GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίση με τα Σκόπια από μια άλλη σκοπιά...

Εσωτερικά παιχνίδια και στις δύο χώρες και συγκρουσιακό κλίμα με πραγματικό στόχο τον κατευνασμό των αποσχιστικών τάσεων των αλβανοφώνων α...

Εσωτερικά παιχνίδια και στις δύο χώρες και συγκρουσιακό κλίμα με πραγματικό στόχο τον κατευνασμό των αποσχιστικών τάσεων των αλβανοφώνων από το Κοσσυφοπέδιο
.
Του Αγίου
.
Στις Διεθνείς Σχέσεις δεχόμαστε ότι μια διένεξη μετατρέπεται σε κρίση, όταν ένα από τα δυο μέρη ή και τα δύο εκτιμούν ότι έχουν συμφέρον από την σύγκρουση.
Ποιος (ή ποιοι) είναι αυτός λοιπόν στη περίπτωση της Ελληνο-Σκοπιανής προστριβής για την ονομασία της ΠΓΔΜ, που έχει συμφέρον να μετατραπεί αυτή σε σύγκρουση; Μα αυτός ή αυτοί που σταθμίζοντας κέρδη και ζημίες ευελπιστούν βάσιμα ότι θα επωφεληθούν τελικά από αυτή την υπόθεση. Μα από ποια ακριβώς υπόθεση; Αυτό, φίλοι, είναι το κρίσιμο ερώτημα.
Το ζήτημα της ονομασίας έχει τρεις (3) παραμέτρους: Μία Ελληνική, μια Σκοπιανή και μια τρίτη, Ευρω-ατλαντική. Αυτή την ώρα το θέμα και στα τρία επίπεδα δείχνει «κόκκινο».
Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να οδηγηθεί σε σύγκρουση, το ίδιο και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Και οι δύο είναι προφανές ότι εκτιμούν πως τους συμφέρει το συγκρουσιακό κλίμα για να το εκμεταλλευτούν βραχυχρόνια, προς όφελος τους, στο εσωτερικό της κάθε χώρας. Οι Αμερικανοί και η κυρίαρχη ομάδα της ΕΕ εκτιμούν με τη σειρά τους, ότι μια ελεγχόμενη κρίση μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αυτή την περίοδο που κρίνεται η πολύ σοβαρότερη (για την ακρίβεια η μόνη σοβαρή τούτη την ώρα στην Ευρώπη, ίσως σημαντικότερη και από την «αντιπυραυλική ασπίδα») για το διεθνές σύστημα υπόθεση του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, μάλλον θα λειτουργούσε επιβοηθητικά στις επιδιώξεις τους.
Ο αντανακλαστικός ψευδο-εθνικισμός που προκαλείται αυτή την περίοδο στην όμορο χώρα εξ αιτίας της στάσης των Αθηνών ως προς την ονομασία, λειτουργεί κατευναστικά ως προς τις όποιες τάσεις απόσχισης των αλβανοφώνων θα μπορούσαν να προκληθούν από την ιδέα μίας Μεγάλης Αλβανίας, μετά από μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου.
Τα Σκόπια θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει την εθνική τους οντότητα (και ασφαλώς ακεραιότητα) και ευρωπαϊκή προοπτική πριν η διεθνής διένεξη για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου λάβει τη μορφή της έκδηλης κρίσης. Το timing λοιπόν για τους βόρειους γείτονες είναι εξαιρετικό. Η Δύση έχει κάθε συμφέρον να δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα με το όνομα, στο πλαίσιο της ήδη αναγνωρισμένης, από μεμονωμένα κράτη του ΟΗΕ, συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η ελληνική πλευρά επιδεικνύοντας μια διπλοπρόσωπη πολιτική είναι απόλυτα εγκλωβισμένη. Στο εσωτερικό καλλιέργησε ψευδαισθήσεις αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πολιτικών Αρχηγών που δεν επέτρεπε τη χρησιμοποίηση της λέξης «Μακεδονία» από τη γείτονα, ενώ στο πλαίσιο του ΟΗΕ διαπραγματευόταν, ήδη από το 1994, μια σύνθετη ονομασία. Η εκκίνηση έγινε με μια σειρά επιθετικών προσδιορισμών και σύνθετων ως προς το «Μακεδονία», αλλά και αυτό προσχηματικά. Τόσα χρόνια άλλου είδους διαπραγμάτευση γινόταν στην ουσία και όχι ακριβώς για την αλλαγή του ονόματος.
Ο Έλληνας διαπραγματευτής και εμπειρότατος στο θέμα, διπλωμάτης, Χρήστος Ζαχαράκις, που συμμετείχε στην διαμόρφωση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας είναι σαφής ως προς το θέμα, σε συνέντευξη του στον Ν. Μελέτη του «Έθνους»: «Αν εννοούμε χαμένη [την υπόθεση] σε σχέση με το θέμα της αλλαγής του ονόματος, αυτό νομίζω είχε καταστεί σαφές από τους Σκοπιανούς από την πρώτη ημέρα και την πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση που είχαμε ήδη το 1994. Δεν άκουσα ποτέ καμιά αμφιβολία ως προς την πολύ παγιωμένη και όπως απεδείχθη συνεπή στάση τους να μη δεχθούν οποιαδήποτε αλλαγή του συνταγματικού ονόματός τους, παρά μόνο να διαπραγματευθούν μια μεθόδευση η οποία ενδεχομένως εμάς θα μπορούσε να μας ικανοποιήσει στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας».
Αυτό ακριβώς διαπραγματεύεται και η σημερινή κυβέρνηση και τίποτε περισσότερο. Αυτή είναι η αλήθεια και τα υπόλοιπα που έρχονται αφορούν αποκλειστικά στη διαχείριση της κρίσης που θα επιλέξει ο κ. Καραμανλής για να καρπωθεί τα μέγιστα δυνατά οφέλη στο πλαίσιο του εσωτερικού πολιτικού ανταγωνισμού.

42 σχόλια

  1. Ένας συλλέκτης αυτογράφων, ενώ είχε μαζέψει αυτόγραφα απ' όλες σχεδόν
    τις προσωπικότητες της εποχής του, δεν είχε καταφέρει να πλησιάσει το
    Μουσολίνι και το Χίτλερ .
    Ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε στο τέλος να γίνει δεκτός από τον Μουσολίνι.
    Για να τον καλοπιάσει ο συλλέκτης του δείχνει την πιο ωραία σελίδα του λευκώματος του που την είχε φυλάξει για εκείνον.
    Κι ο Μουσολίνι, γοητευμένος γράφει:- Ο Θεός μ' έστειλε στη γη!
    Ο συλλέκτης χαρούμενος από την Ιταλία πηγαίνει στη Γερμανία.
    Ύστερα από πολλές δυσκολίες καταφέρνει να πλησιάσει τον Χίτλερ που γίνεται
    έξαλλος και απειλεί να τον κλείσει φυλακή.
    Για να τον μαλακώσει ο συλλέκτης του δείχνει τη σελίδα που είχε γράψει ο Μουσολίνι.
    Ο Φύρερ την διαβάζει και παίρνοντας την πέννα του, γράφει από κάτω..
    -Δεν έστειλα κανένα στη γη! -Υπογραφή:Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στίχοι:Λουτράδης Χρήστος

    ALBUM :ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.
    ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ.
    Έρχομαι από τόπο πασοκικό
    ζηλεύω με το τι γαμήσι πέφτει εδώ
    Οι γκόμενοι σας είναι καύλα
    Το μέλλον καυλωτικό
    το όργιο σαν τρελλή το αναζητώ
    Διότι εγώ γλύφω τη ψωλί του αράπη
    και τρελαίνομαι από ηδονή.

    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΤΑ ΤΡΙΧΩΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΠΑΣΑΡΕΛΑ

    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΑΡΑΠΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΕΛΑ
    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ ΜΠΕΛΑ

    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ…

    ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χτες γνώρισα ένα άνδρα σοβαρό, ευκατάστατο, εμφανίσιμο και Βενιζελικό, με χιούμορ, επαγγελματικά αποκατεστημένο κατάλληλο για μόνιμη σχέση ο τύπος που ψάχνω μετά τόσα λούκια και παλούκια που έχω περάσει. Το μόνο προβληματάκι είναι ότι είναι λίγο άγριος στο κρεβάτι. Δηλαδή όχι απλά λίγο άγριος (το οποίο θα ήταν και θεμιτό αλλά και επιθυμητό) αλλά πάρα πολύ άγριος, με χέρι πολύ βαρύ. Και είναι δύσκολο να πας στο πρώτο βοηθειών με τη see-through νυχτικιά σχισμένη με σχισμένο το καλσόν και με αναμαλλιασμένη περούκα και να πεις με σάπισε στο ξύλο ο άνδρας της ζωής μου την ώρα που κάναμε σεξ γιατί του αρέσει το ξύλο, αλλά μιλάμε για πολύ ξύλο.
    Οπότε βλέπω να διακόπτεται και αυτή η σχέση και είναι κρίμα γιατί έχουμε το ίδιο γούστο στη μουσική και στη λογοτεχνία, απλά μετά το σεξ εκείνος καπνίζει και εσύ μαζεύεις τα δόντια σου και τη μύτη σου από το πάτωμα. Και είναι ένας κούκλος-ίσως πρέπει να το ξανασκεφτώ.

    Πάντα με εκτίμηση
    Babis

    Υ.Γ. Δεκτές οι συμβουλές σας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ, ΠΑΤΕΡΑ? ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 48% ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΓΩ ΚΑΤΑΦΕΡΑ, ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕΡΙΑ, ΝΑ ΤΟ ΣΥΡΙΚΝΩΣΩ ΣΤΟ 38%, ΜΕΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ, ΠΑΤΕΡΑ? ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 30% ΜΕ 35%, ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ Η ΕΓΩ Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Η ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, PERIOD!
    ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ, ΠΑΤΕΡΑ! ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικα το σκοπιανο καθοριζει τις πολιτικες εξελιξεις εδω και και 15 τοσα χρονια..

    Και η μαγικη λεξη που κυριαρχει ειναι .."βετο" Ελληνικωτατη μην μου πειτε!!
    Βετο βετο βετο!
    Χα!

    Τελευταια (προεκλογικα για ναμαι ακριβης) στο σωου μπηκε και ο Καραμανλης. Δεν θα μπορουσε να κανει και αλλιως.

    Αν και ειμαι σιγουρος οτι δεν πιστευει καθολου ,ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ λεμε!, οτι αυτο το βετο ειναι και κανενα τρομερο οπλο η εστω εχει και την ελαχιστοτατη σημασια!

    Αμα το ΝΑΤΟ θελησει να βαλει τα σκοπια στο ΝΑΤΟ,κανε εσυ οσα βετο θελεις.
    Μα η ονομασια λες εσυ!
    Ποια ονομασια? Εμεις ξερουμε οτι ειναι Μακεδονια.
    Μα! λες εσυ...
    Τι μα ρε μαλακα σου λεει αυτος.
    Βαλε "μια επιφυλαξη"!!

    Πως εγινε δηλαδη οταν ο ελληνοπολωνος μινεικο παπανδρεου "βαλτος" στην ΕΟΚ εθεσε.."βετο"! (μην χεσω) για τον Γιαρουζελσκι στην Πολωνια??
    Βαλε μια "υποσημειωση" του ειπαν και αμα θελεις γυφτο,αμα δεν θελεις στριβε!
    Το ιδιο και με την ριψη του νοτιοκορεατικου τζαμπο απο τους σοβιετικους..
    Βαλε μια υποσημειωση,του λενε..

    Το λοιπον ο Καραμανλης προεκλογικα να το πουμε αυτο,αναγκαστικα δεχτηκε να πει δημοσια οτι θα βαλει βετο..
    Γιατι??
    Γιατι τον ειχαν παρει φαλαγγι οι "καθαροαιμοι! μην χεσω,εθνικιστες" του καρατζαφερη!
    Και δεν πηγαν και πισω και οι πασοκοσκυλαιοι ,που μαλιστα βαλανε και το ευφραδεστατο κητος το παγκαλο να τον σιχτιρισει για την συνεντευξη του στο CNN,οτι δεν πιστευει σε κανενα βετο η κατι τετοιο(την αληθεια ειπε,αν και του κοστισε με την καταλληλη προπαγανδα απο τους καρατζαφερηδες και πασοκοσκυλαιους ,εκατονταδες χιλιαδες ψηφους).

    Λοιπον το θεμα εχει κλεισει.
    Αμα εστω και τωρα δεν πουμε παρτε ρε γυφτοβλαχοι σκοπιανοι κανενα Σλαβομακεδονια,Νεα μακεδονια,κατι τελος παντων που να δηλωνει οτι ειναι κατοικοι του γεωγραφικου χωρου Μακεδονια ,δεν βλεπω ΚΑΜΜΙΑ λυση.

    Θα τρωγομαστε ετσι για το τιποτα.
    και θα βγαλουμε και αλλους καρατζαφερηδες στην βουλη.

    Με μοναδικο κριτηριο το.."ονομα"!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χατζηαγκιε, κοιτα να προσεχεις τις γκαφες σου. Παρακατω βλεπουμε μια απ' αυτες. Ενω κανεις λογο για μεγαλη αλβανια, την αλλη κι ολας στιγμη εχεις διαλειψη και μιλας για "εθνικη" οντοτητα.
    Αυτο που εννοεις ειναι ισως, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. Ξυπνα!
    ----------> :
    από την ιδέα μίας Μεγάλης Αλβανίας, μετά από μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου.
    Τα Σκόπια θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει την εθνική τους οντότητα

    ------

    Πειτε αυτουνου του "διαπραγματευτη" να μαθει πρωτα γραμματα. Ειναι αχρειαστος σε τετοια θεματα.
    ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ! Να σταλει δε, στη χωρα του και να μην ξαναπατησει στην Ελλαδα ουτε με αυτη την ιδιοτητα ουτε με καμια αλλη. Κρινεται ανεπιθυμητο προσωπο. Λογω - τουλαχιστον - επικινδυνης χαζομαρας.

    ( Υποθετω, καταλαβαινετε τι υπαινισσεται το "τουλαχιστον" )

    Η ανοχη, τερμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ χαζοσκυλο τζον, δεν σου εχω πει επανειλημμενα, οτι δεν θα χωνεις τη μουρη σου σε θεματα που δεν κατεχεις?

    Ρε χαζομαλακα, δεν καταλαβαινεις οτι ουτε 700 τζονηδες με ενος κοκκορου γνωση, δεν εχουν δικαιωμα να χαριζουν κατι που ανηκει σε ολο το εθνος? Το οποιο μαλιστα ειναι απο κεινα τα αϋλα πραγματα που απο τη φυση τους δεν γινεται να αλλαζουν χερια? ΟΥΤΕ και κλεβονται ποτε?
    ( ποσος ειναι ο κομματικος μισθος σου? Η επιμονη σου στην δωρεα αυτου του ονοματος ειναι κατι παραπανω απο εξοφθαλμη. Τουλαχιστον πες μας ποιος ειναι ο καθοδηγητης σου, να του τσακισω τα πλευρα.. Εσενα θα σ' αφησω ησυχο, μην φοβασαι τιποτα )

    Και για οσους δεν ετυχε να το ξερουν: Η Μακεδονια κατεχει ηδη ο,τι περιπου κατειχε και πολυ παλια, και κατι παραπανω. ΗΔΗ.
    Πιο βορεια απο την Μακεδονια, υπηρχε αλλη περιοχη, κατοικημενη με βαρβαρους, με το δικο της ξεχωριστο ονομα. Σημερα, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν εχει να διεκδικησει τιποτα απολυτως απο την Βαρδαρια - Βαρνταρσκα. Οι σλαβοι που κατοικουν την Βαρδαρια, ερχονται κατα ορδες στην Μακεδονια, και
    ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΣΘΕΝΕΣ Ή ΙΣΧΥΡΟ ΒΕΤΟ, οι Σκοπιανοι ειναι μια τελειως εξαρτημενη μαζα απο την Μακεδονια, και συγκεκριμενα απο την Θεσσαλονικη.

    Δεκαπεντε τρακτερ στη μεση του δρομου, μπορουν να πηδηξουν οχι μονο τη μιση τους οικονομια, αλλα και καθε βλακωδη σχεδιασμο του ΝΑΤΟ ΦΑΤΟ.

    Ποιος νομιζει οτι το Βετο ειναι το μονο χαρτι του Ελληνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ….Όλο για διπλωματικές σκακιέρες ακούω κι όλο χαμένοι βγαίνουμε. (Παίρνω αφορμή από το θέμα των Σκοπίων). Μετά την επέκταση των συνόρων που πετύχαμε στην αρχή του 20ου αιώνα, κυριαρχικά όλο υποχωρούμε, αν εξαιρέσει κανείς την είσοδό μας στην ΕΕ.
    Νομίζω πως πρέπει να βελτιώσουμε την Εθνική μας ισχύ βελτιώνοντας το κοινωνικό μας, το οικονομικό μας και το μορφωτικό μας προφίλ.
    Να γίνουμε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι σαν άτομα για να δούμε χαΐρι και σαν Έθνος. Όλα τα άλλα είναι λόγια….!
    Αυτά…! Εσείς τι λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να αποχτήσουμε και σοβαρές Κυβερνήσεις...επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 7:33 μμ
    ==
    Αει γαμισου ρε μαλακα.
    Λιγο οι παρελασεις λιγο κατι τα εδω αμορφωτα γιδια..με κουρασαν και λεω να την κανω...
    Θα ασχοληθω σαν εισαγωγη για λιγο μαζι σου..

    Ποια μακεδονια ειναι δικια σου ρε βλημα???
    Που την βρηκες??
    Απο τον Μεγα Αλεξανδρο?
    Γιατι?,σου αφησε καμμια διαθηκη??
    Αει στο διαολο χλιμιντζουρα...
    Διαβαζοντας τα "σχολικα" και τα "παπαδιστικα" η τα "εθνικιστικα" του αδωνη και λοιπων μαλακιστηριων εχεις αποψη???
    Αει στο διαολο,χαμενε..

    Ο ¨χρυσους αιωνας του Περικλη" ειναι εργο των Αθηναιων και πουθενα δεν συμπεριλαμβανει μακεδονες.
    Και τα θαυμαστα εργα γινανε απο τους Αθηναιους (και ειναι και Ελληνικα) αλλα δεν ειναι και ντε και καλα Ελληνικα!
    Αθηναιικα ειναι.
    Και τα καναν μαλιστα οι δουλοι (Μιλησιοι,Ερετριεις κλπ ) που τους κατεκτησαν οι Αθηναιοι και τους υποχρεωσανε να πληρωνουν φορους και δουλους.(μαυροι δεν υπηρζαν τοτε)
    Αμα θελανε ας κανανε και αλλιως.
    Υπηρχε η χατζαρα.

    Οι Μακεδονες εμφανιστηκαν περιπου τον 4ον π.Χ αιωνα.
    Αρχικα ο Φιλιππος μια ιδιοφυης προσωπικοτητα που κατορθωσε και συνενωσε -υπεταξε τους αλλους φυλαρχους -ποιος ξερει?- τελικα δημιουργησε ενα βασιλειο με αξιωσεις.
    Ο γυιος του Αλεξανδρος απεδειχθη ανωτερος του.
    Και ο Φιλιππος δολοφονηθηκε.
    (μαλλον απο ..αλβανο!!!)
    Και μετα ανελαβε ο Αλεξανδρος.
    Ξεπαστρεψε τους απο γυρω διεκδικητες και κατεβηκε .."νοτια".
    Οκ,λεει στους Θηβαιους,Πλαταιεις ,Αθηναιους κλπ ..
    Δεν θα σας κανω δουλους θα μου δινετε ομως τοσα καθε χρονο..
    Ωραια.
    Συμφωνησανε συμφωνησε και αυτος.
    Και βεβαια "ο λογος ειναι συμβολαιο" που λεει και ο λαος.
    Οταν οι Θηβαιοι λενε αει γαμισου και εμεις θελουμε να ειμαστε ελευθεροι ...τοτε "αστραψε" το ..εκπολιτιστικο μενος αυτου του βαρβαρου.
    Κατεβηκε κατω και τους κατεσφαξε ΟΛΟΥΣ! Και κατεσκαψε και την πολη ,πλην της οικιας του ποιητου Πινδαρου,που προφανως ειχε μαθει απο τον Αριστοτελη.

    Παω να φυγω .
    Κατσε εδω μαλακα .αυριο θα σου εχω την συνεχεια..

    Μιλαω απο το 333 π.Χ που πεθανε ο βαρβαρος μεχρι σημερα.
    Σε δοσεις ,γιατι απ οτι καταλαβαινω εχεις περιορισμενη δυνατοτητα αντιληψης.

    Πως λεω επιγραμματικα,μετα ηρθαν οι Ρωμαιοι,πως μετα οι Ρωμαιοι χωριστηκαν σε ανατολικη και δυτικη Ρωμαικη αυτοκρατορια,απο καποιον ιδιοφυη στρατηγο τον Γαλατη (Γαλλο)Κωνσταντινο,πως η Βυζαντινη αυτοκρατορια ενσωματωσε τους κατοικους της Βαλκανικης χερσονησου,που αφου τους επετρεπε και τα Ελληνικα που μιλουσαν δεν τρεχει και τιποτα,πως καταργησανε οι διαδοχοι του τους 12 Θεους,πως μετα ηρθαν οι μεμετηδες...κλπ κλπ

    Σου εδωσα ενα γενικο πλανο.
    Προφανως "ξενο" απο αυτα που ξερεις.
    Ε! τι να γινει?
    Πιστευω καποτε καποιος πρεπει να μαθαινει.

    Λεω να την κανω τωρα.
    Και επειδη δεν ησουν και καθολου ευγενικος απεναντι μου δεν θα σου πω καληνυχτα.

    Σου λεω να πας να γαμηθεις μαλακα

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί και εξαιρετικοί φίλοι μου
    Είναι ντροπή και αίσχος και κατάντημα της φυλής μας , 70 χρόνια μετά, να υπάρχουν υμνητές του γελοίου δικτατορίσκου Μεταξά. Ο άνθρωπος που επιλέχτηκε από άλλο ένα άλλο γελοίο πράκτορα και τοποτηρητή των Αγγλικών συμφερόντων στην Ελλάδα ,Βασιλιά Γεώργιο Β, και διορίστηκε κυβερνήτης γιαυτο το λόγο , με όλο το γελοίο σκηνικό που δημιούργησε με το καθεστώς του και από το οποίο προκλήθηκε αργότερα το αιματοκύλισμα των Ελλήνων με τον εμφύλιο που επακολούθησε.
    Δεν υπάρχει πια ούτε λογική ούτε τσίπα. Παρακαλώ τα παιδαρέλια που γράφουν και προπαγανδίζουν γελοιότητες υπέρ του Μεταξά να μελετήσουν σε βάθος την ιστορία και να μη γίνονται όργανα νεοφασιστικών και αντιδημοκρατικών γελοιοτήτων που ανακυκλώνονται από καιρό σε καιρό.
    Η δημοκρατία θέλει μόρφωση, ανοχή , διάλογο και συνεργασία .Κανένας σωτήρας , διορισμένος δεν μπορεί να μας σώσει. Πιστέψτε στον εαυτό σας και αγωνιστείτε. Βασιλιάδες και κυβερνήτες και αυτόκλητοι σωτήρες δεν υπάρχουν….

    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.tanea.ca/papers/TaNea0101.pdf

    Διαβαστε στα ΕλληνοΚαναδικα Νέα πως έλεγαν οι σκοπιανοί οτι θα κάψουν την Ελλάδα, να πάθετε την πλάκα σας, και προειδοποιούσαν και φώναζαν, αλλά ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ κανένας δεν τους ακουσε!!

    Σελίδα 13

    Το τερπνών μετά του ωφελίμου. Αυτοί θα έκαιγαν την Ελλάδα ως επίδειξη δύναμης επειδή ο Ελληνας κλοτσάει και παράλληλα θα κάνουμε και την Ιονία Οδό χωρίς να πληρώσουμε χρυσάφι τα χρήματα με τις αποζηιώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΙΕ
    ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
    ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,
    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΘΝΩΣ,
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΧΑΖΟΥΛΙΝΟ.
    ΠΡΩΤΟΝ
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΙΣ
    ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕ
    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.
    ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ,ΟΤΙ
    ΘΑ ΠΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ...
    ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ..
    ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ...
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ
    ΝΑ ΧΑΣΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΙΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ..
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
    ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ,ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ,ΟΤΑΝ ΤΟΝ
    ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ..
    ΦΟΒΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ..
    ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΡΦΩΘΕΙ,
    ΣΤΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 12.37

    Δεν ξέρω σε ποιόν αναφέρεσαι, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτε από αυτά που σημειώνω.
    Εγώ ΔΕΝ λέω πουθενά ότι:
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,
    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΘΝΩΣ,
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.

    Προφανώς έχεις διαβάσει άλλο κείμενο, κάποιου άλλου, και σχολιάζεις το δικό μου.
    Ξαναδιάβασε τι γράφω και τότε ίσως μπορέσεις να ασκήσεις κριτική σε μένα και όχι απ’ ευκαιρία σε κάποιον άλλο!
    Αν, φίλε μου, έγραφα αυτά που λες τότε δεν θα υπήρχε κρίση αυτής της μορφής που περιγράφω, αλλά κάποια άλλη που εσύ φοβάσαι!
    Μάθε να διαβάζεις!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. to olo "ponima" einai einai mia sigkekalimeni grammi aminas apo kiklous tou pasok, gia tin eperxomeni itta stis epomenes ekloges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8.23

    Τζων,

    Κι εγω πολυ ευγενικα σου λεω να πας να γαμηθεις μαλακισμενο πουστρακι.Μας εχεις φλομωσει με τις μαλακιες σου τοσο καιρο ,κωλοβλαχε.
    Αει σιχτιρ επιτελους,αρχιδι.

    Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ (Που θα σε γαμησει οπου σε βρει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΓΙΕ
    ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΑ ,ΜΟΥΛΩΧΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ "ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ
    ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ,ΑΛΛΑ ΤΟΥ "ΕΜΠΕΙΡΟΥ
    ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ", ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.
    Δεν άκουσα ποτέ καμιά αμφιβολία ως προς την πολύ παγιωμένη και όπως απεδείχθη συνεπή στάση τους να μη δεχθούν οποιαδήποτε αλλαγή του συνταγματικού ονόματός τους, παρά μόνο να διαπραγματευθούν μια μεθόδευση η οποία ενδεχομένως εμάς θα μπορούσε να μας ικανοποιήσει στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας».
    ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ.
    ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ..
    παρά μόνο να διαπραγματευθούν μια μεθόδευση η οποία ενδεχομένως εμάς θα μπορούσε να μας ικανοποιήσει στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας».
    ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΗΛΙΘΙΕ,ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ
    ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.
    Αυτό ακριβώς διαπραγματεύεται και η σημερινή κυβέρνηση και τίποτε περισσότερο. Αυτή είναι η αλήθεια .

    ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ,ΤΟΤΕ
    ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.

    ΘΑ ΒΑΛΗ ΒΕΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΧΙ?
    ΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ
    ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ?

    ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ,
    ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΑΓΙΕ.
    Τόσα χρόνια άλλου είδους διαπραγμάτευση γινόταν στην ουσία και όχι ακριβώς για την αλλαγή του ονόματος.
    ΣΥΜΦΩΝΩ,ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΗΜΙΤΗΣ,
    ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ
    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ
    ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3.30

    Ούτε ο Ζαχαράκις κατάλαβες τι λέει!
    Από πότε διαπραγματεύομαι έστω και προσχηματικά σημαίνει ότι συμφωνώ!

    Θέλεις να βρίσεις και μου απευθύνεσαι σαν να υπερασπίζομαι την πολιτική προηγουμένων κυβερνήσεων. Ούτε αυτό κατάλαβες.
    Τα κομματόσκυλα δεν καταλαβαίνουν γενικώς. Μόνο γαυγίζουν.

    Αν ήθελες να κάνουμε διάλογο και να σου εξηγήσω για τη μορφή του ‘veto’, για την οποία καλλιεργεί κοινή γνώμη η ΝΔ, και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει καταγγελθεί η Συμφωνία, θα έπρεπε να έχεις άλλη συμπεριφορά και να μη βάζεις στο στόμα μου πράγματα που ποτέ δεν είπα, απλώς και μόνο για να κάνεις κομματική γυμναστική.
    Αντί να με βρίζεις θα έπρεπε να ντρέπεσαι…
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μια τελευταία κουβέντα για όσους αυτοπροβάλουν τον πατριωτισμό τους.

    Εγώ ο ‘ελαττωματικός πατριώτης’ που από το ’92 με συνέπεια διατυπώνω δημόσια την πεποίθηση ότι η τελική ονομασία της ΠΓΔΜ θα μπορούσε να περιέχει κάποιον γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα ‘Μακεδονία’ θεωρώ ότι οι διπλωματικές καλένδες στις οποίες οδηγήθηκε το ζήτημα εδώ και 15 χρόνια συνιστούν απάτη σε βάρος των Ελλήνων.
    Η συμφωνία του ’95 ήταν προσχηματική και εξυπηρετούσε, σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, όλους τους άλλους εκτός από τα διατυπωμένα - λαϊκίστικα -ελληνικά συμφέροντα.

    Υποστηρίζω, τέλος, ότι δόθηκαν ουσιαστικές και τυπικές αφορμές για να καταγγελθεί από την ελληνική πλευρά η Συμφωνία αυτή, αλλά αυτό δεν έγινε ούτε από το ΠΑΣΟΚ και ούτε από τη ΝΔ.

    Αν κάποιος μου πει ότι καλώς δεν καταγγέλθηκε εκφράζοντας πολιτική θέση και διπλωματική άποψη, θα μπορούσα ‘τεχνικά’ να συμφωνήσω υπό όρους μαζί του.

    Οι υπόλοιποι όμως που στα εθνικά θέματα δεν σηκώνετε μύγα στο σπάθη σας και τα εθνικά τα θεωρείται υπεράνω της πολιτικής και της όποιας συγκυριακής σκοπιμότητας γιατί δεν αντιδράτε;
    Μέχρι και ο Καρατζαφέρης διαπίστωσε ότι δεν είναι ώρα για διαδηλώσεις (!), ενώ το ’92 ήταν!
    Προσοχή η πατριδοκαπηλία βλάπτει όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την αξιοπρέπεια και τους αδένες γενικότερα!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σας!

    Η πουστρα ο τζων ειμαι παλι!

    Ειχα καιρο να μπω στο press-gr γιατι ηθελα να μου γαμησουν τον κωλο περισσοτερες ψωλες και ετσι επρεπε να "ανοιχτω" στην κυριολεξια και σε γειτονες...

    Ετσι βγηκα τους Μακεδονες (FYROM προσωρινα...)

    Με γαμανε ωραια!Στο τελος τους ρουφαω και τον πουτσο για να πιω οτι εχει απομεινει και μενουν πολυ ευχαριστημενοι!Οχι σαν εσας τουςς αχαριστους ελληνες...

    Ετσι και εγω στηριζω Μακεδονια τωρα!

    Ασε που απο οτι βλεπω αυτο σας εξοργιζει και ετσι οταν γυρισω πισω θα θελετε ξανα να με γαμησετε οποτε θα βγω κερδισμενος!!

    Μαλιστα μου βγηκε και το ονομα εκει!

    τζωνσκι κσεφωνιμεσνκι

    Παω για κατι πιπες που πρεπει να παρω τωρα και κατι ψωλες που θα μου χωσουν βαθια μια παρεα εδω στην Μακεδονια.

    η ξεφωνημενη σας

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και για όσους αμφισβητούν τον Ζαχαράκι ας ακούσουν τι είπε πριν από λίγο ο έμπιστος του Καραμανλή διαπραγματευτής Βασιλάκης: «Συζητάμε, αλλά δεν βρίσκουμε λύσεις. Επαναλαμβάνουμε αυτά που λέμε και δημοσίως».

    Έτσι, μήπως και καταλάβετε το επίπεδο της διαπραγμάτευσης ( 15 0λόκληρα χρόνια μέσα στα οποία 120 χώρες του ΟΗΕ και όλες οι μεγάλες αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά κυρίως την σκοπιμότητα αυτού του "διαλόγου" και οι πιο πορωμένοι δεξιοί του Καραμανλή.

    Μη βρίζετε την αλήθεια …αλλού να φτύνετε όταν αισθάνεστε την ανάγκη!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. AΓΙΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ΕΝΩ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΤΙ
    Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ
    ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
    ΜΕ ΤΗΝ ..ΣΗΜΙΤΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ..ΠΟΝΗΡΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ..
    ΒΕΒΑΙΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ
    ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ.
    Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ ΣΟΥ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
    ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
    ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ
    ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. γιατί δεν αντιδράτε;
    ΡΩΤΑΣ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΑΓΙΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
    ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ
    ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ
    ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ
    ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ,
    Π.Χ ΕΘΝΟΣ,ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΡΙΖΕΙ
    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΝΤΟΡΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΞΕΦΩΝΗΣΗ ΤΟΝ
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι σκοπιανοί επαναλαμβάνουν αυτές τις μέρες ότι πηγαίνουν να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα το πως θα ονομάζονται για τις διμερείς σχέσεις και μόνο και πως πάντα αυτό ήταν το θέμα γι αυτούς.

    Επίσης σκεφτείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στην προοπτική δημιουργίας μιας μεγάλης Αλβανίας και της συγκολητικής ουσίας του ονόματος Μακεδονία για το κράτος FYROM.

    Επομένως όχι Μακεδονία και ναι στη μεγάλη Αλβανία;
    Ή όχι στη μεγάλη Αλβανία και ναι Μακεδονία?

    Μήπως τελικά και σ αυτό το θέμα (όπως και με την Τουρκία) επιδιώκουμε τη διαιώνιση της εκκρεμότητας γιατί η μη λύση μας συμφέρει περισσότερο;

    Διότι οι επιλογές που κάνουμε ερμηνευόμενες στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων δεν δείχνουν πως θέλουμε λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΧΙ» σε συμβιβασμούς σχετικά με το όνομα των Σκοπίων λέει με συντριπτικά ποσοστά ο ελληνικός λαός, στέλνοντας έτσι ηχηρά μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την αντιπολίτευση.

    Είναι μάλιστα αυτό το αίτημα τόσο σοβαρό, που όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση προχωρά στην αποδοχή σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με την επί της ουσίας συναίνεση όλης της αντιπολίτευσης. Με συντριπτικά λοιπόν ποσοστά ο λαός απαιτεί αλλαγή στάσης απ' το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και τις φέρνει προ των ιστορικών ευθυνών τους.
    Όπως συγκεκριμένα προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» η εταιρεία RASS -δημοσκόπηση πανελλαδική, τηλεφωνική, σε δείγμα σταθμισμένο 1001 ατόμων, στο διάστημα 23-24 Οκτώβρη- οι ερωτηθέντες και με ποσοστά υψηλότατα και μάλιστα διακομματικά:
    • Λένε «ΟΧΙ» σε οποιονδήποτε συμβιβασμό στο θέμα της ονομασίας αλλά και γενικότερα στον χειρισμό του όλου θέματος.

    Με ποσοστό 75,8% απαιτούν να μην αλλάξει η απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, σύμφωνα με την οποία δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια με ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του.
    • Με ποσοστό 93,7% ζητούν να υπερασπιστεί η Ελλάδα το όνομα «Μακεδονία» και να μην επιτρέψει τη χρήση του απʼ τους Σκοπιανούς.
    • Με ποσοστό 63,4% διαφωνούν με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», επιλογή που χαρακτηρίζεται με ποσοστό 55,3% υποχώρηση.
    • Με ποσοστό 89,1% απαιτούν την άσκηση βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αν το όνομά τους περιέχει τη λέξη «Μακεδονία».
    • Κατά πλειοψηφία τάσσονται υπέρ των έως τώρα χειρισμών της Ντ. Μπακογιάννη και του Κ. Καραμανλή, όχι όμως και υπέρ των κυβερνητικών χειρισμών.
    • Με ποσοστό 64,4% απορρίπτουν την προσφυγή σε εκλογές, αν οι συνομιλίες οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
    «Όχι» και σε σύνθετη ονομασία
    Έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία να επισημανθεί πως διακομματικά η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων απορρίπτει και την αλλαγή της απόφασης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, αλλά και τη σύνθετη ονομασία, την οποία ωστόσο συζητά πλέον η κυβέρνηση, έχοντας και τη συναίνεση του συνόλου της αντιπολίτευσης.
    Κατ' αρχάς (ΠΙΝΑΚΑΣ 1) είναι εξαιρετικά μεγάλο το ποσοστό όσων δηλώνουν πως τους ενδιαφέρει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και ανέρχεται στο 84,2%, έναντι του 15,8% που απαντά ότι δεν ενδιαφέρεται για το θέμα.
    «ΟΧΙ» στην αλλαγή της απόφασης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών λέει το 80%, έναντι του 19,3% που δέχεται την αλλαγή της απόφασης (ΠΙΝΑΚΕΣ 2 και 3). Και μάλιστα αυτό το «όχι» είναι διακομματικό, αφού οι οπαδοί όλων των κομμάτων με ίδια περίπου ποσοστά παίρνουν αυτήν τη θέση.
    Άλλωστε (ΠΙΝΑΚΑΣ 4) ένα συντριπτικό 93,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δικαιούται να υπερασπιστεί το όνομα «Μακεδονία» και να μην επιτρέψει τη χρήση του απʼ τους Σκοπιανούς.
    Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα τη σύνθετη ονομασία (ΠΙΝΑΚΕΣ 5 και 6), μόνο το 34,8% την αποδέχεται, αντίθετα το 63,4% την απορρίπτει. Και σε αυτήν τη θέση υπάρχει διακομματική συμφωνία, αφού με παρόμοια ποσοστά οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων απορρίπτουν τη σύνθετη ονομασία.

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου, ο Σημίτης και τώρα ο Καραμανλής με την Ντορούλα, απλά έκαναν οτι περνάει απο το χέρι τους ωστε να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το Σκοπιανό ταιζοντας μας φούμαρα για δήθεν προτάσεις και διαπραγματεύσεις, ωστε να δώσουν στην ετοιμορροπη παράγκα των Σκοπιών, όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να ενδυναμωθεί και να αποκτήσει οντότητα, γιατί αυτό διέταζαν τα αφεντικά μας οι Αμερικάνοι.

    Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που ανεφοδιάζει τα σκόπια με ολα τα απαραίτητα και ολες οι ελληνικες επιχειρησεις επένδυσαν εκεί. Γιατί απο Αλβανους, Σέρβους και Βουλγαρους δεν στάζει τίποτα.

    ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΚΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο λόγος των πρόωρων εκλογών εαν τελικα διαιρεθεί το πασοκ, θα είναι να σπάσει η πλειοψηφία της βουλής σε μικρότερα κόμματα για να μην μπορούν να αποδωθούν ευθυνες, και να μην φορτωθεί την εθνική μειωδοσία του Σκοπιανού και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγάπη που έχει η Ντόρα στους Αμερικανούς, για να μπορέσει να γίνει πρωθυπουργίνα!

    Θα βγάλουμε και σε 5-10 χρονάκια αλβανικό κομμα με τον Τσενάι αρχηγο μέσα στη βουλή και η Ελλάδα πάει οριστικά...

    Ήδη μας ετοιμαζουν τα κόλλυβα...Θα μας θέσουν και θέματα μειονοτητων, θα μας σπάσουν σε κομματια οπως τη Γιουγκοσλαβια και τη Σερβια, και ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ....10 χρονάκια ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εχω φριξει, απο τους πρωτους μαλιστα, με Αγιο και τζον. Τους εχω επισημανει οτι κανουν γκαφες ή οτι μιλανε σαν βαρβαροι.

    Σημερα βγαζω το συμπερασμα οτι προκειται για κοινα βουρλα και μαλιστα βαλτά!

    Οπως φανηκε σημερα, δεν ειμαι ο μονος που εχει αντιληφτει τι συμβαινει με αυτα τα δυο ατομα.
    Εχετε ηδη δει λιγο πιο πανω οτι και ενας αλλος τον πηρε ειδηση αυτον τον αγαθιαρη, και του τα εψαλε κανονικα.

    Ομως ως κοινα στουρναρια που ειναι, ουτε και ετσι διαφαινεται οτι θα βαλουν μυαλο στο μελλον.

    Προσεξτε και κεινο το τζον, που ενω χτες κανενας δεν ζητησε να μαθει ποια ειναι τα θρησκευτικα του πιστευω, αυτος τα ξερασε πανω μας, σαν να του ειχαμε κανει αιτηση για να μας πληροφορησει γι' αυτα!
    Εν συνεχεια εκτεθηκε βλακωδως για δευτερη φορα, δειχνοντας μας την αγνοια του σε ιστορικα θεματα, οταν προσπαθησε να μας παρουσιασει τα αμετρητα κενα που εχει - παλι χωρις να του το ζητησει κανεις - με την ιδεα ΙΣΩΣ οτι μπορει μεσ' στην αναμπουμπουλα να μαθει ο ιδιος λιγη ιστορια... απο τους αλλους, ( ή να ελεγξει, εαν αυτα που του διδαξαν οι σοβιετοαναρχικοι ανθυποϊστορικοι του δρομου, του κλωτσου και του μπατσου, ειναι οντως ετσι! )!!!

    Η Ιστορια μαθαινεται αφιερωνοντας χρονο και κοπο. Δεν μαθαινεται στα καφενεια. Στα καφενεια, βρισκονται μονο εναυσματα και σπιθες, που μας οδηγουν σε κατ' ιδιαν μελετη.

    Μολις δω οτι υπαρχει η αναγκαιοτητα, θα επανελθω.

    Μεχρι τοτε, μην αφησετε απο τα ματια σας, τον ΑΓΙΟ και τον Τζον.
    Να τους περιποιειστε οπως τους αρμοζει. Ως Νουμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σας!

    Η πουστρα ο τζων ειμαι παλι!

    Ειχα καιρο να μπω στο press-gr γιατι ηθελα να μου γαμησουν τον κωλο περισσοτερες ψωλες και ετσι επρεπε να "ανοιχτω" στην κυριολεξια και σε γειτονες...

    Ετσι βγηκα τους Μακεδονες (FYROM προσωρινα...)

    Με γαμανε ωραια!Στο τελος τους ρουφαω και τον πουτσο για να πιω οτι εχει απομεινει και μενουν πολυ ευχαριστημενοι!Οχι σαν εσας τουςς αχαριστους ελληνες...

    Ετσι και εγω στηριζω Μακεδονια τωρα!

    Ασε που απο οτι βλεπω αυτο σας εξοργιζει και ετσι οταν γυρισω πισω θα θελετε ξανα να με γαμησετε οποτε θα βγω κερδισμενος!!

    Μαλιστα μου βγηκε και το ονομα εκει!

    τζωνσκι κσεφωνιμεσνκι

    Παω για κατι πιπες που πρεπει να παρω τωρα και κατι ψωλες που θα μου χωσουν βαθια μια παρεα εδω στην Μακεδονια.

    η ξεφωνημενη σας

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 4:17
    ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ!
    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ
    ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ
    ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ
    ΕΙΣΑΙ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ!
    ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ
    ΣΩΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΣΩΣΕ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΕΓΑΛΕ 4:17

    ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ
    ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ ΤΗ ΒΑΘΕΙΑ ΣΧΕΣΗ
    ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΝ.
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΖΙΖΑΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αγιος και τζον ομιλουν την ιδια γλωσσα
    ΣΚΟΠΙΑΝΑ

    εσεις να ακουτε μονο τον πρωθυπουργο μας
    ομιλει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ απταιστα

    σημερα εκανε φροντιστηριο και στην ντορα μας
    τα πηγε θαυμασια

    μαθετε τη σωστη γλωσσα από τον σωστο ανθρωπο
    που είναι και διγλωσσος αμα λαχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΣ

    μια που ειμαι συγκινημενος απο τις προτασεις του αλλοδαπου ΤΣΥΡΙΖΑ για καταργηση παρελασεων, στρατευσεως, στρατου, συνορων και σημαιων, δραττομαι και εγω την ευκαιρια να ζητησω καταργηση της εμφυλιοπολεμικης γιορτης μισους του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και αντ'αυτου να προβαλλουμε την δημοκρατικοτητα μας με αλλους εναλλακτικους τροπους (πχ ποιητικες βραδυες, συμποσια αναλυσεων δημοκρατικης συμπεριφορας κλπ) και να σταματησουμε αυτες τις γιορτες μισους που αλλωστε δεν προσεφεραν τιποτα παραπανω τοσα χρονια (δεν χρειαζεται κανεις πανηγυρια πολυτεχνειου για να ειναι δημοκρατης) αλλωστε και οταν συνεβησαν (17-11-1973)αυτα οχι μονο δημοκρατια δεν εφεραν αλλα αντιθετως εφεραν μια εβδομαδα μετα χειροτερη δικτατορια (25-11-1973) αυτη του ΙΩΑΝΝΙΔΗ που οδηγησε μετα απο 9 μηνες στην προδοσια της Κυπρου μας... προς τι λοιπον η φανφαρα αυτη που κατηντησε θλιβερη κομματικη συναξη εξαλλων ακροαριστερων ?

    Αλλωστε θα αποφευχθουν και τοσες καταστροφες περιουσιων απο τα κουκουλοφορα τσογλανια της ακροαριστερας καθως και οι διαφοροι βανδαλισμοι / καταστροφες απο τα ανθρωποειδη αυτα και της ιδιας της περιουσιας του πολυτεχνειου .

    Εμπρος λοιπον ΤΣΥΡΙΖΑ εδω και τωρα δωσε το προοδευτικο συνθημα καταργησεως της τελευταιας εμφυλιοπολεμικης γιορτης του μισους, το πεδιο ολο ανοικτο και δικο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συγνώμη εαν σας ενοχλώ αλλά τοχω ανάγκη (μόνο για άντρες)
    an s aresi to sex xoris tampou kai thes na to xairese se oles tou tis morfes steile moy email sto

    http://el.wordpress.com/tag/babisblack/

    o babis einai kayla. opou mporis na me dis se foto apeuthinomai mono se antres apoklkistika.filia

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΣ

    μια που ειμαι συγκινημενος απο τις προτασεις του αλλοδαπου ΤΣΥΡΙΖΑ για καταργηση παρελασεων, στρατευσεως, στρατου, συνορων και σημαιων, δραττομαι και εγω την ευκαιρια να ζητησω καταργηση της εμφυλιοπολεμικης γιορτης μισους του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και αντ'αυτου να προβαλλουμε την δημοκρατικοτητα μας με αλλους εναλλακτικους τροπους (πχ ποιητικες βραδυες, συμποσια αναλυσεων δημοκρατικης συμπεριφορας κλπ) και να σταματησουμε αυτες τις γιορτες μισους που αλλωστε δεν προσεφεραν τιποτα παραπανω τοσα χρονια (δεν χρειαζεται κανεις πανηγυρια πολυτεχνειου για να ειναι δημοκρατης) αλλωστε και οταν συνεβησαν (17-11-1973)αυτα οχι μονο δημοκρατια δεν εφεραν αλλα αντιθετως εφεραν μια εβδομαδα μετα χειροτερη δικτατορια (25-11-1973) αυτη του ΙΩΑΝΝΙΔΗ που οδηγησε μετα απο 9 μηνες στην προδοσια της Κυπρου μας... προς τι λοιπον η φανφαρα αυτη που κατηντησε θλιβερη κομματικη συναξη εξαλλων ακροαριστερων ?

    Αλλωστε θα αποφευχθουν και τοσες καταστροφες περιουσιων απο τα κουκουλοφορα τσογλανια της ακροαριστερας καθως και οι διαφοροι βανδαλισμοι / καταστροφες απο τα ανθρωποειδη αυτα και της ιδιας της περιουσιας του πολυτεχνειου .

    Εμπρος λοιπον ΤΣΥΡΙΖΑ εδω και τωρα δωσε το προοδευτικο συνθημα καταργησεως της τελευταιας εμφυλιοπολεμικης γιορτης του μισους, το πεδιο ολο ανοικτο και δικο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. H Μακεδονια ειναι ανεξαρτητη!!

    Αρκετα με την κατοχη τοσους αιωνες απο βαρβαρους!

    η ξεφωνημενη σας

    τζων

    Υ.Σ.: Kαι με γαμανε καλυτερα αυτοι απο οτι εσεις!!Χυνουν και περισσοτερο μεσα στον κωλο μου και με ξεδιψουν καλυτερα!!Και αμα δουν οτι μου τον ματωνουν μου το χωνουν και απο το στομα για να μην χαθει ουτε σταγονα!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι Αλβανοί βρήκαν τον υπερασπιστή τους στο πρόσωπο του Λαζόπουλου, γιατί λέει η...ακροδεξιά κυβερνάει πλέον τον τόπο!

    ΑΧχχΑΧχΑΧααχΑΧαΑΑ!

    Τι άλλο θα ακούσουμε Θεούλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *