GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα αδρανεί για τις βλαβερές συνέπειες...

... στο περιβάλλον από τον λιγνίτη, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση , Το "Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου", (Ι...

... στο περιβάλλον από τον λιγνίτη, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση
,
Το "Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου", (ΙΜΔΑ), κατέθεσε προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας στην οποία υποστήριξε ότι το κράτος παραβίασε κατ’ αρχήν το άρθρο 11 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη [Δικαίωμα για Προστασία της Υγείας], διότι δεν προέβλεψε τις βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον από την εκμετάλλευση του λιγνίτη, ούτε ανέπτυξε στρατηγικές πρόληψης και καταπολέμησης των κινδύνων για την υγεία των πληθυσμών που ζουν στις περιοχές εκμετάλλευσής του.
Η Επιτροπή απέρριψε τις ενστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και διαπίστωσε ότι υπάρχει πράγματι παράβαση του άρθρου αυτού. Το ΙΜΔΑ ζητά από το Ελληνικό Κράτος να λάβει μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων των περιοχών αυτών και θα παρακολουθεί την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους παραμένοντας σε στενή επαφή με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία.
Λεπτομέρειες από την Απόφαση της Επιτροπής εδώ.

7 σχόλια

  1. ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    12/06/04

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ της "Επιτροπής Αγώνα για την Τιμή και την Αξιοπρέπεια της Τουρκικής Μειονοτικής Ψήφου" να μην ψηφιστεί αύριο ούτε η Ν.Δ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, συντάσσεται η κ. Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου, γράφοντάς μας ότι:

    "ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ένα τόσο σοβαρό λάθος εκ μέρους του κ. Παπανδρέου να παρασυρθεί από αντί-μειονοτικούς κύκλους και να επιλέξει τον κ. Καπζά Μουζαφέρ στην 13η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Ο εν λόγω υποψήφιος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με την έκδοση πομακικού λεξικού και εφημερίδας που δεν εκφράζουν τη μειονότητα και στοχεύουν στη διάσπασή της(...) Η Ν.Δ παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή ότι 'θέλει να αγκαλιάσει τη μειονότητα', δεν βρήκε ούτε καν μια τιμητική θέση στη λίστα της για έναν εκπρόσωπό της (...) Η ψηφοθηρική αντιμετώπιση της τουρκικής μειονότητας από τα δύο κυρίαρχα κόμματα και η αδιαφορία των υπολοίπων, δεν μπορεί παρά να διαψεύσει τις ελπίδες της για πολιτική ισοτιμία και αξιοπρέπεια. Οποιοι θέλουν να την 'κερδίσουν' θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις της και πραγματικά να θέλουν να την εκπροσωπήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο".


    ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ (ΚΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΟΤΙ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ PRESS GR!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε επιτέλους θα ασχοληθούμε σοβαρά με τη τα θέματα της μειονότητας και θα σταματήσουν να παίζουν μπάλα οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι και οι διάφοροι φασίζοντας ανησυχουντες σουπερ πατριώτες?
    Δεν παίρνουμε μαθήματα από τα παθήματα μας στο Μακεδονικό συνεχίζουμε να πράττουμε με τον ίδιο τρόπο και στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας?
    Σταματήστε να παίζετε το ίδιο παιχνίδι. Είδατε που έχουμε οδηγηθεί στο Μακεδονικό, Θέλετε να καταλήξαμε στο ίδιο αδιέξοδο τέλος και στο θέμα της Μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν βάζετε μυαλό?
    Οι εθνικιστικές κορώνες και οι πατριδοκαπηλία μας οδηγεί στην απομόνωση και σε αδιέξοδες καταστάσεις.
    Το ρεπορτάζ σας είναι γεμάτο από ανακρίβειες, υπερβολές και οδηγείτε σε λάθος δρόμους. Στην προσπάθεια σας να χτυπήσετε το ΠΑΣΟκ και τον Γιώργο Παπανδρέου δημιουργείτε ένα θέμα χωρίς να έχει καμία βάση, ούτε σχέση με την πραγματικότητα. Συνεχίζετε ο ίδιος πόλεμος σε βάρος του Γεωργίου Παπανδρέου. Είναι γεγονός ότι η διεθνή προσωπικότητα του , οι νεωτεριστικές και πρωτοπόρες ιδέες του και εργασιομανία του και γενικά το πρωτοπόρο του στυλ, ενοχλει τη μούχλα , τη συντήρηση και τη μετριότητα. Ο Ελληνικός λαός όμως έχει πάρει το μήνυμα μου ,έπαθε από την τελευταία επιλογή του και έχει πάρει πλέον τις αποφάσεις του για να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χωράς μας στον Γιώργο Παπανδρέου για να αποκτήσει η πατρίδα μας προοπτική , περιεχόμενο και να ύπαρξη λύση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία. Είναι η μονή ελπίδα μας σε αυτή τη φάση.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ένα κομματικό ακροατήριο, (Συνέδριο ΟΝΝΕΔ) και μάλιστα νέων ανθρώπων, εμφάνισε τον πραγματικό του εαυτό, το σκληρό πρόσωπο της αμετανόητης Δεξιάς και του διαχωρισμού των Ελλήνων σε καλούς και κακούς.
    Ο κ. Καραμανλής μίλησε για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και εννοούσε την απορύθμιση της παιδείας. Μίλησε για την αναβάθμιση και την αυτοτέλεια του δημόσιου Πανεπιστημίου και εννοούσε την υποβάθμιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών και την αντιμετώπιση των αιτημάτων τους, πότε με την λογική «έχω μπάρμπα στην Κορώνη», πότε της «ζαρντινιέρας». Και όχι μόνον. Ο κ. πρωθυπουργός ξέχασε να αναφέρει τα οικονομικά βάρη, με τα οποία φόρτωσε η κυβέρνησή του την ελληνική οικογένεια, απαξιώνοντας τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων, που βρήκε έτοιμο από το ΠΑΣΟΚ, μειώνοντας κάθε χρόνο την χρηματοδότηση για την παιδεία και διαμορφώνοντας μια παιδεία για τους έχοντες.
    Μίλησε για δήθεν μεταρρυθμίσεις, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε ότι, πραγματικός του στόχος είναι η δημιουργία ενός συστήματος εξουσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, των «εντός των τειχών», σε βάρος των πολλών και αδυνάτων.
    Μίλησε -με κραυγές- για κάποιους που επιχειρούν να συμψηφίσουν ενοχές. Προφανώς, εννοούσε τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, γιατί η κυβέρνησή του με εντολή του ιδίου επιχείρησε να συγκαλύψει και να συμψηφίσει, όταν απέτυχε η συγκάλυψη, τους «Χούπηδες», τους «κουμπάρους», τις υποκλοπές, τους «Πακιστανούς», την λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, με το οργανωμένο σχέδιο των σύνθετων δομημένων ομολόγων. Με οργανωτές τους κ.κ. Αλογοσκούφη, Δούκα, Κουρή, Τσιτουρίδη και Παπαδόπουλο.
    Και βέβαια, παρέλειψε να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση του -και πως- αποφάσισε μετά από 101 ημέρες να πληρώσει από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, για κάτι που ο ίδιος δεν αποδεχόταν καν ότι υπάρχει.
    Θα υποχρεωθεί, όμως, αργά η γρήγορα, να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες.
    Μίλησε για το χθες, που του φταίει και γι' αυτό δεν μπορεί να κυβερνήσει.
    Το χθες της δεκαετίας του '80 με την αναδιανομή του εισοδήματος και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους;
    Το χθες των μεγάλων έργων;
    Το χθες της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
    Το χθες των Ολυμπιακών Αγώνων;
    Για το χθες και το σήμερα της παράταξης που εκπροσωπεί είχε να πει κάτι;
    Γιατί δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι, από την Μεταπολίτευση και ύστερα, το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησε 18 χρόνια και η ΝΔ συμπληρώνει τα 16.
    Μίλησε για την έξοδο από την επιτήρηση, αλλά παρέλειψε να πει με ποιου την ευθύνη μπήκαμε στο καθεστώς επιτήρησης, που πλήρωσε, πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει σκληρά ο Έλληνας πολίτης.
    Μίλησε δήθεν, για το μέλλον και εξέπεμψε την χειρότερη εικόνα του χθες.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ:
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπερασμα : Οι Ελληνες δεν πρεπει να ανησυχουν για την πατριδα τους γιατι αλλιως το PASOK θα τους μαλωσει και θα τους στιγματισει ως φασιζοντες και καπηλους.

    Pa SOK dinato
    alitiko kai
    alodapo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την μεγαλύτερη κοτσάνα είπε η Αριστερή Ψάλτρια της Δεξιάς , κυρία Αλέκα Παπαρήγα όταν μας πληροφόρησε ότι τα φιλικά προς το Πα.σο.κ. Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν πρωί , μεσημέρι και βράδυ τον Γ.Καρατζαφέρη . Επειδή παρατηρώ εδώ και μήνες τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να περιφέρεται σε ΟΛΑ τα κανάλια της τηλεόρασης , αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με την συντρόφισα Παπαρήγα ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτοκράτωρ Πασών των Καναλιών . Πλήν των κρατικών βέβαια , εκεί βασιλεύει ο Υπουργός Επικρατείας ( ο οποίος άραγε κατάφερε να τελειώσει το Λύκειο ;;) . Ουσιαστικά φίλοι μου έχουμε σήμερα δικομματική κυβέρνηση . Τέτοια αγάπη μεταξύ Δεξιάς και Κ.Κ.Ε. είχαμε να δούμε απο το ‘’βρώμικο’89’’.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O κ. Αλογοσκούφης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που έδρασε αν μη τι άλλο στους κόλπους του Υπουργείου του, διότι το Υπουργείο του εξέδωσε τα ομόλογα, τα οποία διακίνησε η εγκληματική οργάνωση, είναι μάλλον παράδοξο για κάθε έλληνα πολίτη, να υβρίζει τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, αντί να έχει ασκήσει αγωγές εναντίον αυτών που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον στους κόλπους του Υπουργείου του.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση