GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και στο βάθος της ...ηγεσίας ο Κ. Λαλιώτης!

,,,,, Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο του: Να γίνει "ενωτικός" πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ένα μοντέλο δυαρχίας... ... Δημοσίως -με δήλωση ο ένα...

,,,,,
Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο του: Να γίνει "ενωτικός" πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ένα μοντέλο δυαρχίας...
...

Δημοσίως -με δήλωση ο ένας και δημοσιοποιώντας το κείμενό του ο άλλος- τάχθηκαν υπέρ του Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Λιβάνης και ο Κώστας Λαλιώτης. Και οι δυο όμως το βράδυ της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου του είχαν εισηγηθεί να παραιτηθεί.
Ο Κ. Λαλιώτης του είχε πει συγκεκριμένα να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να διατηρήσει τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - κάτι που θα αποδεχόταν ο Ε. Βενιζέλος ως διάδοχός του. Γι' αυτό και στο κείμενο που του παρέδωσε δυο μέρες μετά ο Κ. Λαλιώτης είναι διφορούμενος, δηλαδή γράφει ότι τον στηρίζει έστω κι αν διαφωνεί.
Με την τροπή που έχουν πάρει τώρα πια τα πράγματα ο Κ. Λαλιώτης, πιστεύει ότι ο Γ. Παπανδρέου θα κερδίσει την αναμέτρηση αλλά θα χάσει και τις επόμενες εκλογές που θεωρεί ότι δεν ρα αργήσουν. Γι αυτό θέλει να βρίσκεται και ο ίδιος μέσα στο παιχνίδι: δεν έχει πάψει να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο του να γίνει, στο τέλος, ο ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως ενωτική λύση. Να γίνει εκείνος πρόεδρος κι ας είναι άλλος εκείνος που θα επιλεγεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Μοντέλο δυαρχίας δηλαδή.
(Και παρά τα όσα λέει, δεν ξεχνάει την "προσβολή" του Γ. Παπανδρέου να τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας, και για ποιον λόγο...)

41 σχόλια

  1. Τον Λαλιωτη τον αντιπαθει ο μισος πλανητης και το ξερει και ο ιδιος. Δεν ειναι τοσο χαζος οσο νομιζετε για να σκεφτεται κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαλιώτη είσαι για λύπηση, γελάει όλος ο κόσμος με τους χρησμούς και την κατάντια σου, Ρουσόπυλος-Λούλης-Καραχάλιος και Τσίπρας εύχονται να παραμείνεις στο προσκήνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Και η Γκούφη Γεννηματά υπέρ του Γιωργάκη είναι! Όλα τα παιδιά δουλεύουν για τον Καραμανλή, μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε ανιστορητα Πασοκια!
    Σαν ΝεοΔημοκρατης χαιρομαι αφανταστα που μαλλον βγαινει ο Γιωργακης, αλλα σαν Ελληνας πολιτης θλιβομαι για την καταντια μας. Δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν νοημονες ανθρωποι που προτιμουν να μην βγει το κομμα τους στην εξουσια, προτιμωντας εναν ηλιθιο για αρχηγο.
    Χθεσινο γκαλοπ για τον καταλληλοτερο πρωθυπουργο Καραμανλης 47%, Γιωργακης 31%.
    Σας ευχαριστουμε απο τα βαθη της καρδιας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή ανάλυση της στάσης Λαλιώτη (η οποία προσφέρεται για πολλές ερμηνείες).

    Ωστόσο δεν πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ούτε καν σε μοντέλο διαρχίας ή και περισσότερο συλλογικών μοντέλων.

    Ξέρει καλύτερα απ'όλους ότι οι συλλογικές ηγεσίες δεν "πιάνουν" στην σύγχρονη Ελλάδα όπου οι εκλογές κερδίζονται πάντα από τον πιο "προθυπουργίσιμο" αρχηγό κόμματος. Και σε αυτό το παιχνίδι είναι καμένο χαρτί γιατί απλούστατα είναι "κόκκινο πανί" για πολλούς ψηφοφόρους.

    Με αυτή την στάση του όμως μένει κοντά στην ηγεσία και εξασφαλίζει την παραμονή του στην ομάδα των στελεχών "πρώτης γραμμής" με μεγάλη επιρροή στις μελλοντικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ.

    Οι "ουδέτεροι" του "τρίτου πόλου" θα υποβαθμιστούν (κάτι μου λέει ότι θα λιγοστέψουν πολύ, απλά περιμένουν για να ποντάρουν στο σωστό άλογο) και οι "Βενιζελικοί" θα καταποντιστούν. Οπότε ο Λαλιώτης ξέρει τι κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΠΑΣΟΚ έχει 2 επιλογές.
    Ή να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ
    με ήθος,εντιμότητα,αρχές
    ή "Ενωση Κέντρου"
    αναπαραγωγής ιδιοτελών παραγόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το τι έγινε και γίνεται πραγματικά δες τε το www.sotiris-koukios.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ρε ανιστορητα Πασοκια!
    Σαν ΝεοΔημοκρατης χαιρομαι αφανταστα που μαλλον βγαινει ο Γιωργακης, αλλα σαν Ελληνας πολιτης θλιβομαι για την καταντια μας. Δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν νοημονες ανθρωποι που προτιμουν να μην βγει το κομμα τους στην εξουσια, προτιμωντας εναν ηλιθιο για αρχηγο.
    Χθεσινο γκαλοπ για τον καταλληλοτερο πρωθυπουργο Καραμανλης 47%, Γιωργακης 31%.
    Σας ευχαριστουμε απο τα βαθη της καρδιας μας

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ-ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TO ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ,
    ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ..
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ
    ΑΓΓΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΜΠΕΝΙ-ΦΟΥΣΚΑ
    ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΤΩΜΑ,ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ
    ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Ο ΒΛΑΚΑΣ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Quiz για αδελφούς Πασόκους:

    Ο Λαλιώτης τι σχέση έχει με τον Λαμπράκη;
    1. Του κουβαλάει τις βαλίτσες.
    2. Είναι φίλοι από χρόνια.
    3. Ο ένας λέει και ο άλλος επαναλαμβάνει.
    4. Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιαίτερη σχέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΛΑΛΙΩΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΩΣ
    ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ...ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
    ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΛΑΛΙΩΤΑ.
    ΠΟΥ "ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ"..
    ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΗΘΙΚΟΥΣ
    ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ.

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ,ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ,ΞΟΦΛΗΜΕΝΗ
    ΛΑΛΙΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. EΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ.
    ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.
    ΝΤΑΒΑΔΩΝ,ΜΜΕ,ΣΗΜΙΤΗ.
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΡΙΣΚΑΡΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.
    ΟΥΤΕ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΒΡΑΧΟΛΙΑ...
    ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...
    ΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ?
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..
    ΞΕΦΤΙΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ν.NIKOΛΑΟΥ,ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ..
    ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ..
    ΓΡΑΦΕΙ.
    «Τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που το 1996 είχαν προωθήσει στην πρωθυπουργία και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Σημίτη έβλεπαν έντρομα την επερχόμενη συντριβή του ΠΑΣΟΚ… Ήταν τόσα πολλά αυτά που διακυβεύονταν στις εκλογές του Μαρτίου του 2004, ώστε τα συμφέροντα αυτά, αδίστακτα και ψυχρά σαν τους εκτελεστές, απέλυσαν εν μια νυκτί τον Σημίτη και οργάνωσαν τη διαδοχή του από τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Ούτε δαχτυλίδι λοιπόν ούτε σταυρός μαρτυρίου, απλώς μια απροσχημάτιστη συναλλαγή για να διασφαλισθούν προνόμια που κινδύνευαν…Αμέσως μετά την ήττα του Μαρτίου του 2004, όταν τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα είδαν ότι δεν τους βγήκε η παρέμβαση και κυρίως όταν προϊόντος του χρόνου διαπίστωσαν ότι ο Γ.Α.Π. ήταν ένας έντιμος ηγέτης και δεν ήταν διατεθειμένος να παίρνει γραμμή άρχισαν να τον υπονομεύουν συστηματικά …».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Το ΠΑΣΟΚ έχει 2 επιλογές.
    Ή να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ
    με ήθος,εντιμότητα,αρχές
    ή "Ενωση Κέντρου"
    αναπαραγωγής ιδιοτελών παραγόντων."

    Και πως θα ξαναγινει το ΠΑΣΟΚ με ηθος και εντιμοτητα;
    Με τον Παπουτση (χειροτερο επιτροπο της Commission); Με τον Λαλιωτη; Με τον Πετσαλνικο; η με τον Πολυζωγοπουλο;

    Μιλαμε για τεραστιες αυταπατες!

    Δεν υπαρχει τιμιος πολιτικος. Αν καποιος ειναι τιμιος δεν γινεται πολιτικος. Απλο ειναι. Ολοι ανεβαινουν τα σκαλια της πολιτικης με ενα και μοναδικο σκοπο. Την "μασσα" οταν ειναι στην εξουσια και την 'καρεκλα" οταν ειναι αντιπολιτευση. Και εν τω μεταξυ ολο και σε καμμια επιτροπουλα θα μπουμε, ολο και καποια μιζουλα θα παρουμε. Δοξα τω Θεω, μικρο η μεγαλο το μεροκαματο θα βγαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
    ...................
    Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Ενας μήνας και το ΠαΣοΚ έχει απορροφηθεί σε εσωκομματική αναμέτρηση, η οποία το μόνο με το οποίο δεν ασχολείται είναι η αποδοκιμασία που του επεφύλαξε ο λαός απέναντι στη «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

    Αυτό είναι κατανοητό για την πλευρά Παπανδρέου. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν θεώρησε σκόπιμο να αναλάβει εμπράκτως τις ευθύνες της ήττας είναι περίπου υποχρεωμένος να αποσιωπά το γεγονός. Να συμπεριφέρεται, δηλαδή, σαν να μην έγιναν εκλογές και σαν να μην πήρε το ΠαΣοΚ το χειρότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων. Ετσι, μιλάει για «τομές», «συγκρούσεις» , «αυτονομίες» και άλλα ηρωικά αλλά δεν λέει λέξη για την ταμπακέρα. Συμπληρωματικώς, η αποσιώπηση εμπλουτίζεται με μια επιχείρηση μετακύλισης ευθυνών σε διάφορους «υπονομευτές» και «εξωθεσμικούς». Η στάση αυτή δεν είναι ιδιαιτέρως αξιοπρεπής αλλά μπορεί να αποδειχτεί αποτελεσματική.

    Για την ταμπακέρα, όμως, δεν μιλάει ούτε η πλευρά Βενιζέλου και αυτό είναι λιγότερο κατανοητό. Στο κάτω κάτω ο βουλευτής Θεσσαλονίκης μπορεί να έκανε όλα τα λάθη του κόσμου μετά τις 16 Σεπτεμβρίου αλλά δεν φέρει καμία ευθύνη που το ΠαΣοΚ σε τριάμισι χρόνια έχασε 400.000

    ψηφοφόρους. Παρά ταύτα μιλάει για πολλά, μιλάει για όλα και κυρίως για τον εαυτό του, αλλά ακόμη δεν έχει αναδείξει την ευθύνη του Παπανδρέου για την ήττα.

    Αυτή η ευθύνη, όμως, είναι κρίσιμη. Αν το ΠαΣοΚ δεν ηττήθηκε ή αν ο Παπανδρέου δεν φταίει, τότε δεν συντρέχει λόγος αλλαγής αρχηγού και προφανώς ούτε υποψηφιότητας Βενιζέλου. Η υποψηφιότητά του αποκτά υπόσταση όχι επειδή είναι καλός ο ίδιος αλλά μόνο αν απέτυχε ο προηγούμενος. Σε μία από τις πρώτες μετεκλογικές συνεντεύξεις του ο Βενιζέλος μίλησε για «το ρεύμα του αυτονόητου». Η βασική ιδέα είναι σωστή αλλά με δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν αυτονόητα, όλα πρέπει να αποδεικνύονται από την αρχή. Δεύτερον, ότι το αυτονόητο της κοινωνίας δεν ταυτίζεται απαραιτήτως με το νιτερέσο του Πολυζωγόπουλου.

    Συνεπώς το αυτονόητο δεν αρκεί- το καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις... Καλώς ή κακώς, η εκλογή αρχηγού στο ΠαΣοΚ είναι μια επιλογή μεταξύ δύο προσώπων. Ούτε διαγωνισμός προσόντων ούτε επιβράβευση δεξιοτήτων ούτε καν άσκηση λογικής.

    OΒενιζέλος πασχίζει εδώ και έναν μήνα να αποδείξει ότι είναι καλύτερος όλων. Περιττό και μάλλον παρακινδυνευμένο. Του αρκεί να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον Παπανδρέου. Χρησιμότερο και ενδεχομένως ευκολότερο.


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακουω ολες αυτες τις ημερες για διαπλοκες και για εκδοτικα και επιχειρηματικα η αλλα συμφεροντα που μπορει να επιχειρησουν να καθοδησουν καποιο υποψηφιο. Εχετε ομως σκεφθει γιατι ο καθε υποψηφιος μπορει να υποκυψει στα συμφεροντα.
    Η συνηθης περιπτωση ειναι οταν ο υποψηφιος εχει χρηματισθει για την προσωπικη του εκλογη η του κομματος του, οποτε ο ιδιος ο υποψηφιος εχει βαλει τον λαιμο του στη θηλια και και πρεπει να επιστρεψει τα χρεωστουμενα.
    Μια δευτερη λιγοτερο διαδομενη περιπτωση ειναι εκβιασμος για την οποια ομως περιπτωση παλι ο υποψηφιος ευθυνεται βασικα.
    Και η τελευταια περιπτωση -η οποια ειναι η πλεον επικινδυνη σε μια χωρα -ειναι τα ξενα συμφεροντα τα οποια επιβαλουν τις αποψεις τους η με χρηση πολιτικης βιας η με χρηματισμο σε μορφη προμηθειας.

    Σας αφηνω να αναρωτηθητε ποιος απο τους δυο κυριως υποψηφιους του ΠΑΣΟΚ μπορει να εχει αποδεχθει πιεσεις η καθοδηγησεις καθως και το ειδικο βαρος της καθοδηγησης που μπορει να εχει λαβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΥ ΕΙΜΑΙ!!

    ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΜΕ 21% ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥΤΣΟ!!!ΤΟ ΑΥΞΗΣΑ ΑΛΛΟΥ 2% ΠΟΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ Ο ΦΠΑ!!

    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΤΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΧΥΣΙΑ!!

    ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΓΑΜΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ....ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...

    Η ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΝΑ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΥ

    Υ.Σ.: OΣΟ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΗΝ ΜΕ ΞΕΧΝΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!


    Ε Ι Μ Α Ι Π Ο Υ Σ Τ Η Σ !!


    ΓΑΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ!
    ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΧΥΣΙΑ!


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. TO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ,
    ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ..
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ
    ΑΓΓΛΙΑΣ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Quiz για αδελφούς Πασόκους:

    Ο Λαλιώτης τι σχέση έχει με τον Λαμπράκη;
    1. Του κουβαλάει τις βαλίτσες.
    2. Είναι φίλοι από χρόνια.
    3. Ο ένας λέει και ο άλλος επαναλαμβάνει.
    4. Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιαίτερη σχέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. OI NTABAΔΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ
    ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ,ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΜΑΙΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.

    3:15 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ..
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    3:16 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ..
    ΕΑΝ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ..
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ
    ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ,ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ
    ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΒΙΑ..
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΙΝΤΙΑΚΗ
    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ
    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ..
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΝΤΑΒΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω μπερδευτεί τόσο πολύ με αυτά που παίζοντει..Δε Βαριέσαι...ποιός είναι με ποιόν και ποιός παίζει παιχνίδια...άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 12/11/2007.

    Τα σενάρια είναι δύο.

    1)Νίκη ΓΑΠ.Θα φερθεί αλαζονΙκά και υποτιμητικά στους ηττημένους.Θα τους εξαναγκάσει σε αποχώρηση ή θα τους διαγράψει.Ιδρυση νέου κόμματος από τον Βενιζέλο,διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και....αντίο εξουσία.

    2)Νίκη Βενιζέλου.Θα προτείνει στον ΓΑΠ θέση στην Ευρώπη,ή στον ΟΗΕ.Ισως διαγράψει δυό τρία προκλητικά στελέχη σαν τους Τζουμάκα,Πολυζωγόπουλο.Ο ΓΑΠ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα του πατέρα του.Ο αδερφός του θα εκλεγεί και θα πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα έχει τις ευκαιρίες του στο μέλλον.

    Ποιό σενάριο βλέπετε ως καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ και ποιό για την ΝΔ?


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Λαλιώτης είναι γιος του ΕΛΑΣίτη Γιώργη Λαλιώτη που ποτέ του δεν προσκύνησε κανέναν.
    Διφορούμενο είναι όλο το ΠΑΣΟΚ, πως να μην είναι ο Λαλιώτης, ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος που κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο της Ν.Δ. τόσες και τόσες φορές;
    Μακάρι να υπήρχε Δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ με το Λαλιώτη Αρχηγό - θα κλαίγανε μανούλες έξω και μέσα.

    Όσο για τον τυπάκο που γράφει το κουίζ για τον Λαμπράκη κ.λ.π. καλό θα είναι... να κοιτάξει τον πισινό του που έχει γίνει σουρωτήρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Τρίτος πόλος θα υποστηρίξει ΓΑΠ γιά έναν και απλούστατο λόγο.
    Με αρχηγό τον ΓΑΠ οι φιλοδοξίες τους να γίνουν αρχηγοί παραμένουν ζωντανές αφού είναι σίγουρο ότι θα επέλθουν κι άλλες εκλογικές σφαλιάρες.

    Το δυστήχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι πως τα στελέχη του πλέον κινούνται με γνώμονα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και όχι το κομματικό συμφέρον.

    Είναι ένα κόμμα ήδη στο στάδιο της αποσύνθεσης και σύντομα θα το καταλάβουν όλοι από την δυσωδία.


    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω τους πάντες, χρειαζόμαστε τους πάντες. Χρειαζόμαστε το πιο μεγάλο, το πιο πλειοψηφικό και το πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Ότι έχει ειπωθεί για μένα έχει ξεχαστεί την ίδια στιγμή. Να σας πω και κάτι; Μπορεί να έχω μια πικρία προσωπική, συναισθηματική δεν είναι εκεί το θέμα. Στο κάτω-κάτω πρέπει να έχει κανείς μια γενναιότητα και μια ικανότητα υπέρβασης των αντιθέσεων. Πρέπει να πιστεύουν οι άνθρωποι της παράταξης όχι μόνο το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά το μεγάλο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, ότι πρόβλημα ενότητας δεν υπάρχει. Όλοι μαζί θα είμαστε ούτως ή άλλως στις 12 Νοεμβρίου.

    Από τη συνέντευξη Βενιζέλου στον Flash.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτά είναι πίπες... σενάρια συνωμοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ εντάχθηκε τελικά στους «σχεδιασμούς» της κυβέρνησης, καθώς κρίθηκε ως το μοναδικό φορολογικό μέτρο γρήγορης και σίγουρης απόδοσης στον Προϋπολογισμό.

    Αυτά που εξετάζονται πλέον είναι ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου, χωρίς να αποκλείονται σύντομα «εκπλήξεις», και το μέγεθος της αύξησης.

    Είναι πολύ πιθανό οι συντελεστές του ΦΠΑ να αυξηθούν τελικά κατά 1 ποσοστιαία μονάδα -αν και υπάρχουν εισηγήσεις για αύξηση που θα φτάσει τις 2 π.μ.-, ώστε ναι μεν να αντληθούν σημαντικά έσοδα που θα αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρξουν αρνητικές παρενέργειες στην αγορά και κατ’ επέκταση στο ρυθμό ανάπτυξης.

    Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ, αρνούμενος ωστόσο ότι έχει συμφωνήσει μυστικά για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο κ. Χ. Αλμούνια. Ο κ. Αλογοσκούφης, έπειτα από σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον υπ. Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και δεν υπάρχει και τίποτα νεότερο αναφορικά με τη φορολογική πολιτική».
    ===================================
    Ελεύθερος τύπος 16/10/2007
    ===================================

    Η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι στον σχεδιασμό μας.
    Κ.Καραμανλής 9/9/2007

    Περαστικά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλα τα λεει,εγω ομως θα ψηφισω το γιωργο,πειραζει?ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ,ΓΙΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ.........ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΓΙΩΡΓΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ;;;

    ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ;;
    ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ;

    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕΣ;

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!!!!!

    ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ» ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ
    ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.
    ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 2004!
    ΤΗΝ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!
    ΤΗΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!
    ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (αγνόησες τις τοπικές κοινωνίες)
    ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ.
    ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16.
    ΣΤΗΝ «ΠΑΤΑΤΑ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.
    (Δεν θα ξαναγίνει πράσινη η Υπερνομαρχία).
    ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ.
    ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
    ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΤΙΣ
    ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.(Αγνόησες την βάση).π.χ. ΡΕΘΥΜΝΟ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.(Γεμάτο ασάφειες και αοριστίες).
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΕΠΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ.
    ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    «Λαγός την φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του»
    ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΘΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΥΠΝΟ ΣΟΥ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ, OΙ ΤΖΟΥΜΑΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ
    ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ 2004 ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
    ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ 2007 ΩΣ ΘΡΙΑΜΒΟ!!!!!
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ SSM, e-mail ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΥΒΡΕΙΣ. (Βλαχοδήμαρχος, χοντρός, Μπένι, Ταλιμπάν, Τούρκογλου)
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΟΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΕΤΟΝΙΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ.
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΟΡΕΙΣ;;;;;;;;;
    Ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΕΝΤΟΛΩΝ !!!!!
    ΜΗΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ;
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ;
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ;
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΝΙΚΗΣ;
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ, ΑΔΥΝΑΜΟ, ΦΟΒΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
    ΣΕ ΦΘΗΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ,ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ.(του φίλου και υποστηρικτή σου Δ. ΤΣΟΒΟΛΑ).
    ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ!
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. RE GIDIA PASOKISTAN ANTE KAI GAMHTHITE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 1.52
    Είναι είδος εν ανεπαρκεία,αλλά ο μηδενισμός δεν μου αρέσει.
    Ανάμεσα στους δύο έχουμε τα εξής δεδομένα.
    Ο ένας γιός και εγγονός Πρωθυπουργών
    κληρονόμησε "όνομα" καί όχι χρήμα.
    Ο άλλος 23 ετών παντρεύτηκε
    την όχι όμορφη αλλά πλουσιότατη κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος - συνεταίρου των κκ Λαμπράκη και Μπόμπολα- καί θέλει να με πείσει ότι εργάζεται γιά τους
    "μη προνομιούχους".
    Δεν με πείθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. φίλε 5.11 μμ
    αυτός που έγραψε το κουίζ είμαι.Το έγραψα μια φορά για να σπάσω πλάκα με το κολοπασόκ (προσωπικά ψήφισα σύριζα-δεν ξέρω τι άλλο να ψηφίσω πλέον) και κάποιος ή κάποιοι το παίρνουν όλο ή και σε τμήματα και το 'χουν γαμήσει στην αντιγραφή παντού!!!
    τι να κάνω συμβαίνουν και αυτά τα ευτράπελα! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όταν ο Γιώργος έβαλε την Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο τον Παυλόπουλο της ΝΔ και χαχάνιζε μαζί του στο τηλέφωνο για το προφανές λάθος στην επιλογή της.Το επιβεβαιώνουν οι συγκαθήμενοι με τους οποίους ήταν ο Παυλόπουλος σε γεύμα.

    Χτύπησε το τηλέφωνο και ο Παυλόπουλος απάντησε,σηκώθηκε και πήγε παράμερα.Μιλώντας άρχισε να χαχανίζει σε προφανή συμφωνία με τον συνομιλητή του.Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, επέστρεψε στην θέση του στο τραπέζι και αναφώνησε στους περίεργους που περίμεναν να τους πει ποιός ήταν και γιατί γέλαγε τόσο έντονα.Η απάντησή του ήταν "ο σύντροφος βαγγέλης".Προφανές θέμα συζήτησης και χαχανητού:η επιλογή της Φώφης για το ψηφοδέλτιο επικρατείας!


    Από το παρόν της Κυριακής-παραπολιτικά.Δεν αναφέρει ποιός υπουργός της ΝΔ ήταν, στον οποίο τηλεφώνησε ο βενιζέλος, αλλά από τα συμφραζόμενα καθίσταται φανερό ότι είναι ο Παυλόπουλος (φίλος του βενιζέλου αναφέρει και Υπερυπουργός). Το πιθανό σενάριο της υπονόμευσης και της συνωμοσίας γίνεται ακόμη πιο στέρεο.

    Αυτά για αυτούς που νομίζουν ακόμη ότι οι προθέσεις του βενιζέλου είναι αγνές δήθεν και ότι την εξουσία την ζητάει ο κόσμος και όχι ο ίδιος και η δεξιά συμμορία του (σε απόλυτη στοίχηση βέβαια με τους Μπόμπολες, τους Πρετεντέρηδες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. (αντιγραφή από εύστοχο σχόλιο μιας κυρίας με το όνομα ΈΛΛΗ-στο blog του Μίμη Ανδρουλάκη)

    Αγαπητέ Μίμη,
    Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα μας τα λες,πραγματικά δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου στο επίπεδο των ιδεών. Το κακό όμως είναι ότι ότι οι σωστές και προοδευτικές ιδέες ιστορικά δυστυχώς είναι συνήθως μειοψηφικές.

    Σ αυτό το σημείωμά μου θάθελα να θέσω σε σένα αλλά και στους πολλούς επισκέπτες σου κάποιες πικρές δυστυχώς αλήθειες και να βάλω κάποια ερωτήματα σχετικά με ορισμένους, κατά τη γνώμη μου, μύθους που καλλιεργούνται.

    Για να μη παρεξηγηθούν αυτά που λέω θάθελα να σας πω ότι προέρχομαι από το χώρο της αριστεράς όπως και οι περισσότεροι της ¨γενιάς του Πολυτεχνείου¨ και έχω περάσει από όλους σχεδόν τους σχηματισμούς της αριστεράς πριν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 1996.

    Το γιατί ο Σημίτης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη (ενώ ο Ανδρέας όχι) είναι ζήτημα άλλης συζήτησης, όμως παρατήρησα εκ των υστέρων ότι πολλοί προερχόμενοι απο την αριστερά εμπιστεύθηκαν το Σημίτη.
    Και σε γενικές γραμμές ειδικά στην πρώτη τετραετία δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα με απογοήτευσαν διάφοροι ¨Σημιτικοί¨ και γενικά πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη στους συνεργάτες του.
    Δέχομαι απόλυτα την κρίση σου για την περίοδο Σημίτη.
    Δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε πολλούς τομείς επισημαίνοντας παράλληλα και τις αδυναμίες και παραλείψεις.
    Ας συγκρίνουμε την κυβέρνηση Σημίτη με την πρόσφατη κυβέρνηση του Καραμανλή...

    Τώρα στο θέμα μας.
    Μύθος νούμερο ένα:
    Το Πασόκ πρέπει να γίνει ¨καλύτερο¨, σύμφωνα και με τις δικές σου προτάσεις να μην τις επαναλαμβάνω.
    Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Πασόκ δεν έχασε επειδή δεν ήταν ¨αρκετά καλό¨ συγκριτικά με τη ΝΔ.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τα περισσότερα προβλήματα των πολιτών σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν.
    Το τι έγινε σε επίπεδο ρουσφετιού, οικονομικών σκανδάλων και διαπλοκής δεν έχει προηγούμενο.

    Γιατί όμως ένα κρίσιμο για το εκλογικό αποτέλεσμα τμήμα του λαού την ¨εμπιστεύθηκε¨ ξανά;

    Η δική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Κανείς από τους πολιτικούς δεν διανοείται να πεί ότι ¨φταίει ο λαός¨ (μιλάμε πάντα για αυτή την κρίσιμη μάζα που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών) και ότι δυστυχώς πολλές φορές οι επιλογές του δεν είναι σωστές.
    Δυστυχώς όσο η ανασφάλεια του πολίτη, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αυξάνει, όσο οι συνθήκες δουλειάς και γενικά οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν, όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται τόσο οι κοινωνίες τείνουν να συντηρητικοποιούνται. (Ακόμη και ο φόβος από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ευνόησε την κυβέρνηση). Καταφεύγουν λοιπόν οι φοβισμένοι πολίτες όλο και περισσότερο σε παραδοσιακά στηρίγματα πχ εκκλησία, περιχαράκωση σε συντηρητικές ιδέες, ξενοφοφία, συντηρητικά κόμματα κλπ. Το βλέπουμε σ όλη την Ευρώπη.
    Στην Ιταλία είδαν και έπαθαν για να απαλλαγούν από το Μπερλουσκόνι. Είδαμε τι έγινε και στη Γαλλία που για μένα αποτελεί βαρόμετρο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα.

    Και ρωτάω: ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 93 ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ; Για θυμηθείτε λίγο...Κέρδισε όμως τις εκλογές τότε.

    Ασχολείται κανείς μ' αυτό το ζήτημα; Ψάχνει κανείς να δεί γιατί πολιτικοί τύπου Ψωμιάδη που παλιότερα θα ήταν τουλάχιστο γραφικοί, έχουν σήμερα τέτοια δημοτικότητα;

    Μήπως δηλαδή τελικά δεν είναι ούτε θέμα αν το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ¨σωστό¨ ή αν έχει τον κατάλληλο αρχηγό αλλά αν οι σημερινές συνθήκες είναι που ευνοούν τον Καραμανλή;;

    Για να μη σας κουράζω περισσότερο θάθελα να πω σε μερικούς φίλους που αναφέρονται σε ¨δραματικά¨ λάθη του Παπανδρέου, ότι τα λάθη αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στα λάθη του Καραμανλή που σε τελική ανάλυση είχαν και συνέπειες στη χώρα και σε καθένα μας ξεχωριστά μια και είχε την ευθύνη της κυβέρνησης.


    Μύθος νούμερο δύο:
    Υπήρξε στροφή του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά. Για ψάξτε λίγο το ζήτημα γιατί εγώ είδα πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί μέχρι τώρα στη ζωή μου. Είδα ανθρώπους να είναι αναποφάσιστοι αν θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ!!! είδα δεξιούς με πατέντα να ψηφίζουν Σύριζα, είδα αριστερούς να ψηφίζουν Πασοκ και παλιούς Σημιτικούς να ψηφίζουν Καραμανλή. Αυτά μέσα στο φιλικό μου περιβάλλον που δεν είναι και πολύ μεγάλο...φαντάζομαι τι θα έγινε σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Πιο ¨απολίτικο¨ σκεπτικό για ψήφο στην αριστερά δεν το έχω ξαναζήσει και με έχει καταπλήξει.Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΙΣΩΣ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο ούτε να γίνουμε μοιρολάτρες. Ο Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και το Πασόκ πρέπει να βρεί τον τρόπο να πλησιάσει τον κόσμο να δώσει προοδευτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, να πείσει ότι η επιστροφή προς τα πίσω δεν είναι η λύση και να διαμορφώσει σταδιακά ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.


    Μύθος Νούμερο τρία:
    (ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ).

    Ο Βενιζέλος μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή γιατί είναι πιο ρήτορας, πιο επιθετικός, πιο μάγκας, πιο έξυπνος, πιο πονηρός πιο ¨τσίφτης¨ τέλος πάντων. Εντάξει συμφωνώ μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή αν παλέψουν είτε με τα χέρια είτε με τα λόγια.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ¨ΡΟΥΜΠΩΣΕΙΣ¨ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Υ Σ.

    Αν δεχθούμε ότι το πασοκ έχασε ψήφους προς τα αριστερά, σκέφτεστε πόσους θα χάσει με αρχηγό τον Βενιζέλο;; Ο Βενιζέλος έχει κάποια επιρροή, αν και μειούμενη καθώς εξελίσσονται τα πράγματα, στους ψηφοφόρους του Πασόκ.Έχετε μιλήσει με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και ειδικά με προοδευτικούς ανθρώπους για να σας πουν τη γνώμη τους;;;
    Το προφίλ των ανθρώπων που συμπαθεί το στύλ Βενιζέλου έχει το πρωτότυπο να ψηφίσει. Και αυτό είναι ο Καραμανλής.
    Δεν χρειάζονται απομιμήσεις.
    Συγνώμη για την πολυλογία.
    παρακαλώ για τα σχόλιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όταν ο Γιώργος έβαλε την Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο τον Παυλόπουλο της ΝΔ και χαχάνιζε μαζί του στο τηλέφωνο για το προφανές λάθος στην επιλογή της.Το επιβεβαιώνουν οι συγκαθήμενοι με τους οποίους ήταν ο Παυλόπουλος σε γεύμα.

    Χτύπησε το τηλέφωνο και ο Παυλόπουλος απάντησε,σηκώθηκε και πήγε παράμερα.Μιλώντας άρχισε να χαχανίζει σε προφανή συμφωνία με τον συνομιλητή του.Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, επέστρεψε στην θέση του στο τραπέζι και αναφώνησε στους περίεργους που περίμεναν να τους πει ποιός ήταν και γιατί γέλαγε τόσο έντονα.Η απάντησή του ήταν "ο σύντροφος βαγγέλης".Προφανές θέμα συζήτησης και χαχανητού:η επιλογή της Φώφης για το ψηφοδέλτιο επικρατείας!


    Από το παρόν της Κυριακής-παραπολιτικά.Δεν αναφέρει ποιός υπουργός της ΝΔ ήταν, στον οποίο τηλεφώνησε ο βενιζέλος, αλλά από τα συμφραζόμενα καθίσταται φανερό ότι είναι ο Παυλόπουλος (φίλος του βενιζέλου αναφέρει και Υπερυπουργός). Το πιθανό σενάριο της υπονόμευσης και της συνωμοσίας γίνεται ακόμη πιο στέρεο.

    Αυτά για αυτούς που νομίζουν ακόμη ότι οι προθέσεις του βενιζέλου είναι αγνές δήθεν και ότι την εξουσία την ζητάει ο κόσμος και όχι ο ίδιος και η δεξιά συμμορία του (σε απόλυτη στοίχηση βέβαια με τους Μπόμπολες, τους Πρετεντέρηδες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νέο Quiz για πασόκους και όχι μόνο:
    (Κατουρηθείτε ελεύθερα δεν σας βλέπει κανείς)

    -Ποιό πολιτικό σύνθημα αποδίδει καλύτερα τα τεκταινόμενα στον χώρο του Πασόκ;
    1.Αγαπώ την δεξιά και ψηφίζω φουκαρά.
    2.Εγιαμόλα εγιαλέσα πάμε όλοι στον μπουχέσα.
    3.Σύντροφε ό,τι πεις, αύριο θα διαγραφείς.
    4.Βενιζέλο βενιζέλο φάε τώρα το μπουγέλο.

    -Πόσο IQ διαθέτουν οι λάτρεις του Γιωργάκη;
    1.Αρκετό για να μας τρελάνουν όλους.
    2.Καθόλου, είναι όλοι ήδη στο Δαφνί.
    3.Τι σημαίνει IQ;
    4.Τι σημαίνει η ερώτηση νούμερο 3;

    -Ποιό είναι το καλύτερο παρατσούκλι του Βενιζέλου;
    1.Φαγάνας.
    2.Τσιχλόφουσκας.
    3.Κολοπέρδογλου.
    4.Βοιδόφατσα.

    -Τι θα κάνει ο Γιωργάκης αν χάσει την καρέκλα;
    1.Θα γίνει θυρωρός στην Χαριλάου Τρικούπη.
    2.Θα αυτοπυρποληθεί.
    3.Θα πάει κλαίγοντας στην μαμά του.
    4.Θα παραγγείλει άλλην απ' τον μαραγκό στο Καστρί.

    -Τι θα κάνει ο βενιζέλος αν χάσει την 11η Νοεμβρίου 2007;
    1.Θα παραμιλάει ακατάληπτα μέχρι θανάτου.
    2.Θα πνίξει τον πόνο του στα χάμπουργκερ.
    3.Θα τον διαγράψει ο Πολυζωγόπουλος.
    4.Θα φύγει με την Μιλένα για άγνωστο προορισμό.

    -Ποιός πιστεύετε ότι θα εκλεγεί τελικά Πρόεδρος του Πασόκ;
    1.Αν το'ξερα, σε σένα θα το΄λεγα ρε μαλάκα;
    2.Αυτός που γράφει τα quiz.
    3.Ο Κουρής.
    4.Ο κηπουρός στο Καστρί.

    -Εσείς ποιόν προτιμάτε για αντίπαλο του Καραμανλή;
    1.Τον Τζιώτη.
    2.Την Μιμή.
    3.Τον Πρετεντέρη.
    4.Για πάντα τον Γιωργάκη.

    -Ποιό στέλεχος του Πασόκ νιώθετε ότι είναι πιο κοντά στον λαό;
    1.Ο Μπόμπολας.
    2.Ο Θέμος.
    3.Η Τρέμη.
    4.Η Καραχασάν

    -Ποιά πιστεύετε ότι είναι η πιο πρωτοποριακή πολιτική θέση του Γιωργάκη;
    1.Η ανασφάλιστη εργασία.
    2.Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
    3.Η επανίδρυση του κόμματος απ'το ίντερνετ.
    4.Το σχέδιο Αυνάν.

    -Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε κατά την εκλογή της 11ης Νοεμβρίου 2007;
    1.Θα κλειδωθώ στην τουαλέτα μου και θα χέζω μέχρι την λήξη της ψηφοφορίας.
    2.Δουλεύω στον ΔΟΛ και θα πάω να ψηφίσω τον Ευθυμίου.Είναι ο καλύτερος.
    3.Αγαπώ την δεξιά και ψηφίζω φουκαρά.
    4.θα ψηφίσω το παιδοβούβαλο γιατί ήμουν στο ίδιο κελί με τον Νεονάκη.

    -Αν εκλεγεί ο Γιωργάκης ποιό στέλεχος πρέπει οπωσδήποτε να μετέχει στην ηγετική του ομάδα;
    1.Η Ματσούκα (η ηθοποιός).
    2.Ο σύντροφος Τζουμάκας.
    3.Η χίππισα Μαριλίζα.
    4.Ο διευθυντής της Forthnet.

    -Αν εκλεγεί ο βενιζέλος ποιό στέλεχος πρέπει οπωσδήποτε να μετέχει στην ηγετική του ομάδα;
    1.Ο ιδρυτής της Zwan.
    2.Ο αστρολόγος της Μιμής.
    3.Ο αρχισυντάκτης της Αυριανής.
    4.Ο Ψωμιάδης.

    ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση