GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκανε αγωγή ο ...Λεωνίδας Πολύδωρας

(εξάδελφος του υπουργού) σε βάρος πολιτικού πρόσφυγα ο οποίος τον είχε επικρίνει για "ρατσιστική συμπεριφορά"! . Στις 28 Φεβρουαρ...


(εξάδελφος του υπουργού) σε βάρος πολιτικού πρόσφυγα ο οποίος τον είχε επικρίνει για "ρατσιστική συμπεριφορά"!
.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2007, στο Ρέθυμνο, συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, ημερίδα με θέμα: "Μετανάστευση και ρατσισμός στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία". Προσκεκλημένοι, εκτός όλης της τοπικής κοινωνίας και των αλλοδαπών κατοίκων της πόλης, ήταν καθηγητές Πανεπιστημίου, επιστήμονες, ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.
Προσκεκλημένος και ο διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας,ο υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας,που έχει έναν ακόμα τίτλο: πρώτος εξάδελφος του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο "Ακαδημιάρχης"να σημειωθεί ότι ούτε συντονιστής ήταν ούτε μέλος του προεδρείου της ημερίδας (έχει σημασία αυτό). Στις ημερίδες,το προεδρείο και ο συντονιστής καθορίζουν τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης.
Μετά τις εισηγήσεις επιστημόνων,πολλές εκ των οποίων ενδιαφέρουσες αλλά μακροσκελείς, δόθηκε ο λόγος στο κοινό. Τρείς ακροατές μίλησαν, τοποθετήθηκαν, πρότειναν, έθεσαν ερωτήσεις. Κανείς δεν τους διέκοψε... Ο τέταρτος που ζήτησε τον λόγο, ήταν ένας καταξιωμένος επιστήμονας,γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Καταξιωμένος στο Ρέθυμνο, εκτός από την προσφορά του ως γιατρός είναι ενεργός πολίτης και γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες τόσο, ώστε να μην υπάρχει Ρεθυμνιώτης που δεν τον εκτιμά. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Χάγκ Άλι. Πολιτικός πρόσφυγας από το Σουδάν στην Ελλάδα από το 1973, και χρώματος μελαμψού.
Στο 2ο λεπτό της αναφοράς του για το θέμα της ημερίδας, ο Λεωνίδας Πολύδωρας χωρίς καμιά αρμοδιότητα, του αφαίρεσε ουσιαστικά τον λόγο, λέγοντας του"αφού δεν έχεις ερωτήσεις μην συνεχίζεις". Πικραμένος αλλά ευγενικός όπως είναι ο Άλι, είπε στον "Ακαδημιάρχη" ότι δεν έχει ερωτήσεις όντως, θέλει όμως να κάνει κάποιες προτάσεις. "Σε μια άλλη ημερίδα" του απάντησε ο Πολύδωρας αλλά παρενέβη ένα μέλος του προεδρείου, ανώτερος αξιωματικός, και προέτρεψε τον γιατρό να συνεχίσει. Για δεύτερη φορά ο "Ακαδημιάρχης", τον διέκοψε, λέγοντας του ότι έχει περάσει ο χρόνος. (επαναλαμβάνω στις ημερίδες καθορίζουν τον τρόπο συζήτησης το προεδρείο και ο συντονιστής).
Τότε ο Άλι, είπε στον κ.Πολύδωρα "λυπάμαι διότι αυτήν την στιγμή επιδεικνύετε ρατσιστική συμπεριφορά σε μια αντιρατσιστική εκδήλωση". (Δικαιολογημένα θεώρησε ότι ο πολύς κ. Πολύδωρας, ενοχλήθηκε από το χρώμα του).
Η αίθουσα πάγωσε με αυτή την σκηνή των δύο ανδρών, ουδείς άλλος θέλησε να μιλήσει, η ημερίδα έκλεισε με την διανομή από πλευράς Λεωνίδα Πολύδωρα του βιβλίου του εξαδέρφου του, υπουργού...
Την επόμενη μέρα ο τοπικός Tύπος έκανε εκτενή αναφορά στα καμώματα του Λεωνίδα Πολύδωρα,και τις επόμενες μέρες μεγάλης κυκλοφορίας αθηναϊκές εφημερίδες αφιέρωσαν ολοσέλιδα τους στο θέμα (ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).
Πριν λίγες μέρες,ο γιατρός Άλι Χάγκ, έλαβε ένα σπουδαίο δώρο από τον Πολύδωρα. Αγωγή με την οποία του ζητά αποζημίωση 350.000 ευρώ (τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ), διότι έθιξε, όπως ισχυρίζεται, την τιμή και την υπόληψη του, καθώς το θέμα πήρε διαστάσεις και ο κόσμος έμεινε με την αντίληψη ότι είναι ρατσιστής.
Nα σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, ζήτησαν συγγνώμη από τον Άλι για την συμπεριφορά του Ακαδημιάρχη απέναντι του.
Π.Τ.

10 σχόλια

  1. Ο ποιος ?
    Ααααα σιγα τα λαχανα μωρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ανησυχεί, δεν απουσιάζω.

    Για κάτι τέτοιους υπάρχω.
    Παρών στις επάλξεις και τις επιταγές του καθήκοντος, θα κάνω το παν για να τον ικανοποιήσω με όλο το μήκος που διαθέτω σε όλο το πλάτος που κατάντησε.

    ο Αράπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον γιατρό τον ξέρει όλο το ρέθυμνο εδώ και έχει να λέει για το αξιόλογο ύφος και ήθος του ανθρώπου, εν αντιθέσει με τον "εξάδελφο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Πόλυντορ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ...

    Νεποτισμός,
    νεποτισμός,
    ναι ποτισμός,
    με ποτισμό,
    και ποτιστήρια ντενεκέδες...

    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με παραιτήσεις υπουργών, ανάληψη πολιτικών ευθυνών από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και με ατάκες του στυλ «η κυβέρνηση εάν ξέρει τους εμπρηστές θα πρέπει να τους συλλάβει, διαφορετικά τους καλύπτει» αντιμετώπιζαν ως αντιπολίτευση ο κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία τις μεγάλες πυρκαγιές που έγιναν τόσο στην Αττική το 1998, όσο και αργότερα.
    Γεγονός που δείχνει τόσο την αναξιοπιστία του κ. Καραμανλή (που δεν θέλει την κριτική, αλλά ούτε τη... συναίνεση!), όσο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στο πολιτικό σύστημα, αφού οι πολίτες διαρκώς διαψεύδονται στις προσδοκίες τους. Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που είχε εξαπολύσει ο ίδιος ο κ. Καραμανλής από τις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στην Κορινθία τον Ιούλιο του 2001 κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε φτάσει στο έσχατο σημείο αλαζονείας και σε πλήρη απομόνωση από την πραγματικότητα.
    Ο κ. Καραμανλής, αφού έκανε λόγο «για την ανικανότητα, την ανυπαρξία της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και για την αλαζονεία των κυβερνώντων οι οποίοι ανερυθρίαστα λένε «όλα πάνε καλά»», τόνισε:
    «Ο πρωθυπουργός πριν από 48 ώρες, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου είπε ότι όλα πάνε καλά στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι και στο έσχατο σημείο αλαζονείας έχει φτάσει και σε πλήρη απομόνωση από την πραγματικότητα»! Και συνέχιζε: «Η πραγματική κατάσταση σήμερα είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν κυβερνά, μια κυβέρνηση που απουσιάζει. Εναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι όμηρος και εγκλωβισμένος σε κομματικές διαδικασίες». (Πάσα ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση είναι τελείως... συμπτωματική!)
    Ηθελαν αποπομπές
    Την αποπομπή των τότε υπουργών Γεωργίας και Δημόσιας Τάξης ζητούσε η ΝΔ διά του τότε εκπροσώπου της Αρη Σπηλιωτόπουλου, για τις φωτιές που είχαν ανάψει στην Αττική. «Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό αφενός να έχει ο ίδιος την ευθύνη της πυρκαγιάς, αφετέρου δε να αποπέμψει τον υπουργό Γεωργίας και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, που έχουν σύμφωνα με τον νόμο την τυπική ευθύνη. (Φανταστείτε τι θα έλεγε η Νέα Δημοκρατία όταν αυτά που συμβαίνουν επί ημερών της, συνέβαιναν επί προηγούμενων κυβερνήσεων.)
    Ο κ. Εβερτ, μάλιστα, έκανε ένα βήμα παραπέρα και ζητούσε «την παραίτηση της ανίκανης κυβέρνησης, η οποία δηλώνει ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό, αλλά δεν μπορεί να συλλάβει τους εμπρηστές».
    Για το ίδιο θέμα, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου Α. Σπηλιωτόπουλος, που μαζί με τους κ. Στ. Δήμα και Απ. Σταύρου είχε επισκεφθεί την Πεντέλη, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να κατονομάσουν εδώ και τώρα τους εμπρηστές και να τους συλλάβουν. «Διαφορετικά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τους καλύπτουν (!)», υπογράμμιζε! (Σήμερα, άραγε, η κυβέρνηση... καλύπτει τους εμπρηστές;). «Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι ζημιές θα είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε έγκαιρη παρέμβαση», δήλωνε ο κ. Εβερτ. «Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη και αντί οι υπουργοί να συσκέπτονται στο Μαξίμου, να επισκεφθούν απόψε τις περιοχές που καίγονται. Είναι ανάγκη να συγκληθεί αμέσως η Βουλή για να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν». (Τώρα οι υπουργοί δεν συσκέπτονται ούτε στο... Μαξίμου, πλην όμως ο κ. Εβερτ... ξέχασε την κριτική!)
    Στις περιοχές που καίγονται «έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν γίνει έργα υποδομής», δήλωνε ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, ενώ ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης με συνέντευξή του στον «Αδέσμευτο της Κυριακής» (2 Αυγούστου 1998) υποσχόταν πως οι ένοχοι θα... πληρώσουν!
    Ενώ ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποιούσε: «Για τη ΝΔ όποιος ξεκινήσει οικοδομικές δραστηριότητες στις περιοχές που κάηκαν θα θεωρείται εκ των προτέρων ως ύποπτος εμπρησμού και θα αντιμετωπίζεται ως τέτοιος»! (Προφανώς ή δεν ξεκίνησε κανείς από το 1998 οικοδομικές δραστηριότητες στα καμένα ή τα λόγια του κ. Καραμανλή ήταν... λόγια του αέρα!)
    «Μπάχαλο το θέμα του συντονισμού», δήλωνε το 1998 ως δήμαρχος Αθηναίων και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ στον αγώνα είχε... επιστρατευτεί και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, ο οποίος δήλωνε: «Οσοι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους»!


    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    Ο κομματικος μηχανισμος του ΠΑΣΟΚ
    στην πρωτη γραμμη εναντια στις
    φωτιες!!!! Αλλο και τουτο παλι !!!
    Αυτοι που εχουν εναποθεσει ολες τις
    ελπιδες τους στα αποκαιδια θα πανε
    να σβηνουν τις φωτιες !!!
    Ρε συντροφοι αμα σταματησουν οι
    φωτιες τι θα λεμε μετα?
    Θα μπορουμε να λεμε οτι οι φωτιες
    φετος ειναι αποκλειστικο φαινομε-
    νο της Ελλαδας του Κωστακη?
    Ρε συντροφοι ξαχασατε οτι κουβαλα-
    με καταμαυρο ρεκορ, 1.500.000
    στρεμματα το 2000?
    Ρε συντροφοι ξεχασατε οτι οι πιο
    πολλες βιλες στα καμμενα της
    Πεντελης ειναι καταπρασινες, ειναι
    καταδικες μας, κτισμενες τοτε
    που αρχισανε τα Deals των Ολυμπια-
    κων εργων?
    Αφου ξερετε οτι στον ανοικτο δια-
    λογο δεν φτουραει ο δικος μας !
    Βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει λιγο
    Ειναι πολυ ευκολο να τραβηξει ο
    Μπουλης, στη δευτερολογια, καμμια
    δορυφορικη φωτογραφια της Πεντελης
    με ονοματα και διευθυνσεις, και
    εκει που παμε για μαλλι να βγουμε
    κουρεμενοι.
    Εαν δεν μπορειτε να βοηθησετε,του-
    λάχιστον αφηστε να καουν πανω απο
    2.000.000 στρεμματα, μπας και
    δουμε ασπρη μερα.
    Εκτος, λεω εκτος, αν ο διαλος με το
    αγγελικο προσωπο, ο ΓΑΠ,(ετσι δε
    λεει ο ιδιος οτι λεγανε οι Τουρκοι
    για αυτον?) εχει συλλαβει σατανικο
    σχεδιο, και θελει να στειλει μη-
    νυμα στους εμπρηστες οτι το ΠΑΣΟΚ
    αποκεντρωνει σε Νομαρχιακο επιπε-
    δο τη πολιτικη τους καλυψη και τη
    νομικη τους στηριξη.
    Υπαρχει το προηγουμενο με τον
    Τζωρτζατο και αλλα συντροφια της 17Ν.


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γράφω ένα ολόκληρο σεντόνι και σας το πετάω στη μούρη.
    Βάζω και υπογραφή αποκάτω (λες και έχει σημασία ποιός ανεγκέφαλος έκανε το copy-paste), οτι υπογραφή νά'ναι πχ ΠΑΣΟΚ πίσινους.
    Μετά όταν μου πείτε πόσο ηλίθιος είμαι, τότε διαμαρτύρομαι και σας λέω λογοκριτές, μπάτσους, μαλάκες ότι να'ναι...
    Σημασία έχει μόνο να κρύψω τον ανεγκέφαλο φανατισμό μου και την φασιστική μου νοοτροπία πίσω από διαμαρτυρίες.
    ---

    Εσείς τι ψηφίζετε;

    Αυτούς που δεν σέβονται κανέναν και τίποτα, πασοκ-σταρχιδιστές κουταλοφόρους,
    αυτούς που απλώς θέλουν την κουτάλα;


    Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ;

    Η ΕΠΙΛΟΓΗ είναι ΔΙΚΗ σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗ ΡΙΖΑ

    Ο Γιωργαρος ο Θαυματοποιος, γνωστος
    και ως ο νονος του ΚΑΝΑΚΑΡΗ, εκανε
    παλι το θαυμα του!!!

    Σου λεει εχουμε φοροδιαφυγη του
    κερατα, υπαρχουν πολλοι συμπατριω-
    τες μας που δεκα πουλανε ενα κοβουν
    Υπαρχουν ομως και πολλοι συμπατριω-
    τες κυριως μισθωτοι που θελουν
    δεν θελουν πληρωνουν φορους κανο-
    νικα πριν καν παρουν το μηνιατικο
    τους, κατ ευθειαν απο το Pay roll.
    Αρα δινουμε ισχυρο κινητρο, τους
    κανουμε σημαντικη εκπτωση 40% επι
    του ποσου, μαξιμουμ 8000 ευρω συ-
    νολικη εκπτωση, καιτους λεμε παρτε αποδειξεις, ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, και
    ελατε να σας κανουμε εκπτωση.
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ 01/08/07, δηλαδη
    μεθαυριο ζηταμε αποδειξεις.
    ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΖΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
    (Ως γνωστον η μαιμου CAPTAIN, η μο-
    νιμως κυκλοφορουσα πανω σε γοβες στιλετο, θα βγει παλι να πει τις
    μαλακιουλες της, πλαστογραφοντας
    την υπογραφουλα της,NO PROBLEM)


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα τι εύθικτος άνθρωπος αυτός ο κοινωνικά ευαίσθητος Μωχάμετ.Πετάς για ασήμαντο λόγο τέτοια βαριά κατηγορία(ήταν,γιατι τη λέξη την έχουν κάνει καραμέλλα όλοι οι Μωχάμετ και οι επαγγελματίες "δορυφόροι"τους)και μετά ξυνίζουν με την αντίδραση του θύματος.Δηλαδή τι περίμενε ,να μην κάνει τίποτα ο Πολύδωρας?Για σκεφτείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *