GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσχώρηση όχι, συνεργασία...ναι!

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επιβεβαιώνει τώρα, από το ...παράθυρο , το Press-gr για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Και καλεί τον ΣΥΝ να πάρει θέση ...

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επιβεβαιώνει τώρα, από το ...παράθυρο, το Press-gr για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Και καλεί τον ΣΥΝ να πάρει θέση ΠΡΙΝ από τις εκλογές!!!


Το Press-gr έγραψε την πληροφορία για μυστικές συζητήσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου προκειμένου να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ (πατήστε εδώ). Αυτός, την πρώτη ημέρα έκανε μια οργισμένη δήλωση διάψευσης από τα Ιωάννινα. Τώρα βλέπουμε ότι επανέρχεται με συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Δ. Γιατζόγλου και Σ. Κοσιώνη στον Σκάι.
Και τι λέει; Οτι είναι "αστειότητες" το "θέμα προσχώρησης".
Τι προσθέτει όμως; Οτι επειδή "υπάρχουν κάποια περιθώρια μη αυτοδυναμίας" πρέπει "όλοι να τοποθετηθούν πριν από τις εκλογές". Αυτό ισχύει "και για τα μικρότερα κόμματα".
Ο ίδιος τάσσεται ανοικτά υπέρ των "προγραμματικών συνεργασιών". Με ποιους άραγε; Τη ΝΔ; Μάλλον όχι. Με το ΚΚΕ; Δύσκολο. Μένει λοιπόν μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους...
--------------------------------------
Αυτό είναι το ακριβές απόσπασμα της συνέντευξης:
Ερ.
Υπάρχει θέμα συνεργασίας;... Να το πω ευθέως ... Αν υπάρχει θέμα προσχώρησής σας στο ΠΑΣΟΚ...
Απ. Νομίζω ότι είναι αστειότητες αυτά και όποιοι διακινούν τέτοια πράγματα νομίζω ότι δεν ξέρουν ούτε πρόσωπα, ούτε πράγματα. Θα σας έλεγα όμως κάτι. Ο εκλογικός νόμος αφήνει, μικρά βέβαια, περιθώρια, αφήνει όμως κάποια περιθώρια για ένα σενάριο μη αυτοδυναμίας. Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να το αποφύγουν αυτό το σενάριο, γιατί το καθένα θέλει την αυτοδυναμία για λογαριασμό του. Στην περίπτωση που προκύψει αυτό το ακραίο σενάριο, είναι αναγκαίο να τοποθετηθούν όλοι πριν από τις εκλογές. Τι θα κάνουν; Θα επιδιώξουν συνεργασίες μεταξύ τους; Θα επιδιώξουν συνεργασίες με μικρότερα κόμματα; Αυτό ισχύει και για τα μικρότερα κόμματα.

Ερ. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να πράξει το δικό σας κόμμα;...

Απ. Εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του σ΄ αυτές τις εκλογές, διεκδικώντας την εφαρμογή της απλής αναλογικής και λέγοντας ευθέως εξ αρχής ότι, απλή αναλογική και στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας δεν σημαίνει ακυβερνησία.
Ερ. 'Aρα και περιθώρια διαπραγμάτευσης μετά....
Απ. Και περιθώριο προγραμματικών συζητήσεων για μετά...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη.

49 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβασα και ξαναδιαβασα τη συνεντευξη.Πουθενα δεν βγαινει το θεμα και ο τιτλος του post.Ασχετα πραγματα λεει, η μαλλον τα αυτονοητα, χωρις να εχουν καμμια σχεση με οσα λετε στον τιτλο του θεματος.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ζητω στη λογοκρισια!!! ε' BLOGaζήδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AKOMA KAI BABIS ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΑΛΚΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ - ΚΑΧΡΙΜΑΚΙΔΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ BABI MOY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H "ΠΛΕΡΙΑ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TOY ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

    Ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τον αποκλεισμό του από το προγραμματικό συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην νίκη και αυτό που τον απασχολεί είναι το πώς θα ελέγξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε περίπτωση ήττας.


    «Αυτή η συμπεριφορά απέναντί μου θα έλεγα ότι ήταν τουλάχιστον περίεργη και αναπάντεχη και ακόμα δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη λογική της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που αντί να αθροίζει δυνάμεις για να εξασφαλίσει καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, αφαιρεί δυνάμεις με κίνδυνο να συρρικνώσει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε στον Alpha o κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι δεν αναγνωρίζει στο παρελθόν «καμία μεγάλη διαφωνία ή ένσταση του απέναντί σε μένα».

    «Υπάρχει μια πολιτική εξήγηση για όλα αυτά. Φοβάμαι ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν πιστεύει στη νίκη του ΠΑΣΟΚ, άρα ανησυχεί για το ενδεχόμενο ήττας. Θεωρώ ότι στην ανησυχία του αυτή μπαίνει μια παράμετρος, πως θα ελέγξει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην περίπτωση ήττας. Νομίζω ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκλείσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με όποιο τρόπο διαθέτει -νομίζω ότι ο νέος κύκλος αποκλεισμών που προαναγγέλλει εκεί αποσκοπεί- να αποκλείσει πρόσωπα με ανεξαρτησία γνώμης και επιρροή στους βουλευτές.»

    Επίσης, ο Γ.Παπαντωνίου άφησε αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία, κάνοντας λόγο για «γραμμή αντιδημοκρατική στο μέτρο που βλέπουμε ότι υπάρχει μια προσωποπαγής άσκηση της εξουσίας, υπάρχει μια αντίληψη 'αποφασίζω και διατάζω'. Δεν βλέπω καμία συλλογικότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μειωμένο κατά 212 εκατ. € το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το Μάρτιο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
    Τρίτη, 22 Μαϊου 2007 09:44 Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το


    Το Μάρτιο του 2007 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε κατά 212 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο του αντίστοιχου μήνα του 2006 και διαμορφώθηκε σε 3.098 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μείωση κυρίως του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και δευτερευόντως του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων.

    Ο περιορισμός του ελλείμματος του συνολικού εμπορικού ισοζυγίου κατά 322 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2006 αντανακλά τη μείωση τόσο των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων όσο και του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου εκτός καυσίμων και πλοίων, η οποία οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των εισαγωγών. Αντίθετα, οι καθαρές πληρωμές για αγορές πλοίων υπερδιπλασιάστηκαν.

    Το συνολικό πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών παρουσίασε μικρή μείωση κατά 10 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των καθαρών πληρωμών για λοιπές υπηρεσίες, η οποία υπεραντιστάθμισε την άνοδο των πλεονασμάτων των ισοζυγίων ταξιδιωτικών και μεταφορικών υπηρεσιών.

    Η μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου των εισοδημάτων κατά 30 εκατ. ευρώ οφείλεται κυρίως στη μείωση των καθαρών πληρωμών για τόκους, μερίσματα και κέρδη.

    Τέλος, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων περιορίστηκε κατά 130 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2006, επειδή μειώθηκαν οι καθαρές μεταβιβάσεις τόσο προς τη γενική κυβέρνηση (από την ΕΕ) όσο και προς τους λοιπούς τομείς. (Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες τρέχουσες μεταβιβάσεις από την ΕΕ περιλαμβάνουν κυρίως τις καταβολές από το Τμήμα Εγγυήσεων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και τις καταβολές από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ οι τρέχουσες μεταβιβάσεις προς την ΕΕ περιλαμβάνουν τις αποδόσεις - πληρωμές της Ελλάδος στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό.)

    Το πρώτο τρίμηνο του 2007 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε κατά 924 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2006 και διαμορφώθηκε σε 9.011 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κυρίως την μείωση του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων (κατά 500 εκατ. ευρώ) και δευτερευόντως την διεύρυνση των ελλειμμάτων του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου εισοδημάτων. Αντίθετα, παρατηρήθηκε μικρή άνοδος του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών.

    Η διεύρυνση του συνολικού ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου κατά 330 εκατ. ευρώ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 646 εκατ. ευρώ. Επίσης, μικρή άνοδο (κατά 62 εκατ. ευρώ) παρουσίασε το εμπορικό έλλειμμα των αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από εξαγωγές αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων αυξήθηκαν κατά 113 εκατ. ευρώ ή 4,1%, ενώ οι πληρωμές για αντίστοιχες εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 175 εκατ. ευρώ ή 2,0%. Αντίθετα, οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων μειώθηκαν κατά 377 εκατ. ευρώ.



    Το πλεόνασμα του ισοζυγίου των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 45 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη βελτίωση των ισοζυγίων των ταξιδιωτικών και μεταφορικών υπηρεσιών, η οποία εν μέρει αντισταθμίστηκε από την αύξηση των καθαρών πληρωμών για λοιπές υπηρεσίες. Ειδικότερα σημειώνεται ότι οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 56 εκατ. ευρώ ή 10,8% και οι εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών κατά 111 εκατ. ευρώ ή 3,1%.

    Το έλλειμμα του ισοζυγίου των εισοδημάτων αυξήθηκε κατά 139 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων καθαρών πληρωμών για τόκους, μερίσματα και κέρδη.

    Τέλος, η σημαντική μείωση του πλεονάσματος του ισοζυγίου των τρεχουσών μεταβιβάσεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πληρωμών του τομέα της γενικής κυβέρνησης προς την ΕΕ (η οποία παρατηρήθηκε το μήνα Φεβρουάριο) και δευτερευόντως στη μείωση των εισπράξεων (το Φεβρουάριο και το Μάρτιο).

    Ισοζύγιο Κεφαλαιακών Μεταβιβάσεων

    Το Μάρτιο του 2007 το ισοζύγιο κεφαλαιακών μεταβιβάσεων παρουσίασε πλεόνασμα 1.076 εκατ. ευρώ, κατά 447 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από ότι τον αντίστοιχο μήνα του 2006. (Οι κεφαλαιακές μεταβιβάσεις από την ΕΕ περιλαμβάνουν κυρίως τις καταβολές από τα Διαρθρωτικά Ταμεία -- πλην του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου -- και το Ταμείο Συνοχής, βάσει του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης . 'Ετσι, παρά τον περιορισμό του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων, που αναφέρθηκε προηγουμένως, το ισοζύγιο μεταβιβάσεων συνολικά παρουσίασε πλεόνασμα σημαντικά υψηλότερο από ό,τι το Μάρτιο του 2006.

    Το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2007 το ισοζύγιο κεφαλαιακών μεταβιβάσεων εμφάνισε πλεόνασμα 1.917 εκατ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 1.180 εκατ. ευρώ από ότι το 2006. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά αποκλειστικά τη άνοδο των κεφαλαιακών μεταβιβάσεων από την ΕΕ προς τον τομέα της γενικής κυβέρνησης. Έτσι, το συνολικό ισοζύγιο μεταβιβάσεων παρουσίασε πλεόνασμα 2.296 εκατ. ευρώ, κατά 680 εκατ. ευρώ υψηλότερο από εκείνο της αντίστοιχης περιόδου του 2006.

    Συνολικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών και Κεφαλαιακών Μεταβιβάσεων (με βάση την παλαιά μέθοδο παρουσίασης)

    Το συνολικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και κεφαλαιακών μεταβιβάσεων (παλαιά μέθοδος παρουσίασης) παρουσίασε έλλειμμα 2.022 εκατ. ευρώ το Μάρτιο του 2007 μικρότερο κατά 659 εκατ. ευρώ από εκείνο του αντίστοιχου μήνα του 2006. Στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2007 το έλλειμμα αυτό διαμορφώθηκε σε 7.094 εκατ. ευρώ, έναντι 7.350 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

    Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών

    Το Μάρτιο του 2007 η κατηγορία των άμεσων επενδύσεων παρουσίασε καθαρή εκροή ύψους 151 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα οι επενδύσεις στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος ανήλθαν σε 346 εκατ. ευρώ και κατά κύριο λόγο αφορούσαν την εκροή 100 εκατ. ευρώ για την παροχή "προικοδότησης" από την EFG EUROBANK - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕ στο υποκατάστημά της στην Πολωνία καθώς και την αύξηση, ύψους 142 εκατ. ευρώ, της συμμετοχής της ίδιας Τράπεζας (από 30% στο 70%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Τουρκικής TEKFENBANK A.S. Οι επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους ανήλθαν σε 195 εκατ. ευρώ. Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου καταγράφηκε σημαντική καθαρή εισροή ύψους 4.444 εκατ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στις αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και μετοχών ελληνικών επιχειρήσεων από ξένους επενδυτές (ύψους 4,1 και 1,2 δισεκ. ευρώ αντίστοιχα). Οι κινήσεις αυτές αντισταθμίστηκαν σε μικρό βαθμό, κυρίως από αγορές ομολόγων και εντόκων γραμματίων του εξωτερικού από Έλληνες επενδυτές, ύψους 572 και 191 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Όσον αφορά τις "λοιπές" επενδύσεις, καταγράφηκε καθαρή εκροή ύψους 1.765 εκατ. ευρώ που κυρίως αντανακλά το γεγονός ότι η αύξηση των τοποθετήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων της Ελλάδος σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό και σε μικρότερο βαθμό οι αποπληρωμές δανείων από κατοίκους αντισταθμίστηκαν μόνο μερικώς από την αύξηση των τοποθετήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα.

    Το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2007 οι άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν καθαρή εκροή ύψους 2.052 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η καθαρή εισροή κεφαλαίων μη κατοίκων για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ανήλθε σε 138 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή εκροή κεφαλαίων κατοίκων για άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό έφθασε τα 2.190 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε καθαρή εισροή ύψους 11.052 εκατ. ευρώ στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου, δεδομένου ότι η εισροή κεφαλαίων μη κατοίκων για τοποθετήσεις στην Ελλάδα (κυρίως σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και σε μετοχές ελληνικών επιχειρήσεων, ύψους 10,8 και 4,0 δισεκ. ευρώ, αντίστοιχα) ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την εκροή κεφαλαίων κατοίκων για τοποθετήσεις σε ομόλογα του εξωτερικού (ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ). Τέλος, στην κατηγορία των "λοιπών" επενδύσεων η καθαρή εκροή ύψους 2.049 εκατ. ευρώ αντανακλά κυρίως το γεγονός ότι η εκροή κεφαλαίων κατοίκων για τοποθετήσεις σε καταθέσεις και repos (ύψους 10 δισεκ. ευρώ) και σε μικρότερο βαθμό για αποπληρωμές δανείων στο εξωτερικό (κυρίως του τομέα της γενικής κυβέρνησης, ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ) αντισταθμίστηκε σε σημαντικό βαθμό από τις τοποθετήσεις κεφαλαίων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (ύψους 8,8 δισεκ. ευρώ).

    Στο τέλος Μαρτίου 2007 τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας διαμορφώθηκαν σε 2,2 δισεκ. ευρώ. (Υπενθυμίζεται ότι από την ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2001 τα συναλλαγματικά διαθέσιμα, σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, περιλαμβάνουν μόνο το νομισματικό χρυσό, τη "συναλλαγματική θέση" στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα "ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα" και τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος σε ξένο νόμισμα έναντι κατοίκων χωρών εκτός της ζώνης του ευρώ. Αντίθετα, δεν περιλαμβάνουν τις απαιτήσεις σε ευρώ έναντι κατοίκων χωρών εκτός της ζώνης του ευρώ, τις απαιτήσεις σε συνάλλαγμα και σε ευρώ έναντι κατοίκων χωρών της ζώνης του ευρώ, και τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος στο κεφάλαιο και στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της ΕΚΤ.)
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ .
    Babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέδριο για την επιχειρηματικότητα νέων γυναικών

    Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και η Ειδική Γραμματεία για την γυναικια Ανταγωνιστικότητα, σε συνεργασία με τον ΕΟΜΜΕΧ διοργανώνουν ημερίδα για την επιχειρηματικότητα των νέων των γυναικών, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2007, από τις 10:00 έως τις 17:00, στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

    Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου και Τάσος Νεράντζης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος και ο ειδικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα Σπύρος Ευσταθόπουλος.

    Θα συμμετάσχουν γυναίκες νέοι επιχειρηματίες που έχουν χρηματοδοτηθεί για την ίδρυση των επιχειρήσεών τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), καθώς και υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις για χρηματοδότηση δεν εγκρίθηκαν. Επιπλέον, θα γίνουν παρουσιάσεις σχεδίων που υλοποιήθηκαν με επιτυχία.

    Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή και καταγραφή απόψεων, στάσεων και προσδοκιών από τις επόμενες Δράσεις, η βελτίωση και αύξηση της αποτελεσματικότητας του Προγράμματος στις μελλοντικές εφαρμογές του, καθώς και η καταγραφή τυχόν προβλημάτων, δυσκολιών ή εμποδίων που συνάντησαν οι επιδοτούμενοι και μη, κατά τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.
    ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΙΨΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ .
    Babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για το babis είναι το αυτονόητο. Θα παέι με εντεταλμένη υπηρεσία, θα τους πλακώσει στα τσιμπούκια και θα συνεργαστούν. Τhat simple που λένε και στo προτεκτοράτο που ονειρεύεται ο φιλέλληνας.

    Ο Alex Rontos τι κάνει? Που κρύβεται αυτό το πουλητάρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κρατηστε τον 'νικολακη' μακρυα απο την γυναικα του και τησ Ελλαδα μας.

    βλαπτει σοβαρα και τις δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κρατηστε τον 'νικολακη' μακρυα απο την γυναικα του και την Ελλαδα μας.

    βλαπτει σοβαρα και τις δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φτανουν οι εμποροι της δημοκρατιας, φτανουν οι εξ επαγγελματος 'πολιτικοι' , φτανουν οι τυχαρπαστοι κερδοσκοποι,

    ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το yorgo που θέλει να ξεπουλήσει τη Μακεδονία, είναι έμπορος ή μεγαλοεξαγωγέας? συγκρίνεται με το σημίτη ή επειδή εκείνος ξεπούλησε μικρότερο έδαφος είναι άλλη κατηγορία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κρατηστε τον 'μουνακια' μακρυα απο τις γυναικες μας και την Ελλαδα μας.
    Μη του ανανεωσετε το διαβατηριο να γυρισει πισω!

    βλαπτει σοβαρα και τις δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φτανουν οι εμποροι της δημοκρατιας,
    φτανουν οι εξ επαγγελματος 'μουνακιδες',
    φτανουν οι τυχαρπαστοι κερδοσκοποι,
    φτανουν πια οι δηθεν ΑΓΙΟΙ

    ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. rousopoule kako agori....tha se kanw nta vre atimo.....

    ksekinises pali tis malakies thodori e????

    vre kouto karfwnesai etsi pou tous ta dineis na ta grapsoun....



    wpppppppppppppppp kati myrizei se ayto to blog
    einai oi deksioi pou exoun xestoi panw tous kai prospathoun na kataskeyasoun eidiseis bas kai swthoun apo tin tsapou





    opws to 2000 etsi kai to 2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
    υπαρχει σε εξελιξη μια καταπτυστη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ των καταχθονιων δυναμεων της καραμανλικης νεοδεξιας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ..
    1.λιωνουν τα παγοβουνα..
    ειναι συνωμοσια της δεξιας για να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολογα.
    2.η δεξια εκανε τους ελληνες μεταναστες στην αυστραλια στον παρελθον..για να παει τωρα ο καραμανλης και να προσπαθησει να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολαγα.
    3.η δεξια κατασκευασε το κρατος των σκοπιων..για να μπορει σημερα ο καραμανλης να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολογα.
    4...5...
    ΤΟ ΜΕΓΚΑ-ΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ..ΒΑΣ..ΒΑΣ..ΤΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κουφαλες, βρωμεροι αριστεροι που γεμισατε το blog με υπουλη προπαγανδα προφητων, αγιων και λοιπων αμφιλργομενων σατανικων δυναμεων θα παθετε ότι και ο Κωνσταντοπουλος. Θα φιαξετε επιδερμιδα με φρεσκο ξιαουρτάκι με πετσα …χοντροπετσοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Δημήτρης Μουνάκιας επιβεβαιώνει τώρα, από το ...παράθυρο, το Press-gr για τη συνεργασία με τον Χατζηπαπάρα . Και καλεί το ΑΛΤΕΡ να πάρει θέση πριν από το ΠΑΣΟΚ και πριν από τις εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ..ΓΛΥΦΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΧΥΡΟΚΟΜΜΑ ΤΗΣ..ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΝΙΚΟΣ,ΑΔΙΕΞΟΔΟ,ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ..
    στην παραγκα των εκδοτων..
    τους την εφερε ο γαπ.
    τους βγαζει γλωσσα..
    απειλη τα φθαρμενα στελεχη τους..τα ελεγχομενα.
    ΕΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ..ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΕΑΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΩΧ.ΩΧ..
    το πασοκ απο κομμα φουσκα ομπρελα των νταβατζηδων μεταλλασετε σε οικογενειακο κομμα..
    ειναι προοδος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. O ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ...
    ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ..

    ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΜΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..
    ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. απο αρχηγος των αρπαχτικων του δημοσιου γινεται αρχηγος της οικογενειας.
    θα φυγουν ολοι οι φθαρμενοι σημιτες.
    εχει παρει χαπια..δεν φοβαται τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτοί στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν ειδικό δικαστήριο για τον Γιάννο για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με δημόσιο κατήγορο τον Κωνσταντόπουλο και παράσταση πολιτικής αγωγής από τον Μουνάκια.
    Γιώργο είσαι παλιοχαρακτήρας θα στείλεις το μισό ΠΑΣΟΚ πίσω από τα σίδερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κυριε πρωθυπουργε
    ειναι απαραδεχτο να πηγαινετε για διακοπες στην αυστραλια.
    εαν μας ρωτουσατε θα σας προτειναμε μια πιο πατριωτικη λυση..
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

    φιλικα ΤΑ ΝΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εμεις τα αρπαχτικα του δημοσιου χρηματος σε καναμε αρχηγο.
    θα μας υπηρετησεις πιστα οπως ο σημιτης,και θα πεις και ενα τραγουδι.μαλακισμενο..
    σηκωσες κεφαλι..

    βασικοι μετοχοι του ελλαδισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. γιωργακη παρτο χαμπαρι.
    δεν εισαι στην σουηδια.
    εισαι ο πολιτικος ηγετης των αρπακτικων του δημοσιου χρηματος.
    προσγειωσου αλλοπαρμενε..
    εισαι ομηρος μας.
    αποδεξου την μοιρα σου.
    μην παρασυρεσε απο τον χονδρομαλακα τον καραμανλη,θα τον στρωσουμε και αυτον που θα παει.

    μμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τι εγινε κυριε καραμανλη.
    τα ζομπυ αρχισαν παλι παιγνιδι στην σοφοκλεους.
    ολες οι σκατοφυλλαδες αρχισαν να διαφημιζουν τα περιφεριακα χαρτια της πλακας και να καλουν τον λαο να συμμετασχει στο παρτυ...
    καμμια εκατοστη σαπακια αρχισαν το χορο.
    υπαρχει εισαγγελεας?
    επιτροπη κεφαλαιαγορας?
    ανοιχτα αρχισαν ..ο επενδυτης,η αξια,και ολες οι ελεγχομενες απο εισηγμενους εφημεριδες να προτεινουν σαπακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. επιμενω..

    κρατηστε τον 'νικολακη' μακρυα απο την γυναικα του και την Ελλαδα μας.

    βλαπτει σοβαρα και τις δυο...

    Μα τελειωσαν οι εμποροι ναρκωτικων ? δεν υπαρχουν αλλοι να υπερασπιστει ο τζουτζουκος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Σημίτης τα βρήκε με τον Κωνσταντόπουλο για αυτό ξαμόλησαν τον Μουνάκια να γράφει εδώ και εκεί για το πολιτικό σύστημα που και έτσι ναπούμε έχει πρόβλημα και να η μίζα κώλυσε και τα κόμματα δεν τραβάνε στη ανηφόρα όπως είναι…σκηνικό να στήνεται δηλαδή.
    Σας πήραμε χαμπάρι ρε …δεν μασάμε συναίνεση.
    Κώστα πάρτους τα σόβρακα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. επιμενω..

    κρατηστε τον 'μουνακια' μακρυα απο τις γυναικες μας και την Ελλαδα μας.

    βλαπτει σοβαρα και τις δυο...

    Μα τελειωσαν οι εμποροι ιδεολογιων ? δεν υπαρχουν αλλοι να υπερασπιστει ο τζουτζουκος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ... ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ.
    ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΡΥΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.
    ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ..
    Ο ΚΥΡ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...
    ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ..ΘΟΛΟ..ΣΤΙΓΜΑ..
    ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?
    ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ-ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ..
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ..ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΤΟ.
    ΣΟΣΙΑΛ ΚΕΝΤΡΟ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΚΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ..

    ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. KANENA NEO GIA TIN YPOTHESI MANTOUVALOU????

    AYTOS O MANTOUVALOS STIN NEA DIMOKRATIA ITAN??????
    THA KSANAKATEVEI ME TIN ND I ME KANENA ALLO KOMMA???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 2.16

    ακουγεται οτι εχει προταση καλη απο το νεοσοσιαλιστικο κομμα του παιδιου της ολμπραιτ, τον εκοψε ταλεντο και σκεφτηκε (αστεια πραγματα τωρα) 'ρε πως και δεν ειναι δικος μας αυτος ? ' τετοιο βαθος σκεψης...και μετα πηγε να το πει στην mammy του να χαρει και αυτη για το παιντι της...

    αιντε αιντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 2:16 μμ


    Μπορεί να τον μαζέψει και αυτόν το ΠΑΣΟΚ.

    Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα που λέτε, αλλά από προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωση καλά τα πάει.

    Μάνος, Δαμανάκη, Ανδριανόπουλος, Ανδρουλάκης, κλπ, κλπ.

    Ολα τα μπάζα στο ΠΑΣΟΚ. Οποιος-α έβριζε το ΠΑΣΟΚ (ή τους-τις έβριζε το ΠΑΣΟΚ), τώρα είναι σημαία του.

    Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ακούς τον Μίμη να μιλά για οικονομία και να ψάχνεις τα τεφτέρια σου για να δεις πότε επήλθε η μετάλλαξη!

    Μην χαθεί και το σπορικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. παρτε και την κουτσικου , παρτε την τζαμπα , με μαντουβαλο/κουτσικου δινουμε δωρο τον τατουλη ..

    μην κολωνετε ρε , εδω μπιστη πηρατε η κουτσικου θα σας χαλάσει..

    μια και το κανατε τσιρκο, να κατεβαινετε και στα παζαρια να παιζετε , ολο και κατι θα βγαλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παρτε και την κουτσικου , παρτε την τζαμπα , με μαντουβαλο/κουτσικου δινουμε δωρο τον τατουλη ..

    μην κολωνετε ρε , εδω μπιστη πηρατε η κουτσικου θα σας χαλάσει..


    παρτε και τη Ντορα ρε και το Κυριακο, μονο το Πολυδωρα αφηστε μας καιτο Ρουσοπουλο...

    μια και το κανατε τσιρκο, να κατεβαινετε και στα παζαρια να παιζετε , ολο και κατι θα βγαλετε

    Ειμαστε ακροδεξιοι εμεις ρε δε εχουμε αναγξη απο μεταγραφες... μονο τον Καρατζαφερη φερε πισω Κωστα αρχηγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. παρτε και την κουτσικου , παρτε την τζαμπα , με μαντουβαλο/κουτσικου δινουμε δωρο τον τατουλη ..

    μην κολωνετε ρε , εδω μπιστη πηρατε η κουτσικου θα σας χαλάσει..

    παρτε και τη Ντορα-κατηφορα ρε μια που την αγαπησε και ο χοντροπαγκαλος να κανουνε ταιρι..

    μια και το κανατε τσιρκο, να κατεβαινετε και στα παζαρια να παιζετε , ολο και κατι θα βγαλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. παρτε και τον αβραμο και τον σουφλια καιτον λιαοη και τον παπαληγουρα και ολα τα αλλα τα λυγουρια...
    παρτε τους ολους ρε θα κυβερνησουμε μονοι μας...
    εμεις και ο Κωστας ο μακεδων...
    για την Ελλάδα ρε γαμωτο...
    η πατουλιδου στη θεση του ορφανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 4.59

    σιγα φιλε και δεν ανοιξε ακομη η μετεγγραφικη περιοδος... παντως ολοι μπορουνε να βρουνε ομαδα αλλος α εθνικης αλλος εξωτερικο αλλος βητα η γαμα εθνικης , ο μονος αζητητος μαντεψε ποιος θα ειναι ?

    Μπραβο αρχηγοπουλο, ο ΓΑΠαπαρας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μολις τελειωσει η παρουσιαση του δελτιου τυπου της Ρηγιλλης απο τα γνωστα φερεφωνα της εδω,παρακαλω ειδοποιειστε μας να ανοιξουμε τα παραθυρα για να ξεβρωμισει το σαιτ.

    Οι λοιποι σφουγκοκωλαριοι που γραφουν εδω τις γνωστες μαλακιες--καθε μερα τα ιδια και τα ιδια-- παρακαλουνται μετα το κλεισιμο να περασουν για το μεροκαματο.

    Ο γνωστος και μη εξαιρετεος ''κυριος πουστρακης''
    που μας εχει πρηξει με την καρχιμακιαδα του,να περασει για διπλο μεροκαματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 12.46 κλείσε το στόμα σου γιατί πλυμμηρίσαμε στο σπέρμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007

    ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ



    ΓΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ:


    Η Κυβέρνηση έθεσε ως κεντρικό στόχο της, ως προτεραιότητά της την εξυγίανση της οικονομίας. Το πετυχαίνουμε. Η ελληνική οικονομία μετασχηματίζεται και εξελίσσεται δυναμικά. Το έλλειμμα και το χρέος μειώνονται σημαντικά. Η φορολογία μειώνεται και διατηρούμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και παράλληλα περιορίζεται η ανεργία. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, σταδιακά και με σχέδιο, όπως είχαμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό. Χθες, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε δύο πολύ σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες: Με το πρώτο σχέδιο νόμου, το οποίο ανακοίνωσε, δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στο Δημόσιο, όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις μισθώσεις ακινήτων. Δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων, να μεταβιβάσει ακίνητα που του ανήκουν. Και παράλληλα να μην αποξενωθεί από αυτά, καθώς θα μπορεί να τα μισθώνει και να έχει την επιλογή να επανακτά την κυριότητα τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο να κατασκευάσει ή να ανακατασκευάσει ακίνητα που του ανήκουν σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Το Δημόσιο, εξάλλου, αποκτά πολύ μεγαλύτερη ευελιξία από αυτή που έχει έως σήμερα στις μισθώσεις που συνάπτει, καθώς έχει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια όσον αφορά τη διάρκειά τους και την επιλογή διαφόρων συγχρόνων χρηματοοικονομικών μέσων, που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων. Με τα σημερινά δεδομένα η κατασκευή ή ανακατασκευή της υφιστάμενης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι πολλές φορές δύσκολη, λόγω έλλειψης των πόρων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους επενδύσεων, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται πλήρως και όπως θα έπρεπε η περιουσία αυτή του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιούμε την περιουσία του Δημοσίου προς όφελος των πολιτών και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
    Με το δεύτερο σχέδιο νόμου αναμορφώνεται ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας. Με το νέο κώδικα εναρμονίζουμε τις κοινοτικές διατάξεις, προσαρμόζουμε την τελωνειακή νομοθεσία σε αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις των Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενισχύουμε το εξωτερικό εμπόριο της χώρας και διευκολύνουμε την εφαρμογή του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος τελωνείων σε 88 τελωνειακές υπηρεσίες της χώρας. Επίσης βελτιώνεται η λειτουργία της τελωνειακής υπηρεσίας, αυξάνεται η απόδοση των υπαλλήλων και αντιμετωπίζονται αιτήματα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
    Πρώτον,
    προβλέπεται ότι ρυθμίζεται το θέμα του τέλους ταξινόμησης διπλοκάμπινων αυτοκινήτων.
    Δεύτερον,
    Μειώνεται το χρονικό διάστημα για τον αποχαρακτηρισμό των αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης από δεκαετία σε πενταετία.
    Τρίτον,
    Παραχωρείται η δυνατότητα χρήσης αγροτικού πετρελαίου και από τα αυτοκίνητα που είχαν χαρακτηριστεί έως το 1992 ως αγροτικά μηχανήματα πολλαπλής χρήσης. Και αίρονται οι κυρώσεις για παραβάσεις παράνομης χρήσης αγροτικού πετρελαίου από τους κατόχους των αυτοκινήτων αυτών, οι οποίες έχουν διαπραχθεί από την 16η Οκτωβρίου του 2003 και μετά, εφόσον καταβληθεί προηγουμένως η διαφορά φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
    Τέταρτον, αίρονται οι κυρώσεις για παραβάσεις παράνομης χρήσης πετρελαίου θέρμανσης από αγρότες, όσον αφορά τις παραβάσεις που έχουν διαπραχθεί πριν από την 16η Οκτωβρίου του 2003, εφόσον και πάλι καταβληθεί η διαφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
    Πέμπτον, χορηγείται πλήρης απαλλαγή για το τέλος ταξινόμησης των μέσων μεταφοράς των μετοικούντων στην Ελλάδα.
    Έκτον,
    επεκτείνεται το χρονικό διάστημα εντός του οποίου μπορούν οι μετοικούντες να κάνουν χρήση του πιστοποιητικού μετοικεσίας από διετία σε τριετία, εφόσον έχουν ενταχθεί σε προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης. Έβδομον,
    επεκτείνεται το δικαίωμα των αναπήρων με 80% και άνω αναπηρία να παραλαμβάνουν ατελώς αυτοκίνητο έως 2650 cc
    Όγδοον, μειώνεται το χρονικό διάστημα για τον αποχαρακτηρισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων από δεκαετία σε επταετία.
    Ένατον, χορηγείται στους πολυτέκνους το δικαίωμα παραλαβής και δεύτερου αυτοκινήτου μετά την πενταετία με την προϋπόθεση ότι έχουν ακόμη ανήλικα τέκνα.
    Δέκατον, ενισχύεται η εγχώρια κατασκευαστική βιομηχανία και βιοτεχνία με παροχή δυνατότητας παραλαβής φορτηγών αυτοκινήτων και βάσεων αυτών με αναστολή καταβολής του τέλους ταξινόμησης για την διασκευή τους στην Ελλάδα.
    Ενδέκατον, προστατεύεται το υγιές εμπόριο με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις εισαγωγής παραποιημένων ειδών.
    Δωδέκατον, θεσμοθετείται και για τις τελωνειακές υπηρεσίες η διαδικασία για τη διαγραφή χρεών σε περίπτωση αδυναμίας είσπραξης, δηλαδή κατ` ανάλογο τρόπο με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα στις ΣΔΟΕ. Και δέκατον τρίτον, με ιδιαίτερο κεφάλαιο επανεργοποιούνται οι διατάξεις για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την απόκτηση πτυχίου εκτελωνιστή που είχαν «παγώσει» από το 1996, δηλαδή επί 11 χρόνια. Αυτά είχα να αναφέρω ως εισαγωγική μου δήλωση.
    Δεν αδικώ την αξιωματική αντιπολίτευση διότι, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Είχε συνηθίσει σε μια σειρά από υποσχέσεις τις οποίες επαναλάμβανε διαρκώς και ουδέποτε ικανοποιούσε. Θέλετε να σας δώσω ένα παράδειγμα το οποίο θυμούνται όλοι οι Έλληνες από τον βορρά έως το νότο; Αφορά την πόλη της Θεσσαλονίκης: Η υποθαλάσσια αρτηρία. Εάν διαβάσετε όλες τις ομιλίες του τότε πρωθυπουργού τα τελευταία 6 - 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Έκθεση, θα δείτε ότι κάθε χρόνο υπόσχεται να την κάνει πράξη. Γίνεται πράξη με αυτή την κυβέρνηση. Εμείς, λοιπόν, έχουμε μια υποχρέωση: Βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο -τώρα ξεκίνησε ο τέταρτος χρόνος διακυβέρνησης της χώρας- να τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας, να ασκήσουμε πολιτική, να προχωρήσουμε στο έργο το οποίο ξεκινήσαμε το 2004 και θα συνεχίσουμε.
    Υπήρξαν πολλές φωνές πολλές Κασσάνδρες, οι οποίες έλεγαν ότι με το που θα γίνει Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα πέσουν όλοι οι δείκτες της οικονομίας σε χειρότερα επίπεδα από ό,τι ήταν. Δεν θα σχολιάσω σε ποια επίπεδα ήταν, γιατί αυτοί αποδείχθηκαν περίτρανα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ειδικά από τη EUROSTAT. Θα πω μόνο ένα στοιχείο:
    Οι ρυθμοί ανάπτυξης, κατά τα όσα προέβλεπαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έπεφταν κάτω από το μηδέν, θα είχαμε αρνητική ανάπτυξη. Οι ρυθμοί ανάπτυξης, αυτή τη στιγμή, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είχαν προβλέψει ότι μετά το τέλος των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων θα πέσει ο κατασκευαστικός τομέας. Ο κατασκευαστικός τομέας που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο, όπως γνωρίζετε, και είναι τομέας υποδομών και άρα ανάπτυξης, όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά ανέβηκε πολύ περισσότερο. Ο κ. Σουφλιάς είχε την ευκαιρία πρόσφατα να ανακοινώσει μια σειρά έργων, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει, άλλα που έχουν προκηρυχθεί, άλλα που προκηρύσσονται, δεσμεύσεων. Είπα ένα μόνο προηγουμένως, για την υποθαλάσσια αρτηρία. Υπάρχει μια σειρά από εθνικούς δρόμους που έχουν εξαγγελθεί, που έχουν προκηρυχθεί, που έχουν αρχίσει, που κοντεύουν να τελειώσουν. Σε λίγο καιρό τελειώνει και ο Μαλιακός. Πόσα χρόνια ακούτε για το Μαλιακό; Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προβλέπουν και πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους. Αυτούς τους κρίνει ο λαός.


    ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ:

    Ο τελικός του Champions League είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Είναι ένα αθλητικό γεγονός με παγκόσμια ακτινοβολία που στρέφει τα βλέμματα πολλών εκατομμυρίων φιλάθλων, από όλο τον κόσμο, στην πατρίδα μας. Οφείλουν όλοι να αποδείξουν ότι έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν τη χώρα και την προβολή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και να μην την υπονομεύσουν. Και αναφέρομαι σε κινητοποιήσεις, οι οποίες βεβαίως έχουν ανακοινωθεί να γίνουν με τρόπο ο οποίος μάλλον δεν ικανοποιεί αιτήματα συνδικαλιστών, αλλά κάνει περισσότερο ζημιά στην ίδια τη χώρα.

    ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ:

    Σέβομαι το ότι ένας άνθρωπος ακολουθεί μια υπερασπιστική γραμμή δική του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος αυτό το δικαίωμα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης, δεν έχω να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο.

    ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ:

    Η Έκθεση αρχίζει 7 Σεπτεμβρίου και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η ημερομηνία.




    ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΓΔΜ:

    Η ελληνική θέση είναι σαφής. Την επανέλαβε ο Πρωθυπουργός δύο φορές τον τελευταίο καιρό. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τη δήλωση που εξεπέμφθη όντως χθες από την ηγεσία της FYROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γουστάρω να βλέπω νεοδημοκρατακια που στην απελπισία των και μη έχοντας τίποτα να πουν επί της ουσίας, να αμολανε σεντόνια από σαχλαμάρες που απευθύνονται μόνο σε χαχόλους..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ας μην κουράζονται οι δεξιοί υπερπατριώτες . Από το 1821 μέχρι και σήμερα ΟΛΕΣ τις Εθνικές μειοδοσίες τις έχει κάνει η συντηρητική παράταξη ,άσχετα ποιός ήταν ο αρχηγός της , άσχετα ποιό ήταν το κόμμα που την αντιπροσώπευε η κάποιοι επίορκοι χουντοαξιωματικοί .
    Πόλεμος 1897 , έφθασαν οι Τούρκοι στην Λαμία και ο ‘’αρχιστράτηγος ‘’ διάδοχος Κωνσταντίνος κυνήγαγε αγγλίδες νοσοκόμες ...
    Α.Παγκόσμιος πόλεμος με διαταγή του ‘’αρχιστρατήγου’’(Βασιλέως πλέον) Κωνσταντίνου το Τέταρτο Σώμα στρατού παρέδωσε την Καβάλα στους Βούλγαρους αμαχητί . Ήθελε να είμαστε ουδέτεροι γιατί είχε παντρευτεί την αδελφή του Κάιζερ της Γερμανίας .
    Μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών που διπλασίασε τέλος του Α.Παγκόσμιου Πολέμου βασιλικοί απόστρατοι αξιωματικοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο . Τις ίδιες μέρες στην Καλαμάτα έγινε ‘’πανδημον συλλαλητήριο’’ κάψανε το νέο χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των Πέντε Θαλασσών και φώναζαν ‘’δεν θέλομεν την Μεγάλη Ελλάδα , Μικράν αλλά Έντιμον’’ .

    Συμφωνίες Λονδίνου – Ζυρίχης , έλυσε (υποτίθεται) το 1960 το Κυπριακό ο Κ.Καραμανλής .

    Μεγίστη ΠΡΟΔΟΣΙΑ η απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας με το βαρύ πυροβολικό από την Κύπρο τον Δεκέμβρη του 1967 από τους επίορκους χουντοσυνταγματάρχες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Financial Times κάθε μέρα γράφουν για Ελληνικό οικονομικό φιάσκο .
    7) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *