GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επειδή η ζωή δεν σταματάει με τις εκλογές...

. Δεν συγκινείται κανείς με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Πηνειό; ... Του Στέφανου Ν. Παπανώτα http://papanotas.wordpress.com , http://www....

.
Δεν συγκινείται κανείς με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Πηνειό;
...
Του Στέφανου Ν. Παπανώτα
....
"Η επίσημη άποψη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Λάρισας είναι ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο ελάχιστο νερό που υπάρχει, άρα και στην έλλειψη οξυγόνου, λόγω των εργασιών που γίνονται για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης...".
Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη τα νεκρά ψάρια.
Η Νομαρχία απαντά ότι έχει ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρία να βρεθεί τρόπος, ώστε να πλησιάσουν στην όχθη τα ειδικά μηχανήματά της, χωρίς μέχρι σήμερα να λάβει κάποια απάντηση.
Και αν το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια είναι αισθητικό, το πρόβλημα με την έντονη δυσοσμία που ταλαιπωρεί κυρίως τη συνοικία του Ιπποκράτη, αλλά και τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης είναι μεγαλύτερο, καθώς τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.
Από την αρχή οι αρμόδιες υπηρεσίες απέδωσαν το πρόβλημα στην απόρριψη λυμάτων από επιχειρήσεις που δεν έχουν ή δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους βιολογικούς καθαρισμούς. Γι' αυτό και ελήφθησαν δείγματα από τα λύματα που βρέθηκαν και ενοχοποιούν συγκεκριμένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται κατά μήκος του ποταμού.... (
http://larisaperivallon.wordpress.com/2007/08/31/psaria/)

4 σχόλια

  1. Και όχι μόνο, δυστυχώς δεν είναι τόσο μικρό το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχουν και αλλού παρόμοια προβλήματα :<

    ----------

    Ψήφο στο ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
    OI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

    Ψήφο στο κόμμα οικολόγων που είχε στο παρελθόν καλά εκλογικά ποσοστά (κόμμα Ελλήνων Οικολόγων 0,6%) και τώρα έχει ΑΡΚΕΤΕΣ πιθανότητες να μπει στην βουλή!

    ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στην Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικίνδυνοι
    ……………………..
    Το αληθινό προφίλ του πρωθυπουργού αποδίδεται με μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά ο Κ. Σημίτης: «Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».
    Πιο επικίνδυνος απ’ όλους είναι ο κ. Καραμανλής. Που άρχισε τη θητεία του ως θεατής των αρτιότερων Ολυμπιακών Αγώνων (τους οποίους ετοίμασαν υβριζόμενοι και συκοφαντούμενοι οι προκάτοχοί του) και την τελειώνει με την Αρχαία Ολυμπία πυρπολημένη από την ανικανότητα και την ασχετοσύνη του επανιδρυθέντος κράτους του. Ο κ. Καραμανλής θα μείνει στην Ιστορία ως ο Ηρόστρατος του 21ου αιώνα.
    Ο τίτλος του «καταλληλότερου» αποτελεί πλέον την τραγικότερη ειρωνεία. Ο κ. Καραμανλής παρέλαβε το μεγαλύτερο στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ευρώπη και ένα άρτια οργανωμένο Πυροσβεστικό Σώμα (όπως παραδέχτηκε ο πρώτος γαλάζιος υπουργός Δημόσιας Τάξης). Έφτασε όμως στο σημείο να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια από το εξωτερικό. Τρεις μήνες νωρίτερα μας διαβεβαίωνε ότι έχει γίνει η καλύτερη προετοιμασία των τελευταίων ετών κι ότι υπάρχει αποτελεσματικό σχέδιο δασοπροστασίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάηκαν η Πάρνηθα, το Πήλιο, η Σκιάθος, η Πεντέλη, η Αιγιαλεία, η Κορινθία, η μισή Εύβοια και σχεδόν ολόκληρη η Δυτική Πελοπόννησος.
    Η ανικανότητα που οδήγησε στην πλήρη διάλυση του γαλάζιου κράτους είναι τόσο κραυγαλέα που δεν αποδίδεται με τα δημοσιογραφικά κλισέ που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Είναι τόσο τραγική που προκάλεσε πανικό και στην ίδια την κυβέρνηση. Όχι, φυσικά, πως έκανε ο καταλληλότερος την αυτοκριτική του. Ούτε πως ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος αναγνώρισε έστω και ίχνη πολιτικής ευθύνης. Ο πανικός οφείλεται στην αναγνώριση του κινδύνου να χαθούν οι εκλογές! Είχε ήδη καεί η μισή Πελοπόννησος, φλεγόταν η μισή Εύβοια, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή, αντί να μετράει νεκρούς και καμένα στρέμματα, μετρούσε ποσοστά και ψήφους!
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αληθινό προφίλ του πρωθυπουργού αποδίδεται με μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά ο Κ. Σημίτης: «Οεγ οι άντρ αθρ ανρωποι είναι ενιφίνδυποι επίνδυνοι ενινοι επικινδυνεα».

    ''pasok pisinous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aμερικανικο γκαλοπ για τις εθνικες μας εκλογες δειχνει νικη της Ν.Δ με 3,6 μοναδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *