GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μείωση για το ΤΕΙ Μεσολογγίου!

. Μετά την δημοσιοποίηση του αριθμού των εισακτέων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι μειωμένος σε σχέση με την ...

.
Μετά την δημοσιοποίηση του αριθμού των εισακτέων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι μειωμένος σε σχέση με την ακαδημαϊκή χρονιά 2005-06 ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε:
«Δυστυχώς, η κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., για την θέσπιση της βάσης του 10 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ταφόπλακα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Σύμφωνα, με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο αριθμός εισακτέων στα τρία τμήματα της ΣΤΕΓ είναι σχεδόν μηδενικός, κάτι που προφανώς συνεπάγεται με μαθηματική ακρίβεια, κλείσιμο της σχολής ύστερα από δυο χρόνια. Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν μας ικανοποιεί. Ως δημοτική αρχή υπεύθυνα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας έχουμε προβεί σε σειρά παραστάσεων και συναντήσεων τόσο με την διοίκηση του ΤΕΙ όσο και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναζητώντας λύσεις στο πρόβλημα. Έγκαιρα έχουμε καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις μας. Μπορεί η περίοδος να είναι προεκλογική, όμως το πρόβλημα υφίσταται και γι’ αυτό καλώ τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν αρωγοί μας, ώστε την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου να είναι ο αντίστοιχος του 2005. Εμείς αυτό διεκδικούμε και πιστεύω ότι με την συνεργασία όλων θα το πετύχουμε.Το ΤΕΙ Μεσολογγίου, για την ανάπτυξη του οποίου έχει αγωνισθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «βορά» σε κανέναν».

15 σχόλια

  1. ΦΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΑ ΚΟΣΜΕ



    ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ 6000 ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΦΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να ανοίξει καμιά σχολή της προκοπής να πάει ο κόσμος στο Μεσολόγγι. Δηλαδή πρέπει οι φοιτητές να γίνουν τα θύματα των Μεσολογγιτών για να "πάει καλά" ο τόπος τους ?

    Να βάλει το ίδρυμα το χέρι στην τσέπη και να φτιάξει μια σχολή που να θέλει να πάει ο κόσμος...

    θα έπρεπε ο Δήμαρχος να ντρέπεται γι αυτά που λέει. Για να "σώσει" την πόλη του θέλει να κάψει τους φοιτητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και θέσπισε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Θα έλεγα να θεσπιστεί για βάση το 14, θα γίνεται έτσι καλύτερη επιλογή φοιτητών. Άμα δείτε τί γράφουν στις κόλλες και πώς υπολογίζουν οι περισσότεροι που έρχονται με βαθμούς 11, 12, 13, θα νομίσετε ότι ούτε νηπιαγωγείο δεν έχουν τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο κ. Δήμαρχε, να μπαίνουν τα τούβλα στο ΤΕΙ για να έχουν δουλειά οι καφετέριες και τα μπαρ της πόλης σας.Αυτό μάλιστα, είναι πολιτική άποψη. Θα μεταδημοτεύσω για να σας ψηφίσω στις επόμενες εκλογές.Πώς δεν σας πήρε χαμπάρι κανένα κόμμα να σας κατεβάσει για βουλευτή; Μας χρειάζονται οι ιδέες σας. Επίσης, με τα τούβλα θα αυξηθεί και η οικοδομική δραστηριότητα!Να ρωτήσω και κατι; Ως πότε εσείς και οι όμοιοι σας θα κοροϊδεύετε τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλεος...

    Κύριε Δήμαρχε Μεσολογγίου είστε Ιατρός το επάγγελμα.
    Έχετε σπουδάσει για εσάς, το συνάνθρωπό σας ή απλά για να στηρίξετε οικονομικά την πόλη στην οποία φοιτήσατε;
    Αυτά τα τμήματα στο Μεσολόγγι αποδίσουν πτυχιούχους στην αγορά εργασίας και πόσους ή απλά σπουδαστές-τουρίστες γεμίζουν τις καφετέριες του γνωστού πεζόδρομου στο Μεσολόγγι και οι καϋμένοι οι γονείς πληρώνουν τα υπέρογκα ενοίκια των Μεσολογγιτών συμπολιτών σας;
    Στην ίδια λογική όμως είναι και η γειτονική σας πόλη, το Αγρίνιο, που επί δημαρχίας του σημερινού Νομάρχη κ. Σώκου ζήλεψε τα Γιάννενα και την Πάτρα και την είδε Κυβερνήτης και έκτοτε διατυπανίζει το αίτημα-φούσκα για Πανεπιστήμιο Αγρινίου, αναγκάζοντας τα κόμματα εξουσίας να υπόσχονται, όσα ούτε προτίθενται, ούτε μπορούν να πραγματοποιήσουν.
    Αλλά κάποτε ο κ. Σώκος τα ήθελε όλα για το Αγρίνιο. Μετά ανακάλυψε και το Μεσολόγγι... και εντελώς τυχαία το ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας (ΣΩΚΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΩΡΑΪΤΗΣ, ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ κλπ.) αυτές τις μέρες κάνει εκ του ασαφαλούς αντιπολίτευση, επειδή ...δεν μπήκαν στα ΤΕΙ Μεσολογγίου όσοι δεν έγραψαν κάτω από 10.
    Βέβαια ο πολύς κ. Μωραϊτης κάποτε εισήχθη σε ΤΕΙ ως απόφοιτος ΕΠΛ με το βαθμό του απολυτηρίου κι όχι με εξετάσεις...

    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΟΥΜΕ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. index

    10.46 11.28,

    Το πρόβλημα δηλαδή κατ' εσένα είναι οι βάσεις δηλαδή η χαμηλη βαθμολογία ως αποτέλεσμα αντί της γενεσιουργού αιτίας (οικτρό εκπαιδευτικό σύστημα).

    Φαίνεται έντονα και διακρίνεται εύκολα ο βλάξ που ποτέ δεν πήγε σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων απο το χωριό του!

    ο Αράπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αραψ, όταν μιλάμε για την εισαγωγή αποφοίτων Λυκείου στα ΤΕΙ ή στα πανεπιστήμια, δεν θα λύσουμε παράπλευρα και όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
    Επειδή εσύ φαίνεσαι και πολύ ξύπνιος, άρχισε να λύνεις τα άλλα προβλήματα και ας μπαίνουν μέχρι τότε μόνο εκείνοι που κατάφεραν να πετύχουν τουλάχιστον ένα φτωχό 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Αράπη, μόνο βλάκες μπαινοβγαίνουμε εδώ, αλλιώς δεν θα απαντούσε κανείς στις μλκς που γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα τσανάκια της τουρκόφωνης Μαριέτας Γιαννάκου είστε και γράφεται έτσι; Αν κάποιος έβγαλε το λύκειο με βαθμό πάνω από 17 και κόπηκε από τις ηλίθιες ασκήσεις των μοναχών, γιατί να μην πάει όπου θέλει να σπουδάσει; Ποιός μπορεί να ελέγξει τα γραπτά των πανελληνίων που κρύβει επιμελώς το υπουργείο Απαιδείας; Έδωσε εξετάσεις ο ηλίθιος κατά τα άλλα πρωθυπουργός ΚΚ της ΝΔ και εισήλθε στην σχολή των φασιστών στην Νέα Υόρκη; Έδωσε πανελλήνιες ο φασίστας ΓΑΠ του ΠΑΣΟΚ και εισήλθε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ; Σαν δεν ντρέπεστε κομματόσκυλα του Υπ. απαιδείας, της φασίστριας Γιαννάκου Κούτσικου. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη των πυρκαγιών, στην αντιμετώπιση της καταστροφής και στην ανακούφιση των πληγέντων, όπως απέτυχε και στα ζητήματα παιδείας με τις αδιανόητες γκάφες στα αποτελέσματα των εξετάσεων».

    H κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της κρίσης ενώ οι δηλώσεις περί ασύμμετρων απειλών έπληξαν βαρύτατα την εικόνα της χώρας και κυρίως την εικόνα ασφάλειας που δίνει η Ελλάδα. Με τα όσα ακούστηκαν και τις διαστάσεις που δόθηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η χώρα διασύρθηκε. «Πρόκειται για το απόλυτο λάθος. Είναι ασύμμετρη ανοησία. Δεν μπορεί η χώρα να βγάζει μόνη τα μάτια της» ..
    Πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αποκατάσταση των υποδομών και του παραγωγικού δυναμικού στις πληγείσες περιοχές και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει άμεσα τα κονδύλια του Γ΄ΚΠΣ που φθάνουν τα 2 δις ευρώ και χάνονται λόγω αδυναμίας απορρόφησης.

    ’’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσείς ακόμη στη μείωση μείνατε....
    Από τις προηγούμενες εκλογές και για τριάμισυ χρόνια η μισή τουλάχιστον Ελλάδα δήλωνε ότι ψήφησε Καραμανλή και μάλιστα μερικοί γαλάζιοι πασοκτζήδες ήταν και βασιλικότεροι του βασιλέως. Τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση και το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών μη προβλέψιμο, οι ίδιοι φρόντισαν να αλοιθωρίσουν πάλι προς το πασοκ. Τα λέω αυτά γιατί αυτό είναι ένα φαινόμενο αφενός διαχρονικό και αφαιτέρου συναντιέται σε κάθε στρώμα της Ελληνικής κοινωνίας.
    Φυσικά δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η κοινότητα του ΤΕΙ. Και δεν μιλώ για την πλειονότητα της κοινότητας του ΤΕΙ. Μιλώ για μια μερίδα τους, καθώς και την αντίστοιχη μερίδα στο διοικητικό προσωπικό στο Επιστημονικό προσωπικό και φυσικά στη διοίκηση (που μάλον είναι όλη τέτοια). Χθεσινοί ημέτεροι αλοιθωρίζουν τώρα μήπως και ανέβει το πασοκ για να λένε μετά ότι υπηρξαν και αγωνιστές και ότι είχαν παπού στην αντίσταση και άλλα πολλά. Οσφυοκάμπτες και καρεκλοκένταυροι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Από ρουφιάνοι της χούντας κατέληξαν στη ΝΔ του καραμανλή μετά στο πασοκ του ανδρέα παπανδρέου μετά στη ΝΔ του μητσοτάκη μετά ξανά στο πασοκ του σημίτη τώρα στη ΝΔ του καραμανλή και αύριο πιος ξέρει το πιο πιθανό στο πασοκ του γιώργου παπανδρεου.
    Αλλά αυτή η σταθερή ποιότητα τους έφερε και το ίδυμα στο σημερινό χάλι. Κρίμα γιατί μεταδίδουν και στα παιδιά μας εντίστοιχες αντιλήψεις, πολύ κρίμα!
    Αυτές λοιπόν οι νοοτροπίες έχουν βαθύτερα ψυχολογικά αίτια τα οποία επηρρεάζουν και άλλες συμπεριφορές των ανθρώπων του Ιδρύματος όπως η χαρά για την εργασία.
    Τι να περιμένει κανείς λοιπόν όταν οι καθήν αρμόδιοι, οι διδάσκοντες, αντί να κάνουν όλα αυτά απασχολούνται στις άλλες "δουλειές" τους εκτός ΤΕΙ και την κύρια δουλειά τους ως πάρεργο.
    Και εγώ ρωτάω τώρα (σύμφωνα με πληροφορίες από μέσα):
    Είναι αλήθεια ότι ο Πρόεδρος έρχεται από την Πάτρα (όταν έρχεται) στις 9 και φεύγει στις 12-1 το μεσημέρι.
    Είναι αλήθεια ότι ο Α' αντιπρόεδρος έρχεται από την Πάτρα (όταν έρχεται μία έως 2 φορές την εβδομάδα) στις 9:30-10 και φεύγει στις 12-1 το μεσημέρι.
    Είναι αλήθεια ότι ο Β' αντιπρόεδρος σπανίως εμφανίζεται στο γραφείο του όταν έρχεται από την Πάτρα.
    Βέβαια ας μη μιλήσουμε για τους δύο διευθυντές ό εξ Αθηνών βρίσκεται στο γραφείο του 2,5 ημέρες την εβδομάδα, ο δε εκ Πατρών 3 ημέρες την εβδομάδα.
    Όσο για τον ηρωα γραμματέα, αυτός είναι κάθε μέρα στο γραφείο του και όταν του το επιτρέπουν τα πολιτικά του καθήκοντα "σώζει" και καμιά φορά το ΤΕΙ από τις βλακείες των υπολοίπων γιατί λέει είναι "γάτα, μάγκας και μέσα στα κόλπα" (έτσι χαρακτηρίζεται στην Ελλάδα η εις βάθος επιστημονική ανάλυση σε διοικητικά-οικονομικά θέματα).
    Αυτή εσας σας μοιάζει για μοντέρνα διοίκηση ή για θίασος κοπανατζήδων. Ε πως λοιπόν να μην πάρουν το καλό παράδειγμα οι υπόλοιποι καθηγητές (και υπάλληλοι) και μερικοί να μην πατάνε στα μαθήματα για χρόνια.
    Ελλάς το μεγαλείο σου. Το Μεσολόγγι θα αποτελούσε εξαίρεση!
    Πως λοιπόν να βρεθεί ώρα για παραγωγική δουλειά όταν ο νυν Γενικός γραμματέας του ιδρύματος και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ του νομού έχει μετατρέψει το ίδρυμα σε ρουσφετολογικό μηχανισμό της ΝΔ (με το σιγοντάρισμα ωρισμένων πασοκτζήδων βέβαια)(για την ακρίβεια βλέπε όλες τις θέσεις του stage που μπήκαν στο ίδρυμμα) και λειτουργόντας ως καίσαρας εξαγοράζει κάθε πιθανή φωνή διαμαρτυρίας (με τις ευχές της διοίκησης βέβαια). Η τοπική κοινωνία θα θυμάται βέβαια την περίπτωση του αμαρτωλού κυλικείου και του εστιατορίου!!
    Τέλος θα πρέπει στο ΤΕΙ Μεσολογγίου να γίνουν τουλάχιστον τα παρακάτω αν θέλει να έχει έστω και μία πιθανότητα να σωθεί:

    1. Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές τομές στο Ιδρυμα με στρατηγηκές συγχωνεύσεις και διεκδηκήσεις άλλων ελκυστικών τμημάτων.
    2. Πρέπει για τα υπόλοιπα τμήματα να γίνει εκσυγχρονισμός στα προγράμματα σπουδών στο προσωπικό και στην υλικοτεχνική υποδομή.
    3. Πρέπει να προχωρήσει άμμεσα η αξιολόγηση και η πιστοποίηση.
    4. Μετά από αυτά να υπάρξει διαφήμηση και πιέσεις προς τα υπουργεία.
    5. Πρέπει το ΤΕΙ να ανοιχτεί σουσιαστικά στην πόλη του Μεσολογγίου και την ευρύτερη περιοχής.
    6. Πρέπει οι διάφοροι θεσμικοί φορείς τη πόλης και του νομού να ενδοιαφερθούν λίγο πιο σοβαρά για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, και όχι να αναλώνονται σε "συσκέψεις" με τους νύν διοικούντες γιατι τα αποτελέσματα όλων αυτών τα είδαμε. (Θύμιο και Γιάννη τα ακούτε ρίξτε και καμιά φωνή -μην πω καντήλι- δεν θα πειράξει). Δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους. Οποιος δεν είναι με την πρόοδο είναι εχθρός μας.
    7. Και σαν τελευταίο. Εκείνη ή επιστημονική κοινότητα του ΤΕΙ τί κάνει; Ειδικά οι υψηλόβαθμοι, αναπληρωτές και καθηγητές. Περιμένει μήπως στις προεδρικές να βρέξει ταξειδάκια, ψιλά απο τον ειδικό λογαριασμό, και άλλα τέτοια καλούδια; Νομίζω το καράβι μπάζει νέρά και βουλιάζει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά δε φταίει ο Νομάρχης η ο Δήμαρχος Μεσολογγίου (το Μόνο πυ κατηγορούνται είναι ότι βλέπουν το έγκλημα να συντελείται και απλώς συσκέφτονται με όλους τους άσχετους αντί να ξηλώσουν και να ξαναστήσουν το μαγαζί από την αρχή) φταίει το μαύρο μας το χάλι της κοινότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου με όλους τους "προσκυνημένους", που έλεγε και ο κολοκοτρώνης, να σαπίζουν το Ιδρυμα.
    Όσοι είναι "κοντά" στο Ιδρυμμα δε φαντάζεστε τι βλέπουν.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φταίνε οι άχρηστοι αρχηγικοί φασίστες πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που δεν έκαναν νόμους για να στέλνουν στον διάβολο καθηγητές προέδρους και αντιπροέδρους που είναι μόνον για να φαίνονται, όπως στο ΤΕΙ Μεσσολογγίου. Μαύρο στα φασιστοειδή ανάξια πολιτικά ανδρείκελα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Κανένας από αυτούς δεν αξίζει. Κοιτάξτε και τις φωτιές καμιά πρόληψη, ενώ έφαγαν 250 δις ευρώ. Όσο για τους ίδιους ΓΑΠ-ΚΚ-Μητσοτάκη, επειδή ήξεραν τι μηδενικά μόρφωσης ήταν, δεν έδωσαν πανελλήνιες αλλά πήγαν στους πατρώνες τους των ΗΠΑ, για γλύψειμο, Μητσοτάκης, καραμανλής Γιωργάκης, ενώ η κότα Γιαννάκου θέλει από τα άλλα ελληνόπουλα να λύνουν ασκήσεις νεφέλης, ή ανθέλληνας (βλέπε Βιβλίο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάλιστα!

    Για να μην χάσουμε τα εισοδήματά μας από τα καφενεία, εστιατόρια, νοίκια, μπιλιάρδα κλπ. (εννοεί ο δήμαρχος) περάστε τους όλους ακόμη κι αν δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τίποτα από όσα θα τους διδαχτούν.

    Έτσι εξηγείται η "ισχυρή Ελλάδα" που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ.

    Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στον κυνικό δημόσιο άρχοντα που δεν είναι μειοψηφία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *