GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΠΑΣΟΚ σαν παραμύθι…

. Μια φορά κι ένα καιρό, ήτανε μια Ελλάδα χωρισμένη στα δύο: στη Δεξιά και την Αριστερή Γειτονιά . Από πολλά χρόνια, είχε πάρει τα πάνω τη...

.
Μια φορά κι ένα καιρό, ήτανε μια Ελλάδα χωρισμένη στα δύο: στη Δεξιά και την Αριστερή Γειτονιά. Από πολλά χρόνια, είχε πάρει τα πάνω της η Δεξιά γειτονιά κι έλυνε κι έδενε, ώσπου φάνηκε ένας άνθρωπος, Ανδρέας του Γεωργίου λεγότανε, κι άρχισε να μιλάει για «Ελλάδα στους Έλληνες» και Τρίτο Πόλο και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και τέτοια. Ο κοσμάκης της Αριστερής Γειτονιάς δε χρειαζότανε και πολλά για να τον πιστέψει, πήρε και μερικούς από τη Δεξιά Γειτονιά και με τα πολλά τον έκανε Χαλίφη στη θέση του Χαλίφη.
Στην αρχή όλα ήταν καλά. Μοίρασε λεφτά που τα είχε πολύ ανάγκη ο κοσμάκης, αναγνώρισε στην πράξη πως και η Αριστερή Γειτονιά είχε πολεμήσει και ο κοσμάκης τον λάτρεψε. Αλλά κάτω από αυτό, ο Ανδρέας του Γεωργίου άρχισε να μαθαίνει πως άλλο τα λόγια και άλλο η πράξη, άλλο η αριστερή ρητορική και άλλο η ΕΟΚ που άρχισε να μοιράζει λεφτά, μπας και κάποτε μπούμε κι εμείς στο ίδιο συνδικάτο… Και μετά κάτι άλλαξε. Άρχισε να μην ενδιαφέρεται, άρχισε απλώς να προεδρεύει, άρχισε να ασχολείται όλο και περισσότερο με τα άφθονα, τα ηδονικά, τα γυναικεία μυρωδικά. Και ήταν σαν να έδωσε το σύνθημα και όρμησαν οι παρατρεχάμενοι στο ψαχνό, εξαργυρώνοντας τις αμφίβολες αντιστασιακές δάφνες τους.
Και ο κοσμάκης άρχισε να ταλαντεύεται και να αμφιβάλλει, αλλά ο Ανδρέας του Γεωργίου ο τρισμέγιστος έβγαλε το λαγό από το καπέλο, συγνώμη, το Σαρτζετάκη από τη σύνταξη εννοούσα, και συνέχισε να στρογγυλοκάθεται στο θρόνο του Χαλίφη. Και κάπου εκεί χάθηκε η ιδεολογική μπάλα, γιατί πια τι Τρίτοι Δρόμοι και κουραφέξαλα, ο Ανδρέας απόδειξε ότι ήταν Ο Ηγέτης κι ότι το κόμμα δεν είχε ανάγκη από ιδεολογίες και διαδικασίες και τέτοια παρωχημένα, ένα Ηγέτη ήθελε μονάχα και αυτόν τον είχε. Και μετά μαζεύτηκε κι άλλη θολούρα κι άλλη αλαζονεία κι άλλη ρεμούλα, ήρθε κι η Μιμή ήρθε και το ειδικό δικαστήριο (όχι με αρχικά κεφαλαία, με μικρά, με όσο πιo μικρά γράμματα γίνεται), ήρθε και στρογγυλοκάθησε κι ο Δρακουμέλ. Που τρία και μισό χρόνια στο θρόνο του Χαλίφη, δεν άφησε λάθος ακάμωτο. Πήρε την αλαζονεία και το χρηματισμό και πρόσθεσε την κατινιά και την καμαρίλα. Και νόμισε ο κοσμάκης πως είχε ξαναγυρίσει η παλιά δεξιά, χωρίς να έχει μυριστεί (ακόμα) ότι ο Δρακουμέλ ήτανε η πρώτη προσπάθεια να αλλάξει φάτσα η Δεξιά Γειτονιά με παλιά, φευ, πρόσωπα. Ακόμα και το ξήλωμα του με λάθος τρόπο ήτανε σας λέω! Γιατί άμα μπλέκεται η εξωτερική πολιτική με την εσωτερική κατανάλωση, σκατά γίνονται όλα.
Και μετά ξαναγύρισε ο Ανδρέας του Γεωργίου στο θρόνο, αλλά πια ήτανε με το ένα πόδι στον τάφο: η ηρωική εποχή του Ωνάσειου ανέτειλε, μαζί με το άστρο του Αριστοκράτη Λογιστή. Και ο κοσμάκης που είχε βαρεθεί τα καπέλα και τους λαγούς και ήθελε λίγη τάξη τον δέχτηκε με ανοιχτή αγκαλιά, ελπίζοντας σε ολίγη σοβαρότητα. Αλλά, πως λέγαμε παλιά ολίγη από κοκκινιστό και μας έφερναν σκέτη σάλτσα; Ε, κάπως έτσι ήταν και αυτός. Σοβαρότης μέχρις δυσκοιλιότητος και από ουσία τίποτα. Το μεγάλο φαγοπότι κρατούσε καλά και πλάταινε κιόλας. Τότε ονοματίστηκε και το νέο (λέμε τώρα…) ιδεολογικό περιτύλιγμα, «εκσυγχρονισμό» το είπανε. Εκσυγχρόνιζε εκσυγχρόνιζε και τρώγε τρώγε, πλησιάσανε τα επόμενα αλλαξοθέσια για το θρόνο του Χαλίφη και ο Αριστοκράτης Λογιστής στριμώχτηκε. Οι εκλογές θα χανόντουσαν, οι Δεξιοί είχανε μάθει το μάθημα και βγάλανε αρχηγό με ονοματεπωνυμο, βγάλανε τον Κωνσταντίνο Ανεψιό που θα κέρδιζε τις εκλογές με περίπατο, έτσι λέγανε τα γκάλλοπ. Το δαχτυλίδι του «κόμματος που δεν κληρονομείται» το είχε δώσει μεν στον Γεώργιο του Ανδρέα τον Κληρονόμο, αλλά γύρω -γύρω καραδοκούσαν θηρία να τον φάνε, παλιές καραβάνες στο φάγωμα με πρώτο τον Υποχθόνιο Αδηφάγο. Και κάτι επιχειρηματικές σειρήνες του λέγανε να κάνει κόλπα για να τον γλυτώσει από τα δόντια τους, γιατί πολύ το αγαπάγανε το παιδί. Και αυτός τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος τον έχρισε διάδοχο με συνοπτικές, με πολύ συνοπτικές διαδικασίες. Ίσα που πρόλαβε να χάσει τις εκλογές ο Γεώργιος του Ανδρέου, εκλογές που έτσι κι αλλιώς κανείς δεν περίμενε να κερδίσει.
Κι έτσι, λίγο μετά την Ολυμπιάδα, βρέθηκε Χαλίφης ο Κωνσταντίνος Ανεψιός, ο Γεώργιος του Ανδρέου αντιπολιτευόμενος και ο κοσμάκης με το στόμα ανοιχτό, να παρακολουθεί τον Γεώργιο να κάνει Ολιστική αντιπολίτευση. Που σημαίνει «Εγώ θα τα έκανα Όλα καλά. Εσύ τα κάνεις Όλα λάθος». Και πέρασε ο καιρός, ο κοσμάκης είχε πια χορτάσει καλοπέραση αλλά ήθελε κι άλλη, έβλεπε να πλησιάζουνε στριμώγματα αλλά δεν τα πίστευε, και πάντα έλπιζε σε μια καλή αρπαχτή. Κι έτσι, μπορεί η Δεξια Γειτονιά να συνήθισε τη νέα της φάτσα, αλλά συνεχιζόντουσαν οι ρεμούλες από όποιους μπορούσαν, στριμώχτηκε και ο Κωνσταντίνος Ανεψιός και είπε να προκηρύξει αλλαξοθέσια νωρίτερα. Και ω του θαύματος, ξαναβγήκε. Και όχι μόνο αυτό, το κόμμα του Γεωργίου του Ανδρέου είχε χάσει και δύο ποντάκια φόρο τιμής στην Ολιστική αντιπολίτευση...
Και όρμησε ο Υποχθόνιος Αδηφάγος βοηθούμενος από τις επιχειρηματικές σειρήνες να κληρονομήσει το «κόμμα που δεν κληρονομείται». Και κάπου εκεί άρχισε ο κοσμάκης να καταλαβαίνει πως με τον τρόπο που είχε βγει αρχηγός ο Γεώργιος του Ανδρέου είχαν βάλει ταφόπλακα σε κάθε ίχνος ιδεολογίας, όχι πως από ιδεολογία έσκιζε πια το μαγαζί... Και τελικά στη μέση πετάχτηκε και τρίτος υποψήφιος, ο Κώστας Κομματικός. Αυτός λένε πως μπήκε να μαζέψει τα ψίχουλα γιατί που ξέρεις καμιά φορά. Και όλοι μαζί μιλάγανε για «νέα ταυτότητα» και «επανίδρυση» και τέτοια ωραία και πιτσιλωτά.
Κάπου εκεί άρχισε ο κοσμάκης να αναρωτιέται «για βαστάτε ρε, θέλουμε μόνο να ξαναβάλουμε δικό μας Χαλίφη στη θέση του Χαλίφη ή θέλουμε ο Χαλίφης να κάνει κάτι και για εμάς;». Με άλλο λόγια, θέλουμε μόνο ηγέτη μπας και ξαναπιάσουμε την κουτάλα ή θέλουμε τον ηγέτη να έχει και κανένα καταστατικό μπας και προσπαθήσει να κάνει κάτι επί της ουσίας; Θέλουμε ηγέτη που να μας λέει τι να κάνουμε ή θέλουμε ηγέτη που να του θυμίζουμε ότι τα κιτάπια άλλα λένε, άμα δούμε και ξεσέρνει; Θέλουμε το γήπεδο λασπωμένο να μπαίνουνε γκολ στην τύχη ή θέλουμε γήπεδο να μην πιάνει λάσπη με τίποτα να βλέπουμε μπάλα της προκοπής; Κι άμα θέλουμε απ’ τα καλά κι όχι απ’ τα σκάρτα, πως διάολο γίνονται αυτά; Και με ποιους γίνονται; Και από ποιους γίνονται;
Ε, άμα περιμένετε από εμένα τη λύση δεν κάνετε για πολίτες, οπαδοί είσαστε. Τι περιμένετε λοιπόν; Χειροκροτάτε! Ή βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί…

Λυπόν

30 σχόλια

  1. Στην υπόθεση της Φώφης Γεννηματά, με τα καινούρια στοιχεία, φαίνεται ποιος την έστησε σε ποιον.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι συνταγματολόγος, ρώτησε λοιπόν τον Παπαδημητριου, είμαι σύμφωνος με το σύνταγμα και αυτός του ειπε:ναι. Έτσι προχώρησε.

    Ο Παπαδημητριου πηγε στο στρατόπεδο Βενιζέλου. Όλοι τότε λέγανε πως έγινε αυτό το λάθος. Να πως έγινε. Εσκεμμένα. Γιατί μη μου πείτε ότι ο Βενιζέλος δεν ήξερε για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου με τη Φώφη Γεννηματά; Το ήξερε, αλλά εκανε την πάπια και συμβούλεψε και τον Παπαδημητριου να κανει την πάπια.

    Καταλάβατε πόσο στημένο ήταν το παιχνίδι;

    Τον Γιώργο Παπανδρέου τον περίμεναν στα δυο στενά. Σιμιτις παύλα Βενιζέλος, Μπόμπολας, Λαμπράκης και δε ξέρω και ποιοι άλλοι. Καταλάβατε; Γι'αυτό κινήθηκαν γρήγορα στην αρχή. Εδώ και τώρα. Για να του αρπάξουν το κόμμα χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα.

    Έτσι την είχαν σκεφτεί τη φτιάξη. Αλλά δε τους βγήκε, γιατί υπάρχει και Θεος.

    Πολλά θα δείτε ακόμα.

    Ο Βενιζέλος δε πείθει, ότι δούλεψε για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...
    ΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ?
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..
    ΞΕΦΤΙΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
    ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ,
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ
    ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ
    ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ
    ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ...
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ
    ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ.
    ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ..
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΛΙΚΗ ΒΑΣΗ,
    ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
    ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπαρχει λυση..
    αριστερη στροφη του πασοκ..
    να αρχισουν να ληστευουν τραπεζες,ποιο μαγκας ειναι ο υιος βουτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Ωχ, χάσανε την επαφή με την πραγματικότητα και πιάσανε τα παραμύθια οι πασόκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γκάφα της Γκούφη Γεννηματά προέκυψε από τη βλακεία του Γιωργάκη, ο οποίος έκανε πάντα κινήσεις εντυπωσιασμού με νεαρές υποψήφιες. Αλλά οι άλλες, πέρα από πολιτικά άσχετες, ήταν και αργόσχολες οπότε δεν επηρεάστηκε τίποτα. Με την Γκούφη άλλαξαν τα πράγματα όμως και πρέπει να φτιαχτεί μια συνωμοσία για να καλυφθεί ο αυτοκράτωρ Γιωργάκης. Καλά, ξεχάστηκαν τώρα το πραξικόπημα του δικαστηρίου και η παρέμβαση της κυβέρνησης; τελικά ο Βενιζέλος έφταιγε; Πότε θα μάθουμε την πλέρια αλήθεια να γελάσουμε με την καρδιά μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (αντιγραφή από εύστοχο σχόλιο μιας κυρίας με το όνομα ΈΛΛΗ-στο blog του Μίμη Ανδρουλάκη)

    Αγαπητέ Μίμη,
    Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα μας τα λες,πραγματικά δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου στο επίπεδο των ιδεών. Το κακό όμως είναι ότι ότι οι σωστές και προοδευτικές ιδέες ιστορικά δυστυχώς είναι συνήθως μειοψηφικές.

    Σ αυτό το σημείωμά μου θάθελα να θέσω σε σένα αλλά και στους πολλούς επισκέπτες σου κάποιες πικρές δυστυχώς αλήθειες και να βάλω κάποια ερωτήματα σχετικά με ορισμένους, κατά τη γνώμη μου, μύθους που καλλιεργούνται.

    Για να μη παρεξηγηθούν αυτά που λέω θάθελα να σας πω ότι προέρχομαι από το χώρο της αριστεράς όπως και οι περισσότεροι της ¨γενιάς του Πολυτεχνείου¨ και έχω περάσει από όλους σχεδόν τους σχηματισμούς της αριστεράς πριν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 1996.

    Το γιατί ο Σημίτης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη (ενώ ο Ανδρέας όχι) είναι ζήτημα άλλης συζήτησης, όμως παρατήρησα εκ των υστέρων ότι πολλοί προερχόμενοι απο την αριστερά εμπιστεύθηκαν το Σημίτη.
    Και σε γενικές γραμμές ειδικά στην πρώτη τετραετία δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα με απογοήτευσαν διάφοροι ¨Σημιτικοί¨ και γενικά πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη στους συνεργάτες του.
    Δέχομαι απόλυτα την κρίση σου για την περίοδο Σημίτη.
    Δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε πολλούς τομείς επισημαίνοντας παράλληλα και τις αδυναμίες και παραλείψεις.
    Ας συγκρίνουμε την κυβέρνηση Σημίτη με την πρόσφατη κυβέρνηση του Καραμανλή...

    Τώρα στο θέμα μας.
    Μύθος νούμερο ένα:
    Το Πασόκ πρέπει να γίνει ¨καλύτερο¨, σύμφωνα και με τις δικές σου προτάσεις να μην τις επαναλαμβάνω.
    Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Πασόκ δεν έχασε επειδή δεν ήταν ¨αρκετά καλό¨ συγκριτικά με τη ΝΔ.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τα περισσότερα προβλήματα των πολιτών σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν.
    Το τι έγινε σε επίπεδο ρουσφετιού, οικονομικών σκανδάλων και διαπλοκής δεν έχει προηγούμενο.

    Γιατί όμως ένα κρίσιμο για το εκλογικό αποτέλεσμα τμήμα του λαού την ¨εμπιστεύθηκε¨ ξανά;

    Η δική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Κανείς από τους πολιτικούς δεν διανοείται να πεί ότι ¨φταίει ο λαός¨ (μιλάμε πάντα για αυτή την κρίσιμη μάζα που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών) και ότι δυστυχώς πολλές φορές οι επιλογές του δεν είναι σωστές.
    Δυστυχώς όσο η ανασφάλεια του πολίτη, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αυξάνει, όσο οι συνθήκες δουλειάς και γενικά οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν, όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται τόσο οι κοινωνίες τείνουν να συντηρητικοποιούνται. (Ακόμη και ο φόβος από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ευνόησε την κυβέρνηση). Καταφεύγουν λοιπόν οι φοβισμένοι πολίτες όλο και περισσότερο σε παραδοσιακά στηρίγματα πχ εκκλησία, περιχαράκωση σε συντηρητικές ιδέες, ξενοφοφία, συντηρητικά κόμματα κλπ. Το βλέπουμε σ όλη την Ευρώπη.
    Στην Ιταλία είδαν και έπαθαν για να απαλλαγούν από το Μπερλουσκόνι. Είδαμε τι έγινε και στη Γαλλία που για μένα αποτελεί βαρόμετρο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα.

    Και ρωτάω: ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 93 ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ; Για θυμηθείτε λίγο...Κέρδισε όμως τις εκλογές τότε.

    Ασχολείται κανείς μ' αυτό το ζήτημα; Ψάχνει κανείς να δεί γιατί πολιτικοί τύπου Ψωμιάδη που παλιότερα θα ήταν τουλάχιστο γραφικοί, έχουν σήμερα τέτοια δημοτικότητα;

    Μήπως δηλαδή τελικά δεν είναι ούτε θέμα αν το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ¨σωστό¨ ή αν έχει τον κατάλληλο αρχηγό αλλά αν οι σημερινές συνθήκες είναι που ευνοούν τον Καραμανλή;;

    Για να μη σας κουράζω περισσότερο θάθελα να πω σε μερικούς φίλους που αναφέρονται σε ¨δραματικά¨ λάθη του Παπανδρέου, ότι τα λάθη αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στα λάθη του Καραμανλή που σε τελική ανάλυση είχαν και συνέπειες στη χώρα και σε καθένα μας ξεχωριστά μια και είχε την ευθύνη της κυβέρνησης.


    Μύθος νούμερο δύο:
    Υπήρξε στροφή του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά. Για ψάξτε λίγο το ζήτημα γιατί εγώ είδα πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί μέχρι τώρα στη ζωή μου. Είδα ανθρώπους να είναι αναποφάσιστοι αν θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ!!! είδα δεξιούς με πατέντα να ψηφίζουν Σύριζα, είδα αριστερούς να ψηφίζουν Πασοκ και παλιούς Σημιτικούς να ψηφίζουν Καραμανλή. Αυτά μέσα στο φιλικό μου περιβάλλον που δεν είναι και πολύ μεγάλο...φαντάζομαι τι θα έγινε σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Πιο ¨απολίτικο¨ σκεπτικό για ψήφο στην αριστερά δεν το έχω ξαναζήσει και με έχει καταπλήξει.Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΙΣΩΣ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο ούτε να γίνουμε μοιρολάτρες. Ο Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και το Πασόκ πρέπει να βρεί τον τρόπο να πλησιάσει τον κόσμο να δώσει προοδευτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, να πείσει ότι η επιστροφή προς τα πίσω δεν είναι η λύση και να διαμορφώσει σταδιακά ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.


    Μύθος Νούμερο τρία:
    (ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ).

    Ο Βενιζέλος μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή γιατί είναι πιο ρήτορας, πιο επιθετικός, πιο μάγκας, πιο έξυπνος, πιο πονηρός πιο ¨τσίφτης¨ τέλος πάντων. Εντάξει συμφωνώ μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή αν παλέψουν είτε με τα χέρια είτε με τα λόγια.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ¨ΡΟΥΜΠΩΣΕΙΣ¨ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Υ Σ.

    Αν δεχθούμε ότι το πασοκ έχασε ψήφους προς τα αριστερά, σκέφτεστε πόσους θα χάσει με αρχηγό τον Βενιζέλο;; Ο Βενιζέλος έχει κάποια επιρροή, αν και μειούμενη καθώς εξελίσσονται τα πράγματα, στους ψηφοφόρους του Πασόκ.Έχετε μιλήσει με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και ειδικά με προοδευτικούς ανθρώπους για να σας πουν τη γνώμη τους;;;
    Το προφίλ των ανθρώπων που συμπαθεί το στύλ Βενιζέλου έχει το πρωτότυπο να ψηφίσει. Και αυτό είναι ο Καραμανλής.
    Δεν χρειάζονται απομιμήσεις.
    Συγνώμη για την πολυλογία.
    παρακαλώ για τα σχόλιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (αντιγραφή από εύστοχο σχόλιο μιας κυρίας με το όνομα ΈΛΛΗ-στο blog του Μίμη Ανδρουλάκη)

    Αγαπητέ Μίμη,
    Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα μας τα λες,πραγματικά δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου στο επίπεδο των ιδεών. Το κακό όμως είναι ότι ότι οι σωστές και προοδευτικές ιδέες ιστορικά δυστυχώς είναι συνήθως μειοψηφικές.

    Σ αυτό το σημείωμά μου θάθελα να θέσω σε σένα αλλά και στους πολλούς επισκέπτες σου κάποιες πικρές δυστυχώς αλήθειες και να βάλω κάποια ερωτήματα σχετικά με ορισμένους, κατά τη γνώμη μου, μύθους που καλλιεργούνται.

    Για να μη παρεξηγηθούν αυτά που λέω θάθελα να σας πω ότι προέρχομαι από το χώρο της αριστεράς όπως και οι περισσότεροι της ¨γενιάς του Πολυτεχνείου¨ και έχω περάσει από όλους σχεδόν τους σχηματισμούς της αριστεράς πριν ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 1996.

    Το γιατί ο Σημίτης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη (ενώ ο Ανδρέας όχι) είναι ζήτημα άλλης συζήτησης, όμως παρατήρησα εκ των υστέρων ότι πολλοί προερχόμενοι απο την αριστερά εμπιστεύθηκαν το Σημίτη.
    Και σε γενικές γραμμές ειδικά στην πρώτη τετραετία δεν με απογοήτευσε. Αντίθετα με απογοήτευσαν διάφοροι ¨Σημιτικοί¨ και γενικά πιστεύω ότι έκανε πολλά λάθη στους συνεργάτες του.
    Δέχομαι απόλυτα την κρίση σου για την περίοδο Σημίτη.
    Δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε σε πολλούς τομείς επισημαίνοντας παράλληλα και τις αδυναμίες και παραλείψεις.
    Ας συγκρίνουμε την κυβέρνηση Σημίτη με την πρόσφατη κυβέρνηση του Καραμανλή...

    Τώρα στο θέμα μας.
    Μύθος νούμερο ένα:
    Το Πασόκ πρέπει να γίνει ¨καλύτερο¨, σύμφωνα και με τις δικές σου προτάσεις να μην τις επαναλαμβάνω.
    Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Πασόκ δεν έχασε επειδή δεν ήταν ¨αρκετά καλό¨ συγκριτικά με τη ΝΔ.
    Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τα περισσότερα προβλήματα των πολιτών σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν.
    Το τι έγινε σε επίπεδο ρουσφετιού, οικονομικών σκανδάλων και διαπλοκής δεν έχει προηγούμενο.

    Γιατί όμως ένα κρίσιμο για το εκλογικό αποτέλεσμα τμήμα του λαού την ¨εμπιστεύθηκε¨ ξανά;

    Η δική μου άποψη είναι ότι μόνο μια ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Κανείς από τους πολιτικούς δεν διανοείται να πεί ότι ¨φταίει ο λαός¨ (μιλάμε πάντα για αυτή την κρίσιμη μάζα που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών) και ότι δυστυχώς πολλές φορές οι επιλογές του δεν είναι σωστές.
    Δυστυχώς όσο η ανασφάλεια του πολίτη, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αυξάνει, όσο οι συνθήκες δουλειάς και γενικά οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν, όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται τόσο οι κοινωνίες τείνουν να συντηρητικοποιούνται. (Ακόμη και ο φόβος από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ευνόησε την κυβέρνηση). Καταφεύγουν λοιπόν οι φοβισμένοι πολίτες όλο και περισσότερο σε παραδοσιακά στηρίγματα πχ εκκλησία, περιχαράκωση σε συντηρητικές ιδέες, ξενοφοφία, συντηρητικά κόμματα κλπ. Το βλέπουμε σ όλη την Ευρώπη.
    Στην Ιταλία είδαν και έπαθαν για να απαλλαγούν από το Μπερλουσκόνι. Είδαμε τι έγινε και στη Γαλλία που για μένα αποτελεί βαρόμετρο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα.

    Και ρωτάω: ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 93 ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ; Για θυμηθείτε λίγο...Κέρδισε όμως τις εκλογές τότε.

    Ασχολείται κανείς μ' αυτό το ζήτημα; Ψάχνει κανείς να δεί γιατί πολιτικοί τύπου Ψωμιάδη που παλιότερα θα ήταν τουλάχιστο γραφικοί, έχουν σήμερα τέτοια δημοτικότητα;

    Μήπως δηλαδή τελικά δεν είναι ούτε θέμα αν το ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ¨σωστό¨ ή αν έχει τον κατάλληλο αρχηγό αλλά αν οι σημερινές συνθήκες είναι που ευνοούν τον Καραμανλή;;

    Για να μη σας κουράζω περισσότερο θάθελα να πω σε μερικούς φίλους που αναφέρονται σε ¨δραματικά¨ λάθη του Παπανδρέου, ότι τα λάθη αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στα λάθη του Καραμανλή που σε τελική ανάλυση είχαν και συνέπειες στη χώρα και σε καθένα μας ξεχωριστά μια και είχε την ευθύνη της κυβέρνησης.


    Μύθος νούμερο δύο:
    Υπήρξε στροφή του εκλογικού σώματος προς τα αριστερά. Για ψάξτε λίγο το ζήτημα γιατί εγώ είδα πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί μέχρι τώρα στη ζωή μου. Είδα ανθρώπους να είναι αναποφάσιστοι αν θα ψηφίσουν ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ!!! είδα δεξιούς με πατέντα να ψηφίζουν Σύριζα, είδα αριστερούς να ψηφίζουν Πασοκ και παλιούς Σημιτικούς να ψηφίζουν Καραμανλή. Αυτά μέσα στο φιλικό μου περιβάλλον που δεν είναι και πολύ μεγάλο...φαντάζομαι τι θα έγινε σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Πιο ¨απολίτικο¨ σκεπτικό για ψήφο στην αριστερά δεν το έχω ξαναζήσει και με έχει καταπλήξει.Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΙΣΩΣ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο ούτε να γίνουμε μοιρολάτρες. Ο Αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και το Πασόκ πρέπει να βρεί τον τρόπο να πλησιάσει τον κόσμο να δώσει προοδευτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, να πείσει ότι η επιστροφή προς τα πίσω δεν είναι η λύση και να διαμορφώσει σταδιακά ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό.


    Μύθος Νούμερο τρία:
    (ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ).

    Ο Βενιζέλος μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή γιατί είναι πιο ρήτορας, πιο επιθετικός, πιο μάγκας, πιο έξυπνος, πιο πονηρός πιο ¨τσίφτης¨ τέλος πάντων. Εντάξει συμφωνώ μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή αν παλέψουν είτε με τα χέρια είτε με τα λόγια.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ¨ΡΟΥΜΠΩΣΕΙΣ¨ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Υ Σ.

    Αν δεχθούμε ότι το πασοκ έχασε ψήφους προς τα αριστερά, σκέφτεστε πόσους θα χάσει με αρχηγό τον Βενιζέλο;; Ο Βενιζέλος έχει κάποια επιρροή, αν και μειούμενη καθώς εξελίσσονται τα πράγματα, στους ψηφοφόρους του Πασόκ.Έχετε μιλήσει με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και ειδικά με προοδευτικούς ανθρώπους για να σας πουν τη γνώμη τους;;;
    Το προφίλ των ανθρώπων που συμπαθεί το στύλ Βενιζέλου έχει το πρωτότυπο να ψηφίσει. Και αυτό είναι ο Καραμανλής.
    Δεν χρειάζονται απομιμήσεις.
    Συγνώμη για την πολυλογία.
    παρακαλώ για τα σχόλιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν ο Γιώργος έβαλε την Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο τον Παυλόπουλο της ΝΔ και χαχάνιζε μαζί του στο τηλέφωνο για το προφανές λάθος στην επιλογή της.Το επιβεβαιώνουν οι συγκαθήμενοι με τους οποίους ήταν ο Παυλόπουλος σε γεύμα.

    Χτύπησε το τηλέφωνο και ο Παυλόπουλος απάντησε,σηκώθηκε και πήγε παράμερα.Μιλώντας άρχισε να χαχανίζει σε προφανή συμφωνία με τον συνομιλητή του.Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, επέστρεψε στην θέση του στο τραπέζι και αναφώνησε στους περίεργους που περίμεναν να τους πει ποιός ήταν και γιατί γέλαγε τόσο έντονα.Η απάντησή του ήταν "ο σύντροφος βαγγέλης".Προφανές θέμα συζήτησης και χαχανητού:η επιλογή της Φώφης για το ψηφοδέλτιο επικρατείας!


    Από το παρόν της Κυριακής-παραπολιτικά.Δεν αναφέρει ποιός υπουργός της ΝΔ ήταν, στον οποίο τηλεφώνησε ο βενιζέλος, αλλά από τα συμφραζόμενα καθίσταται φανερό ότι είναι ο Παυλόπουλος (φίλος του βενιζέλου αναφέρει και Υπερυπουργός). Το πιθανό σενάριο της υπονόμευσης και της συνωμοσίας γίνεται ακόμη πιο στέρεο.

    Αυτά για αυτούς που νομίζουν ακόμη ότι οι προθέσεις του βενιζέλου είναι αγνές δήθεν και ότι την εξουσία την ζητάει ο κόσμος και όχι ο ίδιος και η δεξιά συμμορία του (σε απόλυτη στοίχηση βέβαια με τους Μπόμπολες, τους Πρετεντέρηδες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πιο ωραίο παραμύθι είναι εκείνο με τον λαό ως αγνή και απονήρευτη Κοσκινοσκουφίτσα και τους κυβερνήτες ως κακούς λύκους. Ο αφηγητής αυτού του ωραίου παραμυθιού τελικά ποιος είναι, η γιαγιάκα που ΔΕΝ την έφαγε ο κακός ο λύκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακριβώς, η "αγνή και απονήρευτη Κοσκινοσκουφίτσα"... που περιμένει μια καλή αρπαχτή!

    Αλλά περί αυτού μια επόμενη φορά. Γιατί π.χ. τα δάση δεν καίγονται αν δεν υπάρχει έτοιμος αγοραστής για το οικόπεδο.

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://dimoskopisi.blogspot.com/

    http://dimoskopisi.blogspot.com/

    ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ.

    ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΟ
    http://dimoskopisi.blogspot.com/

    http://dimoskopisi.blogspot.com/

    http://dimoskopisi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητε Κε Λυπον
    Το κυριως σχολιο σας ηταν σε γενικες γραμμες σωστο. Τα μερικα σημεια που δεν συμφωνω ειναι τα εξης. Λετε
    "Με άλλο λόγια, θέλουμε μόνο ηγέτη μπας και ξαναπιάσουμε την κουτάλα ή θέλουμε τον ηγέτη να έχει και κανένα καταστατικό μπας και προσπαθήσει να κάνει κάτι επί της ουσίας; Θέλουμε ηγέτη που να μας λέει τι να κάνουμε ή θέλουμε ηγέτη που να του θυμίζουμε ότι τα κιτάπια άλλα λένε, άμα δούμε και ξεσέρνει;"
    Ο ηγετης που εννοειτε οτι θα προσπαθησει να κανει κατι επι της ουσιας (ΓΑΠ) γιατι οχι μονο δεν εκανε τιποτα σωστο επι σχεδον τεσσερα χρονια, αλλα βουλιαξε σε πιο βαθια νερα το ημιβυθισμενο κομμα; Λογω ανικανοτητας η λογω προθεσεων; Και σας παρακαλω μην μου πειτε λογω συνομοσιων γιατι ειναι η πιο γελοια δικαιολογια που εχει ακουσθει και μπορω να σας το αναλυσω αν χρειασθει. Οσο για το καταστατικο νομιζω οτι μονον ο Βενιζελος παρουσιασε ιδεες περι καταστατικου του κομματος και ειναι ο μονος που εμπρακτα εχει δειξει οτι το ασπαζεται. Μπορει να εχει πολλα αλλα μειονεκτηματα αλλα παραμενει πιστος στο καταστατικο και κυριως δεν ειναι ανικανος.
    Οσοι προσπαθησαν να πουν στον ΓΑΠ οτι αλλα λενε τα κιταπια και οτι ξεσερνει ποτε δεν τους ακουσε και κατηγορουνται σημερα σαν συνομοτες.
    Ο ΓΑΠ λοιπον ειτε λογω ανικανοτητος ειτε λογω προθεσεων ειναι ακαταλληλος για την ηγεσια οποιουδηποτε κομματος, ποσο μαλλον του ΠΑΣΟΚ. Το μονο που τον διατηρει ειναι το επωνυμο του και τιποτα αλλο. ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ. Και σας ερωτω. Ποσοι θα ψηφιζαν το ΓΑΠ αν λεγοταν Πρασινακης;

    Μπηχτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χ
    ίλιες φορές Σκανδαλίδη παρά τον γελοίο, ανίκανο, άσχετο, Αμερικανό, υποκριτή, διαπλεκόμενο, αναξιοπρεπή, διανοητικα καθυστερημενο Γιωργακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ Δ Α Γ Κ Ω Τ Ο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 12:27
    Τα Πασόκια έχουν πάθει μαλάκινση εγκεφάλου .
    Λένε ότι ο Γιωργάκης είναι ανίκανος αλλά τον αγαπουν διότι είναι ενωτικός .
    Το γεγονός είναι ότι ο πολύς αυνανισμός κάνει πολύ κακό στην λειτουργεία του εγκεφάλου .

    κ. Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το 38% που έλαβε το ΠαΣοΚ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Είναι γενικά το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα του Κινήματος μετά το 1977 και γίνεται ακόμη πιο απογοητευτικό, αν αναλογισθεί κανείς τις πολιτικές συνθήκες υπό τις οποίες «επιτεύχθηκε». Η Νέα Δημοκρατία είχε επανέλθει στην εξουσία το 2004 καταγγέλλοντας τη «διαπλοκή» και τη «διαφθορά» της σημιτικής οκταετίας. Η υπεσχημένη καταπολέμηση της πρώτης κατέληξε στο φιάσκο του «βασικού μετόχου» και της δεύτερης στο σκάνδαλο των ομολόγων. Αντίθετα, εκείνο που αποδείχθηκε στο διάστημα αυτό ήταν η ανικανότητα της «νέας διακυβέρνησης» ακόμη και σε ζητήματα διαχείρισης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αδυναμία αντιμετώπισης των καταστροφικών δασικών πυρκαϊών μέσα στην προεκλογική περίοδο. Η οδυνηρή ήττα, συνοδευόμενη από μεγάλη απώλεια ψήφων, απέναντι σε αυτόν τον αξιοθρήνητο αντίπαλο αποτελεί σαφή ένδειξη ότι το ΠαΣοΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με μια υπαρξιακή κρίση. Η υπέρβασή της, πέρα από την αλλαγή στην ηγεσία, που (θα έπρεπε να) είναι αυτονόητη, προϋποθέτει μια συνολική επανίδρυση του Κινήματος, με ευρεία ανανέωση στα πρόσωπα και στις ιδέες. Αν θέλει να διαμορφώσει πειστικό πολιτικό λόγο, το ΠαΣοΚ πρέπει να βρει τολμηρές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και πρώτιστα στη σταδιακή απαξίωση του ανθρώπινου (υπογεννητικότητα, γήρανση του πληθυσμού) και του φυσικού (καταστροφή του περιβάλλοντος) κεφαλαίου της χώρας. Τελικά το πραγματικό δίλημμα δεν είναι Βενιζέλος ή Παπανδρέου, αλλά αν θα υπερισχύσει το συλλογικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης ή εκείνο της αυτοκαταστροφής.

    (Το ανωτέρω κείμενο είναι ένα τμήμα ενός άρθρου που έγραψε ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ.Κ.Χ.Χρυσόγονος και δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ . Το αντέγραψα αισθανόμενος ότι παρόλο που πέρασε ένας μήνας από την''φάπα''που φάγαμε φερόμεθα σαν να είμαστε ακόμα ζαλισμένοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νέα τρομερή απρέπεια, σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου αυτή η φορά, διέπραξε το υπουργείο Πολιτισμού. Μετά την παράλειψη κάθε αναφοράς στο όνομα της Μελίνας Μερκούρη, η οποία οραματίστηκε το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως και έθεσε τις βάσεις για την υλοποίησή του, απαγορεύθηκε η είσοδος και στον πολιτικό εκείνο, που επί υπουργίας του το μουσείο θεμελιώθηκε.

    Αγνοώντας την προσφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ανέγερση του μουσείου, όπως και το δικαίωμα ενός πρώην υπουργού -και νυν βουλευτή, άρα εκλεγμένου- να επισκεφθεί το (εν πολλοίς) δημιούργημά του, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Χρήστος Ζαχόπουλος απάντησε αρνητικά στο αίτημά του.

    Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για τη σκαιή αυτή άρνηση το ότι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης είναι στο Πεκίνο και άρα δεν μπορεί να δώσει άδεια (γνωρίζει η Ν.Δ. άραγε ότι έχει εφευρεθεί το κινητό τηλέφωνο;).

    Θα πρέπει να σημειωθεί πως καθημερινά πολλοί δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες ξεναγούνται στο νέο μουσείο και ότι οι πρώην υπουργοί που εργάστηκαν για την ανέγερση αυτού του κοσμήματος δεν κλήθηκαν στην έναρξη μεταφοράς αρχαίων από την Ακρόπολη, «για να μη δοθεί πολιτική χροιά», σύμφωνα με τον κ. Λιάπη. Κατά σύμπτωση, ανήκουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ...

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΝ ΕΧΕΙ τέλος το... ξεκατίνιασμα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα δελτία των ειδήσεων. Με τη σειρά τους, ένας ένας, ως εκπρόσωποι όχι δύο παρατάξεων, ούτε δύο κομμάτων, αλλά δύο... διαφορετικών κόσμων παρελαύνουν από τα δελτία των 8 και τροφοδοτούν το αδηφάγο κοινό με γαργαλιστικές λεπτομέρειες, πλούσιο παρασκήνιο, και ακόμη πλουσιότερο υλικό για συζήτηση στις παρέες. Μόνο που αυτή η ιστορία έπαψε πια να ΄χει πλάκα. Έγινε κουραστική. Και άρχισε να προκαλεί αισθήματα αποστροφής στα 2,7 εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ως υβριστής του πεζοδρομίου ο
    12.52
    αποκαλεί "Γκούφη" την κ. Φώφη Γεννηματά.
    Νομίζει έτσι ότι ο ίδιος είναι "έξυπνος" μέσα στην ανωνυμία
    έναντι ενος προσώπου που
    έχει εκλεγεί 2 φορές στην υπερνομαρχία και μάλιστα σε δυσμενές ,για το ΠΑΣΟΚ,πολιτικό περιβάλλον.
    Από όσα είπε η κ.Γεννηματά ότι ο κ. Βενιζέλος της τηλεφώνησε να την συγχαρεί και να της πεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ανακήρυξη
    και το δημοσίευμα στο "ΠΑΡΟΝ"
    ότι ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε την ίδια μέρα σε υπερυπουργό της κυβέρνησης και χαχάνιζαν για την "γκάφα",
    ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η κ.Γεννηματά λέει αλήθεια
    ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ότι ο κ.Βενιζέλος
    έπαιζε διπλό παιχνίδι τόσο σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και εκτός(με τη ΝΔ)για την επόμενη μέρα,
    ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ
    και με την στάση του αμέσως μετά τις εκλογές και την αυτοδιαφήμιση του ως έξυπνου,όπως και ο ανώνυμος υβριστής 12.52.
    Ο λαός λέει ότι "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται".
    Κάτι ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρόλο που δεν είναι έτσι τα πράγματα, ακόμα και αν δεχθούμε οτι ο Βενιζέλος συνομότησε εναντίον του Γιωργάκη, καλά έκανε.
    Για το καλό του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει αυτή η ντροπή που είχε την τύχη να γεννηθεί με το όνομα Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 12:28 μμ
    ΑΝ επικροτείς την "συνωμοσία"
    όπως λές
    και χαρακτηρίζεις "ντροπή"
    την ειλικρίνεια
    ΦΑΝΕΡΩΝΕΙΣ τι είδους κόμμα και
    κοινωνία θέλεις.
    Απλά διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ με τον Πρωθυπουργό ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. είναι «σαν μία γροθιά»: Στο στομάχι του κ. Αλογοσκούφη, προφανώς.

    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βενιζέλος ala Μπερλουσκόνι

    1.αν κάποιος επιζητεί από τόσο
    νωρίς να παντρευτεί μία όχι
    όμορφη αλλά
    την πλουσιότερη (γιά να έχει στη
    διάθεση του τό "χρήμα" και την
    εξουσία της οικογένειας της για
    να ανοίξει πόρτες πανεπιστημιακής
    και πολιτικής καριέρας)
    και υποτάσσει την φυσική
    παρόρμηση προς την ομορφιά τότε
    ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ
    ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.
    2.Στην Ιταλία ο μονοκράτωρ των ΜΜΕ
    ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ έγινε ο ίδιος
    αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός
    μέχρι που τον πήραν είδηση και
    ψήφισαν Πρόντι.
    3.Στην ΕΛΛΑΔΑ "ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ"
    είναι,εξ αγχιστείας, ο
    κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
    Κληρονόμος,μέσω της
    γυναίκας του,του πεθερού του κ.
    Μπακατσέλου που έχει το 1/3
    της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Α)Το άλλο 1/3 ανήκει στον κ.
    Λαμπράκη του ΔΟΛ που με το "Βήμα"
    κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να
    παραιτηθεί και
    Β)το άλλο 1/3 ανήκει στον κ.
    Μπόμπολα του Πήγασου που με το
    "Εθνος" καλεί τα λαϊκά στρώματα
    να ψηφίσουν Βενιζέλο για το καλό
    τους.
    Γ)ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ είναι στο MEGA
    κανάλι που ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ τον
    κ.Βενιζέλο και υποτιμά τον κ.
    Παπανδρέου τόσο πολύ που
    ακόμη κι ένα παιδί
    καταλαβαίνει ότι δεν κάνει
    δημοσιογραφία αλλά προπαγάνδα και
    μάλιστα γκεμπελική.
    Δ)Μπορώ να συνεχίσω και με άλλες
    "συμμαχικές δυνάμεις"(κάτι σαν
    την συμμαχία των 5)αλλά νομίζω
    τα ευκόλως εννοούμενα
    παραλείπονται.
    4.ΔΙΑΦΟΡΕΣ με την ΙΤΑΛΙΑ ?
    Εκεί ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ
    ηγήθηκε του "δεξιού" κόμματος
    ΕΝΩ ΕΔΩ θέλει να ηγηθεί του
    "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ"...
    ΑΦΟΥ ΕΠΑΘΑΝ κι ΕΜΑΘΑΝ οι ΙΤΑΛΟΙ
    δεν χρειάζεται να την πάθουμε κι
    εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα κακόμοιρα τα Πασοκάκια δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τώρα δεν έχουν άλλες ευκαιρίες.
    Η ψηφίζουν τώρα Βενιζέλο η ανεμοδέρνουν μεταξύ παρακμής καί μακροπρόθεσμης διάλυσης.

    Τα ωραία λόγια περί αριστερής στροφής και αποστασιοποίησης απο συμφέροντα τυπου Λαμπράκη, Μπόμπολα κλπ, ακούγονται όμορφα στον αμόρφωτο λαουτζίκο, αλλά δεν τούς εξήγησε κανείς ότι η Ευρωπαική Ενωση κάνει κουμάντο τωρα στην Ελλάδα και αναγκαστικά όποιος μπορεί να ανέβει στη εξουσία είναι απλώς διαχειριστής. Τι να του κανει του Λαμπράκη η του Μπόμπολα ο καθε πρωθυπουργος; Να του αυξήσει την κυκλοφορια των εφημερίδων η να τού δώσει μερικά δημόσια έργα; Καί τι έγινε με αυτό; Εδώ μιλάμε για τεράστια παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα πού ο κάθε Ελληνας πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί όσο και άσπηλος αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξυπνηστε ρεεεεεεε!
    Παρτε το χαμπαρι, η δεξια του Καραμανλη και η δεξια του ΠΑΣΟΚ ( οσοι δεν ειναι δεξιοι, θα γινουν) θα κυβερναει μονιμα την Ελλαδα.
    Οσοι δεν θελετε να το χωνεψετε, κοιμοσαστε ορθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ολοι, μικροι μεγαλοι στα καφενεια! Να γινουν δλδ αρθρογραφοι ενω ειναι φανερο οτι ειναι ικανοι ισα ισα για κανενα παιδικο παραμυθι.

    Αυτοι οι πασοκοι γιατι αραγε να συνθλιβουν την καθημερινοτητα τους με το ποιος κοπανος θα αρπαξει το δικαιωμα να οδηγηση μια συμμορια στην εξασθενηση της Ελλαδας?

    Ειναι το μονο πραγμα που περιεχει ο εγκεφαλος τους? Σε ποια γαμημενη θερμοκοιτιδα, τους ειχαμε να περιθαλπονται αυτα τα νουμερα?

    Παντως, μαζι με την μανικη τους αυτη "ενασχοληση", βρισκουν ευκαιρια να τρωνε και κανενα γαμοσταυριδι, οπως αυτο εδω απο μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το καλό παιδί και ο...υπονομευτής.
    Τώρα πόσο καλό παιδί μπορεί να είναι κάποιος που υποθάλπει ασύστολα ψεύδη (Τούρκογλου,πεθερός),χρησιμοποιεί κατα΄κόρον τον κομματικό μηχανισμό για πάρτη του,και εκβιάζει στελέχη,κρίνετε μόνοι σας.

    Ο δε...υπονομευτής,υπονόμευε τόσο καλά που ούτε καν οργανωμένο επιτελείο δεν είχε και τρέχει αλαφιασμένος δεξιά κι αριστερά.

    Τελικά η προπαγάνδα κάνει ακόμα καλά την δουλειά της στην Ελλάδα.

    Δολοπλόκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νέο Quiz για πασόκους και όχι μόνο:
    (Κατουρηθείτε ελεύθερα δεν σας βλέπει κανείς)

    -Ποιό πολιτικό σύνθημα αποδίδει καλύτερα τα τεκταινόμενα στον χώρο του Πασόκ;
    1.Αγαπώ την δεξιά και ψηφίζω φουκαρά.
    2.Εγιαμόλα εγιαλέσα πάμε όλοι στον μπουχέσα.
    3.Σύντροφε ό,τι πεις, αύριο θα διαγραφείς.
    4.Βενιζέλο βενιζέλο φάε τώρα το μπουγέλο.

    -Πόσο IQ διαθέτουν οι λάτρεις του Γιωργάκη;
    1.Αρκετό για να μας τρελάνουν όλους.
    2.Καθόλου, είναι όλοι ήδη στο Δαφνί.
    3.Τι σημαίνει IQ;
    4.Τι σημαίνει η ερώτηση νούμερο 3;

    -Ποιό είναι το καλύτερο παρατσούκλι του Βενιζέλου;
    1.Φαγάνας.
    2.Τσιχλόφουσκας.
    3.Κολοπέρδογλου.
    4.Βοιδόφατσα.

    -Τι θα κάνει ο Γιωργάκης αν χάσει την καρέκλα;
    1.Θα γίνει θυρωρός στην Χαριλάου Τρικούπη.
    2.Θα αυτοπυρποληθεί.
    3.Θα πάει κλαίγοντας στην μαμά του.
    4.Θα παραγγείλει άλλην απ' τον μαραγκό στο Καστρί.

    -Τι θα κάνει ο βενιζέλος αν χάσει την 11η Νοεμβρίου 2007;
    1.Θα παραμιλάει ακατάληπτα μέχρι θανάτου.
    2.Θα πνίξει τον πόνο του στα χάμπουργκερ.
    3.Θα τον διαγράψει ο Πολυζωγόπουλος.
    4.Θα φύγει με την Μιλένα για άγνωστο προορισμό.

    -Ποιός πιστεύετε ότι θα εκλεγεί τελικά Πρόεδρος του Πασόκ;
    1.Αν το'ξερα, σε σένα θα το΄λεγα ρε μαλάκα;
    2.Αυτός που γράφει τα quiz.
    3.Ο Κουρής.
    4.Ο κηπουρός στο Καστρί.

    -Εσείς ποιόν προτιμάτε για αντίπαλο του Καραμανλή;
    1.Τον Τζιώτη.
    2.Την Μιμή.
    3.Τον Πρετεντέρη.
    4.Για πάντα τον Γιωργάκη.

    -Ποιό στέλεχος του Πασόκ νιώθετε ότι είναι πιο κοντά στον λαό;
    1.Ο Μπόμπολας.
    2.Ο Θέμος.
    3.Η Τρέμη.
    4.Η Καραχασάν

    -Ποιά πιστεύετε ότι είναι η πιο πρωτοποριακή πολιτική θέση του Γιωργάκη;
    1.Η ανασφάλιστη εργασία.
    2.Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
    3.Η επανίδρυση του κόμματος απ'το ίντερνετ.
    4.Το σχέδιο Αυνάν.

    -Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε κατά την εκλογή της 11ης Νοεμβρίου 2007;
    1.Θα κλειδωθώ στην τουαλέτα μου και θα χέζω μέχρι την λήξη της ψηφοφορίας.
    2.Δουλεύω στον ΔΟΛ και θα πάω να ψηφίσω τον Ευθυμίου.Είναι ο καλύτερος.
    3.Αγαπώ την δεξιά και ψηφίζω φουκαρά.
    4.θα ψηφίσω το παιδοβούβαλο γιατί ήμουν στο ίδιο κελί με τον Νεονάκη.

    -Αν εκλεγεί ο Γιωργάκης ποιό στέλεχος πρέπει οπωσδήποτε να μετέχει στην ηγετική του ομάδα;
    1.Η Ματσούκα (η ηθοποιός).
    2.Ο σύντροφος Τζουμάκας.
    3.Η χίππισα Μαριλίζα.
    4.Ο διευθυντής της Forthnet.

    -Αν εκλεγεί ο βενιζέλος ποιό στέλεχος πρέπει οπωσδήποτε να μετέχει στην ηγετική του ομάδα;
    1.Ο ιδρυτής της Zwan.
    2.Ο αστρολόγος της Μιμής.
    3.Ο αρχισυντάκτης της Αυριανής.
    4.Ο Ψωμιάδης.

    ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ, ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ "ΣΑΥΡΑΣ" (ΣΙΜΙΤΗΣ), ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
    ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ, ΕΛΚΕΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟ,ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΞΣ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΣΥΝΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!
    ΚΟΥΙΖ! ΠΟΙΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΗΤΑΝΕ;;;;
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση