GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με την Bold το ΠΑΣΟΚ...

ο Με τον διαφημιστικό όμιλο της Bold οριστικοποίησε το ΠΑΣΟΚ τη συνεργασία του για την εκλογική καμπάνια του. Ξεκίνησαν ήδη οι ετοιμασίες...

ο
Με τον διαφημιστικό όμιλο της Bold οριστικοποίησε το ΠΑΣΟΚ τη συνεργασία του για την εκλογική καμπάνια του. Ξεκίνησαν ήδη οι ετοιμασίες για το φθινόπωρο. Είχε συνεργαστεί μαζί της και στις προηγούμενες εκλογές του 2004, όπως και στις περσινές δημοτικές και νομαρχιακές.

53 σχόλια

  1. Έφαγαν τόσα χρήματα από τον ελληνικό λαό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έχουν να σπαταλούν όσα θέλουν. Η νόμιμη κλεψιά πάει σύννεφο. Μοναχοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κάνουν νόμους κλεψιάς δημόσιου χρήματος και απαγορεύουν άλλα κόμματα να εισέλθουν στην βουλή με τους νόμους προβολής στα ΜΜΕ. Χωρίς διαφήμιση τα μικρά κόμματα με νέες άσπιλες ιδέες δεν μπορούν να εμφανιστούν στον λαό. Έτσι ο λαός είναι υποχρεωμένος να ακούει να φωνάζει το ένα κόμμα ΠΑΣΟΚ, το άλλο κόμμα ΝΔ είστε κλέφτες και το αντίθετο. Και οι δυό λένε την αλήθεια αλλά με το χρήμα που κλέβουν από τον ελληνικό λαό δια των επιχορηγήσεων βουλώνουν το στόμα των ΜΜΕ με χρήμα. Έτσι βλέπουμε να δίνουν στον εαυτό τους τεράστια ποσά.
    Τα κόμματα θα πάρουν για το 2007 περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ στα πλαίσια της τακτικής κρατικής χρηματοδότησής τους.
    Αναλυτικά, τα συνολικά ποσά για κάθε κόμμα είναι:
    ΝΔ 23.039.991 ευρώ
    ΠΑΣΟΚ 20.810.347 ευρώ
    ΚΚΕ 4.751.712 ευρώ
    ΣΥΝ 3.531.262 ευρώ
    ΛΑΟΣ 2.019.248 ευρώ
    ΔΗΚΚΙ 917.840 ευρώ. Με τόσο κλέψιμο πως να μην αποβλακώνουν τον ελληνικό λαό; Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς 6.36 Να συμπληρώσω ότι η τακτική κομματική επιχορήγηση αυξάνεται κατά 50% στα έτη που έχουμε εκλογές. Αυτό όμως που είναι πρόκληση είναι τα τεράστια δάνεια που παίρνουν τα κόμματα από κρατικά -λίγα μείνανε-πιστωτικά ιδρύματα,με εγγύηση και προεξόφληση της κομματικής επιχορήγησης επόμενων ετών. Λένε ότι το 2000 η ΝΔ πήρε με εντολή Σημίτη, τέτοιο δάνειο από κρατική τραπεζα στην οποία σήμερα πρόεδρος είναι "Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ". Ερώτηση: Ταμίας της ΝΔ ,είναι-κατ'αναλογία-ο νυν πρόεδρος της Τράπεζας; Και ένα υποθετικό ερώτημα. Αν η κα Μητσοτάκη αύριο φύγει-λέω αν- από την ΝΔ και ιδρύσει άλλο κομματικό φορέα ποιός θα εξοφλήσει το δάνειο,δεδομένου ότι το ύψος της επιχορήγησης (που όπως είπαμε αποτελεί εγγύηση στην τράπεζα)είναι συνάρτηση της εκλογικής δύναμης κάθε κόμματος; Θα πληρώσει ο Κώστας,η Ντόρα, οι μέτοχοι ή εμείς; Και, γιά να μην υράρξει παρεξήγηση, ο Γιώργος ο Βαγγέλης κλπ. Φυσικά κάθε ομοιότητα με τα παραπάνω ονόματα και πρόσωπα, είναι τυχαία και συμπτωματική.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε πρώτη φορά με τη BOLD το 1977.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τέτοιο το μέγεθος της βλακείας και της ηλιθιότητας που διακρίνει τους Δεξιούς και ακροδεξιούς που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η 17Ν έλαβε τέλος. Αυτή ήταν. Βλέπεις πώς να αλλάξουν τώρα μια εδραιωμένη πεποίθηση που τόσο χρόνο τους πιπίλιζαν το μυαλό ότι η 17Ν είναι το ΠΑΣΟΚ. Έτσι αν είναι δυνατόν , συνεχίζουν και σήμερα να αναμασούν τις ίδιες ηλιθιότητες και βλακείες .Θα μου πεις υπήρξε ποτέ περίοδος που η άθλια δεξιά προπαγάνδα να έχει αντικείμενο ουσίας για να προβάλει?. Μια ζωή παραπληροφόρηση και ψέματα. Με τέτοιες φήμες και διαδόσεις μέχρι και εκλογές κέρδισαν .Οι άνθρωποι δεν ορρωδούν πουθενά. Αρκεί να πάρουν την εξουσία. Αυτός είναι ο σκοπός , δεν τους ενδιαφέρει τι θα πουν και τι ψέματα θα εκπέμψουν. Κλασικό παράδειγμα πρόσφατα. Είναι πολύ φρέσκια τα γεγονότα. Τι ψέματα και τι υποσχέσεις έλεγε ο σημερινός» καταλληλότερος» Μπουλης με το PLAYSTATION ?. Λέχτηκαν περισσότερες ψευτιές και υποσχέσεις προεκλογικά?. Δεν υπήρξε πικραμένος που προεκλογικά να μην πήρε την ψεύτικη υπόσχεση του για ότι τον απασχολούσε.
    Η πλάκα έχει λοιπόν ότι σήμερα μετά την εξάρθρωση της 17Ν οι χαζούληδες οι Δεξιοί, έχουν κολλήσει και αφού κατέρρευσε ο μύθος ότι 17Ν=ΠΑΣΟΚ ,που τόσα χρόνια εντέχνως καλλιεργούσαν ,αυτοί συνεχίζουν να είναι στον κόσμο των. Οι άνθρωποι έχουν πια την συμπάθεια μας. Τι άλλο να πω. Αρρωστημένες καταστάσεις και κολλήματα.
    Θα μου πεις υπήρξε ποτέ Δεξιός και απόλυτα υγιής στο μυαλό η στη ψυχή.?
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποια διαφημιστική εταιρεία και να αναλάβει το έργο του προεκλογικού αγώνος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σημασία. Ο Ελληνικός λαός έχει πλέον αντιληφτεί το μέγεθος της απάτης, της παραπληροφόρησης και της αρπαχτης που συντελείτε από την κυβέρνηση του Μπουλη του «καταλληλότερου» και έχει λάβει τις αποφάσεις του.

    Πρέπει να δοθεί τέλος στους κουμπάρους και τους συγγενείς που έχουν πέσει σαν ακρίδα στο δημόσιο !!!

    Πρέπει να δοθεί τέλος στα ταξίδια αναψυχής στα εξωτικά μέρη !!!!
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σοβαρές Διεθνείς αποστολές τις οποίες πρέπει να έχετε όλοι υπόψη σας. Διαβάστε την ομιλία του. Ο κόσμος που ζούμε με τον περίγυρο του ,τις ιδιαιτερότητες του ,τις τάσεις του και τις προοπτικές του, που πρέπει να είμαστε σε επαφή και να συμμετέχουμε στο γίγνεσθαι. Όχι κλεισμένοι στου Μαξίμου και άντε που και που κανένα ταξιδάκι για να σπάσει η ρουτίνα η έστω ένα ταξίδι αναψυχής σε εξωτικά μέρη. Τίποτα δεν γίνεται με τον «αυτόματο πιλότο» ε?

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λοιπον και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετείχε χθες στην 7η Ετήσια Διεθνή Συνάντηση Εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της CIVICUS («2007 CIVICUS WORLD ASSEMBLY», 23 - 27 Μαΐου), στην Γλασκόβη.

    Στην ομιλία του, με θέμα: « Οι σχέσεις της κοινωνίας των πολιτών με τα πολιτικά κόμματα - Σύμμαχοι ή αντίπαλοι;» ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είπε τα εξής:

    Θα ήθελα, να αρχίσω κάνοντας μια ερώτηση. Γιατί βρίσκομαι εδώ; Προφανώς, γιατί ο Κούμι (Ναϊντού) με κάλεσε εδώ, εκ μέρους του Civicus. Αλλά επιπλέον, είμαι εδώ γιατί, με τον Κούμι, στην διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, από τότε που συναντηθήκαμε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανταλλάξαμε πολλές ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε, δουλεύοντας μαζί, να δυναμώσουμε την Δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών.

    Θα άρχιζα, λοιπόν, λέγοντας, ναι, πιστεύω ότι, πρέπει να συνεργαστούμε.

    Εγώ, όπως όλοι σας εδώ, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά σ' αυτόν τον κόσμο, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Νομίζω ότι, αλλιώς, δεν θα βρισκόμασταν εδώ.

    Τι συμβαίνει, όμως, αν δεν προσπαθήσουμε; Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μια λέξη. «Ιδιώτη». Έτσι έλεγαν τον άνθρωπο που δεν συμμετείχε στα κοινά. Και η λέξη “idiot” στα αγγλικά, σημαίνει «ηλίθιος». Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την σημασία τής μη συμμετοχής στα κοινά, στην αρχαιότητα.

    Έχω δει, επίσης, από τη δική μου εμπειρία, τι σημαίνει να μην προσπαθούμε. Τότε αφήνουμε τον απολυταρχισμό να επικρατήσει. Στην δική μου προσωπική εμπειρία, όταν ήμουν 14-15 χρονών, είδα να συλλαμβάνουν τον πατέρα μου και να τον πηγαίνουν στη φυλακή με βίαιο τρόπο. Είχε φυλακιστεί δύο φορές στην ζωή του, κι ο παππούς μου, έξι φορές στην ζωή του, παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Και τότε, γίναμε πρόσφυγες, φύγαμε από την Ελλάδα. Δούλεψα στο αντιστασιακό κίνημα, όταν ήμουν νεαρός φοιτητής.

    Αλλά έχω δει, επίσης, τι μπορούμε να κάνουμε όταν υπερασπιζόμαστε την κοινωνία των πολιτών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δουλέψαμε για την εκπαίδευση, πηγαίνοντας από χωριό σε χωριό, εμπνευσμένοι από ανθρώπους, όπως ο Paolo Freire και το σουηδικό κίνημα εκπαίδευσης ενηλίκων, ενδυναμώνοντας τους πολίτες μας να γίνουν συμμετοχικοί και κάνοντας πιο ισχυρή την Δημοκρατία μας.

    Είδα επίσης, όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, την δύναμη της «λαϊκής διπλωματίας», όπως την λέγαμε τότε. Όταν συνέβη ένας σεισμός στην παλιά μας αντίπαλο, την Τουρκία, ως υπουργός Εξωτερικών, κάλεσα τους πολίτες μας να βοηθήσουν, δίνοντας ανθρωπιστική βοήθεια, να ξεπεράσουν τις διαφορές που μας χώριζαν, που μας κρατούσαν χώρια. Και η ανταπόκριση του λαού ήταν πάρα πολύ θετική. Είχαμε χιλιάδες πολίτες, που έδιναν αίμα για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους Τούρκους.

    Και μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν, όταν είδαμε στην τηλεόραση, έναν έλληνα εθελοντή, να βγάζει ένα Τουρκόπουλο από τα συντρίμμια.

    Δουλέψαμε τότε με την κοινωνία των πολιτών και δημιουργήσουμε ένα κυβερνητικό τμήμα, για να υποστηρίζει την κοινωνία των πολιτών και την λαϊκή διπλωματία.

    Τον πρώτο χρόνο υπήρξε μια έκθεση. Θα ήταν περίπου εκατό σελίδες, με τις δραστηριότητες, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

    Τον δεύτερο χρόνο, συναντήθηκα με το αρμόδιο τμήμα και τους ρώτησα, πού είναι η έκθεση; Μου απάντησαν ότι η έκθεση, θα μπορούσε να γραφτεί με μια φράση και μόνο: οι δραστηριότητες είναι τόσες πολλές, που δεν μπορούν να καταγραφούν όλες.

    Η κοινωνία των πολιτών είχε επικρατήσει. Η λαϊκή διπλωματία είχε επικρατήσει. Και αυτό, αποτελούσε μεγάλη αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ήταν η κοινωνία των πολιτών, που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της ποιότητας της σχέσης μας με την γειτονική χώρα.

    Αλλά αποκτήσαμε σχέσεις και δουλέψαμε με την κοινωνία των πολιτών παντού στα Βαλκάνια. Και στη σύγκρουση στο Κόσοβο. Συνεργαζόμουνα και ακόμα συνεργάζομαι, πολύ στενά, με αρκετές ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, για την σύγκρουση στην Μέση Ανατολή. Και θέλω να συγχαρώ - ξέρω ότι βρίσκονται εδώ - τις γυναίκες, Παλαιστίνιες και Ισραηλινές όπως και άλλες γυναίκες σε όλον τον κόσμο, που δουλεύουν μέσα από την κοινωνία των πολιτών, για να φέρουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Είναι πραγματικά ηρωίδες, σε πολύ δύσκολους καιρούς.

    Ποιες είναι οι προκλήσεις για μας;

    Υπάρχει κάτι που, θα το έλεγα, «παράδοξο». Από τη μια, έχουμε τον πλούτο, την τεχνολογία, την γνώση, μέσα από τα οποία μπορούμε, όπως είπατε, να θέσουμε τέρμα στην φτώχεια, ή να θέσουμε τέρμα σε άλλα προβλήματα, να περιορίσουμε άλλα προβλήματα, είτε αυτά είναι η αλλαγή του κλίματος, είτε οι πανδημίες. Έχουμε τον πλούτο, έχουμε την τεχνολογία και την γνώση, ως ανθρωπότητα, να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα.

    Έχει συγκεντρωθεί, όμως, τόσο πολύ η εξουσία στα χέρια των λίγων, που οι πολίτες μας φοβούνται ότι τους λείπει η δύναμη, τους λείπει ο έλεγχος, ότι η κοινωνία μας δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την διαφορετικότητα, αλλά είναι και κατακερματισμένη. Λείπει η οργανωμένη φωνή των πολιτών.

    Εδώ, η πολιτική, η παραδοσιακή πολιτική και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί, γίνονται έρμαια αυτής της συγκέντρωσης εξουσίας, αγοράζονται με λεφτά. Τα Μέσα Ενημέρωσης, αγοράζονται επίσης, ή συγκεντρώνονται στα χέρια των λίγων, και το κράτος υπονομεύεται από αυτήν την πάρα πολύ μεγάλη διεθνή συγκέντρωση της εξουσίας, ή από συγκεκριμένες πελατειακές ομάδες. Καθίστανται όμηροι οι θεσμοί - από την συγκέντρωση της εξουσίας - στα χέρια των λίγων. Και αυτό, βέβαια, έχει αντίκτυπο στα κόμματά μας.

    Αυτό σημαίνει ότι, όταν δεν έχουμε φωνή, όταν ο πολίτης νιώθει ότι δεν έχει φωνή, τότε δεν έχουμε δίκαιη κοινωνία. Τότε, έχουμε απογοήτευση. Τότε, έχουμε έλλειψη αξιοπρέπειας. Τότε, έχουμε ανισότητα. Και τότε, έχουμε φόβο.

    Και πού βρίσκουν καταφύγιο οι άνθρωποι από τον φόβο; Σε αυταρχικούς ηγέτες, σε ρατσιστές πολιτικούς, σε συντηρητικούς θρησκευτικούς ηγέτες, σε απολυταρχικές ιδεολογίες ή στην βία.

    Για αυτό, πρέπει να αναζωογονήσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.

    Και το δίλημμα είναι, να είναι οι δημοκρατικοί μας θεσμοί αυτόνομοι, ισχυροί, ή να είναι εξαρτημένοι; Να υπόκειται σε έλεγχο η εξουσία, ή να συγκεντρωθεί ακόμα περισσότερο στα χέρια των λίγων; Να ενδυναμώσουμε την συμμετοχή, ή να αφήνουμε ανυπεράσπιστους τους πολίτες μας στον κυνισμό; Να αναζωογονήσουμε τους θεσμούς μας, ή να τους αφήσουμε να υποκύψουν στην ιθύνουσα τάξη;

    Εδώ είναι όπου μπορείτε να κάνετε την διαφορά. Η κοινωνία των πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μπορεί να κάνει την διαφορά, θέτοντας τα ζητήματα, μελετώντας τα ζητήματα, κάνοντας προτάσεις, εκπαιδεύοντας το κοινό, κάνοντας τα Μέσα Ενημέρωσης να ακούσουν, κάνοντας τους πολιτικούς να ακούσουν, εκπαιδεύοντας τους πολιτικούς, ανανεώνοντας την πολιτική, οργανώνοντας την κοινωνία, αναζωογονώντας την δημοκρατία και κτίζοντας μια παγκόσμια Δημοκρατία. Εδώ είναι όπου μπορούμε να συνεργαστούμε.

    Μπορούμε να συνεργαστούμε, επίσης, σε πεδία όπως η αποπυρηνικοποίηση του κόσμου. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, έκανε έκκληση για αποπυρηνικοποίηση. Μπορούμε να κάνουμε τα πυρηνικά όπλα να είναι παρελθόν.

    Για την αειφόρο ανάπτυξη και μια αειφόρο παγκόσμια κοινωνία.

    Επιλύοντας τις συγκρούσεις και δουλεύοντας για την ειρήνη, όπου υπάρχουν συγκρούσεις και όπου υπάρχουν τείχη που ακόμα χωρίζουν τις κοινωνίες μας, όπως στην Ευρώπη και στην Κύπρο.

    Και το σημαντικότερο, να ενδυναμώσουμε την Δημοκρατία μέσα από την διαφάνεια, αναγκάζοντας τα κόμματα να λογοδοτούν, μέσα από νέες μορφές επικοινωνίας, νέες μορφές συμμετοχής. Να κάνουμε πειράματα, σε τοπικό επίπεδο, που να έχουν εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Να χρησιμοποιήσουμε τις παραδόσεις μας και να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την ελπίδα, για να εξαλειφθεί ο κυνισμός.

    Αυτό που προσπαθώ να κάνω, ως ηγέτης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και ως ηγέτης του κόμματός μου, είναι να αλλάξω την όψη ενός παραδοσιακού κόμματος, για να μπορέσουμε πραγματικά να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, ώστε να λογοδοτούν, ώστε να δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να έχουν φωνή, να εγγυώνται την συμμετοχή.

    Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχω εισάγει αρκετές καινοτομίες, πολλές από τις οποίες συνδέονται με τον τρόπο σκέψης, αν θέλετε, αλλά και με τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

    Ένα ανοικτό κόμμα, πρώτα απ' όλα. Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος. Μπορεί να ψηφίσει οποιοδήποτε μέλος της κοινωνίας. Ανοικτή συμμετοχή, λοιπόν.

    Διαφάνεια στις αποφάσεις. Οι πολίτες πρέπει να βλέπουν όλες τις αποφάσεις.

    Ποσόστωση για την συμμετοχή των δύο φύλων, που εγγυάται θέσεις εξουσίας για τις γυναίκες στα κόμματά μας. Στο δικό μας κόμμα, έχουμε ποσοστό συμμετοχής των γυναικών 40%.

    Μια νέα αρχιτεκτονική. Ακόμα και τα κτίρια αλλά και οι τοπικές Οργανώσεις του κόμματός μας, πρέπει να είναι ανοικτές και διαφανείς.

    Άμεση ψηφοφορία. Εγώ εκλέχτηκα με άμεση ψηφοφορία, όταν ένα εκατομμύριο κόσμος ήρθε να με ψηφίσει, σε μια χώρα 10 εκατ. κατοίκων, πράγμα που σήμαινε βασικά ότι ναι, οι άνθρωποι θέλουν την συμμετοχή, θέλουν να έχουν εξουσία. Όταν τους δίνεις αυτήν την δυνατότητα, ανταποκρίνονται με θετικό τρόπο.

    Πρέπει να ψάξουμε και για νέες μορφές συμμετοχής, όπως τις διαβουλευτικές δημοσκοπήσεις, μια αρχαία ελληνική παράδοση, όπου επιλέγεις ανθρώπους τυχαία, από μια κοινότητα και, ζητάς να πάρουν μια απόφαση, αφού βεβαίως πρώτα τους παρέχεται ενημέρωση.

    Και πρέπει να δημιουργήσουμε δίκτυα, πέρα από τα γραφεία του κόμματος, μέσα από παράλληλα δίκτυα εθελοντών, κάνοντας χρήση του Ίντερνετ. Να κάνουμε την εκπαίδευση σπουδαίο μέρος της δραστηριότητας του κόμματος, αλλά και δουλειά για την αλληλεγγύη, για να προσφέρουμε στην κοινωνία, όπως κάνουν οι ΜΚΟ.

    Και πιο συγκεκριμένα, αυτό που έχουμε καθιερώσει στη δουλειά μας με τις ΜΚΟ είναι, πρώτα απ' όλα, ακροάσεις με τις ΜΚΟ, όπου τις καλούμε να έρθουν και να μας πουν τις απόψεις τους για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, και ύστερα, οφείλουμε να δεχτούμε τις απόψεις τους και να τις κατανοήσουμε. Και αυτό, μας εμπλουτίζει ως κόμματα.

    Να καλέσουμε τις ΜΚΟ να πάρουν μέρος σε όλες τις σημαντικές μας δραστηριότητες. Είχαμε πρόσφατα Προγραμματικό Συνέδριο. Καλέσαμε τις ΜΚΟ να έρθουν και να πάρουν μέρος, να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του Προγράμματός μας. Να αφήσουμε τα μέλη μας, να συζητήσουν με οργανώσεις κάθε είδους πάνω σε πολλά και διαφορετικά ζητήματα.

    Να φέρουμε τις ΜΚΟ μέσα στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει και σε αντιπαραθέσεις.

    Να βοηθήσουμε τις ίδιες τις ΜΚΟ. Να παροτρύνουμε τα μέλη και τους φίλους μας, να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες των ΜΚΟ.

    Και τέλος, να ενθαρρύνουμε τις ΜΚΟ, να μας κάνουν να λογοδοτούμε και να έχουμε διαφάνεια, ελέγχοντας τα όσα κάνουμε εμείς.

    Όλα αυτά είναι, νομίζω, ένα τεράστιο πεδίο πρακτικής, αλλά και σημαντικής πολιτικής συνεργασίας. Χρειαζόμαστε, βέβαια, ένα πλαίσιο ορισμένων βασικών αξιών, γιατί υπάρχουν ΜΚΟ, όπως υπάρχουν κόμματα, που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές. Βέβαια, δεν θα ήθελα να συνεργαστώ με μία ΜΚΟ που προωθεί τον ρατσισμό, όπως δεν θα ήθελα να συνεργαστώ με ένα κόμμα που προωθεί τον ρατσισμό.

    Έτσι, πρέπει να αναζητήσουμε μια κοινή βάση αξιών.

    Και δυστυχώς, στον σημερινό κόσμο, στη μεταψυχροπολεμική εποχή, λέξεις όπως «σοσιαλισμός» και «δημοκρατία», έχουν χάσει αρκετή από τη σημασία τους. Εάν η Σοβιετική Ένωση δυσφήμησε την λέξη «σοσιαλισμός», σήμερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δυσφημεί την λέξη «δημοκρατία».

    Πρέπει να αναζωογονήσουμε, λοιπόν, αυτές τις βασικές αρχές, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκαν αυτές οι λέξεις, για να εισάγουμε μια νέα αισιοδοξία. Και εδώ, θα έλεγα - και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πούμε αρκετά πράγματα για αυτό - ότι πρέπει να κτίσουμε γέφυρες, αντί να κτίσουμε τείχη. Πρέπει να σταματήσουμε τη βία, τη βία όλων των ειδών, όχι μόνο συγκεκριμένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Θέλουμε ελεύθερους ανθρώπους, όχι απλώς ελεύθερες αγορές. Θέλουμε να προσαρμοστεί η παγκοσμιοποίηση στους ανθρώπους, όχι να προσαρμοστούν οι άνθρωποι στην παγκοσμιοποίηση.

    Θέλουμε προληπτική διπλωματία, όχι προληπτικούς πολέμους.

    Όταν μιλάμε για ηγεσία, θέλουμε να μιλάμε για εμπιστοσύνη, όχι για εξουσία.

    Όταν μιλάμε για το κράτος, θέλουμε να δούμε ένα κράτος, που ενδυναμώνει τους πολίτες μας, όχι που ωφελεί τους λίγους.

    Θέλουμε διάλογο, όχι συγκρούσεις.

    Όταν μιλάμε για ασφάλεια, μιλάμε για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όχι για την υπονόμευση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως θέλουν πολλοί να κάνουν με πρόσχημα την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία.

    Θέλουμε να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη, κι όχι να παίξουμε με το φόβο.

    Θέλουμε να σεβόμαστε τον Θεό που βρίσκεται μέσα στον καθένα μας, και όχι μόνο τον Θεό που βρίσκεται πάνω μας.

    Αγαπητοί μου φίλοι,

    Στην ερώτηση, αν έχουμε μια σχέση εχθρική ή αν μπορούμε να συνεργαζόμαστε, θα απαντήσω απλά. Δεν χρειαζόμαστε την εχθρότητα. Χρειαζόμαστε τον διάλογο. Χρειαζόμαστε την αυτονομία μας. Χρειαζόμαστε τον αμοιβαίο σεβασμό. Χρειαζόμαστε και τις αντιπαραθέσεις.

    Μπορούμε να συνεργαστούμε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε όρια, θα έλεγα, αλλά διαπερατά όρια.

    Και ας κάνουμε τις διαφορές μας, δυνάμεις. Ας κάνουμε τις αντιπαραθέσεις μας, πραγματικές δυνάμεις, γιατί όλοι αναζητάμε έναν νέο, καλύτερο κόσμο. Ας βοηθήσουμε, ώστε να μαθαίνει ο ένας από τον άλλον.

    Και ελπίζω, ότι η παρουσία μου εδώ, σε αυτή την συνάντηση της Civicus, σε αυτό το Συνέδριο της Civicus, συμβολίζει τις δυνατότητες που έχουμε, ως προοδευτικά κόμματα - εγώ αντιπροσωπεύω τη Σοσιαλιστική Διεθνή - να συνεργαζόμαστε με την κοινωνία των πολιτών, με τις ΜΚΟ, για να αλλάξουμε τον κόσμο.

    Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό κόσμο, με αξία, ένα διαφορετικό κόσμο με δημοκρατικές αξίες, μια νέα παγκόσμια δημοκρατική κοινωνία.

    Θα ήθελα, για αυτόν τον λόγο να καλέσω τον αγαπημένο μου φίλο Κούμι, τον αγαπημένο σας φίλο Κούμι, για να του δώσω ένα μικρό σύμβολο της ελπίδας για την μελλοντική μας συνεργασία. Ο Κούμι έχει έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές. Και ελπίζω να τον επισκεφτώ και εγώ στη Νότια Αφρική, και να το δω αυτό, τοποθετημένο στο γραφείο του. Κούμι, αυτό είναι για σένα και για την Civicus. Είναι αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού γλυπτού, μιας χειραψίας. Αυτά, τώρα είναι δυο χέρια που ανταλλάσσουν χειραψία, ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών και στα προοδευτικά κόμματα.

    Σας ευχαριστώ πολύ.
    Για την αντιγραφη
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα οι εκλογές θέλουν και διαφημιστή. Πώς να πας σε εκλογές χωρίς να μπει το χέρι στην τσέπη; Αν δεν έχεις λαϊκή βάση που δρα, τότε η διαφήμιση είναι απαραίτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ




    ΜΟΥΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μάααλιστα, δηλαδή με την bold συμπαραστάτη θα χάσει το ΠΑΣΟΚ, μπράβο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σίριαλ Τουντσάι συνεχίζεται και η αγωνία παρατείνεται. Ο Τούρκος άσος δεν αποκάλυψε ούτε χθες μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου από τη Φενέρμπαχτσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αλλά προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ομάδα της Πόλης. «Όχι» σε πρόταση ανανέωσης έναντι 2,5 εκατ. ευρώ της Φενέρ φέρεται να είπε ο 25χρονος μέσος, που θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά τον αγώνα της Τουρκίας με τη Βοσνία το επόμενο Σάββατο. Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό. Πάντα στα υπόψιν Ροζάλες και Ντ’ Αλεσάντρο, φήμες πως άνθρωπος των πρωταθλητών θα παρακολουθήσει παίκτες της Θέλτα. Προσεχώς νέο ραντεβού με την πλευρά του Σέζαρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση να του γίνει πρόταση για αναπροσαρμογή συμβολαίου. Εγκώμια για Καστίγιο από τους Μεξικανούς, στην 23αδα για το «Gold Cup» ο 23χρονος άσος.

    «Αντίο» στη Φενερμπαχτσέ

    Η μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Σανλί Τουντσάι ενισχύεται από τις χθεσινές δηλώσεις του Σανλί Τουντσάι. Ο 25χρονος μέσος αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με την Ανκαραγκουτσού και συμμετείχε στη φιέστα για την κατάκτηση του τουρκικού πρωταθλήματος από τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ομάδα της καρδιάς του, όπως ο ίδιος την αποκαλεί. «Εχω πολλές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες. Θα καθίσω και θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου για να αποφασίσω τι θα κάνω. Αυτό που προέχει είναι το ματς της εθνικής. Μετά θα πω πού θα συνεχίσω την καριέρα μου», τόνισε ο Τούρκος άσος.

    Η απόφασή του να αποχωρήσει από την Τουρκία είναι μάλλον δεδομένη, αφού φέρεται να απέρριψε την τελική πρόταση της Φενέρμπαχτσε για ανανέωση συμβολαίου έναντι 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ και η Γαλατάσαραϊ φέρεται σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο να του έκανε πρόταση για συμβόλαιο δύο ετών με απολαβές πέντε εκατομμύρια ευρώ. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως για τον παίκτη ενδέχεται να κινηθεί η Μπέρμιγχαμ, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως χθες στο γήπεδο βρέθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, για να παρακολουθήσει τον Τουντσάι. Η ουσία είναι πως επίσημη πρόταση και μάλιστα τέτοιου ύψους (περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο) έχει καταθέσει μόνο ο Ολυμπιακός και εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα για την απόκτηση του Τουντσάι. Το γεγονός πως ο παίκτης δεν έχει απαντήσει ακόμη και όπως όλα δείχνουν θα το κάνει μετά το ματς της 2ας Ιουνίου απέναντι στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του EURO 2008, ίσως σημαίνει πως ελπίζει ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα έρθει πρόταση από κάποιον μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

    Από εβδομάδα για Χριστοδουλόπουλο

    Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η συνάντηση με την πλευρά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος αποτελεί το διακαή πόθο του Ολυμπιακού από την εγχώρια αγορά. Ο 20χρονος άσος αμοίβεται με 20.000 ευρώ ετησίως από τον ΠΑΟΚ και είναι φυσικό να δελεάζεται από μία πιθανή συνεργασία με τους πρωταθλητές, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είναι διατεθειμένος να τον παραχωρήσει, τουλάχιστον όχι αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά.

    Πάντως πρώτο μέλημα του Τάκη Λεμονή στην παρούσα φάση είναι η ενίσχυση της άμυνας, όπου πέραν του Άντζα, η μεταγραφή του οποίου θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός. Σίγουρη θεωρείται επίσης η απόκτηση τριών μέσων, ένας εκ των οποίων θα παίζει στον άξονα και δύο ακραίων, αλλά και δύο επιθετικών.

    Υλοποιήσιμη η μεταγραφή του Ροσάλες!

    Την ίδια ώρα, ο Τάκης Λεμονής φέρεται να έχει σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για τον ο Μάουρο Ροζάλες της Ρίβερ Πλέιτ. Ο 27χρονος χαφ έχει ευρωπαϊκή πείρα, αφού έχει αγωνιστεί τον Αγιαξ, και μπορεί να καλύψει με επιτυχία τη θέση του δεξιού χαφ, αλλά και του περιφερειακύ φορ. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής (έχει 10 συμμετοχές και ένα γκολ με την εθνική Αργεντινής) και υπολογίζεται πως μπορεί να αποκτηθεί με 1,8 εκατ. ευρώ, με τις ετήσιες απολαβές του να είναι περίπου 600.000 ευρώ.

    Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει κάνει κρούση και στη Βόλφσμπουργκ για τον Άντρες Ντ’Αλεσάντρο, ο οποίος παίζει ως δανεικός στη Σαραγόσα. Με ένα ποσό 4-5 εκατ. ευρώ ο 26χρονος Αργεντινός επιτελικός μέσος μπορεί να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, με τις ετήσιες απολαβές του να είναι περίπου 1,3 εκατ. ευρώ. Πάντως και η ισπανική ομάδα επιθυμεί να τον διατηρήσει στο δυναμικό της και αυτό καθιστά δύσκολο το έργο της απόκτησης του διεθνούς άσου, που έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Γερμανία.

    Στην Ισπανία για Κοντρέρας-Μπαϊάνο;

    Τις τελευταίες ώρες φούντωσαν οι φήμες ότι άνθρωπος του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην Ισπανία προκειμένου να παρακολουθήσει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Κάτι τέτοιο πάντως δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την «ερυθρόλευκη» διοίκηση. Μάλιστα λέγεται πως ο σκοπός της επισκέψεως αφορά δυο παίκτες της Θέλτα που και προ ημερών βγήκαν στο προσκήνιο. Πρόκειται για τον Χιλιανό αμυντικό, Κοντρέρας και τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Μπαϊάνο, οι οποίοι αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά την Κυριακή στην αναμέτρηση της ομάδας τους κόντρα στην Μπέτις. Αν η ομάδα του Βίγκο υποβιβαστεί, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτησή τους, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος και οι μνηστήρες πολλοί. Στο μεταξύ, ο Γιόν Νταλ Τόμασον, που εξακολουθεί να απασχολεί τον Ολυμπιακό, πέτυχε το δεύτερο γκολ της Βιγιαρεάλ στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Βαλένθια με σκορ 3-2.

    Ραντεβού για Σέζαρ

    Η επιθυμία του Ζούλιο Σέζαρ να επεκταθεί το συμβόλαιό του και οι φήμες πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του θα επιδιώξει μεταγραφή (αν και τέτοιο δεν είναι στο χέρι του) φαίνεται πως έχουν θορυβήσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και νέο ραντεβού των ανθρώπων του Ολυμπιακού με την πλευρά του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Βραζιλιάνο αμυντικό και αν το κάνουν θα του προσφέρουν τα ίδια χρήματα με το τωρινό. Άγνωστο είναι πώς θα αντιδράσει ο ίδιος, από τη στιγμή που ο μάνατζέρ του, Χέντρικ Χόπενγουορθ, του μεταφέρει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, που φέρονται να του προσφέρουν πολύ υψηλότερο συμβόλαιο από το ισχύον με τον Ολυμπιακό.

    Νέες επαφές με Παππά, Μενδρινό και Μάριτς

    Ανοικτό παραμένει το… μέλλον των Παππά, Μενδρινού και Μάριτς. Και στους τρεις προτάθηκε να δοθούν δανεικοί, ωστόσο οι ίδιοι απάντησαν στον Τάκη Λεμονή πως θα ήθελαν είτε να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό περιμένοντας μία ευκαιρία είτε να αποχωρήσουν και να αναζητήσουν ως ελεύθεροι τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Για τους δύο πρώτους δεν αποκλείεται να γίνει δεκτό το αίτημά τους, αλλά για τον Μάριτς πιθανότατα όχι, αφού καταλαμβάνει θέση ξένου. Μπορεί να έχουν αδειάσει ήδη δύο θέσεις μη κοινοτικών με την αποχώρηση των Ριβάλντο και Μπαμπανγκίντα, ωστόσο με τόσα ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να αποκτήσουν ξένους χωρίς να προβληματίζονται για τις θέσεις ξένων.

    Ριβάλντο: «Τους αγάπησα και με αγάπησαν»

    Ο Ριβάλντο παρέλαβε χθες το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος από τον ΠΣΑΠ και στις δηλώσεις του δεν ξέχασε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. «Είμαι χαρούμενος που γνώρισα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Με αγάπησαν και τους αγάπησα. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς τη δική τους υποστήριξη δεν θα μπορούσα να πετύχω όσα πέτυχα στον Ολυμπιακό τα τρία χρόνια», δήλωσε ο Βραζιλιάνος, που τόνισε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του.

    Μπήκε στην 23αδα ο Καστίγιο

    Στην 23μελη αποστολή της εθνικής ομάδας του Μεξικού για το «Gold Cup», που θα γίνει από τις 6 έως τις 24 Ιουνίου, κλήθηκε ο Νέρι Καστίγιο. Ο 22χρονος άσος του Ολυμπιακού ήταν στην προεπιλογή των 28 ποδοσφαιριστών για την προσεχή διοργάνωση, αλλά και το Κόπα Αμέρικα και από τους οποίους θα «κόβονταν» πέντε. Η εξαιρετική του παρουσία στις προπονήσεις και στο ανεπίσημο φιλικό με την εθνική ομάδα κάτω των 20 ετών, όπου πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 20’, έπεισαν τον Ούγκο Σάντσες ο οποίος του έδωσε το χρίσμα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Αζτέκων δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον νεαρό μεσοεπιθετικό. «Μου άρεσε η εμφάνισή μας, κυρίως παικτών που δεν είχα δει πολλές φορές, όπως του Καστίγιο. Ο Νέρι είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Για κάποιο λόγο είναι μαζί μας», τόνισε, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός πως ο Καστίγιο αποτελεί κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ της χώρας, τόνισε: «Μου αρέσει η προσμονή που υπάρχει από τον κόσμο για να δει τον Καστίγιο. Συμβαίνει ό,τι και στη Βραζιλία, που περιμένουν πώς και πώς να δουν τον Ροναλντίνιο και τον Κακά». Από την πλευρά του ο ίδιος ο Καστίγιο τόνισε: «Αυτό το γκολ μού δίνει αυτοπεποίθηση, αν και πρόκειται για ένα απλό τεστ. Έφτασε η μπάλα σε μένα στην περιοχή, έκανα μία προσποίηση και σούταρα. Δεν ξέρω αν ένιωσαν το ίδιο και οι συμπαίκτες μου, αλλά εγώ κουράστηκα, ίσως από το υψόμετρο», είπε ο Νέρι Καστίγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΣΗΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΜΈΡΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ... ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ !!!
    ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ... ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΟΝ" ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ... ΚΑΙ ΤΟ PRESS.GR ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ... ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΌΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΈΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. PROS TA LAMOGIA TOY PRESS-GR

    ΕΤΕ: Αναμένονται εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών Σάββατο, 26 Μαΐου 2007 10:10 πμ | χωρίς σχόλια | Επεξεργασία Όσο η ελληνική τραπεζική αγορά ωριμάζει θα υπάρξει η ανάγκη για εξαγορές και συγχωνεύσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

    Συγχωνεύσεις που θα έχουν στόχο τις συνέργιες και τις οικονομίες κλίμακας και θα οδηγήσουν σε δημιουργία ισχυρών ομίλων οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τις ευρωπαϊκές τράπεζες» τόνισε πριν από λίγο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

    Ο κ. Αράπογλου ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα έχει να επιδείξει στο σύνολο του τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια σε όλους τους κρίσιμους τομείς: «Η κερδοφορία του συνόλου σχεδόν των τραπεζών βελτιώθηκε με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να αποδειχθούν ως ο ελκυστικότερος κλάδος των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ενισχύθηκε, δημιουργώντας προϋποθέσεις σταθερότητας και αντοχής του πιστωτικού συστήματος της χώρας μας».

    Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας, όπως είπε ο κ. Αράπογλου, έχει τους ίδιους βασικούς πυλώνες με το προηγούμενο και τον ίδιο χαρακτήρα του επείγοντος στην εκτέλεσή του. Έχει, όμως, μια ακόμη διάσταση: «Να μετατρέψουμε μία σειρά δραστηριοτήτων που σήμερα λειτουργούν παράλληλα, σε ένα πραγματικό Όμιλο με ενιαίους λειτουργικούς μηχανισμούς και με ενιαία τεχνολογική υποδομή, έτσι ώστε να κάνουμε χρήση όλων των λειτουργικών συνεργιών μέσα στον Όμιλο. Στόχος μας είναι ο Όμιλος να αποκτήσει και να λειτουργεί με ενιαίες διαδικασίες στους υποστηρικτικούς τομείς του εσωτερικού ελέγχου, της διαχείρισης κινδύνων, της διαχείρισης της ρευστότητας, του οικονομικού ελέγχου, της εταιρικής διακυβέρνησης, της κανονιστικής συμμόρφωσης και της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού».

    Όπως επισήμανε ο κ. Αράπογλου, το τραπεζικό σύστημα με τη δυναμική του επέκταση στις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης και της Τουρκίας, απέδειξε την ικανότητα του να ανταγωνίζεται χωρίς συμπλέγματα στη διεθνή αγορά, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη εξωστρέφεια με τη δυναμική του επέκταση στην ευρύτερη περιοχή.

    Ακολουθεί η ομιλία του:

    Οι σημαντικές και ταχύτατες εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, νομίζω επιβάλλουν να μην αναφερθώ σήμερα στην ανασκόπηση των πεπραγμένων της Διοίκησης το 2006, αλλά να αναφερθώ στην πορεία του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας τα τελευταία τρία χρόνια, και στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον, μέσα στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών.

    Άλλωστε, όπως γνωρίζετε σήμερα λήγει η τριετής θητεία της παρούσας Διοίκησης βάσει του καταστατικού της Τράπεζας, και καλείστε σήμερα ως Μέτοχοι να εκλέξετε νέα Διοίκηση για την προσεχή τριετία.

    Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία, έχει να επιδείξει στο σύνολο του τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια σε όλους τους κρίσιμους τομείς:

    · Η κερδοφορία του συνόλου σχεδόν των τραπεζών βελτιώθηκε με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να αποδειχθούν ως ο ελκυστικότερος κλάδος των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

    · Η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ενισχύθηκε, δημιουργώντας προϋποθέσεις σταθερότητας και αντοχής του πιστωτικού συστήματος της χώρας μας.

    · Ο εκσυγχρονισμός των τραπεζών συνεχίστηκε με ορατό αποτέλεσμα της λειτουργικότητάς τους το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών.

    · Το επίπεδο κανονιστικής συμμόρφωσης και των ελεγκτικών κανονισμών δεν έχει τίποτα πλέον να ζηλέψει από τις ανεπτυγμένες οικονομίες, γεγονός που ενισχύει το κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας.

    Κυρίως όμως, και πάνω από όλα, το τραπεζικό σύστημα με τη δυναμική του επέκταση στις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης και της Τουρκίας, απέδειξε την ικανότητα του να ανταγωνίζεται χωρίς συμπλέγματα στη διεθνή αγορά, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη εξωστρέφεια με τη δυναμική του επέκταση στην ευρύτερη περιοχή.

    Η μεγάλη ανάπτυξή του στηρίχτηκε κυρίως στην ανάπτυξη της λιανικής τραπεζικής, χώρος που απελευθερώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90, αλλά και στην ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας, ανταγωνισμού που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά από σειρά ιδιωτικοποιήσεων τραπεζών οι οποίες βρίσκονταν στο παρελθόν υπό κρατικό έλεγχο..

    Όλα αυτά, με τη βοήθεια και ενός πολύ θετικού κλίματος στις παγκόσμιες αγορές, είχαν ως αποτέλεσμα, οι κεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών να διαμορφωθούν τα τελευταία χρόνια σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Εν τούτοις, παρά την αύξηση αυτή, το μέγεθος των ελληνικών τραπεζών ήταν και παραμένει μικρό συγκριτικά με τις αποτιμήσεις και το μέγεθος άλλων Ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Με προφανή την ταχύτατη προοπτική ωρίμανσης της Ελληνικής αγοράς και σε μία προσπάθεια δημιουργίας εναλλακτικών πηγών εσόδων και γρήγορης αύξησης του μεγέθους τους, οι πιο μεγάλες Ελληνικές τράπεζες - σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μία - έχουν τώρα επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χώρες με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Αντίστοιχα, τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά την κρίση του 2000, οι Ευρωπαϊκές τράπεζες, αφού πέρασαν μεγάλη περίοδο αναδόμησης, και με δεδομένο τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης των εσόδων στις ώριμες αγορές, διέθεσαν σημαντικά κεφάλαια σε εξαγορές στις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές κυρίως της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και σε κάποιες περιπτώσεις και της Λατινικής Αμερικής, της Κίνας και άλλων, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο και αυτές το μέγεθός τους αντίστοιχα.

    Πρόσφατα παρατηρούμε ότι οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές τράπεζες, έχοντας καλύψει αρκετό χώρο στις αναδυόμενες αγορές, εστιάζουν την προσοχή τους σε ενδοσυνοριακές εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι οποίες και προσφέρουν περισσότερες συνέργιες σε έσοδα και μείωση κόστους αλλά και ... μέγεθος, που είναι εκτός της κερδοφορίας καθοριστικό στοιχείο σταθερότητας και δύναμης μιας τράπεζας.

    Η γρήγορη αύξηση μεγεθών και η βέλτιστη γεωγραφική κατανομή του επιχειρηματικού κινδύνου και των πηγών εσόδων, χωρίς αμφιβολία θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη σταθερότητα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι σημερινές ευνοϊκές συνθήκες μεταβληθούν.

    Δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί πόσο θα διατηρηθούν οι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας μέσα στις οποίες λειτουργούν σήμερα οι τράπεζες παγκοσμίως, καθώς και η σημερινή υπερβάλλουσα ρευστότητα και το χαμηλό ασφάλιστρο κινδύνου.

    Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων και έχοντας συνείδηση του γεγονότος ότι ο τραπεζικός χώρος όλο και περισσότερο λειτουργεί σε μία πιο παγκοσμιοποιημένη βάση, ήταν προφανές ότι και η Εθνική Τράπεζα, ήθελε να διασφαλίσει την ανεξάρτητη αυτόνομη πορεία της, έπρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μεγαλώσει σημαντικά, πριν αρχίσει να ωριμάζει η Ελληνική αγορά.

    Καταρτίσαμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο στην αρχή του 2005 για την τριετία 2005, 2006, 2007 που ήταν συνδυασμός διαχειριστικών πρωτοβουλιών αλλά και σημαντικών τομών. Στην ουσία το σχέδιο αυτό είχε δύο σκέλη. Το πρώτο στόχευε στην ταχύτατη οργανική ανάπτυξη, βασιζόμενη κυρίως στην ισχυρά αναπτυσσόμενη Ελληνική αγορά, επάνω σε τρεις, κλασσικούς πυλώνες:

    · Δυναμική αύξηση εσόδων.

    · Δραστικό έλεγχο κόστους και βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.

    · Βέλτιστη αξιοποίηση των εποπτικών κεφαλαίων μας.

    Η επιτυχία στο σκέλος αυτό θα μας έδινε τις προϋποθέσεις, τη φερεγγυότητα και την εμπιστοσύνη από το επενδυτικό κοινό ώστε να απευθυνθούμε στους μετόχους μας για να αντλήσουμε νέα κεφάλαια με στόχο να προχωρήσουμε, όπως και οι άλλες Ευρωπαϊκές τράπεζες, σε εξαγορές στον ευρύτερο στρατηγικό μας χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας. Οι εξαγορές αυτές ήταν απαραίτητες για να αναβαθμίσουμε την παρουσία μας σε χώρες με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλή τραπεζική διείσδυση, είτε αυξάνοντας την παρουσία μας σε χώρες που είχαμε χαμηλότερο από το απαιτούμενο κρίσιμο μέγεθος είτε αποκτώντας πρόσβαση σε χώρες όπου δεν είχαμε καμμία παρουσία.

    Όπως γνωρίζετε, οι οικονομικοί στόχοι του πρώτου σκέλους επετεύχθησαν μέσα σε δύο χρόνια (ένα χρόνο νωρίτερα δηλαδή), γεγονός που μας έδωσε τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε γρήγορα στο δεύτερο σκέλος, στις εξαγορές, μέσω της περσινής Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

    Στον αγώνα δρόμου, λοιπόν, που κάναμε την τελευταία τριετία συνοπτικά πετύχαμε:

    1. Μέση ετήσια αύξηση εσόδων άνω του 20%

    2. Τα ετήσια έξοδα αυξήθηκαν με πολύ μικρότερους ρυθμούς

    3. Με αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων το 2006 να ανέλθουν σε ¬1.3 δις παρουσιάζοντας μέση ετήσια αύξηση άνω του 50%.

    4. Αντίστοιχα τα οργανικά κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν από μόλις ¬530εκατ το 2004 σε άνω του ¬ 1.1δισεκατ το 2006.

    5. Η απόδοση στα ίδια κεφάλαια (μετά από φόρους) παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση πάνω από 1600μ.β. και το 2006 διαμορφώθηκε σε 28.7%.

    6. Ο λόγος Κόστους προς Έσοδα παρουσίασε εντυπωσιακή βελτίωση κατά 1500μ.β. με αποτέλεσμα το 2006 να διαμορφωθεί κάτω του 51%.

    7. Μέσω τόσο οργανικής ανάπτυξης, αλλά και εξαγορών το δίκτυο καταστημάτων μας στην ΝΑ Ευρώπη τετραπλασιάστηκε.

    8. Το σύνολο χορηγήσεων εμφάνισε μέση ετήσια αύξηση 31% με αποτέλεσμα το 2006 να διαμορφωθεί άνω των ¬44 δις.

    9. Ο αριθμός των χρηματοδοτούμενων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών διαμορφώθηκε το 2006 σε 46.5 χιλιάδες έναντι μόλις 28.5 χιλιάδων το 2003.

    10. Τέλος τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή τριπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε ¬2.16.

    Οι επιτυχίες αυτές σε συνδυασμό με τις εξαγορές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας από 6 δις περίπου στις αρχές του 2004 σε 21 σχεδόν δις σήμερα, μιας καθαρής αύξησης δηλαδή της αξίας της εταιρείας, και επομένως της περιουσίας σας κ.κ. Μέτοχοι, κατά 12 δις ευρώ (ή +200%) σε τρία χρόνια, αν αφαιρέσουμε τα 3 δις νέα κεφάλαια από την περσινή αύξηση.

    Χαρακτηριστικά θέλω να αναφέρω ως παράδειγμα ότι η αύξηση της κεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα το συνολικό όφελος σε ένα από τους μεγαλύτερους μετόχους μας - το ΙΚΑ - ¬ 263 εκατ. Ανάλογα ποσοτικά οφέλη είχαν όλοι οι μέτοχοι που στήριξαν τις πρωτοβουλίες μας.

    Με δεδομένο το μικρό μέγεθος των προς επένδυση κεφαλαίων στην Ελλάδα, μικρό για να στηρίξει από μόνο του μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις σε μια μόνη μετοχή, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών νέων θεσμικών του εξωτερικού. Χωρίς αυτούς τα σημερινά επίπεδα κεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας δε θα ήταν ούτε εφικτά ούτε διατηρήσιμα.

    Έτσι σήμερα, μετά από τρία χρόνια, αφού το Δημόσιο διέθεσε τα τελευταία τριάντα εκατομμύρια μετοχών (το 7.5% του μετοχικού κεφαλαίου) που του ανήκαν σε θεσμικούς επενδυτές, αφού η Τράπεζα διέθεσε στην αγορά 10 εκατομμύρια ίδιες μετοχές που κατείχε, και ύστερα από τη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου του 2006, το μετοχολόγιο έχει μια πολύ μεγαλύτερη διασπορά, πολύ περισσότερους επενδυτές. Σαν αποτέλεσμα η ημερήσια ρευστότητα της μετοχής μας έχει σχεδόν τριπλασιασθεί.

    Οι παραπάνω σημαντικής οικονομικής φύσεως επιτυχίες, ήταν αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης μίας σειράς πολλών και σύνθετων πρωτοβουλιών μέσα από το επιχειρησιακό μας σχέδιο που στόχο είχαν τη δραστική βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Ομίλου.

    Ενισχύσαμε τις πωλήσεις μέσω της:

    · Εκμετάλλευσης του υπάρχοντος πελατολογίου της ΕΤΕ και ενίσχυση των σταυροειδών πωλήσεων.

    · Αναμόρφωσης του τρόπου στοχοθεσίας και αμοιβής των υπαλλήλων.

    · Ενίσχυσης του τομέα marketing και της διαφήμισης.

    · Αναδιάρθρωσης του δικτύου καταστημάτων μας στην Ελλάδα.

    Επίσης, προχωρήσαμε σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πελάτη:

    · Απλοποιήσαμε και συνεχώς απλοποιούμε διαδικασίες. Συγκεντρώνουμε σημαντικό μέρος από αυτές κεντρικά, για να απελευθερωθεί χρόνος για πωλήσεις, από τα καταστήματα.

    · Υλοποιήσαμε νέο μοντέλο εξυπηρέτησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    · Δραστηριοποιηθήκαμε στο χώρο των τραπεζοασφαλειών και ιδιαίτερα στα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

    · Εισάγαμε νέο μοντέλο εξυπηρέτησης εύπορων πελατών.

    Βελτιώσαμε πολλά στον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού:

    · Αξιολογούμε, θέλω να πιστεύω, πιο αντικειμενικά, τους υπαλλήλους μας.

    · Προσλάβαμε περίπου χίλιους πεντακόσιους νέους υπαλλήλους με πολύ υψηλού επιπέδου σπουδές, που θα συνεισφέρουν να αυξήσουμε ακόμα παραπάνω την παραγωγικότητά μας.

    · Αυξήσαμε δραστικά το σύνολο των εκτάκτων αμοιβών (bonus) προς τους υπαλλήλους μας από 5 εκατομμύρια ευρώ το 2004 σε 40 εκατομμύρια το 2006, σε αναγνώριση των προσπαθειών τους.

    · Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ενισχύοντας τα προγράμματα εκπαίδευσης νεοεισερχομένων υπαλλήλων και τα προγράμματα σχετικά με τα νέα προϊόντα. Ενισχύσαμε την εκπαίδευση υπαλλήλων του Εσωτερικού Ελέγχου και της Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Αυξήσαμε τη συχνότητα σύγκλησης των συμβουλίων προαγωγών για να επιταχύνουμε την κινητικότητα των υπαλλήλων μας. Αποκεντρικοποιήσαμε τη λειτουργία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Βελτιώσαμε τη διαδικασία αξιολόγησης και προαγωγών των στελεχών μας.

    ...και πολλά άλλα...

    Όπως αντιλαμβάνεστε, η μεγάλη αυτή ανάπτυξη απαιτεί και αυξημένη εγρήγορση στον τομέα του ελέγχου των εργασιών. Στο χώρο αυτό εστιάσαμε ιδιαίτερα την προσοχή μας. Αναβαθμίσαμε δραστικά και με έμψυχο υλικό αλλά και με βέλτιστες διεθνείς πρακτικές τους χώρους:

    · της κανονιστικής συμμόρφωσης

    · του εσωτερικού ελέγχου

    · της εταιρικής διακυβέρνησης

    · της διαχείρισης κινδύνων

    τόσο σε επίπεδο Τράπεζας όσο και σε επίπεδο Ομίλου.

    Θα είμαστε δε απολύτως έτοιμοι και ως προς τη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙ αλλά και προς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουμε την πιστοποίηση λειτουργίας με τις προδιαγραφές που απαιτεί ο νόμος Sarbanes-Oxley για τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Εθνική θα είναι η μόνη Ελληνική Τράπεζα που θα έχει την πολύ απαιτητική, αλλά ιδιαίτερα τιμητική, αυτή πιστοποίηση που εγγυάται την ορθή λειτουργία όλων των διαδικασιών της.

    Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών συνεχίσαμε την προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, αλλά και την αναδιάταξη των επιχειρηματικών προτεραιοτήτων, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στον πυρήνα των εργασιών μας, βάσει των στόχων του επιχειρηματικού μας σχεδίου.

    Προς την κατεύθυνση αυτή:

    · προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, λειτουργικά και διοικητικά, αλλά κατά κύριο λόγο κεφαλαιακά, εισφέροντας 165 εκ. ευρώ νέα κεφάλαια για να αποκαταστήσουμε την κεφαλαιακή της επάρκεια.

    · Δώσαμε λύση στη λειτουργική αναβάθμιση του Αστέρα επιλέγοντας μέσα από διεθνή διαγωνισμό Διαχειριστή ξενοδόχο, που πολύ πιο νωρίς από ότι περιμέναμε έχει φέρει θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

    · Αναδιοργανώσαμε τη South Africa Bank of Athens που αν και πολύ μικρή για τα μεγέθη του Ομίλου, βρίσκεται για πρώτη χρονιά σε κερδοφορία.

    · Συμπληρώσαμε τα απαιτούμενα κεφάλαια για την άδειά λειτουργίας μας στην Αίγυπτο, αγορά πού στοχεύουμε, προς το παρόν τουλάχιστον, να αναπτύξουμε την ήδη μικρή μας παρουσία οργανικά.

    · Συγχωνεύσαμε τις θυγατρικές μας Εθνική Ακινήτων, Εθνική Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και Εθνοκάρτα με τη μητρική Τράπεζα, εξοικονομώντας έξοδα και απλοποιώντας διαδικασίες.

    · Πρόσφατα βρήκαμε λύση σε αδιέξοδο ετών ως προς τη μειοψηφική μας συμμετοχή στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ πωλώντας το ποσοστό μας, στο μέτοχο της πλειοψηφίας, στο ιστορικό υψηλό της τελευταίας εξαετίας.

    · Αποσυρθήκαμε από τις ώριμες αγορές της Γαλλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, διατηρώντας και μεταφέροντας στην Αθήνα και στο Λονδίνο 95% των εσόδων από τις χώρες αυτές και μειώνοντας το λειτουργικό μας κόστος.

    · Αποσύραμε, πολύ κάτω του κρίσιμου μεγέθους, παρουσίες μας στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή από ώριμες αγορές χωρίς προοπτική μέσα σε τόσο υψηλό επίπεδο τοπικού ανταγωνισμού και απαιτώντας δυσανάλογα υψηλό χρόνο εποπτείας.

    Τέλος, μετά τις δύο πολύ σημαντικές εξαγορές της Finansbank στην Τουρκία και της Vojvodanska στη Σερβία αποκτήσαμε σημαντικό μερίδιο αγοράς στις χώρες αυτές και σημαντική αύξηση στα κέρδη τα προερχόμενα εκτός Ελλάδας (που το 2006 ανήλθαν σε ¬ 200 εκ.) και αυξήσαμε το σύνολο των καταστημάτων του Ομίλου σε 1420, εκ των οποίων τα 863 είναι εκτός Ελλάδος.

    Παράλληλα προχωρήσαμε σε σειρά επιλεκτικών και μικρότερων σε μέγεθος εξαγορών όπως της Eurial Leasing και της Alpha Insurance Romania στο εξωτερικό, καθώς και της Π&Κ στην Ελλάδα με σκοπό να ενισχύσουμε τα μερίδια αγοράς μας σε στρατηγικούς χώρους λειτουργίας του Ομίλου.

    Ήδη προχωρούν πολύ γρήγορα και ομαλά οι εργασίες απορρόφησης των πρόσφατών μας εξαγορών μέσα στο χρονοδιάγραμμα του επιχειρηματικού μας σχεδίου και ήδη ο Όμιλος αρχίζει να εισπράττει σημαντικότατα οικονομικά οφέλη.

    Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες είχαν συμπεριληφθεί και παρουσιαστεί με σαφήνεια στα επιχειρησιακά μας σχέδια και εκτελέστηκαν με επιτυχία.

    Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι απαιτήθηκε πραγματικά έντονη και συντονισμένη προσπάθεια από το σύνολο των στελεχών και του προσωπικού μας για να φέρουμε σε πέρας όλα αυτά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

    Μέσα στα τελευταία αυτά χρόνια η Εθνική ποτέ δεν ξέχασε ότι πέραν του ότι είναι επιχείρηση και πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα των μετόχων της, πρέπει παράλληλα να συνεισφέρει στην κοινωνία στην οποία λειτουργεί. Έτσι, πέραν της αναδιοργάνωσης, της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του Ομίλου, διαθέσαμε τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ στον άνθρωπο, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον είτε χρησιμοποιώντας τα ιδρύματα της τράπεζας είτε συνεργαζόμενοι στενά με τοπικούς παράγοντες, ιδρύματα και φορείς σε όλη την χώρα.

    Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματός μας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που όλοι γνωρίζετε, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το γνωστό ως ΕΛΙΑ, πρόκειται να ενσωματωθεί στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας.

    Σχετικές ανακοινώσεις δημοσιεύθηκαν στον τύπο τις τελευταίες ημέρες και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θα βοηθήσουμε καθοριστικά στη διάσωση για τις επόμενες γενιές αυτού του πολυτιμότατου για τη χώρα θεσμού.

    Κυρίες και Κύριοι,

    Αυτά επιτύχαμε μέσα στην τριετία που πέρασε. Το νέο μας επιχειρησιακό σχέδιο έχει τους ίδιους βασικούς πυλώνες με το προηγούμενο και τον ίδιο χαρακτήρα του επείγοντος στην εκτέλεσή του. Έχει, όμως, μια ακόμη διάσταση. Να μετατρέψουμε μία σειρά δραστηριοτήτων που σήμερα λειτουργούν παράλληλα, σε ένα πραγματικό Όμιλο με ενιαίους λειτουργικούς μηχανισμούς και με ενιαία τεχνολογική υποδομή, έτσι ώστε να κάνουμε χρήση όλων των λειτουργικών συνεργιών μέσα στον Όμιλο. Στόχος μας είναι ο Όμιλος να αποκτήσει και να λειτουργεί με ενιαίες διαδικασίες στους υποστηρικτικούς τομείς του εσωτερικού ελέγχου, της διαχείρισης κινδύνων, της διαχείρισης της ρευστότητας, του οικονομικού ελέγχου, της εταιρικής διακυβέρνησης, της κανονιστικής συμμόρφωσης και της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

    Το έργο αυτό είναι επιτακτικό και σύνθετο, και θα αντιμετωπισθεί παράλληλα με τη συνεχή προσπάθεια ανάπτυξης των εργασιών μας. Απαιτεί ομαδική και συντονισμένη προσπάθεια όλων, για την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών υποδομών αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο εργασίας μας. Στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι θεωρώ ότι η εποχή όπου ο ανταγωνισμός στηριζόταν κυρίως στην τιμολόγηση και στην προώθηση «του προϊόντος της εβδομάδας» στο πελάτη, θα περάσει σύντομα και ανεπιστρεπτί. Ο ανταγωνισμός θα επικεντρωθεί στο να προλαμβάνουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη. Η προσπάθεια όλων μας θα επικεντρωθεί στην ταχεία προσαρμογή μας στη νέα πραγματικότητα, στην πραγματικότητα που επικρατεί στο στίβο του ανταγωνισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

    Κυρίες και Κύριοι,

    Επιλέξαμε να κάνουμε καλά μελετημένα βήματα, βήματα που θα μας επιτρέψουν να μεγαλώσουμε την Εθνική Τράπεζα κτίζοντας γερά θεμέλια και προετοιμάζοντας την για το μέλλον.

    Οι αγορές βέβαια εξελίσσονται με ρυθμούς που δεν μπορούμε να ελέγξουμε αλλά που επιβάλλεται να παρακολουθούμε στενά. Πιστεύω όμως πως όσο η Ελληνική αγορά (από την οποία προήλθαν το 2006 το 45% των καθαρών κερδών μας, 27% Διεθνείς κεφαλαιαγορές, 11% Βαλκάνια και 17% Τουρκία) ωριμάζει, τόσο περισσότερο θα υπάρξει η ανάγκη μέσα στον Ελληνικό τραπεζικό χώρο να γίνουν εξαγορές και συγχωνεύσεις, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει μεταξύ ποιών και πότε θα γίνουν, όμοια με ό,τι έχει συμβεί ή συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις αυτές, θα έχουν στόχο την εκμετάλλευση των οικονομιών κλίμακος και των συνεργιών μεταξύ ομίλων βασισμένων στην Ελλάδα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και τη διατήρηση υψηλών αποτιμήσεων των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, αλλά και τη δημιουργία μεγαλύτερων σε μέγεθος ελληνικών τραπεζικών Ομίλων, που θα μπορούν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις πιο πολλές Ευρωπαϊκές τράπεζες από αυτές που μπορούν σήμερα.

    Εξάλλου, αν παρατηρήσουμε άλλες μικρές και συγκρίσιμες με την Ελλάδα Ευρωπαϊκές χώρες θα δούμε ότι σε αυτές δύο ή το πολύ τρεις τράπεζες συγκεντρώνουν πάνω από το 80% της αγοράς.

    Στη χώρα μας οι 5 μεγαλύτερες τράπεζες συγκεντρώνουν σήμερα το 70% της αγοράς. Αν δεν πρόκειται να είμαστε η εξαίρεση, λογικά πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις στο χώρο αυτό κάποια στιγμή...

    Τέλος, πάνω στο θέμα αυτό, μέχρι πρόσφατα είχαμε μόνο μια Ευρωπαϊκή τράπεζα (την HSBC αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε Ευρωπαϊκή) με κεφαλαιοποίηση πάνω από 100 δις ευρω. Πρόσφατες κινήσεις δείχνουν ότι ως αποτέλεσμα εξαγορών και συγχωνεύσεων πρόκειται να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο νέα σχήματα με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 100 δις ευρω. Πιστεύω λοιπόν ότι στο μέλλον και με τη προϋπόθεση ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά, κεφαλαιοποιήσεις τραπεζών στον Ευρωπαϊκό χώρο κάτω από 35-40 δις δε θα εγγυώνται υψηλή ανταγωνιστικότητα και ηγετική παρουσία.

    Κυρίες και Κύριοι,

    Ίσως έχω μακρηγορήσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε, πιστεύω όμως ότι σας έδωσα μια επαρκή αναφορά και περιγραφή των όσων επιτύχαμε τα τελευταία χρόνια και των λόγων που έπρεπε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτά.

    Προσπάθησα επίσης να εξηγήσω τα επόμενά μας βήματα για να εξασφαλίσουμε μία ανεξάρτητη αυτόνομη πορεία στο νέο περιβάλλον χωρίς σύνορα που λειτουργούμε και να αναδείξω τις βασικότερες προκλήσεις που πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

    Ολοκληρώνοντας οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους στενούς συνεργάτες μου στη Διοίκηση και όλο το στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου για τις προσπάθειές τους, που χωρίς αυτές τίποτα δεν θα ήταν εφικτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει όλοι στην Εθνική να αισθάνονται περήφανοι που συνέβαλαν καθοριστικά στην προσπάθεια μεταλλαγής της Τράπεζας σε αναγνωρισμένη διεθνή δύναμη με αποτέλεσμα να λάβει μία σειρά διεθνών βραβείων αναγνώρισης τα τελευταία χρόνια.

    Ακόμα, εκ μέρους όλων των μελών της ανώτατης διοίκησης του Ομίλου, αλλά και από μένα προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη στήριξη που μας παρείχαν σε όλες μας τις πρωτοβουλίες, καθώς και για τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραμάτισαν και τις κατευθύνσεις που μας έδωσαν, βοηθώντας μας καθοριστικά στην αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε.

    Τέλος, είναι επιβεβλημένο να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας στον Όμιλο της Εθνικής εσάς, τους Μετόχους, που στηρίξατε τις επιλογές μας, δείχνοντάς μας εμπιστοσύνη και δίνοντάς μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη και να τον ξεπερνάμε?

    Σας ευχαριστώ πολύ!

    Τ. Αράπογλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν αντεληφθην ορθως,και ειμαι σιγουρος οτι σωστως αντεληφθην,οι 4-5 πασοκοσκυλαιοι που .."εντρυφουν"!(χα!) ενταυθα,ειναι :
    1. Πουστηδες "παθητικοι ομοφυλοφιλοι",ουτως ειπειν.
    2. Καθυστερημενα διανοητικα.
    3. Φανατισμενα σκυλια.Πραγμα που βεβαιως ειναι αυτονοητο.
    "Οι αμορφωτοι και διανοητικα υστερουντες ειναι οι πλεον φανατικοι".

    Τι να πεις τωρα σε ενα σκυλοπασοκο?
    ΤΙ??
    Ο,τι και να του πεις αυτουνου το κρανιο σκατα περιεχει,ειναι δυνατον τα σκατα να σκεφτουν??
    Σας ερωτω φιλτατοι,ειναι δυνατον ενας φτωχομπινες πασοκοσκυλαιας να δυνηθει ,ουτως ειπειν, να σκεφτει??
    Μα πως μπορει να γινει κατι τετοιο?.

    Η σκεψη προυποθετει εγκεφαλο,φαια ουσια,ειναι δυνατον κανεις να πιστευει φιλτατοι,οτι οι πασοκοσκυλαιοι διαθετουν αυτα .."αγαθα"??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eνα πραγμα μενει τοτε: να ιδρυθει και εδω μεσα ενα νεο κομμα και να απαιτησουμε επιδοτηση.
    Ευχομαι να παρει τα πανω του το ΕΑΡ.
    Ο Ολυμπίακους να παρει κι αλλους τουρκους για να γινει η πειραιωτικη ομαδα ακομα πιο διεθνης, πιο μογγολικη. Για να χαρουν καπως και οι ελληνες στην Κυπρο δλδ, τοσα χρονια στη θλιψη!
    PASOK = Διεθνως κινουμενοι σοσιαλ-απατεωνες επιδοτουμενοι αραχτοι αλητες, καλυτερα κρυμμενοι απ τους ομοφυλους τους SYN και CCE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυναμαι να σας πληροφορησω φιλτατοι οτι απο το 1974 και εντευθεν ,η διαφημιστικη εταιρεια που πλασσαρησε τον ελληνοπολωνο α.μινεικο παπανδρεου και το βρωμερο τσουρμο του ειναι η HAMILTON.

    Η ιδια εταιρεια ειχε πλασσαρει επιτυχως ,επιτυχεστατα! και την "θαληδομιδη",ενα φαρμακευτικο προιον-σκευασμα αντι-συλληψης, που ομως δεν δοκιμασθηκε επαρκως ,δεν εξετασθηκε αν εχει παρενεργειες κλπ κλπ...

    Ηταν την εποχη που "βγηκε" ενα σωτηριο φαρμακο..

    Ομως στην πορεια αφησε στην Αμερικη κυριως ενα σωρο αναπηρα κωλοβημενα,με ενα χερι ,με δυο δακτυλα με μισο ποδι...

    Η HAMILTON ομως πετυχε στο στοχο της ...
    Το προιον η "θαληδομηδη" πουληθηκε ...χρυσοπουληθηκε...

    Σαμπως τα ιδια δεν εκανε και εδω?
    Πουλησε ενα ελληνοπολωνο μινεικο παπανδρεου για σωτηρα.
    Με τις γνωστες ...παρενεργειες.
    Κουλοχειρους οχι βεβαια,αλλα διανοητικα αναπηρους ουκ ολιγους...
    Δεν φανταζομαι να εγκατελειψε η HAMILTON.
    Η ιδια θα ειναι ισως με αλλη ονομασια παντως η ιδια θα ειναι.
    Ποια αλλη εταιρεια θα αναλαμβανε να πλασσαρει ενα βλημα προεδρο του κουνηματος??


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
    του χρονου η αννιτα πανια θα εισελθει δυναμικα και στον τυπο.
    απλα περιμενει να ολοκληρωθει η αυτογελειοποιηση των δημοσιογραφων.
    στρατολογει ηδη την νεα γενια των δημοσιογραφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΝΙΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΠΕΣ ΚΑΙ
    ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γιωργακη να σε αναλαβει η αννιτα
    να σε κανει φιρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μαγκες,το προβλημα μου δεν ειναι
    οι σημαδεμενοι -βαριδια πασοκοι.
    το μεγαλο προβλημα ειναι οι απαξιωμενοι δημοσιογραφοι που προσπαθουν να με πουλησουν.
    αυτους τους γλειωδεις διαβαζει και ακουει ο κοσμος και στρεφετε στον
    καραμανλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ.
    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ..
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΛΤΙΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ?
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ
    ΦΤΑΙΕΙ Η AGB?
    ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΜΕΓΚΑ-ΛΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΟΣΟΥΣ
    ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.
    ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μαγκες,το προβλημα μου δεν ειναι
    οι σημαδεμενοι -βαριδια πασοκοι.
    το μεγαλο προβλημα ειναι οι απαξιωμενοι δημοσιογραφοι που προσπαθουν να με πουλησουν.
    αυτους τους γλειωδεις διαβαζει και ακουει ο κοσμος και στρεφετε στον
    καραμανλη.

    gap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό τί σας λέει? Βάλτε και λίγο παπάδες ντε, βαρεθήκαμε τα κόμματα!

    Νέα καταδίκη του "πισινότατου" Παντελεήμονα

    25/5/2007

    Νικος Παπαδημητρίου


    Σε 12μηνη φυλάκιση καταδικάσθηκε χθες για συκοφαντική δυσφήμιση ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμων (Μπεζενίτης), μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο προκάτοχός του, Μητροπολίτης κ. Νικόδημος (Γκατζιρούλης). Η δίκη εκείνη που "καίει" ωστόσο τον κ. Παντελεήμονα, το Εφετείο για την υπόθεση του Οσιου Εφραίμ, αναμένεται να ξεκινήσει μετά από μία εβδομάδα.

    Η δίκη που ολοκληρώθηκε χθες στην αίθουσα του Ε' Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, αφορούσε στα όσα διατύπωνε σε προηγούμενη αγωγή του ο κ. Παντελεήμων κατά του κ. Νικόδημου και που προφανώς ο τελευταίος είχε βρει ότι τον δυσφημούσαν. Συγκεκριμένα, η αγωγή αναφερόταν στον τρόπο εκλογής του κ. Νικόδημου, τα επεισόδια που είχαν γίνει στην Κηφισιά, τις ποινές που του επιβλήθηκαν από την Εκκλησία, αλλά και οι γνωστές κασέτες που άκουσε το πανελλήνιο.

    Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώσθηκε κατάθεση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως κ. Μελέτιου, υπέρ του κ. Νικόδημου σημειωτέον, ενώ μεταξύ άλλων που κατέθεσαν υπέρ του κ. Παντελεήμονα ήταν και ο δικηγόρος της Ιεράς Συνόδου Ηλίας Παπανικολάου.

    Ο ισχυρισμός της πλευράς Μπεζενίτη ότι τα αναγραφόμενα στην αγωγή ήταν και θέσεις της Ιεράς Συνόδου, δεν έπεισε τελικώς το δικαστήριο. Ετσι, ο Ιεράρχης καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση, χωρίς φυσικά να χάσει την ελευθερία του.

    Ωστόσο, την 1η Ιουνίου αρχίζει, εκτός απροόπτου, η μεγάλη δίκη για τον Οσιο Εφραίμ, στο 5μελές Εφετείο. Πρωτοδίκως ο κ. Παντελεήμων είχε καταδικασθεί σε 8ετή κάθειρξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο καραμανλης πηγε να προσκυνηση
    τον μαυσωλειο του ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ
    του ξυπολητου που γονατισε δυο
    αυτοκρατοριες.
    στελνει μυνημα στην συμμαχια
    νταβατζηδων-αμερικανων που προσπαθουν να τον αποδομησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΚΟΥΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ...
    ΑΝΟΙΞΕ ΕΛΔΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2000.
    ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ..
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ
    ΤΟΥ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΥΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΟΠΑΝΗΣΗ.
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ
    ΑΝΟΙΓΑΝ ΕΛΔΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ
    ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.
    ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
    Ο ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΘΝΙΚΟ..ΣΠΟΡ,
    Η ΘΕΜΑ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ
    ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ
    ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ?
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.
    ΑΝΝΙΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. γραφουν αρθρα που τα διαβαζουν μεταξυ τους και εχουν την αισθηση
    οτι ενδιαφερουν και τους αναγνωστες,
    ειναι εκτος πραγματικοτητας.
    οταν εισαι κρατικοδιαιτος αυτα παθαινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. η εκλογολογια οδηγει στην απολυτη
    γελειοποιηση πολιτικους και δημοσιογραφους.
    αυτο ειναι πολυ θετικο για την
    χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΛΟΓΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΣΤΑ-ΠΑΡΕΑ
    ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
    ΑΓΩΝΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΙΣ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αυτος ειναι και ο λογος που δεν πουλανε
    οι εφημεριδες στην ελλαδα.
    τις διαβαζουν μονο κομματοσκυλα,
    και μερικοι λογω συνηθειας.
    καφε τσιγαρο εφημεριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Den katalava, giati na min paroun xrimata ta kommata?
    Opoios exei stoixeia oti ta xrimata xrisimopoiountai gia remoules, ston eisaggelea, allios, me eikasies, XIDI.
    Kai kati allo.
    DEN ANEXOMAI apo anthropous poy an tous eleges pare 500euro gia doro kai tha ta epairnan efxaristos na kanoun kritiki!
    ante giati poli ipokrisia paiftei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1ο)Για το "Φιλόλαο" θα πρέπει τα κόμματα, για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τις εκλογικές, ή να έχουν από μόνα τους χρήματα, που σημαίναι πως ένας φτωχός δεν μπορεί να πολιτευτεί ή να τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι από εκείνους που έχουν για να τους είναι υποχείρια! Μπράβο, Φιλόλαε. Καλά σου είπα αλλού: διάβασε και κανένα βιβλίο!

    2ο)Μετά από τον καθαρό λόγο που παρουσιάστηκε από δύο- τρεις μπλόκερ, ήλθαν τα έξυπνα παιδάκια που, όπως έχω πει και αλλού, σκέφτονται με μυαλό που ανήκει στο πιο βρώμικο μέρος του σώματός τους και πασαλείφουν τη γλώσσα τους στο περιεχόμενό του, πιστεύοντας δυστυχώς πως ό,τι παρουσιάζουν είναι εύγευστο και θρεπτικό, επειδή εκείνοι θρέφονται από την κούνια τους με το υλικό αυτό!.
    Καλή σας όρεξη, ρύποι του μπλογκ! και:

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μην είσαι βλάκας "ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
    2:56 μμ" Τα κόμματα της διαπλοκής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα παίρνουν από διαπλεκόμενους και αρμέγουν τον λαό. Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Όταν ένα βολευτής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ξοδεύει 150 000 ευρώ στην εκλογική προσπάθεια και παίρνει μετά σαν βουλευτικό μισθό-αποζημίωση 100.000 ευρώ τα υπόλοιπα, από κάπου αλλού τα άρπαξε, διότι όλοι αυτοί ξεκίνησαν με το βρακί, σαν τον Μητσοτάκη και είναι τώρα δισεκατομμυριούχοι. Μάλλον είσαι από τους 147 συμβούλους κανενός υπουργού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με άλλα λόγια κομματόσκυλο. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 3,59 afto pou egrapsa den to egrapsa gia na sigkaleipso kamia remoula ton politikon.
    eimai vevaios omos oti ta kommata einai prisma tis koinonias..
    Min kleineis ta matia se afto.

    Giati an ta kommata itan vromika kai o laos katharos, as ekane tin epanastasi tou.

    EGW THEORO OTI KAI O LAOS EINAI VROMIKOS, GI AFTO ALLOSTE KAI TA KOMMATA, KANOUN XORIS ENDIASMOUS TI DOULITSA TOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε babis βλεπεις μολις εσυ βαζεις τα σεντονια σου ,ανοιγει η ορεξη και σε αλλους να κανουν το ιδιο με τα γνωστα αποτελεσματα.Σε συμπαθω γι αυτα που κανεις αλλα,ρε φιλε,μη μας τα πρηζεις μ αυτον το τροπο.Διαβαζουμε κι εφημεριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 1.36 Τζων

    Στο ξαναπα εισαι ανιατα αρρωστος.Δεν ξερω αν οι πασοκοσκυλαιοι διαθετουν αυτα τα ''αγαθα'',αλλα πιπα μπορεις να τους κανεις οπως ομολογησες οτι διαθετεις εμπειρια.Αρκεσου λοιπον αγορι μου σ αυτο που ξερεις να κανεις καλα,αγαπητε πιπομανη,και τα αλλα ,της βαθειας αναλυσης αστα σ αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 11.28
    Αρρωστε γαυρε.Μετα την λεπτομερη πληροφορηση για ο,τι ενδιαφερει εναν γαυρο,σε παρακαλω να μας ενημερωσεις και για ενα αλλο ζωτικο θεμα.
    Ειδαμε οτι Ο ριβαλντα εκλαψε στην συνεντευξη.Δεν ακουσαμε αν ο Λεμονης εκλασε στην προπονηση.Μενουμε με την αγωνια.Απαντησε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. giati apotelei neo gia to blog to pou ekleise to pasok tis diafimiseis tou????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φιλολαε, παψε να επιχειρηματολογεις με Αλβανους!
    Τα χρηματα για τις αναγκες κομματων ειναι υπερογκα ποσα. Παλιοτερα γινονταν πολιτικες μαχες και με πολυ λιγωτερα. Σημερα αυτο το χρημα παει κυριως σε τυπογραφεια και σε συναφεις επαγγελαματιες. Οι γιαγιαδες που τα χρειαζονται περισσοτερο για να μην πεθανουν πικραμενες, δεν προκειται να δουν ουτε δραχμη. Δυστυχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητοί φίλοι.
    Όλες αυτές τις ημέρες του ταξιδίου της αναψυχής της γαλάζιας συμμορίας, σας τα έλεγα πότε-πότε για το περιεχόμενο του και τον σκοπό του. Πολλοί ίσως να με θεωρούσαν φανατικό και υπερβολικό. Δικαιώθηκα με τον πλεο σαφή τρόπο.

    Από τον σημερινό τύπο, όπου ο βοά ο τόπος από το ταξίδι αυτό της απόλυτης κραιπάλης και της αναψυχής με τα λεπτά των φορολογουμένων στις εξωτικές χωρες, ας μεταφέρω μερικά αναμφισβήτητα στοιχεία.

    1. 2,5 εκατομμύρια Ε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
    (80 άτομα στην κυβερνητική αποστολή),9 κάμερες και 17 μελες συνεργείο από την ΕΡΤ, 12.000 ομογενείς με πούλμαν στο ΑΡΕΝΑ της Μελβούρνης για συναυλία σόου με γκεστ σταρ τη σύζυγο του πρωθυπουργού
    Ειρωνείες από τα αυστραλιανά ΜΜΕ.

    2. Σε ένα πρωτοφανές πολιτικό unfair εξελίχθητε τελικά η πολυήμερη- κατά τα άλλα επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, καθώς για πρώτη φορά καταστρατηγήθηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η βασική αρχή που θέτει τέτοιος είδους ταξίδια να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για λόγους εσωτερικής πολίτικης κατανάλωσης, προδίδοντας την αμηχανία για την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό, των παραλυτικών φαινομένων στη διακυβέρνηση ,τη μείωση της διαφοράς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Καραμανλής χρησιμοποίησε το ακροατήριο των ομογενών ως βήμα για μια πρώτη πρόβα εν όψει των εκλογών. Σε παλαιότερες επισκέψεις του στο εξωτερικό όταν τίθετο ερωτήματα για τις εσωτερικές εξελίξεις συνήθιζε να απαντα πως όταν εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνές επίπεδο δεν επιθυμεί να αναφέρετε σε εσωτερικά ζητήματα . Στο ταξίδι στην Αυστραλία συνέβη το ακριβώς το αντίθετο.

    Από τον σημερινό τύπο
    Για την αντιγραφή
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΠ’ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ (ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ), ΧΘΕΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΛΛΑΡΗΣΑΝ ΣΤΟ BLOG.



    ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ?



    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ YORGO ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗΝ EΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΓΙΑΥΤΌ ΔΕ ΒΓΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΚΑΜΑΤΟ?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. MHNYMA ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΣΤΟ BLOG TOY babis ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΗ(?) ΝΙΚΑΡ

    Αξιότιμε κύριε Τερψίπρωκτε,
    σας προτείνω να μου στείλετε στοιχεία επικοινωνίας σας προκειμένου να συναντηθούμε για να συζητήσουμε την πιθανότητα συνεργασίας μας.
    Πιστεύω ότι η ποίησή σας μπορεί όχι απλώς να μελοποιηθεί αλλά, κυριολεκτικά, να “σπάσει” τα charts της IFPI.
    Σας υπόσχομαι σίγουρη επιτυχία, την οποία εγγυάται αφ’ ενός η μεστή νοημάτων αυτοβιογραφική ποίησή σας, αφ’ ετέρου το maximum exposure που θα λάβετε.
    Αρχικά, θα εμφανιστείτε στην εκπομπή της κας. Αννίτας Πάνια και ταυτόχρονα τα τραγούδια ΜΑΣ θα παίζονται σε όλα τα μουσικά ραδιόφωνα.
    Το μόνο που μένει σε ότι αφορά στο αμιγώς καλλιτεχνικό κομμάτι είναι να δημιουργήσουμε το εξώφυλλο του δίσκου. Κατά την άποψή μου πρέπει να καταδεικνύει τόσο τον σεξουαλικό όσο και τον πολιτικό σας προσανατολισμό.
    Συνεργάτης μου γραφίστας θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω του blog σας σύντομα με μία πρώτη ιδέα.
    Με εκτίμηση,
    ΝίΚαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. friends of babis skylos gap telika eisai poly megalos trompas!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. κυρία μου 9.47,

    σας γράφω στα αρχίδια μου κι έχει κι άλλο χώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι του μιλας του φασιστα...Αστον να εκτονωθει.. Δεν βλεπεις τι ξερνα μονιμως....Ολο με ταγεννητικα του οργανα ασχολειτε.Τι περιμενεις στη καλυτερη περιπτωση κανενα σαψαλο θα ειναι που πια δεν....Αστον μη ασχολεισε μαζι του.Εδω δεν βλεπεις πως τον αντιμετωπιζουνε και αλλοι που τους βριζει χειροτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 11.53 επειδή ζηλέψατε, σας γράφω κι εσάς... μέχρι τις εκλογές, μετά θα σας σβήσω και θα σας ξαναγράψω από την αρχή για την επόμενη τετραετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς".

    Δύο διαπιστώσεις:
    - Η πρώτη ότι ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.
    - Η δεύτερη είναι ότι το πρώτο συνθετικό της λέξης ("παρα") εξηγεί και το λόγο που το κάνει. Παρα->Παράς->Χρήμα. Τα συμπεράσματα δικά σας...

    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ (ΕΜΜΙΣΘΑ Η ΜΗ)ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,

    Ας με πειτε οπως γουσταρετε, εγω δεν θα κουραστω να σας ξεφωνιζω με τα επιχειρηματα μου, θα σας συντριβω καθημερινα και θα σας ξεβρακωνω μπροστα σε καθε Ελληνα, ακουραστος , καθε μερα, εναν εναν, πορτα πορτα , οσο ζω και εχω μεσα μου αιμα Ελληνικο ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ να μην σας αφησω σε ησυχια ουτε στον ταφο σας.

    Το δικαιο και η αληθεια ειναι με το μερος μας γιαυτο ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΑ ΦΥΣΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΕΠΡΑ..

    ΕΜΠΡΟΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΑ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..

    ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ (ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ) ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.. ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ EINAI ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΔΟΜΕΝΗ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ...

    Ο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Financial Times κάθε μέρα γράφουν για Ελληνικό οικονομικό φιάσκο .
    7) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Dear friends. Was so happy really last night watching the ‘’Elli Stai Show’’.
    A prominent member of the ruling gay society was invited in order to defend our darling fat ‘’katalliloteros’’. Yes dear sisters. There was Lakis Lazopoulos so pretty, so sexy, last night praising our prime minister. I bet next guest of Mrs Stai will be the Mayor of Athens, or you think Salome should be invited. Maybe because sweet Mayor is so busy with his Lover the young artist who at the same time is a … nurse at Evangelismos . On the other hand Salome unfortunately was not nominated as a minister and has more free time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους επικοινωνιολόγους της Νέας Δημοκρατίας.
    Πως καταφέρνουν να παρουσιάζουν , πρός όφελος της παράταξης ΄΄την νύχτα για ημέρα΄΄.
    Το πολύνεκρο ναυάγιο του ΄΄Σάμινα΄΄ ,όλη η ναυτιλιακή πιάτσα της Ακτής Μιαούλη γνωρίζει ότι προεκλίθει επειδή ο αξιωματικός βάρδιας έβλεπε ένα μάτς και άφησε στον δόκιμο την διακυβέρνηση του πλοίου . Κατάφερε η Νέα Δημοκρατία να πείση την κοινή γνώμη ότι Πλοίαρχος ήταν ουσιαστικά ο ...Παπουτσής και εκείνος φταίει !!!
    Μέχρι και ο δυστυχής Σημίτης απολογείθηκε στην Βουλή για το ναυάγιο .
    Τώρα μαθαίνουμε ότι ήταν χαλασμένη η προπέλα . Αυτοί που έχουν ακόμα και ελάχιστες γνώσεις ναυπηγικής γνωρίζουν ότι με χαλασμένη προπέλα δεν θα είχε πάει ποτέ στην Πάρο το πλοίο .
    Αλλά πρόσφατα θαυμάσαμε την Νέα Διακυβέρνηση στο ναυάγιο του Sea Diamond .
    Τώρα είναι οι ‘’γαλάζιοι φωστήρες’’ στην κυβέρνηση .
    Το θέμα ξεχάστηκε μαζί με τους δύο νεκρούς .
    ΟΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ . ΠΗΓΑΝ ΤΟΝ ΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΘΙΣΑΝ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ‘’ΚΑΤΣΟΥΝ’’ ΣΤΑ ΡΗΧΑ.
    ΟΛΑ AYTA ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 50 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . MR LOUIZIDIS. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ . ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ .
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΖΕΤΕ .
    ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ‘’ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ‘’ .
    Προσέξτε όμως αν νικήσει και το ερχόμενο φθινόπωρο , δεν θα μας κάνει την χάρη να ξαναχρησιμοποιήσει βαζελίνη . Ούτε σάλιο πλέον .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χαίρετε,
    Αυτό είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό που κα Jane Alison, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο έχει ανοίξει μια οικονομική ευκαιρία για όλους που έχουν ανάγκη από κάθε οικονομική βοήθεια. Δίνουμε έξω δάνειο με επιτόκιο 2% σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εταιρείες κάτω από ένα σαφή και κατανοητό τρόπο και την κατάσταση. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας μέσω e-mail στο: (saintloans@hotmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *