GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάσε και ...κρύωνε!

.

.

6 σχόλια

  1. ΟΥΤΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ. Ο τραγέλαφος με το πετρέλαιο θέρμανσης μόνο χαζομάρα δεν είναι. Κουτοπονηριά, ναι. Βλακεία, όχι. Απλούστατα το άδειο κοστούμι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συμμορφώθηκε με το αλάνθαστο τεφτέρι του μπακάλη. Σου λέει δηλαδή: Οι ρακένδυτοι θα τρέξουν να εισπράξουν τον φόρο από τα δημόσια ταμεία. Από τα χαράματα θα ξεροσταλιάζουν κουβαλώντας μαζί τους υπνόσακους και ράντζα. Άντε το ίδιο να κάνουν και οι χαμηλόμισθοι. Άντε και μερικοί παραδόπιστοι μικρομεσαίοι που μετράνε και τη δεκάρα....

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
    ...................
    Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Ενας μήνας και το ΠαΣοΚ έχει απορροφηθεί σε εσωκομματική αναμέτρηση, η οποία το μόνο με το οποίο δεν ασχολείται είναι η αποδοκιμασία που του επεφύλαξε ο λαός απέναντι στη «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

    Αυτό είναι κατανοητό για την πλευρά Παπανδρέου. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν θεώρησε σκόπιμο να αναλάβει εμπράκτως τις ευθύνες της ήττας είναι περίπου υποχρεωμένος να αποσιωπά το γεγονός. Να συμπεριφέρεται, δηλαδή, σαν να μην έγιναν εκλογές και σαν να μην πήρε το ΠαΣοΚ το χειρότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων. Ετσι, μιλάει για «τομές», «συγκρούσεις» , «αυτονομίες» και άλλα ηρωικά αλλά δεν λέει λέξη για την ταμπακέρα. Συμπληρωματικώς, η αποσιώπηση εμπλουτίζεται με μια επιχείρηση μετακύλισης ευθυνών σε διάφορους «υπονομευτές» και «εξωθεσμικούς». Η στάση αυτή δεν είναι ιδιαιτέρως αξιοπρεπής αλλά μπορεί να αποδειχτεί αποτελεσματική.

    Για την ταμπακέρα, όμως, δεν μιλάει ούτε η πλευρά Βενιζέλου και αυτό είναι λιγότερο κατανοητό. Στο κάτω κάτω ο βουλευτής Θεσσαλονίκης μπορεί να έκανε όλα τα λάθη του κόσμου μετά τις 16 Σεπτεμβρίου αλλά δεν φέρει καμία ευθύνη που το ΠαΣοΚ σε τριάμισι χρόνια έχασε 400.000

    ψηφοφόρους. Παρά ταύτα μιλάει για πολλά, μιλάει για όλα και κυρίως για τον εαυτό του, αλλά ακόμη δεν έχει αναδείξει την ευθύνη του Παπανδρέου για την ήττα.

    Αυτή η ευθύνη, όμως, είναι κρίσιμη. Αν το ΠαΣοΚ δεν ηττήθηκε ή αν ο Παπανδρέου δεν φταίει, τότε δεν συντρέχει λόγος αλλαγής αρχηγού και προφανώς ούτε υποψηφιότητας Βενιζέλου. Η υποψηφιότητά του αποκτά υπόσταση όχι επειδή είναι καλός ο ίδιος αλλά μόνο αν απέτυχε ο προηγούμενος. Σε μία από τις πρώτες μετεκλογικές συνεντεύξεις του ο Βενιζέλος μίλησε για «το ρεύμα του αυτονόητου». Η βασική ιδέα είναι σωστή αλλά με δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν αυτονόητα, όλα πρέπει να αποδεικνύονται από την αρχή. Δεύτερον, ότι το αυτονόητο της κοινωνίας δεν ταυτίζεται απαραιτήτως με το νιτερέσο του Πολυζωγόπουλου.

    Συνεπώς το αυτονόητο δεν αρκεί- το καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις... Καλώς ή κακώς, η εκλογή αρχηγού στο ΠαΣοΚ είναι μια επιλογή μεταξύ δύο προσώπων. Ούτε διαγωνισμός προσόντων ούτε επιβράβευση δεξιοτήτων ούτε καν άσκηση λογικής.

    OΒενιζέλος πασχίζει εδώ και έναν μήνα να αποδείξει ότι είναι καλύτερος όλων. Περιττό και μάλλον παρακινδυνευμένο. Του αρκεί να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον Παπανδρέου. Χρησιμότερο και ενδεχομένως ευκολότερο.


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω τους πάντες, χρειαζόμαστε τους πάντες. Χρειαζόμαστε το πιο μεγάλο, το πιο πλειοψηφικό και το πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Ότι έχει ειπωθεί για μένα έχει ξεχαστεί την ίδια στιγμή. Να σας πω και κάτι; Μπορεί να έχω μια πικρία προσωπική, συναισθηματική δεν είναι εκεί το θέμα. Στο κάτω-κάτω πρέπει να έχει κανείς μια γενναιότητα και μια ικανότητα υπέρβασης των αντιθέσεων. Πρέπει να πιστεύουν οι άνθρωποι της παράταξης όχι μόνο το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά το μεγάλο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, ότι πρόβλημα ενότητας δεν υπάρχει. Όλοι μαζί θα είμαστε ούτως ή άλλως στις 12 Νοεμβρίου.

    Από τη συνέντευξη Βενιζέλου στον Flash.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ εντάχθηκε τελικά στους «σχεδιασμούς» της κυβέρνησης, καθώς κρίθηκε ως το μοναδικό φορολογικό μέτρο γρήγορης και σίγουρης απόδοσης στον Προϋπολογισμό.

    Αυτά που εξετάζονται πλέον είναι ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου, χωρίς να αποκλείονται σύντομα «εκπλήξεις», και το μέγεθος της αύξησης.

    Είναι πολύ πιθανό οι συντελεστές του ΦΠΑ να αυξηθούν τελικά κατά 1 ποσοστιαία μονάδα -αν και υπάρχουν εισηγήσεις για αύξηση που θα φτάσει τις 2 π.μ.-, ώστε ναι μεν να αντληθούν σημαντικά έσοδα που θα αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρξουν αρνητικές παρενέργειες στην αγορά και κατ’ επέκταση στο ρυθμό ανάπτυξης.

    Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ, αρνούμενος ωστόσο ότι έχει συμφωνήσει μυστικά για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο κ. Χ. Αλμούνια. Ο κ. Αλογοσκούφης, έπειτα από σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον υπ. Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες και δεν υπάρχει και τίποτα νεότερο αναφορικά με τη φορολογική πολιτική».
    ===================================
    Ελεύθερος τύπος 16/10/2007
    ===================================

    Η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι στον σχεδιασμό μας.
    Κ.Καραμανλής 9/9/2007

    Περαστικά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ν.Δ=ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ
    Ν.Δ=ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ
    Ν.Δ=ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ
    Ν.Δ=ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ
    Ν.Δ=ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν ο Γιώργος έβαλε την Φώφη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο τον Παυλόπουλο της ΝΔ και χαχάνιζε μαζί του στο τηλέφωνο για το προφανές λάθος στην επιλογή της.Το επιβεβαιώνουν οι συγκαθήμενοι με τους οποίους ήταν ο Παυλόπουλος σε γεύμα.

    Χτύπησε το τηλέφωνο και ο Παυλόπουλος απάντησε,σηκώθηκε και πήγε παράμερα.Μιλώντας άρχισε να χαχανίζει σε προφανή συμφωνία με τον συνομιλητή του.Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, επέστρεψε στην θέση του στο τραπέζι και αναφώνησε στους περίεργους που περίμεναν να τους πει ποιός ήταν και γιατί γέλαγε τόσο έντονα.Η απάντησή του ήταν "ο σύντροφος βαγγέλης".Προφανές θέμα συζήτησης και χαχανητού:η επιλογή της Φώφης για το ψηφοδέλτιο επικρατείας!


    Από το παρόν της Κυριακής-παραπολιτικά.Δεν αναφέρει ποιός υπουργός της ΝΔ ήταν, στον οποίο τηλεφώνησε ο βενιζέλος, αλλά από τα συμφραζόμενα καθίσταται φανερό ότι είναι ο Παυλόπουλος (φίλος του βενιζέλου αναφέρει και Υπερυπουργός). Το πιθανό σενάριο της υπονόμευσης και της συνωμοσίας γίνεται ακόμη πιο στέρεο.

    Αυτά για αυτούς που νομίζουν ακόμη ότι οι προθέσεις του βενιζέλου είναι αγνές δήθεν και ότι την εξουσία την ζητάει ο κόσμος και όχι ο ίδιος και η δεξιά συμμορία του (σε απόλυτη στοίχηση βέβαια με τους Μπόμπολες, τους Πρετεντέρηδες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση