GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φοιτητές καλούνται σε δράση...

... . Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής μετά από συνεδρίαση του ΔΣ που συγκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής στις 27 Αυγούστου κατέ...

....

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής μετά από συνεδρίαση του ΔΣ που συγκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής στις 27 Αυγούστου κατέληξε στην απόφαση που επισυνάπτεται. (Διαβάστε την κι εδώ).
Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στις δράσεις που αναλαμβάνουν φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που έχουν σαν στόχο την προστασία από τις πυρκαγιές (πρόληψη και κατάσβεση). Στο site του Συλλόγου sfnomikis.wordpress.com θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για σημεία και ραντεβού για περιφρούρηση για εμπρησμούς, καθώς και θα υπάρχουν καλέσματα για τυχόν ανάγκη κατάσβεσης πυρκαγιών.

40 σχόλια

  1. Ξενάγηση στο μέλλον.

    Αγαπητοί επιβάτες,
    Σε αυτό μας το ταξίδι θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ιστορικά μέρη της άλλοτε αποκαλούμενης από ορισμένους «ισχυρής Ελλάδας». Χάρη στην επικοινωνιακή φύση του ορισμού «ισχυρή» και την μετέπειτα επαρκώς «ισχυρή» (επίσης) χρηματοδότηση μηχανισμών για την διασφάλιση της ιστορικής συνέχειας της χώρας εκείνης, το γραφείο μας οργανώνει φέτος αυτές τις επισκέψεις στον άλλοτε ιερό αυτό τόπο.

    Δεξιά μας βλέπετε τα χωριά Χ και Ψ που επεβίωσαν από φοβερές φυσικές απειλές και καταστροφές για οκτακόσια περίπου χρόνια. Παρά τις δυσκολίες, την πείνα την φτώχια τους σεισμούς τις πλημμύρες και την επιδρομή η κατοχή από άλλους λαούς, τα ιστορικά αυτά χωριά και ζωή είχαν και πολιτισμό.
    Αριστερά μας, πέρα από τις πέτρες αυτές που κάποτε ήταν ένα μοναστήρι χιλίων ετών στο οποίο φημολογείται ότι υπήρχαν ανεκτίμητοι ιστορικοί και θρησκευτικοί θησαυροί, εκτείνονται τα ερείπια της πόλης της μυθολογίας Ζ. Οι θρύλοι λένε ότι μέχρι το δύο χιλιάδες περίπου μετά χριστό πού χάνονται τα ίχνη της, εδώ υπήρχαν κατοικίες, πολιτισμένοι όπως τότε τους αποκαλούσαν άνθρωποι, τεχνολογικά επιτεύγματα όπως το σημερινό ηλεκτρικό ρεύμα και ένα εξελιγμένο για τα χρόνια εκείνο σύστημα άρδευσης και αποχέτευσης. Υπήρχαν λένε τέχνες και ένα σύστημα οικολογικό που μερικοί το έλεγαν δέντρα άλλοι το έλεγαν πράσινο κάτι σαν τα σημερινά δικά μας υδροπονικά σε θόλο.

    Στα μετέπειτα χρόνια δεν υπήρξαν καταγραφές γιατί η κοινωνικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν, υπάρχουν όμως λίγες ενδείξεις ότι οι λίγοι εναπομείναντες ζωντανοί από την καταστροφική λαίλαπα είτε λιμοκτόνησαν είτε αλληλοεξοντώθηκαν για λίγη τροφή και στέγη.

    Σε λίγο θα προσγειωθούμε για να δείτε από κοντά τα μαύρα αυτά αντικείμενα που αποκαλούσε αυτό ο λαός δέντρα η κάρβουνα και μερικές πέτρες που είναι στοιχεία για το ότι κάποτε σε αυτό το σημείο του πλανήτη υπήρχε μια χώρα με ιστορία χιλιάδων χρόνων.
    Είναι μια χώρα που ξαφνικά χάνεται από την ιστορία πριν 600 χρόνια από μια καταστροφή που οι ντόπιοι κατά την τελευταία καταγραφή στην γλώσσα τους ανεξήγητα ονόμασαν με μια φράση που ακόμα ερευνάται ως προς την σημασία της.

    Η φράση που μεταχειρίστηκαν οι ιθαγενείς για να ονομάσουν την καταστροφική λαίλαπα είναι «Νέα Δημοκρατία 2007».

    Φορέστε μάσκες και καλή διασκέδαση.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη φορά βλέπω ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ να συμφωνούν σε κάτι και να υπογράφουν μαζί. Να και κάτι θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SNB
    bloopers

    7:57 μμ
    ===
    Και σιγουρα αυτα τα καμποσα χωρια,εχουν δεν εχουν ζωη 200(?) χρονια.

    Οπως λεει και η νεωτερη Ελληνικη ιστορια.

    Ασχετα αν μερικοι πουστηδες δεν την γνωριζουν και λενε μαλακιες.

    Συμβουλη :
    Μακρια απο πουστηδες ,τους ξερω καλα εγω .

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα δεν είχε άλλους νεκρούς; Δεν παίζω. Δε θα πάει καλά η βραδυά μου ως διεστραμμένος που είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΝΔ αφήνει καμμένη Γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικος ο Ρουσσοπουλος στην συνεντευξη..

    Επαγγελματιας ο ανθρωπος.
    Γιαυτο τον ζηλευουν οι Δεξιοι" και τον μισουν τα πασοκοσκυλαιικα σκυλια και ..κατι αριστερα καθικια

    Δεν πειραζει,καλη καρδια.
    Εμεις θεωρουμε ανθρωπους ακομα και τους πασοκοσκυλαιους,δυο ποδια δυο χερια, ιδιοι πιθηκοι,αλλα εχουν ανθρωπινη μιλια!

    Νεος ειδος θηλαστικων ,θα λεγαμε!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζώνη. κάνε μας ρε ένα αβγό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:25 μμ

    ==
    Αγαπη μου για αυγο δεν ξερω.
    Αλλα σιγουρα αμα εισαι "γονιμη" θα ..γκαστρωθεις..

    Το τι βγαλεις ,δεν μπορω να εγγυηθω,σιγουρα παντως οχι αυγο.

    Με κατι πασοκες που 'νταραβεριστικα" την πατησα!
    Πασοκοσκυλαιικα σκυλια βγαλανε οι πουτανες.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι γράφεις εσύ ρε μαλάκοΤ-Ζώον εδώ;

    Εδώ αναφέρει «φοιτητές».
    Κατάλαβες;

    Εσείς οι νδ-κράτες ούτε κουλούρια απ' έξω δεν πουλήσατε! Πάτε να το πάρετε μετά το Επικρατείας και το Υπουργιλίκι. Μέχρι τότε μόνο με τον κουβά το κόμμα το τσιγαριλίκι. Άντε να φέρνετε που και που και κάνα καφέ στους υπόλοιπους...

    Άντε στο διάολο πια βαρκάρη, αρκετά σε ανεχτήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 8:36 μμ
    ==
    Ωπα! "φοιτητες" ,ε?

    Πλυμενοι η απλυτοι?

    Εχει καποια σημασια ως θα ελεγον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά πλάκα μας κάνουν ? τι να σβήσουν αυτοί οι μπούλιδες ? Αυτοί μόνο για κανένα παρτάκι είναι . Ρε δεν πάτε στο διάολο εσεις και τα κώματα που ψηφίζετε . Την Ελλάδα την καίνε εδώ και 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ . Ρε παλιόκομματόσκυλα !! τομάρια !!!! που τώρα σας έπιασε και η αγάπη για την πατρίδα . Άντε να γλύψετε τα αρχίδια των πολιτικών αρχηγών σας . ΟΥΣΤ !!!
    ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μαλακοτζων

    Καταπληκτικος ο Ρουσσοπουλος στην συνεντευξη..[...] τζων

    Ιδιος με εσένα. Λίγο χεσμένος αλλά ίδιος σε "δημοκρατικές αντιλήψεις".

    Αντε γαμήσου και ψόφα είπαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9:07 μμ

    ==
    Καταπληκτικος λεμε, πατσαβουρα.

    Ποτε θα σε πηδηξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Μα επιτέλους που είναι ο Στρατός»; Ενα άρθρο που βάζει το δάχτυλο στην πληγή !!!
    [Δημοσιεύτηκε στις 26/8/2007 - 6:34:00 μμ] [Συντάκτης:γράφει ο Γιώργος Αδαλής]



    Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω και δεν τα κάνει ο Στρατός μας εντός της Ελλάδας, τα κάνει πολύ καλά όταν τον στέλνουμε (ως εκστρατευτικό σώμα) στο εξωτερικό !!!

    «Μα επιτέλους που είναι ο Στρατός»; Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην έχει πει όλες αυτές τις μέρες αυτή τη φράση! Παίρνοντας για παράδειγμα τον σχηματισμό της 98 ΑΔΤΕ, θα ξεκινήσουμε σήμερα μια αναζήτηση για το τι επιτέλους συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Μέχρι και πέρυσι, ο Στρατός στα νησιά και ειδικά στη Λέσβο που έχει πληγεί παλιότερα ανεπανόρθωτα , κάθε καλοκαίρι δημιουργούσε φυλάκια στις Εθνικές οδούς και εντός των δασικών εκτάσεων, με αποτέλεσμα , μόνο και μόνο η παρουσία του να αποθαρρύνει τους επίδοξους εμπρηστές. Ειδικά μάλιστα μετά από μια καταστροφική φωτιά σε ένα από τα πλέον ομορφότερα δάση της Ευρώπης (μεταξύ Μυτιλήνης και Καλλονής) η περιοχή αυτή ονομάστηκε «Καμένο Δάσος» .

    Και ενώ έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την καταστροφή, μέχρι και σήμερα, ο κάθε επισκέπτης αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα δάσος που είχε καεί. Η αέναη δράση της φύσης , δεν έχει καταφέρει να διορθώσει ότι έκανε ο άνθρωπος στο σημείο αυτό.

    Τότε , κάποιοι που γνώριζαν ότι από το σημείο αυτό θα περάσει η νέα Εθνική οδός, φρόντισαν να την κάψουν . Η νέα εθνική οδός ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε 16 χρόνια μετά. Ευτυχώς σήμερα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) η περιοχή δεν έχει οικοδομηθεί !

    Τι άλλαξε όμως φέτος και ο Στρατός το καλοκαίρι δεν έβαλε ούτε ένα φυλάκιο στις περιοχές του νησιού;

    Κάποιοι στην Ελλάδα, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να βλέπουν τον Στρατό , ως ένα διακοσμητικό στοιχείο σε περίοδο Ειρήνης!

    Κάποιοι άλλοι βλέπουν τον Στρατό ως ένα πεδίο δόξης Λαμπρό για μίζες λοβιτούρες και γενικά αγορές πανάκριβου εξοπλισμού, που ενώ τον πληρώνουμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τον χρησιμοποιούμε ως έθνος.

    Σε όλα αυτά έρχεται φυσικά να συμπληρώσει τον τραγέλαφο που θα σας περιγράψουμε παρακάτω, μια φοβερή και τρομερή παθογένεια που έχουμε ως έθνος απέναντι στον Στρατό.

    Φαίνεται ότι από το 1974 μέχρι και σήμερα, ο Στρατός συνεχίζει να αποτελεί την «γλάστρα» του έθνους μας. Μια γλάστρα που ενώ είναι πανάκριβη εν τούτοις δεν προσφέρει απολύτως τίποτε σε καιρό ειρήνης . Ο Στρατός της Ελλάδος είναι σήμερα από τους καλύτερα εκπαιδευμένους στην Ευρώπη. Με εξοπλισμό που τον ζηλεύουν όλες οι χώρες.

    Αντι λοιπόν να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις και την υποδομή του Στρατού σε περιόδους Ειρήνης , συνεχίζουμε να τον «τιμωρούμε» για όσα είχε κάνει την περίοδο 1967-1974, φοβούμενοι άραγε τι; Μήπως φοβούμαστε ως έθνος ότι ο Στρατός θα κάνει πραξικόπημα;

    Διότι πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος , μια χώρα να έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο Στρατός να παραμένει εντός του Στρατώνα, και να μην βοηθά πουθενά. Σήμερα μετά από δυο 24ωρα καταστροφής, ο Στρατός θα βγει από τους στρατώνες του όχι για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας αλλά γιατί είναι Κυριακή και πρέπει να υψωθεί η σημαία στις πλατείες μας.

    Τέτοιος στρουθοκαμηλισμός και τέτοιες καταστάσεις εθελοτυφλισμού δε νομίζω ότι συναντάς σε άλλο Έθνος.

    Αλήθεια, σε ποια χώρα θα συνέβαινε ότι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και ο Στρατός ΔΕΝ θα ήταν στην πρώτη γραμμή; Αντίθετα, για να κάνει ο Μειμαράκης αλλά και οι προκάτοχοι του από το 1974 «επικοινωνιακή πολιτική» κάθε φορά που έχει φωτιές, στέλνουν πέντε δέκα λόχους νεοσύλλεκτων να σβήνουν τις φωτιές με τα φτυάρια !!!

    Θα αναρωτηθείτε –και δικαίως- τι μπορεί να προσφέρει άραγε ο Στρατός σε μια κατάσταση όπως αυτή που ζούμε!

    Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και προσέξτε τι θα μπορούσε να προσφέρει ο Στρατός, αν οι πολιτικοί μας δεν συνέχιζαν μέχρι σήμερα να τον τιμωρούν για όσα έκανε ένα μάτσο … τρελών το 1967!!!

    Λοκατζήδες

    Περιπολίες σε δάση όχι μόνο από νεοσύλλεκτους που δεν έχουν τι να κάνουν αλλά από εκπαιδευμένες ομάδες Λοκατζήδων που διαθέτουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό νυχτερινής οράσεως με υπέρυθρα κιάλια έτσι ώστε να εντοπίζουν εμπρηστές . Σήμερα οι λοκατζήδες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους αυτό μόνο και μόνο μην «μας την πέσουν» οι Τούρκοι ή οι Σκοπιανοί !!!Η στην καλύτερη περίπτωση όταν συμμετέχουν σε κάποια διακλαδική άσκηση για να δει εκεί ο κάθε Υπουργός , τι αγόρασε από την εταιρία που τον χρηματοδότησε για να εκλεγεί στη Βουλή !!! Σήμερα, οι Λοκατζήδες είναι υποχρεωμένοι (στην εκπαίδευση τους) να κάνουν δυο φορές την εβδομάδα 100 χιλιόμετρα πορείες , χωρίς ουσία , χωρίς σκοπό, έτσι μόνο και μόνο για να κρατούνται σε φόρμα!!!

    Χρειάστηκε να περάσουν δύο μέρες για να βγάλουν τους φαντάρους από τους Στρατώνες και με σκάπανα και φτυάρια να τους παρατάσσουν στα μέτωπα της φωτιάς.

    Μηχανικό

    Ο Στρατός μας έχει ένα απίστευτα οργανωμένο Μηχανικό Σώμα, το οποίο μπορεί καλύτερα από τον καθένα να διανοίγει δρόμους, να κάνει πρόχειρες γέφυρες και γενικά να δίνει πρόσβαση ακόμη και στα πιο απίστευτα και κακοτράχαλα σημεία.

    Ειδικά το μηχανικό σε περιόδους Ειρήνης μπορεί να χαράσσει και να συντηρεί ζώνες πυρασφάλειας και όχι να ζητιανεύει κάθε δήμαρχος ψίχουλα από τις Νομαρχίες τα οποία τελικά θα τα φάνε ορισμένοι «εργολάβοι» και δεν θα γίνει τίποτε. Κατά τά άλλα, το μηχανικό κάνει ασκήσεις ετοιμότητας σε λίμνες και ποτάμια, έτσι για να ξεσκουριάζουν οι … μη μάχιμοι του Στρατεύματός μας


    Το Πεζικό

    Το Πεζικό σήμερα διαθέτει τα πιο σύγχρονα θωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού. Ερπυστριοφόρα τα οποία μπορούν να μεταφέρουν δυνάμεις γρήγορα και με ασφάλεια που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει η πυροσβεστική.

    Το πυροβολικό

    Το πυροβολικό διαθέτει ένα άρτια εκπαιδευμένο δίκτυο Τεχνικών και Βοηθών Παρατηρητών (ΤΕΒ-ΠΑΡ) οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στο να κατευθύνουν στόχους με απόλυτη ακρίβεια και έχουν δικές τους αυτόνομες διαβιβάσεις. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή και όχι να κάθονται μέχρι αυτή τη στιγμή στους στρατώνες τους.

    Σιτιστές

    Στο στρατό υπάρχει άρτια οργανωμένο δίκτυο σίτισης και διανομής τροφής στις μονάδες σε κάθε περιοχή . Με δικά τους οχήματα θα μπορούσαν να βοηθούν καλύτερα από το καθένα τους πυροσβέστες , οι οποίοι επί δύο μέρες είναι νηστικοί και ουδείς έχει σκεφτεί ότι είναι άνθρωποι και πρέπει να σιτίζονται.

    Αεροπορία Στρατού και Αεροπορία

    Το Πεζικό έχει την δική του αεροπορία και θα μπορούσε να συμβάλλει στον απεγκλωβισμό πολιτών καθώς και στην μεταφορά τροφίμων και εφοδίων όταν αυτό χρειάζεται. Ειδικά τα Ελικόπτερα Σινούκ θα μπορούσαν να μεταφέρουν ακόμη και οχήματα της Πυροσβεστικής σε δύσβατα μέρη , από μακρινές αποστάσεις. Αν συνεργαζόταν η Πυροσβεστική και ο Στρατός, θα μπορούσε να μεταφέρονται γρήγορα ολόκληρες πυροσβεστικές μοίρες με τον εξοπλισμό τους από το ένα άκρο της Ελλάδος στο άλλο.

    Η αεροπορία, διαθέτει αεροσκάφη με σύγχρονα μέσα εντοπισμού και να επιχειρεί ακόμη και βράδυ, με σκοπό τον εντοπισμό αγνοουμένων ή ακόμη και τραυματιών μέσα σε σπίτια. Τέτοια όργανα διαθέτουν τα ελικόπτερα Απάτσι. Ισως , αν στο σχεδιασμό συμπεριλαμβανόταν και η δύναμη των Απάτσι, τότε ίσως να είχαν σωθεί αρκετοί από τους 55 συνανθρώπους μας που κάηκαν ζωντανοί στα μέτωπα της φωτιάς. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα είναι από τις Ελάχιστες χώρες διεθνώς που διαθέτει τέτοια τεχνολογία όπως τα ελικόπτερα Απάτσι. Δυστυχώς όμως κάποιοι τα χρησιμοποιούν μόνο όταν γίνεται κάποια άσκηση τύπου «Παρμενίων» ή όταν οι Στρατιωτικοί μας κάνουν ασκήσεις για να ξεσκουριάσουν από την … απραξία! Αν σκεφτεί κανείς πόσο μας έχουν στοιχίσει αυτά τα υπέρ όπλα και στο συνδυάσει ότι μπορούν να κινηθούν αθόρυβα το βράδυ πάνω από τα δάση μας (έχουν σύστημα απορρόφησης του ήχου των μηχανών) και να βλέπουν με ακρίβεια κινήσεις μέσα σε δασικές περιοχές, μήπως τελικά, αποτελούν ένα πρώτης τάξης εργαλείο πρόληψης των εμπρησμών;


    Αυτές είναι μερικές και μόνο σκέψεις που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε Έλληνας που υπηρέτησε στον Στρατό. Σκέψεις λογικές που όμως δεν χωράνε στο μυαλό των πολιτικών μας. Δεν είπε κανείς να μετατρέψουμε τον Στρατό σε βοηθό της Πυροσβεστικής. Απλά από την άνοιξη και μετά, ο Στρατός θα μπορεί να εντάξει στο μέρος των τακτικών του Ασκήσεων, τέτοιου είδους ενέργειες . Και όποτε χρειάζεται να βοηθά τις Πολιτικέ Υπηρεσίες ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά.

    Πόλεμος στο ορατό μέλλον δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο στη φαντασία κάποιων ανεγκέφαλων εθνικοφρόνων. Ο πραγματικός πόλεμος τα επόμενα χρόνια θα έχει σχέση με το περιβάλλον και ειδικά με τα δάση μας.

    Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη, να σταματήσει ο Στρατός να αποτελεί μια αρνητική φαντασίωση στο μυαλό του μέσου Έλληνα και να συμβάλει αποτελεσματικά σε καταστάσεις Εθνικών Κρίσεων .

    Αυτά φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να τα έγραφα σε καμία στήλη των aegean times , αν δεν άκουγα σήμερα κάποιον στρατιωτικό διοικητή να λέει «κανείς δεν μας κάλεσε»! Είναι κάτι παραπάνω από τραγωδία, να διαθέτουμε τέτοιες υποδομές , τέτοιον εξοπλισμό , τόσους εκπαιδευμένους αξιωματικούς και το πρόβλημα να είναι ότι κανείς δεν σηκώνει το τηλέφωνο να τους καλέσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαλακοτ-Ζώον,

    Ο πατέρας σου όταν πηδούσε τη μάνα σου, αντί να λερώσει τα σεντόνια λέρωσε την κοινωνία.

    Εγώ πάντως είμαι εντάξει. Τραβήχτηκα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: "ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ" - Οι Aegean Times φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας την μέθοδο , τα υλικά και γενικότερα το σχέδιο των τρομοκρατών με το οποίο κατέκαψαν την Ελλάδα
    [Δημοσιεύτηκε στις 27/8/2007 - 2:57:00 μμ] [Συντάκτης:γράφει ο Γιώργος Αδαλής]



    Πως - ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ - μια μικρή ομάδα τρομοκρατών δημιουργούσε νέες εστίες σε όλη την Ελλάδα κάθε δεκαπέντε λεπτά. "Μπορούν να το ξανακάνουν" δηλώνει στους Aegean Times έμπειρο στέλεχος του κρατικού μηχανισμού!!! - Πόσο πιθανό είναι το σχέδιο αυτό να υλοποιήθηκε από την 17Ν;

    H Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει αρχίσει έρευνες εδώ και δύο μέρες για τους εμπρησμούς στην Ελληνική επικράτεια. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει πλέον ότι η Επίσημο Πολιτεία εξετάζει την εκδοχή να υπάρχει οργανωμένο τρομοκρατικό σχέδιο με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας. Είναι δεδομένο ότι η ταυτόχρονη ύπαρξη τόσον πύρινων μετώπων οδηγεί αυτόματα τον ειρμό της λογικής κάθε ανθρώπου ότι πρόκειται για σχέδιο εμπρηστών. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από τον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, βρέθηκαν ήδη σε περιοχές που κάηκαν , υπερσύγχρονοι μηχανισμοί που πυροδότησαν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εστίες στην Αττική και στην Πελοπόννησο.

    Αλλά ας δούμε τα πράγματα με μια πιο ψύχραιμη ματιά !

    Τον περασμένο Απρίλιο, ρεπόρτερ των Aegean Times δέχτηκε μια απίστευτη καταγγελία σχετικά με τον τρόπο που πρόκειται να δράσουν φέτος οι εμπρηστές. «Θα κάψουν ολόκληρη την Ελλάδα» μας είχε δηλώσει τότε , άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά από Αντιπυρικό σχεδιασμό.

    Σήμερα, παραθέτουμε όσα έχουμε ερευνήσει δημοσιογραφικά και προϋποθέτουν την άμεση προσοχή της Αντιτρομοκρατικής (ΔΑΕΒ) η οποία σήμερα , είναι η μόνη υπηρεσία που διαθέτει τα απαταίτητα μέσα για να ελέγξει την ευστάθεια όσων θα διαβάσετε παρακάτω.

    Το κύριο «πρόβλημα» ενός εμπρηστή ή μιας ομάδας εμπρηστών που έχουν σχέδιο να αποσταθεροποιήσουν μια ολόκληρη χώρα ή μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή, είναι ο συγχρονισμός των εστιών και η ταυτόχρονη εμφάνιση μεγάλου αριθμού εστιών έτσι ώστε να αποσυγχρονιστεί και να αποδιοργανωθεί κάθε Κρατική ομάδα αντιμετώπισης πυρκαγιών. Με δεδομένο ότι από τις 200 εστίες που παρουσιάστηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, (και φυσικά αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις όπου η πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανθρώπινη αμέλεια ή από φυσικά αίτια με τα οποία μεταδίδονται εστίες), ο αριθμός των πυρκαγιών που προκλήθηκαν από εμπρηστικές ενέργειες πρέπει να φτάνουν τις 150.

    Αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιούνται (όπως λένε αρκετοί) στουπιά και γκαζάκια, η ομάδα των εμπρηστών-τρομοκρατών πρέπει να απαριθμεί τουλάχιστον 80 με 100 άτομα!

    Κάτι τέτοιο, εκτός του ότι είναι θεωρητικά αδύνατο, προϋποθέτει ότι όλα αυτά τα άτομα πρέπει να επικοινωνούν και μεταξύ τους έτσι ώστε να συντονίζουν τις «κινήσεις» τους πράγμα πολύ επικίνδυνο με τον εξοπλισμό παρακολούθησης συνομιλιών , που διαθέτει η Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες !

    Όπως και να το δει κανείς , από οποιαδήποτε πλευρά κι αν το εξετάσει, δεν μπορεί μια ομάδα 100 ατόμων να δρα ανεξέλεγκτα , κρατώντας στα χέρια στουπιά και εύφλεκτα υλικά, την στιγμή που έχει κινητοποιηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός και χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στους δρόμους.

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ λοιπόν, πληροφορίες που έχει η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ σχετικά με την οργάνωση ενός σχεδίου που ξεκίνησε την Ανοιξη.

    Το όπλο που δημιουργεί εστίες φωτιάς

    Στην Ελληνική αγορά διοχετεύτηκε ένα ειδικό «όπλο» το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει σε απόσταση 100-200 μέτρων , ένα ειδικό μηχανισμό ο οποίος καρφώνεται σε ξύλινες επιφάνειες όπως κορμοί δέντρων και κλαδιά. Ο μηχανισμός αυτός μοιάζει με τα γνωστά «βελάκια» (darts) και φέρει μια ηλεκτρονική πλακέτα και ποσότητα εύφλεκτου υλικού. Η ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτού που είναι μικρός σε μέγεθος , μπορεί να γίνει με τηλεχειρισμό . Η πυροδότηση αυτού του μηχανισμού, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε από ένα μικρό τηλεχειριστήριο, ακόμη και αν περάσουν μήνες από την ημέρα που τοποθετήθηκε (καρφώθηκε) σε κάποιο δέντρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, οι εμπρηστές με ένα αυτοκίνητο μπορούν να κινούνται στις περιοχές που έχουν επιλέξει ως τουρίστες , ή ως ζευγαράκια, και να εκτοξεύουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, δεκάδες τέτοιους μηχανισμούς ακόμη και εν κινήσει .

    Κατόπιν, με ένα GPS σημειώνουν τα μέρη στα οποία έχουν «αφήσει» τον καταστροφικό αυτό μηχανισμό , ο οποίος λειτουργεί πολλαπλασιαστικά όταν βρίσκεται πάνω σε δέντρα τα οποία έχουν ρετσίνι. Αυτό άλλωστε εν πολλοίς, εξηγεί και την μαρτυρία δύο Δημάρχων στην Αττική, που δήλωσαν στις Αρχές αλλά και στην τηλεόραση ότι ξαφνικά είδαν δέντρα να αναφλέγονται.

    Παράλληλα, οι εμπρηστές φαίνεται ότι γνωρίζουν να χρησιμοποιούν σύγχρονη τεχνολογία αφού εκτός του μηχανισμού αυτού που προαναφέραμε φαίνεται ότι υπάρχει και ακόμη ένας.

    Ο δεύτερος μηχανισμός

    Πρόκειται για μια κατασκευή που αποτελείται από τρία μέρη. Το εκρηκτικό υλικό (συνήθως εύφλεκτα καύσιμα) έναν πυροκροτητή και ένα κινητό τηλέφωνο. Με καλώδια , συνδέουν το «κουδούνι» του κινητού τηλεφώνου με τον πυροκροτητή. Στη συνέχεια τον πυροκροτητή με ένα πανί (φυτίλι) το οποίο καταλήγει σε μπιτόνια εύφλεκτου υλικού. Τον μηχανισμό αυτό τον κρύβουν επιμελώς σε ένα πυκνό δάσος που επιλέγουν. Στη συνέχεια, όποτε θελήσουν από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος ή ακόμη και του Εξωτερικού , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟ.

    Ετσι με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να συλληφθούν , τηλεφωνούν στο νούμερο του κινητού τηλεφώνου που βρίσκεται στον εκρηκτικό αυτό μηχανισμό , βάζουν φωτιά στο δάσος , δημιουργώντας έτσι όποτε το επιθυμούν, μια μεγάλη εστία φωτιάς η οποία έρχεται από το πουθενά !!!

    Οι πληροφορίες που έχουμε ταιριάζουν απόλυτα στην σημερινή κατάσταση που ζούμε. Και με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζονται 100 εμπρηστές όπως εικάζουν αρκετοί αναλυτές, αλλά ΜΟΝΟ πέντε με δέκα. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια ομάδα στην Πελοπόννησο, μία στην Εύβοια και μια στην Αττική. Στην Πελοπόννησο , με τα χιλιάδες αφύλακτα δάση, είχαν την ευκαιρία να «εκτοξεύσουν» την Ανοιξη αρκετούς τέτοιους μηχανισμούς , οι οποίοι δεν μπορούν να ανιχνευτούν αλλά ούτε και πρόκειται να τους εντοπίσει κανείς. Σε δεύτερη φάση, τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς με κινητά τηλέφωνα και τι έκαναν;

    Κινούμενοι με μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα, πυροδοτούσαν με τηλεχειρισμό (ένα μικρό τηλεκοντρόλ) είχαν την δυνατότητα να πυροδοτούν από απόσταση όποιο μηχανισμό ήθελαν. Μόλις κινούνταν προς τα εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πυροδοτούσαν τους μηχανισμούς στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση . Γι αυτό και υπάρχουν μαρτυρίες για μικρές (σε ήχο) εκρήξεις!

    Το σχέδιο ήταν σατανικά απλό

    Όταν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ξεκινούσαν να επιχειρήσουν για παράδειγμα στην Ηλεία , μια άλλη ομάδα αρκετά πιο μακριά, στην Λακωνία έκανε ακριβώς το ίδιο. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν ταυτόχρονα δεκάδες εστίες στην Πελοπόννησο. Όταν είδαν στους τηλεοπτικούς δέκτες την επόμενη μέρα ότι στην Πελοπόννησο έσπευδαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Θράκη , με τον δεύτερο μηχανισμό (του κινητού τηλεφώνου) πυροδοτούσαν τις εστίες που είχαν δημιουργήσει σε περιοχές της Θράκης με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να μην πιστεύει ότι έγινε τέτοιο γεγονός, μιας και η Θράκη είχε μείνει ουσιαστικά χωρίς προστασία. Αυτό το τελευταίο , σχολιάστηκε σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ το Σάββατο που μας πέρασε!

    Το ίδιο σχέδιο είχαν οι εμπρηστές-τρομοκράτεςκαι για την Αττική , όπου μέρα μεσημέρι, (αφού όταν είχε χαθεί πλέον ο έλεγχος στα μέτωπα της Πελοποννήσου και της Εύβοιας), ΚΑΙ ΕΝΩ οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το Λεκανοπέδιο αλλά και τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη, επιχειρούσαν στην Κόρινθο και στην Εύβοια, ενεργοποιούσαν τους μηχανισμούς στον Υμηττό . Μόνο έτσι εξηγούνται άλλωστε οι τρεις εκρήξεις που ακούστηκαν στον Υμηττό. Την στιγμή δηλαδή που είχαμε ήδη 40 θύματα επίσημα ανακοινωμένα από την Πυροσβεστική, οι εμπρηστές ενεργοποιούσαν στον Υμηττό τους εμπρηστικούς μηχανισμούς που είχαν αφήσει εκεί πριν καιρό, με μια κλήση στο κινητό που μάλλον ήταν καρτοτηλέφωνο.

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ, ότι την Κυριακή , οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, βρήκαν τον πρώτο τέτοιο μηχανισμό. Συγκεκριμένα , σε δασική περιοχή στον Υμηττό που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά, άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν καμένο, ένα κινητό τηλέφωνο από το οποίο ξεκινούσαν κάποια καλώδια ενώ υπήρχαν ενδείξεις για καμένα πλαστικά. Αμέσως κλήθηκε η αντιτρομοκρατική η οποία παρέλαβε τον μηχανισμό και σήμερα βρίσκεται στα εργαστήρια της ΔΑΕΒ όπου και εξετάζεται εξονυχιστικά ! Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται το γεγονός αυτό που περιγράφουμε με την ανακάλυψη κάποιων υαλοκαθαριστήρων σε μια από αυτές τις περιοχές. Τονίζουμε ότι η αποκάλυψη που κάνουμε σήμερα αφορά στο πρωί της Κυριακής και όχι στην υπόθεση που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της μέρας αυτής!

    Αν όλα αυτά τα γράφαμε πέρυσι, ίσως να φάνταζαν ως ιστορίες ... επιστημονικής φαντασίας ή έστω μιας δημοσιογραφικής διαστροφής που αναλύει «μυθιστορήματα» τύπου Ιουλίου Βερν !

    Δυστυχώς όμως, πρόκειται για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και άρτια οργανωμένο σχέδιο, από μια ολιγομελή ομάδα τρομοκρατών, η οποία με την πρώτη ευκαιρία, και όταν λυσσομανούσαν οι Βοριάδες, κατέκαψαν την Ελλάδα.

    Προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοι υποκινούν αυτούς τους εγκληματίες. Πολύ περισσότερο δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα κίνητρα είναι πολιτικά ή πρόσκειται για τρομοκρατική ενέργεια μιας πολύ καλά οργανωμένης ομάδας.

    Μπορεί το ολοκαύτωμα να έγινε από την 17Ν;

    Αυτό που παρατηρώ όμως είναι ότι τέτοιες ενέργειες, θυμίζουν σίγουρα τον τρόπο με τον οποίο «υλοποιούσε» τα σχέδιά της η 17Ν μιας και οι τρομοκράτες δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο ένας τον άλλο αλλά πολύ απλά, κατευθύνονται και συντονίζονται από ένα και μόνο νοσηρό εγκέφαλο .

    Φυσικά, η 17Ν, μέχρι σήμερα, δεν είχε δείξει ποτέ ότι έχει στόχο τον Ελληνα πολίτη. Αυτό που με προβληματίζει, διότι δημοσιογραφικά η ενέργεια αυτή θα βόλευε να «φορτωθεί» στην 17Ν , είναι ότι η οργάνωση αυτή, δεν πιστεύω ότι θα πυροδοτούσε τέτοιους μηχανισμούς την στιγμή που είχαν ανακοινωθεί ήδη 40 νεκροί ανάμεσα στους οποίους μανάδες και μικρά παιδιά, πολύ απλά διότι πάντοτε προσπαθούσε να συνομιλήσει με τον Ελληνικό λαό και να κρατά επαφή μαζί του με τις Προκηρύξεις της ελπίζοντας στην δημιουργία μιας σχέσης συμπάθειας με τους Έλληνες Πολίτες.

    Αρα, οι εμπρηστές, οι οποίοι τονίζω ότι είναι ολιγάριθμοι, πρέπει να αναζητηθούν σε άλλες ομάδες, σε άλλα συμφέροντα με αλλότριους σκοπούς και στόχους.

    Οι Aegean Times, κατανοούν ότι το πρώτο πράγμα που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η κατάσβεση των πύρινων μετώπων ! Αν όμως οι πληροφορίες που έχουμε και σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ευσταθούν, τότε αυτό που πρέπει να γίνει αμέσως μετά , είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος από ειδικές μονάδες της Αντιτρομοκρατικής και του Στρατού, όλων των «επικίνδυνων» σημείων της χώρας, διότι οι εμπρηστές δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Αν και από σήμερα κοπάζει η ένταση των ανέμων, θα πρέπει η Πολιτεία , όχι απλά να σταθεί στην επικήρυξη των τρομοκρατών , αλλά να εξετάσει πάρα πολύ σοβαρά την μέθοδο με την οποία οι νοσηροί εγκέφαλοι κατακαίουν την Ελλάδα.

    manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 7 η ώρα το απόγευμα
    θα συγκεντρωθούμε όλοι στην Πλατεία Συντάγματος . Να έχουμε μαζί μας κομματικές σημαίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να τα ΚΑΨΟΥΜΕ .
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ ΛΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο στους φοιτητές έστω και για την συμβολική τους κίνηση(ας ελπίζουμε ότι δεν θα είναι μόνο συμβολική αλλά θα βοηθήσει ουσιαστικά με έμψυχο δυναμικό).
    Μπράβο και πάλι στα άτομα που σε αυτή την μεγάλη κρίση απέδειξαν ότι το φοιτιτικό κίνημα έχει φωνή και έχει δύναμη και μπορεί να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία.
    Και πάλι μπράβο.Συνεχίστε να μας κάνετε περήφανους αδέλφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μανος 9.23,

    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συσκευή ασυρμάτου με άγνωστο κάτοχο. Τα τηλέφωνα είναι συσκευές ασυρμάτου αλλά δεν αντιμετωπίζονται ως τέτοια.

    Κάθε τηλέφωνο έχει και μεταδίδει ένα μοναδικό αριθμό ακόμα και κατά την αναμονή η με άλλη sim.

    Και για λόγους ασφαλείας κάθε IMEI πρέπει να αντιστοιχεί με κάτοχο και να αντιμετωπίζεται όπως εάν επρόκειτο για άλλο Ρ/Τ η συσκευή ασυρμάτου.

    Κάθε κλεμμένο κινητό πρέπει να απενεργοποιείται αμέσως (remote_des) από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας με την καταγγελία του απωλέσαντος.

    Κάποιος να ξυπνήσει τους εισαγγελείς γιατί κοιμούνται το ύπνο του ασχέτου για τέτοια ειδικά θέμα.

    Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα εδώ, αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφέρονται είναι εύκολο να τα μάθουν επισήμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η κυβέρνηση αποτελεί ασύμμετρη απειλή για τη χώρα. Ο λαός πρέπει να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Οι μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης έκαψαν τους κωλόβλαχους αγρότες και τις σκατόγριες στα χωριά για να λυθεί το συνταξιοδοτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν ολοι οι πασοκοι αξιωματικοι, της Πυροσβεστικης εργαζονται οπως ο διοικητης πυροσβεστικης Λεχαινων,τοτε ευκολα καταλαβαινουμε γιατι καηκε η πατριδα.Ειχε λαμπαδιασει η ΗΛΕΙΑ και ο κυριος αυτος εδινε συνεντευξη στο MEGA.Και μαλιστα με πολιτικη περιβολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί κρύβεσαι;
    Να σου πω εγώ γιατί!

    Εισαι ο:
    Διαδικτυακή Πρωτοβουλία για Εθνικιστική Παπαδοπουλική Ομοψυχία απέναντι στους Εμπρηστές που καίνε την Πατρίδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. .

    Ρε FOLEX, o ROLEX είμαι.
    Γραψε κατι δικο σου.
    Μπορείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: «ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ Μ’ ΑΥΤΟΥΣ...»

    Τρεις μήνες πριν την ασύμμετρη επίθεση (γεγονός που αντιλήφθηκε το defencenet.gr στις 25 Αυγούστου και χρησιμοποίησε τον όρο, για να ακολουθήσει μετά από 24 ώρες η κυβέρνηση), που δέχθηκε η χώρα την Παρασκευή 24 Αυγούστου, η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ», είχε δημοσιεύσει ένα προφητικό κείμενο με τίτλο «Να τελειώνουμε με αυτούς...» το οποίο περιέγραφε την οργή ξένων και εγχώριων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι άθικτοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν ανακαλυφθεί μέσα στα δάση και οι οποίοι ενεργοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων, είναι μία τεχνολογία που εμφανίστηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στις επιθέσεις της Al Qaeda στη Μαδρίτη. Οι επιθέσεις συνέβησαν κατά την διάρκεια της ισπανικής προεκλογικής εκστρατείας και οδήγησαν σε ήττα στις εκλογές, το μέχρι τότε φαβορί, τον κεντροδεξιό πολιτικό σχηματισμό του Χοσέ Μαρία Αθνάρ. 


    Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα της Ευρώπης στην οποία εντοπίζονται τέτοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Απλώς σημειώνουμε ότι η δεύτερη χειρότερη περίοδος πυρκαγιών στη χώρα ήταν και πάλι την προεκλογική περίοδο τον Αύγουστο του 1993 και στις εκλογές που ακολούθησαν ηττήθηκε η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτή την φορά κτυπήθηκαν στρατηγικοί στόχοι ενέργειας: Αλιβέρι, Μεγαλόπολη, Λαύριο και η Φθιώτιδα και το σημείο απ’όπου περνάει το κέντρο διανομής ηλεκτρισμού στη Νότιο Ελλάδα από την Κοζάνη. Στο ρεπορτάζ της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» τον περασμένο Μάιο, γράφαμε συγκεκριμένα: «Κορυφαίο διπλωματικό στέλεχος ξένης πρεσβείας έγινε μάρτυρας συζήτησης μεταξύ διπλωματών και στελεχών εταιρειών, όπου ακούστηκε το περίφημο “Να τελειώνουμε με αυτούς, αν συνεχίσουν έτσι”, με ότι μπορεί να συνεπάγεται η φράση αυτή. Το τι σημαίνει αυτή η φράση φαίνεται από τα προβλήματα που δημιούργησαν στην κυβέρνηση οι δύο περιπτώσεις “κουμπάρων” και ομολόγων, οι οποίες δεν ήρθαν στο φως από αντιπολιτευτική δράση, αλλά από την “ιδιωτική πρωτοβουλία” που θεώρησε ότι θα πρέπει να ριχθούν κάποιες “προειδοποιητικές βολές” προς την κυβέρνηση Καραμανλή». Το κείμενο εστίαζε στην, κατά γενική ομολογία, προβληματική πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά η «προειδοποίηση» ήταν πολύ γενικότερη. Και πλέον μπορεί να λεχθεί, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει ισχυρές ενδείξεις, ανάλογες με αυτές που υπήρχαν στην περίπτωση των υποκλοπών, ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης των ομολόγων (εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι πρόκειται περί μεγάλου σκανδάλου) δρομολογήθηκε από το εξωτερικό. Και μάλιστα όχι τυχαία: Την στιγμή που η κυβέρνηση, βάσει των δημοσκοπήσεων, είχε φτάσει στο ανώτατο σημείο λαϊκής αποδοχής μετά το 2005, οδεύοντας σε μία ευρείας έκτασης εκλογική νίκη και είχε συνυπογράψει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Ειδικά το τελευταίο, πολλοί πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι αποτέλεσε την αρχή της κακοδαιμονίας της κυβέρνησης Καραμανλή. «Η επιστροφή της Ρωσίας στις θερμές θάλασσες» όπως έγραφε το εξώφυλλο της «Σ» τον περασμένο Οκτώβριο, μέσω του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όχι απλώς δεν χαροποίησε σχεδόν κανέναν στη Δύση, αλλά δημιούργησε ιδιαίτερο προβληματισμό σε κέντρα που φημίζονται για τις ανορθόδοξες λύσεις στις οποίες συχνά-πυκνά καταφεύγουν προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους. Αν σε αυτό προστεθεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διευρύνει την συνεργασία της με την Ρωσία στον αμυντικό τομέα, τότε καταλαβαίνουμε τι κλίμα έχει δημιουργηθεί σε πολλά οικονομικά και πολιτικά κέντρα δυτικών πρωτευουσών. Σε ότι αφορά τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σοβαροί αναλυτές ξένων κέντρων αναλύσεων με τους οποίους συνεργάζεται το defencenet.gr, εμφανίζονται εξαιρετικά δύσπιστοι ως προς το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης κάποιας ομάδας «τύπου Al Qaeda», στην πρόσφατη πύρινη επιδρομή, αλλά σημείωναν ότι: «Στο Ιράκ γίνεται χρήση τέτοιας τεχνολογίας αρκετά συχνά. Χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικής είναι πιο πολύπλοκη από μία απλή εμπρηστική βόμβα μηχανικής λειτουργίας και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Μπορείς να την πυροδοτήσεις και από την άλλη άκρη του πλανήτη». Όσο για το γνωστό βίντεο με τους τρομοκράτες να βάζουν φωτιά στον Υμηττό, πηγές της ΕΥΠ ανέφεραν στο defencenet. gr ότι «Η λάμψη είναι πολύ έντονη και στιγμιαία, δεν οφείλεται σε πυροτέχνημα, αλλά μάλλον σε κινητήρα ρουκέταςΕίναι πλέον διακριβωμένο με αποδείξεις και όχι απλώς ενδείξεις, ότι η πύρινη λαίλαπα οφείλεται 100% σε εμπρησμούς, είτε άμεσους είτε ως έμμεσο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση μόλις χθες με καθυστέρηση 24 ωρών, αντιλήφθηκε αυτό που το defencenet.gr είχε κατανοήσει από το Σάββατο 25 Αυγούστου: Ότι η χώρα δεχόταν επίθεση, είχε περιέλθει σε εμπόλεμο κατάσταση και ζούσε την δική της «11η Σεπτεμβρίου». Μόλις χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μόλις χθες τη νύκτα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας δήλωσε ευθαρσώς ότι «η χώρα απειλείται από ασύμμετρη απειλή». Μόλις σήμερα έγινε η σύσκεψη στην ΕΥΠ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με απόφαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, το 1998, ετέθησαν εκτός του αντιπυρικού σχεδιασμού, τουλάχιστον στην προληπτική και την πρώτη φάση των πυρκαγιών, εκλήθησαν καθυστερημένα να συνδράμουν, αλλά φυσικά δεν υπάρχουν οργανωμένα σχέδια δράσης τους και απλώς «κλείνουν τρύπες». Που είναι η ΜΟΜΑ για να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά; Το ΠΑΣΟΚ την κατάργησε, η Ν.Δ. τι έκανε; Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα, θα κοστίσουν στο δημόσιο μόνο τα «ψιλά» που δίνουν ως άμεση βοήθεια στους πληγέντες. Αρκούσαν για την προμήθεια 10 μεγάλων πυροσβεστικών Beriev Be 200, ή 13 μεσαίων CL-415 Canadair. Έχει καταστραφεί το 20% της ζωικής παραγωγής, το 15% της φυτικής παραγωγής στην Πελοπόννησο και έχει καεί το 55% των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αυτών που παρέχουν υπηρεσίες (τουρισμός κ.λπ.). Η καταστροφή υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσο λιγότερα αρκούσαν για την αποτροπή της... Όσο είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δέχθηκε ασύμμετρη επίθεση -με πιθανό στόχο της ανατροπή της κυβέρνησης - άλλο τόσο γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση τιμωρήθηκε για την πολιτική της ακινησία στα τελευταία 3,5 χρόνια και την έλλειψη διορατικότητας.


    Πηγή: http://www.defencenet.gr
    Άρθρο: ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kati symbainei ston Ymhtto!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 10.33

    Αλλο αν δεν μιλάμε. Τα Beriev είδες ελπίζω τι κάνουν.
    Σε χαράδρες και βουνά μετρατρέπονται σε ιπτάμενα ατμοσίδερα.
    Μην ξαναρχίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 10.37

    Αν έχεις κάτι να πείς πεστο ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10:44
    Αυτό έχεις να πεις μόνο; Μάλλον δεν διαβάζεις καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΤΩ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΩΝ (BLOOPERS), ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ντροπή σας λούγκρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ασύμμετρες ανοησίες κι ούτε ένα συγγνώμη! αι σιχτίρ πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΗΝΥΜΑ
    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


    Ελληνίδες και Έλληνες,

    Το καλοκαίρι αυτό άνοιξαν πληγές μεγάλες για την Ελλάδα.
    Πληγές μεγάλες για τον ελληνισμό και την ιστορία μας.

    Είναι οι πληγωμένες οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους, σπίτια και περιουσίες.
    Ερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας.
    Θλιβόμαστε βαθύτατα.
    Αισθανόμαστε ταπεινωμένοι μπροστά στην αδυναμία της σημερινής πολιτείας να διαφυλάξει, έστω και τις ζωές των συμπολιτών μας.

    Είναι τα πληγωμένα δάση μας, είναι η εξαφάνιση της ζωής σε αυτά.
    Της κτηνοτροφίας, της γεωργικής παραγωγής.
    Ο αφανισμός της τοπικής οικονομίας, που για αιώνες έθρεψε τις περιοχές αυτές.

    Μαζί, χάθηκαν μοναδικές ομορφιές οξυγόνου και αναψυχής, αλλά και ιστορικές μας παραδόσεις.

    Αισθανόμαστε όλοι αγανάκτηση για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Νεότερη Ελληνική Ιστορία.

    Είναι τα πληγωμένα ιστορικά μας σύμβολα.
    Η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία άγγιξε τις καρδιές και τα συναισθήματα πολιτών σε όλη την υφήλιο.
    Συμβολίζει σε όλους το «αθάνατο πνεύμα» του πολιτισμού μας, του αθλητισμού, της εκεχειρίας και της ειρήνης.

    Οι πληγές αυτές είναι βαθιές στην ψυχή όλων μας.

    Δυστυχώς, σε αυτήν την εθνική τραγωδία, η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε πλήρως ανίκανη.
    Ανήμπορη να διαχειριστεί την μεγάλη κρίση των πυρκαγιών.
    Όπως και σε όλες τις άλλες κρίσεις που αντιμετώπισε στην τετραετία της διακυβέρνησής της.

    Ελληνίδες και Έλληνες,

    Η προτεραιότητα για όλους μας σήμερα είναι,
    Να μην χαθούν άλλες ζωές, σπίτια και περιουσίες.
    Να διασώσουμε ό,τι μπορούμε από το όμορφο περιβάλλον μας.
    Να διασώσουμε μνημεία και σύμβολα του Ελληνισμού.
    Να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για εθνική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

    Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι, αυτή η κυβέρνηση με άλλα ασχολείται.

    Μιλά για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.
    Η αλήθεια είναι ότι, εμπρηστές υπάρχουν, όπως πάντα υπήρχαν.
    Και ζητάμε όλοι οι Έλληνες την παραδειγματική τιμωρία τους.

    Όμως, η αλήθεια επίσης είναι, ότι ιστορικά, οργανωμένοι εμπρηστές στην χώρα μας είναι οι κερδοσκόποι, εκείνοι που επιβουλεύονται τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας, για τα άνομα συμφέροντά τους.
    Εκείνοι που επιδιώκουν να οικοπεδοποιήσουν και να καταπατήσουν αυθαίρετα τα δάση, τις παραλίες και τα νησιά μας.
    Είναι επίσης αλήθεια ότι, αυτοί ενθαρρύνονται όταν μια κυβέρνηση προσπαθεί, ακόμα και με νοθεία στην Βουλή, να αλλάξει το «Άρθρο 24» του Συντάγματος που προστατεύει τα δάση μας.
    Όταν μια κυβέρνηση προωθεί τροπολογίες για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και καταπατήσεων.
    Όταν μια κυβέρνηση προωθεί Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις, για την υπερεκμετάλλευση των παραλιών και νησιών μας.

    Και είναι η σημερινή κυβέρνηση ευθέως υπεύθυνη για τις παραπάνω πράξεις και πολιτικές.
    Και αυτό, παρά τις ομόθυμες αντιρρήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Όμως σήμερα, θέλω να προειδοποιήσω τον Ελληνικό λαό, για την νέα τροπή που παίρνουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας
    Χειρισμοί ανησυχητικοί για την Δημοκρατία και τους θεσμούς της χώρας.

    Αντί να συμβάλει αυτή η κυβέρνηση στην επούλωση των πληγών που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός και η πατρίδα, ανοίγει νέες και επικίνδυνες πολιτικές πληγές.

    Αντί, την ύστατη έστω στιγμή, να ασχοληθεί σοβαρά, υπεύθυνα, με την μεγάλη κρίση που πλήττει την πατρίδα μας, καλλιεργεί τον φόβο, την ανασφάλεια, τον φανατισμό και τον διχασμό.

    Από τις αρχές του καλοκαιριού, υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, καλλιεργούσαν εμμέσως ή και ευθέως την θεωρία της «συνωμοσίας».
    «Συνωμοσίας» ενάντια στο έθνος και, μάλιστα. με εχθρούς την αντίπαλη παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα.

    Ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης, μίλησε χθες, για «ασύμμετρες απειλές», δηλαδή για τρομοκρατικές επιθέσεις.
    Υπουργοί της κυβέρνησης μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, ευθέως κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για εμπρησμούς.
    Από την Παρασκευή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός υιοθέτησε, με υπονοούμενα, τις θεωρίες αυτές.

    Οι «ασύμμετρες απειλές» είναι ασύμμετρες ανοησίες.

    Όταν όμως οι θεωρίες Πολύδωρα υιοθετούνται από τον κ. Καραμανλή, τον πρωθυπουργό της χώρας, τότε γίνονται επικίνδυνες για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας.
    Καθημερινά, καλλιεργείται ένα νοσηρό κλίμα από την κυβερνητική παράταξη, με αναλήθειες που θυμίζουν άλλες, γκρίζες εποχές.

    Τα ερωτηματικά που αναδύονται από τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι αμείλικτα:

    Εάν υπάρχει τρομοκρατική απειλή, την οποία εγνώριζαν εδώ και 20 μέρες, γιατί δεν ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων;

    Εάν υπάρχει εθνική απειλή, γιατί δεν αποδέχτηκαν την πρότασή μου για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

    Εάν εγνώριζαν για εθνική απειλή από τις αρχές του καλοκαιριού, γιατί άφησαν την Ελλάδα χώρα ανοχύρωτη;

    Εάν εγνώριζαν περί ασύμμετρης απειλής, γιατί έκλεισαν εσπευσμένα την Βουλή και προκήρυξαν άρον - άρον εκλογές την κρίσιμη για την χώρα περίοδο του Αυγούστου;

    Αν δεν υπάρχουν στοιχεία, αν δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες πληροφορίες με αδιάσειστα, αξιόπιστα και τεκμηριωμένα στοιχεία, η ασύμμετρη απειλή δεν είναι παρά ένα πρόσχημα, για να καλύψει η κυβέρνηση τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της για την παράλυση του κράτους, τις δικές της ευθύνες για την εθνική τραγωδία.
    Μια εθνική τραγωδία, που συνιστά έγκλημα εις βάρος της πατρίδας, εις βάρος του Ελληνικού λαού, εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος των μελλοντικών γενεών.

    Καλώ τον πρωθυπουργό, κ. Καραμανλή, να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, που αιτιολογούν και στοιχειοθετούν αυτές τις κατηγορίες.
    Τον καλώ να τα δώσει σήμερα, απόψε, για να δουν το φως της δημοσιότητας άμεσα.
    Εάν υπάρχει συνωμοσία, είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός άμεσα όλη την αλήθεια.
    Ο Ελληνικός λαός είναι και ο πιο κατάλληλος υπερασπιστής της Δημοκρατίας, της σιγουριάς, της ασφάλειας και των θεσμών μας.

    Εάν ο κ. Καραμανλής δεν καταθέσει άμεσα τα στοιχεία που διατείνεται ότι έχει, τότε είναι ο ίδιος που, με τις πράξεις και τα λόγια του, υπονομεύει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.
    Είναι ο βασικός υπεύθυνος διασυρμού της χώρας μας, για μια ακόμα φορά διεθνώς.
    Σήμερα, με τις δηλώσεις του, η Ελλάδα περιγράφεται και πάλι ως άντρο τρομοκρατών.
    Αυτός ο διασυρμός αδυνατίζει την θέση της Ελλάδας, της πατρίδας μας, διεθνώς και πλήττει καίρια την τουριστική μας βιομηχανία.

    Συμπολίτες μου, Έλληνες και Ελληνίδες,

    Δεν μπορούμε να χτίσουμε το αύριο της χώρας καλλιεργώντας τον φόβο.
    Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ομοψυχία και αυτοπεποίθηση, αναπτύσσοντας θεωρίες που διχάζουν την πατρίδα μας.

    Σήμερα, δεν είναι η ώρα να ψάχνουμε για βολικούς «βαρβάρους».
    Σήμερα, είναι η ώρα της εθνικής συστράτευσης.
    Είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε, με γνώμονα την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα.
    Να σκύψουμε με στοργή και αλληλλεγύη επάνω στις πληγές που άνοιξαν.

    Τα πιο έμπειρα στελέχη της παράταξής μας, επεξεργάζονται σχέδιο αποκατάστασης και κοινωνικής, οικονομικής, οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας.
    Εντός των επομένων ημερών, καταθέτω τις δεσμεύσεις μου για την επόμενη μέρα για αποκατάσταση των πληγέντων.
    Δεσμεύσεις, που βασίζονται σε αλήθειες.
    Και αυτές, θα είναι η στέρεα βάση για την εθνική ανασυγκρότησή της χώρας μας.
    Ανασυγκρότηση για τις πληγείσες περιοχές.
    Ανασυγκρότηση με νέο μοντέλο ανάπτυξης.
    Ανάπτυξη με επίκεντρο το περιβάλλον, την ιστορία και την παιδεία.
    Ανάπτυξη που διασφαλίζει σιγουριά και ασφάλεια.
    Που ανασυντάσσει ένα κράτος υπό κατάρρευση με κανόνες, αρχές, αξιοκρατία και διαφάνεια.
    Που ξαναφέρνει την ελπίδα, την προοπτική και το χαμόγελο, στα πρόσωπα των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο πρωθυπουργός, εάν έχει στοιχεία περί ασύμμετρων απειλών να τα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα, αλλιώς είναι ασύμμετρες ανοησίες τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου. Κατέθεσε σχέδιο πλήρους ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις δικαιολογίες της κυβέρνησης περί ασύμμετρων απειλών, τόνισε ότι είναι απαραίτητο ο ελληνικός λαός να γνωρίζει την αλήθεια.

    "Εάν ο κ.Καραμανλής δεν καταθέσει άμεσα τα στοιχεία που διατείνεται ότι έχει, τότε ειναι ο ίδιος που με τις πράξεις και τα λόγια του υπονομεύει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς" σημείωσε.

    Επικεντρώνοντας ακόμη περισσότερο την κριτική του στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο κ.Καραμανλής είναι ο βασικός υπεύθυνος για το διασυρμό της χώρας μας διεθνώς καθώς η Ελλάδα περιγράφεται στο διεθνή Τύπο ως άντρο τρομοκρατών.

    "Αυτός ο διασυρμός αδυνατίζει τη χώρα διεθνώς και πλήττει καίρια την τουριστική μας βιομηχανία", είπε.

    Στη δήλωσή του ο κ.Παπανδρέου, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του Πολιτικού Συμβουλίου, σημείωσε ότι "αισθανόμαστε ταπεινωμένοι μπροστά στην αδυναμία της σημερινής πολιτείας να διαφυλάξει έστω και τις ζωές των συμπολιτών μας". Ενώ παράλληλα όπως είπε, αισθανόμαστε αγανάκτηση για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που υπέστη ποτέ η πατρίδα μας.

    "Η προτεραιότητα όλων μας είναι να μη χαθούν άλλες ζωές και να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις της χώρας για την εθνική ανασυγκρότηση" πρόσθεσε.

    Και σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί εμπρηστών, επεσήμανε ότι οι εμπρηστές υπήρχαν και υπάρχουν και όλοι οι Ελληνες ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία τους.

    Να σημειωθεί ότι ο κ.Παπανδρέου προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για τη νέα τροπή που παίρνουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η οποία, όπως υπογράμμισε, αντί να συμβάλλει στην επούλωση των πληγών, ανοίγει νέες και επικίνδυνες πολιτικές πληγές, καλλιεργώντας το φόβο, την ανασφάλεια, το φανατισμό και το διχασμό.

    Ο κ.Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι εντός των προσεχών ημερών, ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης των πληγεισεών περιοχών.
    e-go
    Για την αντιγραφη
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Eργα και ημερες της αθλιας διακυβερνησης που κακη μας τυχη εκλεξαμε τον Μαρτη του 2004..

    Καθηλωμένα στην Πάχη έμειναν τα δεκαπέντε ελικόπτερα Σινούκ με τους κάδους, που τα περασμένα χρόνια έπαιρναν μέρος στη μάχη της δασοπυρόσβεσης. Ο (πραγματικός) λόγος; Τα περισσότερα ελικόπτερα δεν είναι αξιόμαχα, διότι η υπηρεσία δεν μπορεί να πάρει ανταλλακτικά εξαιτίας του νόμου περί προμηθειών που έφτιαξε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δεν μπορεί, όμως, να εφαρμοστεί! Επομένως, η ευθύνη είναι πολιτική και έχει ονοματεπώνυμο...
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σημειώστε, πάντως, ότι, εκτός από την έλλειψη ανταλλακτικών, τα Σινούκ «υποφέρουν» και από έλλειψη πληρωμάτων. Σημειώστε, επίσης, ότι τα Σινούκ είναι εφοδιασμένα με κάδους πυρόσβεσης 5 τόνων, όπως προέβλεπε η συμφωνία με την Μπόινγκ, το 1994. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ο τότε υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης προτίθεται να επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες τον εισαγγελέα και να καταγγείλει όλα αυτά τα «σημεία και τέρατα»...
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η διάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος, επιβεβαιώθηκε απόλυτα μετά τη μεγάλη καταστροφή των τελευταίων ημερών. Μπορεί οι χιλιάδες πυροσβέστες να καταθέτουν ακόμη και τώρα την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους στα μέτωπα της φωτιάς, ωστόσο, οι «γαλονάδες» οι στρατηγοί του Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. κρύφτηκαν αυτές τις 72 ώρες.

    κ.Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δημοσιογράφοι που κάνουν τους πολιτικούς, πολιτικοί που κάνουν τους δημοσιογράφους, στείρες συζητήσεις, διαγωνισμοί τραμπουκισμού στους συνομιλητές. άρθρα χύμα στο γυαλί 24 16 όλα μαζί, κρατικοδίαιτοι της ΕΡΤ γνωστά κομματόσκυλα κοπρίτες της χώρας μας, τσιπάκια τηλέφωνα και έλειπαν μόνο οι πλαστικές καρέκλες και τα καρπούζια...

    Όλα αυτά και σκηνικό background γραφικό / βίντεο τις φλόγες που μαίνονται, η σύνθεση που προκαλεί οργή και εμετό με αιτία το σύνολο των "πολιτικών" και "δημοσιογράφων".

    Κύριοι "πολιτικοί" και "δημοσιογράφοι" που σήμερα φιλοξενείσθε στο μόνιτορ 3 και 5, νομίζω ότι επαξίως απόψε κερδίσατε αυτό:

    Άντε γαμήδια παράσιτα, χρόνιες βδέλλες στον σβέρκο μας.
    Πότε επιτέλους θα πεθάνετε να ξεβρομίσουμε;


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ντροπή σας. Κάνετε πολιτική πάνω στα αποκαϊδια.

    Τα πασοκοσκυλα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και από μέσα τους χαίρονται....

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ. ΕΛΕΟΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΨΗΣΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΜΑΤΑ
    ΕΙΝΑΙ η ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ η ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΜΕ ΣΕ
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ , ΜΑΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΠΑΙΝΕΙΣ
    ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ
    ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Παρακαλω το παραπανω να μεταδοθει
    παντου, με SMS και οποιο αλλο μεσο


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ
    ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ


    Ειναι αληθεια οτι υψηλοβαθμο στελε-
    χος της ΠΑΣΚΕ (γυναικα, σκυλα μαλ-λον) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , δεν
    απεστειλε στα περιφερειακα καταστη-
    ματα της τραπεζας, το δειγμα της
    υπευθυνης δηλωσης που πρεπει να συ-
    μπληρωσουν οι ψημενοι συμπολιτες
    μας για να παρουν τα πρωτα 3000 Ευρω?
    Δεν το απεστειλε η πρασινη σκυλα,
    αν και ως εκ της θεσεως της ειχε
    την ευθυνη, απλα για να ξεφτελισει
    τη κυβερνηση, κατι που προσπαθησαν
    να κανουν οι εμπρηστες, εξ ου και
    το ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ,ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
    Σου λεει θα υπαρξει καθυστερηση,θα
    μαζευτει κοσμος, θα πανε τα καναλια
    του Μπομπολα, σε μια προσπαθεια να
    ακυρωθει το θαυμα. Ποιο ειναι το
    θαυμα? Τη Παρασκευη το πυρινο
    Τσουναμι, τη Τεταρτη τα πρωτα λε-
    φτα. Αυτο και αν ειναι θαυμα.
    Ρωταω τους εκπροσωπους τυπου των
    εμπρηστων εδω στο blog αυτο, αυτα
    που γραφω παραπανω ειναι αληθεια η
    ειναι σαν τη φωτογραφια κολαζ της
    πατσαβουρας(ΕΘΝΟΣ)???
    Εγω συνοδοιποροι των εμπρηστων θα
    ενημερωσω τους ψημενους συμπολιτες
    μας ποιο ειναι το ονοματακι της
    εν λογω πρασινης σκυλας, θα δωσω τα
    μελη της οικογενειας της και που μενει.Για να δουμε πως καιγονται τα
    σπιτια των εμπρηστων και των συνο-
    δοιπορων τους.



    ΖΑΧΑΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *