GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κόσοβο, ο λιγνίτης και η εθελόδουλη Ελλάδα...

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη "μεγάλη Αλβανία" , Του Παν. Λαφαζάνη μέλους της Π. Γ. του ΣΥΝ Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μ. Αχτι...

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη "μεγάλη Αλβανία"
,

Του Παν. Λαφαζάνη
μέλους της Π. Γ. του ΣΥΝ

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μ. Αχτισάαρι με την πρότασή του για απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία και την υπό μορφή «προτεκτοράτου» μεταβατική ανεξαρτησία του, ποδοπάτησε κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας. Διότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ όφειλε να κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία κάνει ρητά λόγο για ενισχυμένη αυτονομία του Κοσόβου εντός της Σερβίας και όχι για απόσχισή του. Ο κ. Αχτισάαρι υπερέβη θρασύτατα την εντολή του. Που βρήκε, όμως, τη δύναμη ο κ. Αχτισάαρι να μετατρέψει σε κουρελόχαρτο την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και τον ίδιο τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ; Η εξήγηση είναι μάλλον απλή. Διέθετε την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. Το τραγικό είναι ότι όσοι στη Σερβία ή διεθνώς υπερασπίζονται τη διεθνή νομιμότητα βαπτίζονται, σε «τρομοκράτες» και ομόδοξοι με τους δολοφονημένους μακαρίτες, Μιλόσεβιτς και Σαντάμ, ενώ οι εθελόδουλοι υποστηρικτές του αμερικανόπνευστου σχεδίου Αχτισάαρι, χαρακτηρίζονται ως υπέρμαχοι της σταθερότητας.
Με την πρόταση Αχτισάαρι διαγράφεται ένας νέος κύκλος αποσταθεροποίησης και κατατεμαχισμών στα Βαλκάνια με απρόβλεπτες συνέπειες. Ανοίγει, ακόμα, διάπλατα ο δρόμος για την κατασκευή της μεγάλης Αλβανίας...
Πλήρες το άρθρο εδώ

29 σχόλια

  1. ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΑΡΙΤΣΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα δεν σταμάτησε ποτέ να είναι προσκολλημένη στο άρμα και τα κελεύσματα των Αμερικανών. Η μόνη διαφορά με το απώτερο παρελθόν, είναι ότι πλέον αυτό γίνεται στα μουλωχτά. Όταν δε η εξωτερική πολιτική ασκείται από "ογκόλιθους" σαν το Μολυβιάτη και τη Ντόρα μπορούμε να περιμένουμε τα χειρότερα. Και όταν θα σκάσει το πρόβλημα με τη Μεγάλη Αλβανία, να δείτε που θα προκύψει σίγουρα πρόβλημα της Ελλάδας και με την Τουρκία.

    Σε ό,τι αφορά τους Αμερικανούς, το Διεθνές Δίκαιο και οι αποφάσεις του ΟΗΕ είναι μια μπάλα από πλαστελίνη. Της δίνεις όποια μορφή θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κρίμα κ.Λαφαζάνη να μη καταλαβαίνετε πως διαμορφώνονται οι νομιμοποιητικές συνθήκες στο διεθνές σύστημα.
    Το δίκαιο δεν είναι μεταφυσικό, αλλά προϊόν μιας σύνθετης κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής διαδικασίας που αποκρυσταλλώνεται νομιμοποιητικά στους φορείς που ενέχονται στη δράση.
    Με λίγα λόγια όταν αλλάζει η νομιμοποιητική βάση και νέες υποκειμενικότητες γεννώνται στο όλο σύστημα με νέα συμφέροντα, διαφοροποιείται αντίστοιχα και η αντικειμενικότητα του δικαίου.
    Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η νέα νομιμοποιητική αρχή της ανάδειξης εθνικών κρατών στη περιοχή, μετά μάλιστα από πολεμικές επιχειρήσεις, διαμορφώνει άλλο πλαίσιο δικαίου.
    Αν δεν αντιληφθείτε ότι στη περιοχή και όχι μόνο παράγεται νέο πλαίσιο διεθνούς δικαίου, που στηρίζεται στην αρχή της αυτοδιάθεσης, ή οποία με τη σειρά της εξυπηρετεί τη Νέα Τάξη πραγμάτων, δεν θα μπορέσετε να ασκήσετε σοβαρή πολιτική.
    Στις διεθνείς σχέσεις έχουμε δίκιο στο βαθμό που μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τη βούληση, τα συμφέροντα και τις αρχές μας και όχι επειδή υποστηρίζουμε σθεναρά τη διατήρηση του όποιου status quo.
    Αυτά τα γράφω για να τα ακούν και άλλοι, γιατί οι μέρες είναι πονηρές.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ Κ,Κ,Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ?
    ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΙΠΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ, ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ,
    ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 'ΦΙΛΩΝ'.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΑΧΟΛΟ,ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πονηρές;
    Δε λες τίποτε ΑΓΙΕ!
    Τόσο πονηρές που σκάνε κάθε τόσο, και σήμερα ασφαλώς, δημοσκοπήσεις για το Σκοπιανό.
    Βρόμα η δουλειά!
    Πάλι συμβούλιο αρχηγών, δήθεν, θέλει ο λαός γράφουν οι παπάρες, σαν να είμαστε όλοι ηλίθιοι και να μη καταλάβαμε τι χοντρομαλακία ήταν το προηγούμενο και σε πια αδιέξοδα και ξεφτίλες μας έμπλεξε.
    Βέτο θέλει ο λαός γράφουν οι δήθεν εκφραστές του.
    Θέλουν ντε και καλά να μας μπλέξουν στο πρόβλημα των βαλκανίων οι αλήτες και να δώσουν ποσοστά στους εθνικόφρονες του Καρατζαφέρη, του Καραμανλή και του παπά.
    Παπατζήδικες καταστάσεις στα πέριξ.
    Το caution άναψε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΡΝΣ

    Όταν ήμουν πρέσβης [στην Αθήνα] το ΝΑΤΟ είχε επιτεθεί στο Κόσοβο. Υπήρχε διαφορά απόψεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Τώρα, οι κυβερνήσεις μας βλέπουν με το ίδιο μάτι όλα σχεδόν τα μεγάλα θέματα και εργαζόμαστε πολύ καλά μαζι.

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΙ
    ΕΧΕΤΕ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ;

    ΓΙΑΤΊ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΝΑ ΥΣΗΧΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άραγε ξαναδιάβασε ο Αγιος εκείνα που έγραψε ή πήρε λέξεις με αφηρημένο πιο πολύ περιεχόμενο, που εντυπωσιάζει τον ίδιο και τις παρέθεσε "λίθοι, πλήνθοι, κέραμοι:"
    Και ακολουθεί και ο άλλος από κάτω, που, αντί να δει τα προβλήματα που του δείχνουν, κοιτάζει το δάχτυλο! Πολύ σοφό!!
    Σύμβουλος του Καρα-Μανλή; Μολυβιάτης! ο ίδιος που με τον άλλο Καραμανλή υπόγραψε τη συμφωνία της Ζυρίχης!
    Οι ζημιές μας έρχονται μαζί με τους μιζαδόρους και την κλάκα που πουλά και την ψυχή της για μια θέση στην αργομισθία!
    Περιμένετε κάτι; Για ρωτήστε. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν; Από τότε που σταμάτησαν οι αντίπαλοι να τους λένε γιατί κάνετε αυτό και όχι εκείνο, στμάτησαν να έχουν το "εκείνο" και πελαγοδρομούν! Ε! Ψηφίστε τους να μας βουλιάξουν τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΥΑΓΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ δεν συμφωνώ με τον ΑΓΙΟ, όχι ασφαλώς γιατί είναι "λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι" αυτά που σημειώνει, όπως λέει ο φίλος 2.09 –αντιλαμβάνομαι καλά τι λέει – αλλά επειδή αποτελούν λειτουργισμική θεώρηση του δικαίου.
    Κατά την άποψη μου ο Λαφαζάνης έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο, καθώς εάν δεχτούμε ότι το διεθνές δίκαιο θεμελιώνεται κάθε φορά στο πλαίσιο των νέων πολιτικών που συγκυριακά κυριαρχούν, τότε καλύτερα να μη μιλούμε με όρους διεθνούς νομιμότητας, αλλά με όρους ηγεμονίας.
    Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το διεθνές δίκαιο είναι ένα ακόμη στοιχείο πολιτικής που θεμελιώνει την ηγεμονία των Αμερικανών στη περιοχή.
    Την φιλολογία περί λιγνίτη δεν θέλω να τη σχολιάσω…σίγουρα δεν είναι αυτό το ζήτημα, υπάρχουν απείρως μεγαλύτερα συμφέροντα στην περιοχή.

    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ...
    Ταμεία: ποιους «δείχνουν» οι καταθέσεις
    Τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος αλλά και συνδικαλιστές εμπλέκουν οι μάρτυρες
    Tης Xριστινας Kοψινη

    Σημαντική για την υπόθεση θεωρείται και η τρίωρη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα Eφετών ο επί οκτώ συναπτά έτη προέδρος και νυν αντιπρόεδρος του TEAYΦE, κ. Γ. Kονιδάρης. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Kονιδάρης είναι ο μόνος συνδικαλιστής για τον οποίο προέβη σε καταγγελία και η ομοσπονδία εργαζομένων στο φάρμακο, επιρρίπτοντας σε αυτόν «τη μεγαλύτερη ηθική ευθύνη γιατί διαχειρίστηκε επί οκτώ χρόνια τα αποθεματικά του Ταμείου, εισηγήθηκε και ψήφισε στο Δ.Σ. την αγορά συγκεκριμένων ομολόγων υψηλού ρίσκου». Φυσικά αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτε.

    Tο TEAYΦE είναι ο μοναδικός φορέας ασφάλισης στον οποίο συναντώνται με διαφορά δέκα ημερών δύο κομβικές χρηματιστηριακές εταιρείες. H Tρωύλος KEΠEY, μέσω της οποίας αγοράστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2007 δομημένο τραπεζικό ομόλογο της ALPHA BANK, και η «Aκρόπολις» μέσω της οποίας στις 22 Φεβρουαρίου, τοποθετήθηκαν 55 εκατ. ευρώ στο περίφημο δομημένο ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου με ανάδοχο την J.P. Morgan

    Hδη δύο εκπρόσωποι εργαζομένων έχουν θέσει ζήτημα επιστροφής και αυτού του ομολόγου, κατά το παράδειγμα του TAΞY (ανέκτησε το κεφάλαιο για τα δομημένα της Marfin) και του TΣΠEAΘ (ανέκτησε το κεφάλαιο από δομημένο της ProtoBank). Tο θέμα της επιστροφής των 130 εκατ. ευρώ που έχουν επενδυθεί στο ομόλογο της ALPHA BANK έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. H αρχική απόφαση αγοράς του από το Δ.Σ. του TEAYΦE αφορούσε έκδοση του ελληνικού Δημοσίου και όχι τραπεζικό ομόλογο. Tι συνέβη και άλλαξε ο εκδότης;


    Eπιπλέον, η «συνάντηση» της Tρωύλος με το TEAYΦE έχει πολλά κοινά με τη συναλλαγή που έκανε η ίδια εταιρεία με το TΣΠEAΘ στις 10 Ιουλίου 2006. Oχι μόνο γιατί και στις δύο περιπτώσεις η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι ύψους 130 εκατ. ευρώ, αλλά και γιατί στις σχέσεις που διαμορφώθηκαν φαίνεται ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και συνδικαλιστές του ΠAΣOK. Στην περίπτωση του TEAYΦE εμπλεκόμενος είναι ίσως ο πρώην πρόεδρος. Στην υπόθεση του TΣΠEAΘ ενδεχομένως να εμπλέκεται πάλι ο πρώην πρόεδρος του Tαμείου κ.. Γ. Kατσανεβάκης, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της TPΩYΛOΣ KEΠEY. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπτώσεις είναι αρκετές.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

    1.ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚ.
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ
    ΔΟΜΗΜΕΝΟ 130 ΕΚ/ΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΣ
    ΑΛΦΑΒΑΝΚ.

    2.ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ
    ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΑ
    ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
    "ΣΑΠΑΚΙΑ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟ ΤΑ 770 ΕΚ/ΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΔΟΜΗΜΕΝΑ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ 580.
    ΤΑ 3ΔΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΑΠΙΟ ΔΟΜΗΜΕΝΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΠΟΥ
    ΦΟΡΤΩΣΕ Η ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΚΑΙ Η ΑΛΦΑΒΑΝΚ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ?

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΟΜΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΤΟΥ
    ΛΑΤΣΗ.. ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕ ΠΟΥΣΤΡΟΔΙΚΗΓΟΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ ΣΗΜΕΡΑ
    ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ..

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ
    ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ..

    ΜΙΖΑ-ΑΡΠΑΧΤΗ-ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΗ..

    Το παραμυθι της γενιας μου..
    της χειροτερης που γνωρισε ο τοπος
    η πλειοψηφια της καταντησαν

    ΑΔΙΣΤΑΧΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    ΧΡΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρθρο του εκδότη της «Ε» και της «Κ.Ε.», για τη διαμόρφωση ενός κλίματος καταστολής που διαστρέφει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», με αποτέλεσμα τον επηρεασμό των δικαστών.


    Δικαιοσύνη και λιντσάρισμα


    Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ


    ΕΝΑ ΝΕΦΟΣ καταστολής σκεπάζει το δημόσιο βίο μας. Οι εισαγγελείς, οι χειροπέδες, οι φυλακές κυριαρχούν στην πολιτική ζωή μας.

    NEΦΟΣ..ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ..ΣΚΕΠΑΖΕΙ..
    ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ.

    ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟ
    ΛΑΜΟΓΙΟ?
    ΓΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΒΟΑ Ο ΤΟΠΟΣ.
    ΓΙΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ..

    Οι εισαγγελείς, οι χειροπέδες, οι φυλακές κυριαρχούν στην πολιτική ζωή μας.



    ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ?
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ?

    ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
    ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ
    Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
    ΣΑΣ...ΚΟΥΡΑΓΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλοί μου φίλοι.
    Εγώ δεν σχολίασα πολιτικά ή ιδεολογικά την παρέμβαση Λαφαζάνη.
    Αναφέρθηκα στο τρόπο που παράγεται το δίκαιο στις διεθνείς σχέσεις.
    Μίλησα για την νομιμοποιητική βάση του παράγωγου δικαίου στις διεθνείς σχέσεις σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθούν οι VAN DERV ALDEN, W -
    HELLNER, J. - DESMET J. στις μονογραφίες τους “Τhe Structure of low in a legislative perspective” και “The structure of low from a legislative point of view”.
    ( skrifter från juridiska faculteten i Uppsala – 14, 1986, IUSTUS FÖRLAG).

    Δεν αναφέρθηκα σε αξιολογικές κρίσεις, αν συμφωνώ, δηλαδή, ή δεν συμφωνώ με την νέα νομιμοποιητική βάση που διαμόρφωσε και συνεχίζει να διαμορφώνει η λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων στην περιοχή, αλλά και σε ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα του κόσμου, αλλά στην εμπειρική πραγματικότητα.
    (Αν ενδιαφέρει η προσωπική μου άποψη, σας λέω ότι όχι μόνο δεν συμφωνώ, αλλά αγανακτώ κιόλας).
    Η προσωπική μου, όμως, ιδεολογική και πολιτική στάση δεν έχει σημασία.
    Αν αγνοήσουμε το εμπειρικό αποτέλεσμα της αμερικανικής ηγεμονίας στην διαμόρφωση νέων νομιμοποιητικών κριτηρίων εφαρμογής του παράγωγου διεθνούς δικαίου ακόμη και στο εσωτερικό κυρίαρχων κρατών και παραμείνουμε στην «ψυχροπολεμική» θεώρηση των διεθνών σχέσεων, θα έχουμε διαπράξει σφάλμα στην προσπάθεια κατανόησης και ενδεχόμενης παρέμβασης στο διεθνές περιβάλλον.
    Η νέα τάξη υπό την ηγεμονία των Αμερικανών διέλυσε την Γιουγκοσλαβία και οδήγησε στη σύσταση νέων εθνικών οντοτήτων, υποκειμένων του διεθνούς δικαίου. Η πολεμική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο εσωτερικό της χώρας, με πρόσχημα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επέφερε συγκεκριμένα νομιμοποιητικά αποτελέσματα που δεν θα πρέπει να παραγνωρίζονται.
    Επιμένω να κατανοήσετε ότι το ΝΑΤΟ και ad hoc υπερεθνικοί φορείς νομιμοποιούνται πλέον να παρεμβαίνουν στο εσωτερικό κυρίαρχων κρατών και να καταλύουν την έννομη τάξη του. Έχει η νομιμοποιητική βάση του διεθνούς δικαίου και σ’ αυτό προσπαθώ να σας ευαισθητοποιήσω. Δεν μ’ αρέσει αλλά δεν μπορώ να το αγνοώ κιόλας, κλαψουρίζοντας όταν βλέπω να καταλύεται η κυριαρχία γειτονικών κρατών και ασφαλώς το γράμμα της πολιτειακής τους συγκρότησης: το σύνταγμά τους.
    Το μεταβατικό καθεστώς στο Κόσοβο δεν είχε στόχο την εμπέδωση της αυτονομίας της περιοχής, αλλά την ανεξαρτητοποίησή του από τη Σερβία. Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελούν ψευδο-παράγωγο δίκαιο, όσες φορές δεν ορίζουν τους μηχανισμούς επιβολής του δικαίου. Μ’ αυτή την έννοια τα ψηφίσματα για το Κόσοβο είναι τόσο σοβαρά όσο και τα ψηφίσματα για το Κυπριακό.
    Θεωρώ, λοιπόν, ατυχές όταν ο κ. Λαφαζάνης εκφράζει πολιτική άποψη επικαλούμενος «ψηφίσματα» και αγνοώντας τη δυναμική που έχει προκαλέσει ο αμερικανικός ηγεμονισμός στην περιοχή και τα μύρια συμφέροντα που έχουν κινητοποιηθεί για το ανακάτεμα της βαλκανικής σαλάτας.
    Θα προτιμούσα ο προοδευτικός πολίτης να ασχολείτο πιο σοβαρά με τους μηχανισμούς εμπέδωσης της φιλελεύθερης δημοκρατίας στα επιμέρους κράτη και ανεξάρτητες ή ημιανεξάρτητες πολιτειακές οντότητες των Βαλκανίων, παρά να εστιάζει στην προσβολή της κυριαρχίας κάποιων απ’ αυτών, που έχουν ήδη προσβληθεί επανειλημμένως!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Έχει η νομιμοποιητική βάση του διεθνούς δικαίου και σ’ αυτό προσπαθώ να σας ευαισθητοποιήσω."

    Στην πρόταση λείπει μια λέξη και δεν βγαίνει νόημα. Διαβάστε:
    "Έχει αλλάξει η νομιμοποιητική βάση του διεθνούς δικαίου και σ’ αυτό προσπαθώ να σας ευαισθητοποιήσω."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5.14

    Ρε κρετίνε γιατί προκαλείς τη τύχη σου;
    Εμένα συνεχίζεις να ρωτάς παπαριές!!!
    Γιατί δεν ρωτάς το Ρουσόπουλο να σου πει που ήταν το κράτος με την Κυβέρνηση της ΝΔ να ελέγξει τα χρεόγραφα στα οποία επένδυαν τα Ταμεία ;

    Γιατί η κυβέρνηση διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, γιατί δεν εφάρμοσε το νόμο του 2002, που προέβλεπε τη σύσταση συγκεκριμένων φορέων εποπτείας;

    Αν υπάρχουν αμφιλεγόμενες επενδύσεις σε μορφές corporate bonds από τα Ταμεία, γιατί δεν παρεμβαίνει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, και η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείο Απασχόλησης;

    Σκοπεύει η κυβέρνηση να ακολουθήσει την ίδια πρακτική όπως και με τη Morgan και για τα υπόλοιπα 700.000.000 δομημένα που τα Ταμεία θέλουν να επιστρέψουν;
    Θα πληρώσουμε τους διαφυγόντες τόκους, δηλαδή, όλοι οι πολίτες;
    Τι σας χρωστάμε ρε;

    Εμείς θα πληρώσουμε τις μίζες που καρπώθηκε το σύστημά σας;

    Γιατί προκαλείς κρετίνε;
    Τις κυβερνήσεις δεν τις ψηφίζουμε για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση στους επιχειρηματίες και σε κάποιες τράπεζες, αλλά για να μας διασφαλίζουν από τους άπληστους και να μας προστατεύουν, ως έχουν χρέος και αρμοδιότητα, από τους ανίδεους τις πράξεις των οποίων εγκρίνουν.

    Ρώτησε λοιπόν τον Ρουσόπουλο, γιατί ακόμη δεν έχω πει τίποτε:
    Τον Ν. Μπερετάνο και την TPΩYΛOΣ τους γνώριζε η Κυβέρνηση;

    Ποιος στέλεχος της Κυβέρνησης του πρότεινε τη συνεργασία;
    Ήξερε το στέλεχος την σχέση του Μπερετάνου με την οικογένεια Λάτση και την 20χρονη συνεργασία τους;

    Το παίζω χαλαρά, γιατί δεν με ενδιαφέρει η πολιτική και δεν σκοπεύω να γυρίσω σύντομα πίσω. Μη με προκαλεί ο Θόδωρος, όμως, γιατί ξέρω ένα-δυο πράγματα που θα σας ταρακουνήσουν συθέμελα.

    Μη με προκαλείτε
    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Λαος απαιτει την αοαντηση να δει.


    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Η ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΣΟΚΟΠΟΥΣΤΡΑ ΡΟΥΦΟΚΑΒΛΕΤΑ



    ΜΕΤΑ ΤΑ

    ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΙΜΙΑ
    ΟΤΣΑΛΑΝ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΛΑΤ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


    ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 'Η ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΜΦΙ ΠΡΟΣΕΧΕ,
    ΑΥΤΟΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ...
    ΤΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΓΡΑΦΕΙ..

    Γιατί προκαλείς κρετίνε;
    Τις κυβερνήσεις δεν τις ψηφίζουμε για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση στους επιχειρηματίες και σε κάποιες τράπεζες, ΑΛΛΑ για να μας διασφαλίζουν από τους άπληστους και να μας προστατεύουν...

    ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ..ΤΟΥ..
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΗΣΤΙΑ..

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ
    ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΟΓΙΟ?
    Ο ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ
    ΜΙΖΟΥΛΑ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ
    ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ?
    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ..ΝΟΜΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ
    ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ"ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ"..
    ΚΑΡΤΕΛΟΠΑΡΑΣΙΤΩΝ..
    ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ-ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ..ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ..
    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ..
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
    ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
    ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΕΣ..ΠΑΡΑΓΚΕΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ
    ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ
    ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.
    ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
    ΜΑΛΑΚΑ..
    ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΛΟΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗΣ
    ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ
    ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ
    ΓΕΛΟΙΑ.
    ΠΧ.
    ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ..
    ΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ
    ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ,
    ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
    ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΡΔΗ,
    ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΛ.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ
    ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ
    ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ
    ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ
    ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι εγινε ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ αρχισε
    τις απειλες?
    Το εξωτερικο δεν τον βελτιωσε..
    δεν ξεχασε τις τραμπουκικες,ελληναραδηκες συνηθειες του,οποιος του κανει
    κριτικη,απαντα με..
    απειλες για αποκαλυψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΕΙΝΑΙ,
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΓΙΑ
    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΞΙΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕΙ.
    ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με τους ίδιους όρους που θα αποσχιστεί το Κόσοβο, θα γίνει η απόσχιση των Βάσκων από την Ισπανία, των Σκωτσέζων από τη Βρετανία, των Κορσικανών από τη Γαλλία, των Κούρδων από την Τουρκία, των Ελλήνων από την Αλβανία, ίσως και των πομακο-τούρκων στη Θράκη από την Ελλάδα, αν και δεν τους συμφέρει να πάψουν να είναι στην Ευρ. Ένωση.

    Ξέχασα να γράψω ότι υπάρχει γερμανική μειονότητα στο Βέλγιο και δανέζικη μειονότητα στη Γερμανία, άσε την ουγγρική μειονότητα στη Ρουμανία. Υπολογίστε πόσα Λίχτενστάιν ή Λουξεμβούργα θα γίνουν, για να φτιάχνουμε υπεράκτιες εταιρίες και να κλέβουμε φόρους.

    Θα έχουμε πολλές πλάκες στο μέλλον, αποκλείεται να πλήξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Swell, δεν έχεις άδικο! Αυτός ο Μολυβιάτης ήταν τελείως πινέζας μπροστά στον τρισμέγιστο υπουργό εξωτερικών Γιωργάκη, ο οποίος έπαιρνε γραμμή απευθείας από το αμερικάνικο ΥΠΕΞ. Έχει και τις επενδύσεις του στην Αμερική το παιδί και βρισκόταν μόνιμα εκεί (με το δεύτερο διαβατήριο) για να ρυθμίζει τα περιουσιακά του και αυτά της μαμάς, αυτά που πήρε από τον παπατζή για το κεράτωμα!

    Θα θυμάσαι εκείνη την ολυμπιακή εκεχειρία, έκανε ταξιδάκια σε όλο τον κόσμο για να τους πείσει, λέει, να σταματήσουν τους πολέμους στη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων... Καταλαβαίνεις βάθος σκέψης του παιδιού! Πώς να συγκρίνεις τον Μολυβιάτη μαζί του, πώς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. O κ. Αλογοσκούφης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που έδρασε αν μη τι άλλο στους κόλπους του Υπουργείου του, διότι το Υπουργείο του εξέδωσε τα ομόλογα, τα οποία διακίνησε η εγκληματική οργάνωση, είναι μάλλον παράδοξο για κάθε έλληνα πολίτη, να υβρίζει τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, αντί να έχει ασκήσει αγωγές εναντίον αυτών που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον στους κόλπους του Υπουργείου του.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. «Η υπόθεση των ομολόγων -λέει η κυβέρνηση- έκλεισε!; Πώς "έκλεισε"(!); Ετσι: Τα λεφτά θα επιστραφούν, αλλά (φοβερό!) δε θα τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Θα τα επιστρέψουν οι ...κλεμμένοι! Δε θα τα επιστρέψουν οι ληστές! Θα τα επιστρέψουν ...τα θύματα της ληστείας! Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές, αυτοί που πληρώνουν δηλαδή τους φόρους, αυτοί που αρμέγονται από τον προϋπολογισμό, αυτοί που πληρώνουν πάντα και για όλα! Αυτοί θα (ξανα)πληρώσουν! Και για την "JP Morgan". Και για τους Πρινιωτάκηδες. Και για τους Παπαμαρκάκηδες. Και για όλους αυτούς τους ...δομημένους! Μέχρι πότε;..».
    ‘’ PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση