GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βγάζουν πάλι χρήμα οι κολλητοί...

Η UBS και η Credit Suisse είναι οι δύο βασικές ξένες Τράπεζες - ανάδοχοι για την πώληση του 10,7% του ΟΤΕ που έκανε "τζίρο" 1,1 δ...


Η UBS και η Credit Suisse είναι οι δύο βασικές ξένες Τράπεζες - ανάδοχοι για την πώληση του 10,7% του ΟΤΕ που έκανε "τζίρο" 1,1 δις ευρώ. Και στις δύο τη δουλειά είχαν αναλάβει κολλητοί του Γ. Αλογοσκούφη. Ο πιο γνωστός , από τα προηγούμενα ... κόλπα, είναι ο Χρήστος Μεγάλου.
Τώρα παίρνει σειρά για πώληση, μέσα στον αμέσως επόμενο ...καύσωνα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου διοικητής είναι ο άλλος κολλητός του υπουργού, Πάνος Τσουπίδης, με δεξί χέρι την σύζυγο του Χ. Μεγάλου, την επίσης γνωστή μας από άλλα κόλπα, κυρία Ρουμπίνη.

18 σχόλια

  1. www.servitoros.gr / Έντυπα / Συνδικαλιστική / Ιανουάριος 2006 /



    Εφημερίδα
    Συνδικαλιστική
    Δημοσιογραφική παρέμβαση εργαζομένων ΟΤΕ Δυτικής Ελλάδας & Εύβοιας.
    Επικοινωνία με την εφημερίδα:
    Ζήσης Σπύρου (zisspy@mycosmos.gr) και Χρήστος Βανδώρος (vandx@mail.gr)

    ,
    ****
    Το όνειρο ενός αγχωμένου οικονομικά μισθωτού
    Τον τελευταίο καιρό έβλεπα συχνά το ίδιο Όνειρο.
    Ονειρεύομαι ότι είμαι σε ένα χωράφι στην τσέπη μου έχω σπόρους καλαμποκιού και λίγους λίγους προσπαθώ με τα χέρια μου να τους φυτεψω. Εκεί που είμαι σκυφτός ακούω ξαφνικά από το βάθος του χωραφιού καλπασμό άλογου και βλέπω ένα κάτασπρο άλογο να έρχεται αφηνιασμένο προς το μέρος μου τρομαγμένος προσπαθώ να φύγω από το δρόμο του το άλογο έρχεται μπροστά μου σηκώνετε στα πίσω πόδια και είναι έτοιμο να με κτυπήσει βάζω το χέρι μου στην τσέπη πιάνω όσους σπόρους μου έχουν απομείνει και προτείνω το χέρι μου προς το μέρος του αυτό σκύβει ηρεμεί τους τρώει και μετά φεύγει καλπάζοντας από εκεί που ήλθε.
    Πρόσφατα ταξίδεψα στο χωριό καταγωγής μου στην Ορεινή Φθιώτιδα.
    Το βράδυ που κοιμήθηκα ξαναείδα ακριβώς το ίδιο Όνειρο ξυπνώντας το πρωί και πίνοντας καφέ διηγήθηκα στην μητέρα μου το όνειρο λέγοντας της ότι κάτι κακό θα μου συμβεί.
    Η γριά μητέρα μου γέλασε και μου λέει.
    Αι πιδάκιμ μην ανησυχείς ου Αλουγουσκούφς ίν (είναι).
    Τι λες καλέ μάνα τι δουλειά έχει ο Αλογοσκούφης με το Όνειρο το λες αυτό αστεία επειδή είδα άλογο στον ύπνο μου.
    Όχι γυούλιμ (γιε μου) θα στου ηξιγήσου τώρα.
    Τα σπόρια πούχις στις τσέπες ίν ου μισθός που κάνοντας οικονομία να βγάλς του μήνα αλλά κι να σμιν κι κατ (αλλά και να σου μείνει κάτι)για να καλυτηρέψ τη ζουής (τη ζωή σου)να σπίρς (να σπείρεις) αυτό του άσπαρτου χουράφ που ίδις (είδες).
    Του άλογου απ στρώει στ σπόρους είναι οι αυξήσεις που ρχοντε σι ούλα τα πράγματα και που δεν μπουρείς να κάνς τίποτα σαρπάζουν τα λεφτά μι του έστ θέλου κι μη την άδεια του Αλουγουσκούφ.
    Το Όνειρο λοιπόν δεν ιν μουνάχα κακό για σένα αλλά για ούλους τους μισθουτούς, τους αγρότες τους εργατές.Αν σι άφνε να σπίρς και να θιρίις (να σπείρεις και να θερίσεις)τότε κι συ θάχις πλιότερους σπόρους και του άλογου θαταν χορτάτου και δεν θα αγρίευε.
    Αυτοί όμως στα πέρν μι του ζόρ γιατί πνάει (πεινάει) του άλογου γιατί τα φάγαν άλλοι που τώρα τους λεν διαπλεκόμενους και Ολυμπιάδα και τόσα αλλά που ακούμι κι του μπιζαχτάρ (ταμείο) ιν άδειου.
    Αιντι μη στεναχωριέσαι δεν είναι τίποτα.
    Έτσι απλά η μάνα μου εξήγησε το Όνειρο.
    Το βράδυ που κοιμήθηκα ξαναείδα το ίδιο Όνειρο με μια διαφορά το άλογο ήλθε πάλι αγριεμένο αλλά φορώντας στο κεφάλι του ένα μπλε σκουφί.
    Γ. Καλαντζής - Σύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μουλάρι γέννησε αρσενικό πουλάρι σε μια κωμόπολη του Μαρόκο. Μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό αλλά, παρόλα αυτά αποτελεί ένα μεγάλο επιστημονικό θαύμα αφού το μουλάρι προέρχεται από διασταύρωση αλόγου με γάιδαρο, και είναι στείρο, εκτός βέβαια από αυτή την ιδιάζουσα περίπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ "ΜΠΑΖΑ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΠΗΓΕ Η Ν.Δ [ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ] ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ...

    ΕΤΣΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ :


    Ακόρεστοι,αδηφάγοι, δοξομανείς,

    αδίστακτοι, δούλοι της χλιδής και

    του εσμού της επίδειξης, άμα δε

    οσφυοκάμπτες και λιβανιστές-

    προσκυνητές του μεγαλείου

    των "επίχρυσων" μοσχαριών,που

    δήθεν υπηρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Ο Δρ. Kay, ο οποίος εξέτασε τη μητέρα και το παιδί, ανέφερε ότι το άλογο έχει 64 χρωμοσώματα και ο γάιδαρος 62, οπότε αν διασταυρωθούν προκύπτει το μουλάρι που έχει 63 χρωμοσώματα. Τα 63 δεν μπορούν να διαιρεθούν σε δύο ίσα ζευγάρια χρωμοσωμάτων και γι' αυτό τα μουλάρια δεν μπορούν να γεννήσουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GIATI RE PAIDIA POIOI 8ELATE NA HTAN ???

    PANTA OI GNOSTOI TON GNOSTON.


    KATA TA ALA DIAFANEIA KAI AGIOS O 8EOS.

    KAI EPI TON PYRKAION
    ---------------------
    APO AYRIO POY METO KALO 8A SBHSOYN OI FOTIES 8A DITE POSA SYRMATOPLEGMATA 8A MPOYN, MEXRI TA RANDAR 8A MANTROSOYN OI OIKOPEDOFAGOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΣΟΚ Ο Κος ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΑΚΣΟΝΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ?

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ .
    ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε τα πουλάκια μου....Ξαναεπανήλθατε μετά από καιρό. Τουλάχιστον μην είστε για άλλη μια φορά αδιάβαστοι. Οι τράπεζες του εξωτερικού είναι 3 και του εσωτερικού άλλες τόσες για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί απομονώνετε μόνο ότι σας συμφέρει για άλλη μια φορά; Συνεχίστε..έχετε πολύ γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. euro2day

    Ειδήσεις: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


    Σε 75 λεπτά καλύφθηκε το placement στον ΟΤΕ


    O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (”ΟΤΕ”) πληροφορήθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πώλησης κοινών μετοχών του OTE μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών σε Έλληνες και διεθνείς ειδικούς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. 52.446.092 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ διατέθηκαν μέσα σε 75 λεπτά (με το βιβλίο προσφορών να κλείνει στις 11:15 π.μ.) με τιμή 21,40 ευρώ ανά μετοχή, μια έκπτωση 0% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας.

    Όλες οι μετοχές που διατέθηκαν είναι υφιστάμενες μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

    (29/06/07 - 10:34)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Euro2day Specials: DR. MONEY

    Νέο σενάριο: Αγοραστής του ΟΤΕ… ο ΟΤΕ


    Η πρόθεση της κυβέρνησης να βρει κάποιον μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό, κατά προτίμηση, τηλεπικοινωνιακό οργανισμό που θα γινόταν στρατηγικός επενδυτής στον ΟΤΕ δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα, σ’ αυτή τουλάχιστον τη φάση, για μια σειρά από λόγους.

    Ο κυριότερος λόγος ήταν πολιτικός. Η κυβέρνηση μπορεί να διατυμπάνιζε τα περί στρατηγικού επενδυτή, είχε όμως πλήρη επίγνωση των πολιτικών περιορισμών του εγχειρήματος αφού ήταν βέβαιο ότι θα δεχόταν επιθέσεις για την επιλογή της από την αντιπολίτευση, τα συνδικάτα και μέρος του κυβερνώντος κόμματος.

    Ίσως λοιπόν αυτός να ήταν ο λόγος που δεν ήταν ακριβώς σίγουρη τι ήθελε να κάνει, καθώς απέμενε ένας περίπου χρόνος και κάτι πριν συμπληρώσει 4ετία και πολύ λιγότερος αν ο πρωθυπουργός επικαλείτο κάποιον λόγο για να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

    Όταν όμως ο βασικός μέτοχος δεν είναι σίγουρος τι ακριβώς θέλει να κάνει με την εταιρία που πουλά για πολιτικούς λόγους είτε θα ζητήσει πράγματα που οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν θέλουν να δώσουν είτε θα αφήσει το θέμα θολό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ντιλ.

    Εκτός από τους παραπάνω παράγοντες, η Telefonica και η Deutsche Telekom είχαν επίσης τους δικούς τους λόγους να μην καίγονται να κλείσουν το ντιλ σ’ αυτή τη φάση η κάθε μία, ενώ η σφόδρα ενδιαφερόμενη Austria Telekοm απλώς δεν ανήκε στο κλαμπ των επιθυμητών στρατηγικών επενδυτών.

    Έπειτα από όλα αυτά το placement μετοχών από το κράτος μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ έμοιαζε αναπόφευκτο και παραμένει, εκτός κι αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί υπό διαφορετικό πρίσμα μετά τις κάλπες.

    Όμως, η προοπτική του placement σε αντίθεση με εκείνη του στρατηγικού επενδυτή που αγοράζει ένα σημαντικό μερίδιο στην εταιρία και ταυτόχρονα αναλαμβάνει το μάνατζμεντ δεν συνεπαίρνει τις αγορές.

    Τουναντίον, η προοπτική του placement πιέζει τη μετοχή και ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μετοχή του ΟΤΕ έχει υποαποδώσει σε σχέση με τις άλλες εταιρίες του κλάδου των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών από την αρχή της χρονιάς.

    Όμως, σ’ αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το γνωστό ρητό ”το μη χείρον βέλτιστον”.
    Το placement μέχρι το 10% του ΟΤΕ θα φέρει έσοδα στον κρατικό κορβανά, βοηθώντας να επιτευχθεί ο στόχος του 1,6 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις αυτή τη χρονιά.

    Θα δείξει ότι η προσπάθεια αποκρατικοποίησης συνεχίζεται και θα αφήσει το κράτος μ’ ένα ποσοστό 29% περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού που μπορεί να δοθεί εν ευθέτω χρόνω στον ξένο στρατηγικό επενδυτή.

    Όμως, το ιδανικό θα ήταν το placement να γίνει σε ικανοποιητική τιμή και αυτό μπορεί να θεωρηθεί πιο σίγουρο αν υπάρχει μεγάλος αγοραστής με καλές προθέσεις που συνάδουν μ’ αυτές της κυβέρνησης.

    Κανένας δεν είναι καλύτερος σ’ αυτόν τον τομέα από τον ίδιο τον ΟΤΕ.

    Ο Οργανισμός θα μπορούσε λοιπόν να επιδιώξει και να πάρει έγκριση από τους μετόχους του για πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών μέχρι το 10% του μετοχικού του κεφαλαίου ώστε να είναι ένας από τους υποψήφιους αγοραστές όταν έρθει η ώρα του placement.

    Μ’ αυτόν τον τρόπο, ένα τουλάχιστον μέρος των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει το κράτος θα πάει σε φιλικά χέρια, βοηθώντας συγχρόνως στην επιτυχία του placement.

    Παράλληλα θα αφήσει υποθήκη για το μέλλον, αφού ο ΟΤΕ και το κράτος θα έχουν συνολικά ένα αξιόλογο ποσοστό μαζί, το οποίο θα μπορούσαν να πουλήσουν σε ξένο στρατηγικό επενδυτή σε εύθετο χρονικό σημείο.

    Στο νέο σενάριο υπάρχει μεν placement, αλλά ένας από τους κύριους αγοραστές θα είναι ο ίδιος ο ΟΤΕ κι αυτό το κάνει ενδιαφέρον.

    Dr. Money

    dr@euro2day.gr

    (23/04/07 - 08:01)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OTE - Conf. Call No.6: "Η επαναγορά μετοχών είναι στα θέματα της ατζέντας της ΓΣ"

    30/5/2007 capital.gr
    17:36

    Η επαναγορά μετοχών είναι στα θέματα της ατζέντας της Γενικής Συνέλευσης και προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η διοίκηση του Οργανισμού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόταση θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της 21ης Ιουνίου.

    Σε ερώτηση "follow – up", η διοίκηση εξήγησε ότι η επαναγορά δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την οποιαδήποτε πρόθεση του δημοσίου για το μερίδιό του, ενώ διευκρίνισε ότι η επαναγορά γίνεται στη βάση της ελληνικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με αυτήν, ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην επαναγορά ποσοστού μέχρι και 10% των μετοχών μέσα στους 12 επόμενους μήνες. Όσο για το εύρος τιμών, αυτό θα προσδιορισθεί στη Γενική Συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δελτία Τύπου Χ.Α. Δελτία Τύπου Εταιριών Χ.Α.

    Ειδησεογραφία 22/6/2007 | Ειδησεογραφία Eταιρίας | Αναζήτηση | Ειδησεογραφία Ανά Μήνα

    22/6/2007
    ΟΤΕ Α.Ε.
    Γνωστοποίηση απόφασης για την αγορά ιδίων μετοχών
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΟΤΕ ΑΕ, γνωστοποιεί ότι, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2007, εγκρίθηκε πρόγραμμα αγορών ιδίων μετοχών, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του Κ.Ν.2190/1920, που δίνει το δικαίωμα στην Εταιρεία να προβεί εντός των επομένων 12 μηνών, σε αγορές μετοχών της σε ποσοστό έως και 10% του μετοχικού κεφαλαίου (έως 49.015.038 μετοχές), σε εύρος τιμών από 10 έως 30 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΤΕ Α.Ε.
    55η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΤΕ
    Πραγματοποιήθηκε στις 21/6/2007 η 55η Τακτική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της οποίας
    παρουσιάστηκε ο απολογισμός του 2006 και συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
    Απευθυνόμενος προς τους μετόχους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Παναγής Βουρλούμης, ανέφερε:
    ‘Το 2006 ολοκληρώθηκε μια σειρά ενεργειών που σκοπό είχαν να προσγειώσουν τον ΟΤΕ στην νέα πραγματικότητα του
    σκληρού ανταγωνισμού. Μεταξύ αυτών ήταν η μείωση του προσωπικού κατά σχεδόν 5.000 άτομα, περίπου το ένα τρίτο
    του συνόλου απασχολουμένων το 2005, η πρόσληψη 1200 νέων με κατάλληλα προσόντα και η αλλαγή του Γενικού
    Κανονισμού Προσωπικού. Συγχρόνως δρομολογήθηκαν προγράμματα με στόχο την παγίωση αρτιότερης λειτουργίας της
    επιχείρησης μέσα σε συνθήκες απελευθερωμένης αγοράς. Καταστρώθηκε και εφαρμόζεται τριετές επιχειρηματικό
    σχέδιο και θεσπίστηκε σύστημα αξιολόγησης όλων των εργαζομένων που συνδέεται με την επίτευξη των στόχων του
    σχεδίου. Εντατικοποιήθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού.
    Παράλληλα με την εσωτερική αναδιοργάνωση ο ΟΤΕ πολλαπλασίασε τις προσπάθειες επέκτασης και βελτίωσης του
    δικτύου του και του επιπέδου των υπηρεσιών προς την πελατεία του. Προτεραιότητα δόθηκε στην ευρυζωνικότητα και
    αξίζει να αναφερθεί ότι οι εγκατεστημένες και λειτουργούσες συνδέσεις ευρυζωνικότητας υπερδεκαπλασιάστηκαν και οι
    ταχύτητες αυξήθηκαν με σύγχρονη μείωση του κόστους προς τον καταναλωτή. Εμφαση επίσης δίνεται στην ανάπτυξη
    της χονδρικής αγοράς και την συνεχή δημιουργία νέων προϊόντων όπως η IPTV που βρίσκεται στο πιλοτικό στάδιο.
    Η επιδίωξη και σε σημαντικό βαθμό επίτευξη εσωτερικής αναδιοργάνωσης και συγχρόνως η επέκταση των εργασιών
    ήταν αναπόφευκτο να δημιουργήσουν μεγάλη πίεση στα στελέχη και όλους τους εργαζομένους του ΟΤΕ. Παρ’ όλη τη
    μείωση του προσωπικού όλοι οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τους αξίζει κάθε έπαινος. Έχει
    αρχίσει να γίνεται συνείδηση στον ΟΤΕ ότι η πρόοδος του Οργανισμού αλλά και κάθε εργαζόμενου μέσα σε αυτόν
    εξαρτάται από την αδιάλειπτη προσπάθεια, εσωτερική ομόνοια, συνεργασία, φροντίδα και σεβασμό προς τον τελικό
    καταναλωτή.
    Τα αποτελέσματα της ΟΤΕ Α.Ε. το 2006 ήταν σημαντικά βελτιωμένα έναντι εκείνων του 2005. Το ποσοστό κερδών προ
    φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκε κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες από 24,4% το 2005 σε 29,1% το
    2006, από Euro659,8 εκατ σε Euro790,3 εκατ, ενώ το αποτέλεσμα μετά από φόρους, από μείον Euro237,2 εκατ το 2005
    έφτασε τα συν Euro531, 2 εκατ το 2006. Μετά από δύο χρόνια διακοπής της διανομής μερίσματος, η επιχείρηση θα
    διανείμει Euro0,55 ανά μετοχή.
    Παρ’ όλη τη βελτίωση τα αποτελέσματα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα υπολείπονται ακόμη αρκετά από τους
    μέσους ευρωπαϊκούς όρους και θα χρειαστεί συνεχής προσπάθεια μείωσης του κόστους και αύξησης της
    παραγωγικότητας για να τους φτάσουμε. Ο ανταγωνισμός θα εντείνεται συνεχώς όπως δείχνει και ο ταχύς ρυθμός στην
    αύξηση του αδεσμοποίητου βρόχου και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.
    Πρόβλημα για τον ΟΤΕ αλλά και γενικότερα, παραμένει ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η ρύθμιση στην Ελλάδα. Όπως
    ο ΟΤΕ εκτελεί σχολαστικά τις ρυθμιστικές του υποχρεώσεις έτσι και ο Ρυθμιστής θα έπρεπε να απέχει από αιφνιδιαστικά
    και δυσμενή για τον ΟΤΕ μέτρα που ανατρέπουν την δυνατότητα μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού και αφαιρούν κάθε
    κίνητρο για επενδύσεις. Η Ελλάδα, κακώς βεβαίως, άργησε να εφαρμόσει την απελευθέρωση της αγοράς στις
    τηλεπικοινωνίες. Θα είναι όμως τραγικό λάθος και θα το πληρώσουν όλοι, να πιεστεί να φτάσει αμέσως εκεί που
    βρίσκονται χώρες που άρχισαν την απελευθέρωση πολύ πρωτύτερα. Ταχεία προσαρμογή ναι αλλά με σχέδιο και
    προγραμματισμό, σε ρυθμό που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς και την αντοχή των φορέων που
    επενδύουν. Προς το παρόν το βάρος των επενδύσεων το φέρει ο ΟΤΕ. Δεν έχει τόση σημασία αν θα φτάσουμε εκεί που
    πρέπει λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Σημασία έχει να φτάσουμε με τον σωστό τρόπο διατηρώντας τον κλάδο υγιή.
    Οι εξελίξεις στον Όμιλο τον περασμένο χρόνο υπήρξαν θετικές. Η Cosmote εξακολούθησε την πολύ καλή της πορεία
    και τα αποτελέσματα των προσπαθειών της στη Ρουμανία εμφανίζονται ενθαρρυντικά. Με την αγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
    αποκτά και μαζί ο Όμιλος, το ισχυρότερο δίκτυο λιανικής στα Βαλκάνια.
    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πώληση της Armentel στη Ρωσική Vimpelcom και δρομολογείται η πώληση της Infote που
    αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2007. Μετά την κεφαλαιοποίηση δανείου Euro143,9 εκατ. από τον ΟΤΕ η Hellas Sat
    μπήκε στην κερδοφορία κι έτσι καμία θυγατρική δεν παραμένει ζημιογόνος. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η Romtelecom
    που υφίσταται πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Οι πρόσφατες αλλαγές στην διοίκησή της ελπίζεται ότι θα βελτιώσουν
    σημαντικά την κατάσταση.
    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 7,6% το 2006 σε σχέση με το 2005, φτάνοντας τα Euro5.891
    εκατ ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ήταν Euro574,6 εκατ, έναντι ζημίων Euro216,8 εκατ το 2005, χρήση που
    επιβαρύνθηκε με το σύνολο του κόστους της εθελούσιας εξόδου προσωπικού.
    Ο ΟΤΕ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην αγορά των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι τείνουν
    να δημιουργηθούν μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι όμιλοι που θα συνδυάζουν σταθερή και κινητή τηλεφωνία και θα έχουν
    την δυνατότητα να επενδύουν σοβαρά. Εκεί οδηγεί και η τεχνολογική πρόοδος με την σύγκλιση των προϊόντων. Αυτό
    σημαίνει ισχυρότερο ανταγωνισμό αλλά θα μπορούσε, με τα σωστά μέτρα, να οδηγήσει σε εξυγίανση της αγοράς.
    Τελειώνοντας πρέπει να αναφερθώ και στο σχέδιο της προσέλκυσης στον ΟΤΕ στρατηγικού επενδυτή, γιατί ενώ δεν
    αφορά άμεσα τη Διοίκηση του ΟΤΕ επηρεάζει τη λειτουργία του, ιδίως στο χρόνο εφαρμογής στρατηγικών αποφάσεων.
    Η έλλειψη προόδου πρέπει να αποδοθεί κυρίως στο ότι ο ΟΤΕ στο διάστημα 2005-2007, βελτίωσε σημαντικά τις
    προοπτικές του, οδηγώντας την τιμή της μετοχής του σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, αφαιρώντας έτσι από τον
    υποψήφιο αγοραστή το δέλεαρ του αυξημένου κέρδους που θα προέκυπτε από μια χαμηλή τιμή αγοράς. Με ή δίχως
    στρατηγικό μέτοχο ο ΟΤΕ απέδειξε ότι όταν δεν υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις όπως και δεν υπήρξαν από το 2004
    και μετά, είναι σε θέση να λειτουργήσει με επιτυχία’.
    Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, οι μέτοχοι ενέκριναν:
    1. Την Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, την Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για τις Ατομικές
    και Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. της 31ης Δεκεμβρίου 2006, καθώς και τις Ετήσιες
    Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. (Ατομικών και Ενοποιημένων) της 31ης Δεκεμβρίου 2006. Επίσης ενέκριναν τη
    διανομή μερίσματος Euro 0,55 ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής μερίσματος την Τρίτη 26 Ιουνίου 2007, και
    πληρωμής την Τρίτη, 3 Ιουλίου 2007.
    2. Την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης,
    για τη χρήση 2006, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.
    3. Την εκλογή ως Ελεγκτικής Εταιρείας για τη χρήση 2007 της εταιρείας KPMG και καθόρισαν την αμοιβή της.
    4. Την ανανέωση της σύμβασης για την κάλυψη - ασφάλιση της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού
    Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της εταιρείας κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων,
    υποχρεώσεων ή εξουσιών τους, και έδωσαν εξουσιοδότηση για την υπογραφή της.
    5. Τις καταβληθείσες αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής
    Αμοιβών & Ανθρώπινου Δυναμικού για τη χρήση 2006 και καθόρισαν τις αποζημιώσεις των ως άνω για τη χρήση 2007.
    6. Την καταβληθείσα αμοιβή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη χρήση
    2006, και την ειδική αμοιβή απόδοσης για τη χρήση 2006 και καθόρισαν την αμοιβή του για τη χρήση 2007.
    7. Τους βασικούς όρους σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν.2190/1920, ανάθεσης έργου σε μέλος του
    Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
    8. Την απόσχιση του κλάδου των διεθνών εγκαταστάσεων και διεθνών καλωδιακών υποδομών καθώς και των αδειών
    χρήσης του συστήματος τιμολόγησης INTEC-ITU της ΟΤΕ Α.Ε και την εισφορά του στη θυγατρικής εταιρεία με την
    επωνυμία ΟΤΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (OTEGlobe), σύμφωνα με τις διατάξεις των ν.2166/1933
    και 2937/2001. Επίσης καθόρισαν τους όρους της σύμβασης εισφοράς και όρισαν τον εκπρόσωπο της Εταιρείας για την
    υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της σχετικής πράξης.


    9. Την έναρξη προγράμματος αγορών ιδίων μετοχών της εταιρείας, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του
    Κ.Ν.2190/1920, που δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να προβεί εντός των επομένων 12 μηνών, σε αγορές μετοχών της σε
    ποσοστό έως και 10% του μετοχικού κεφαλαίου, σε εύρος τιμών από 10 έως 30 ευρώ.
    Τέλος εγκρίθηκε η εκλογή για τριετή θητεία πέντε νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξης της θητείας
    ισάριθμων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Επανεκλέχθηκαν οι πέντε σύμβουλοι, δηλαδή οι κ.κ.: Παναγής
    Βουρλούμης, Ηλίας Γούναρης, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Ταμπούρλος, Γεώργιος Τζοβλάς.
    Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ. του ΟΤΕ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
    Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό μέλος.
    Ιάκωβος Γεωργάνας, Αντιπρόεδρος - Μη εκτελεστικό μέλος.
    Θεόδωρος Βενιάμης, Μη εκτελεστικό μέλος.
    Γεώργιος Γεραπετρίτης, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος.
    Ηλίας Γούναρης, Μη εκτελεστικό μέλος.
    Χαράλαμπος Δημητρίου, Μη εκτελεστικό μέλος.
    Γεώργιος Μπήτρος, Μη εκτελεστικό μέλος.
    Ξένη Σκορίνη – Παπαρρηγοπούλου, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος.
    Νίκος Στεφάνου, Μη εκτελεστικό μέλος.
    Παναγιώτης Ταμπούρλος, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος.
    Γεώργιος Τζοβλάς, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. euro2day

    ΟΤΕ: Θετικές βραχυπρόθεσμες προοπτικές λέει η UBS

    Θετικές παραμένουν οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΟΤΕ, επισημαίνει η UBS σε σχετική έκθεση (29/6) εκτιμώντας ότι η διοίκηση του Οργανισμού διαθέτει επιλογές (options) και θα ασκήσει ανάλογη στρατηγική ώστε να μεγιστοποιήσει την αξία.

    Στελέχη του διεθνούς οίκου είχαν συνάντηση με τους κ. Αϊβάζη (COO του ΟΤΕ) και Φωτιάδη (CFO της Cosmote) επισημαίνοντας ότι η διοίκηση του ΟΤΕ ”γνωρίζει” τις δυνατότητες επαναμόχλευσης και σκοπεύει να τη ”δρομολογήσει”.

    Όπως αναφέρει, η εξαγορά μειοψηφιών είναι μια επιλογή που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση στα κόστη, όπως επίσης και η αγορά του 10% των ιδίων μετοχών.

    Σημειώνεται ότι τα στελέχη της UBS είχαν συνάντηση με την ΕΕΤΤ αλλά και με τον CEO της Forthnet.

    Η UBS διατηρεί την τιμή-στόχο των 26,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2”, ενώ η μετοχή του Οργανισμού ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου στα 22,8 ευρώ.

    (29/06/07 - 11:49)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. TA NEA

    Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ
    Πανηγυρίζουν που... έχασαν!

    Του Δημήτρη Πεφάνη

    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ κερδίζεις, πούλα ακριβά και αγόραζε φθηνά λέει ο βασικός νόμος του Χρηματιστηρίου.
    Νόμο που μάλλον αψηφά η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία όχι μόνο επέλεξε να πουλήσει «κοψοχρονιά» το 10% του ΟΤΕ στη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων ημερών, αλλά και πανηγυρίζει με πομπώδεις ανακοινώσεις για την υψηλή ζήτηση.
    Οι ξένοι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν στα 21,40 ευρώ ανά μετοχή, πληρώνοντας περίπου 1,1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο προκειμένου να καλυφθεί το δημόσιο χρέος. Μόνο που, λιγότερο από έναν μήνα πριν, η ίδια μετοχή είχε κλείσει στα 23,9 ευρώ, πάνω από 10% υψηλότερα. Δηλαδή, στην πραγματικότητα η ηγεσία του υπουργείου ευλογεί τα γένια της γιατί... έχασε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, επιλέγοντας να πουλήσει στο ναδίρ, έπειτα από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στη Σοφοκλέους.
    Και, ω του θαύματος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των μετοχών, ο ΟΤΕ εκτινάχθηκε κατά 6,54% προσφέροντας σε λίγες ώρες κέρδη άνω των 70 εκατ. ευρώ σε όσους αγόρασαν τις μετοχές.
    Η απόφαση της πώλησης ή όχι του ποσοστού του Δημοσίου σε μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση όπως ο ΟΤΕ είναι ένα θέμα που χρήζει συζήτησης. Το να πουληθεί όμως η συμμετοχή του Δημοσίου με τέτοιους όρους, αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτήματα τόσο για την ικανότητα όσο και για τα κίνητρα αυτών που πήραν την απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σιγα ρε παιδια την διαπλεκομενη παλιοχαμουρα την
    γαμαει ο Δ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο
    και ουτε ενα πρωταθλημα δεν μας εδωσε.....σιγα την αχρηστη παλιοπουτανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ .

    ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

    ΕΚΑΝΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

    ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ)

    ΕΚΑΨΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ

    ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
    ΓΙΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

    ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18 .ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

    ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ


    ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ?
    ΤΟ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ? ΤΟ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ? ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ? ΤΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ?
    ΤΟ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ?
    ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ?
    ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΛΑΚΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΟΥΜΕ?ΤΗ ΒΑΣΩ?ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ?ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ?ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ?ΤΟΝ 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ' ΣΗΜΙΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *