GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόσυρση του νόμου για τα media...

...ζητά η ΕΣΗΕΑ Με συνοπτικές διαδικασίες, καλοκαίρι και μάλιστα προεκλογικά, η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο ενσωματώνε...

...ζητά η ΕΣΗΕΑ
Με συνοπτικές διαδικασίες, καλοκαίρι και μάλιστα προεκλογικά, η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «Τηλεόραση χωρίς σύνορα».
Πρόκειται για νομοσχέδιο που δήθεν επιχειρεί να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο αλλά στην πραγματικότητα ολοκληρώνει την παράδοση της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και της επιμόρφωσης του ελληνικού λαού στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών εκχωρώντας τους μάλιστα, από το παράθυρο, βασικές λειτουργίες της ΕΡΤ.

Ειδικά για την ΕΡΤ προβλέπει τη σταδιακή εκποίηση της περιουσίας της και το μοίρασμα του ανταποδοτικού τέλους σε ιδιώτες. Προωθεί τη συγκέντρωση των Μέσων (πανελλαδικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας) σε λίγες επιχειρήσεις με συνέπεια πολλά Μέσα να εξαναγκαστούν σε συγχωνεύσεις ή διακοπή λειτουργίας και χιλιάδες θέσεις εργασίας να χαθούν.
Επιχειρεί να βάλει κάποιους κανόνες επιχειρηματικού ανταγωνισμού, οι οποίοι, όμως, καμιά σχέση δεν έχουν με το δικαίωμα της δημοκρατικής ενημέρωσης. Αντιμετωπίζει την είδηση ως εμπόρευμα και τα ΜΜΕ ως επιχειρήσεις που έχουν στόχο το κέρδος.
Επιφυλάσσει για τον εκάστοτε υπουργό Τύπου υπερεξουσίες, που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, ωστόσο εξαιρετικά επωφελείς για τους καναλάρχες και τις πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης μαζί τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κατατέθηκε στη Βουλή ο χάρτης συχνοτήτων, ο οποίος αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού σκηνικού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην έντιμη, πλουραλιστική πληροφόρηση, καθώς και οι πάγιες θέσεις των εργαζομένων στην ενημέρωση, που στοιχειωδώς θα προστάτευαν τις θέσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα για μια ακόμη φορά δεν λαμβάνονται υπόψη. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, εκτιμώντας ότι η ψήφισή του και η εφαρμογή του θα διαιωνίσει και θα επιδεινώσει τη ραδιοτηλεοπτική ασυδοσία με όλες τις επιπτώσεις για την κοινωνία, τη δημοκρατία και το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

3 σχόλια

  1. Διαβαστε ποια είναι η κατασταση που εχει δημιουργησει η ανικανη και εγκληματικη κυβερνηση που μας ελαχε, στην Πυροσβεστικη στην Αττικη.
    Η χώρα βρίσκεται σε έναν κλοιό πυρκαγιών σε πολλά και εκτεταμένα μέτωπα και, με αφορμή αυτό, θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μας, διότι εδώ και μερικούς μήνες, έχουμε επισημάνει την κακή κατάσταση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δεν ελήφθη υπόψη και δεν έγιναν οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες, προκειμένου να διατηρηθεί το αξιόμαχο και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος που, σήμερα, δεν θυμίζει τίποτε από την κραταιά εποχή, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελούσε, όχι ένα κόσμημα μόνο για την Ελλάδα, αλλά είχε αναγνωρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Συγκεκριμένα, από τις 12.500, όπως προβλέπονται, οργανικές θέσεις, υπηρετούν μόνο 8.500. Είχαμε πάνω από 2.000 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε προσωπικά, ότι θα προσληφθούν 3.000, έχει γίνει ένας διαγωνισμός μόνο για 570, οι μισοί είναι ακόμη στις Σχολές και θα προσληφθούν στο τέλος της περιόδου του καλοκαιριού και, οι υπόλοιποι, περίπου 270, οι περισσότεροι των οποίων προορίζονται για την Αττική, έχουν μετακινηθεί για ρουσφετολογικούς λόγους προς την επαρχία, ενώ άλλοι είναι σε διάφορες διοικητικές θέσεις.
    Η κατάσταση, όσον αφορά τον εξοπλισμό, είναι φθίνουσα. Η Αττική είναι σχεδόν απροστάτευτη. Σας λέω μόνο ότι, από τα 82 πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία στοιχειωδώς απαιτούντο, είναι στη διάθεση μόνο 50 - 55 και υπάρχει μια τραγική έλλειψη προσωπικού, αφού ενώ αυτά πρέπει να έχουν πλήρωμα πάνω από 3 άνδρες, τα περισσότερα έχουν 2, έναν οδηγό και άλλον ένα. Καταλαβαίνετε ότι, όλα αυτά, απομειώνουν την ικανότητα της άμεσης και αποτελεσματικής παρέμβασης.
    Επίσης, η προληπτική διαδικασία, η οποία προβλέπεται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών μέσω της Πολιτικής Προστασίας, έγινε με κριτήρια την επιχορήγηση των Δήμων για καθαρισμούς και μια σειρά άλλα πράγματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την πάγια τακτική της κυβέρνησης, περί φίλιων και οικείων Δήμων και δυνάμεων.
    Χαρακτηριστικά, όμως, σας λέω ότι, στο Δασαρχείο Πειραιά, που έχει ευθύνη για εκτεταμένα δάση στην περιοχή της Τροιζήνας και του Πόρου, όπου υπάρχει πυρκαγιά όπως ξέρουμε, στα νησιά κλπ., σε όλη αυτή την περιοχή, ενώ ζητήθηκαν για τους καθαρισμούς επιχορήγηση 2 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση ήταν περίπου 20.000 ευρώ.
    Συνεπώς, η κυβέρνηση, από όλες αυτές τις όλως ενδεικτικές αναφορές τις οποίες κάνω, σαφώς και για λόγους τακτικής και, κυρίως, ρουσφετολογικής και κομματισμού, από όλες τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού κλπ., φαίνεται ότι έχει ατονήσει την ικανότητα της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας και, βεβαίως, τα επίχειρα τα πληρώνει, και ο ελληνικός λαός και, κυρίως, τα δάση.
    Εδώ, θα ήθελα να προσθέσω και κάτι, το οποίο παρατηρήσαμε τις τελευταίες μέρες: μια έλλειψη συντονισμού, ανάμεσα στην Πολιτική Προστασία και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό οφείλεται σε λόγους ανταγωνισμού και κύρους μεταξύ των δυο Υπηρεσιών, το βέβαιο είναι ότι, αυτή την έλλειψη συντονισμού, την πληρώνει το δάσος και οι περιουσίες των πολιτών και εύχομαι να μην την πληρώσουν οι ζωές των πολιτών.
    Αυτά, όσον αφορά τις εξελίξεις στο χώρο των πυρκαγιών.
    Αυτή είναι η κυβερνηση του καταλληλοτερου και το εργο τους.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβαστε παρακαλω τι παρελαβαν από το ΠΑΣΟΚ το Μαρτιο του 2004 τα σαινια που μας εξαπατησαν, παλι για την πυροσβεστικη ο λογος:

    «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις της Πυροσβεστικής, αλλά και το βαθμό ετοιμότητας που έχει το Σώμα». Είναι δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, όταν παρέλαβε το Υπουργείο, στις 15/3/2004.

    Μια δεύτερη δήλωση: «Μπορούμε να συγκριθούμε ως Πυροσβεστικό Σώμα με τα αντίστοιχα της Ευρώπης. Απολύτως ναι. Τα τελευταία χρόνια με το Γ' ΚΠΣ έχουμε κάνει μια ανανέωση και συμπλήρωση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε, από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά ούτε από πλευράς επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών. Η Ελλάδα είναι πλέον χώρα με διεθνή αναγνώριση και καταξίωση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει πυρκαγιές και οι ξένοι αξιωματούχοι αναφέρονται στην Ελλάδα με τη φράση “Ελληνικό μοντέλο κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών”. Επιπλέον συχνά αναγνωρίζουν τη συστηματική δουλειά του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητούν την τεχνογνωσία του». Και με κορυφαία φράση, στις 16/3/2004, «αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά, το 2003 δηλαδή, που ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερη της 50ετίας».

    Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στον κ. Παναγιώτη Φούρλα, Αρχηγό της Πυροσβεστικής και νυν Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας και δείχνουν, με ανάγλυφο τρόπο, το εργο του ΠΑΣΟΚ στον τομεα αυτο.

    Ένα Σώμα, που έφτασε στο καλύτερο δυνατό σημείο υλικοτεχνικής υποδομής το 2004, κι ένα Σώμα, σήμερα, το 2007, με όλα τα στοιχεία που εγραψα πριν, τεκμηριωμένα και υπεύθυνα.

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητώ συγγνώμη για το άσχετο του θεματος, αλλα δεν γίνετε αλλιως. Αυτή την στιγμή συντελείται μια εθνική καταστροφή ,εμείς δεν πρεπει να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα.
    Οφείλω την τοποθέτηση μου στο φλέγον θέμα του post όταν ομαλοποιηθούν οι καταστάσεις γιατί αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι κάποιοι πρέπει να ετοιμάζουν τις βαλίτσες των για να πάνε στο σπίτι των και όχι μόνο ως ανίκανοι παντελώς.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *