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Χριστόδουλου. Διαχειριστής μεγάλων οικονομικών ποσών, τα οποία συγκεντρώνονται σε αυτόν τον κύριο φορέα δράσης της Αρχιεπισκοπής. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση στη Ρουμανία, όπου μέσω φιλικών του διασυνδέσεων στην ελληνική πρεσβεία, αναλάμβανε την προώθηση της έκδοσης αδειών παραμονής με οικονομικό αντάλλαγμα. Κατά καιρούς είχε αναμειχθεί και σε διάφορες άλλες «παράτυπες» υποθέσεις. Αρχικά ανήκε στο περιβάλλον «αντιπολιτευόμενων» Μητροπολιτών αλλά με τους κατάλληλους χειρισμούς βρέθηκε στον αρχιεπισκοπικό κύκλο.
4. Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος. Το αγαπημένο παιδί του Αρχιεπισκόπου. Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Δημητριάδος επί Χριστοδούλου προοριζόταν για διάδοχός του εκεί. Το γεγονός ότι άργησε να πάρει το πτυχίο της Θεολογίας τον εμπόδισε να αναλάβει τη θέση (και εδώ στο παρασκήνιο βρισκόταν η Χρυσοπηγή και ο Καλλίνικος, ο οποίος ήθελε να προωθήσει το δικό του ,τότε, Πρωτοσύγκελο και σημερινό Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο). Βρέθηκε στο κέντρο των σκανδάλων του 2005, σχετιζόμενος με τον Ιάκωβο Γιοσάκη και τον Κολοσούσα, νυν Νικολαΐδη, και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επιθυμεί διακαώς να αποκατασταθεί σε άλλη Μητρόπολη.
5. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου. Παλιός εκπρόσωπος τύπου του Αρχιεπισκόπου και σημερινός Διευθυντής του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την περίοδο των σκανδάλων είχε μπλεχτεί στην υπόθεση με τις ανύπαρκτες κασέτες του Ζακύνθου και πατώντας την μπανανόφλουδα βρέθηκε στο περιθώριο. Γενικά είναι αντιπαθής σε πολλούς Μητροπολίτες γιʼ αυτό και μέχρι σήμερα δεν εξελέγη. Και αυτός προαλειφόταν για Μητροπολίτης. Προφανώς ανυπόστατες και κακόβουλες φήμες τον φέρουν ως πατέρα ανηλίκου τέκνου. Πλάι σε αυτούς υπάρχουν και πολλοί άλλοι με χαμηλότερες θέσεις στην Αρχιεπισκοπή.
Σήμερα η Αρχιεπισκοπή διοικείται -ουσιαστικά- από τον ηγούμενο της Μονής Πετράκη Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μπιζαούρτη, τον οποίο άφησε «αντʼ αυτού» ο π. Θωμάς Συνοδινός.

82 σχόλια

  1. Ξεχυλίζει η πίστη αυτών των ανθρώπων. Μόνο που τους βλέπω στις φωτογραφίες πείθομαι για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά γράψτε κάτι περισσότερο γι'αυτόν τον Θωμά Συνοδινό. Εγώ τον ήξερα τότε που δούλευε ως αρχιλογιστής στα πλοία. Τι ιστορία κι αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο ο Συνοδινός?? Όλοι μαφιόζοι είναι εκεί! Και θάταν περίεργο με τόσο χρήμα να μαζεύονται άλλοι εκτός από μαφιόζους (δικά μας χρήματα, για όσους το έχουν ξεχάσει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @12:49
    Ο άνθρωπος ξέρει τι λέει ! Μαζί του εργάστηκα τότε που ήταν ο Συνοδινός στην εταιρεία KARAGEORGIS LINES με τα πλοία Πάτρα-Αγκόνα 1978-1996. Αδίστακτος άνθρωπος και των παρασκηνίων. Η γυναίκα του ;; ...Ενα άβουλο πλάσμα. Οι παπάδες και τότε έρχονταν στα γραφεία της εταιρείας. Μερικοί, δε απ' αυτούς είχαν τότε και τζάμπα κρουαζιέρες με διάφορα "ιερατικά" προσχήματα. ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ Αρχιλογιστής, παρά άνθρωπος της κουζίνας του πλοίου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λόγου γενομένου προ ημερών περί διαδοχής, είχε γράψει κάποιος ότι «το άμεσο ζητούμενο είναι να ξεβρωμίσει η Αρχιεπισκοπή από τον Χριστόδουλο και την κλίκα του. Τα υπόλοιπα τα βλέπομε».
    Τώρα μαθαίνομε ότι μεθοδεύεται η διατήρηση της κλίκας. Τόσο ισχυρή είναι η αισχρότητα του Χριστόδουλου, ώστε και μετά τον θάνατό του να μολύνει την Αρχιεπισκοπή; Η Σύνοδος οφείλει να απαλλάξει την Αρχιεπισκοπή από τα χριστοδουλικά καθάρματα ή να αναθέσει το έργο αυτό ορισμένως στον νέο Αρχιεπίσκοπο. Στην παρακίνηση της Συνόδου προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να συμβάλει και το press-gr και με άρθρα όπως το υπέροχο προς σχολιασμόν του Μεγάλου Ιερομνήμονος.
    Χθόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, το ξαναάπα και σε άλλο ποστ. Εσείς οι αριστεροί καλό είναι να μην πάτε να κάνετε τον έξυπνο στα εκκλησιαστικά γιατί έχετε βαθειά άγνοια και καρφώνεστε.

    Ακούστε λοιπόν να μαθαίνετε. Σε αντίθεση με όσες μαλακίες έχουν γραφτεί ο Χριστόδουλος ΔΕΝ είναι πολύ αρεστός στους μητροπολίτες εδώ και καιρό ακριβώς επειδή δεν ασχολείται με το να κάνει την εκκλησία πλουσιότερη. Σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα "μουλωχτούς" αρχιεπισκόπους που έμεναν μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά υπογείως εξεβίαζαν προθυπουργούς γιά να πάρει το ένα ή το άλλο η εκκλησία επί Χριστόδουλου οι μητροπολίτες δεν βγάζουν πιά τα φράγκα που έβγαζαν και κατηγορούν
    την επικοινωνιακή πολιτική του Χριστόδουλου που άνοιξε τις κερκόπορτες της διαφάνειας. Υποθέτω ότι όλοι προσέξατε ότι στο ταξίδι αυτό στην Αμερική δεν ακολούθησαν ούτε πήγαν να επισκεφτούν διάφοροι Μητροπολίτες όπως θα περίμενε κανείς.

    Ο Χριστόδουλος ήταν κεφάλαιο γιά την Εκκλησία της Ελλάδας η οποία δυστυχώς θα ξαναγυρίσει τώρα στην αδιαφάνεια και στον μυστικό πλουτισμό. Παρά τα όσα έχει ακούσει, ο Χριστόδουλος ήταν ο πιό μοντέρνος αρχιεπίσκοπος και ο μόνος που συνειδητά απέρριπτε το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας λόγω πατριωτισμού (παρά το ότι ένας διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας θα αποβεί υπέρ της εκκλησίας όπως άλλωστε έγινε και με τους Καθολικούς).

    Σε 20 χρόνια θα θυμόμαστε το Χριστόδουλο σαν μία αναλαμπή μέσα στην θολούρα των μετριοτήτων που θα ακολουθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΆΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΦΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως χειρότερος "Χριστόδουλος" από τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο να ξέρετε οτι δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς το άμεσο ζητούμενο δεν είναι όπως γράφεις φίλε 2.08 «το άμεσο ζητούμενο είναι να ξεβρωμίσει η Αρχιεπισκοπή από τον Χριστόδουλο και την κλίκα του. Τα υπόλοιπα τα βλέπομ廨, αλλά πως θα ξεβρωμίσει η Ελλάδα από τέτοιους θρησκόληπτους ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος είναι ο διαχωρισμός της θρησκείας από το κράτος και φορολογήσει των θρησκειών, Ισλάμ, χριστιανισμού, ιουδαϊσμού. Όμως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ανίκανων πολιτικών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, άλλα πρεσβεύουν. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς 3.22

    Δεν είσαι ανόητος, αλλά εγκάθετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο μητροπολίτης του νησιού που αναφέρεται στο τέλος του άρθρου, μήπως είναι ο Σύρου, γιατί έτσι προκύπτει από παρόμοια άρθρα της ίδιας εποχής.


    Μητροπολίτες στο μάτι του κυκλώνα
    Date: Monday, February 07 @ 13:15:10 EST
    Topic: Ελλάδα


    ΑΘΗΝΑ.- Της Μαρίας Αντωνιάδου
    ¶ναυδη η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όλοι οι Αρχιερείς που εμπλέκονται στο χορό των καταγγελιών είναι λίγο ως πολύ γνωστοί. Κάποτε ήταν πανίσχυροι σήμερα βάλλονται απο παντού και δείχνουν αδύναμοι να σταματήσουν το τσουνάμι που στο πέρασμα του κινδυνεύει να παρασύρει τους ίδιους, τον Αρχιεπίσκοπο ακόμη και τους πιστούς οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται.

    Δυο Μητροπολίτες βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα και σύμφωνα με πολλούς Ιεράρχες πρέπει να θυσιαστούν, όπως έγινε με την Ιφιγένεια:
    Ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων: Πρόκειται για έναν περίεργο κληρικό ο οποίος έχει αναπτύξει τους δική του πολιτεία. Ενδεικτικό της αντίληψης που έχει διαμορφώσει με το πέρασμα των χρόνων είναι οτι αποφεύγει ακόμη και να δηλώσει την ημερομηνία γεννήσεως του.
    Απο τα νεανικά του χρόνια έως σήμερα υπηρέτησε σε καίριες και νευραλγικές υπηρεσίες της Συνόδου. Το πέρασμα του απο το Παρίσι για σπουδές του έδωσε την ευκαιρία όταν ακόμη ήταν νέος Αρχιμανδρίτης να υπηρετήσει ως Πρακτικογράφος της Συνόδου και Γραμματέας της Θρησκευτικής υπηρεσίας Διαφωτίσεως του Τύπου.

    Την 1η Σεπτεμβρίου του 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου όπου και υπηρέτησε επί 17 χρόνια. Το 1994 εξελέγη Μητροπολίτης Αττικής. Η μετάθεση του πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη εποχή για την Ιεραρχία. Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Νικόδημος προσπαθούσε να επανέλθει και πάλι στην επαρχία του. Τα επεισόδια με τους πιστούς έξω απο τους Ναούς αποτελούσαν μία σκληρή πραγματικότητα. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ επιθυμούσε να εκλέξει Μητροπολίτη Αττικής τον σημερινό Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Συνετό.

    Όμως η πλειονότητα της Ιεραρχίας συντάχθηκε με τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και σημερινό Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο. Με την στήριξη των μελών της Μοναστικής Αδελφότητας «Χρυσοπηγή», των Ιερωνυμικών Μητροπολιτών και των περισσοτέρων απο τους επίδοξους διαδόχους του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ο κ. Χριστόδουλος αντιπαρατέθηκε στην εκλογή του κ. Χρυσοστόμου και εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Αττικής τον κ. Παντελεήμονα. Η εκλογή του κ. Μπεζενίτη ήταν εύκολη αφού έπρεπε να αποσπάσει τα 2/3 της Ιεραρχίας όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας για τις περιπτώσεις της μετάθεσης αλλά τελικά αυτή μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στον κ. Χριστόδουλο.

    Απο το 1994 οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης Αττικής συγκρούστηκε με κληρικούς της επαρχίας του, τις μοναχές του πανίσχυρου Μοναστηριού του Οσίου Εφραίμ, τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Νικόδημο, με γνωστούς Ιεράρχες ακόμη και με πιστούς. Κατηγορήθηκε οτι συγκέντρωνε στην Μητρόπολη του ιερείς πολλαπλώς αμφισβητούμενους ανάμεσα τους και ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Γιοσάκης.

    Διαθέτοντας ο κ. Παντελεήμων την πλουσιότερη Μητρόπολη της χώρας κατάφερε να μαζέψει πολλά χρήματα τα οποία έχει επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια και ακίνητα. Η παρουσία του σε γάμους πλουσίων των Βορείων προαστίων, σε βαφτίσεις, κηδείες και μνημόσυνα του εξασφάλιζαν ένα μεγάλο εισόδημα και πολλές γνωριμίες.

    Το 2001 δεκάδες κασέτες που παραδόθηκαν στην Σύνοδο εμφάνιζαν τον Μητροπολίτη είτε να συνομιλεί με άγνωστο άνδρα είτε με τον δικηγόρο του για υποθέσεις του κ. Παντελεήμονα που εκκρεμούσαν στα δικαστήρια. Η Ιερά Σύνοδος διεξήγαγε έρευνα όμως το θέμα έκλεισε.

    Απολάμβανε της εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου γι αυτό και τον όρισε Πρόεδρο των Επιτροπών Διοορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών θεμάτων.

    Με απόφαση της η Σύνοδος έθεσε τον Μητροπολίτη Αττικής σε εξάμηνη αργία και όρισε τοποτηρητή τον Αρχιεπίσκοπο.

    Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος: Πρόκειται για το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου. Απο το 1975 οπότε και βρέθηκε κοντά στον κ. Χριστόδουλο στην Μητρόπολη Δημητριάδος δεχόταν την αμφισβήτηση των μελών της «Χρυσοπηγής» με πρώτους τους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Καλλίνικο και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο. Το 1976 προσπάθησε να γίνει μέλος και ο ίδιος της «Χρυσοπηγής» έμεινε όμως στο Μοναστήρι μερικούς μόνον μήνες. Ταυτόχρονα ο κ. Θεόκλητος δεχόταν και την αμφισβήτηση των υπολοίπων στενών συνεργατών του κ. Χριστόδουλου, Μητροπολιτών σήμερα Καισαριανής κ. Δανιήλ και Κερκύρας κ. Νεκτάριου.

    Εναντίον των κινήσεων του κ. Θεοκλήτου τάχθηκε πολλές φορές και ο πρωτοπρεσβύτερος κ. Θωμάς Συνοδινός. Οι κύριοι Θεόκλητος και Συνοδινός συγκρούστηκαν πολλές φορές στο Βόλο, ιδιαίτερα την εποχή που ο κ. Θεόκλητος ήταν πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και ο κ. Συνοδινός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. Ο κ. Θεόκλητος ήταν ο πρώτος Βολιώτης συνεργάτης του κ. Χριστόδουλου. Ο κοινωνικός του χαρακτήρας και η φτωχή καταγωγή του τον έκαναν αγαπητό. Συγκέντρωνε διαρκώς νέα παιδιά γύρω του όπως είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Γενικός Διευθυντής Ταμείου Προνοίας των Κληρικών κ. Αχίλλιος Σιόκας.

    Οι χειροτονίες νέων κληρικών αποτελούσαν πολλές φορές αιτία συγκρούσεων στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κληρικού που ο κ. Χριστόδουλος χειροτόνησε με πρόταση του κ. Θεοκλήτου και στην συνέχεια αυτοχρίστηκε σε Επίσκοπο Νηλείας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Όλοι οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου τον προέτρεπαν να μην δεχθεί την πρόταση του κ. Θεοκλήτου όμως ο ίδιος τον άκουσε, και όπως επισημαίνεται, απο πολλές πλευρές, «την πάτησε».

    Η υπόθεση με τον Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Ζούγλα» λέγεται οτι αγγίζει άμεσα τον κ. Θεόκλητο. Ο Πέτρος, όπως ήταν το όνομα του Βορειοηπειρώτη ήταν πνευματικό παιδί του κ. Θεοκλήτου γι αυτό και τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως όπου εργαζόταν και άλλα παιδιά του.

    Ο κ. Χριστόδουλος επιθυμούσε για διάδοχο του στην Μητρόπολη Δημητριάδος τον κ. Θεόκλητο. Οι έντονες όμως αντιδράσεις των μελών της «Χρυσοπηγής», των στενών του συνεργατών αλλά και ορισμένες προκηρύξεις που πετάχτηκαν στον Βόλο εξανάγκασαν τον Αρχιεπίσκοπο να αλλάξει τα σχέδια του. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη το 1999 και απο την πρώτη στιγμή άρχισε να δέχεται την κριτική του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνου ο οποίος κατήγγειλε οτι συνελήφθη μαζί με τον Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα σε μπαρ των Τρικάλων.

    Για αυτή την υπόθεση ο Μητροπολίτης θα απολογηθεί εγγράφως μεθαύριο στην 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

    - Ο μέχρι στιγμής άγνωστος: Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται οτι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

    *** Η κ. Μαρία Αντωνιάδου είναι εκκλησιαστική συντάκτρια του «Βήματος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι .
    Είναι γνωστόν ότι για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη του προέδρου του, θα στηθούν στους 950 Καποδιστριακούς δήμους και σε άλλα 550 σημεία που θα υποδείξει το κόμμα 5-6.000 κάλπες.
    Από την πρόχειρη διακήρυξη για το στήσιμο αυτής της γιγαντιαίας εκλογικής μηχανής, προκύπτει ότι, κατά τις εκτιμήσεις και τους υπολογισμούς του κόμματος μας , θα ψηφίσουν περίπου 1.500.000 ψηφοφόροι (μέλη και φίλοι) στα 1.500 εκλογικά κέντρα τα οποία θα είναι διασυνδεδεμένα on-line και θα μπορούν να πιστοποιήσουν την ταυτότητα των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.
    Με ιδιαίτερη θλίψη παρακολουθώ και καταγράφω τους μηχανισμούς των δυο μονομάχων να έχουν μπει σε πλειοδοτικό ανταγωνισμό με κατηγορίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, οι μεν εναντίον των δε, ελαχιστοποιώντας τις ελπίδες να βγει το ΠΑΣΟΚ αλώβητο από αυτή τη διασπαστική (κατά τα μέχρι σήμερα φαινόμενα) διαδικασία. Το κόστος βέβαια αυτής της άνευ όρων και ορίων διαμάχης των νεοδελφίνων και νεοπαραγόντων και των δυο πλευρών, που ρητορεύουν στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στις στήλες των εφημερίδων, βαθαίνοντας το χάσμα που έχει ανοίξει, θα το πληρώσει ως συνήθως, η δημοκρατική παράταξη, την ενότητα της οποίας υπονομεύουν και οι δυο με ελαφρότητα. Μακάρι να διαψευστούμε και να δούμε όλοι εμείς οι γνήσιοι δημοκράτες και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ότι ο γιγαντιαίος αυτός μηχανισμός που θα στηθεί την Κυριακή στις 11 του Νοεμβρη να είναι το εφαλτήριο και η μεγάλη προίκα στην νικητή για την μεγάλη ανατροπή της πιο άθλιας διακυβέρνησης που κακή μας τύχη μας έλαχε και έχει ενσκήψει επί δικαίων και αδίκων…
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι .
    Επικοινωνώντας αυτές τις ημέρες με πολλούς φίλους και γνωστούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μεταφέρω εδώ το δίλημμα τους και τις σκέψεις των που δεν βλέπω να καταγράφονται σε καμιά δημοσκόπηση!!
    ΤΙ να σου κάνει κι ο απλός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που, ενώ περιμένει να ακούσει πολιτικές προτάσεις και τοποθετήσεις πάνω στα καυτά προβλήματα -που αργά ή γρήγορα θα κληθεί η αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει στη Βουλή και στους δρόμους- ακούει «έξυπνα λόγια» και μόνο λόγια! Θαρρείς και οι αρχηγοί στην εποχή μας ψηφίζονται από τα ωραία λόγια τους. Υπάρχει όμως και το παρελθόν του καθενός τους , και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λογαριάσουν το πώς αντέδρασε ο καθένας από τους υποψήφιους σε καίρια θέματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό το λαό μας.
    Η βασική σκέψη μπορεί να συμπυκνωθεί στο δίλημμα μικροπροθεσμη ψήφος η μακροπρόθεσμη? Ο κάθε ένας από εμάς έχει την άποψη του ,τις ιδέες του τις επιδιώξεις του με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας μας όπως βασικά λειτουργεί ο οπαδός της ευρείας δημοκρατικής παράταξης.

    Εν πάση περιπτώσει είναι καιρός η λεγόμενη βάση του κόμματος που θα κληθεί να αποφασίσει σε περίπου ένα μήνα, να σκεφθεί όχι μόνο μακροπρόθεσμα («ποιος είναι ικανότερος αντίπαλος του κ. Καραμανλή»), αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα («ποιος είναι ικανός να δώσει προοπτική στο κίνημα»). Περισσότερη σκέψη, λοιπόν, και πιο σφιχτή ψήφος ! Και όπως είπαμε το ΠΑΣΟΚ είμαστε εμείς και δεν το χαρίζουμε σε κανένα.
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κατεβαστε ενα trailer τσοντας πολυ καλο απο εδω
    http://rapidshare.com/files/21892258/bim2s0.rar

    για αποσυμπιεση αρχειου δωστε κωδικο jonyrotten

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε σάπιε jonny (jonnyrotten) εισαι αλλού για αλλού.
    Αν θέλεις συνδρομή στο rapidshare δώσε καλύτερα 20 ευρώ για ένα χρόνο παρά με το να κάνουμε download να προσπαθείς να μαζευεις πόντους.Εισαι ξεφτίλας και μαλάκας.

    tn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ PRESS-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @8:05 πμ Φιλόλαε, η πρότασή σου δεν αντιφάσκει προς τη δική μου ούτε την αίρει. Αυτό που ζητάς, με το οποίο συμφωνώ, είναι στόχος σε μάκρος χρόνου. Και η επιδίωξη του μακροπρόθεσμου δεν σημαίνει εγκατάλειψη των έμπροσθεν ημών και παρά πόδας: να ξεκουμπιστεί τάχιστα από την Αρχιεπισκοπή ο Χριστόδουλος και η κλίκα του.

    @9:30 πμ babis, δεν αισχύνεσαι λίγο; Γιατί παρεμβάλλεις άσχετο προς το συζητούμενο θέμα σχόλιο; Κάτι τέτοιες αθλιότητες, σαν τη δική σου, αναγκάζουν και το press να ενεργοποιεί τον μετριασμό σχολίου, που μας δυσαρεστεί όλους. Το ήθος σου να μην το τεχνουργείς μόνο στα γραπτά σου, να το δείχνεις και με τον τρόπο σου.
    Χθόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος, να τις αφαιρεθούν και οι διακατεχόμενες εκτάσεις (κτήματα που κατέχει χωρίς συμβόλαια, σίγουρα καταπατημένα) και να αφεθεί, έστω και με αυτά τα κτήματα που κατέχει με "χρυσόβουλα" Βυζαντινών αυτοκρατόρων και πατριαρχών ή με τουρκόχαρτα, να περπατήσει στο δρόμο της ως "εκκλησιαστικό ίδρυμα ιδωτικού δικαίου".

    Φυσικά, καμιά επιρροή στην εκπαίδευση, καμιά στα σχολικά βιβλία, καμιά στο στρατό, στην αστυνομία και όπου αλλού ξεφυτρώνει... Αν αξίζει, αν έχει να προσφέρει κάτι, θα επιβιώσει στην καθημερινή ζωή, αλλιώς θα παρουσιάζει πότε πότε κανένα πτώμα, καμιά παναγίτσα που κλαίει για να μαζεύει το χρήμα από τα γερόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνέχεια του προηγούμενου, 11.20:

    Και φυσικά, πλήρως φορολογούμενη, με οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους, εφόσον διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και δωρεές, όπως κάθε οργανισμός και κάθε εταιρία, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Μέγαρο Μουσική και το Ωνάσειο Ίδρυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τι ασχολείστε μωρέ? και τι έγινε όποιος και να βγει. παπαδολάγνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλος αυτός ο συρφετός των ρασοφόρων υποκριτών με την περίεργη ζωή με τους Κωλοσούζες και τους Θεόκλητους, τρώει και πίνει με τα λεφτά μας και περνάει μπέικα. Να φύγει η Εκκλησία από το κράτος. Δεν γουστάρω να πληρώνω τα ρεζιλίκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για τον Πατρών τι γνώμη έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα πραγματα ειναι απλα. Διαχωρισμος εκκλησιας-κρατους. Οποιος θεωρει τον εαυτο του πιστο μιας θρησκειας να το δηλωνει στην φορολογικη του δηλωση και να συμφωνει στο να κρατειται ενα ποσοστο απο το εισοδημα του υπερ της εκκλησιας του. Τα υπολοιπα ειναι εκ περισσου, ενδεχομενως και εκ Περισσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. (Από το ΒΗΜΑ του Σαββάτου)

    Οσο κι αν μοιάζει κυνικό, η μάχη για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου έχει ήδη αρχίσει. Αλλά όσο κυνικό και να μοιάζει, εξελίσσεται προς το παρόν με πολύ λιγότερο κυνισμό από την εκλογή αρχηγού στο ΠαΣοΚ. Ακόμη περισσότερο που, σε αντίθεση με τους πασόκους, οι ιεράρχες δείχνουν να ξέρουν τι ψάχνουν: έναν Προκαθήμενο διαφορετικόν από τον προηγούμενο.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σφράγισε έντονα με την προσωπικότητά του την Εκκλησία της Ελλάδος- αρνητικά για τους μεν, θετικά για τους δε, στις παρούσες συνθήκες δεν έχει ιδιαίτερη σημασία... Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τον ρόλο που προσπάθησε να υποδυθεί ή να δημιουργήσει, αλλά είναι προφανές ότι διεκδίκησε έναν ρόλο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που διαδραμάτιζε ως τώρα ο εκάστοτε Προκαθήμενος της Εκκλησίας. Εναν ρόλο έντονης πολιτικής, ιδεολογικής και επικοινωνιακής παρέμβασης. Το ερώτημα είναι τι θα επιλέξει εφεξής η Ιεραρχία. Θα επιχειρήσει να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση και να κεφαλαιοποιήσει κεκτημένα, αν υπάρχουν κεκτημένα από αυτή τη δραστηριότητα; Ή θα προσπαθήσει να χαμηλώσει τόνους, να κλείσει μέτωπα και να διορθώσει υπερβολές; Τι θα εκλέξει δηλαδή η Ιερά Σύνοδος; Αρχιεπίσκοπο ή αρχηγό στο «κόμμα του Θεού»;

    Είναι ασφαλώς πολύ νωρίς για να δοθεί απάντηση, αν και οι καλώς πληροφορημένοι θεωρούν ότι (προς το παρόν) φαίνεται να επικρατεί η λογική της διόρθωσης και όχι της επιμονής. Οι Αγιοι Πατέρες δηλαδή δείχνουν να αντιλαμβάνονται αυτό που αδυνατεί να κατανοήσει το ΠαΣοΚ: ότι κάθε διαδοχή εμπεριέχει ταυτοχρόνως και στοιχεία ρήξης και λογική συνέχειας και η επιτυχής διαδοχή κρίνεται από την ικανότητα να αφομοιώσει και τα δύο. Αυτό ακριβώς που δεν κατάφερε να κάνει ο Γ.Παπανδρέου, μετά το 2004. Θα μου πείτε βεβαίως ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μακρά πείρα διαδοχών, μεγαλύτερη από το ΠαΣοΚ. Και αντιλαμβάνεται ότι ο διάδοχος πρέπει να είναι συμπληρωματικός του προκατόχου του. Ούτε ίδιος ούτε ανταγωνιστικός. Μετά την υποτονική και εσωστρεφή περίοδο των τελευταίων ετών του Σεραφείμ, ήλθε σχεδόν φυσιολογικά η εξωστρεφής παρεμβατικότητα του σημερινού Αρχιεπισκόπου. Και τώρα το εκκρεμές θα σταθεί φυσιολογικά κάπου στη μέση.

    Υπό αυτή την έννοια, το «κόμμα του Θεού» μάλλον θα μπορέσει να χειριστεί τη διαδοχή ενός χαρισματικού ανθρώπου χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς. Σε αντίθεση με το ΠαΣοΚ. Οπου τίποτε χαρισματικό δεν φαίνεται να συνοδεύει την αντίστοιχη διαδικασία.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κατ αρχήν το μόνο που πληρώνει το κράτος στην Εκκλησία είναι οι μισθοί των ιερέων και αυτό γιατί η εκκλησία παραχώρησε στο κράτος την περιουσία της τη δεκαετία του 50. Αυτή ήταν η συμφωνία τότε.

    Πέραν τούτου ουδέν. Οι παπάδες δεν τρώνε λοιπόν τα λεφτά σου. Υπάρχουν συμπολίτες μας που τους δίνουν έναν κόσμο λεφτά. Από αυτά τρώνε. Αλλά γι αυτά εσένα δε σου πέφτει λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 12:49

    Έχεις δίκιο ήταν αρχιλογιστής στην εταιρία του Καραγιώργη .
    Άφησε την λογιστική πριν αρκετά χρόνια και έγινε παπάς .
    Σαν άνθρωπος είναι πολύ καλός.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Einai idiaitera dramatiko na vlepeis enan pragmatika xarismatiko anthrwpo, synaisthhmatiko, kaloproaireto, xamogelasto kai -oso kai an merikoi den to dexontai- anoixto myalo opws o Arxiepiskopos na plhrwnei to vary timhma ths parakoimwmenhs entelws diftharmenhs, kai parakmiakhs aylhs tou,stelexwmenhs apo ena swro lamogia pou kamia sxesh den exoun me to ekklhsiastiko hthos alla antithetws mia zwh ton eksethetan kai katarrakwnan to kyros tou oikodomhmatos tou opoiou hgeito o prostaths tous.

    Kai aytoi anti na ton prostateyoyn kai na apozhtoyn na ton enisxyoun pros ta anw , ekanan kai kanoun to pan na ton katarrakwnoun exontas thn allazoneia oti kaneis den mporouse na tous kounhsei, o,ti aisxh kai an ekanan.

    Oi anthrwpoi einai allou gi allou. Den tous apasxolei ti skeftetai o kosmos oute gia ton arxiepiskopo oute gia thn ekklhsia etsi opws thn katanthsan, oute kai gia to kostos ths dikhs tous emplokhs se apeira skandala gia ton arxiepiskopo kai gia ton thesmo pou yperaspizontai oi agnoi papades , kyriws eggamoi pou kseroun ti paei na pei ponos, agwnia anthrwpinh.

    sou lene eimaste pantodynamoi giati mas prostateyei o Xristodoulos. o,ti goustaroume tha kanoume giati exoume thn kalypsh kai ton flomwnan mia zwh me psemmata rixnontas lasph kai apomakrynontas tis ygeieis fwnes pou pragmatika ton ponousan, kai hthelan na ton prostatepsoun

    Opoios den eixe to diko tous "hthos" htan to mavro provato kai hlithios, prosforos mono gia ekmetalleysh kai eksontwsh apo tous ensarkwtes ths savouras . Gelousan eis varos olwn osoi htan entimoi kai me akeraia skepsh makria apo intrigkes kai vissodomismous ths klikas...

    Ti krima gia ton arxiepiskopo pou den phre to fraggelio kai epeidh htan ponopsyxos ginotan antikeimeno stygnhs ekmetalleyshs ths klikas...Siga mhn perimename twra na mathoume ta nea...Xronia vouize o Bolos gia to poion tou kathenos tous....vouikse kai to panellhnio. Kai??? ti egine????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Feroun atomo ths klikas ws anhlikou teknou??? XA !!!

    Na gelasoume twra?

    Poios ton exase ton antrismo gia na ton vroun oi sygkekrimenoi dieftarmenoi rasoforoi??

    Mh masate paides. Tetoies fhmes anekathen mono oi idioi diarreoyn diakaws prospathwntas na apotinaksoun apo panw tous kapoies alles... retsinies kai kousouria....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σωστός. Ακόμα και για τον πατριάρχη λέγανε ψέμματα στο kalami πως έχει γυιό. Σιγά μη έχει παιδιά το αδελφάτο της αυλής της Μπέμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Re ψευταρά 1:08 και τα κονδύλια της Ε.Ε. και η αφορολόγητη περιουσία και οι κρατικές δωρεές, και τα δις που τους μπουκώνει ο Αλογοσκούφης και οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και τα στρέμματα που χαρίζουν στο Βατοπέδιο οι Ρουσοπουλαίοι. Ποιόν δουλεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αυτο το μπλογκ εχει μια μανια με τον αρχιεπισκοπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ


    Ο ΕΙΣΠΑΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ
    ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ


    ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΞΥΓΚΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πάντως στην κηδεία του Χριστόδουλου θα δώσουν το παρόν εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι πάνω από 1 εκατομ. έλληνες και ελληνίδες. Παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις των αριστερων (ακόμα και τώρα που ο άνθρωπος αργοπεθαίνει) ο Χριστόδουλος συνεχίζει να είναι ο πιό δημοφιλής έλληνας. Ίσως αυτό είναι που τους τρομάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΣ 2 ΚΑΙ 3 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
    ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. H Eλλαδα παλευει εδω και αιωνες να απαλλαγει απο βδελλες και να ξαναβρει την αξιοπρεπεια και την αυτοτελεια της.

    Τα βυζαντινα περιττωματα και οι μεσαζοντες του Γιαχοβα που επεσαν σαν την ακριδα στην Ελλαδα, εστησαν επιχειρησεις και εταιρειες, συνδιαλεχτηκαν με αλλους εισβολεις και δεν φαινεται να παιρνουν την αποφαση απο μονοι τους να ξεκουμπιστουν απο τη χωρα.

    Ειναι ματαιο να περιμενουμε απο ανθρωποειδη να ξεκολλησουν απο το σωμα τής Ελλαδος, οπως θα περιμενε κανεις απο μια βδελλα που οταν εχει χορτασει, πεφτει απο μονη της στο εδαφος. Ειναι υπερβολικα τεμπεληδες για να τσακιστουν απο δω μεσα. Θα εξακολουθησουν να εξαπατουν οσους εχουν αγνοια για το ποιον τους και το βρωμικο ανθελληνικο τους παρελθον.

    Η λυσσα τους για τα κλοπιμαια ειναι απεριοριστη. Δυστυχως, τους συμπαραστεκονται και πολλοι διεφθαρμενοι υπηρετες τής Δικαιοσυνης` ελεεινα ανθρωπακια, ανικανα να νοιωσουν συμπονοια για τους απλους ανθρωπους και να τους γλυτωσουν απο τα παρασιτα.

    Ας ελπισουμε οτι συντομα το Διαδικτυο θα επιτρεψει στον κοσμο να καταλαβει τι γινεται γυρω του, και να παιξει τον καταγγελτικο του ρολο.

    Δεν θα αργησει ο κοσμος να διακρινει τον απαισιο ιστο που εχει αδιορατα τυλιχτει για να τον απομυζουν τα γυφτοπαρασιτα και να του αρπαζουν με τεχνασματα και θαυματα τον κοπο του.

    Ο οσιος Κλεφτης θα αποκαλυφτει, οσο κι αν προσπαθησουν πληρωμενα δημοσιοτσογλανια στις φυλλαδες τους να τον συγκαλυπτουν, σε συνεργασια με ελεεινους εισαγγελεις και βρωμικους βλαχοπολιτικαντηδες της πενταρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νέα δημοσκόπηση στο www.diastavroseis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε μεγάλε των 2:29 μμ που τα βρήκες αυτά που γράφεις? Στο blog του Ροΐδη? Εννοώ αυτά για το Βατοπέδιο.
    Αμφισβητείς ότι το 50 υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ εκκλησίας ελληνικού δημοσίου με το περιεχόμενο που ανέφερα? Τα κονδύλια της ΕΕ τα δικαιούται και τα παίρνει απευθείας από την ΕΕ όπως τα παίρνουν όλες οι Εκκλησίες της Ευρώπης. Όσο για τις φοροαπαλλαγές είναι λίγο πιο περίπλοκο αλλά κι εκεί έχεις άδικο. Σε όλη την ευρώπη οι συλλογικοί φορείς έχουν προνομιακή μεταχείριση και φυσικά και οι εκκλησίες. Εμείς γιατί? Αλλού μπορείς να πατήσεις και να ζητήσεις ελέγχους από ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά που επίσης γίνονται και τέτοιοι. Όσο γι αυτό που έγραψε άλλος αναγνώστης ότι η εκκλησία δε θα πρέπει να ανακατεύεται πουθενά θα απαντήσω το εξής. Ποιος θα ανακατεύεται δηλ. Οι συνδικαλιστές? Φορέας είναι νόμιμα λειτουργεί έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του. Είτε το θέλετε είτε όχι ελέγχει το 20% των Ελλήνων και θα πρέπει να τους σεβαστείτε. Αν είστε άθεοι ή άθρησκοι ή δεν τους πάτε κάντε πολιτικό γάμο, μη βαφτίζετε τα παιδιά σας και κάντε και πολιτική κηδεία. Μή δίνετε λεφτά στους παπάδες όπως δε δίνω κι εγώ και είστε μια χαρά.

    Στη Γερμανία υπάρχει πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας κράτους. Με βάση το σύνταγμα η εκκλησία έχει το δικαίωμα να επιβάλλει φόρο 8% επί του φόρου που πληρώνεις. Δηλ. καπέλο 8% στο φόρο. Αυτό το 8% εκπίπτει από το εισόδημα. Η εκκλησία ελέγχει μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων (γηροκομεία παιδικούς σταθμούς νοσοκομεία κλπ) Όποιος δεν πληρώνει το φόρο γιατί είναι δηλωμένος άθεος δε μπορεί να εργαστεί σε τέτοια ιδρύματα. Τέτοια πράγματα στην Ελλάδα δεν έχουμε και δε θέλω να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Κύριος Χριστόδουλος πάσχει από ηπατίτιδα Β και C .Γιατί δεν γίνεται γνωστό πως μεταδίδεται;;,
    Πώς μεταδίδεται η ηπατίτιδα Β;
    Η κύρια πηγή μόλυνσης είναι το αίμα των νοσούντων ατόμων. Οι τρόποι μετάδοσης είναι οι εξής:
    • Χρήση μολυσμένων οργάνων ( βελόνες, σύριγγες, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες κ.λπ.)
    • Σεξουαλική επαφή (ετεροφυλοφιλική, ομοφυλοφιλική)
    • Μόλυνση του νεογνού από πάσχουσα μητέρα, την ώρα του τοκετού.
    Η μετάγγιση μολυσμένου αίματος είναι σήμερα ένας σπανιότατος τρόπος μετάδοσης μιας και το αίμα ελέγχεται πολύ ικανοποιητικά σε όλες τις αιμοδοσίες. Από τον τρόπο μετάδοσης, διαμορφώνονται οι ομάδες ατόμων που έχουν μεγάλο κίνδυνο να μολυνθούν.
    Τέτοιες ομάδες είναι:
    • Χρήστες ναρκωτικών ουσιών
    • Ομοφυλόφιλοι
    • Εκδιδόμενες γυναίκες
    • Πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς
    • Αιμοκαθαιρόμενοι
    • Υγειονομικό προσωπικό
    • Συγγενείς φορέων
    • Ατομα με συχνή εναλλαγή ερωτικού συντρόφου
    • Προσωπικό φυλακών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ένας και ένας. Μπουμπούκια όλοι. Παρε τον έναν και βάρα τον άλλον. Κακοήθεις, ξεδιάντροποι, υποκριτές, ληστές και καπηλευτές τόσο της καλοσύνης και της ανοχής του Αρχιεπισκόπου όσο και σύμπασας της Εκκλησίας.

    Σα δεν ντρέπονται για την κατάντια του Αρχιεπισκόπου , εδώ που τον έφεραν, όλες αυτές οι μουλωχτές κατίνες που θα μας πουν πως γονιμοποιούν κιόλας μη τυχόν και εκλείψει το είδος τους. Ουδεις απο δαύτους ειναι νορμάλ ...Το κουσούρι καλά κρατεί.

    Και έλεος πια. Φτάνει η πιπίλα οτι η Εκκλησία συγχωρεί και γι αυτό αφήνει και την κατατρώγουν στο μεδούλι της όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι φιλόδοξοι και μαμονολάτρες επίδοξοι κατά τα άλλα διδάσκαλοι του πως όλοι εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να ζήσουμε , λες και αυτοί είναι ενάρετοι.

    Η Εκκλησία και οι υπόλοιποι Αρχιερείς -όσοι σέβονται το σχήμα τους τουλάχιστον- δεν πρέπει να επιτρέψει την διαιώνιση της διαφθοράς και της επιβίωσης αυτής της βρόμικης σκανδαλοθηρικής και σκανδαλοκατασκευαστικής κλίκας, που κατέστησε την Αρχιεπισκοπή άντρο κολάσεως και πόλο έλξης κάθε βρωμιάς

    Φτάνει πια. Οχι άλλη βρώμα και υποκρισία. Τον φάγαν τον Χριστόδουλο στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν αυτοί και του πουλάνε και εκδούλευση.
    Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δυστυχώς το άμεσο ζητούμενο δεν είναι όπως γράφεις φίλε 2.08 «το άμεσο ζητούμενο είναι να ξεβρωμίσει η Αρχιεπισκοπή από τον Χριστόδουλο και την κλίκα του. Τα υπόλοιπα τα βλέπομ廨, αλλά πως θα ξεβρωμίσει η Ελλάδα από τέτοιους θρησκόληπτους ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος είναι ο διαχωρισμός της θρησκείας από το κράτος και φορολογήσει των θρησκειών, Ισλάμ, χριστιανισμού, ιουδαϊσμού. Όμως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ανίκανων πολιτικών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, άλλα πρεσβεύουν. Φιλόλαος

    Λέγοντας μισές αλήθειες, καλύπτεις και το ψέμμα σου, πόλύξερε 4.11 κηφήνα ιερέα. Λέγεις στο δεύτερο πρόσωπο ψευδώς ότι "Στη Γερμανία υπάρχει πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας κράτους. Με βάση το σύνταγμα η εκκλησία έχει το δικαίωμα να επιβάλλει φόρο 8% επί του φόρου που πληρώνεις. Δηλ. καπέλο 8% στο φόρο. Αυτό το 8% εκπίπτει από το εισόδημα".

    Η Αλήθεια είναι ότι : Μόνον στους πιστούς τους μπορούν να επιβάλλουν φόρο οι χριστιανικές δικτατορικές θρησκείες. Οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν τίποτα και από τότε ΜΟΝΟΝ το 35% τους έχουν μείνει οι υπόλοιποι τους άφησαν στην βροχή. Για αυτόν τον λόγο, πωλούν εκκλησίες στην Ολλανδία.
    Ξέρεις ότι 600.000.000 είναι ο μισθός των ιερέων. Αν σταματήσουν σαν κηφήνες να παίρνουν μισθό οι ιερείς όπως ήταν πριν με τους δικτάτορες, τότε ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ των Ελλήνων. Δυστυχώς οι ΝΕΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέλουν σαν άχρηστοι πολιτικοί κάποιον φασίστα σύμμαχο και αυτός είναι οι ανθέλληνες μητροπολίτες. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Να ξεπατωθει η φαρα σας τραγοπαπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τι λες ρε πολύξερε 4.49? Σαφώς και μόνο στους πιστούς τους επιβάλλετε φόρος κι αν είσαι ορθόδοξος δεν πληρώνεις γιατί η ορθόδοξη εκκλησία δεν επιβάλει φόρο. Αυτό εννοούσα.

    Όσο για το άλλο που λες. Να δώσει πίσω το κράτος όλη την περιουσία που πήρε το 50 να μην ανακατεύεται στην αξιοποίησή της από την εκκλησία και να σταματήσει να καταβάλει τους μισθούς. Αλλά θες και την περιουσία φαγωμένη και τους παπάδες στο δρόμο. Ε δε γινεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο πρωην Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων
    για νεος Αρχιεπισκοπος!

    Μονο ενας τετοιος μαφιοζος μπορει να διοικησει την Εκκλησιαστικη Cosa Nostra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 3:06 μμ

    Στην κηδεία του θα πάνε οπωσδήποτε περισσότεροι από 1 εκατομμ. άνθρωποι, ίσως 4-5 θα έλεγα, για να βεβαιωθούν ότι πράγματι πέθανε και δεν πρόκειται να ξαναπεί ανέκδοτα, ούτε να κάνει μισαλλόδοξα κηρύγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 5:19 μμ

    Η περιουσία που ανέφερες ήδη 2-3 φορές είναι κυρίως διακατεχόμενες εκτάσεις, χωράφια και οικόπεδα που κατέχει η εκκλησία χωρίς χαρτιά (συμβόλαια) όμως, κάποιος μητροπολίτης δήλωσε ιδιοκτησία και τα διεκδικεί. Αυτά "παραχώρησε" η εκκλησία και ξέρει ποιες κυβερνήσεις και ποιους πολιτικούς είχε απέναντί της. Ο Καρατζαφέρης θάταν τότε αριστερός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 4.11 πμ
    Γραφεις:
    Φορέας είναι νόμιμα λειτουργεί έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του."

    Σου διαφευγει μια "μικρη" λεπτομερεια:

    Eιναι φορεας που εχει συσταθει για να ασχολειται με την ¨σωτηρια της ψυχης¨ και τα "επουρανια"

    Και εχει καταντησει να ασχολειται μονο με τα επιγεια.

    Γραφεις επισης
    Είτε το θέλετε είτε όχι ελέγχει το 20% των Ελλήνων και θα πρέπει να τους σεβαστείτε.

    Αυτο το "ελεγχει" που μαλλον σου ξεφυγε τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η λατινοεβραϊκη εταιρεια εκκλεζια κατεχει μεγαλο μερος ελληνικων εδαφων, χαρις στον αναλφαβητισμο των κατοικων.

    Οταν το ποσοστο των αναλφαβητων μειωθει, η Εκκλεζια θα αναγκαστει ( το κανει ηδη εδω και χρονια ) να επανδρωσει ( να εκπουστεψει ) αλλοδαπους βαλκανιους βαφτιζοντας τους απο σερβοβουλγαρους και αλβανους ομοφυλους τους σε Εκκλεζια-ομοφυλοφυλους-συνεργατες τους για να διατηρησουν τα κλοπιμαια. Αυτο, εως τη στιγμη που θα ψοφησει η φαρα τους και δεν θα ανανεωθει με αλλους βαρβαρους.

    Προσεχετε τα παιδια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 5:34 μμ Αυτά που λέω τα έχουν παραδεχτεί οι πάντες. Όλα τα χρόνια του βυζαντίου και της τουρκοκρατίας όλη η περιουσία των άκληρων πήγαινε στην Εκκλησία. Στο χωριό μου είχε το μισό χωριό. Μέχρι και ελιές είχε μεμονωμένες μέσα στο χωράφι του άλλου. Στο δικό μου είχε 2 ελιές. Δεν είναι λοιπόν αμφισβητουμενα οικόπεδα. Αλλά έτσι είστε εσείς οι αριστεροί. Να αρπάξετε και να καταστρέψετε την περιουσία του άλλου. Σου είπα θες το γερμανικό σύστημα? Κανένα πρόβλημα. Δώστε πίσω την περιουσία και μην πληρώνετε τους παπαδες. Θα πρέπει επίσης να δεχτείτε ότι η εκκλησία θα έχει τη δυνατότητα να χτίζει νοσοκομεία γηροκομεία κλπ και όποιος δεν πληρώνει το φόρο δε θα δουλεύει εκεί. Αν αυτό το σύστημα σας αρέσει εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 5:38 μμ Όταν έφτιαχναν ένα σημαντικό νόμο στην Ελβετία πριν από 2 χρόνια κάλεσαν την Εκκλησία να εκφέρει γνώμη. Αυτοί είναι προφανώς βλάκες. Εμείς είμαστε οι έξυπνοι. Μόνο κυριε ελέησον και τίποτε άλλο.

    Ναι η εκκλησία ελέγχει 20% και δε μου ξέφυγε. Είναι σκληρός πυρήνας των πιστών της. Που το πρόβλημά σου και τι σημαίνει αυτό δηλ. Οτι είναι άβουλα όντα? Όχι έχουν μια συγκεκριμένη στάση ζωής. Εσύ ζητάς να σεβαστούν την αθεΐα σου αλλά δε σέβεσαι τους πιστούς. Όπως δεν τους σεβαστήκατε και με τις ταυτότητες. Δεν επιτρέψατε να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες έστω και εθελοντικά. Δε σε υποχρέωσε κανείς να έχεις παρτίδες με παπάδες.

    Προσωπικά δεν έχω σχέση με τους παπάδες αλλά και από το φανατισμό το δικό σου και των άλλων δεν πάσχω. Αποδίδω τα του καίσαρος τω καίσαρι.

    Όποιος θέλει να έχει σχέση είναι ελεύθερος να έχει. Δεν τον βρίζω. Και στην τελική η ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει τα χάλια της καθολικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η Ιεραρχία είναι κλαμπ ομοφυλόφιλων σχεδόν στην ολότητά τους, που αφαιμάζουν όχι μόνο τις γριές πιστές αλλά όλο το λαό. Είναι χυδαίοι άνθρωποι βουτηγμένοι σε σκάνδαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Για το χάλι των παπάδων
    www.roides.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αγαπητέ «χθονιε»
    Ευχαριστώ πολύ για την προτροπή σου και τις παρατηρήσεις σου. Θα κάνω ότι μπορώ. Εκτιμώ όμως ότι δεν είναι η παρεκτροπή μου από το περιεχόμενο του θέματος ο λόγος που ενεργοποιούνται τα μέτρα περιορισμού του μπλογκ μας ε?
    Όσο αφορά τη γραφή μου πάντα κινείται στο πνεύμα της ευπρέπειας και της σωφροσύνης χαρακτηριστικό δείγμα των αγωνιστών και δημοκρατών που ανήκουν στη βάση του ΠΑΣΟκ για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος που ανήκω. Όσο αφορά το υλικό και το περιεχόμενο της γραφής μου πάντα είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο και δεν σκοπεύω να διεκδικήσω δάφνες από τους επαγγελματίες του είδους που κάνουν πληρωμένη εργασία εδώ μέσα…..
    Ευχαριστώ πολύ

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ


    12/10/07
    Χ.Α.Α. 5289,80 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

    Ο Θαυματοποιος το εβαλε αμετι μοχαμετι να μας δωσει πισω και
    με τοκο και με λογικο κερδος,
    τα κλεμενα που μας αρπαξαν(με
    αδελφιστικο τροπο) τα πρασινα
    λαμογια.

    Τα ζαλισμενα κοτοπουλα, 16/09/07 γαρ, ακομη να μας πουν εαν εχει γινει ξανα αναθεωρηση του ΑΕΠ.
    Ο Γιωργαρος και εγω , τα φουμερνου-
    με, με αλλα λογια σπαμε πλακα μαζι τους.

    Ο Μαλακας(που τωρα ομως πινει πρασινο αιμα)που δεν προσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. "Δε σε υποχρέωσε κανείς να έχεις παρτίδες με παπάδες"

    Σοβαρα;

    To οτι σε βαφτιζουν υποχρεωτικα δεν εχει σχεση με παπαδες;

    To οτι τους πληρωνω το μισθο αναγκαστικα οντας εγω αθεος
    δεν εχει σχεση με παπαδες;

    To οτι στο 2007 δεν λειτουργει
    στην Ελλαδα ακομη αποτεφρωτηριο νεκρων δεν εχει σχεση με παπαδες;

    To οτι στα σχολεια και στα δικαστηρια κρεμονται οι εικονες της "επικρατουσας θρησκειας" δεν εχει σχεση με
    παπαδες;

    To οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους δινουν φοροαπαλλαγες και κονδυλια για "επενδυσεις"
    (απο τα δικα μου λεφτα)
    δεν εχει σχεση με παπαδες;

    Eαν στο Ελλαδισταν ειχαμε διαχωρισμο Κρατους-Εκκλησιας
    τοτε θα ειχες δικαιο.

    Τωρα ομως δεν εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 7.02 den peitheis oti den exeis sxesh me papades....

    Stoixhmatizw oti exeis kai malista para poly stenh....Idiaitera stenh...Mhpws lew mhpws yphrxes kai megalostelexos kapote apo to pouthena? giati mono etsi dikaiologeitai tetoio peisma na arneisai na apodexteis thn paranoia tou na exei periousia les kai einai kthmatomeshtikh h ekklhsia elew dhthen theou kai soultanou, otan o laos den exei na zhsei

    alhtheia ta hthika skandala, pou tarakounisan olh thn ellada kai to ekswteriko sou lene tipote gia to poso ta ekatommyria twn ellhnwn sixainontai ton ksepesmo sas? epimenontas oi anthrwpoi aytoi wstoso na prosvlepoun sto theo xwris th dikh sas poulhmenh mesolavhsh???

    Dioti o kalogeros orkizetai sthn akthmosynh h kanw lathos? vevaiws kai sthn agamia alla kati mou leei oti ayto den threitai.....

    Giati ton katapinetai otan einai na milhsete epi ths ousias???? pou einai h hthikh sas? h kalosynh sas ? ayth pou zhtate apo ton kosmo na exei apenanti sas? Eseis fereste me kalosynh stous anthrwpous?

    pws fereste alhtheia stous exontes xreian kai pws stous exontes kai katexontes? dioti tous men tous exete grammenous kai tous de tous gleifetai metaforikws kai kyriolektikws kai meta to paizete kai ...antres...

    Ante sixtir mwre...Anti na milas gia anthrwpia se sxesh me thn ekklhsia milas gia periousia kai "dwste pisw ta oikopeda.." Mhpws ta pairneis xontra kai esy kai den se symferei???

    Alles oi epoxes pou ta oikopeda paraxwrhthhkAN sthn ekklhsia kai alles oi shmerines pou o laos peinaei ...alla pou na kserete eseis ti shmainei na mhn mporeis na epiviwseis akomh kai otan douleveis nyxthhmeron sa skyli...

    Eseis thn partara sas.Nomizete oti o kosmos exei anagkh ta khrygmata sas pou oi idioi diapseydete me thn idia th zwh sas (ki otan lew eseis den anaferomai se olous tous klhrikous, alla se kati arximandrites kai diakous pou epelexan thn agamia (pou tous varaei ston ekgefalo) oxi giati sterountai to...sex, alla epeidh theloun th mhtra kai thn eksousia ....

    Kata ta alla orkizeste na agapate ton synanthrwpo kai na eksaskeiste sthn egkrateia kai thn akthmosynh gia thn swthria ths psyxhs sas kai twn allwn......

    lyssas gia thn ekklhsiastikh periousia kai se afhnei adiaforo to gegonos oti vrwmaei kai zexnei
    o topos apo tis skandalwdeis symperifores twn ekrposwpwn tou theou (mpas kai sou pan ki esena oti eisai tetoios?)

    ekproswpos kthmatomeshtikhs mporei ...ekproswpos tou theou oxi...

    Kala sou eipe h frash pou xrhsimopoihses to "elegxei h Ekklhsia|" kravgazei ayto pou thes na kalypseis . Oti eisai ki esy ena mavroforemeno stelexos tou egkathetou allotriwmenou systhmatos pou oudepote noiasthke pragmatika oute gia ton anthrwpo oyte kai gia thn psyxh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 7:02 μμ

    Για τον αν" στην τελική η ορθόδοξη εκκλησία εχει ή δεν έχει τα χάλια της καθολικής" ριξε μια ματια εδω:

    Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας

    http://tinyurl.com/39f5yg

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος έχει καταβάλει από τα ταμεία της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια 8.300.000 δολάρια ως αποζημιώσεις και έξοδα δικαστηρίων για υποθέσεις παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Άκουσε ...Δράκουλα
    (Εσύ που πίνεις Πράσινο αίμα)
    Έχει ο καιρός γυρίσματα...Η άλλη φορά δεν θαναι όπως τότε το 93 θυμάσαι ε? Ούτε σε ενόχλησε κανένας.. ε?
    Ο λαός αυτή τη φορά δεν θα κάνει τα ίδια λάθη...
    Τώρα όσο αφορά το θέμα μας …
    Σήμερα το χρηματιστήριο είναι ως γνωστό κατά 62% από ξένους και το υπόλοιπο 30 % Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές απροσδιορίστου ταυτότητος. Ο λαός δεν είναι μέσα πια. Αυτή είναι η διαφορά με το σήμερα άθλιε προπαγανδιστή. Το αφεντικό σου γιαυτούς δουλεύει και όχι για το λαό. Ο λαός δεν είναι πια στο χρηματιστήριο ανόητε ε ανόητε
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πηξαμε απο τσιρακια της εταιρειας Εκκλεζια που σωνει και καλα θελουν να μας πεισουν οτι το μαυρο ειναι ασπρο. Πρεπει να υποθεσουμε οτι καλοπληρωνονται. Αλλιως γιατι να υποστηριζουν με τοση θερμη τους ληστες του Ελληνικου λαου?

    Το αισχροτερο που γραφτηκε προς το παρον εδω μεσα, ειναι: Aν δεν θελετε, μην εχετε σχεσεις με τους παπαδες.

    Εμεις, ειναι ολοφανερο οτι δεν θελουμε να εχουμε καμια σχεση μαζι τους. Αυτοι ειναι που εχουν γαντζωθει σαν βδελλες στον ελληνικο κορμο και παρασιτουν εις βαρος μας.

    Αυτη η ηλιθια φαρα δυστυχως γεννηθηκε ανικανη. Αναγκαστικα λοιπον μας πρηζουν με ψαλμωδιες για τον Γιαχοβα, μπας και τους ελεησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Xa thn katholikh Ekklhsia? . M aresei puo den exoun merikoi to stoixeides nioni na mh sygkrinoun anoimoia pragmata. Vre merikoi exete ta moytra na sygkrinete th vlaxosymperifora ths elladikhs ekklhsias me th diplwmatia tou Vatikanou????????????

    Eidate pote kana papa, typoy Epifaneioy ekei pera na psaxnei tis nyxtes sthn Koumoundourou opou to pswnisthri sta agorakia, (alla ekei den exoun koumoundourou, estw piatsa de Spania) gia na agorazei kasetes gia na vlapsei anwterous tou? E mh mou peite? hthos fovero etsi? dikio exeis megale...Sto vatikano einai hlithioi mallon ....edw einai oloi oi eksypnoi mazemenoi.

    Akoysate na malliotraviountai papades gia kleidia ths vilas h twn diamerismatwn tou Papa Iwannh Pavlou otan htan asthenhs???? opws egine sto Aretaieio? me to Synodino kai ton Theoklhto?

    Eidate pote ekei ekproswpo typou ths Ekklhsias na vgainei kai na vrizei tous dhmosiografous? Na tous tromokratei?

    Mpas kai eidate pote kana Mhtropolith san ton Thessaliwtidos ton prwhn, antistoixo katholiko na sournetai sto paradikastiko kai sta bar twn trikalwn kai twn perix perioxwn na pseydomartyrei sta dikasthria kai na dhlwnei oti paraiththhke epeidh taxa ..aplws systhse kai mono ayto, to Giosakh ston xristodoulo?

    Alhtheia poies htan oi sxeseis twn Tzouma, prwnh Attikhs kai Giosakh???

    Oso gia ton epidokso neo arxiepiskopo syrou poy prowthei ayto to thearesto perivallon? oloi kseroun oti "h agia oikogeneia toy yperaiwnoviou drakoumel ths politikhs", evale parapanw apo to xeraki ths gia na ginei mhtropoliths kai oxi logw ikanothtas alla ekviasmou. Na ton xairontai aytoi pou tha ton epilexoun.....

    "emas me ton arxiepiskopo tha mas xwrisei mono o thanatos " eixe dhlwsei sta mme o koumarianos...Den elege na kerdisei kana ekatommyrio kallitera?

    Alhtheia o kolozouzas pou kane kai aytos parea me ola ayta ta kala paidia , olous aytous tous ekproswpous ths ekklhsias (thou kyrie)kai tsirize tote sta parathyra kseftilizontas oti aksioprepeia eixe apomeinei apo to kata ta alla "timhmeno raso", meta tous athlous tou Pantelehmona ti na kanei to pallik;ari?

    Egine telika montelo? moutsos sto navtiko h to metaniwse kai epanhlthe stous "kolpous" gia na swsei kai aytos tis psyxes olwn mas???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μόλις είδα τις δηλώσεις του Χριστόδουλου. Μπράβο του, ούτε κακομοιριές ούτε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κωλοσουζα κι οι αποδελοιποι παπαδες:

    Σωστε τις ψυχες μας
    και τις ...ψωλες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ο 8.53 παω στοιχημα οτι ειναι σλαβος κουκουες η συνασπιτης.

    Πολυ οργανωμενος στις πληροφοριες του και εμπαθης με την ελληνικη γραμματοσειρα. Ετσι δεν ειναι, ΑΝΙΧΤΟΜΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 10.13 katagomai apo thn Imbro kai emeis oi Mikrasiates eimaste poly demenoi me ayto pou lene ekklhsia. eimai gennhma thremma mikrasiaths.exw spoudasei sthn italia kai kserw ti esti kai vatikano en antithesei me merikous edwmesa pou pipilane to daxtylo kai olo tous ftaine oi alloi kai den koitoun ta xalia tous. omws den mou pes exeis antirrhseis se ayta pou lew? Dioti exei vouiksei o kosmos me ta katorthwmata ths dikias mas se diethnes epipedo. to pc mou den exei grammatoseira ellhnikh. h douleia mou apaitei agglikh kai ispanikh grammatoseira... kai twra pou akrivws diafwneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο ΓΙΟΣΑΚΗΣ Ή Ο ΒΑΒΥΛΗΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ Ο ΑΤΤΙΚΉΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Διαφωνώ, ο Κωλοσούζας να γίνει αρχιεπίσκοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Έχετε τρελό γούστο εδώ μέσα. Μόλις σας είπαν δώστε πίσω τα ακίνητα στους παπάδες και κάντε χωρισμό εκκλησίας κράτους αρχίσατε τις κλάψες και τις παρόλες περί χριστιανικής αγάπης. δηλ. τα ακίνητα τα φάγαμε, εσείς είστε του θεού θα ζήστε με τον αέρα λεφτά δε χρειάζεστε.

    Παραπονέθηκαν γιατί τους βάφτισαν οι γονείς τους και φταίνε οι παπάδες γι αυτό. Όταν παντρευτούν θα κάνουν το θέατρο με τους παπάδες καθώς και όταν βαφτίσουν τα παιδιά. Κατά τα άλλα είναι άθεοι και τους ενοχλεί να τους πεις μην έχετε σχέσεις με παπάδες. Οι παπάδες φταίνε που είναι βδέλλες όχι εμείς που μπαίνουμε στα βρωμόνερα που υπάρχουν βδέλλες. Και το ότι εσείς μπαίνετε στα βρωμόνερα είναι δεδομένο γιατί τρέχετε να παντρευτείτε να βαφτίστε τα παιδιά σας και να θαφτείτε. Είναι δεδομένο γιατί δεν τους δίνετε πίσω αυτό που τους πήρατε με στόχο να ξεκόψετε εντελώς. Μοιάζετε ρε με τις χωρισμένες γκόμενες που τρέχουν να αρπάξουν από τον πρώην άντρα τους ότι προλάβουν και μετά το παίζουν και θύματα. Μετά ανακάτεψαν τις ανηθικότητες που ίσως και να μην είναι όλες αλήθεια αλλά και ο μισές να είναι φτάνει και μετά κατέφυγαν και στο Βατικανό.

    Κύριοι πάντοτε το ιερατείο από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι σήμερα έτσι λειτουργούσε αλλά εσείς δεν έχετε το ηθικό ύψος να το αντιμετωπίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @ciba

    Ηπατίτιδα Β και C ταυτοχρόνως; Χοντρό ακούγεται αλλά αν είσαι γιατρός και τον εξέτασες το πιστεύω. Τα μέντια βέβαια για καρκίνο το λένε...

    Εκτός αν είσαι διασπορέας ψευδών ειδήσεων, κοινώς εγκάθετος, οπότε αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. [...]Και στην τελική η ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει τα χάλια της καθολικής.[...]

    7:02 μμ

    Τι ακριβώς εννείς εδώ γιατί δεν καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ.

    ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΕΣ(ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
    θελω να σε δω ,να σου μιλησω ,να σε γαμησω ρε αδελφε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. για τον καλλινικο του πειραια υπαρχει φημη οτι χουφτωνε ανηλικα αγορακια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Καλλίνικος ύστερα από πολλαπλές καταγγελίες για ομοφυλοφιλική σεξουαλική επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Gia ton Dramas ti lete re paidia?
    Kati akougete oti mpenei vathia sta nera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Gia katse re 12.19

    apo pou kai ws pou na dothoun ta akinhta stous papades? Den exoun arketa hdh? Dhlaedh den katalava ti tha ta kanoun? tha ta klhrodothsoun sta paidia tous, h mhpws tha ta ekmetalleytoun gia na ta paraxwrhsoun stoys ftwxous???

    mh trellathoume.Den katalava giati tous ta xrwstame kiolas...Re pate kala dw mesa oi papades?

    orkizontai h den orkizontai sthn akthmosynh? Giati na ta paroun pisw? gia na ta ekmetalleyontai kai na ta kanoun masouria opws o pantelehmonas gia ta ...geramata tou to...tzoveno??? h na ependyoun se off shore?

    As petaxoun ta rasa tote kai na ginoun real estate managers.....den eimaste kala...

    alliws na vgoun kai na to poun anoixta. Emeis to mono pou theloume einai xrhma kai as afhsoun tis alles mpourdes...

    Edw vouizei o topos gia ta katorthwmata tous kai aytoi ekei sto mamwna ...Kyrie elehson na les megale gia na elehsei prwta esena...

    Xampari bit?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Τα ακίνητα θα τα πάρουν πίσω γιατί ζητάς διαχωρισμό εκκλησίας κράτους. Τα ακίνητα θα μείνουν στην Εκκλησία να φτιάξει κερδοσκοπικές επιχειρήσεις για να κονομάει και να πληρώνει τους μισθούς των παπάδων και να μην τους πληρώνει το κράτος και να μην έχεις το αίσθημα ότι σε εκμεταλλεύονται. Από μακριά κι αγαπημένοι με τους παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

    Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΓΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Εγώ πάλι γιατι νομίζω ότι ο Χωρισμός Κράτους Εκκλησίας μπορεί να γίνει χωρίς να πάρουν τίποτε?? Εξάλλου έχουν πάρει τοσα σε ρευστό και κονδύλια ..Πόσα πια χρειάζονται οι ...ακτήμονες για να ζήσουν?

    Ας εξασκούν κάποιο επάγγελμα κι ας είναι και παπάδες τις ελεύθερες ώρες του. Δεν κατάλαβα...

    Δεν το χετε προσέξει ότι πιά όλοι όσοι δεν έχουν καμία σχέση με το θεό πάνε και γίνονται παπάδες μόνο και μόνο για το μισθό του δημοσίυο και την επαγγελματική τους αποκατάσταση? ....

    Αν δεν ήταν ετσι θα γίνονταν όλα αυτά που γίνονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
    13-14/10/07 , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
    ΠΑΡΑΚΑΤΩ


    1ον. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
    ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
    ΛΙΚΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

    2ον. ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΟ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

    Λιγα λογια.
    Το μουσειο της Ακροπολης ειναι κατι
    που πολεμαει να φτιαξει το κρατος
    μας, απο τα πρωτα χρονια της μετα-
    πολιτευσης. Οταν ανελαβε ο Καρα-
    μανλης το κτισμα ητανε στα μπετα
    των θεμελιων. Το τελειωμα του
    Μουσειου εγινε σε χρονο πρωτοφανη
    για τα μεχρι τωρα Ελληνικα δεδο-
    μενα.Αξιζουν συγχαρητηρια. Επισης
    ειναι πολυ εξυπνος ο τροπος επι-
    κοινωνιας του γεγονοτος σε παγκο-
    σμιο επιπεδο.Πανω απο 60 καναλια ησαν σημερα το πρωι περιξ της Ακρο-
    πολεως. Αυτη η επικοινωνια θα ει-ναι η πιο αποτελεσματικη υποθηκη μας για την επιστροφη των γλυπτων αυτουνου του απατεωνα του Ελγιν. Αυτη η προσπαθεια ξεκινησε
    απο την αειμνηστη Μελινα, αλλα δι-
    χως αναλογο Μουσειο δεν υπηρχε
    περιπτωση να τα καταφερουμε. Ειναι
    βεβαιο οτι ο Καραμανλης σε αυτην
    την προσπαθεια θα επαναφερει στη
    μνημη της παγκοσμιας κοινοτητας
    τις προσπαθειες της αειμνηστης.
    Το μονο που δεν προκειται να κανει
    ειναι να θυμισει στους Εγγλεζους
    εκεινη την γυφτια του Ταπερμαν,
    του καταλληλοτερου, που εγλειφε
    τον Μπλερ και του ελεγε βοηθα γιατι
    ερχονται εκλογες.Μιλαμε για πολυ
    καραγκιοζη.
    Τυχερος ο Καραμανλης που θα εγκαι-
    νιασει αυτο το Μουσειο.
    Τωρα αλλα μεγαλη υποθεση ειναι
    το Ελληνικο κολεγιο στα Τιρανα.
    Πιστευω οτι δεν εχετε αναγκη απο
    πολλα λογια για να καταλαβετε την
    σπουδαιοτητα του γεγονοτος αυτου,
    για το ρολο μας και την εν γενει
    πορεια μας στα Βαλκανια. Ειναι
    μια ιστορια που εχει ξεκινησει απο
    τις αρχες του 93. Ψυχη αυτης της
    δουλειας ειναι ο Μπαμπινιωτης.

    Ολες οι αλλες ειδησεις , ειναι απο
    μη ειδησεις εως σαχλαμαρες, δηλαδη
    βουτυρο στο ψωμι του Λιαγκα και
    των αλλων πατσαβουροπαρουσιαστων.



    ΜΕΛΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Την Κυριακή (14-10-07) ο Άνθιμος της Θεσ/νίκης στο κήρυγμά του είπε ότι ο Χριστόδουλος είναι παράδειγμα της αγαθής γης (όπως λέει η παραβολή τού σπορέως) που από μικρός δέχτηκε τον σπόρο του Θεού ο οποίος φύτρωσε και έδωσε καρπό εκατονταπλασίονα. Από κει και πέρα πολύ μπλα μπλα για την αγιότητα, την πίστη, το ήθος κ.λπ. του Χριστόδουλου.
    Δε μου λες, κ. Άνθιμε (για να μη χρησιμοποιήσω καμιά απρεπή προσφώνηση), η αισχρή συκοφαντία που εξύφανε ο Χριστόδουλος εναντίον του Θηβών Ιερωνύμου (στην οποία είχε και σένα συνεργό) με την οποία τον εξουδετέρωσε και έκλεψε τη νίκη, αναδειχθείς Αρχιεπίσκοπος, ήταν και αυτή φυντάνι από τον θεϊκό σπόρο; Και ο Θεόκλητος (δεν χρειάζεται να πω τίποτε περί αυτού, είναι γνωστό υποκείμενο), που τον κουβάλησε από τον Βόλο, και τον οποίο αναισχύντως έχει και στο Μαϊάμι μαζί του, είναι και αυτός και η μετ’ αυτού σχέση καρπός χριστιανικού δένδρου ή αισχρής ακολασίας; Δεν απαιτείται ακριβέστερη αναφορά. Ο Χριστόδουλος είναι ο κύριος υπόλογος για όλα τα σκάνδαλα που συντάραξαν προ διετίας την Εκκλησία και είχε την αναισχυντία να μην παραιτηθεί.
    Αυτόν βρήκες, Άνθιμε, να μας προβάλεις για πρότυπο; Τι ρόλο παίζεις; Μήπως λογαριάζεις να έχει λόγο για τον διάδοχό του, και βάλθηκες να τον γλείφεις;
    Με τέτοιες ψευτιές και απάτες μπορεί να ελκύετε κάποιους αφελείς σε προσωπολατρία (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι ουκ ολίγοι), στα νουνεχή και σώφρονα μέλη της Εκκλησίας όμως προκαλείτε έντονη απέχθεια. Αυτά θέλουν να ξεβρωμίσει η Αρχιεπισκοπή από τον Χριστόδουλο και τη ρυπαρή κλίκα του. Το καταλαβαίνεις;
    Ένας παλαιός θεολόγος
    Υ.Γ. Δεν ήμουν συμφοιτητής σου (είμαι λίγο νεώτερός σου), αλλά είχαμε μείνει μαζί στο φοιτητικό οικοτροφείο της «Ζωής». Εκεί δεν μας είχαν διδάξει ούτε διά του λόγου ούτε διά του παραδείγματος τέτοιες απάτες. Εσύ πού τις έμαθες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΘΙΚΟΣ

    1.Μητσοτάκης
    2.Ψωμιάδης
    3.Σημίτης
    4.Πρετεντέρης
    5.Τρέμη
    6.Μπόμπολας
    7.Γ.Κουρής
    8.Λαμπράκης
    9.Παπαντωνίου
    10.Κουλούρης
    11.Πρωτόπαπας
    12.Δρυς
    13.Νεονάκης
    14.Αρ-πάχτας
    15.Μανίκας
    16.Μιλένα
    17.Βερελής
    18.Τσουκάτος
    19.Ψυχάρης
    και
    GUEST STAR ο Φασούλας με την...Κόχειλα

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ...ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ...ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

    ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ
    (ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΜΕΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση