GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων

, Επικεφαλής ο Νάνος Βαλαωρίτης , Τα ψηφοδέλτια και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οπως τονίζουν, αυτά "αντα...

,
Επικεφαλής ο Νάνος Βαλαωρίτης
,
Τα ψηφοδέλτια και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οπως τονίζουν, αυτά "αντανακλούν την αλλαγή αξιών που συντελείται στην ελληνική κοινωνία και που αναμένεται να εκφραστεί τώρα και στη Βουλή, με την είσοδο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε αυτή". Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης. (στο
ecogreens.gr μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία για τις/τους υποψήφιες/ους, που τις επόμενες μέρες θα εμπλουτίζονται).
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ αναφέρουν ότι "με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε εκλογές fast food, οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα προλάβαιναν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια και να συμμετάσχουν αξιοπρεπώς στις εκλογές. Εξάλλου στελέχη μας έπρεπε ενώ συμμετείχαν σε προσπάθειες για να σβήσουν οι φωτιές σε διάφορες περιοχές, να προετοιμάζουν και τα ψηφοδέλτια. Αν και η προσπάθεια ήταν τιτάνια, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουν στις εκλογές και μάλιστα με προοπτική να υπερβούν το 3% και να μπουν στη Βουλή, (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, άλλωστε, τα ποσοστά τους αυξάνονται ραγδαία) χάρη στην μεγάλη αυτοοργάνωση και κινητοποίηση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα.
Στα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετέχουν άνθρωποι που εκφράζουν όχι απλώς την αγανάκτησή τους αλλά και επιδιώκουν αλλαγές και επίλυση των προβλημάτων, είναι άνθρωποι που έχουν επιλέξει συνειδητά αξίες και στάσεις ζωής πιο υπεύθυνες απέναντι στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Τα ψηφοδέλτια των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ περιλαμβάνουν στελέχη περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού με διεθνή αναγνώριση, καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, αγρότες, βιοκαλλιεργητές και επαγγελματίες, εργαζόμενους στελέχη της αυτοδιοίκησης.
Αναλυτικά στοιχεία για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Όμως, η συμμετοχή του Νάνου Βαλαωρίτη, ενός από τους μεγαλύτερους εν ζωή ποιητές, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης και ο γλύπτης Αριστείδης Πατσόγλου καθώς και η συμμετοχή του ζωγράφου Λεωνίδα Τσιριγκούλη στο ψηφοδέλτιο της Α Αθήνας, δεν τιμάει μόνο τους Οικολόγους Πράσινους αλλά δείχνει με συμβολικό τρόπο τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ λειτούργησαν ως καταλύτης για να βρεθούν μαζί πολίτες ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί στην κοινωνία των πολιτών, τον πολιτισμό, άνθρωποι καθημερινοί αλλά που δεν αποδέχονται να είναι παθητικοί, και που τώρα θέλουν να δράσουν συλλογικά γιατί δεν ανέχονται πια την καταστροφή του περιβάλλοντος, την παθητικοποίηση της κοινωνίας και τον ευτελισμό της ζωής. Η ποίηση, η τέχνη, η αισθητική, οι πολιτικές λύσεις μπορεί να εκφραστούν στην πολιτική, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι πια ένα σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που με την είσοδό τους στη Βουλή ευελπιστούν να αλλάξουν τις προτεραιότητες και το ίδιο το περιεχόμενο της πολιτικής".

14 σχόλια

  1. Είναι πράγματι ακόμα εν ζωή ο Νάνος Βαλαωρίτης; Να τα εκατοστήσει, αν δεν τα πάτησε ήδη. Και φυσικά αναρωτιέται ο κάθε ψηφοφόρος, με ποιο φορείο θα τον μετακινούν στις ψηφοφορίες της Βουλής, αν εκλεγεί; Καλύτερα θα ήταν λοιπόν να μην μπει το όνομά του σε ψηφοδέλτιο και να βγει ο ίδιος να κάνει μια καθαρή δήλωση συμπαράστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ ‘ΑΡΘΡΟ’ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ) ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ – ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΑΥΓΗ’ (αυγη της τουρκοκρατιας..)



    Να αρθεί το εμπάργκο κατά της Βορείου Κύπρου




    Συντάκτης : Ημ/νία καταχώρησης : 22/12/2006 15:05:30
    ________________________________________
    Της Σισσυς Βωβου, του Νασου Θεοδωριδη και του Γιαννη Μηλιου

    Η καταθλιπτική ομοφωνία που παρατηρείται συστηματικά και ενορχηστρωμένα κάθε φορά που η κυρίαρχη αντίληψη σύσσωμης --δυστυχώς-- της ηγεσίας του ελληνικού πολιτικού προσωπικού διαπιστώνει "εθνικούς κινδύνους" επαναλήφθηκε και στην περίπτωση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σκληρά δελτία τύπου από κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς πολλών αποχρώσεων και τάσεων (κοινοβουλευτικών, εξωκοινοβουλευτικών κλπ.) έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, και μάλιστα σε βαθμό που, αν αναγιγνώσκονταν χωρίς την υπογραφή τους, να μην μπορούσε να τα ξεχωρίσει κανείς από τη ρητορική, τους σχηματισμούς της άλλης όχθης.
    Εν προκειμένω, η αντίκρουση της επιχειρηματολογίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε καμία αξία, αφού είναι απολύτως φυσιολογικό οι δύο αυτοί στυλοβάτες του αστικού πολιτικού συστήματος να χαϊδεύουν τις φοβίες του πληθυσμού τις οποίες διαρκώς καλλιεργούν.
    Είναι όμως εξαιρετικά λυπηρό να βλέπει κανείς μεγάλη μερίδα της Αριστεράς όλων δυστυχώς των αποχρώσεων να ευθυγραμμίζεται με τα φαιδρά και επικίνδυνα δόγματα που πλασάρει εδώ και δεκαετίες το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, σε μια προσπάθεια να πείσει τους "υπηκόους" του ότι η Ελλάδα απειλείται, ότι οι στρατιωτικές δαπάνες είναι αναπόφευκτες και έχουν "αμυντικό χαρακτήρα", και άλλα παρόμοια.
    Εμείς πιστεύουμε ότι μια τέτοια Αριστερά δεν μπορεί να προσφέρει συνολικό σχέδιο ανατροπής και ρήξης, διότι στην καλύτερη περίπτωση αρέσκεται να σχοινοβατεί κάνοντας μίζερους υπολογισμούς για το πολιτικό κόστος, ενώ στη χειρότερη περίπτωση ασπάζεται με ειλικρίνεια την επιχειρηματολογία της άρχουσας τάξης.
    Στα θέματα του "έθνους" το μεγαλύτερο τμήμα της Αριστεράς δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, και ενίοτε γίνεται "βασιλικότερο του βασιλέως". Τα αίτια δεν είναι ασφαλώς σημερινά, αλλά το κακό έχει παραγίνει. Όσο δεν ανοίγει ένας ευρύτατος ενημερωτικός διάλογος (επώδυνος και για την ίδια της την "εθνικά γαλουχημένη" λαϊκή βάση) που δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει στο ότι οι "εμμονές περί έθνους" είναι εντελώς --μα εντελώς (και δίχως περιστροφές)-- ασυμβίβαστες με τη μαρξιστική και εν γένει |ταξική θεώρηση| της ιστορίας, η κατάσταση θα χειροτερεύει διότι η επικαιρότητα είναι συνήθως αδήριτη. Χθες προέκυψε το σχέδιο Ανάν, σήμερα η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αύριο σίγουρα κάτι άλλο.
    Ως προς το θέμα της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε., είναι άγνωστο πόσοι Έλληνες και Ελληνίδες γνωρίζουν ότι υπήρξε σαφέστατη πολιτική διαπραγμάτευση το 2004 ανάμεσα σε Τουρκία και Ε.Ε., με στόχο η πρώτη να πράξει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει στην επίλυση του Κυπριακού μέσω της προτροπής αποδοχής του Σχεδίου Ανάν εκ μέρους της Βόρειας Κύπρου και η δεύτερη στη συνέχεια να αξιώσει το άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας προς τα καράβια της Νότιας Κύπρου. Είναι προφανές ότι το πρώτο σκέλος της συμφωνίας υλοποιήθηκε λόγω του δυναμικού αγώνα των Τουρκοκυπρίων, που κατέληξε σε ένα συντριπτικό ποσοστό υπέρ του "Ναι", που σημειώθηκε στα γεωγραφικά όρια της Βόρειας Κύπρου και αποτελεί μέγιστη νίκη των ειρηνόφιλων και προοδευτικών Τουρκοκύπριων ενάντια στον απορριπτικό Ντενκτάς. Το δεύτερο σκέλος βάλτωσε λόγω του ολέθριου "Όχι", που έβγαλε στην επιφάνεια όλο τον εθνικισμό της ελληνοκυπριακής πλευράς εκπεφρασμένο από τον γνωστό της πρόεδρο με το απαίσιο ιστορικό πολιτικό παρελθόν.
    Η αδηφάγος ελληνοκυπριακή άρχουσα τάξη φαίνεται να πετυχαίνει το σχέδιο οικονομικού στραγγαλισμού των Τουρκοκυπρίων, χρησιμοποιώντας αφενός την πυγμή της και την ισχυρή θέση της, παίρνοντας τη ρεβάνς για το 1974, ενώ αφετέρου ορέγεται την εκμετάλλευση ενός φτηνού εργατικού δυναμικού. Η ένταξη στην Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε χωρίς την προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού και έτσι κληροδοτήθηκε σε αυτήν η διαχείριση μιας πρωτόγνωρης μοναδικότητας, αφού εισήλθε στην Ένωση ένα κράτος de facto διχοτομημένο, με τους Τουρκοκύπριους περιθωριοποιημένους και ανήμπορους να συμμετάσχουν πλήρως στο σχετικό εγχείρημα.
    Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι και Ελληνοκύπριες είπαν κατά πλειοψηφία το "Όχι", με βάση κάτι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "ο εθνικισμός των προνομιούχων", δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι απομονωμένοι και χωρίς φωνή στην Ε.Ε.
    Είναι προφανές ότι το πιο αδύναμο μέρος σε όλη αυτή την "πολυμερή σύγκρουση" είναι η τουρκοκυπριακή εργατική τάξη. Συνεπώς, το στοιχειώδες διεθνιστικό καθήκον της ελληνοκυπριακής και της ελληνικής Αριστεράς θα ήταν να τη στηρίξουν αναφανδόν και δίχως όρους ενάντια στην τρέχουσα εθνικιστική επιχειρηματολογία των αστικών καθεστώτων Ελλάδας και Ν. Κύπρου, που επιμένουν να διαχωρίζουν τους λαούς με βάση τα "έθνη", συσκοτίζοντας το μοναδικό αληθινό διαχωρισμό που αξίζει να αποτελέσει διακύβευμα πραγματικής σύγκρουσης, δηλαδή τον ταξικό.
    Η απίστευτα σκληρή στάση μεγάλης μερίδας της Αριστεράς ενάντια στην τουρκική ένταξη είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Στην πραγματικότητα είναι απολύτως συνεπής με τη διά σιωπής συμβολή της στην απόκρυψη του γεγονότος ότι το Αιγαίο δεν είναι σε καμία περίπτωση ελληνική λίμνη, ότι οι περίφημες παραβιάσεις του εναέριου χώρου είναι μια καλοστημένη απάτη, αφού παρανόμως η Ελλάδα δεν ευθυγραμμίζει τα μίλια στον αέρα και στη θάλασσα, ότι η στρατιά στο Ανατολικό Αιγαίο είναι επίσης παράνομη, ότι ο πόλεμος είναι απαράδεκτος ακόμη και αν αποκαλείται αμυντικός, ότι εν πάση περιπτώσει η υποχρεωτική στράτευση είναι μια απαράδεκτη βαρβαρότητα.
    Ανεξάρτητα από την σκληρή κριτική που ασκούμε και πρέπει να ασκούμε στην Ε.Ε. και το σύνολο της πολιτικής της, η Κυπριακή Δημοκρατία επέλεξε να ενταχθεί σ' αυτήν και η ένταξη χωρίς προηγούμενη λύση δημιουργεί ασφυκτικά προβλήματα στους Τουρκοκυπρίους οι οποίοι με την υπερψήφιση κατά πλειοψηφία του Σχεδίου Ανάν έκαναν αυτό που τους αντιστοιχούσε για την άρση της de facto διχοτόμησης που κρατά εδώ και 42 χρόνια. Χωρίς να είμαστε σε θέση να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική, δεν μπορούμε να δεχτούμε την εθνική ομοφωνία σε θέματα που η Αριστερά πρέπει να αντιμετωπίζει μέσα από ένα ταξικό πρίσμα.
    Καταγγέλλουμε πάντα και ζητάμε να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην Κύπρο, οι νέες όμως πραγματικότητες επιβάλλουν μια ρεαλιστική πολιτική που θα βελτιώνει τη ζωή των απομονωμένων και οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά περιθωριοποιημένων Τουρκοκυπρίων από τα δρώμενα στην Ευρώπη.
    Η συνέχιση της απομόνωσής τους δεν κομίζει κανένα όφελος στον ελληνοκυπριακό λαό που ζει στην Κυπριακή Δημοκρατία με τη σημερινή της μορφή.
    Έστω και αν, με βάση τις σημερινές εξελίξεις, όπως πολλοί φοβούνται, οι δύο μικροί και διαχωρισμένοι λαοί του μικρού αυτού νησιού οδηγηθούν τελικά στην de jure διχοτόμηση, η δουλειά των αριστερών δυνάμεων δεν είναι να ενισχύσουν μια τέτοια πορεία αλλά να ακολουθούν, σε κάθε φάση και με τις κατάλληλες πολιτικές, την πολιτική της συνεργασίας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
    Σήμερα οι επιδιώξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας χρησιμοποιούνται από τα μεγάλα κανόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κρατήσουν έξω την Τουρκία, τα κίνητρά τους όμως είναι πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά και σε καμία περίπτωση το ενδιαφέρον για τη δημοκρατία στην Τουρκία, για την οποία η Αριστερά σίγουρα πρέπει να φροντίζει με τις κατάλληλες πολιτικές και όχι με την απομόνωση.
    Καταλήγουμε διατυπώνοντας ξανά την πεποίθησή μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεπής αντικαπιταλιστική πολιτική χωρίς να εμφορείται και από ασυμβίβαστο αντιεθνικισμό.

    |Η Σίσσυ Βωβού είναι μέλος της ΑΚΟΑ, ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ, ο Γιάννης Μηλιός, είναι διευθυντής του περιοδικού "Θέσεις", μέλος του ΣΥΡΙΖΑ|


    ===========================================================================

    οι Τουρκοι είναι φιλικοτεροι η ετσι εγω νομιζω ?
    προσεξε δε ότι ‘Ελληνικη’ εφημεριδα δεν αναγνωριζει
    κρατος μελος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (Κυπρος)
    αλλα την αποκαλει ‘νοτιος Κυπρος’ …

    Κ Α Μ Μ Ι Α Ψ Η Φ Ο Σ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον 9: 09.
    Αρκούσε μια δήλωση από τον υπέροχο αυτό άνθρωπο.
    Πάντως, καλή επιτυχία παιδιά…
    ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θα ήταν σκόπιμο να σβήνονται τα μακρόσυρτα spam που δεν διαβάζει έτσι κι αλλιώς κανείς, αλλά ενοχλούν τους αναγνώστες των άλλων σχολίων? Βάλτε το κείμενο του παιδιού σαν αυτοτελές ποστ να τελειώνουμε, θα τον ευχαριστήσετε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι .
    Τέτοιο καιρό το 2004, ο κ. Καραμανλής και οι επιτελείς τους, καμάρωναν εν δόξη στις διακεκριμένες θέσεις που είχαν προβλεφθεί για τους κυβερνήτες της χώρας στα στάδια και στις κερκίδες των Ολυμπιακών Αγώνων. Φώτα, λέιζερ και πυροτεχνήματα που καιγόντουσαν με σχεδιασμένο και μεγαλοπρεπή τρόπο, τόνιζαν το θρίαμβο της χώρας, απέναντι στον ίδιο τον κ. Καραμανλή και σε όσους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ήταν… βέβαιοι ότι η κυβέρνηση Σημίτη δεν θα κατόρθωνε να ολοκληρώσει τις υποδομές και να οδηγήσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η χώρα από άκρο σε άκρο πήρε εορταστική φωτιά όταν ο πυρσός από την Ολυμπία τροφοδότησε με φως το βωμό των αγώνων. Ένα κράτος λειτουργούσε ως υπόδειγμα μίμησης για όλο το κόσμο. Και έφτασαν 3,5 χρόνια για να σβήσουν όλα τα εορταστικά φώτα και μπροστά από ένα κράτος υπόδειγμα προς αποφυγήν, να φανούν κραταιές οι βρώμικες, καταστρεπτικές, αδηφάγες και φονικές φωτιές που βούτηξαν τη χώρα στο πένθος, που γκρέμισαν σπίτια, όνειρα, κόπους, καλλιέργειες, υποδομές και πυρπόλησαν περνώντας απ’ άκρη σε άκρη πάνω από το χώρο σύμβολο, την αρχαία Ολυμπία. Από τα φώτα και τις δόξες του 2004 στα αποκαΐδια και την κατακραυγή του 2007…! Άντε τώρα, υπόγραψε εδώ και 3.000 ευρώ είναι δικά σου!
    Τετοια είναι η κυβέρνηση Καραμανλη. Αυτη είναι η χειρότερη κυβέρνηση που είχαμε ποτε. Θα τους ξαναψηφίσεις?
    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τοχω ξαναπει αλλα να το επαναλαβω.

    Ρε πασοκοσκυλαιικα σκυλια δεν κερδιζετε τιποτα αν γαυγιζετε στα τηλεπαραθυρα,μην αφηνοντας κανενα αλλο να μιλησει..

    Εβλεπα πριν απο λιγο την σ.δαμανακη ,να ουρλιαζει σαν σκυλα και να μην αφηνει να πει ουτε μια κουβεντα η κ.Μπενακη..

    Μωρη συντροφισσα,μωρη ψοφια γυρολογα,τι σκατα γαυγιζεις?

    Την 17η Σεπτεμβρη το πιθανωτερο ειναι να ζητησεις "στεγη" στην Νεα Δημοκρατια του κ,Καραμανλη,οπως λεει και το μπραβογιοργο..

    Ολα τα κομματα τα αλλαξες,τι σκατα θελεις να μας παραστησεις τωρα??

    Και δεν πιστευεις τις δημοσκοπησεις ,ε??

    Χα! μωρη ψοφια,αν εβγαινε καμμια δημοσκοπηση και σας εδινε ενα απειροελαχιστο ποσοστο "μπροστα" ας πουμε ενα 0,01 τοις χιλιοις,θα ορμαγατε και θα την κανατε "εικονισμα" ,τι δεν θα ακουγαμε!!

    Οτι ο λαος ειδε "την ελλειψη συντονισμου"(μπλιαχ!) την "ανικανοτητα της κυβερνησης" κλπ μαλακιες...

    Το λοιπον αμε στο διαολο, τσιτα,αμε στο διαολο λεμεεεε

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε μήπως βάλανε αυτοί μερικές από τις φωτιές? Ως γνωστών οι Οικολόγοι στην Ελλάδα μόνο Οικολόγοι δεν είναι (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις), οπότε δεν θα κόλοναν να κάνουν λίπασμα τα δέντρα για να βγούν νέα και να προκαλέσουν τζέρτζελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι .
    Με απέραντη θλίψη αυτές της μέρες , στην ανείπωτη εθνική καταστροφή που συντελείται εξαιτίας της άθλιας διακυβέρνησης μας που φάνηκε και ξεγυμνώθηκε μπροστά μας .Mε θλίψη λοιπόν και απογοήτευση σκέπτομαι μερικές ελπίζω κοινά παραδεκτές διαπιστώσεις:
    Η Ελλάδα που διοικείται από τους “καταλληλότερους”...
    Η Ελλάδα που οι εκλογές “γίνονται στην ώρα τους”...
    Η Ελλάδα του θρυλικού Φούρλα και του υπάκουου Κόη...
    Η Ελλάδα των ομολόγων και των φυλαχτών...
    Η Ελλάδα των χρωμάτων: πράσινο - μπλε - κόκκινο (το κόκκινο της φωτιάς κυβερνά όταν οι κυβερνώντες πάνε διακοπές)...
    Η Ελλάδα των δικών μας παιδιών, των κουμπάρων, του ρουσφετιού...
    Η Ελλάδα της επανίδρυσης...
    Η Ελλάδα των εμπρηστών, των κακών καιρών, του κακού μας του καιρού...
    Η Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της...
    Η Ελλάδα που τρώει τις σάρκες της, που καίει την Ολυμπία της...
    Η Ελλάδα της συμφοράς...
    Ελλαδα σου ταιριάζει καλύτερη μοίρα από το να κυβερνήσε από την πιο άθλια παρέα που είχαμε ποτέ. Αδέλφια έχουμε πιάσει πάτο…Μας αξίζει καλύτερη μοίρα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι .
    Με απέραντη θλίψη αυτές της μέρες , στην ανείπωτη εθνική καταστροφή που συντελείται εξαιτίας της άθλιας διακυβέρνησης μας που φάνηκε και ξεγυμνώθηκε μπροστά μας .Mε θλίψη λοιπόν και απογοήτευση σκέπτομαι μερικές ελπίζω κοινά παραδεκτές διαπιστώσεις:
    Η Ελλάδα που διοικείται από τους “καταλληλότερους”...
    Η Ελλάδα που οι εκλογές “γίνονται στην ώρα τους”...
    Η Ελλάδα του θρυλικού Φούρλα και του υπάκουου Κόη...
    Η Ελλάδα των ομολόγων και των φυλαχτών...
    Η Ελλάδα των χρωμάτων: πράσινο - μπλε - κόκκινο (το κόκκινο της φωτιάς κυβερνά όταν οι κυβερνώντες πάνε διακοπές)...
    Η Ελλάδα των δικών μας παιδιών, των κουμπάρων, του ρουσφετιού...
    Η Ελλάδα της επανίδρυσης...
    Η Ελλάδα των εμπρηστών, των κακών καιρών, του κακού μας του καιρού...
    Η Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της...
    Η Ελλάδα που τρώει τις σάρκες της, που καίει την Ολυμπία της...
    Η Ελλάδα της συμφοράς...
    Ελλαδα σου ταιριάζει καλύτερη μοίρα από το να κυβερνήσε από την πιο άθλια παρέα που είχαμε ποτέ. Αδέλφια έχουμε πιάσει πάτο…Μας αξίζει καλύτερη μοίρα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. babis

    10:27 μμ

    ==
    Ποσταρησε το ΜΟΝΟ μια φορα ρε σκυλοπασοκοσκυλαιικο σκυλι.

    Και μονο σε ενα ποστ,ψυχανωμαλε ,ανισορροπο ανθρωποειδες

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλώσεις Δημοσθένη Βεργή


    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ



    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ:

    Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη για τη σημερινή τραγωδία που πλήττει τη χώρα μας.

    Μεταφέρω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των αθώων θυμάτων της τρομερής πυρκαγιάς.

    Συλλυπητήρια σε όλους όσους αύριο θα μείνουν χωρίς σπίτια, χωρίς δουλειά, χωρίς περιουσία, άστεγοι στο έλεος του θεού.

    Συλλυπητήρια στους μισούς Έλληνες.

    ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ:

    Οι Ευθύνες καταλογίζονται και στα 300 « φερέφωνα – ανδρείκελα » της Βουλής και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

    Το ΠΑΣΟΚ:

    Επί δεκαετίες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στέρησε από την Ελλάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετατρέποντάς το σε Υπουργείο Τσιμεντοποιείας και Δημοσίων Έργων αλλά και ξόδεψε τα εκατομμύρια του Γ’ ΚΠΣ , όχι για την Προστασία του Περιβάλλοντος αλλά για κομπιούτερ και τσιμέντο. Δισεκατομμύρια Ευρώ ξοδεύτηκαν προκειμένου να επιτευχθεί η σημερινή Εθνική Τραγωδία. Γιατί;

    Διότι

    α) δεν προβλέφθηκαν ποτέ χρήματα για την προστασία των Δασών,

    β) δεν προβλέφθηκαν χρήματα για την αγορά των Πυροσβεστικών Οχημάτων

    γ) δεν προβλέφθηκαν χρήματα για την αγορά επαρκών Πυροσβεστικών Αεροσκαφών

    δ) δεν προβλέφθηκαν χρήματα για τον διορισμό Πυροσβεστών και την εκπαίδευση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της χώρας.

    Η σημερινή τραγωδία είναι ένα σχέδιο πολλών ετών του οποίου η ολοκλήρωση επιτεύχθηκε σήμερα.

    Η Ν.Δ:

    Η ΝΔ εδώ και 3,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα για να ανατρέψει το σχέδιο αυτό. Άφησε αφύλακτη την Ελλάδα στα χέρια φονιάδων –εγκληματιών, σαμποτέρ – κατασκόπων, οικοπεδοφάγων, τρομοκρατών.

    Όλοι λένε ότι δεν υπάρχει συντονιστικό κέντρο. Είναι αναμενόμενο αφού δεν υπάρχει Υπουργείο Περιβάλλοντος για να συντονίζει και να επενδύει στην φύλαξη του οικοσυστήματος.

    Οι Ευθύνες είναι μεγάλες. Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση αύριο θα πρέπει να δώσουν λόγο στον εναπομείναντα Ελληνικό Λαό.

    ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ:

    Η καρδιά μου ματώνει και η ψυχή μου θρηνεί. Ως απλός πολίτης φοβάμαι να αντικρίσω το αύριο. Η απειλή είναι μεγάλη.

    Καθώς είμαι ήδη 65 χρονών και τα περιθώρια στενεύουν, ακόμα αυτήν την ύστατη στιγμή καλώ τον Ελληνικό Λαό να ενδυναμώσει την Ένωση των Ελλήνων Οικολόγων, να πυκνώσει τις τάξεις της και να παραλάβουν τη σκυτάλη. Όλοι μαζί πλέον να δώσουμε τη μάχη για το μέλλον των παιδιών μας.

    Αλλά ακόμη και μόνος μου , θα συνεχίσω ως το τέλος να αγωνίζομαι πρεσβεύοντας ότι

    « Θα πεθάνω όρθιος για να μου πάρουν μόνο τη ζωή,

    Για να είμαι πλούσιος από ιδανικά...»



    Ο γραφικός



    Δημοσθένης Βεργής



    Πρόεδρος Ελλήνων Οικολόγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. babis kai τζων ειστε οι 2 οψεις του ιδιου νομισματος
    σε αυτες τις εκλογες ομως ενα σημαντικο τμημα του λαου το μελλον του δεν θα το παιξει κορωνα η γραμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επικίνδυνοι
    ……………………..

    Το αληθινό προφίλ του πρωθυπουργού αποδίδεται με μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά ο Κ. Σημίτης: «Οεγ οι άντρ αθρ ανρωποι είναι ενιφίνδυποι επίνδυνοι ενινοι επικινδυνεα ευτέτεσθε».

    ''pasok pisinous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο Νάνος Βαλαωρίτης μπήκε στο ψηφοδέλτιο;

    ΝΑΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΚΗΝΩ!
    κάποιο μήνημα θα θες να μας περάσεις.

    ΣΥΜΦΩΝΩ άπο τους μεγαλήτερους αν όχι ο μεγαλήτερος εν ζωή ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ...με λίγα λόγια..ο πατέρας όλων μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *