GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εργασιακός μεσαίωνας στον "Αθήνα 9,84"!

. Ο μουσικοσυνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός Ν. Μαυρουδής καταγγέλει... . Του Νότη Μαυρουδή . Περίμενα τη διεξαγωγή των εκλογών , για να σ...

.
Ο μουσικοσυνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός Ν. Μαυρουδής καταγγέλει...
.
Του Νότη Μαυρουδή
.
Περίμενα τη διεξαγωγή των εκλογών, για να σας απασχολήσω για την απρόβλεπτη όσο και προσβλητική απόλυσή μου από τον ραδιοφωνικό σταθμό του «Αθήνα 9,84», στον οποίο απασχολούμουν με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Για την διακοπή της εργασιακής σύμβασής μου υπήρξε αρχικά αναφορά σε εβδομαδιαία εφημερίδα, η βασιμότητα της οποίας πληροφορίας αποδείχθηκε την 5/8/2007, όταν προσήλθα στο Σταθμό, για να αναλάβω εργασία μετά τη λήξη της κανονικής μου καλοκαιρινής άδειάς μου και έκπληκτος διαπίστωσα, ότι την ώρα του δικού μου προγράμματος κάλυπτε (με διαφορετικό πρόγραμμα) άλλος συνεργάτης του Σταθμού!
Για την αποπομπή μου αυτή αλλά και τον τρόπο που προβλήθηκε, δεν είχα ουδεμία ενημέρωση ή –πολύ περισσότερο-προειδοποίηση, παρ’ όλο που αναζήτησα να πληροφορηθώ τους λόγους από τον Διευθυντή του Σταθμού κο Γιάννη Πολίτη, ο οποίος …ένιψε τας χείρας του, αναφερόμενος απλώς σε απόφαση του ΔΣ του Σταθμού.
Παρά τις εύλογες διαμαρτυρίες μου, ουδείς ενδιαφέρθηκε να μου γνωρίσει το παραμικρό σε σχέση με την αψυχολόγητα σκληρή συμπεριφορά του Σταθμού σε βάρος μου μέχρι την 24/9/2007, οπότε μου επιδόθηκε έγγραφο καταγγελίας της εργασιακής μου σύμβασης, με την αποδεδειγμένα προσχηματική και επινοημένη επίκληση ως λόγου απόλυσής μου «την γενική αναδιοργάνωση του ραδιοφωνικού προγράμματος του Σταθμού».
Για την απόλυσή μου από το Σταθμό «9,84», τον τρόπο που αυτή προβλήθηκε και τους ψευδείς λόγους που επικαλείται ο Σταθμός, εκφράζω, εκτός από την διαμαρτυρία μου, και την λύπη μου, εφ’ όσον επί 30 χρόνια, που δουλεύω στο ραδιοφωνικό μετερίζι (από τα οποία 10 στον «9,84»), δεν ξανασυνάντησα τέτοια προσβλητική και εν κρυπτώ συμπεριφορά, παρ’ ότι, εκτός της μουσικής δημιουργίας, επί χρόνια έχω αφοσιωθεί σε θέματα ραδιοφωνικού πολιτισμού, εν μέσω μιας γενικότερης –ως γνωστό- ραδιοφωνικής εξάρτησης από …μοδάτες – χαβαλέ μεταδόσεις που έχουν πλημμυρίσει τα ερτζιανά… Μία μόδα επικίνδυνη για τους πολιτες.
Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το μοντέλο του «πολιτικού πολιτισμού» και των όρων νομιμότητας που έχουν αντιληφθεί οι διευθύνοντες του «9,84» και οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων στους οποίους υπάγεται ο Σταθμός. Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως όλο και λιγότεροι άνθρωποι του πολιτισμού βρίσκονται σήμερα εν ενεργεία σε ραδιόφωνα, γι αυτό και η πενηντάχρονη πορεία μου στη μουσική δράση και σκέψη, δεν στάθηκε επαρκής, ώστε να μου επιτρέψουν την συνέχιση μιας τέτοιας εργασίας στον «9,84». Η αναιτιολόγητη απόλυσή μου, με αναγκάζει να δεχτώ πως ο ελεύθερος λόγος μου σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα που πραγματευόμουν στις εκπομπές μου, προφανώς δημιούργησε δυσφορία στους ιθύνοντες του Σταθμού, που αρνούνται να δεχθούν, ότι η υπεράσπιση του πολιτισμού προϋποθέτει πολιτική θέση και ανάληψη ευθύνης.
Θα διεκδικήσω μέσω δικαστικής οδού την δικαίωσή μου, καθώς και την αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου και αναρωτιέμαι:
Ο δήμος της Αθήνας, εκφράζεται μέσα από τέτοιες σκοτεινές εργασιακές διαδικασίες;

17 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μη χειρότερα!

    κ. Δήμαρχε δεν ντρέπεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καυμενος Ο Μαυρουδης ειναι γνωστος Πασοκος..Τι περιμενε δηλαδη να δουλευει και να παιρνει χρηματα μεσα στη λαιλαπα της νοεδημοκρατικης αυθαιρεσιας που ζουμε ? Τοσοι Δεξιοι που ασχολουνται με πολυ ελαφρα θεματα μουσικης τι θα κανουν? Οι Πασοκοι δεν εχουν μελλον σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γνωρίζω, ούτε μ ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις του κ Μαυρουδή.
    Ο άνθρωπος είναι πολύ καλός μουσικός με εγνωσμένη αισθητική.
    Αν τέτοιοι άνθρωποι απολύονται από τα κρατικά ή δημοτικά ραδιόφωνα, αυτό που εγώ ως πολίτης και δημότης εισπράττω, είναι αίσθηση παρακμής και κυριαρχίας της μετριότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι η πρώτη ούτε, πιστεύω, η
    τελευταία περίπτωση άθλιας συμπεριφοράς του διαβόητου 9,84 ή
    ΡΑΔΙΟ-ΕΒΕΡΤ, όπως τον είχαμε αποκαλέσει όταν πρωτολειτούργησε.
    Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα,
    απολύει απροειδοποίητα, διώχνει
    τηλεφωνικως,κομματικοποιεί τα πάντα,συντηρεί αργόμισθους,είναι
    υπερχρεωμένος και παραμένει στις
    τελευταίες θέσεις ακροαματικότητας.
    'Ολα αυτά τα ήξερε ο Νότης..
    Τώρα που τον εδιωξαν τα θυμήθηκε;
    Όποιος ανακατευεται με τα πίτουρα..
    ΔΙΟΓΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους, ξεφορτωθήκαμε μια εκπομπή που πληρώναμε αδρά από την τσέπη μας και η οποία μπορούσε μόνο να μας... νανουρίσει. Άλλο να είσαι ένας καλός (;) μουσικοσυνθέτης και άλλο να είσαι ραδιοφωνατζής. Μετά από 10 χρόνια ο κύριος "δεν δικαιούται δια να ομιλεί" που έλεγε και ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας. Ας πάει σε άλλο ραδιόφωνο που δεν επιχορηγείται από πόρους των φορολογούμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ayto to lamogio o politis exei gemisei to stathmo me ta anipsakia toy apo th leukada. me ayta poy erxontai de ua exei poy na kryftei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΡΑΙΑ.ΤΑ ΛΕΣ.ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ. ΕΝΑΣ ΠΟ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τον πολιτη θα τον κρεμασουμε απο τα αντερα του γκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο pay-rol του 9,84 υπάρχει μια λίστα 180 δημοσιογράφων.Τους προσέλαβε η Ντόρα και τους κρατάει ο Νικήτας.Αν δούλευαν όλοι ο σταθμός θα είχε γίνει σήμερα BBC.
    Πότε θα δούμε την λίστα με τα ονοματάκια τους κ Πολίτη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια πώς και ο φίλος του Μαυρουδή ο Αλαβάνος δεν έκανε παρέμβαση; Ή δεν έβαλε τον Τσίπρα! Μετά τους αναρχικούς να στηρίξει και τον σύντροφό του...
    Συμπαθής και αναγνωρισμένος ο Μαυρουδής, χρειάζεται ο λόγος του αλλά αυτό το... "ο ελεύθερος λόγος μου σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα που πραγματευόμουν στις εκπομπές μου, προφανώς δημιούργησε δυσφορία στους ιθύνοντες του Σταθμού" πού το βρήκε; Αλήθεια αυτόν τον "ελεύθερο λόγο" τον άκουγε ποτέ κανένας; Μια ανάσα από τον... επιτάφιο ήταν η εκπομπή του. Την οποία δεν μπορούσε να ακούσει ακόμα και ο φανατικότερος θαυμαστής του.
    Άλλο η μουσική μέσω της οποίας τον ξέρουμε καλά κι άλλο το ραδιόφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυ συνασπισμο παιζετε σημερα
    την μια τον μαυρουδη
    την αλλη τον Παναττικο δίκτυο που΄΄εχει στηθει απο τον συνασπισμο για να καπελώσει τους οικολογους
    τι έγινε ρε παιδια; αφησατε το πασοκ και τα βρηκατε με τους άπλυτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΦΕΖΑΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11:42 μμ

    Σωστός, οι Πασόκοι δεν έχουν πέραση πια. Δεν υπάρχει και κανένα κόμμα να τους στηρίξει, τρώγονται τα μεγαλοστελέχια για την αρχηγία και τις καρέκλες. Προτείνω να προσχωρήσουν οι Πασόκοι στη ΝΔ, όσο είναι αυτή κυβέρνηση. Μετά, σε 15-17 χρόνια, ξαναγυρνάνε ως συνταξιούχοι πλέον :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην κανετε τον κοπο να υπερεκτιματε τον Μυαρουδη ως μουσικο, ουτε ομως και ως ταχα διανοητικο κεφάλαιο στη Χωρα.

    Ειναι απλως, γνωστος στον μουσικο χωρο. Θα κανω τωρα αυτοκριτικη. Πιθανως, τα αφεντικα που λυμαινονται την μουσικη παραγωγη στην Ελλαδα, να εχουν αποτρεψει να ακουσουμε αξιολογα εργα του προς οφελος ενος μουσικου Νταπα-Ντουπα.

    Και παλι, ομως, ως συνεργατης Ρ/Σ, δεν δικαιολογειται με τιποτα, να μην ξερει κανεις μας ενα εστω αξιο μνειας εργο του.

    Απο την αλλη, εκατονταδες νεοι μουσικη θα ηθελαν κι αυτοι να δουν ασπρη μερα σε ενα περιβαλλον, οπως αυτο που περιεθαλπε τον Ν. Μαυρουδη τοοοοοοοσα χρονια. Ετσι δεν ειναι αγαπητοι μου?

    Κανε επιτελους και λιγο παραπερα, να δειξουν και οι αλλοι κατι απο τον πνευματικο τους μοχθο. Περιμενεις να σε σπρωξουν προς την εξοδο? Γιατι τοση εμμονη στην Ευκολια?

    Ποτε θα αποφασισει ενας ταχα αξιος μουσικος να σταθει στα δικα του ποδια?
    Γιατι να το κανει θεμα? Γιατι να εκτιθεται απο μονος του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γενικά, περιμένουμε απο έναν μουσικό να γίνει γνωστός μέσω τής μουσικής του, και όχι μέσω τής απόλυσής του.

    ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ


    12/10/07
    Χ.Α.Α. 5289,80 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

    Ο Θαυματοποιος το εβαλε αμετι μοχαμετι να μας δωσει πισω και
    με τοκο και με λογικο κερδος,
    τα κλεμενα που μας αρπαξαν(με
    αδελφιστικο τροπο) τα πρασινα
    λαμογια.

    Τα ζαλισμενα κοτοπουλα, 16/09/07 γαρ, ακομη να μας πουν εαν εχει γινει ξανα αναθεωρηση του ΑΕΠ.
    Ο Γιωργαρος και εγω , τα φουμερνου-
    με, με αλλα λογια σπαμε πλακα μαζι τους.

    Ο Μαλακας(που τωρα ομως πινει πρασινο αιμα)που δεν προσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση