GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κοινωνία των πολιτών ο τρίτος πόλος;

. Ενας από τους συμμετέχοντες στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, καταγράφει τα συναισθήματα και τα συμπεράσματά του για τη νίκη της κοιν...

.
Ενας από τους συμμετέχοντες στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, καταγράφει τα συναισθήματα και τα συμπεράσματά του για τη νίκη της κοινωνίας του Ιντερνετ.

Του Χρήστου Λουτράδη

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μακρια απο κομματικά πατροναρίσματα ίσως να αποτελεί και το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών που δεν ...έγιναν ακόμα. Αφου ήταν η τρανή απόδειξη ότι ενα σημαντικο κομμάτι της κοινωνίας χειραφετημενο, ενημερωμενο αλλά με κριτική σκέψη και αντίληψη αποσπάται απο τους αρτηριοσκληρωτικούς κομματικούς μηχανισμούς αποκτά την δική του πολιτική συλλογιστική, αυτονομείται και καθίσταται ίσως και επικινδυνο για το ήδη σαθρό πολιτικό μας σύστημα.
Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητηριο της βουβής οργής απόψε, έδειξαν την ένδεια των λέξεων και των μεγαλοστομιων, αφου η σιωπή του απλού πολίτη οχι μονο ήταν ηχηρή αλλά το βαθυ της νόημα υπερκέραζε τα πολιτικά προγράμματα και των δυο κομμάτων εξουσίας.
Σίγουρα η σημερινή ημέρα θα ειναι εντελώς διαφορετική με αρωγό το διαδίκτυο και πηγη εμπνευσης τα εκαντοντάδες blogs. Η κοινωνια των πολιτών παίρνει την εκδίκησή της απο την κοινωνία της ιδιώτευσης.
Οι πρώτες κάλπες στήθηκαν και οι Νικητές ειναι οι πολίτες.

24 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.
    Επιτέλους δείξαμε ότι δεν είμαστε τα κορόϊδα και τα πρόβατα που κάποιοι νομίζουν.
    Το θέαμα των εκατοντάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον της χώρας μας.
    Η γραφική εξαίρεση μερικών κολλημένων κομματόσκυλων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για το κόμμα τους τη συγκέντρωση συνάντησε την αντίδραση και την αποδοκιμασία των πολιτών.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ οτι διαβαζω-γιατι ειμαι μακρυα-δεν υπήρχε ομως και δεν αρχιζει να κυριαρχει η απολιτικη σταση του λευκου , της αποχης και της "σιωπης" γενικα? Δεν αποκτα ετσι αυτη η ¨σιωπηλη διαμαρτυρια" εναν καθεστωτικο ρολο απεναντι σους "χαραμοφαηδες 300"? Σε μια πολυποικιλη διαμαρτυρια δεν εχουν θεση οι πολιτες που εχουν και καποια κομματικη συμπαθεια? Τι γινεται? τον καναπε μας θα τον βγαλουμε στους δρομους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πολιτικό σύστημα των νταβάδων και των κομματικών, ενεργούμενων πιονιών του θα πέσει σιωπηλά.
    Η βουβή εξέγερση των δημοκρατών θα οδηγήσει σε νέα πολιτικά σχήματα, που θέλουν δεν θέλουν θα αναγκαστούν να σεβαστούν τον πολίτη, τους θεσμούς και τον εαυτό τους.
    Μπράβο παιδιά. Καλή αρχή,
    Μπράβο και σε σένα Χρήστο!
    ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανονίστε τώρα να ψηφίσετε πάλι τους ιδίους.
    Η διαμαρτυρία είναι στις 16 Σεπτεμβρίου με την ψηφο!
    Ολα τα λαμόγια σπίτι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tα κόμματα - έτσι όπως είναι τώρα - απλά δεν μπορούν να αφουγκραστούν το κοινό αίσθημα.
    Οι πολίτες πλέον ψηφίζουν από συνήθεια τα μεγάλα κόμματα.
    Οι λίγοι ιδεολόγοι είναι για γέλια.
    Πρέπει να αρχίσει μια καινούρια σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας μήπως και γίνει κάτι καλό επιτέλους.
    Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις εκατοντάδες πολίτες να συγκεντρώνονται για ένα ζήτημα, χωρίς φανφάρες, χωρίς συνθήματα, χωρίς φασαρίες, χωρίς επεισόδια.
    Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αποδοκιμάζουν και τελικά να καταφέρνουν να διώχνουν κάτι βαμμένουν κομματικούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτουν τη συγκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας ανακάλεσε την πρώτη του κατάθεση σχετικά με την πυρκαγιά στην Αρεόπολη της Λακωνίας, στην οποία απέδιδε ευθύνες σε 62χρονο συνταξιούχο, λέγοντας ενώπιον του ανακριτή πως ήταν κατασκευασμένη και προϊόν ψυχολογικής βίας από δύο ανώτερους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

    Με αφορμή τη σύλληψη του 62χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη άφηναν υπονοούμενα για τυχόν εμπλοκή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών.

    Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», την Τετάρτη, όμως, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ένας 51χρονος αγροφύλακας, κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή πως η πρώτη του κατάθεση -και επιβαρυντική για τον 62χρονο- ήταν κατασκευασμένη από δύο ανώτερους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και προϊόν ψυχολογικής πίεσης που του ασκήθηκε.

    Αρχικά, εναντίον του 62χρονου είχε καταθέσει ο αγροφύλακας και η φίλη του. Με βάση την πρώτη κατάθεση του αγροφύλακα, ο οποίος ανέφερε πως «λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς κοντά στην Αρεόπολη τον είδα και θεωρώ ότι αυτός είναι ο βασικός ύποπτος γιατί ήταν πολύ κουμπωμένος», ο εισαγγελέας του Γυθείου απηύθυνε οκτώ κατηγορίες εναντίον του συνταξιούχου για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και εμπρησμό από πρόθεση με κακοβουλία και ιδιοτέλεια.

    «Όσα αναφέρονται στην από 25ης Αυγούστου 2007 κατάθεσή μου ενώπιον του ανθυποπυραγού Δημακόγιαννη Δημητρίου και του πυραγού Αυγουλέα Μιχαήλ είναι ανακριβή, δεδομένου ότι αποτελούν προϊόν ψυχολογικής βίας, που μου ασκήθηκε από τους ανωτέρω αναφορικά με τη δουλειά μου και την πιθανότητα να βρεθώ κατηγορούμενος ως εμπρηστής», δήλωσε ενώπιον του ανακριτή ο αγροφύλακας στη διορθωτική κατάθεση του.

    Ο αγροφύλακας στη κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτή δήλωσε πως ο ένας από τους δύο αξιωματικούς υπαγόρευε στον άλλον την κατάθεσή του και χωρίς να του τη διαβάσουν τον ανάγκασαν να την υπογράψει.

    Η Πυροσβεστική, έχοντας στη διάθεσή της την πρώτη μαρτυρική κατάθεση του αγροφύλακα και της φίλης του, κάλεσε τον 62χρονο και τον συνέλαβε με την κατηγορία του εμπρησμού.

    Τα αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε ήταν τέσσερις αναπτήρες στο αυτοκίνητό του 62χρονου, καθώς επίσης και ένα κουτί με υγρό επαναφόρτισης αναπτήρα, ένα γκαζάκι για την παρασκευή καφέ και ένας πολυσουγιάς που βρέθηκαν στο σπίτι του, αντικείμενα που παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια, για την Πυροσβεστική θεωρήθηκαν απτές αποδείξεις της «ασύμμετρης απειλής».

    Ο 62χρονος, που από την πρώτη στιγμή λέει σε κάθε τόνο ότι είναι αθώος, θα απολογηθεί αύριο, Παρασκευή, ενώπιον του ανακριτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑΡΑΧΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

    Πριν από μήνες ο άνδρας μου έλεγε οτι η ιστορία του πετρελαιαγωγού θα ζημιώσει πολλαπλά τη χώρα.
    Μου έλεγε, οτι δεν είναι μόνο οτι απειλούμεθα να υποστούμε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και βέβαιη οικολογική υποβάθμιση σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στο τέλος θα φτάναμε να πληρώνουμε κι από πάνω το 'Ρώσο γαμπρό'.
    Μη γνωρίζοντας ακριβώς το ζήτημα, διαφωνούσα μαζί του και δεν μπορούσα να αποδεχθώ τουλάχιστον την άποψη οτι θα πληρώναμε κι από πάνω.
    Έλα, όμως, που αυτός είχε δίκιο κι εγώ άδικο.
    Διαβάστε (Newsroom ΔΟΛ):


    Η ρωσική κυβέρνηση εμφανίζεται να θέτει νέους όρους και προϋποθέσεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, προσπαθώντας ουσιαστικά να ωθήσει τις δύο χώρες στην πώληση των μεριδίων τους (24,5% έκαστη).
    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και αναδημοσιεύονται στην «Ημερησία», Ρώσοι αξιωματούχοι σε πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα έθεσαν - εκτός ατζέντας- δίλημμα στςι δύο χώρες Ελλάδα-Βουλγαρία ή να παράσχουν τις ποσότητες πετρελαίου που αντιστοιχούν στα ποσοστά συμμετοχής τους ή, εάν δεν μπορούν, ότι θα αντιμετωπίσουν οικονομικές κυρώσεις, οπότε είναι προτιμότερο να πωλήσουν τα μερίδιά τους.
    Ελλάδα και Βουλγαρία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτές τις ποσότητες αργού πετρελαίου, και συνεπώς αν υιοθετήσουν τη ρωσική πρόταση θα πρέπει να εκποιήσουν τα μετοχικά ποσοστά τους.
    Υπό τον φόβο οικονομικών κυρώσεων, εάν η Ελλάδα και η Βουλγαρία δεν μπορούν να βρουν τις αναλογούσες ποσότητες πετρελαίου, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για πώληση των ποσοστών τους σε ξένες πετρελαϊκές επιχειρήσεις ή και στην κυβέρνηση του Καζακστάν, κάτι που φαίνεται να αποτελεί και επιθυμία της Μόσχας.
    Πάντως, η Ρωσία ίσως δεν έχει τη δυνατότητα να παράσχει πετρέλαιο ικανό να καλύψει την πλήρη μεταφορική δυναμικότητα του αγωγού, η οποία είναι 35 εκατ. τόνοι ετησίως και μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 50 εκατ. τόνους.

    Και τώρα αναρωτηθείτε, γιατί η κυβέρνηση έκρυψε από τον ελληνικό λαό την απαίτηση αυτή της ρωσικής πλευράς.
    Πώς φτάσαμε την ανατρεπτική αυτή εξέλιξη να την μαθαίνουμε απ’ τα βουλγαρικά μέσα;
    Άραγε φοβήθηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. μη καταρρεύσει ο μοναδικός στοιχειοθετημένος μύθος που με τόσο κόπο σμίλευε!
    ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΙΓΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΦΡΙΚΙΑ!
    ΑΥΤΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΓΡΑΒΑΤΡΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ). ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ CLUBING...ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΒΗ ΣΙΩΠΗ! ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΘΛΙΜΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ....(ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ...)ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ... Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ....ΘΛΙΜΕΝΟΣ...ΟΥΑΟΥΥΥΥΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η λύση σίγουρα δεν ειναι η αποχή αλλά η ενεργή πολιτική δράση μακριά απο τα κομματικά εργαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η συμμετοχή τόσων πολλών στο Σύνταγμα είναι σίγουρα ενθαρρυντική. Όμως η απουσία ένεργητικής πολιτική απάντησης βρίσκεται στη κατεύθυνσητης αποπολιτικοποίησης που επιδιώκουν τα δύομεγάλα κόμμτα καιτα συμφέροντα που εκπροσωπούν.(ΣΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ και λοιποί καρχαρίες). ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ BLOGERS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .. πάντως στην διαμαρτυρία υπήρχει και ένα ΚΟΚΚΙΝΟ πανό. Απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πού το είδατε εσείς το "ενθαρρυντικό μήνυμα", λεβέντες; Από τα 5.000.000 των κατοίκων της Αθήνας, πήγαν 5.000; Άντε, 10.000; Τα υπόλοιπα 4.990.000, ποιον καναπέ και ποια καφετέρια προτίμησαν; Μη βαυκαλίζεστε λοιπόν, και δείτε την πραγματικότητα κατάματα. Νικητές προφανώς ήταν και είναι η Πάνια, η Τσίλα και ο Βας Βας Παρασκευάς. Και ηττημένος ο μονίμως απαθής, αποχαυνωμένος, τραπεζόδουλος ελληναράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειναι τα πρώτα βήματα σιγουρα τα επόμενα θα ειναι διαφορετικά
    μπράβο χρήστο και στα άλλα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το απολιτίκ μόκο ως νίκη του λαού.

    Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι χθεσινοί πολίτες δεν ήταν "επαγγελματίες" των διαδηλώσεων. Έβλεπες τη μαμά σου, τη γιαγιά σου, το συνάδελφό σου και πολλά-πολλά καροτσάκια με μωρά. Μια -επιτέλους- αυθόρμητη, πλατιά συγκέντρωση πολιτών με στόχο τη διαμαρτυρία, δεν μπορεί παρά να είναι εξ'ορισμού "πολιτική" και δεν υπάρχει καμία ανάγκη απολογίας σε κανέναν για "απολιτική" συμπεριφορά.
    Βρίσκω λογική και αναμενόμενη την άρνηση των χθεσινών, διαμαρτυρόμενων πολιτών να "καπελωθούν" από κόμματα και οργανώσεις που ευαγγελίζονται τη σωτηρία του λαού, του έθνους, της χώρας κ.τ.λ. (ανάλογα την περίπτωση), ως κάτοχοι της μόνης και αληθούς γνώσης. Εξ’άλλου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι σκεπτόμενοι πολίτες από τους οποίους μπορεί να ελπίζει η κοινωνία μας, ανέρχονται μόνον σε ένα 3-5%.
    Αισθανθήκαμε όμορφα όλοι όσοι πήγαμε στη χθεσινή διαμαρτυρία και συναντήσαμε γνωστούς και φίλους. Αλλά πόσο να διαρκέσει αυτή η ευφορία όταν σκέφτεσαι ότι οι εκλογές έρχονται και -για άλλη μια φορά- είναι σαν ερωτηματολόγιο "πολλαπλών επιλογών" χωρίς σωστή απάντηση! Η "λευκή" ψήφος στις φετινές εκλογές αν δεν είναι μαζική, θα ερμηνευθεί ίσως σε "δεν ξέρω/δεν απαντώ".
    Όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι προ πολλού. Παρόλα αυτά, τα αισθήματα απογοήτευσης από τη λειτουργία και διάρθρωση του σημερινού πολιτικού συστήματος -και κατεστημένου- ακόμη δεν έχουν βρει τρόπο να διοχετευθούν σε συγκεκριμένη πρόταση. Πού είναι οι νέοι άνθρωποι με τις νέες προτάσεις;
    Όμως εμείς δεν χάνουμε τίποτε να γνωριστούμε λίγο καλύτερα μεταξύ μας! Να συναντηθούμε με κοινούς στόχους, σε κοινά μέτωπα.
    Π.χ. πώς μπορούν να οργανωθούν αποτελεσματικές και αξιόπιστες αποστολές υλικού και χρημάτων για τους πυροπαθείς; Ποιος θα ασχοληθεί με τη διανομή;
    Ίσως θα μπορούσαν να οργανωθούν προγράμματα εθελοντικής εργασίας στις πληγείσες περιοχές, αντίστοιχα με τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας νέων.
    Όσοι είμαστε από την Αττική, μπορούμε όλοι να πηγαίνουμε εκεί τα Σαββατοκύριακα. Μπορούμε, το λιγότερο, να κάνουμε προς τα κει εκδρομές αλληλεγγύης. Κάθε μας επίσκεψη θα αφήνει κάποια χρήματα στην περιοχή (με την ευκαιρία, θα νιώσουμε στο πετσί μας τι θα πει να σου έχει καεί το σπίτι, να μην έχεις παραγωγή να θρέψει την οικογένειά σου...). Έτσι, δεν θα "ελεούμε" την τοπική κοινωνία, αλλά θα χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τα μέσα που θα μπορεί να διαθέτει στον επισκέπτη.
    Επίσης, μπορούν επαγγελματικοί φορείς με εξειδικευμένο αντικείμενο, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ανοικοδόμηση των περιοχών, είτε πρόκειται για οικιστική, είτε πρόκειται για ανοικοδόμηση στον παραγωγικό ιστό.
    Ίσως αυτή είναι μια ευκαιρία η ανοικοδόμηση να ακολουθήσει περισσότερο "βιώσιμες" κατευθύνσεις, π.χ. να δημιουργηθούν όχι απλά μονάδες αγροτικής παραγωγικής αλλά μονάδες που να επιτρέπουν οικο-τουριστική αξιοποίηση.
    Και κατ'αρχήν, προτείνω ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Να πάψουμε ασυνείδητα να περιμένουμε τον πρωταγωνιστή του σήριαλ (δηλαδή πάντα κάποιον άλλο πολύ πιο ταλαντούχο κι επιτυχημένο από την ταπεινή πάρτη μας) να μας σύρει στην επόμενη σκηνή όπου με ηρωϊσμό θα δώσει τη λύση...
    Γλυκερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. [ Μπλογκς - Μπλογκερς...]

    Έτσι μιλάνε μόνο τα χωριατόπαιδα που πήγαν στην πρωτεύουσα ή τα γέννησαν εκεί οι γονείς τους.

    Γραικύλος ήταν μια λέξη που χρησιμοποιούσαν οι λατίνοι για να χαρακτηρίσουν όσους ομοφύλους τους είχαν γοητευτεί από τα ελληνικά και τον τρόπο ζωής τών Ελλήνων.
    ( αυτό δλδ περίπου που κάνουν και οι σημερινοί νέοι που λένε ποστ και κομμεντς και btw και άλλα τέτοια γελοία. Ασφαλώς όμως δεν είναι το ίδιο ακριβώς. Οι λατίνοι είχαν χίλιους λόγους να γοητεύονται, αντίθετα από τους εδώ σημερινούς κουτεντέδες. )

    "Ελληναράδες" είναι μιά λέξη που δεν έχει κανένα νόημα, ώστε τείνω να πιστέψω ότι χρησιμοποιείται από εγχώριους αλλοδαπούς που δεν ξέρουν με ποιόν άλλον τρόπο μπορούν να εκφράσουν την αντιπάθειά τους προς τούς Έλληνες.

    Σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη εν μέσω πομπής υπήρχε τεράστιο πανώ με ταμπέλα Συνασπισμός. Άρα εξακολουθούν αχρεία τμήματα τού φοιτητικού κόσμου να λειτουργούν σε μέρες εθνικής καταστροφής ως δωρεάν κινούμενες διαφημιστικές ταμπέλες ενός κόμματος, αντίθετα με το κλίμα που θεωρούσαμε ότι έχει δημιουργηθεί. Αυτό τής υπεράνω κομμάτων Ομοψυχίας.


    Τι είναι τέλος πάντων αυτό το newsroom; Αυτό που εμείς οι Έλληνες θα ονομάζαμε Αίθουσα Τύπου;

    ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρήστο για μια ακόμη φορά τόνισες την πραγματική αξία της χθεσινής συγκέντρωσης: Νίκη της κοινωνίας των πολιτών.
    Χωρίς χορηγούς και κόμματα να την υποστηρίζουν.
    Χωρίς διαφήμιση από ΜΜΕ.
    Χωρίς τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις.
    Η συγκέντρωση του συντάγματος πέτυχε, όπως και οι άλλες συγκεντρώσεις στις διάφορες πόλεις.
    Και σίγουρα δεν είναι μόνο η αρχή. Είναι μια συνέχεια που όσο περνά ο καιρός θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη όλο και πιο ισχυρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η
    ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΠΑΝΔΩΡΑ.
    Συμπολιτες το 'ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" και
    τα "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ" ειναι οι μονες
    "ιστορικες" φυλλαδες που απο την
    πρωτη μερα εθεσαν τις υπηρεσιες τους στη διαθεση των δυναμεων κατοχης και των εδω συνεργατων τους.
    Πατριωτες ελεος, εκαναν εγχειριση
    αλλαγης φυλλου και μετονομασθηκαν
    σε απλο ΒΗΜΑ και ΝΕΑ γιατι δεν
    ηταν δυνατον να συνεχιζαν να
    εκδιδονται βασει του νομου περι
    δωσιλογισμου !!!!!!!
    Αν αυτα που γραφω ειναι παραμυθια,
    αν αυτα που γραφω εχουν την αξιο-
    πιστια της αλλης εργολαβικης πατσα-βουρας (ΕΘΝΟΣ), με τις μαιμου πρωτοσελιδες φωτογραφιες, ζηταω
    αντιλογο και να βγει καποιος να μου πει οτι ο ΔΟΛ δεν ετεθη στην
    υπηρεσια των κατακτητων, με το
    εντελως ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΟ επιχειρημα οτι
    100 συμπατριωτες μας θα εχαναν τη
    δουλεια τους.
    ΕΘΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ
    Τι αλλο απο υπερμεγεθες κωλοδακτυλο
    στους εμπρηστες μπορει να ειναι η
    κολαζ(επικολληση 10μετρης φλογας)
    πρωτοσελιδη φωτογραφια της πατσα-
    βουρας.!!!!
    Τους λεει καθαρα, μαλακισμενα εμεις
    σας τα ρηξαμε για να εχουμε πραγμα
    τικες φωτογραφιες, τι αλλο μπορει
    να ειναι απο επαναπροσδιορισμο των
    στοχων????



    Το μεγαλο ξανα-γαμησι
    της 16 Σεπτεμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ
    ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ


    Ειναι αληθεια οτι υψηλοβαθμο στελε-
    χος της ΠΑΣΚΕ (γυναικα, σκυλα μαλ-λον) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , δεν
    απεστειλε στα περιφερειακα καταστη-
    ματα της τραπεζας, το δειγμα της
    υπευθυνης δηλωσης που πρεπει να συ-
    μπληρωσουν οι ψημενοι συμπολιτες
    μας για να παρουν τα πρωτα 3000 Ευρω?
    Δεν το απεστειλε η πρασινη σκυλα,
    αν και ως εκ της θεσεως της ειχε
    την ευθυνη, απλα για να ξεφτελισει
    τη κυβερνηση, κατι που προσπαθησαν
    να κανουν οι εμπρηστες, εξ ου και
    το ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ,ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
    Σου λεει θα υπαρξει καθυστερηση,θα
    μαζευτει κοσμος, θα πανε τα καναλια
    του Μπομπολα, σε μια προσπαθεια να
    ακυρωθει το θαυμα. Ποιο ειναι το
    θαυμα? Τη Παρασκευη το πυρινο
    Τσουναμι, τη Τεταρτη τα πρωτα λε-
    φτα. Αυτο και αν ειναι θαυμα.
    Ρωταω τους εκπροσωπους τυπου των
    εμπρηστων εδω στο blog αυτο, αυτα
    που γραφω παραπανω ειναι αληθεια η
    ειναι σαν τη φωτογραφια κολαζ της
    πατσαβουρας(ΕΘΝΟΣ)???
    Εγω συνοδοιποροι των εμπρηστων θα
    ενημερωσω τους ψημενους συμπολιτες
    μας ποιο ειναι το ονοματακι της
    εν λογω πρασινης σκυλας, θα δωσω τα
    μελη της οικογενειας της και που μενει.Για να δουμε πως καιγονται τα
    σπιτια των εμπρηστων και των συνο-
    δοιπορων τους.



    ΖΑΧΑΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ειναι μια μεγάλη νική γιατι χθες είχαν συναντηθεί δεξιοι , αριστεροί , κεντρώοι , άνθρωποι ευαισθητοι που μάχονται για το διαφορετικό θέλουν να σπάσουν το γόρδιο δεσμό της κομματικοκρατίας ,ευελπιστώ αυτό θα φανεί και στις επικείμενες εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και οσοι λενε σιγά 10,000 ατομα ήτνα δεν ειναι έτσι ηταν 10,000 μακρια απο κόμματα , συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ και αυτή ειναι νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. υπαρχει ανάγκη συντονισμου λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο κ. Καραμανλής μας είχε συνηθίσει σε ηθικολογικές διατριβές επιπέδου κορασίδος Α' Γυμνασίου. Σε κοινοτοπίες κενές περιεχομένου. Ας αναφέρουμε μόνο δύο περιστατικά, τα οποία απεικονίζουν το ήθος της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή:
    Η Πάρνηθα καιγόταν και η Ν.Δ. έκανε το συνέδριό της!
    Η Πεντέλη καιγόταν και ο κ. Καραμανλής συσκεπτόταν με τους υπουργούς του για την προκήρυξη των εκλογών!
    «Ο κόσμος καίγεται (κυριολεκτικά!) και η γριά χτενίζεται», κατά το λαϊκό σκωπτικό γνωμικό! Απλώς «χτενίζεται»;
    Τα δύο αυτά συμβάντα μόνον ως δείγματα αναισθησίας, κυνισμού και περιφρόνησης των Ελλήνων πολιτών μπορούν να χαρακτηριστούν.

    Λοιπόν διαβάζουμε συνεχώς ότι ο κ. Καραμανλής κρυβόταν, απουσίαζε, δεν έπαιρνε αποφάσεις, ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα όσο κυβερνούσε». Λάθος! Λάθος, το οποίο συνεπάγεται λανθασμένες πολιτικές εκτιμήσεις. Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του εφάρμοσαν συνειδητά μια σκληρή ταξική πολιτική, σύμφωνη με το νεοφιλελεύθερο δόγμα και τις εντολές των Βρυξελλών. Παλαιότερα, μιλούσαμε για «εκσυγχρονισμό». Η Ν.Δ. μιλούσε για «μεταρρυθμίσεις». Τι μεταρρυθμίσεις;

    Διάλυση του κρατικού τομέα της οικονομίας: ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, βιομηχανίες. Σκληρή εισοδηματική πολιτική σε βάρος των μισθωτών και αντίστοιχη αλματική αύξηση των κερδών του τραπεζικού κεφαλαίου. Σ' αυτά «πέτυχε» η κυβέρνηση!

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η κοινωνία των πολιτών...ο τρίτος κώλος.

    Λούα-Λούα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *