GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφος ευθύνης!

. Επειδή ακούγονται αυτές τις μέρες πολλά για πρωτοφανές φαινομενο, ότι πρώτη φορά βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τόσες φωτιές καλό είναι να ...

.
Επειδή ακούγονται αυτές τις μέρες πολλά για πρωτοφανές φαινομενο, ότι πρώτη φορά βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τόσες φωτιές καλό είναι να ανασκαλέψουμε τη μνήμη μας και ν ανατρέξουμε στην τετραετία 2000 2003. Παραβλέποντας το 1998 όπου πάνω από ένα εκατομμύριο στρέματα κάηκαν.
Ας τα δούμε λοιπόν. Το 2000 ήταν χρονιά οικολογικής συμφοράς: 14.021 πυρκαγιές έκαψαν 1.541.774 στρέμματα. Το 2001, όμως, πρακτικά ο ίδιος αριθμός πυρκαγιών (13.819) προκάλεσε αισθητά μικρότερη ζημιά - 411.593 στρέμματα. Το έτος 2002, η βελτίωση συνεχίστηκε θεαματικά, καθώς 8.683 πυρκαγιές έκαψαν μόλις 81.073 στρέμματα. Το ίδιο και το 2003, όταν 9.117 πυρκαγιές έκαψαν 82.846 στρέμματα. Μέσα σε δύο χρόνια, η ζημιά περιορίστηκε στο ένα εικοστό της αρχικής.
Πότε στη χώρα μας οι κυβερνήσεις θα κρατάνε απ τις προηγούμενες ό,τι θετικό έχουν κάνει και θα διορθώνουν τα λάθη;
Πότε οι πολιτικοί πια δε θα βλέπουν την εξουσία ως προσωπικό τους βιλαέτι αλλά ως προσφορά προς το έθνος και την πατρίδα;
Ερχονται εκλογές. Φίλες και φίλοι, να είστε αυστηροί μ αυτούς που θα σταυρώσετε.Τιμωρήστε όποια κόμματα ή πρόσωπα θεωρείτε ότι ευθύνονται για το χάλι μας. Η ψήφος είναι ευθύνη. Ας το καταλάβουμε όλοι.
Λ.Ρ.

12 σχόλια

  1. Έτσι όπως το θέτεις Λ.Ρ. βγάζεις λάθος συμπέρασμα. Στον κρατικό μηχανισμό δεν έχει αλλάξει τίποτα από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Τώρα αν κάποιες χρονιές είχαμε λιγότερες καταστροφές, αυτό έχει να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες και με άλλους παράγοντες. Το ότι το 2002 και 2003 είχαμε λιγότερα στρέμματα καμένα δεν λέει τίποτα. Δεν σημαίνει ότι υπήρχε κάποια καλύτερη αντιμετώπιση με τα προηγούμενα έτη. Μπορώ να σου στείλω κείμενο της Βασούλας Παπανδρέου για την πρόληψη των πυρκαγιών του 2000 που πανυγύριζε για την πολιτική του 1999 που απέδωσε καρπούς. Μιλούσε επίσης για σκληρότερα μέτρα. Το 2000 όμως κάηκαν 1.500.000 στρέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι copy-paste από άρθρο του Γ.Δελαστίκ στο σημερινό "Έθνος".Καλό είναι να αναφέρεται που και που η πηγή...
    Και για του λόγου το αληθές το απόσπασμα από το άρθρο "παλιότερα, οι κυβερνήσεις διδάσκονταν από τα λάθη τους. Το 2000 ήταν χρονιά οικολογικής συμφοράς: 14.021 πυρκαγιές έκαψαν 1.541.774 στρέμματα. Το 2001, όμως, πρακτικά ο ίδιος αριθμός πυρκαγιών (13.819) προκάλεσε αισθητά μικρότερη ζημιά - 411.593 στρέμματα. Το έτος 2002, η βελτίωση συνεχίστηκε θεαματικά, καθώς 8.683 πυρκαγιές έκαψαν μόλις 81.073 στρέμματα. Το ίδιο και το 2003, όταν 9.117 πυρκαγιές έκαψαν 82.846 στρέμματα. Μέσα σε δύο χρόνια, η ζημιά περιορίστηκε στο ένα εικοστό της αρχικής"
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5354&subid=2&PubID=128548&word=%C4%E5%EB%E1%F3%F4%DF%EA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαστε ασχετοι! Ο αριθμος των πυρκαγιών εξαρταται και απο κλιματολογικες συνθηκες! Θελετε να μας πειτε οτι αυτες ειναι σταθερες και ιδιες απο το 1998;;; Οι πολιτικοι πανηγυριζουν και αποδιδουν την οποιαδηποτε μειωση στις δηθεν προσπάθειες τους! Επιτελους ας παψουμε να τα βλεπουμε τα παντα κοντοφθαλμα! Το 2004 που το αναφερουν σαν ετος οροσημο (μας εχουν ζαλισει με το οτι δεν εγινε τιποτα τη χρονια των Ολυμπιακων Αγωνων), η πυροσβεστες ξερουν οτι απλα δεν ετυχε! Δηλαδη το 2004 ολα τα βουνα ηταν οργωμενα με αντιπυρικες ζωνες και σε 3 χρονια τις εφαγε το δασος; Επιτελους βαλτε και λιγο το μυαλο σας να δουλεψει και μην τρωτε την δηθεν ενημερωση (προς ολες τις κατευθυνσεις) απο τα παντελως ασχετα ΜΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή σας. Κάνετε πολιτική πάνω στα αποκαϊδια.

    Τα πασοκοσκυλα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και από μέσα τους χαίρονται....


    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ. ΕΛΕΟΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξενάγηση στο μέλλον.

    Αγαπητοί επιβάτες,
    Σε αυτό μας το ταξίδι θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ιστορικά μέρη της άλλοτε αποκαλούμενης από ορισμένους «ισχυρής Ελλάδας». Χάρη στην επικοινωνιακή φύση του ορισμού «ισχυρή» και την μετέπειτα επαρκώς «ισχυρή» (επίσης) χρηματοδότηση μηχανισμών για την διασφάλιση της ιστορικής συνέχειας της χώρας εκείνης, το γραφείο μας οργανώνει φέτος αυτές τις επισκέψεις στον άλλοτε ιερό αυτό τόπο.

    Δεξιά μας βλέπετε τα χωριά Χ και Ψ που επεβίωσαν από φοβερές φυσικές απειλές και καταστροφές για οκτακόσια περίπου χρόνια. Παρά τις δυσκολίες, την πείνα την φτώχια τους σεισμούς τις πλημμύρες και την επιδρομή η κατοχή από άλλους λαούς, τα ιστορικά αυτά χωριά και ζωή είχαν και πολιτισμό.
    Αριστερά μας, πέρα από τις πέτρες αυτές που κάποτε ήταν ένα μοναστήρι χιλίων ετών στο οποίο φημολογείται ότι υπήρχαν ανεκτίμητοι ιστορικοί και θρησκευτικοί θησαυροί, εκτείνονται τα ερείπια της πόλης της μυθολογίας Ζ. Οι θρύλοι λένε ότι μέχρι το δύο χιλιάδες περίπου μετά χριστό πού χάνονται τα ίχνη της, εδώ υπήρχαν κατοικίες, πολιτισμένοι όπως τότε τους αποκαλούσαν άνθρωποι, τεχνολογικά επιτεύγματα όπως το σημερινό ηλεκτρικό ρεύμα και ένα εξελιγμένο για τα χρόνια εκείνο σύστημα άρδευσης και αποχέτευσης. Υπήρχαν λένε τέχνες και ένα σύστημα οικολογικό που μερικοί το έλεγαν δέντρα άλλοι το έλεγαν πράσινο κάτι σαν τα σημερινά δικά μας υδροπονικά σε θόλο.

    Στα μετέπειτα χρόνια δεν υπήρξαν καταγραφές γιατί η κοινωνικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν, υπάρχουν όμως λίγες ενδείξεις ότι οι λίγοι εναπομείναντες ζωντανοί από την καταστροφική λαίλαπα είτε λιμοκτόνησαν είτε αλληλοεξοντώθηκαν για λίγη τροφή και στέγη.

    Σε λίγο θα προσγειωθούμε για να δείτε από κοντά τα μαύρα αυτά αντικείμενα που αποκαλούσε αυτό ο λαός δέντρα η κάρβουνα και μερικές πέτρες που είναι στοιχεία για το ότι κάποτε σε αυτό το σημείο του πλανήτη υπήρχε μια χώρα με ιστορία χιλιάδων χρόνων.
    Είναι μια χώρα που ξαφνικά χάνεται από την ιστορία πριν 600 χρόνια από μια καταστροφή που οι ντόπιοι κατά την τελευταία καταγραφή στην γλώσσα τους ανεξήγητα ονόμασαν με μια φράση που ακόμα ερευνάται ως προς την σημασία της.

    Η φράση που μεταχειρίστηκαν οι ιθαγενείς για να ονομάσουν την καταστροφική λαίλαπα είναι «Νέα Δημοκρατία 2007».

    Φορέστε μάσκες και καλή διασκέδαση.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α.ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ *ΘΑΝΑΝΑΤΟΣ
    ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.

    Β.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ
    ΓΛΕΙΦΟΥΝ,ΣΠΟΝΣΟΝΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
    ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.

    Γ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟ
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ Παρ.(Β).

    * Αν κριθει αναγκαιο και εκτελεση
    επι τοπου.Λαε στα οπλα.



    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ,

    άντε γαμήσου και ψόφα φασισταριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα έτη 2003,2004 η Πυροσβεστική είχε "ναυλώσει" δορυφόρο της ΝΑΣΑ που έκανε θερμικές μετρήσεις στα δάση.Οι πυρκαγιές δεν ήταν λιγότερες αλλά αντιμετωπίζονταν αμέσως.Βέβαια ήταν πολά τα λεφτά για τη "Νέα Διακυβέρνηση" που λόγω επιτήρησης έπρεπε να κόψει κάτι και...χάρησε τη φορολογία στην εκκλησία και έκοψε αυτό...Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημοσιογράφοι που κάνουν τους πολιτικούς, πολιτικοί που κάνουν τους δημοσιογράφους, στείρες συζητήσεις, διαγωνισμοί τραμπουκισμού στους συνομιλητές. άρθρα χύμα στο γυαλί 24 16 όλα μαζί, κρατικοδίαιτοι της ΕΡΤ γνωστά κομματόσκυλα κοπρίτες της χώρας μας, τσιπάκια τηλέφωνα και έλειπαν μόνο οι πλαστικές καρέκλες και τα καρπούζια...

    Όλα αυτά και σκηνικό background γραφικό / βίντεο τις φλόγες που μαίνονται, η σύνθεση που προκαλεί οργή και εμετό με αιτία το σύνολο των "πολιτικών" και "δημοσιογράφων".

    Κύριοι "πολιτικοί" και "δημοσιογράφοι" που σήμερα φιλοξενείσθε στο μόνιτορ 3 και 5, νομίζω ότι επαξίως απόψε κερδίσατε αυτό:

    Άντε γαμήδια παράσιτα, χρόνιες βδέλλες στον σβέρκο μας.
    Πότε επιτέλους θα πεθάνετε να ξεβρομίσουμε;


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την Ιονία Οδό μούγγα.... για την έκθεση σκοπιμότητας μούγγα.... για το τους ασιάτες επενδυτές μούγγα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΨΗΣΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΜΑΤΑ
    ΕΙΝΑΙ η ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ η ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΜΕ ΣΕ
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ , ΜΑΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΠΑΙΝΕΙΣ
    ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ
    ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Παρακαλω το παραπανω να μεταδοθει
    παντου, με SMS και οποιο αλλο μεσο


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΨΗΣΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΜΑΤΑ
    ΕΙΝΑΙ η ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ η ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΜΕ ΣΕ
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ , ΜΑΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΠΑΙΝΕΙΣ
    ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ
    ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Παρακαλω το παραπανω να μεταδοθει
    παντου, με SMS και οποιο αλλο μεσο


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *