GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η εμπλοκή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων"

Η "Φιλελεύθερη Συμμαχία" διοργανώνει, την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ζαφόλια, εκδήλωση με θέμα: "Η εμπλοκή τω...

Η "Φιλελεύθερη Συμμαχία" διοργανώνει, την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ζαφόλια, εκδήλωση με θέμα: "Η εμπλοκή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων". Ομιλητές θα είναι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης.

8 σχόλια

  1. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε έμπρακτα με το νομοθετικό της έργο των τελευταίων τριών ετών , ότι είναι η τάξη των μεγαλοαστών και του κεφαλαίου .
    Πρώτος Νόμος που ψήφισε ήταν η μείωση κατά 50% της φορολογίας των Βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχερηματιών . Δεύτερος ο νόμος για φοροαπαλλαγή της Εκκλησίας της Ελλάδος . Του δεύτερου μεγαλοκαταθέτη των Ελληνικών Τραπεζών μετά το Ελληνικό Δημόσιο . Τρίτος Αλογοσκούφιος Νόμος ανέβασε την φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων στο 40% . Αύξησε το Φ.Π.Α. στο 19% . Μονάδικο βέτο που έβαλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. ήταν για τα μονοπύθμενα τάνκερς , δηλαδή υπεράσπισε τους εφοπλιστές ενάντια στην προστασία του περιβάλλοντος . Μετά η Ν.Δ. ,έδωσε και στα λαικά στρώματα κάτι ψίχουλα , κατάργηση ΛΑΦΚΑ κλπ . Επιθυμούν βέβαια οι κυβερνώντες να θεωρούν το κόμμα τους σαν την ΄΄Λαική Δεξιά΄΄ , αλλά αυτό εντάσεται μόνο στα επικοινωνιακά τους παιχνίδια , στα οποία ομολογουμένως πέρνουν άριστα και με τόνο .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΜΕΣΙΜΕΡΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΕ
    ‘’PASOK poisonous’’ΒΑΡΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλε 5:24
    Ο καθένας μας δίνει ότι διαθέτει .Πολιτικές απόψεις . Ιστορικές γνώσεις . Συμφωνία η αντίλογο . Από την πλευρά της Δεξιάς αίναι πατροπαράδοτo γνώρισμά τους να προσπαθούν να χαρίσουν τα δικά τους επίθετα και ιδιότητες στους πολιτικούς τους αντιπάλους . Από τον τζουμπέ στον Δεληγιάννη . Από τον Μεταξά μέχρι τον Παπαδόπουλο . Από τον Μητσοτάκη μέχρι τον Πανίκα Ψωμιάδη και τον ΧουντοΧριστόδουλο . Αυτοί βέβαια τους αντιπροσωπεύουν αλλά τα επίθετά τους και τα βίτσια τους να τα κρατήσουν γιατί τους ανήκουν .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 130 εκατ. σε Intracom, Siemens παρά την εισήγηση για τα μισά

    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

    Σε «αχίλλειο πτέρνα» της κυβέρνησης αναδεικνύεται ο μέχρι πρότινος «μεταρρυθμιστής» του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, μετά τη δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε εναντίον του.

    Η κατηγορία για απιστία σε βάρος του ΟΤΕ και των μετόχων του, που πλέον βαραίνει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, αφορά την υπόθεση των υπερτιμημένων συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης (2003-2007) που ο κ. Βουρλούμης προσέφερε γενναιόδωρα στους εθνικούς προμηθευτές, Intracom και Siemens.

    Αυτό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2004, με μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και υπερβάσεις, προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίσταση της αρμόδιας Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης (ΔΔΔΚΣ), η οποία δικαιολογούσε μόλις τα μισά από τα 130 εκατ. ευρώ που τελικά δόθηκαν στους προμηθευτές.

    Τρόμος στο Μαξίμου

    Η άσκηση της δίωξης, αν και έγινε προ ημερών, δεν ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Είναι όμως γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου και προκαλεί τρομώδες σύνδρομο στην κυβέρνηση, καθώς με τη δημοσιοποίησή της εκτιμάται ότι καταρρέει και ο μύθος της διαφάνειας στον ΟΤΕ, συνάμα και το ισχυρό χαρτί που μέχρι πρότινος λεγόταν «Παναγής Βουρλούμης».

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», η δίωξη για απιστία σε βάρος του κ. Βουρλούμη ασκήθηκε από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διήρκεσε περίπου 2,5 χρόνια. Δίωξη για συνέργεια στην απιστία ασκήθηκε και κατά του Γ. Ιωαννίδη, τότε γενικού διευθυντή Τεχνικών Θεμάτων του ΟΤΕ, εισηγητή της υπερτιμημένης «δωρεάς» και σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της Romtelecom.

    Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο προς την τακτική ανάκριση, από την οποία δεν αποκλείεται να προκύψουν ευθύνες και για όσα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ υπερψήφισαν την επίμαχη εισήγηση της 17ης Δεκεμβρίου του 2004, αν και ήταν γνωστή η θέση της αρμόδιας διεύθυνσης.

    Οι 3 που καταψήφισαν

    Μάλιστα, τρία μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ καταψήφισαν τις αναιτιολόγητες «παροχές» προς Intracom και Siemens, συντασσόμενα με την αρμόδια υπηρεσία. Πρόκειται για τους Γ. Λιναρδάτο, Γ. Τζοβλά και Θ. Βενιάμη, που έχουν καταθέσει και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας και συγκαταλέγονται στην πλειάδα των μαρτύρων που κλήθηκαν.

    Ο κ. Λιναρδάτος, μάλιστα, που με απαίτηση του προέδρου του ΟΤΕ αντικαταστάθηκε από μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού τον Ιούλιο του 2005, στην επίμαχη συνεδρίαση κατέθεσε επιστολή εξηγώντας την αρνητική ψήφο του και υποστηρίζοντας ότι από την κατά πλειοψηφίαν απόφαση ο ΟΤΕ υφίσταται βλάβη ύψους 54 εκατ. ευρώ.

    Η αυτεπάγγελτη δίωξη προέκυψε από προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε στις 26/1/2005 ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος και ανετέθη στην κ. Τουλουπάκη.

    Την αφορμή έδωσαν δημοσιεύματα, ο διχασμός των μελών του Δ.Σ. του ΟΤΕ και κυρίως η εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης, που με παραστατικά απεδείκνυε την κατά 100% υπερτιμολόγηση των συμβάσεων που τελικά υπεγράφησαν.

    Τον καρατόμησαν

    Δύο ημέρες πριν από την παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα, οι Βουρλούμης και Ιωαννίδης απέπεμψαν τον διευθυντή Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης Νικήτα Μπαριτάκη και πολλούς από τους υποδιευθυντές, όπως τον Α. Κωνσταντινόπουλο, επικαλούμενοι «σοβαρούς λόγους».

    Οι προαναφερθέντες είχαν αρνηθεί να τιμολογήσουν κατά παραγγελία 40,6 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι Intracom και Siemens για τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που είχαν προσφέρει στη διετία 2003-2004. Αντίθετα, εμφάνισαν παραστατικά εργασιών για τη διετία που δικαιολογούσαν πληρωμές μόλις 26,5 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας ότι για το υπερτίμημα δεν μπορούν να εφεύρουν... τιμολόγια.

    Ολοι τους καρατομήθηκαν, περιθωριοποιήθηκαν και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και να συνταξιοδοτηθούν.

    Λίγους μήνες πριν από την επίμαχη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ, τον Αύγουστο του 2004, είχε εξαναγκαστεί από τον πρόεδρο του οργανισμού σε παραίτηση και το μέλος του συμβουλίου, Απ. Μπαράτση.

    Ως μέλος της τριμελούς επιτροπής για το θέμα των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, είχε γράψει στον κ. Βουρλούμη ότι η αρμόδια διεύθυνση έχει δίκιο και ότι οι προμηθευτές πασχίζουν με «δούρειους ίππους» να εξασφαλίσουν λεόντειες συμφωνίες.

    Πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ένα κομματικό ακροατήριο, (Συνέδριο ΟΝΝΕΔ) και μάλιστα νέων ανθρώπων, εμφάνισε τον πραγματικό του εαυτό, το σκληρό πρόσωπο της αμετανόητης Δεξιάς και του διαχωρισμού των Ελλήνων σε καλούς και κακούς.
    Ο κ. Καραμανλής μίλησε για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και εννοούσε την απορύθμιση της παιδείας. Μίλησε για την αναβάθμιση και την αυτοτέλεια του δημόσιου Πανεπιστημίου και εννοούσε την υποβάθμιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών και την αντιμετώπιση των αιτημάτων τους, πότε με την λογική «έχω μπάρμπα στην Κορώνη», πότε της «ζαρντινιέρας». Και όχι μόνον. Ο κ. πρωθυπουργός ξέχασε να αναφέρει τα οικονομικά βάρη, με τα οποία φόρτωσε η κυβέρνησή του την ελληνική οικογένεια, απαξιώνοντας τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων, που βρήκε έτοιμο από το ΠΑΣΟΚ, μειώνοντας κάθε χρόνο την χρηματοδότηση για την παιδεία και διαμορφώνοντας μια παιδεία για τους έχοντες.
    Μίλησε για δήθεν μεταρρυθμίσεις, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε ότι, πραγματικός του στόχος είναι η δημιουργία ενός συστήματος εξουσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, των «εντός των τειχών», σε βάρος των πολλών και αδυνάτων.
    Μίλησε -με κραυγές- για κάποιους που επιχειρούν να συμψηφίσουν ενοχές. Προφανώς, εννοούσε τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, γιατί η κυβέρνησή του με εντολή του ιδίου επιχείρησε να συγκαλύψει και να συμψηφίσει, όταν απέτυχε η συγκάλυψη, τους «Χούπηδες», τους «κουμπάρους», τις υποκλοπές, τους «Πακιστανούς», την λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, με το οργανωμένο σχέδιο των σύνθετων δομημένων ομολόγων. Με οργανωτές τους κ.κ. Αλογοσκούφη, Δούκα, Κουρή, Τσιτουρίδη και Παπαδόπουλο.
    Και βέβαια, παρέλειψε να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση του -και πως- αποφάσισε μετά από 101 ημέρες να πληρώσει από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, για κάτι που ο ίδιος δεν αποδεχόταν καν ότι υπάρχει.
    Θα υποχρεωθεί, όμως, αργά η γρήγορα, να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες.
    Μίλησε για το χθες, που του φταίει και γι' αυτό δεν μπορεί να κυβερνήσει.
    Το χθες της δεκαετίας του '80 με την αναδιανομή του εισοδήματος και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους;
    Το χθες των μεγάλων έργων;
    Το χθες της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
    Το χθες των Ολυμπιακών Αγώνων;
    Για το χθες και το σήμερα της παράταξης που εκπροσωπεί είχε να πει κάτι;
    Γιατί δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι, από την Μεταπολίτευση και ύστερα, το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησε 18 χρόνια και η ΝΔ συμπληρώνει τα 16.
    Μίλησε για την έξοδο από την επιτήρηση, αλλά παρέλειψε να πει με ποιου την ευθύνη μπήκαμε στο καθεστώς επιτήρησης, που πλήρωσε, πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει σκληρά ο Έλληνας πολίτης.
    Μίλησε δήθεν, για το μέλλον και εξέπεμψε την χειρότερη εικόνα του χθες.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ. Καραμανλής, μίλησε την 9.6.07 στην Λάρισσα για την πολιτική της κυβέρνησής του στον αγροτικό τομέα ως εκπρόσωπος της παραδοσιακής Δεξιάς, του ´50 και του ´60, με ταξίματα από το μπαλκόνι.
    Είναι φανερό ότι, μίλησε ως να βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αναφέρθηκε σε πολιτικές, που υποτίθεται ότι, βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά ακόμα δεν τις έχουν δει οι αγρότες, όπως και για άλλες που «θα» έρθουν, κατά τον ίδιο τρόπο που είχε μιλήσει και πριν από τις εκλογές του 2004 και έχουν τόση αξία, όση και εκείνες.
    Ομόλογο αναξιοπιστίας εκείνες του 2004, ομόλογο υποκρισίας οι σημερινές.
    Γιατί η αλήθεια είναι ότι:
    -Μείωσε δραματικά το εισόδημά των Ελλήνων αγροτών.
    -Από το 2005 μέχρι σήμερα, αφαίρεσε 127 εκατ. ευρώ από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω της δυναμικής διαφοροποίησης.
    -Αφαίρεσε 113 εκατ. ευρώ το χρόνο από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω των «δήθεν» ποιοτικών παρακρατημάτων, χρήματα τα οποία προορίζονται να μοιραστούν σε «ημέτερους» με αδιαφάνεια.
    -Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ, που δεν έχει καταβάλει ως όφειλε τις επιδοτήσεις της περασμένης χρονιάς στο σύνολο των Ελλήνων αγροτών.
    -Αφαιρεί 165 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς, μετά το 2009, εξαιτίας της διαπραγματευτικής της ανικανότητας.
    -Αφαιρεί τη δυνατότητα από τους τευτλοκαλλιεργητές να συνεχίσουν την καλλιέργεια των τεύτλων και κλείνει τα εργοστάσια ζάχαρης.
    -Αφαίρεσε 60 εκατ. ευρώ από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω της επιστροφής του ΦΠΑ.
    -Επιβάρυνε οικονομικά τους Έλληνες αγρότες μέσω της αύξησης του ΦΠΑ από 18% σε 19%. Και ήταν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, που το 2004 στη Λάρισα, απ' όπου ξεκίνησε την παρουσίαση του προγράμματός του, δήλωνε ότι, θα τον μειώσει στο 8%. Σήμερα μάλιστα, έχει το θράσος, γιατί περί αυτού πρόκειται, να υπόσχεται και πάλι ότι θα επιχειρήσει να μειώσει τον ΦΠΑ.
    -Ο κ. Καραμανλής, που υποσχόταν το 2004 στους βαμβακοπαραγωγούς «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», όχι μόνον δεν τα έδωσε, αλλά αφαίρεσε κιόλας 18 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς.
    Ο κ. Καραμανλής, όχι μόνο μείωσε δραματικά το αγροτικό εισόδημα, όχι μόνο δεν έχει πολιτική για τον αγροτικό τομέα, αλλά επιχειρεί να αφαιρέσει και τη μνήμη από τους αγρότες.
    Οι αγρότες υφίστανται ήδη τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζουν πια, τι τους επιφυλάσσει ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του.
    Γι' αυτό θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στις εκλογές που έρχονται.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O κ. Αλογοσκούφης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που έδρασε αν μη τι άλλο στους κόλπους του Υπουργείου του, διότι το Υπουργείο του εξέδωσε τα ομόλογα, τα οποία διακίνησε η εγκληματική οργάνωση, είναι μάλλον παράδοξο για κάθε έλληνα πολίτη, να υβρίζει τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, αντί να έχει ασκήσει αγωγές εναντίον αυτών που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον στους κόλπους του Υπουργείου του.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση