GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΤΕΡΓΑΡΑΚΟ, ΕΛΛΗΝΑ...

. Του Διομήδη Στάθη* stathisd@otenet.gr . Καλοκαίρι 1916, 50.000 στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα. Καλοκαίρι 2007, 56.000 στρέμματα κάηκαν στην...

.
Του Διομήδη Στάθη*
stathisd@otenet.gr
.
Καλοκαίρι 1916, 50.000 στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα. Καλοκαίρι 2007, 56.000 στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα. 91 χρόνια δεν αλλάζει τίποτα. Για όλα φταίνε οι άλλοι, ο αέρας, η ζέστη, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, ο ξένος παράγοντας, η κοινωνία, πάντως όχι εμείς, ούτε κατ’ ελάχιστον. 91 χρόνια κράτος ξεχαρβλωμένο.
Με γκαιμπελικές μεθόδους και τότε και τώρα οι κυβερνώντες κατηγορούν την αντιπολίτευση για όλα. Αντίστοιχα η αντιπολίτευση και τότε και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση για όλα, λες και δεν είχε κυβερνήσει τη χώρα, με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.
Όμως δεν ευθύνονται μόνο αυτοί. Οι άρχοντες της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης κατηγορούν τους άλλους. Οι ίδιοι δεν έχουν καθαρίσει τα δάση, δεν έχουν φτιάξει αντιπυρικές ζώνες, δεν έχουν υδροφόρες με δυνατότητες πυρόσβεσης, δεν έχουν σε κάθε χωριό από ένα μικρό ειδικό πυροσβεστικό που λειτουργεί με τρακτέρ και με πολύ μικρό κόστος κατασκευής, δεν έχουν δημιουργήσει εθελοντικά σώματα δασοπυρόσβεσης, πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, και έχουν και χιλιάδες παράνομες χωματερές.
Αλήθεια καμμιά 30.000 κοπρόσκυλα, χαρτογιακάδες, κουστουμάτες «κατίνες» τηλεπαραθύρων, που έχει το κάθε κόμμα δεν μπορεί να τους στείλει να βοηθήσουν στην πυρόσβεση; Α, ξέχασα αυτοί έχουν μάθει μόνο να διατάζουν. Έχουν μάθει να κατηγορούν τους άλλους ότι κάνουν λάθη. Άλλωστε ξέρουν καλά ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να μην κάνεις λάθη είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, όπως και αυτοί.
Αλλά και εσύ κατεργαράκο Έλληνα πού πας; Να κρυφτείς;
Εσύ δεν ρίχνεις τα σκουπίδια σου παντού ανεξέλεγκτα; Εσύ δε βάζεις τα ζώα σου να βοσκήσουν στα καμμένα καταστρέφοντας τη δυνατότητα της φυσικής αναδάσωσης; Εσύ δεν κόβεις τα δέντρα και δεν καις τα δάση για να χτίσεις τη φτωχική σου βίλα; Εσύ δε διεκδικείς δασικές εκτάσεις ως ιδιοκτησία; Εσύ δεν είσαι που γίνεσαι πυροσβέστης και μετά ζητάς ρουσφέτι για να πας σε γραφείο;
Μην κρύβεσαι κατεργαράκο, Έλληνα, εσύ, που σου είναι εύκολο να κατηγορείς, αλλά σου είναι δύσκολο να καθαρίσεις το κτήμα σου από τα ξερόχορτα και να πας να βοηθήσεις στην πυρόσβεση, εκτός αν καίγεται ιδιοκτησία σου.
Μην κρύβεσαι σε είδα. Ήμουν εκεί όταν δεν άφηνες να κάνουν διαπλάτυνση στον αγροτικό δρόμο για να μην χάσεις ένα μέτρο κτήμα, ήμουν εκεί που δεν αγόραζες πυροσβεστήρα για το σπίτι σου, που έβλεπες να καίει η φωτιά και έλεγες, εγώ τώρα πάω για μπάνιο στη θάλασσα.
Βάλε μυαλό κατεργαράκο όσο είναι καιρός γιατί, οι πρώτοι που θα μας καταδικάσουν δια βοής, σε θάνατο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, θα είναι τα παιδιά μας.
Κατεργαράκο, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, εκείνη που συμμετέχει, που αντιδρά, που αντιστέκεται, που στέκεται όρθια. Σ’ αυτήν ανήκεις, υπάρχει ελπίδα, από σένα, όχι από κόμματα και αποκόμματα.
Εσύ μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου, απλά με συμμετοχή και φιλότιμο, με εσένα ΠΑΡΩΝ, όχι απλό θεατή.
Όπως τότε. Που έσωσες τους ναυαγούς από το ΣΑΜΙΝΑ, στην Πάρο.

*Απλά, πολίτης αυτής της χώρας, όπως όλοι.

23 σχόλια

  1. Αν και καθαρά εμπνευσμένο το κείμενο
    από το πασίγνωστο "Άκου Ανθρωπάκο" του μεγάλου Βίλχελμ Ράιχ,το βρίσκω πολύ σωστό και είμαι σίγουρος πως όλοι θα συμφωνήσουν πως τέτοια κείμενα προτιμούμε να "ανεβαίνουν"
    στο blog και όχι παπαρολογίες
    τύπου Ακρωτηριανάκη,Γρατσία κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TELIKA O ELLHNA EINAI KAI POLY MALAKA:

    XTES ERXOMENOS APO THN KYMH THS ABOIAS KAI STHN MERIOXH LIGO PRIN THN EKSODO STHN E8NIKH GIA THN A8HNA EXEI KAEI TO MEROS EKEI SE MIA ARKETA MEGALH EKTASH.

    LOIPON ENAS ELLHNARAS KAI POLY MALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLAKAS ME ENA AYTOKINHTO SMART XROMA KITRINO PROSPERNONTAS ME MEGALH TAXYTHTA (DEN PROLABA NA PARO TON ARI8MO TOY) PETAEI EKSO APO TO PARA8YRO TSIGARO ANAMENO POY EPESE PANO STO AYTOMINHTO POY ODHGOYSA THN STIGMH POY HTAN SXEDON DIPLA MOY KAI LIGO MPROSTA APO ARISTERA MOY.

    TON AKOLOY8HSA AYKSANONTAS KAI EGO TAXYTHTA ALLA DEN TON PROLABA KAI TELIKA AYTOS PHGENE PROS LAMIA.

    AFOY O KOPANOS EBLEPE OTI H PERIOXH EKEI HTAN KATAMAYRH H8ELE KAI THN KANEI AKOMA POIO MAYTH APO OTI HTAN ??????.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7.01


    Smart είπες;

    Τα άλλα περισσεύουν και είναι αυτονόητα.

    Εσύ τί περιμένεις από άνθρωπο που βγαίνει στην εθνική με τον καναπέ του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλληνα γύφτουλα, τριτοκοσμικέ υπάνθρωπε, σκατόψυχε, κουλτουριάρη, αποχαυνωμένε, ηλήθιε, έχεις έναν από τους χαμηλότερους δείκτες iq στην Ε.Ε., σκουπίδι, βρωμιάρη, έχεις κολήσει στις θερμοπύλες και στον μαραθώνα, το μόνο που έχεις να παρουσιάσεις είναι η ιστορία σου, πανηγυρίζεις για τον κώλο της παπαρίζου και την εθνική μπάσκετ και ποδοσφαίρου, σου κλέβουν τη μακεδονία, την θράκη, την κρήτη, τα νησιά και τους λες και ευχαριστώ. Για όλα φταίνε οι άλλοι, εσύ ποτέ δεν φταις. Για την κατάστασή σου φταίνε οι πολιτικοί, οι εβραίοι, οι φασίστες και οι κουμμουνιστές. Περιμένεις να σε σώσει ο Πούτιν και η ομάδα Ε. Ζεις σε ελεϊνές απάνθρωπες μεγαλουπόλεις σαν ζώο, το παίζεις αριστερός αλλά έχεις καπιταλιστικές αδυναμίες, τρέχεις να διασκεδάσεις σαν σκατό στιβαγμένο σε κλαμπ της κακιάς ώρας, ψωφάς για lifestyle, το παίζεις μούρη, αν και ποτέ δεν έχεις δει πόσο σκατά είναι η μούρη σου στον καθρέπτη. Απόκτησες ευαισθησίες για τα ζώα και έχασες τις ευαισθησίες σου για τους ανθρώπους. Έλληνα σκουπίδι, τρέχεις σε εξόδους στη φύση αφήνοντας πάντα την υπογραφή σου βρωμίζοντας με σκουπίδια τα δάση τις παραλίες. Κάνεις αυστηρή στους άλλους μα ποτέ στον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10.36

    Καλά τα γράφεις, εύγε.
    Επίσης βλέπω γράφεις πολύ καλά Ελληνικά για... ξένος υπήκοος!

    :-)

    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10.56

    Έλληνας υπήκοος είμαι με ελληνική εθνικότητα. Η κατάσταση σε αυτή τη χώρα δεν παλεύεται άλλο και πολλές φορές σκέφτομαι για να αναχωρίσω. Από ότι έχω διαπιστώσει, αυτοί που αγαπάνε τη χώρα τους και την πονάνε πιο πολύ για την σημερινή της κατάσταση βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι κάτοικοι του εσωτερικού βρίσκονται στην κοσμάρα τους. Όσοι είχαν φύγει κάποτε μετανάστες και επιστρέφουν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να πιστέψουν πως κατάντησε έτσι η χώρα τους.
    Για μένα κάθε μέρα που περνάει, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον πόνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πιο κουφο το ακουσαμε σε δελτιο ειδησεων απο συνδικαλιστη(πασοκο)της Πυροσβεστικη:Αν ερθουν τα ρωσσικα αεροπλανα πως θα καταλαβαινουμε τους ρωσσους πιλοτους αφου εμεις δεν ξερουμε ΡΩΣΣΙΚΑ??????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πράγματι υπεύθυνοι είναι όσοι διαχειρίζονται εξουσία - κυρίως οι τοπικοί άρχοντες και όλοι οι πολίτες που συμμετέχουμε στην διαχείριση των δημοσίων αγαθών και αρκετοί από εμάς τα κακοποιούν. Τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος είναι όλα σημαντικά, με προσθετική επιβάρυνση, από την απόθεση σκουπιδιών, την αδιαφορία προβλέψεως και λήψεως μέτρων αποτροπής έως την καταπάτηση και την ρύπανση.
    Η σημασία του "μικρού" παραπτώματος και η προβολή της αξίας που έχει η συμβολή κάθε πολίτη στην κακή διαχείριση των δημοσίων αγαθών πρέπει να τονίζεται.
    Η μετάθεση ευθυνών στο απρόσωπο κράτος έχει μετατρέψει τους πολίτες σε ανεύθυνους διαφθορείς. Η μικρή, συχνή παραβίαση οδηγεί στην μεγάλη παραβίαση και στην ανοχή της. Η ανοχή στην ρίψη σκουπιδιών από το αυτοκίνητο, δικαιολογεί το ιδιωτικό συμφέρον της αυθαίρετης χωματερής, της παράνομης δομήσεως.
    Η ιδιωτική ευθύνη είναι μεγαλύτερη από την ευθύνη των διαχειριστών της εξουσίας, γιατί η έλλειψή της αυτή, τους δίνει το άλλοθι και την ευκαιρία να παραβατούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, με αίσθημα συνενοχής.
    Απορεί ο πολιτικός αναλυτής γιά την ανοχή που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στους δημοτικούς εξουσιαστές να κάνουν τις μεγαλύτερες αυθαιρεσίες (σε απόλυτο και σε σχετικό μέγεθος). Ενώ είναι εύκολο ο πολίτης (σε μεσαίες και μικρές πόλεις, δήμους, κοινότητες) να ελέγξει, να παρέμβει, να "μαυρίσει", να διαπομπεύσει τους δημοτικούς άρχοντες, παρ' όλα αυτά ανέχεται τις μεγαλύτερες αυθαιρεσίες επί των δημοσίων αγαθών, επειδή δεν καταλαβαίνει την αξία της προστασίας τους και κυρίως γιατί οι δημοτικοί άρχοντες είναι κατ' εικόνα και ομοίωση των προσωπικών, ιδιωτικών αυθαιρεσιών (που γίνονται ή που επιδιώκονται).
    Γ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oι αμόρφωτοι γενικά.

    Οι αλλοδαποί.

    Οι μισέλληνες.

    Οι ακόμα υπερβολικά νέοι, επιφανειακοί και ανώριμοι.

    Οι άπληστοι.

    Αυτοί είναι η συμφορά για την Ελλάδα.
    ------

    Τέτοια κείμενα, απαξιωτικά για τους Έλληνες, γράφονται από ανθρώπους - βούρλα.
    Από ανθρώπους ανίδεους για τις κοινωνίες τών Ανθρώπων.
    Ανίδεους για το τι σημαίνει Έλληνας.
    Ανίδεους για το πόσο ισχυρή είναι η Απληστία, που προέρχεται από την Αμορφωσιά.

    Το να κατέχει κάποιος ελληνική αστυνομική ταυτότητα, είναι τελείως άσχετο με την Ελληνική Εθνικότητα.

    Σαρανταπέντε ξένες εθνικότητες κατέχουν αυτή τη στιγμή ελληνικές ταυτότητες. Μόνο οι τσιγγάνοι δεν το κρύβουν. Οι άλλοι παίζουν κρυφτούλι. Το γεγονός ότι οι Έλληνες τους ανέχονται, τους κάνει να νομίζουν ότι οι Έλληνες τρων κουτόχορτο.
    Απο σαρανταπέντε χιλιόμετρα ξεχωρίζουν οι αλλοδαποί. Όσο για την άλλη, επίσης μεγάλη, ομοταξία αμόρφωτων, είναι κάτι που θα ταλανίζει αιωνίως τις κοινωνίες, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο και βαθμό.

    Είναι αυτοί στων οποίων το λίγο μυαλό στηρίζονται οι πολιτικάντηδες. Που επιτρέπουν σε μετριότητες σαν και τους ίδιους να αναρριχώνται ψηλότερα από όσο είναι κατάλληλοι. Η συγγένεια των πολιτικάντηδων και λοιπών "προέδρων" με την ομοταξία των αμόρφωτων είναι εμφανέστατη. Γι' αυτό και συγχρωτίζονται με τέτοια άνεση.

    Ο συγχρωτισμός δεν είναι απόλυτη ένδειξη συνταύτισης. Αυτό, επειδή η δύναμη κοινωνικότητας μεταξύ των ανθρώπων τείνει να υπερσκελίζει* τις μορφωτικές διαφορές. Κάπου εκεί προκύπτει και η Ανοχή.

    Όπου ακούμε μερικούς να ξεφωνίζουν εναντίον των Ελλήνων, ονομάζοντάς τους μάλιστα "ελληνάρες", δεν μπορεί να είναι παρά αλλοδαπά κοπρόσκυλα, ή ίσως και αμόρφωτοι Έλληνες παρασυρμένοι είτε από αλλοδαπούς είτε από χριστιανόγυφτους που κι αυτοί τρέφουν ένα είδος μισελληνισμου με κάποια σχετική απόκλιση από τον ανθελληνισμό των Αμόρφωτων Αλλοδαπών.

    Ένας αλλοδαπός ΔΕΝ αισθάνεται πάντοτε εχθρότητα για τους Έλληνες.
    Μπορεί κάλλιστα να είναι απλώς αδιάφορος ή ουδέτερος.
    Μπορεί, επίσης συχνά, να είναι ένας γνήσιος φιλλέληνας.
    Αυτό εξαρτάται τόσο από την μόρφωσή του όσο και από την αγωγή του.

    Στο Εξωτερικό, υπάρχουν Έλληνες από τη μιά πλευρά, και κάτοχοι ελληνικών εγγράφων - αστυνομικών ταυτοτήτων, από την άλλη.
    ΌΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    * ή, να υποσκελίζει. ή, να απαλύνει τις διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O κομματισμός έδρασε καταλυτικά στη απορύθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία το 2004 καθ' ομολογία του τότε αρμοδίου υπουργού κ. Βουλγαράκη εκρίθη ότι είναι ένα σώμα τόσο υψηλής ετοιμότητας -χρησιμοποιώ λόγια του κ. Βουλγαράκη- ώστε, όπως προσετέθη, να θεωρείται ευρωπαϊκό και διεθνές υπόδειγμα.
    Και αυτή η Υπηρεσία του 2004 που με φροντίδα, με ενίσχυση σε μέσα, σε προσωπικό, σε αξιοκρατία από το 1998 έως το 2004 έγινε αυτό το υπόδειγμα, μέσα σε αυτά τα 3,5 χρόνια αποδιαρθρώθηκε, έγινε χώρος αναξιοκρατίας, χώρος κομματισμού, χώρος επιχειρησιακής παράλυσης.
    Επομένως η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να αποδώσει παρά μόνο επιχειρησιακές ευθύνες στους αρχηγούς των Σωμάτων. Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε πισινούς μου πάλι τα ίδια..πάλι τα ίδια καλά..ας πάμε λάσκα..για Πρώτη φόρα΄..

    τι κανει το καμαροτάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόνο ο καρκίνος θα μας σώσει από δαύτους. ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καρκίνο σε όλους. Ζήτω ο καρκίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. THE WEEKEND OF BETRAYAL
    (Το Σαβ/ριακο της προδοσιας)

    Δεν ξερω αν ηταν δακτυλος του Ρουσ-
    σοπουλου η αν η διαπλοκη αλλαξε
    γραμμη.Το γεγονος ειναι οτι και
    εμεις οι υπηκοοι μαθαμε απο τα κα-
    ναλια των εργολαβων, επιτελους, οτι
    εκτος απο το κακο που μας εχει βρει
    εδω, πυρκαγιες αγριες με ανθρωπινα
    θυματα και εκαντοταδες χιλιαδες
    στρεμματα καμενα, μαινονται και
    στην Ιταλια,τη Σερβια,τη ΦΥΡΟΜ,
    τη Βουλγαρια,κλπ.
    Το 2005 και το 2006, που κατα-
    στροφικες πυρκαιες κατεκαψαν
    Ισπανια, Πορτογαλια, καθε μερα
    ειχαμε τηλεοπτικα πενταλεπτα, εκει-
    νες τις χρονιες ομως δεν ειχαμε
    τετοιο κακο εδω,οποτε δεν χρειαζο-
    τανε να περασουμε τη γραμμη οτι
    εδω καιγομαστε εξ αιτιας του
    σημειωματος της Παπακωστα και γιατι
    ο Φουρλας δεν πινει καφε μαζι με
    τον Κοη.(Λαε προδομενε για ποσο
    ΜΑΛΑΚΑ σε παιρνανε!!!).
    Εν πασει περιπτωσει η διαπλοκη
    πουλησε τη "μεγαλη δημοκρατικη
    παραταξη" και τον ΓΑΠ μαζι, αλλαξε
    γραμμη και δειχνει που και που τι
    παιζει στη γειτονια.
    Εδω στο blog, κατι πραγματικοι δη-
    μοκρατες, νοσταλγοι του διεφθαρμε-
    νου χθες, σιγουρα τα εχουν βαψει
    μαυρα.
    Αυτη ομως που πραγματικα σκιζει τα
    στηθια της, ειναι η μαιμου CAPTAIN,
    η πλαστογραφος, με τις γοβες
    στιλετο.




    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. α)Συμφωνω απολυτα με την αναρτηση
    β)Σχετ 11.26μμ ενα τετοιος κατεργα-
    ρακος Ελληνας, ειναι και αυτος
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο συνδικαλιστης του ΠΣ,
    που ειπε Ο ΜΑΛΑΚΑΣ εαν ερθουν οι
    Ρωσοι πως θα τους καταλαβαινουμε?
    Αυτος εχει αλλα δυο κουσουρια,
    ειναι δημοσιος υπαλληλος και ει-
    ναι και Πασοκος, σκετη λεπρα δη-
    λαδη.
    γ) ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
    ολα τα αλλα ειναι πολυ υποπτα,
    ολα τα αλλα ειναι η επιχειρηματο-
    λογια των κουκουλοφορων της
    κατοχης.


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95.000 στρεμ. με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πυρκαγιά σε ιματιοθήκη Νοσοκομείου των Ιωαννίνων.

    …Στα Γιάννενα
    καίνε ΒΡΑΚΙΑ Μαρία,
    Πενταγιώτισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kάποτε στη Σκοτίνα είχε πέσει ένα ουκρανικό αεροσκάφος. Μία από τις αιτίες ήταν, όπως ελέχθη, και η κακή συννενόηση με τον Πύργο Ελέγχου.

    Τόσο εξωπραγματική δεν ήταν λοιπόν η απορία για το γλωσσικό εμπόδιο με Ρόσσους πιλότους.

    Από την άλλη, θα περίμενε κανείς ότι ένας πασόκος θα ήταν υπέρμαχος μιας συνεργασίας με ... συνσοσιαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οκτώ... πυρκαγιές κατακαίνε την κυβέρνηση, δημιουργώντας στρατηγικά προβλήματα αξιοπιστίας της και θέτοντας εν αμφιβόλω (ή επισπεύδοντας μπροστά στα αδιέξοδα;) τον σχεδιασμό για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο
    1. Μακριά απο τα δύσκολα
    Φόβος του πολιτικού κόστους
    Το «μοντέλο διακυβέρνησης» που έχει επιλέξει ο κ. Καραμανλής, να μην εμπλέκεται προσωπικά στα δύσκολα θέματα που μπορεί να του επιφέρουν πολιτικό κόστος, φαίνεται να υιοθετούν ήδη και οι υπουργοί του. Στο θέμα των πυρκαγιών, για παράδειγμα, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, που είχε αναλάβει σε... ουδέτερο χρόνο (Μάρτιο με Μάιο) τον συντονισμό της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές, δηλώνοντας σε πανηγυρικές συνεντεύξεις με τον κ. Φούρλα ότι το κράτος είναι για πρώτη φορά έτοιμο τόσο γρήγορα και τόσο ολοκληρωμένα ώστε να δώσει τη μάχη της πυρόσβεσης, όλο αυτό το διάστημα έχει... εξαφανιστεί. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος σαν να μην υπάρχει πουθενά. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επίσης, αποφεύγει επικοινωνιακά να εμπλακεί με την υπόθεση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει ούτε μια περιοδεία στα καμένα, ενώ την ημέρα που η χώρα είχε κυκλωθεί από τις πυρκαγιές με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τρεις νεκροί, ο κ. Καραμανλής προτίμησε να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης για τον αρχαίο γλύπτη Πραξιτέλη, έκθεση που διοργάνωνε το υπουργείο Πολιτισμού.
    2. Κόης vs Φούρλα
    Ελλειψη συντονισμού
    Η... αρχή της μη εμπλοκής όπου μπορεί να υπάρξει για τον αρμόδιο πολιτικό κόστος, ήταν και ένας από τους λόγους που υπήρξε παντελής έλλειψη συντονισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως στον... μήνα της φωτιάς, που κατέκαψε τη χώρα, η Κυβερνητική Επιτροπή δεν συνεδρίασε παρά δύο (!) μόνο φορές, ενώ δεν υπήρξε ούτε καν μια συνεδρίαση Διυπουργικού Συντονιστικού Οργάνου. Και το κυριότερο, μέσα σε ένα μήνα δεν έγινε καν κατορθωτό να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα του συντονισμού μεταξύ Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικής, μεταξύ δηλαδή των δύο ανθρώπων που συντόνιζαν τις δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα, του κ. Φούρλα και του κ. Κόη. Για να καταλάβουμε καλύτερα τη σημασία του θέματος, το να μην... μιλιούνται (!) ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, είναι σαν να γίνεται πόλεμος και να μην μπορούν να συντονιστούν (και να μη μιλιούνται μεταξύ τους) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός Στρατού! Και η κυβέρνηση να εμφανίζεται αδιάφορη να επιλύσει το πρόβλημα! Ποιος, όμως, πόλεμος μπορεί να κερδηθεί κατ αυτόν τον τρόπο;
    3. Εγκαίνια και μέτωπα
    Ελλειψη αντανακλαστικών
    Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά με το περιβάλλον (βλέπε προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 24 ή τροπολογία στη Βουλή για τα αυθαίρετα), αλλά και υπό τον φόβο να μην εμπλακούν ο πρωθυπουργός ή οι κορυφαίοι υπουργοί για το πολιτικό κόστος, επιδείχθηκε έλλειψη αντανακλαστικών και υποβαθμίστηκε το θέμα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρμόδιος για την Πυροσβεστική, υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, όταν η φωτιά έφτανε στην Πάρνηθα, βρισκόταν στην... Αμφισσα, προκειμένου να τιμηθεί για τον ενδιαφέρον του για την... Αγροφυλακή (!), ενώ την ώρα που η φωτιά κατέκαιε την Κορινθία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας μιλούσε σε κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ! Κορυφαίο παράδειγμα, βεβαίως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τα εγκαίνια της έκθεσης του Πραξιτέλη, αλλά και με την προσπάθεια δημιουργίας ενός «διεθνούς προφίλ» ενόψει των εκλογών - αντί να πρωτοστατεί στον συντονισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
    4. Θυμήθηκε τον Πούτιν
    Μη αναζήτηση διεθνούς βοήθειας
    Η κυβέρνηση απέφυγε ουσιαστικά να ζητήσει βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και για την αντιμετώπιση των ζημιών, από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ χρειάστηκε ένας μήνας (και μετά από παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ώστε ο πρωθυπουργός να ζητήσει βοήθεια από την Ε.Ε. Γεγονός, μάλιστα, που εμφανίστηκε από τον φιλικό Τύπο και ορισμένα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ως... μείζονα παρέμβαση - άλλωστε, ίσως και γι αυτό να έγινε!
    5. Απομόνωση
    Αρνηση συνεννόησης
    Ο πρωθυπουργός με την άρνησή του να δεχθεί την πρόταση των κ. Παπανδρέου και Αλαβάνου για σύσκεψη των αρχηγών, ώστε να υπάρξει συνεργασία στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, εμφανίζεται απομονωμένος στο πολιτικό σκηνικό. Αλγεινή δε ήταν η εντύπωση, στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας (που ωστόσο έχει κλειστό το πρες ρουμ) ή ο υπουργός Εσωτερικών (που κατά τα λοιπά κρύβεται) να επιτίθεται με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή ζήτησε... συνεννόηση των αρχηγών!
    6. Το καμένο χαρτί
    «Δίνουν» Πολύδωρα
    Οι πυρκαγιές, πάντως, δημιουργούν και εσωκομματικές εντάσεις στην κυβέρνηση, αφού τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και πολλοί υπουργοί «δίνουν» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Οπως όλα δείχνουν, θεωρούν τον κ. Πολύδωρα «καμένο χαρτί» και εκμεταλλευόμενοι τόσο τα λάθη του όσο και την «παλικαριά του» (να επισκέπτεται τα καμένα όταν οι άλλοι κρύβονται) ενώ ακολουθούν το «μοντέλο» των ομολόγων, όπου θυσιάστηκε ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης ώστε να διασωθεί το οικονομικό επιτελείο! Ούτως ή άλλως, πάντως, η υπόθεση θα ανάψει εσωκομματικές φωτιές στην κυβέρνηση, ιδίως στην περίπτωση που δεν έχουμε πρόωρες το Σεπτέμβριο!
    7. Απομακρύνονται
    Ερωτήματα για τις πρόωρες
    Πριν κατακάτσουν οι φλόγες, είναι δύσκολο να πει κανείς αν ο -σίγουρος- σχεδιασμός του πρωθυπουργού για πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο θα ενισχυθεί ή θα επισπευσθεί. Αλλωστε κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γνωρίζει -με την αναποτελεσματικότητα κυβέρνησης και κομματικού μηχανισμού- αν οι πυρκαγιές θα αντιμετωπιστούν ή αν θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο!
    8. Τα «μπιλιετάκια»
    Κομματικοποίηση της Πυροσβεστικής
    Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα «μπιλιετάκια» υφυπουργών και βουλευτών προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να προαχθούν «ημέτεροι» σε θέσεις-κλειδιά πείθει και τον πλέον κακόπιστο για την πλήρη κομματικοποίηση της Πυροσβεστικής. Σε δύο χρόνια 26 αποστρατείες ανώτερων αξιωματικών (όχι μόνο γιατί δεν πρόσκειντο στη ΝΔ, αλλά και γιατί αν και «γαλάζιοι» ήταν... «φουρλικοί») αποδυνάμωσαν πλήρως το Σώμα, δημιουργώντας απίστευτες και τραγελαφικές καταστάσεις! Είναι χαρακτηριστικό πως τοποθετήθηκαν περιφερειάρχες ακόμα και άνθρωποι που έως τώρα είχαν υπηρετήσει μόνο σε διοικητικές θέσεις - που δεν γνώριζαν, δηλαδή, τι θα πει... κατάσβεση της φωτιάς!

    Τζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aug 1 1999

    Στρατιωτικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι:

    O κομματισμός έδρασε καταλυτικά στη απορύθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία το 1998 καθ' ομολογία του τότε αρμοδίου υπουργού εκρίθη ότι είναι ένα σώμα υψηλής ετοιμότητας -χρησιμοποιώ λόγια του κ. Υπουργού του ΠΑΣΟΚ- ώστε, στο μέλλον με την συμβολή της ΝΔ, να μπορέσει κάποτε να θεωρείται ευρωπαϊκό και διεθνές υπόδειγμα.

    Αυτή η Υπηρεσία του 2004 που με φροντίδα στοργή και ΠΟΡΔΕΡΜ, με ενίσχυση σε μέσα (πολύ μέσον μιλάμε) και προσωπικό με αξιοκρατία τύπου ΠΑΣΟΚ, από το 1998 έως σήμερα έγινε υπόδειγμα προς αποφυγή (βλέπε Πεντέλη), μέσα σε αυτά τα χρόνια χάρη σε εμάς αποδιαρθρώθηκε, έγινε χώρος αναξιοκρατίας, χώρος κομματισμού, χώρος επιχειρησιακής παράλυσης, γενικά ένα κολοχανείο σύμφωνα με το όραμά μας και κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης μας, την κυβέρνησης του γλυκού νερού, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Επομένως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνον την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και ολόκληρο το σύστημα ΠΑΣΟΚ αφού με τόση κομματικοποίηση παντού επήλθε τελικά η μπουρδελοποίηση του κράτους. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να αποδώσει παρά μόνο επιχειρησιακές ευθύνες στους αρχηγούς των Σωμάτων, οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, στους μαλάκες (εσάς) που μας ψηφίζουν και στα κορόιδα που μας χρηματοδοτούν ακόμα για να γράφουμε μαλακίες σαν και τούτη.

    ‘’PASOK πίσιnous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ 5.08, θα μπορούσατε να μας πείτε ποιές είναι αυτές οι 45 εθνικότητες με την Ελληνική ταυτότητα;

    Θα μπορούσατε επίσης να μας πείτε πως προσδιορίζεται ή πως ορίζεται ο Ελλην;

    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    Ο κομματικος μηχανισμος του ΠΑΣΟΚ
    στην πρωτη γραμμη εναντια στις
    φωτιες!!!! Αλλο και τουτο παλι !!!
    Αυτοι που εχουν εναποθεσει ολες τις
    ελπιδες τους στα αποκαιδια θα πανε
    να σβηνουν τις φωτιες !!!
    Ρε συντροφοι αμα σταματησουν οι
    φωτιες τι θα λεμε μετα?
    Θα μπορουμε να λεμε οτι οι φωτιες
    φετος ειναι αποκλειστικο φαινομε-
    νο της Ελλαδας του Κωστακη?
    Ρε συντροφοι ξαχασατε οτι κουβαλα-
    με καταμαυρο ρεκορ, 1.500.000
    στρεμματα το 2000?
    Ρε συντροφοι ξεχασατε οτι οι πιο
    πολλες βιλες στα καμμενα της
    Πεντελης ειναι καταπρασινες, ειναι
    καταδικες μας, κτισμενες τοτε
    που αρχισανε τα Deals των Ολυμπια-
    κων εργων?
    Αφου ξερετε οτι στον ανοικτο δια-
    λογο δεν φτουραει ο δικος μας ?
    Βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει λιγο
    Ειναι πολυ ευκολο να τραβηξει ο
    Μπουλης, στη δευτερολογια, καμμια
    δορυφορικη φωτογραφια της Πεντελης
    με ονοματα και διευθυνσεις, και
    εκει που παμε για μαλλι να βγουμε
    κουρεμενοι.
    Εαν δεν μπορειτε να βοηθησετε,του-
    λάχιστον αφηστε να καουν πανω απο
    2.000.000 στρεμματα, μπας και
    δουμε ασπρη μερα.
    Εκτος, λεω εκτος, αν ο διαλος με το
    αγγελικο προσωπο, ο ΓΑΠ,(ετσι δε
    λεει ο ιδιος οτι λεγανε οι Τουρκοι
    για αυτον?) εχει συλλαβει σατανικο
    σχεδιο, και θελει να στειλει μη-
    νυμα στους εμπρηστες οτι το ΠΑΣΟΚ
    αποκεντρωνει σε Νομαρχιακο επιπε-
    δο τη πολιτικη τους καλυψη και τη
    νομικη τους στηριξη.
    Υπαρχει το προηγουμενο με τον
    Τζωρτζατο και αλλα συντροφια της 17Ν.


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗ ΡΙΖΑ

    Ο Γιωργαρος ο Θαυματοποιος, γνωστος
    και ως ο νονος του ΚΑΝΑΚΑΡΗ, εκανε
    παλι το θαυμα του!!!

    Σου λεει εχουμε φοροδιαφυγη του
    κερατα, υπαρχουν πολλοι συμπατριω-
    τες μας που δεκα πουλανε ενα κοβουν
    Υπαρχουν ομως και πολλοι συμπατριω-
    τες κυριως μισθωτοι που θελουν
    δεν θελουν πληρωνουν φορους κανο-
    νικα πριν καν παρουν το μηνιατικο
    τους, κατ ευθειαν απο το Pay roll.
    Αρα δινουμε ισχυρο κινητρο, τους
    κανουμε σημαντικη εκπτωση 40% επι
    του ποσου, μαξιμουμ 8000 ευρω συ-
    νολικη εκπτωση, καιτους λεμε παρτε αποδειξεις, ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, και
    ελατε να σας κανουμε εκπτωση.
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ 01/08/07, δηλαδη
    μεθαυριο ζηταμε αποδειξεις.
    ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΖΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
    (Ως γνωστον η μαιμου CAPTAIN, η μο-
    νιμως κυκλοφορουσα πανω σε γοβες στιλετο, θα βγει παλι να πει τις
    μαλακιουλες της, πλαστογραφοντας
    την υπογραφουλα της,NO PROBLEM)


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ολο αερολογίες και μπούρδες εκτός θέματος είσαι αξιολύπητον λυπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *