GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

35 Ιούλιοι που σημάδεψαν τη νεώτερη ιστορία μας...

. ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΙΟΥΛΙΑΝΕΣ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΕΣ . Ποια κακιά μοίρα της πατρίδας μας, "μαύρισε" τόσο ανεξίτηλα τον Ιούλιο, τον πιο φωτεινό μή...

.
ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΙΟΥΛΙΑΝΕΣ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΕΣ
.
Ποια κακιά μοίρα της πατρίδας μας, "μαύρισε" τόσο ανεξίτηλα τον Ιούλιο, τον πιο φωτεινό μήνα μας;
.
Του Στέφανου Ληναίου
stefan28@otenet.gr
.
Ολοι εμείς που ζήσαμε και νιώσαμε στο πετσί μας όλα τα ιλαροτραγικά γεγονότα της τελευταίας 50ετίας που... κατά σύμπτωση έγιναν όλα τον πιο φωτεινό μήνα της πατρίδας μας, τον Ιούλιο, αναρωτιόμαστε αν τα θυμούνται οι παλιοί κι αν τα ξέρουν οι νεώτεροι. Φοβάμαι πως όχι... Οι περισσότεροι των παλαιών, ηθελημένα ή αθέλητα, τα ξέχασαν και οι νεώτεροι δεν τα έμαθαν, ίσως, ποτέ.
Οι πρώτοι, θύματα - θύτες, συμβιβάστηκαν πια με τη νέα τάξη πραγγμάτων και οι δεύτεροι, προοδευτικοί-συντηρητικοί, σχεδόν απορροφήθηκαν από τον καταναλωτικό αμοραλισμό αυτής της νέας τάξης... Στους συμβιβασμένους παλαιούς δεν έχουμε να πούμε τίποτε. Είναι τόσο "ευτυχισμένοι" με τις δουλειές τους, μέσα στην... εκσυγχρονισμένη διανομή των πακέτων Ντελόρ και Σαντέρ που πλήττουν αφόρητα με όποιον τολμήσει να τους θυμίσει την ιστορία μας.
Μέσα στα λίγα, δυστυχώς, που γράφτηκαν και ειπώθηκαν, αυτές τις μέρες, στην επέτειο των ιλαροτραγικών, ιουλιανών, γεγονότων, ας προσθέσουμε και τις δικές μας μνήμες που ευτυχώς δεν έσβησαν. Για να τα μάθουν οι νέοι. Και να μην κάνουν κι αυτοί τα ίδια λάθη.
Ιούλιος 1963: Σε κάποιους δροσερούς "πρεσβευτικούς" κήπους της πλατείας Μαβίλη, δυό μήνες μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, καταστρώνεται ο μακροχρόνιος σχεδιασμός ανάσχεσης της επερχόμενης άνοιξης των προοδευτικών δυνάμεων της πατρίδας μας.
Ιούλιος 1964: Ο "δημοκρατικός" Πρόεδρος Τζόνσον, αποφασίζει τη μεθόδευση ανατροπής του Γεωργίου Παπανδρέου.
Ιούλιος 1965: Η ανατροπή πραγματοποιείται. Ο πιό άθλιος Ιούλιος της ιστορίας μας. Οι αγοραπωλησίες βουλευτών και η ωμή παρέμβαση των ανακτόρων, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, εξευτελίζουν τον πολιτικό βίο της χώρας και προσβάλλουν βάναυσα τη θέληση του ελληνικού λαού, με κατάληξη την 7χρονη δικτατορία του 1967.
Ο ιλαροτραγικότερος Ιούλιος, του 1974: Η χούντα εκπαραθυρώνει το Μακάριο, οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το γεγονός κυριεύοντας, σχεδόν, τη μισή Κύπρο και οι αμερικάνοι, σαν "αντίδοτο", όπως μας "φόρεσαν" τη δικτατορία το "67...τώρα μας "δώρισαν" τη Δημοκρατία του 74, "παλινορθώνοντας", ερήμην μας και την αιώνια δεξιά..
Ιούλιος 1975: Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει το "στιγμιαίο" και όχι το "διαρκές", αφήνοντας, έτσι, ατιμώρητους τους χουντικούς. Ιούλιος 1977: Πεθαίνει ο Μακάριος.
Ιούλιος 1989: Η πιό "άρρωστη" φάση της πολιτικής μας ζωής. Ο "αχταρμάς" της αριστεροδέξιας συγκυβέρνησης Τζανετάκη που υπονόμευσε και, σχεδόν, διέλυσε τις προοδευτικές δυνάμεις.
Ιούλιος 1990: Οι αμερικάνικες βάσεις για άλλα 9 χρόνια !!!
Ιούλιος 1993: Ξεκινάει το Σκοπιανό βάσανο και συνεχίζονται τα Τουρκικά και Αλβανικά βάσανα, οι...ετήσιες εφιαλτικές Ιουλιανές πυρκαγιές και οι αιώνια ανίκανες κυβερνήσεις να τις προλάβουν...
Κανένας, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να φανταστεί, τον πρώτο Ιούλιο του 1963, πόσοι μαύροι Ιούλιοι θ'ακολουθούσαν. Αλλά και κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι την ευκαιρία για μια ολοκληρωτική αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στις 24 Ιούλίου 1974, θα την αφήναμε να πάει χαμένη για πάντα... Δώσαμε και πάλι τα κλειδιά του μέλλοντός μας στα ίδια "δωσίλογα" χέρια...
Και τώρα τι γίνεται; Τίποτα... Γίναμε πια επαρχία των Βρυξελών!!
Δεν έχουμε την απαίτηση από τους πολιτικούς ηγέτες μας να πουν, προεκλογικά, την αλήθεια στους ψηφοφόρους τους. Το ύψιστο λειτούργημα της Πολιτικής, κατάντησε, δυστυχώς, σκέτο επάγγελμα, σκέτη, έμμισθη, διαχείριση ξένων συμφερόντων..Θα θέλαμε, όμως, έστω και τώρα, να μας πουν ξεκάθαρα: "Πάρτε το χαμπάρι ή τα δίνουμε όλα και κρατάμε τα εσώρουχά μας ή μας τα παίρνουν όλα και μας αφήνουν και ξεβράκωτους..Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ..."εθνικής" επιβίωσης."...
Η μόνη μας ελπίδα, όπως υποστηρίζει ένας από τους λίγους εναπομείναντες μαχόμενους διανοούμενους, ο Εντουαρντ Σαιντ, είναι να... αντέξουν οι νέοι μας ως το 2010. Εκεί, περίπου υπολογίζει ότι θα νεκρωθεί εντελώς η πανίσχυρη Αμερική, ζώντας συνεχώς σε μια κραιπάλη υλικής αφθονίας, πνευματικό υποσιτισμό και ναρκωτική υπερτροφία..
Ως τότε τη λέξη Ιδανικά, θα τη συναντάμε στα λεξικά, σαν "σπάνια μπαχαρικά σε επίσημα γεύματα" και τη λέξη Εντιμότητα σαν "λουμπάγκο που σ' εμποδίζει να περπατήσεις", όπως λέει κι ο ασυμβίβαστος φίλος μας Ντάριο Φο.

29 σχόλια

  1. Συμφωνώ ότι η Αμερική με μαθηματική βεβαιότητα θα καταρρεύσει κάποτε, το μοντέλο των SUV και της κατασπαταλήσεως των πόρων της Γής (25% των οποίων αναλώνονται εκεί), δεν μπορεί να αντέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άλλο ένα, σε μία μακρά σειρά, μονομερών πασοκικών παπαρολογικών αρθρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ.ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καποιος πρεπει να του μαθει ιστορια αυτουνου του μαλακα.
    Την ξερει σε εκδοση λαμπρακισταν.

    ο .."προοδευτικος":

    Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του τον Ιανουάριο 2004 είπε τα παρακάτω - σε ελεύθερη απόδοση - τα οποία ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (γιατί άραγε;):

    Πώς θα λύσω το συνταξιοδοτικό; προτείνω στους συνταξιούχους να κάνουν baby sitting σε οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς!

    Ορίστε έξτρα εισόδημα.


    και αλλος προοδευτικος:

    Η δολοφονία του βουλευτή Ευρυτανίας της Ν.Δ. Παύλου Μπακογιάννη απο την 17Ν, έγινε στις 26/9/1989, 1 (MIA) ημέρα πρίν καταθέσει στο ειδικό δικαστηριο σχετικά με την εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά! Μα τι τυχαία σύμπτωση κι αυτή έ?
    Δέν υπονοώ τίποτα, απλά προβάλω τα ιστορικά δεδομένα της εποχής!

    ►ΠΑΣΟΚ και "δολοφονικά τυχαίες συμπτώσεις 2"

    Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά από την τελευταία του συνέντευξη στην οποία ανέλυε τους λόγους της απόχώρησης του από την Ενωση Κέντρου/Νέες Δυνάμεις. Σε εκείνη την συνέντευξη είχε δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νούμερο 1 πράκτορας των αμερικανών και πως όσο αυτός ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός.
    Το απίστευτο μέγεθος της συνεχούς προσπάθειας παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας απο τους "πράσινους μυθοπλάστες", αποτυπώνεται στο ότι σήμερα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμυθιάζουν τον κόσμο και ειδικότερα τις νέες γενιές, υποστηρίζοντας ότι ο Παναγούλης αποτελεί "ήρωικό στέλεχος του... ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς", δολοφονημένο απο την "δεξιά"! Και διαβάζουμε απο την Βικιπαίδεια:"Στην μεταπολίτευση ο Αλέξανδρος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.), καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο παρομοίζε με φασίστα και έλεγε πως ήταν ο Έλληνας Μουσολίνι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974".

    ==
    Ο συγχωρεμενος Λαμπρακης τι παραπανω ειχει απο αυτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γερο παπατζης κρατησε πεθαμενο τον βασιλια Παυλο καμμια βδομαδα(?) μεχρι να ενηλικιωθει ο διαδοχος Κωνσταντινος.(Η μαλλον να πλαστογραφησουν τα χαρτια της γεννησης του).

    Ο γερο παπατζης ηταν ενας αθλιος δημαγωγος ,λαοπλανος,ενα πουλημενο τομαρι.

    Διοριστηκε πρωθυπουργος απο τον βασιλεα Γεωργιο ,μετα την απελευθερωση γιατι κανεις αλλος δεν ηθελε να γινει.
    Και μαλιστα με παγκοσμια αποκλειστικοτητα.
    Ηταν πρωθυπουργος και συγχρονως υπουργος σε ολα τα υπουργεια της κυβερνησης.
    Εξ ου και "ο βασιλιας διοριζει πρωθυπουργο και το κηπουρο του".

    Ο γερο παπατξης ανοιξε τα ξερονησια,ο γερο παπατζης εξαπατησε τους κομμουνιστες με την συμφωνια της Βαρκιζας και αφου κατεθεσαν τα οπλα αμολησε τους χιτες και τους ξεπαστρεψε .

    Η παραταξη του εξετελεσε τον Μπελογιαννη.

    Το 1963 εξελεγη με ψηφους της ΕΔΑ και με ο,τι αλλο υπηρχε επι σκηνης τοτε.

    Στοχος του ηταν να γινει πρωθυπουργος με οποιοδηποτε κοστος.
    Αυτο και μονο τον ενοιαζε.
    Και μετα να μπρεκροπινει και να βρει και καμμια πουτανα να γαμισει.

    Θελησε εντελως αυθαιρετα και κατα παραβαση του Συνταγματος με το οποιο εξελεγη ,να γινει αρχηγος των ενοπλων δυναμεων ,ειχε ακουσει φαινεται περι Μακιαβελλι:
    Χωρις τον στρατο με το μερος σου εισαι ανισχυρος.
    Τον στρατο και τα ματια σου.Γαμησε τους υπολοιπους.

    Διεταξε τον Γαρουφαλια υπουργο αμυνας τοτε να παραιτηθει και αυτος του ειπε:
    Να πας να γαμηθεις γερο μεθυστακα και εγω δεν παραιτουμαι.

    Και επειδη "ναι και στην δημοκρατια ναι και στην λαοκρατια" και επειδη η Αθηνα ειχε γινει μπουρδελο τοτε ,τους ξεσηκωνε αυτος ο ραδιουργος,ανευθυνος και αχρειος δημαγωγος και λαοπλανος ,ο Μητσοτακης και 6-7 ακομα υπουργοι του,του ειπαν να παει να γαμηθει και παραιτηθηκαν.
    Αυτη ειναι και η λεγομενη αποστασια,οπως λεμε "αποστασια Αρσενη" "αποστασια Τριτση" αποστασια Τσοβολα -δωστα ολα κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιούλιος 1990: Οι αμερικάνικες βάσεις για άλλα 9 χρόνια !!!
    ==
    Ποιες βασεις? Καλα εσυ κοιμασαι!

    Οι βασεις αγαπητε φυγανε το Οκτωβριο του 1981.
    Τις εδιωξε ο Ελληνοπολωνος μινεικο παπανδρεου.
    Βεβαια οχι ολες!.!.! Χα!

    Εμεινει η βαση του Ελληνικου,και που οταν καποτε οι Αμερικανοι αποφασισαν να τις παρουν ,γιατι δεν εξυπηρετουσαν κανενα σκοπο πια,ειχαμε σκηνες απειρου καλλους,σπαραξικαρδια μοιρολογια ,και τι θα γινουμε τωρα χωρις δουλεια,και τι θα γινουν τα παιδια μας κλπ κλπ
    Αλλα καλα να παθουν,ητανε δεξιοι,αλλα το πασοκ δεν υπολογιζει κανενα κοστος οταν συναινει τι να κανει?,να παρουν οι Αμερικανοι την βαση του Ελληνικου.

    Ιουλιος 1982.
    Το πασοκ αναλαμβανει επισημα την διοικηση της 17Ν .
    Στοχος η εξοντωση των αντιπαλων του

    ο "Α-προοδευτικος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΟΛΟΣΤΕΦΑΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Εγώ δεν είμαι φίλος του κυρίου Παπανδρέου ούτε υπάρχει καμία προοπτική να γίνουμε φίλοι στο μέλλον (...) Με το που ανέλαβε (ο Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη) εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δε μιλάνε καν καλά ελληνικά - διότι είναι Ελληνοαμερικανοί - πάντες μέσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε... "Στους διαδρόμους του υπουργείου" λένε "επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικανική προφορά". Οχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη, οπωσδήποτε σοκάρει»...
    (Θ. Πάγκαλος, «Βήμα», 3/10/1999)


    META ΕΚΠΟΝΗΣΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΥΡΙΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Ημουν και είμαι πολύ κοντά στις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου σε μια σειρά από θέματα. Εχω αποδείξει πως είμαι κάποιος που γνωρίζει να σέβεται τις διαδικασίες. Ουσιαστικά. Οχι σε ψηφίζω για αρχηγό και αρχίζω τις τρικλοποδιές»...
    (Θ. Πάγκαλος, «Νέα», 2/5/2006)


    ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΛΑΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετά 33 χρόνια
    ………………………...
    Ο Κ. Καραμανλής δεν αρκείται σ' ένα επετειακό μήνυμα, αλλά συνδέει την επέτειο από την πτώση της δικτατορίας με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του και τις οποίες ισχυρίζεται ότι «αξιώνουν οι πολίτες». Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε πολλούς πολίτες οι οποίοι να εστερνίζονται την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, τη μερική απασχόληση άρα και τη μερική αμοιβή και γενικά τις δυσμενείς για τους εργαζομένους αλλαγές εκείνες που προώθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τις οποίες βάφτισε «μεταρρυθμίσεις».
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ελα ρε πι-poisonous ή πισίνους με τα βοθρολύμματά του Λαλιώτη

    ρούφα και ρίχνε μάστρο-τρόμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. pisinous giati se kanoune poutana oi bloopers?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΙΤΑΛΙΑ: Μεγαλες πυρκαιες.
    Πτωση ΚΑΝΑΝΤΕΡ,νεκρος ο
    πιλοτος.
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 1.600 Εστιες φωτιας σε
    ολη την επικρατεια.

    Και εγω που μαθαινω τι γινεται απο
    τις κατοχικες ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ,ΑΘΗΝΑΙ-
    ΚΑ ΝΕΑ, τις εργολαβικες ΕΘΝΟΣ,ΕΛΕΥ-
    ΡΟΤΥΠΙΑ,τα διαπλεκομενα ΜΕΓΚΑ,ΑΝΤ1,
    ΑΛΦΑ,ΑΛΤΕΡ και μπαινω καθε μερα στο
    πλουραλιστικο press-gr(χα!χα!χα!),
    νομιζα οτι φωτιες εχουμε μονο στην
    Ελλαδα του αχρηστου μπουλη, στην
    Ελλαδα της νεοδεξιας,στην Ελλαδα
    που τωρα την κυβερνανε λαμογια,στην
    τεως ισχυρη Ελλαδα του ΓΑΠ και των
    ΓΑΠιτων,που την ειχαν το 2004 τοσο
    ισχυρη που δεν ειχε ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,
    ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ,ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΧΡΗΣΕΩΝ, ειχε
    ομως 2500 διασπαρτες χωματερες και
    ειχε μια φοβερη πυροσβεστικη που
    στο στολο της αεροπυροσβεσης μετρα-
    γανε οι αθλιοι και τα μινι φερετρα
    τυπου ΠΕΤΖΕΤΕΛ.(αυτα του γνωστου
    Ποτακη της υπουργαρας).
    Υπ οψιν στην Ιταλια και στη Βουλγα-
    ρια φετος, οπως περυσι και προπερσι
    στην Ισπανια και Πορτογαλια, εχουν
    πολλες φωτιες οπως εχουμε και μεις
    στην Ελλαδα φετος, εξ αιτιας των
    αυτων αντιξοων καιρικων συνθηκων,
    χωρις ομως στα κομματα των αξιωμα-
    τικων αντιπολιτευσεων τους να εχουν
    θητευσει ενεργουμενα τυπου Τσουβη,
    Κουφοντινα και αλλων λουλουδιων.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ

    Νεα Σμυρνη 24/07/07
    Απο πανω με μαυρο σπρευ
    "ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΑ
    ΚΛΕΜΜΕΝΑ"
    Απο κατω με πρασινο σπρευ
    "ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑ
    ΣΑΣ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΜΠΩΣΕΙ Ο
    ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ"



    ΜΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. PE ΣΤΕΦΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΛΙΟΣ Ο
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 90 ΞΑΝΑ
    ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ?????
    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑ ΤΗΝ
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ
    ΕΙΧΕ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΙ
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ
    ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ.
    ΕΣΥ ΣΤΕΦΑΝΕ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΙΣ
    ΕΔΙΩΞΕ ΞΑΝΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟ
    ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΟ ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ.
    Μου αρεσεις Στεφανε γιατι γραφεις
    στα τετοια σου τη λαικη θυμοσοφια
    που λεει Στεφανε
    "ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ
    ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωχ. Οι "αριστεροί" ξαναπιάσανε τον Αντιαμερικανισμό... Δεν τους ευχαρίστησαν αρκετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8.17 και 8.18

    Εισαι τοσο επικινδυνα ασχετος και μαλακας με οσα γραφεις,που το μονο
    που μπορει καποιος νοημων να σου πει ειναι.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ
    ΠΙΩΜΕΝΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε παιδιά να'στε καλά !!!
    Κι εγώ που νόμιζα πως φταίει ο Χατζηπετρής.
    Τελικά οι Αμερικάνοι φταίνε για όλα !
    Εμείς δε φταίμε σε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Η μόνη μας ελπίδα, όπως υποστηρίζει ένας από τους λίγους εναπομείναντες μαχόμενους διανοούμενους, ο Εντουαρντ Σαιντ, είναι να... αντέξουν οι νέοι μας ως το 2010."

    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Edward Saïd

    Edward Wadie Said
    Born: November 1, 1935
    Jerusalem (then British Mandate of Palestine)
    Died: September 25, 2003 (aged 67)
    New York City, USA
    Occupation: Academic
    Literary movement: Postcolonialism

    Μ' εντυπωσιαζει η βαθεια γνωση του αντικειμενου και η ακριβεια των πληροφοριων του αρθρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 11.48

    ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η "συμμετοχική παπαγαλία" του σχιζοφρενή οικοδόμου με το πριόνι.

    Συμμετοχική παπαγαλία

    Στο παρελθόν σνόμπαρα όρους όπως η "ηλεκτρονική δημοκρατία", η "συμμετοχικότητα", η "κοινωνία των πολιτών" και η "κοινωνική λογοδοσία" που συχνά-πυκνά χρησιμοποιεί στις ομιλίες του ο ΓΑΠ (ναι, ο blogger, ντε) και αμολάνε καμμιά φορά στα μουλωχτά μερικοί της δεξιότερης πτέρυγας του ΣΥΝασπισμού. Μου φαινόταν ένα μάτσο αοριστολογίες και μπούρδες βγαλμένες από κάποιο φανταστικό μέλλον που υπήρχε μόνο στο κεφάλι τους. Δεν καταλάβαινα.

    Τις τελευταίες μέρες πρόσεξα αυτήν την κίνηση δικτυακού ακτιβισμού εναντίον του Βύρωνα Πολύδωρα. Είναι κάτι τύποι -μεταξύ των οποίων και μερικοί δεδηλωμένοι "αριστερούληδες"- που πάνε να του κάνουν προσπέραση απ' τα δεξιά κατηγορώντας τον για ό,τι κατηγορεί η αντιπολίτευση την εκάστοτε κυβέρνηση: ανικανότητα, απαξίωση των θεσμών, αλαζονεία, αναξιοπιστία, μη σεβασμό προς τον πολίτη, κλπ.

    Τώρα πια κατάλαβα. Στη συμμετοχική δημοκρατία συμμετέχεις παπαγαλίζοντας την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ. Κι εκεί που δεν ήσουν παρά πέφτουλας του IRC, έχεις με μιας αναβαθμιστεί σε οργανικό blogger. Γουάου.

    Λογοδότησε ρε.....αν δεν είσαι ΠΑΣΟΚ!!!

    Αυτόν τόν μαλάκα τόν ληναίο τόν κάνανε "έθεσεν εαυτόν εκτός κινήματος"!! καί θέλει νά δείξει πόσο "δημοκρατικός" καί "προοδευτικός" (ουστ) ειναι??
    Καί νά τόν πάρουν ..(απο) πισω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 11:48 μμ

    ==
    Τα ιδια μπορω να σου πω και γω.

    Που διαφωνεις ομως ,θα ειχε ενδιαφερον.

    Γιατι σου βαλαμε μονο τον "τιτλο",εχουμε και το "κυριως θεμα" ..

    Να μαθαινεις μαλακοκαυλη ,με την εμπνευση του "Ιουλη" και των .."Ιουληδων".

    Α-προοδευτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λεω να σας πω μια ιστοριουλα,ετσι να περασει η ωρα
    Αλλα ιστοριουλα περα για περα αληθινη,αν με εννοειται.

    Το λοιπον που λετε καποτε "συνεστηθη" μια συμμορια
    "οικογενεια" θελετε?,
    ωραια "Οικογενεια".
    Ητανε δεν ητανε καπου στις "3 Σεπτεμβρη 1974".
    ΝΤΟΝ αυτοχρηστηκε καποιος Ελληνοπολωνος με βαβαρυμενο
    παρελθον χωρις αμφιβολια
    Ανδρεας Μινεικο Παπανδρεου.

    (η συμμορια "συνεστηθη" τοτε, οταν ολα ειχαν ησυχασει.
    Συνεβαλλε σαυτο ο μακαριτης
    Καραμανλης ,αρα ο ΝΤΟΝ δεν κινδυνευε να δικασθει
    για "ψευδορκια" και "ψευδη δηλωση"
    στο κρατος ,στο τοτε εκπροσωπο του κρατους που ητανε ο Παττακος)

    Το λοιπον αυτη η συμμορια,ελεεινοι,
    φτωχομπινεδιαρηδες,
    τα δοντια τους βρωμαγανε απο την πεινα,ειχαν κανει μεγαλο τζιρο στις αποθηκες,οτι αχρηστο ζιβαγκο
    υπηρχε (με 10 δραχμες τοτε) , το αγορασανε ..

    Ειχαν ομως "τιτλους" αυτοι οι αχρειοι η μαλλον
    ενα και μοναδικο "τιτλο" : ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ!!!
    που απεδειχθη στην πορεια ιδιαιτερα χρυσοφορος!!..

    Αυτοι λοιπον οι φτωχομπινεδες,εμαθαν και πολλα τραγουσια "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ιδιο συνδικατο","Εξω οι Αμερικανοι φονιαδες των Λαων","Εξω απο την ΕΟΚ" "Η ελλαδα ανηκει στους Ελληνες","Εξω για παντα απο την ΕΟΚ","βυθισατε το ΧΟΡΑ" ,"υπερηφανη ανεξαρτητη εθνικη πολιτικη" και πολλα αλλα τραγουδακια ,που ομως τοτε γινανε μεγαλα σουξε.

    Γνωριζετε ασφαλως οτι στα πανηγυρια τα τραγουδια ειναι το παν ,οι γυφτοι στα πανηγυρια πανε,
    και συνεπεσε τοτε η Ελλαδα να πανηγυριζει ,"Αποκατασταη της Δημοκρατιας" ,ασχετα βεβαιως αν "πριν" περναγανε καλλιτερα,και μετα αρχισανε να πληρωνουνε τα μαλλιοκεφαλα τους, εκτακτη εισφορα ακινητης περιουσιας,φοροι απο δω φοροι απο κει,ειχανε τρελλαθει τοτε,αλλα ποιος τα υπολογιζε τοτε αυτα τα "χουντικα"??
    Κανεις.
    Σαμπως τα πανηγυρια εμεις τα κανονιζουμε? Οχι βεβαια,η Εκκλησια εχει το μεγαλυτερο ρολο,αλλα και το κρατος δεν παει πισω...

    Επεται συνεχεια..

    A-προοδευτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1.--Ο SAID τα είπε και τα έγραψε,
    και τα αναφέραμε κι εμείς ,
    ( Εφημερ.ΕΘΝΟΣ - 7/1998), πριν
    ... πεθάνει βέβαια...

    2.--Τα χυδαία σχόλια,αποδεικνύουν
    και την ύπαρξη μερικών, λίγων
    ευτυχώς, χυδαίων τύπων.
    Δεν πειράζει...
    Προτιμούμε την κατάχρηση της
    ελευθερίας από την κατάργησή
    της..Ελπίζοντας ότι κάποτε θα
    βρεθεί, από όλους, το μέτρο..
    Άλλωστε, γιαυτό ακριβώς,
    συνειδητά δεχόμαστε και,πολλές
    φορές, γελάμε μάλιστα με τη
    λάσπη που πετιέται τόσο πολύ
    εύκολα από μερικούς ανώνυμους.
    Πληρώνουμε το τίμημα,έστω και
    αυτού του είδους Δημοκρατίας
    Στέφανος
    --------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    25/07/07
    1. Βουδαπεστη:Πεντακοσιοι νεκροι
    απο θερμοπληξια στην Ουγγαρια
    2. Η νεα και η παλια της τζαζ
    Η Νορα Τζοουνς αποψε στο Ηρωδειο
    & η Ντι Ντι Μπριτζγουοτερ στον
    Λυκαβηττο.
    3. "Τρεχει το μεγαλυτερο εργο της
    Πελοποννησου".Υπογραφηκε η
    συμβαση παραχωρησης του ΥΠΕΧΩΔΕ
    με την κοινοπραξια "Απιον Κλεος"
    για τον αξονα Κορινθου-Πατρας-
    Πυργου-Τσακωνας.Το κοστος υπερ-
    βαινει αθροιστικα εκεινο της
    Αττικης Οδου και της γεφυρας
    Ριου-Αντιρριου.
    4. Ταμεια : μηχανοργανωση απο
    ανωνυμη εταιρεια.Μεσω της
    μηχανογανωσης θα επιχειρηθει να
    μπει φρενο στις ανεξελεγκτες
    δαπανες.
    5. Η Hellaς On Line οδευει προς
    το χρηματιστηριο. Με "οχημα" την
    Teledom,εναλλακτικο παροχο
    σταθερης τηλεφωνιας,η οποια εχει
    ξεκινησει τις διαδικασιες.
    6. Στη ΜΕΤΚΑ-Αlstom η μοναδα Αλιβε-
    ριου.Το εργο ανατεθηκε εναντι
    τιμηματος 219,16 εκατ. ευρω και
    χρονο παραδοσης 27 μηνων απο
    τη συμβαση.Τα κοινοτικα οργανα
    αναψαν την περασμενη εβδομαδα
    στη διοικηση της ΔΕΗ το "πρασινο
    φως".



    NEWS BALANCE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. USA 2010

    Αν αντεξουν οι νεοι μεχρι το 2010
    θα λυσουν το προβλημα τους.Θα βου-
    λιαξει η Αμερικη και μετα θα ειναι
    ανοικτος ο δρομος να γινει ο κοσμος
    ολος οπως ητανε η Αλβανια του
    Χοτζα.
    Ρε παιδια οταν ο μακαριτης ο Ανδρε-
    ας ελεγε τα καλυτεροτερα για το
    Αλβανικο μοντελο ειχε πιει κατι παραπανω.Ο ανθρωπος, εξ αλλου ηξερε οτι διαθεσιμοι μαλακες απο κατω υπηρχαν πολλοι.
    Λοιπον οταν το παγκοσμιο χωριο γινει σαν την Αλβανια του Χοτζα δεν
    θα χρειαζονται ηλεκτροφορα συρματο-
    πλεγματα ουτε εκατ. φρουροι να μας
    φυλανε μη και την κοπανησουμε απο
    τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.Που να παμε αφου ολος
    ο πλανητης θα ειναι ενας παραδεισος
    Ρε Στεφανε ληγμενα παιρνεις???
    Ελα στα καλα σου ανθρωπε μου.
    Σε διαβασα και φοβηθηκα, ειπα τε-
    τοια μαλακια δερνει τους ανδρες
    οταν πιασουν για τα καλα την τριτη
    ηλικια?
    Τον ΓΑΠ δεν τον σκεφθηκες καθολου?
    Ρε μπας και εισαι ΙΕΧΩΒΑΣ ΧΙΛΙΑΣΤΗΣ
    τι περιμενεις την 2α παρουσια?
    Αγαπητοι Bloggers δεν μου το βγαζετε απο το μυαλο, ο Στεφανος
    ειναι ο ενας απο τους δυο, η ο
    Babis η ο PASOK poisonous, πιθανον
    και οι δυο μαζι.



    ΠΕΝΤΕΛΗ(95.000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1:01 μμ

    ==
    Συγκινητικο!

    Να τα παρουμε σαν επιλογο?

    Οτι ποτε πια δεν θα μας ζαλισεις ξανα ταρχιδια με τις .."αναλυσεις" σου?


    Και ασε τι ειπε ο ετσι και ο αλλιως.

    Α-προοδευτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΦΟΒΕΡΟ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ,
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Pay Roll του ΣΙΟΥΦΑ!!!!

    Σημερα -25/07/07- και τι δεν του
    ελεγε!!! Εισαι στο επικεντρο , συ-
    γχαρητηρια, οι αλλοι οι τεως δικοι
    μου το ειχανε και το κλωθανε 14
    χρονια(αληθεια ο Ακης που να βρει
    χρονο με τα γκομενακια και τις off
    shore) και αλλα πολλα, οταν πηγε
    η γατα να τον ενημερωσει για την
    αυριανη υπογραφη στη Ρωμη της
    τριμερους ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ_ΤΟΥΡΚΙΑ
    για τον νοτιο αγωγο φυσικου αεριου.
    Βλεπετε συντροφοι δεν ειμαι μονος
    μου στο Pay Roll της γατας !!!!
    Η ζηλεια να ηταν ψωρα ΠΑΣΟΚΟΙ θα
    βγαζατε λεπρα.
    Λυπαμαι αυτον τον μαιμου CAPTAIN,
    θα βγαλει κακο σπυρι το παλληκαρι.
    Μικρο ομορφο "αγορι" μη το παρεις
    κατακαρδα.Φιλακια.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Edward Wadie Said
    Born: November 1, 1935
    Jerusalem (then British Mandate of Palestine)
    Died: September 25, 2003 (aged 67)
    [...]

    Nice shot!
    Το μήνυμα που βάζει τον μακαρίτη Ε. Σαϊντ με τους ζωντανούς ακόμη, μου έκανε εντύπωση και αποφάσισα να αφήσω μύνημα αλλά έπεσα στο δικό σου. Πολύ καλό και στην καρδιά του θέματος, μήνυμα φίλε.

    Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια; Έριξα πολύ γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *