GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παιχνίδι δύναμης και εξουσίας η αρχηγία...

Δεν χαράσσουν την πολιτική των κομμάτων οι αρχηγοί... , Του Κώστα Σκουτέλη , Όταν κάποιος μάχεται για την αρχηγία σε οποιαδήποτε συλλογική ...

Δεν χαράσσουν την πολιτική των κομμάτων οι αρχηγοί...
,
Του Κώστα Σκουτέλη
,
Όταν κάποιος μάχεται για την αρχηγία σε οποιαδήποτε συλλογική οργάνωση, είτε αυτή λέγεται κόμμα ή σύλλογος, είναι μια προσωπική στάση που θα έπρεπε να μας λέει πολλά. Και πολύ περισσότερο όταν αυτή η μάχη είναι ανηλεής . Κάποιος κατά τη δική μου λογική επιθυμεί σφόδρα να γίνει αρχηγός πρώτον γιατί θέλει να ικανοποιήσει το βαρύ εγώ του και δεύτερον γιατί έχει πολλαπλό προσωπικό όφελος απο μία ενδεχόμενη νίκη. Διαφορετικά όταν θα προέκυπτε θέμα αρχηγίας και δεν συνέτρεχαν οι παραπάνω λόγοι θα γινόταν μία συμφωνία του τύπου "τώρα είμαι εγώ, αύριο εσύ" για να υπάρχει και ένας πλουραλισμός. Και όλοι καταλαβαίνουμε το βάρος του να είναι κάποιος αρχηγός. Έχει το γενικό πρόσταγμα, έχει τον πρώτο λόγο, παίρνει αποφάσεις που όλοι θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν. Κοινώς έχει δύναμη και εξουσία.
Και εκεί ακριβώς θέλω να καταλήξω για το θέμα της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα παιχνίδι δύναμης και εξουσίας ανάμεσα σε δύο διεκδικητές. Ένα παιχνίδι που υφίσταται και υπάρχει απο την αυγή της ανθρωπότητας. Ένα παιχνίδι που θα πρέπει να μας φοβίζει και να μας κάνει περισσότερο σκεπτικούς.
Τον τελευταίο καιρό τόσες γραμμές και τόσο μελάνι για το ποιός είναι ο καταλληλότερος αρχηγός, ποιο είναι το πρόγραμμα τους, ποιοί είναι με ποιόν και πολλά άλλα τέτοια. Πολίτες αυτής της χώρας μαλώνουν στα καφενεία, στα blogs, στις εφημερίδες για τον Benny και τον Γαπ.
Ας δούμε το θέμα ψύχραιμα, ας δούμε καθαρά ότι ο μεταξύ μας "αλληλοσπαραγμός" δεν εξυπηρετεί πουθενά αλλά μας μειώνει. Είναι τελείως άσκοπο για μένα να χαλάω φαιά ουσία για το ποιός θα γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Για το ποιός δηλαδή θα γίνει ο αυριανός άρχων και ο ρυθμιστής της διαπλοκής και της ρεμούλας με τα δικά μου και τα δικά σου λεφτά.
Ας φανταστούμε την εικόνα δύο ανθρώπων να μαλώνουν: "Εγώ θέλω να με κλέβει ο Βαγγέλης. Ααα, εγώ αν είναι να με κλέβει και να με κοροιδεύει κάποιος, θέλω αυτός να είναι ο Γιωργάκης". Είναι αστείο. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει έστω και αν αλλάξει ο αρχηγός. Γιατί πολύ απλά δεν χαράσσουν την πολιτική οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά ανώτερες οικονομικές δυνάμεις.

28 σχόλια

  1. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ
    ΑΠΟ ΤΟΝ

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΧΑΛΒΑ.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.

    ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.
    ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ======ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ=======
    ____τζων = Γιάννης Γούτης____
    ======ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ=======

    Ποιός είναι ο Γιάννης Γούτης;

    Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΤΗΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ¨ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ¨ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΥΛΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙ ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΠΑ ΔΗΜΟΣΙΑ DOMAIN ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΚΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ. ΕΝΑΝ ΜΑΓΚΟΥΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ ΘΑΜΠΩΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΟΥΣ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΒΙΕ ΤΟΥ, ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥ'ΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠ'ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΡΩΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ'ΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ. ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΞΟΦΛΗΣΕ, ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ.

    ΠΑΝΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. who gives a fuck for sintrofisa tzwn-poustra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς PRESS.GR

    Σας παρακαλώ κάντε κάτι γι'αυτό το απαράδεκτο επίπεδο στα σχόλια. Γιατί θα πρέπει να ανεχόμαστε τα επαναλαμβανόμενα υβριστικά γραφόμενα κομπλεξικών που υπογράφουν (!) ως babis, τζων, αράπης, κτλ; Είναι ντροπή και αίσχος.

    Μια αναγνώστριά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί πολύ απλά δεν χαράσσουν την πολιτική οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά ανώτερες οικονομικές δυνάμεις.

    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ.
    ΟΙ "ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"
    ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ
    ΞΩΦΛΗΜΕΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ,
    ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ.
    ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ"
    ΕΝΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..
    ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ.
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.
    THE PARTY IS OVER.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.

    Μόνο η αναφορά στον ΚΑΙΣΑΡΑ και στους ΕΥΣΩΜΟΥΣ μόνο σε ηλίθιους θα μπορούσε να απευθυνθει. Δημιουργείται πλεον η εντύπωση οτι άτομα σαν τον Βενιζέλο που νομίζουν οτι είναι η ΕΛΙΤ της ελληνικης κοινωνίας,Θεωρούν οτι ολοι εμείς είμαστε ανιστόρητοι και όμοιοι με τις μάζες της ΒΟΡΕΙΟΥ και περισότερο της ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Η εντύπωση που μέχρι σήμερα εχει κατορθώσει να δώσει ο κ.ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ στους ανθρώπους με τον μέσο δείκτη ευφυίας είναι αρνητική,τα περι ευσωμίας και η αναφορά του στον ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΛΙΈΣ ΚΑΙ ΛΙΠΗ,ξεπερναν την γελοιοτητα και αγγιζουν την παθολογία. Αν ο κύριος αυτος γίνει αρχηγός κόμματος είναι σίγουρο οτι θα αποκτήσουμε νεο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τελευταίο διάστημα έχουν ειπωθεί στο ΠαΣοΚ τόσα αδιανόητα πράγματα ώστε μάλλον δεν αξίζει να ασχολείται κανείς ιδιαιτέρως μαζί τους- απλώς να ελπίζει ότι τα περισσότερα θα ξεχαστούν στις 12 Νοεμβρίου.

    Δεν μπορώ όμως να μη σταθώ σε ένα απίστευτο επιχείρημα που έτυχε να διατυπωθεί σε μια ούτως ή άλλως παράλογη πολιτική συγκυρία. Σύμφωνα με το επιχείρημα αυτό, το ΠαΣοΚ δεν χρειάζεται αρχηγό που να αντιπαρατίθεται στον Καραμανλή, δεν χρειάζεται έναν «αντι-Καραμανλή». Χρειάζεται κάτι άλλο, ίσως «πιο βαθύ, πιο γλυκό, πιο μεγάλο» - που λέει και η ποιήτρια...

    Ομολογώ πως εντυπωσιάζομαι. Δηλαδή για τι ακριβώς ψάχνει το ΠαΣοΚ, αν δεν ψάχνει για αντίπαλο του Καραμανλή; Για αντίπαλο του Ομπράντοβιτς ή για αντίπαλο του Λεμονή; Κι αν το ΠαΣοΚ δεν χρειάζεται αρχηγό που να αντιπαρατίθεται αποτελεσματικά στον Καραμανλή , τότε τι ακριβώς χρειάζεται; Πιανίστα ή ντράμερ;

    Είναι προφανές πως το ΠαΣοΚ θα διαλέξει αρχηγό όποιον γουστάρει και με όποια κριτήρια θέλει. Αλλά είναι μάλλον ακατανόητο να δηλώνει ότι αναζητεί αρχηγό ο οποίος δεν θα έχει ως βασική αποστολή την εκλογική νίκη. Δέχομαι όσους ισχυρίζονται ότι η απάντηση στον Καραμανλή είναι ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος ή η Πίπη Φακιδομύτη. Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται απάντηση στον Καραμανλή . Δηλαδή πώς θα νικήσει το ΠαΣοΚ στις εκλογές; Χωρίς να ηττηθεί ο Καραμανλής;

    Εκτός κι αν συμφωνήσουμε ότι το ΠαΣοΚ ασχολείται με άλλο σπορ. Οτι θα λειτουργεί εφεξής ως μια ένωση συμπαθητικών και καλοκάγαθων ανθρώπων, οι οποίοι θα ανταλλάσσουν προβληματισμούς στο Διαρκές Συνέδριο Λογοδοσίας και Ελέγχου που υπόσχεται να εγκαθιδρύσει η πλευρά Παπανδρέου. Και ότι ουδεμία ανάγκη αντιπαράθεσης με τον Καραμανλή για την εξουσία προκύπτει αφού το ΠαΣοΚ θα ασχολείται με άλλα ευγενή και υψηλόφρονα.

    Αν είναι έτσι, κανένα πρόβλημα. Ο οιοσδήποτε μπορεί να γίνει αρχηγός του ΠαΣοΚ. Ενδεχομένως να μη χρειάζεται καν αρχηγός, να αρκεί ένα διοικητικό συμβούλιο, όπως στις περισσότερες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. «ΠαΣοΚ Χωρίς Σύνορα».

    Αν όμως το ΠαΣοΚ προτίθεται να μετάσχει και στις επόμενες εκλογές, τότε μάλλον θα χρειαστεί έναν αρχηγό τον οποίο οι ψηφοφόροι θα προτιμήσουν από τον αρχηγό των αντιπάλων του. Διότι η πολιτική παίζεται με τους κανόνες της πολιτικής. Και όποιος θέλει να κάνει πολιτική, με αυτούς τους κανόνες πρέπει να τα βγάλει πέρα. Διαφορετικά η ζωή προσφέρει και άλλες δραστηριότητες για να γεμίσει τις ώρες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.

    Μόνο η αναφορά στον ΚΑΙΣΑΡΑ και στους ΕΥΣΩΜΟΥΣ μόνο σε ηλίθιους θα μπορούσε να απευθυνθει. Δημιουργείται πλεον η εντύπωση οτι άτομα σαν τον Βενιζέλο που νομίζουν οτι είναι η ΕΛΙΤ της ελληνικης κοινωνίας,Θεωρούν οτι ολοι εμείς είμαστε ανιστόρητοι και όμοιοι με τις μάζες της ΒΟΡΕΙΟΥ και περισότερο της ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Η εντύπωση που μέχρι σήμερα εχει κατορθώσει να δώσει ο κ.ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ στους ανθρώπους με τον μέσο δείκτη ευφυίας είναι αρνητική,τα περι ευσωμίας και η αναφορά του στον ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΛΙΈΣ ΚΑΙ ΛΙΠΗ,ξεπερναν την γελοιοτητα και αγγιζουν την παθολογία. Αν ο κύριος αυτος γίνει αρχηγός κόμματος είναι σίγουρο οτι θα αποκτήσουμε νεο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ.
    "ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ"..
    ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ,ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ..

    ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑΤΙ
    ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ..
    "ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ"
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ..
    ΦΤΑΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΑΥΜΑΝ,ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ..
    ΤΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ.

    ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

    3:31 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ
    ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ,
    ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ.
    ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ,
    ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    1:17 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΕΚΑΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ
    ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΑΠΟ ΜΕΣΑ...

    Ποιός Σημίτης ρε βλαμένα !!
    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.
    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".
    Μπορεί να ήταν Πρωθυπουργός ο Σημίτης αλλά στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Απλά ο Σημίτης δεν καταλάβαινε τίποτε γιατί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν κλέφτες.
    Μόλις ακούστηκε κάτι για μερικούς συνεργάτες του τους έστειλε (Τσουκάτος, Νεονάκης, Μαλέσιος, Μανίκας).
    Να σκεφτήτε ότι ο άνθρωπος άφηνε τον μισθό του του Καθηγητή της Παντείου υπέρ του ιδρύματος και κάποια λαμόγια τον έκλεβαν.
    Αυτά για τον Σημίτη και η ιστορία θα τον γράψει με χρυσα γράμματα.

    ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ..

    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.

    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".

    στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    η Συμμορία του Νονού

    ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΝΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O TATOYΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
    ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ..
    ΤΟ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ.
    ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΓΙΑΤΙ?


    O TATOYΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
    ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ..
    ΤΟ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ.
    ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΓΙΑΤΙ?


    O TATOYΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
    ΕΠΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ..
    ΤΟ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ.
    ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


    ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.

    Μόνο η αναφορά στον ΚΑΙΣΑΡΑ και στους ΕΥΣΩΜΟΥΣ μόνο σε ηλίθιους θα μπορούσε να απευθυνθει. Δημιουργείται πλεον η εντύπωση οτι άτομα σαν τον Βενιζέλο που νομίζουν οτι είναι η ΕΛΙΤ της ελληνικης κοινωνίας,Θεωρούν οτι ολοι εμείς είμαστε ανιστόρητοι και όμοιοι με τις μάζες της ΒΟΡΕΙΟΥ και περισότερο της ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Η εντύπωση που μέχρι σήμερα εχει κατορθώσει να δώσει ο κ.ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ στους ανθρώπους με τον μέσο δείκτη ευφυίας είναι αρνητική,τα περι ευσωμίας και η αναφορά του στον ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΛΙΈΣ ΚΑΙ ΛΙΠΗ,ξεπερναν την γελοιοτητα και αγγιζουν την παθολογία. Αν ο κύριος αυτος γίνει αρχηγός κόμματος είναι σίγουρο οτι θα αποκτήσουμε νεο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΟΝΟ


    WWW.GREECE-SALONIKA.BLOGSPOT.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


    ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.

    Μόνο η αναφορά στον ΚΑΙΣΑΡΑ και στους ΕΥΣΩΜΟΥΣ μόνο σε ηλίθιους θα μπορούσε να απευθυνθει. Δημιουργείται πλεον η εντύπωση οτι άτομα σαν τον Βενιζέλο που νομίζουν οτι είναι η ΕΛΙΤ της ελληνικης κοινωνίας,Θεωρούν οτι ολοι εμείς είμαστε ανιστόρητοι και όμοιοι με τις μάζες της ΒΟΡΕΙΟΥ και περισότερο της ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Η εντύπωση που μέχρι σήμερα εχει κατορθώσει να δώσει ο κ.ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ στους ανθρώπους με τον μέσο δείκτη ευφυίας είναι αρνητική,τα περι ευσωμίας και η αναφορά του στον ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΛΙΈΣ ΚΑΙ ΛΙΠΗ,ξεπερναν την γελοιοτητα και αγγιζουν την παθολογία. Αν ο κύριος αυτος γίνει αρχηγός κόμματος είναι σίγουρο οτι θα αποκτήσουμε νεο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. index

    Είναι η μοίρα τους.
    Οταν πεθάνει η πολιτική μένουν μόνο τα χρήματα να κυβερνήσουν.

    Α ρε Βαγγέλάρα! Είναι πολλά τα λεφτά!

    ΥΓ: το σχόλιο αυτό έχει και "αφιέρωση" στην αναγνώστρια 1.27, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Οπως βλέπετε 1.27 δεν επιτίθεμαι σε κανέναν παρά μόνο στους επιτιθέμενους.

    ο Αράπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. index

    Την έκανε πάλι!

    Στις εκλογές ο ΓΑΠ εμφάνισε στη σκηνή τη σαύρα τον Σημίτη που φρόντισε μάλιστα με τις κινήσεις του να τον καπελώσει! Μπήκε σε πρώτο πλάνο, μπροστά από τον Γαπ και σηκώνοντας τα χέρια του προς τον ουρανό έφτασε σχεδόν μέχρι τα @@ του Γαπ! Παραλίγο μάλιστα να τα φτάσει και να του τα χαϊδέψει...

    Τα αποτελέσματα είναι γνωστά αφού ξύπνησαν μνήμες πόνου και αηδίας σε ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες, ΠαΣοΚ και μη.

    Δεν έβαλε όμως μυαλό παρά τις εκκλήσεις του κόσμου να διαχωρίσει την θέση του (φυσική και πολιτική) από αυτό το κουράδι.
    Ετσι με δηλώσεις του είπε ότι θέλει "τον Κώστα Σημίτη στο κόμμα".
    Ετσι ο εφιάλτης ξύπνησε πάλι. Δεν είναι αργά, αλλά αν επιμείνει σ' αυτή του την επιλογή θα ξαναφάμε ΝΔ στη μούρη ΚΑΙ στις επόμενες εκλογές...

    ο Αράπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


    ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.

    Μόνο η αναφορά στον ΚΑΙΣΑΡΑ και στους ΕΥΣΩΜΟΥΣ μόνο σε ηλίθιους θα μπορούσε να απευθυνθει. Δημιουργείται πλεον η εντύπωση οτι άτομα σαν τον Βενιζέλο που νομίζουν οτι είναι η ΕΛΙΤ της ελληνικης κοινωνίας,Θεωρούν οτι ολοι εμείς είμαστε ανιστόρητοι και όμοιοι με τις μάζες της ΒΟΡΕΙΟΥ και περισότερο της ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Η εντύπωση που μέχρι σήμερα εχει κατορθώσει να δώσει ο κ.ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ στους ανθρώπους με τον μέσο δείκτη ευφυίας είναι αρνητική,τα περι ευσωμίας και η αναφορά του στον ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΛΙΈΣ ΚΑΙ ΛΙΠΗ,ξεπερναν την γελοιοτητα και αγγιζουν την παθολογία. Αν ο κύριος αυτος γίνει αρχηγός κόμματος είναι σίγουρο οτι θα αποκτήσουμε νεο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μερικοί βενιζελικοί είναι πραγματικά παράφρονες.

    Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι, δηλώνουν κατηγοτηματικά ότι προτιμούν τον ΒΒ, για πρόεδρο επειδή έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τον ΚΚ, ανενδίαστα, οργανώνουν Γκάλοπ στα οποία ρωτούν τον κόσμο αν πιστεύουν ότι ο ΓΑΠ μπορεί να κερδίσει στις εκλογές τον ΚΚ.

    Μετά τους ρωτούν, στο ίδιο γκάλοπ, αν πιστεύουν ότι ο ΒΒ μπορεί να κερδίσει τον ΚΚ.

    Τα αποτελέσματα είναι 29% για τον ΓΑΠ, 40% για τον ΒΒ.

    Δηλαδή 1 στους 4 από αυτούς που ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ -δηλαδή ένα 25% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ- δεν πιστεύουν και τις δύο φορές ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τον ΚΚ.

    Ε αυτό είναι και το ποσοστό που θα πάρει ο ΒΒ στις 11/11.

    Δηλαδή αφού καταψηφίζουν οι ίδιοι το ΠΑΣΟΚ, έρχεται μετά ο ΒΒ και λέει , τα βλέπετε, με μένα μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

    Τέτοιες μαλακίες, μόνο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τις πρακτικές σχολές, μπορούν να τα ισχυρίζονται.

    Δεν έχεις καμμία τύχη ΒΒ, πάρτο απόφαση.

    Δεν κάνεις γι'αυτή την δουλειά.


    Εδώ φαίνεται βέβαια και κάτι άλλο.
    Ποιοί είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ, αν δεν εκλεγεί ο εκλεκτός τους.

    Εδώ φαίνεται και το πόσο υπονομεύει το ΠΑΣΟΚ, αυτή η φάρα.

    Ενώ από την άλλη όσοι ψηφίζουν ΓΑΠ, φαίνεται με την δήλωσή τους υπέρ ΒΒ, ότι πιστεύουν σε κάθε περίπτωση στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. index


    Βαγγέλη...

    Βαγγέλη.

    Βαγγέλη!

    ΒΑΓΓΕΛΗ!!!


    ...μη δίνετε σημασία. δοκιμάζω απλώς την αυτόματη γκαραζόπορτα αν τερματίζει κανονικά...

    DF
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ
    ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

    31/10/07
    Χ.Α.Α. 5334.50 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

    Ο Γιώργαρος το έβαλε αμέτι μοχαμέτι
    να μας δώσει πίσω με τόκο και εύλο-γο κέρδος, ότι με αδελφίστικο τρό-πο μας άρπαξαν τα πράσινα λαμόγια.


    Ο Μαλάκας(που τώρα όμως πίνει πράσινο αίμα) που δέν πρόσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παίζανε στον κώλο μου τρίλιζα
    και απ'την κάβλα γρύλλιζα
    με ψολοκούρδιζαν και σφύριζα
    και αμέσως έγινα σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κομοτηνή, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει το κράτος σε θέματα διορισμών που αφορούν στην μουσουλμανική μειονότητα.

    Σε ερώτηση αν με αυτό εννοεί να αφήνεται η μειονότητα να εκλέγει ακόμα και το μουφτή της, απάντησε: "Δεν μπορούμε να δίνουμε έναν αγώνα στην Κων/πολη για τα Βακούφεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να μην δεχόμαστε τη διοίκηση των Βακουφείων στη Θράκη, με εκλεγμένες διοικήσεις".

    Από το Σκάι
    31-10-2007

    Άρχισε το νέο παπαγαλάκι της νέας τάξης να γρυλλίζει τα προδοτικά του σχέδια.Αποκαλύπτεται σιγά-σιγά ο ρόλος του γουρουνιού.Δεν διαφέρει απολύτως σε τίποτα από τους ξενόδουλους προδότες γιωργάκη, ντόρα, τσίριζα και λοιπούς συγγενείς της νέας τάξης και της μειοδοσίας. Δεν πρέπει να στενοχωρούμε τα πλανητικά αφεντικά μας και τους λυσσασμένους μόνο για κέρδος νταβατζήδες μας.Άλλωστε τα πάντα για να εκλεγούμε. Πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρα τα διαπιστευτήριά μας στα αφεντικά μας για να μας στηρίξουν.
    Έτσι δεν είναι;

    ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
    ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θέλω οι άντρες να γαμιούνται μεταξύ τους γι αυτό στηρίζω σύριζα

    Θέλω τα νεαρά ελληνόπουλα να γίνουν όλα πουστράκια σαν τον βαλλιανάτο και τον λαζόπουλο
    γι αυτό στηρίζω σύριζα

    Θέλω η Ελλάδα να φθάσει μέχρι την Λαμία και η Τουρκία μέχρι την Εύβοια γι αυτό στηρίζω σύριζα

    Θέλω οι αμερικάνοι και τα τσιράκια της νέας παγκόσμιας τάξης να γεμίσουν την Ελλάδα με εξαθλιωμένους αλλόφυλους για να υπάρχουν έτσι πολλές μειονότητες και να αδυνατίσουν οι συμπαγείς εθνικές φωνές προς εξυπηρέτηση των βρωμερών σχεδίων τους
    γι αυτό στηρίζω σύριζα

    Θέλω τα παιδιά μας να μαθαίνουν στα σχολεία ότι η Τουρκία και τα Σκόπια είναι ανώτεροι από εμάς και τον πολιτισμό μας για να μας καταλάβουν μια μέρα χωρίς ούτε μια ντουφεκιά
    γι αυτό στηρίζω σύριζα

    Θέλω να είμαι αδελφή, κομπλεξική θολοκουλτουριάρα χωρίς σταθερές αναφορές στη ζωή μου, θέλω να είμαι ένα κοινωνικό έρμαιο χωρίς πυξίδα, ένα αριθμοποιημένο τίποτα χωρίς ελπίδα
    γι αυτό στηρίζω σύριζα

    Τέλος θέλω να είμαι γεμάτος συμπλέγματα για την καταγωγή μου, μίσος για την ίδια μου την μάνα, να έχω σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και αντί να τα αντιμετωπίσω αυτά με σκληρή αυτοκριτική, αντιθέτως να τα ντύνω πολιτικά με αντικοινωνικές ανοησίες και αντεθνικές κραυγές
    γι αυτό στηρίζω σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θέλω οι αμερικάνοι και τα χαφιεδοτσιράκια της νέας παγκόσμιας τάξης να γεμίσουν την Ελλάδα με εξαθλιωμένους μετανάστες για να υπάρχουν έτσι πολλές μειονότητες και να αδυνατίσουν οι συμπαγείς εθνικές φωνές προς εξυπηρέτηση των βρωμερών σχεδίων των ιμπεριαλιστών και καπιτα-ληστών
    γι αυτό στηρίζω σύριζα και όλες τις δήθεν αντιρατσιστικές (νεοταξικές πρακτορίστικες) οργανώσεις που συνδέονται με τον σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *