GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερωτήματα για τον δήμο Λαχανά...

Του Νίκου Παπαδάκη Γνωρίζετε τι γίνεται στο δήμο Λαχανά νομού Θεσσαλονίκης, πού πήγαν τόσα χρήματα απο τα ανταποδοτικά τέλη λόγω εγκατάστ...


Του Νίκου Παπαδάκη

Γνωρίζετε τι γίνεται στο δήμο Λαχανά νομού Θεσσαλονίκης, πού πήγαν τόσα χρήματα απο τα ανταποδοτικά τέλη λόγω εγκατάστασης ΧΥΤΑ στον δήμο, γιατί έγιναν τόσες μεταδημοτεύσεις, πώς βγήκε ο νεότερος δήμαρχος της Ελλάδος, σε ποιο τουριστικό γραφείο έκανε πρακτική ο νυν δήμαρχος και τι σχέση έχει το τουριστικό γραφείο με τα μαζικά ταξίδια του δήμου, τι σχέση έχει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ με τον νεότερο δήμαρχο;

11 σχόλια

  1. στα ερωτηματα σας
    η απαντηση ειναι

    ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης (άσχετα από κομματική ένταξη) επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νομαρχίας Παπαδόπουλου (ΠΑΣΟΚ), αρνούνταν να συζητήσουν την προοπτική χωροθέτησης του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων ή μοντέρνα χωματερή), ένας τετραπέρατος Νεοδημοκράτης Δήμαρχος, ο Δ.Πάσχος του δήμου Λαχανά (ορεινός φθίνων δήμος της Επαρχίας Λαγκαδά), πήγε στον Νομάρχη Παπαδόπουλο και έκλεισε τη «δουλειά».
    Δέχθηκε τον ΧΥΤΑ μέσα στα όρια του Δήμου του, μακριά από κατοικημένες περιοχές και πολύ πιο κοντά στον κεντρικό οικισμό του όμορου Δήμου Ασσήρου.
    Τα «αργύρια» είναι τα ανταποδοτικά τέλη που είναι 3,5 εκατομμύρια € το χρόνο, ποσό τεράστιο για ένα καποδιστριακό δήμο αυτού του μεγέθους.
    Το ποσό αυτό το εισπράττει ο Δήμος από το έτος υπογραφής χωρίς να δέχεται ακόμα σκουπίδια.
    Ο πανούργος Δήμαρχος Δ.Πάσχος (μακαρίτης πιά) ερμήνευσε την ανταποδοτικότητα με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο : Κρουαζιέρες και Διακοπές (όλα πληρωμένα) για τους «υπηκόους». Βέβαια όχι ίδια για όλους. Κρουαζιέρες και διακοπές στο εξωτερικό (μέχρι Βραζιλία) για τους ημετέρους (δημοτικούς συμβούλους, κομματάρχες, συνεργαζόμενους υπαλλήλους της Νομαρχίας και άλλων υπηρεσιών) και διακοπές στα ελληνικά νησιά (Κρήτη-Ρόδο κλπ) για τους απλούς δημότες-ψηφοφόρους.
    Σίγουρα παράνομο. Η ανταποδοτικότητα έχει έννοια για συλλογικά αγαθά και κοινωφελή έργα. Τόσα χρόνια κανείς δεν τόλμησε να το καταγγείλει ούτε πολιτικά. Ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν την πάπια γιατί κάποιοι ψηφοφόροι τους επωφελούνταν από τις διακοπές.
    Ο Δ.Πάσχος πέθανε ξαφνικά πριν από τις εκλογές του 2006. Το σύστημα εξουσίας που τόσο αριστοτεχνικά είχε στήσει επέλεξε για διάδοχό του τον ανεπάγγελτο και νεότατο υιό του Παντελή Πάσχο. Ο Παντελής εκλέχθηκε, ο νεότερος Δήμαρχος της χώρας. Τα προσόντα, η γνώση και η εμπειρία του ήταν ότι ήταν γιός του πρώην Δημάρχου.
    Όσον αφορά το Τουριστικό Γραφείο που έκανε πρακτική άσκηση ο Παντελής Πάσχος, «κατά σύμπτωση» είναι αυτό που οργανώνει τις εκδρομές του Δήμου.
    «Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος» που λέει ο ποιητής.
    Για τον πρώην πρύτανη είναι σε όλους γνωστό ότι του παραχωρήθηκε σκανδαλωδώς οικόπεδο στο δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυνατό χαστούκι από την Ελληνική δικαιοσύνη δέχτηκε αυτές τις μέρες "το βαθύ κράτος στο δήμου Λαχανά".
    Η επιτροπή του άρθρου 252 του νόμου περί δήμων και κοινοτήτων έστειλε αδιάβαστους την πολιτική συμμορία Πάσχου-Ξενιτίδη και ΣΙΑ.
    Χρόνια ολόκληρα εξαπατούσαν τον κόσμο και το ανύπαρκτο κράτος με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εκδρομές 4 εκατ. Ευρώ!
    Ευτυχώς η αντιπολίτευση ξύπνησε επιτέλους και έκανε το αυτονόητο!
    Ζήτησε έλεγχο! Γιατί κάποιοι έκλεβαν χοντρά τον Ελληνικό λαό!
    Μάθανε όλοι και γλυκάθηκαν με τσάμπα εκδρομές!
    Αλλά είχανε και κάλυψη. Ο περιφερειάρχης τους κάλυπτε λέγοντας ότι είναι νόμιμη η εκδρομή! άντε ρε Τσότρα! Εσύ στείλε μας στο Παρίσι!
    Πες την μεγάλη ιδέα και τον Καραμανλή να μη κουράζεται, εκλογές που έρχονται. Μετά βάλτε το μάθημα και στα σχολειά! Σα δε ντρέπεστε!
    Αντί να στείλετε έλεγχο στο δήμο Λαχανά που κάνει αποχιονισμούς όταν δεν έχουμε χιόνια ( άμα δε πιστεύετε εκεί είναι ρωτήστε τον Πάσχο και το Νώτα)εσείς καλύψατε την πιο άθλια παρανομία των τελευταίων χρόνων! Ποιος πληρώνει τη ζημιά στο δημόσιο κύριοι;
    Να τα πληρώσουν απο τη τσέπη τους.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις τελευταίες αποφάσεις που αφορούν την Παράνομη πια εκδρομή του δήμου Λαχανά στην ιστοσελίδα:
    http://users.sch.gr/gkaripid/
    δημοτικού συμβούλου του δήμου Λαχανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να φοβαστε τα ανεργα τσογλανια που φερονται και αγονται κομματικως, και εν συνεχεια αποθρασυνονται λογω απουσιας ελεγχου οχι απο το κρατος, αλλα απο τους ιδιους εμας που το ανεχομαστε.
    Επομενως να φοβαστε απο τον ιδιο σας ΑΔΡΑΝΗ ΕΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε,όχι Δεν είμαστε όλοι αδρανείς! Ξέρετε πόσοι και πόσες προσέτρεξαν και βαφτίστηκαν δημότες Λαχανά μόλις μάθαν για τις δωρεάν εκδρομές του τα προηγούμενα χρόνια?

    Που με χάρτη πήγαν μετά και ψήφισαν?Ούτε ένα από τα 10 χωριά του δεν ξέραν που πέφτει!Αλλά για την εκδρομή γίναν και οι πλέον γνήσιοι Λαχανιώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θα γίνει αλήθεια μαυτές τις παράνομες μεταδημοτεύσεις που αναφέρει ο προηγούμενος?Αυτοί οι παρανόμως εκλέξαντες την παράνομη διοίκηση που τους πήγαινε παράνομες εκδρομές ακούω ότι θέλουν να φύγουν τώρα άρον - άρον από το δήμο. Αληθεύει κύριε δήμαρχε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί δεν μπαίνει το Ελεγκτικό συνέδριο και το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης να κάνει αυτό που πρέπει στον περίεργο αυτό δήμο;
    Καλά τόσο ανεξέλεγκτοι είναι;
    Δεν υπάρχει γι αυτούς κράτος;
    Τους καλύπτουν; Ποιοι είναι αυτοί που τους καλύπτουν;
    Ο περιφερειάρχης δε βλέπει τίποτα;
    Αυτή είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα; Μόνο λόγια του Καραμανλή ότι εμείς τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη!
    Το δικό τους επικίνδυνο παιδάκι που παίζει με εκατομμύρια Ευρώ γιατί δεν το παραπέμπουν για έλεγχο;
    Μήπως είναι πολλά τα λεφτά;
    Μήπως πολλοί συμμετείχαν στο κόλπο των εκδρομών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίστευτο κι όμως αληθινό!
    Δημότες του Δήμου Λαχανά παρουσιάσθηκαν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατέθεσαν αναφορά στον Περιφερειάρχη καταγγέλοντας την άρνηση του Δήμου να παραδώσει αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής και επί πλέον ζήτησαν τις αποφάσεις αυτές από τον ίδιο, μια και όλες τις αποφάσεις τις έχει και η περιφέρεια.
    Τους δέχθηκε λοιπόν ο υπεύθυνος για τον Α' βαθμό Τ.Α. της περιφέρειας Κος Τσολάκης.
    Απολαύστε τον διάλογο που ακολούθησε μεταξύ Δημότη και Κου Τσολάκη:
    -(Δημότες)Κύριε Τσολάκη παρακαλούμε σαν προϊσταμένη αρχή να παρέμβετε ώστε να πάρουμε αυτά τα έγγραφα από το Δήμο Λαχανά.
    -(Τσολάκης)Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας τα δίνουν. Καταθέσατε αίτηση?
    -(Δημότες)Δύο φορές τα ζητήσαμε με αίτηση Κύριε Τσολάκη και μάλιστα επειδή δεν μας τα δίναν πήγαμε και στον εισαγγελεα και πήραμε και εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά πάλι αρνήθηκαν να μας τα δώσουν.
    -(Τσολάκης)Αν έκαναν κάτι τέτοιο μπορείτε να τους κάνετε μήνυση για απείθεια.
    -(Δημότες)Η μήνυση έγινε ήδη Κε Τσολάκη. Αλλά ξέρετε τα δικαστήρια αργούν να ενεργήσουν. Εμείς θέλουμε τα έγγραφα, δεν θέλουμε να τρέχουμε στα δικαστήρια.
    -(Τσολάκης) Γιατί δεν απευθύνεσθε στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης?
    -(Δημότης) Σ' αυτό θα απευθυνθούμε καταγγέλοντας εσάς και τον περιφερειάρχη για συγκάλυψη και παράβαση καθήκοντος Κε Τσολάκη. Η Υπηρεσία σας είναι η προϊσταμένη αρχή του Δήμου και οφείλετε να τους εξαναγκάσετε να συμπεριφέρονται νόμιμα, αλλοιώς είστε ανίκανος να κάθεστε στην καρέκλα που κάθεστε και εσείς προσωπικά και ο Περιφερειάρχης !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αυθάδεια και η αλαζωνεία των παρατρεχάμενων γλυφτών του Πάσχου σε όλο της το μεγαλείο.
    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαχανά με το συνδιασμό του νυν Δημάρχου αφου δεν κατάφερε (για πολλοστή φορά) να εκλεγεί σύμβουλος, ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες του διοριζόμενος μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.
    Κώτελης Αθανάσιος ονομάζεται, δεν έχει τελειώσει ουτε καν το εξατάξιο γυμνάσιο και το επάγγελμα του ειναι χειριστής ακτινολογικού Μηχανήματος (Ξέρετε τώρα, παραϊατρκά επαγγέλματα ιδιωτικών σχολών, όπως νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς κλπ.)
    Ξέρετε οτι αυτός ο κύριος επίσημα δηλώνει οτι ειναι Ιατρός Ακτινολόγος?
    Το Δηλώνει σε όλες τις επίσημες καταχωρήσεις του ΟΤΕ (ανοίξτε ενα τηλεφωνικό κατάλογο και θα το διαπιστώσετε), έχει ιατρικό σήμα στο αυτοκίνητο του, το δηλώνει στα προεκλογικά του φυλλάδια και το χειρότερο έτσι συστήνεται και ο ίδιος προσωπικά.
    Παραποίηση Ιδιότητας νομίζω πως λέγεται το αδίκημα. Μήπως πρέπει κάποιος εισαγγελέας να ασχοληθεί με τον εν λόγω κύριο.
    Πιο σωστή δεν θα ήταν η καταχώρηση αντί του "ιατρός ακτινολόγος" να γινόταν "Λαμόγιο της δεκάρας"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολα τα παραπάνω αληθεύουν. Αλλά θα πρέπει να αποκαταστήσουμε και την αλήθεια για τον πρώην πρύτανη κ. Ιωάννη Αντωνώπουλο. Ο κ.Αντωνόπουλος το οικόπεδο το αγόρασε από ιδιότη και δεν του παραχωρήθηκε. Οικόπεδο παραχωρήθηκε στην ή στις κόρες του όπως και σε περίπου 500 άλλες οικογένειες με σκοπό να χτίσουν στα επόμενα 3 χρόνια όπως και έγινε. Δέν υπήρχε τίποτα το μεμπτό. Ο κ.Αντωνώπουλος είχε στενή φιλική σχεση με τον Πάσχο τον πατέρα πρίν πεθάνει και δεν είχε ακουστεί τιποτα. Προσωπικά πιστέυω ότι είναι τιμή για τον δήμο Λαχανά η παρουσία του σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *