GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις παρελάσεις (1)....

... Στο http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html θα βρείτε την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ . Κάντε ένα κό...

...
Στο http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html θα βρείτε την ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. Κάντε ένα κόπο και ψάξτε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της 25 Μαρτίου 1921 (επί Βενιζέλου) και θα δείτε: προσέξτε τι γράφει κάτω αριστερά!!!
...
"Από της 3ης απογευματινής ώρας ήρχισαν παρελάσεις των μαθητών και μαθητριών..."

το είδατε; αφού το είδατε...κρατήστε το για απάντηση στα ψευτοεπιχειρήματα
κάποιων
..
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: και βέβαια έχει δικαίωμα η μειοψηφία και η κάθε μειοψηφία στο να έχει λόγο και γνώμη αλλά δεν έχει δικαίωμα να μας την επιβάλει!!!
και δυστυχώς για αυτούς, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού επιθυμούσε και επιθυμεί να τιμούμε με παρελάσεις τους αγώνες των προγόνων μας. Πλειοψηφία που προέρχεται από όλους τους πολιτικούς χώρους!
Από το greekalert.

19 σχόλια

  1. E ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ.
    ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟ 1922 ΑΙ ΕΝΟΠΛΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΑΛΛΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ .
    ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟ 1921.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο μια επισημανση...Δεν ηταν κυβερνηση Βενιζελου τοτε..Ηταν η αθλια παρεα(Λαικο κομμα)που ειχε ανελθει στην εξουσια εξαπατωντας τον Ελληνικο λαο με το "ελια ελια και Κωτσο βασιλεια" και η οποια εξετελεσθη στο Γουδι...αν σας λει τιποτα αυτο...
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. index

    Μονολεκτικό σχόλιο για το ποστ:

    Ακριβώς!

    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΝΑ
    ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΑΣ ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
    ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΔΗΔΩΝ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ
    ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως είναι φαίνεται να είναι γεγονός πως οι παρελάσεις δεν εγκαινιάσθηκαν από τον δεξιό αντικοινοβουλευτικό ( φασίστα ) Μεταξά , αλλά από την κοινοβουλευτική Δεξιά του 1922...

    Συνεπώς λένε ψέματα , για ευνόητους λαϊκίστικους λόγους , οι κάθε λογής ¨διεθνιστές¨ τροτσκιστές ( ΕΕΚ κ.α. ) και κρυφο-τροτσκιστές ( ΜΕΡΑ-ΝΑΡ-ΥΙΟΙ κ.α ). Λένε ψέματα τα τσόφλια των συνιστώσων του ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ ( ιδιαίτερα της "Ανανεωτικής Πτέρυγας" και της ¨οικολογικής ( θα μπορούσες να το διαβάσεις και σαν¨Μακεδονικής¨)πρωτοβουλίας¨. Σε αυτούς δεν χρεώνουμε τις φωτεινές εξαιρέσεις των Μ.Γλέζου , Ν. Παπαχρήστο και Π. Λαφαζάνη.

    Λένε ψέματα οι οπαδοί Κοσμοπολίτικου καπιταλισμού , της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Λένε ψέματα οι συνεχιστές του ιμπεριαλιστικού δόγματος της γηραιάς Αλβιώνας του Κρόμγουελ. Οι οποίοι από την ¨Ελευθερία των Θαλασσών ¨ ζητάνε σήμερα την κατάργηση όλων των συνόρων διότι ¨ασφυκτία¨το παγκόσμιο κεφάλαιο όπως ¨ασφυκτιούσε¨το Γερμανικό επί Χίτλερ.

    Μπορούν να μας πουν οι ψευτό-διεθνιστές ¨ουμανιστές¨ πόσες παρελάσεις μαθητών διοργάνωσαν στην κατοχή τα ¨Αετόπουλα " του ΕΑΜ ( οργάνωση παιδιών απο 7-14 χρονών ); Μπορούν να μας πούν τι κρατούσαν στα χέρια τους αυτοί οι μαθητές ; Κρατούσαν ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και ¨ξύλινα ντουφέκια¨, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι.
    Δεν γνωρίζουν ότι την πρώτη επέτειο για την 28η Οκτωβρίου την τίμησε το 1942 ΤΟ ΕΑΜ και η ΕΠΟΝ με διαδηλώσεις , κατάθεση δάφνινών στεφανιών ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ και ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ;;;

    Μέρα που έρχεται ας τιμήσουμε με την σκέψη μας , με ένα λεπτό περισυλλογής , αφού αρνούνται να το κάνουν οι ¨πολύ-κομμουνιστές¨ ,τους δέκα μαθητές και νέους εργάτες της ΕΠΟΝ που έπεσαν το 1944 μέχρι και του τελευταίου στην οδό Μπιζανίου της Καλλιθέας -Αθηνών φωνάζοντας προς τα τάγματα των Γερμανικών SS και στους ¨Έλλληνες¨ Ταγματο-ασφαλίτες ¨Η ΕΠΟΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ- ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ¨.
    Ας τιμήσουμε με την σκέψη μας για ένα λεπτό τα τρία παλλικάρια-ΜΑΘΗΤΕΣ της ΕΠΟΝ που πρόσφεραν τη ζωή τους στη μάχη του ¨Κάστρου του Υμηττού¨ για να μπορούνε σήμερα κάποιοι αυτό-αποκαλούμενοι ¨κομμουνιστές¨ να ζουν ελεύθερα και να γράφουν μαλακίες του τύπου ¨να καταργηθεί ο εορτασμός των εθνικών επετείων στα σχολεία , διότι , συν τοις άλλοις , το 10 % των μαθητών σε αυτά είναι Αλβανοί και τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα προκαλούν αισθήματα ¨μισαλλοδοξίας¨...και δεν προάγουν τι φιλία των λαών...¨ ( βλέπε ανακοίνωση μαθητών της Νεολαίας του ΝΑΡ στο Indymedia...)

    Φτου σας(!) βρε ¨αντιφασίστες¨ του κώλου. Ασπόνδυλα ουδέτερα μαλάκια της Νέας Τάξης και του ¨Πολυεθνικού Καπιταλισμού¨, που πατρίδα του είναι όλη η γη , όπου μπορούν να φτάσουν οι επενδύσεις και να εξασφαλιστούν τα κέρδη του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα καταλαβαινω γιατι δεν εχει πολλους σχολιαστες-ανθελληνες εδω μεσα.

    Προλαβε το κειμενο στις 6.36
    και τους πηδηξε προκαταβολικα!

    Οσοι μπηκαν μετα, φοβουμενοι μη φανε κι αυτοι το πηδημα, αποφευγουν συστηματικα να αντισχολιασουν.

    Ας σημειωσω εδω απο την πλευρα μου, οτι ως Ελληνας ουτε αναρωτηθηκα ποτε ποιος πρωτοεξεδωσε την διαταγη για τις παρελασεις. Και ξερω και γιατι.

    Διοτι τις παρελασεις, του δικου μας ειδους, τις υπαγορευσε η Αιματοβαμμενη Ιστορια μας. Αυτη ειναι η Γεννητρια των Παρελασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis


    ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis



    ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis



    ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να καταρτ6γηθούν οι παρελάσεις αφού πρώτα γίνουν σημαιοφόροι όλοι οι Αλβανοί της Ελλάδας και αφού υποχρεώσουμε όλα τα φασιστάκια του ΛΑΟΣ να το παρακολουθήσουν υποχρεωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. hi you pasok perverts!
    If you vote for pasok, you are welcome to explore your sexuality together with our fucking kinky group:
    sadomacho, bondage,
    rimming (συντροφικό γλειφοκώλι),
    straps-on (μιλένα γαμάει καϊλή), dildos, food play (μπανάνα στον κώλο συνδικαλιστή), candle wax, slave/master (γιωργάκης/βενιζέλος),
    urolagnia (σύντροφος πίνει κάτουρο),
    coprophilia (χέσιμο βενιζέλου on webcam),
    fetish (γιωργάκης δεμένος στην καρέκλα),
    latex, leather, blindfolds,
    handcoughs, creampie orgy (ομαδικό όργιο σπέρματος στο Πολιτικό Συμβούλιο),
    anal sex online from Χαριλάου Τρικούπη offices
    and so much more to offer to Greek Pasok kinky comrades (ανώμαλοι σύντροφοι)

    ONLY FOR PASOK MEMBERS AND FRIENDS
    CUM AND REGISTER TODAY
    GROUP ORGY TAKES PLACE ON
    11th NOVEMBER 2007

    FUCK YOU ALL-BYE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζήτω το Έθνος
    Ζήτω η Κύπρος
    Ζήτω ο Στρατός
    Κάτω οι ριψάσπιδες και τουρκοπροσκυνημένοι
    Κάτω οι Ενδοτικοί

    Κάτω Πατήσια
    Κάτω Αχαγιά

    Κάτω στο γιαλό, κάτω στο Περιγιάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στη χθεσινή εκπομπή του Παπαδόπουλου στον ΑΝΤ1 με θέμα τις παρελάσεις:


    -ακούσαμε για άλλη μία φορά τις γνωστές γελοιότητες από του Κουραδοστρατούληδες περί αντικατάστασης των παρελάσεων με θεατρικές βραδιές (με έργα του Τσε άραγε;)...

    -είχε και ένα γκάλοπ όπου το 82% των ερωτηθέντων θέλει τις παρελάσεις (ο Στρατούλης είπε βέβαια ότι θα μας πιπιλίζει το μυαλό και σε μερικά χρόνια θα είναι κάτω από 50% αυτοί που είναι υπέρ)

    -τα άλλα ερωτήματα περί τιμωρίας όσων δεν συμμετέχουν ήταν χωρίς αντικείμενο μιας και ο νόμος λέει ότι η συμμετοχή είναι προαιρετική

    -μάθαμε ότι ο πατέρας του Καραχάλιου ήταν αριστερός :) (δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που διάβασα κάπου ότι κάνει «παρέα» με την Καϊλή :))

    -ο Κνίτης έλεγε ότι το σύστημα εκπαίδευσης αναγκάζει τα παιδιά να αποφασίζουν για την υπόλοιπη ζωή τους στα 15 τους χρόνια θεωρώντας προφανώς ότι είναι ανώριμα, ενώ μετά από λίγο αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν ώριμος να γραφτεί και να συνδικαλίζεται στην ΚΝΕ από τα 14 του :)...είχε πλάκα ο Κνίτης και είπε και μερικές αλήθειες και γενικά το ΚΚΕ τηρεί μια αξιοσέβαστη στάση στο θέμα της σημαίας και των παρελάσεων υποστηρίζοντάς τις. Έχει γράψει άλλωστε και άρθρο η κόρη της Παπαρήγα στον Ριζοσπάστη με το οποίο τάσσεται υπέρ των παρελάσεων, των εθνικών εορτών και της σημαίας και αναρωτιέται εύστοχα για όσους λένε ότι οι παρελάσεις μαθητών και γενικά του λαού είναι δείγμα μιλιταρισμού: «Αν οι Ιρακινοί εκδιώξουν τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής από τη χώρα τους, θα αποτελέσει η παρέλαση της ιρακινής αντίστασης δείγμα ιμπεριαλιστικού μιλιταρισμού;»

    Κρίμα που δεν μίλησε ο Πλεύρης (μιας και σπάστηκε επειδή τον διέκοψαν και έφυγε)...επειδή εδώ που είμαι (γρίφος για τον πασόκο το που είμαι) δεν μπορώ να τον ακούω και μου ΄χει λείψει :)

    Το μεγαλύτερο σόου όμως το έδωσε για άλλη μια φορά ο Γίγαντας Ψωμιάδης...

    -Ψωμιάδης προς Στρατούλη: «Δεν συνομιλώ με περιθωριακούς»
    -Στρατούλης: «Δεν συνομιλείτε με το 5% του ελληνικού λαού;» (νομίζοντας ότι ο Γίγαντας θα φοβηθεί...)
    -Ψωμιάδης: «Όχι δεν συνομιλώ!!!» (πάρτα μωρή...)

    Αλλά το καλύτερο ακολούθησε και ήταν η εξής ατάκα του Γίγαντα όχι μόνο προς τον συγκεκριμένο αλλά και προς όλους τους Γραικύλους του Συνασπισμού:



    «'Οσους ψήφους πήρα μόνος στη Θεσσαλονίκη, πήρε ο Συνασπισμός σ' όλη την Ελλάδα»
    χαχαχαχα


    Και μιας και μας ζαλίζουν κάθε τρεις και λίγο με την κατάργηση των παρελάσεων και τα λοιπά, τους ξαναρωτάμε:

    -Μήπως ο λαός κοιμόταν στις 5:30 το πρωί και κάποιος άλλος είπε το «ΟΧΙ»; οοεεοο;
    -Μήπως τα προηγούμενα χρόνια είχε προετοιμαστεί ο λαός (μην ξεχνάτε ότι ο Θεοδωράκης έχει πει ότι πήγε να μιλήσει στην ΕΠΟΝ και οι νεολαίοι τον χαιρέτησαν φασιστικά) για να πει το «ΟΧΙ» και αυτός με την σειρά του όταν ξύπνησε από τις σειρήνες; οοεεοο;
    -Πως εξηγείται ένας φασίστας να είπε όχι στους φασίστες; οοεεοο;
    -Ποιος έγραφε στο ημερολόγιό του ότι αρνείται την είσοδο των αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα (μιας και θα προκαλούσαν την επίθεση της Γερμανίας) και 11 μέρες μετά πέθανε μυστηριωδώς; οοεεοο;
    -Ποιος έφερε στην Ελλάδα την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια ιδρύοντας το ΙΚΑ (με αρχικό κεφάλαιο μάλιστα τους μισθούς των βουλευτών μετά τη κατάργηση της Βουλής); οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε τους πρώτους σταθμούς Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος όρισε με νόμο ότι 20 κλίνες σε κάθε νοσοκομείο θα διατίθενται σε φοιτητές και άπορους; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε το ΤΕΒΕ στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος έφερε στην Ελλάδα το 8ωρο; οοεεοο;
    -Ποιος έκανε υποχρεωτική αργία την Κυριακή για τους εργαζόμενους; οοεεοο;
    -Ποιος έκανε υποχρεωτική την χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος καθιέρωσε τη χορήγηση ενός μισθού ως δώρο στους εργαζόμενους στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος απαγόρευσε την εργασία σε ανηλίκους στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος έκανε αργία και καθιέρωσε τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς; οοεεοο;
    -Πότε υπεγράφησαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος καθιέρωσε τον όρο της υποχρεωτικής διαιτησίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε την πρώτη φοιτητική εστία στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε τις πρώτες κατασκηνώσεις στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε την Εργατική Εστία στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος καθιέρωσε τα εργατικά εισιτήρια στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε την Αγροφυλακή και την Αγορανομία στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα και το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας; οοεεοο;
    -Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ελληνικό πλοίο από Ελληνικά ναυπηγεία; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε το Κρατικό Θέατρο; οοεεοο;
    -Αποτελεί παλλαϊκή αναγνώριση το ότι πλήθος κόσμου συνόδευσε το εκλιπόντα Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του 1941; οοεεοο;

    Μάλλον μάταια όμως αναμένουμε απαντήσεις γιατί τσούζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μιας και μας ζαλίζουν κάθε τρεις και λίγο με την κατάργηση των παρελάσεων και τα λοιπά, τους ξαναρωτάμε:

    -Μήπως ο λαός κοιμόταν στις 5:30 το πρωί και κάποιος άλλος είπε το «ΟΧΙ»; οοεεοο;
    -Μήπως τα προηγούμενα χρόνια είχε προετοιμαστεί ο λαός (μην ξεχνάτε ότι ο Θεοδωράκης έχει πει ότι πήγε να μιλήσει στην ΕΠΟΝ και οι νεολαίοι τον χαιρέτησαν φασιστικά) για να πει το «ΟΧΙ» και αυτός με την σειρά του όταν ξύπνησε από τις σειρήνες; οοεεοο;
    -Πως εξηγείται ένας φασίστας να είπε όχι στους φασίστες; οοεεοο;
    -Ποιος έγραφε στο ημερολόγιό του ότι αρνείται την είσοδο των αγγλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα (μιας και θα προκαλούσαν την επίθεση της Γερμανίας) και 11 μέρες μετά πέθανε μυστηριωδώς; οοεεοο;
    -Ποιος έφερε στην Ελλάδα την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια ιδρύοντας το ΙΚΑ (με αρχικό κεφάλαιο μάλιστα τους μισθούς των βουλευτών μετά τη κατάργηση της Βουλής); οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε τους πρώτους σταθμούς Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος όρισε με νόμο ότι 20 κλίνες σε κάθε νοσοκομείο θα διατίθενται σε φοιτητές και άπορους; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε το ΤΕΒΕ στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος έφερε στην Ελλάδα το 8ωρο; οοεεοο;
    -Ποιος έκανε υποχρεωτική αργία την Κυριακή για τους εργαζόμενους; οοεεοο;
    -Ποιος έκανε υποχρεωτική την χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος καθιέρωσε τη χορήγηση ενός μισθού ως δώρο στους εργαζόμενους στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος απαγόρευσε την εργασία σε ανηλίκους στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος έκανε αργία και καθιέρωσε τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς; οοεεοο;
    -Πότε υπεγράφησαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος καθιέρωσε τον όρο της υποχρεωτικής διαιτησίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε την πρώτη φοιτητική εστία στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε τις πρώτες κατασκηνώσεις στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε την Εργατική Εστία στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος καθιέρωσε τα εργατικά εισιτήρια στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε την Αγροφυλακή και την Αγορανομία στην Ελλάδα; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα και το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας; οοεεοο;
    -Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ελληνικό πλοίο από Ελληνικά ναυπηγεία; οοεεοο;
    -Ποιος ίδρυσε το Κρατικό Θέατρο; οοεεοο;
    -Αποτελεί παλλαϊκή αναγνώριση το ότι πλήθος κόσμου συνόδευσε το εκλιπόντα Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του 1941; οοεεοο;

    Μάλλον μάταια όμως αναμένουμε απαντήσεις γιατί τσούζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ 1921 ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
    ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 86 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εεεετσσσσσιιιι...αυτό ήθελα να βρώ...είτε ήταν επι Βενιζέλου είτε επι τους έξι, η αλήθεια είναι μία,και δεν είναι αυτή που μας πλασάρουν"επί Μεταξά και δικτατορίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Min lete malakies.
    Oso uparxoun zoa san tin Repoussi parelaseis prepei na ginontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

    Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από μέλη του ΦΙ.Π.ΠΑ.Κ. (Φιλειρηνικό Προοδευτικό Παλλαϊκό Κίνημα) και περιέχει ορισμένες παρατηρήσεις και προβληματισμούς σχετικά με τις παρελάσεις.

    Όλοι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία ότι συμμετείχαμε στις προετοιμασίες του σχολείου μας για τις μαθητικές παρελάσεις. Κάποιοι από μας μάλιστα, έχουμε πάρει μέρος σε μία ή και περισσότερες παρελάσεις. Στα παιδικά μας μάτια, η συμμετοχή στις παρελάσεις έμοιαζε αυτονόητη. Σχεδόν κανένας από μας όμως δεν είχε προβληματιστεί πάνω στο ποιος είναι ο χαρακτήρας των παρελάσεων, ποιο σκοπό εξυπηρετούν και αν ωφελούν τους μαθητές. Έχουμε όμως την ευκαιρία να προβληματιστούμε έστω και τώρα.

    Οι παρελάσεις είναι μια από τις εντυπωσιακές φιέστες που διοργανώνει το ελληνικό κράτος. Ο χαρακτήρας τους είναι έντονα στρατοκρατικός (μιλιταριστικός). Οι μαθητές που παρελαύνουν έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση και πανομοιότυπο ύφος. Περπατούν συντεταγμένα και με στρατιωτικό βηματισμό. Οι κινήσεις του σώματός τους είναι τόσο συντονισμένες που μοιάζουν με κουρδιστά στρατιωτάκια. Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών στις παρελάσεις είναι υποχρεωτική. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία αυτού του θεσμού ;

    Η πρώτη επίσημη μαθητική παρέλαση έγινε το Μάρτιο του 1936. Το θεσμό αυτό, τον εμπνεύστηκε και τον επέβαλε η δικτατορία του Μεταξά. Ο Μεταξάς είχε εντυπωσιαστεί από την ομοιομορφία της χιτλερικής νεολαίας και αποφάσισε να την επιβάλει στην ελληνική νεολαία θέλοντας να μετατρέψει τα σχολεία σε στρατόπεδα και τους μαθητές σε στρατιωτάκια. Θυμίζουμε ότι το 1936 ο Μεταξάς ίδρυσε την ΕΟΝ (νεολαιίστικη φασιστική οργάνωση), στην οποία ήταν όλοι οι μαθητές υποχρεωμένοι να εγγραφούν. Οι παρελαύνοντες μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να υμνούν τον κυβερνητικό επίτροπο της ΕΟΝ και να χαιρετούν φασιστικά το δικτάτορα. Όλες οι επόμενες κυβερνήσεις διατήρησαν αυτό το μιλιταριστικό θεσμό μέχρι σήμερα.

    Οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουμε στην παρέλαση, παρακολουθούμε το θέαμα εκστασιασμένοι και χειροκροτάμε. Ο κόσμος που κατεβαίνει στις παρελάσεις έχει την αίσθηση ότι συμμετέχει σε ένα πανηγύρι, αλλά ξεχνάει ότι το πανηγύρι αυτό γίνεται μπροστά σε όπλα που φτιάχτηκαν για να σκοτώνουν ανθρώπους. Όλα όσα παρακολουθούμε εκείνη την ώρα, μας φαίνονται τόσο φυσιολογικά που δεν μπαίνουμε στον κόπο να προβληματιστούμε και να τους ασκήσουμε κριτική. Οι μαθητές περπατάνε σαν κουρδιστά και άβουλα στρατιωτάκια, το ένα πίσω απ’ το άλλο. Η προσπάθεια να επιβληθεί η ψυχολογία της μαζικής πειθαρχίας είναι αρκετά εμφανής. Εμφανής είναι και η ομοιομορφία στην ενδυμασία και στις κινήσεις των μαθητών. Η «αρετή» της υποταγής (του συνόλου) προωθείται με τον καλύτερο τρόπο. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας απουσιάζει από την παρέλαση. Τη θέση του έχει πάρει η εθνικιστική μονοπολιτισμικότητα. Οι διαφορετικοί απορρίπτονται ή γίνεται προσπάθεια αφομοίωσής τους με άκομψο και άγαρμπο τρόπο.

    Οι στρατιωτικές παρελάσεις εκτός των άλλων, έχουν σημαντικό οικονομικό κόστος στο ελληνικό Δημόσιο. Στο σημείο αυτό, θα ήταν καλό να προβληματιστούμε σχετικά με το ποιοι παίρνουν μέρος στις παρελάσεις. Μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές ή μήπως αποκλείονται κάποιοι; Για να βρούμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την απόφαση Γ4/150/24.2.2000 που είχε υπογράψει ο Υφυπουργός Παιδείας Ι. Ανθόπουλος και αφορά «τη σύνθεση των τμημάτων παρέλασης και τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Σύμφωνα με αυτή, «Οι μαθητές ή σπουδαστές που θα μετέχουν στα τμήματα της παρέλασης θα επιλέγονται από τους οικείους καθηγητές Φυσικής Αγωγής από εκείνους τους μαθητές που έχουν άρτια εμφάνιση, παράστημα (…)». Οι υπόλοιποι, όπως καταλαβαίνετε, απορρίπτονται. Το Υπουργείο Παιδείας δηλαδή, θεωρεί ότι όσοι δεν έχουν αξιόλογη εμφάνιση, υψηλούς βαθμούς και ικανοποιητικό παράστημα πρέπει να απορρίπτονται.

    Για τα σχολεία, οι παρελάσεις είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός. Γι’ αυτό και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο αν οι μαθητές τους θα παρελάσουν με ικανοποιητικό τρόπο και αν θα αφήσουν καλές εντυπώσεις στους θεατές. Για να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, ξοδεύουν πολλές ώρες διδασκαλίας κάνοντας προετοιμασία για την παρέλαση υπό την καθοδήγηση του γυμναστή και υπό τους ήχους στρατιωτικών εμβατηρίων. Μέσα από τις παρελάσεις, το σχολείο περνάει στους μαθητές την απόλυτη πειθαρχία και την υποταγή. Τους επιβάλλει την υπακοή σε εντολές και διαταγές. Η υπακοή στις εντολές του εντολοδότη θεωρείται αρετή και επιβραβεύεται. Όσο περισσότερο μοιάζουν οι μαθητές με καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια, τόσο πιο ικανοποιημένο είναι το σχολείο και ευχαριστημένο με την εικόνα του προς τα έξω.

    Μάλλον είναι καιρός να αναρωτηθούμε τι σχολείο θέλουμε. Θέλουμε ένα σχολείο δημιουργίας

    υποταγμένων συνειδήσεων και ανελεύθερων ανθρώπων που υπακούνε αδιαμαρτύρητα στους εντολοδότες τους ή ένα σχολείο όπου οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα πάντα με κριτική διάθεση, εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα χωρίς να τιμωρούνται και έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να κάνουν πράγματα που δεν τους εκφράζουν;

    Οι μαθητές (αλλά και οι καθηγητές) που αρνήθηκαν κατά καιρούς να παρελάσουν, καταγγέλλοντας το μιλιταριστικό και αυταρχικό χαρακτήρα των παρελάσεων, τιμωρήθηκαν με διάφορες ποινές (π.χ. αποβολή). Ο Θεόδωρος και η Σωτηρία Νικολαϊδη τιμωρήθηκαν με 3μερη αποβολή από το συμβούλιο των καθηγητών του γυμνασίου Χέρσου Κιλκίς επειδή δεν συμμετείχαν στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1988. Η μαθήτρια Βικτωρία Βαλσαμή, που αρνήθηκε να παρελάσει στις 28-10-1992 για ιδεολογικούς λόγους, τιμωρήθηκε με μονοήμερη αποβολή. Το 1994 τιμωρήθηκαν μαθητές στην Καστοριά, την Κομοτηνή κ.α. Το 1995 τιμωρήθηκαν με μονοήμερη αποβολή 3 μαθητές από το Γυμνάσιο Σκάλας. Η καθηγήτρια Φραντζέσκα Ρωμανού που αρνήθηκε να παρελάσει στις 28-10-2001 για ιδεολογικούς λόγους, αντιμετώπισε πειθαρχική δίωξη. Στην απολογία της υποστήριξε ότι πέρα από την παρέλαση «υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι για να καταλάβουν και να νοιώσουν τα παιδιά τη σημασία και την αξία της κάθε επετείου». Τελικά της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

    Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταγγέλλουν το μιλιταριστικό θεσμό των μαθητικών παρελάσεων και απέχουν από αυτές. Καταγγέλλουν την προσπάθεια του κράτους να συνδέσει το σχολείο με τα εθνικιστικά και φιλοπόλεμα κηρύγματα του παρελθόντος και να μετατρέψει τους μαθητές σε υπάκουα στρατιωτάκια. Ο αριθμός των ανθρώπων που εναντιώνονται στην ισοπεδωτική ομοιομορφία και την άβουλη υπακοή των μαθητών σε παραγγέλματα, που καλλιεργούνται μέσα από αυτό τον αναχρονιστικό θεσμό, αυξάνεται σημαντικά. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η Κ. Μαρίνη, μαθήτρια ενός γυμνασίου της Θεσσαλονίκης, που δήλωσε ότι δεν θα παρελάσει στις 28-10-2005. Το κείμενο της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Αχαΐας ενάντια στις μαθητικές παρελάσεις υπογράφουν πολλοί εκπαιδευτικοί των 3 βαθμίδων, οι φοιτητικοί σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ.α. Θέση κατά των μαθητικών παρελάσεων έχει πάρει μεταξύ άλλων και ο Ενωτικός Ανοιχτός Συνδυασμός Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας – Μοσχάτου, ο Γρηγόρης Καλομοίρης (που διετέλεσε πρόεδρος της ΟΛΜΕ), ο Νίκος Δήμου, η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ), οι Οικολόγοι Πράσινοι, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Παιδαγωγικού (Ε.Π.Π.) κ.α.
    Καταγγέλλουμε το μιλιταριστικό και αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα των μαθητικών παρελάσεων. Ζητάμε να σταματήσει το κράτος να τιμωρεί με διάφορες ποινές όσους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές για ιδεολογικούς λόγους.



    ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

    ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ.

    ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ.

    ΦΙ.Π.ΠΑ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *