GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι άλλες απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας...

Παρά τη "στήριξή" της και παρά τη σημαντική άνοδο του γενικού δείκτη, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε και σήμερα με απώλε...

Παρά τη "στήριξή" της και παρά τη σημαντική άνοδο του γενικού δείκτη, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε και σήμερα με απώλειες. Έχασε -0,1% αν και στην διάρκεια της συνεδρίασης ήταν, τις πιο πολλές ώρες, "επάνω". Δεν ...άντεξε όμως.
Ο Γενικός Δείκτης είχε άνοδο +0,82%. Ανοδο είχαν και οι περισσότερες από τις άλλες Τράπεζες. Ζόρικα παραμένουν τα πράγματα για τον Τ. Αράπογλου.
Πατήστε εδώ για να δείτε τις τιμές κλεισίματος. Θα έχουμε και περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

38 σχόλια

  1. Η Εθνική Τράπεζα είχε δύο επιλογές:

    1.να εξαγοράσει τράπεζες στα Βαλκάνια και να μεγαλώσει, προσφέροντας στην Ελλάδα σημαντικότατη θέση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων

    2. Να κάτσει στα αυγά της και να κινδυνεύει από επιθετική εξαγορα. Μην ξεχνάτε ότι το Δημόσιο (Ταμεία) έχουν μόνο 20-25%, άρα όχι αρκετό για να αμυνθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. National Bank has outperformed the Athens Index by 2.1% over 3 months. What is your problem?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λένε εδώ, κάνα σχόλιο PRESS-GR ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανώνυμε 6:48 με τράπεζες τρίτης διαλογής της Τουρκίας γίνεται η ανάπτυξη από τον κο Τάκη Τούρκογλου (συγγνώμη Αράπογλου ήθελα να γράψω..., άλλο κι αυτό: διοικητης τράπεζας και να λέγεται Τάκης σαν τον Σούλη Αποστολόπουλο επί πασοκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7.03 το αν ειναι τρίτης διαλογής θα φανεί στην πορεία. Από την τιμή της στο Χρηματηστήριο της Τουρκίας και την παρουσία πολλών ξένων θεσμικών επενδυτών πριν την εξαγορά, μάλλον το αντίθετο φένεται.

    Σίγουρα δεν ήταν πολύ μεγάλη, αν ήταν ξέρεις πόσο μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου θα χρειαζόταν και πόσο θα είχε μειωθεί το ποσοστό των Ταμείων; Η Finansbank μάλλον ήταν το σωστό μέγεθος στόχου εξαγοράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρίτης διαλογής;; E, τότε και οι άλλες Ελληνικές Τράπεζες τρίτης διαλογής Τουρκικές (γενικά Βαλκανικές) αγόρασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να αγοράσουμε τις μεγάλες χρειάζονται πολλά λεφτά, τα οποία οι Ελληνικές Τράπεζες δεν έχουν! Μπράβο που το παλεύουν με ότι εχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, θα ήταν ωραίο να εξαγόραζαν καμιά Unicredit ή Crédit Agricole, πρώτης διαλογής...

    Εδώ μιλάμε για Γεωπολιτική και μακροπρόθεσμους στόχους. Αν έχει μια επιχείρηση δυναμική ανάπτυξη (potential growth) πότε θα πάρεις θέση για να την εξαγοράσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω τι "περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα" έχετε κ. Βρυώνη, αλλά ελπίζω να είναι κα΄λύτερου επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2/5/2007
    Oι πρόωρες εκλογές εκτίναξαν το Χρηματιστήριο στην Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμαν με την ΕΘΝΙΚΗ!
    Την καλύτερη κίνηση που έκανε τα τελευταία 100 χρόνια η ΕΘΝΙΚΗ ήταν να μπεί στην αγο΄ρά της Τουρκίας! Κάτι χαϊβάνια σαν την Citigroup την ακολούθησαν. Μόνο η Βασούλα οι σύντροφοί της κι εσείς που είστε άσχετοι βλέπετε κάτι κακό σ' αυτό.Ο Αράπογλου κι ο Βγενόπουλος ειναι οι δύο οραματισμένοι τραπεζίτες σ' αυτό τον τόπο και (δυστυχώς για σας) ΔΕΝ ειναι πασόκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.naftemporiki.gr/markets/quote.asp?id=NBGr.AT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. PALI MALAKIES GRAFIS PRESS-GR.. τα κέρδη

    * Της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να φτάσουν στο α΄ τρίμηνο τα 400 εκατ. ευρώ και θα είναι αυξημένα κατά 54%. "Χείρα βοηθείας" θα προσφέρουν για πρώτη φορά και τα αποτελέσματα της τουρκικής Finansbank, τα οποία θα είναι αυξημένα σχεδόν κατά 100% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006. Σημειώνεται ότι στο α΄εξάμηνο του έτους η τράπεζα θα εγγράψει έκτακτα κέρδη 110 εκατ. ευρώ από την πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής.KATALABES ARXHMALAKA PRESS-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΕΘΝΙΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ 36 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:51 μμ TH LEH TO POYLI SOY RE TZELIGKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κερδοφόρα τα δομημένα ομόλογα των ΑΤΕ και ΤΤ
    19:53 - 02 Μάιος 2007
    Κλίμα με τα δομημένα ομόλογα της ATE και του ΤΤ επιχειρούν να δημιουργήσουν ορισμένοι κύκλοι για πολιτικές σκοπιμότητες καλώντας τις διοικήσεις Μηλιάκου και Τσουπίδη να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η ΑΤΕ κατέχει δομημένα ομόλογα ύψους 650 εκατ ευρώ περίπου και το ΤΤ 567 εκατ ευρώ.

    Και οι δύο τράπεζες αποκομίζουν κέρδη από αυτές τους τις επενδύσεις. Ενδεικτικά το ΤΤ από τα δομημένα ομόλογα αποκόμισε κέρδη 10,65 εκατ ευρώ ενώ η ΑΤΕ επιτυγχάνει υψηλές αποδόσεις.

    Στις εξελίξεις παρανέβη με σκληρή ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ της ΑΤΕ στηρίζοντας τις επιλογές του management το οποίο απέκτησε δομημένα ομόλογα.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «τόλμησε η ΑΤΕ να αγοράσει δομημένα ομόλογα του ελληνικού κράτους με επιτόκιο 6-8% για τα πρώτα χρόνια πολλαπλασιαστική σχέση που βαίνει αυξανόμενη για τα υπόλοιπα χρόνια και σωρευτικό κουπόνι 50%.

    Π Λεωτσάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στην Τουρκία

    Μεγάλες ευκαιρίες αλλά και εξίσου μεγάλα ρίσκα ενέχει ο όλο και πιο σφιχτός την τελευταία πενταετία εναγκαλισμός των ελληνικών επιχειρήσεων με την πολιτικά και οικονομικά ασταθή γειτονική Τουρκία.

    Ήδη σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 75-80 ελληνικές επιχειρήσεις κάνουν δουλειές στην Τουρκία με τις ελληνικές επενδύσεις να φτάνουν στο τέλος του 2006 σε πάνω από 3 δισ. ευρώ, έναντι 400 εκατ. ευρώ το 2005 και σχεδόν 50 εκατ. ευρώ το 2004, κυρίως λόγω της εξαγοράς της Finansbank από την Εθνική. Δεν είναι όμως μόνο οι τράπεζες που πλέον έχουν διευρυμένη παρουσία στη χώρα αλλά τουλάχιστον μια ντουζίνα εισηγμένων εταιρειών μεγάλου ή μικρότερου μεγέθους, από το χρηματοπιστωτικό κλάδο, τα τρόφιμα, τη βιομηχανία, τα μεταλλεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα πλαστικά, την πληροφορική, το εμπόριο, την γεωργία, τις κατασκευές, κ.ά.

    Με εξαίρεση την επένδυση της Εθνικής πάντως, η οποία κόστισε συνολικά 5 δισ. ευρώ (περίπου το μισό του ποσού εγγράφεται στο 2007 αφού η Εθνική εξαγόρασε το 46% της τουρκικής τράπεζας το 2006, ενώ απέκτησε επιπλέον 43,44% φέτος στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που ολοκληρώθηκε τον πρώτο μήνα του έτους) και έχει πολύ μεγάλη συνεισφορά στα μεγέθη της Τράπεζας, η διείσδυση και συνεπώς η έκθεση των περισσότερων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα είναι μικρή και δεν επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις οικονομικές τους επιδόσεις.

    Ο επενδυτικός κίνδυνος που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις οι οποίες επιλέγουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στην Τουρκία, είναι δεδομένος από τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν κάνει βήματα προόδου ως προς την αποκατάσταση των διαφορών της με την Ελλάδα, ταλανίζεται συχνά από νομισματικές αναταράξεις, έχει υψηλό πληθωρισμό, διατηρεί ανοιχτά μέτωπα με τους γείτονές της και βρίσκεται συνεχώς σε πολεμική εγρήγορση, και κυρίως κυβερνάται μέσω ενός ιδιόμορφου πολιτικού συστήματος όπου το στρατιωτικό κατεστημένο ασκεί σημαντική επιρροή στις κυβερνητικές αποφάσεις.

    Παρά τα μεγάλα ρίσκα όμως, οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αχανής αυτή χώρα των 75 εκατ. κατοίκων, με την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, το χαμηλό ακόμη κόστος παραγωγής και τον σημαίνοντα ρόλο που εκτιμάται ότι θα έχει αποκτήσει σε λίγα χρόνια στον πανευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη, την καθιστούν πρωτεύοντα στόχο για την διεθνοποίηση όσων ελληνικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν την περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα της ΝΑ Ευρώπης ως ενιαίο χώρο δραστηριότητας.

    Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν κάνει ήδη βήματα επέκτασης στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι η οικονομική διείσδυση στην γείτονα ενέχει μεν μεγάλα ρίσκα, αλλά αξίζει να τα αναλάβει κανείς δεδομένου ότι πρόκειται για μια τεράστια αγορά στην οποία εισρέουν κάθε χρόνο περίπου 20 δισ. ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων, η ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, ενώ οι μεγάλες μπίζνες που βρίσκονται σε εξέλιξη με αιχμή την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Τουρκία ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Δυτικής Ευρώπης, θα λειτουργήσουν σταθεροποιητικά.

    Όσοι κοιτάζουν μπροστά και "ποντάρουν" στην τουρκική οικονομία, από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, τους ενεργειακούς και κατασκευαστικούς ομίλους μέχρι τις μικρότερες επιχειρήσεις που σχεδιάζουν ή ήδη αναπτύσσονται δειλά στη γείτονα, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους το γεγονός ότι όλοι οι υπάρχοντες και υπό κατασκευή αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου από την περιοχή της Υπερκαυκασίας, της Κασπίας, του Ιράν και του Ιράκ περνούν μέσα από την Τουρκία με κατεύθυνση είτε το λιμάνι του Τσεϊχάν είτε προς τη Δύση, στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία ενώ στα -φλεγόμενα- ανατολικά σύνορα της Τουρκίας (Κασπία και Μέση Ανατολή) βρίσκεται το 73% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και το 72% των αποθεμάτων φυσικού αερίου.

    Η μερική αποκατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια που εξυφαίνονται στην περιοχή σε συνδυασμό με την -άλλοτε ορατή και άλλοτε "θολή"- προοπτική εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέβαλαν ώστε τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά το 2000, αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις να αναλάβουν το ρίσκο και να ανοίξουν δουλειές στη γείτονα, αντιμετωπίζοντας τη χώρα και ως το κλειδί για είσοδο στις πολλά υποσχόμενες αγορές της Ασίας.

    Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΚΑ και της Ελληνικής Τεχνοδομικής που ανέλαβαν να κατασκευάσουν μια ολόκληρη πόλη στο Ομάν (Blue City), με προϋπολογισμό 12 δισ. ευρώ.

    Αποκορύφωμα αυτής της τάσης αποτέλεσε φυσικά η εξαγορά της Finansbank από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, μια επένδυση που κόστισε περίπου 5 δισ. ευρώ και συνέδεσε την μελλοντική πορεία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας με την τούρκικη οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Το ρίσκο είναι φυσικά μεγάλο, καθώς η Εθνική προσδοκά ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αντλεί περίπου το 30% της καθαρής κερδοφορίας της (άνω των 2,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2009) από τις τραπεζικές εργασίες στη γείτονα. Και η ανταπόδοση είναι όμως μεγάλη, καθώς με την εξαγορά η Εθνική διαμόρφωσε κεφαλαιοποίηση της τάξης των 20 δισ. ευρώ και μπήκε στο κλαμπ των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης. Η κίνηση της Εθνικής άνοιξε το δρόμο και δεν άργησε να βρει μιμητές στις άλλες δύο μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες της χώρας που προχώρησαν όμως σε μικρότερες και χαμηλότερου ρίσκου εξαγορές στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης

    Η Εurobank επένδυσε περίπου 140 εκατ. ευρώ και εξαγόρασε τον περασμένο Φεβρουάριο την Tekfenbank, μια μικρή τράπεζα με 31 υποκαταστήματα και κερδοφορία περίπου 10 εκατ. ευρώ από την οποία φιλοδοξεί να κερδίσει πολλά περισσότερα στο μέλλον. Στη χώρα διαθέτει και χρηματιστηριακή παρουσία την HC Instabul Holdings AS. Ο όμιλος της Eurobank έχει θέσει ως στόχο από την παρουσία του σε Βαλκάνια, Τουρκία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να τετραπλασιάσει τα κέρδη του στα επίπεδα των 260 εκατ. ευρώ ως το 2009.

    Η Alpha Bank πρόσφατα αγόρασε από την Anadolu Endustri Holding, την τράπεζα Alternatifbank . Η τουρκική τράπεζα, έχει δίκτυο 28 καταστημάτων και ανήκει στις μικρές εταιρίες του κλάδου με μερίδιο αγοράς 0,4%. Στόχος της Alpha Bank είναι να μεγεθύνει την παρουσία της στη τραπεζική αγορά της Τουρκίας αυξάνοντας στο μέλλον τον αριθμό των καταστημάτων στα 100.

    Δεν είναι όμως οι τράπεζες που άνοιξαν το δρόμο για την Τουρκία, έστω και αν η παρουσία τους εκεί πλέον διευκολύνει σημαντικά (τόσο "ψυχολογικά" όσο και πρακτικά) την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων.
    Τα πρώτα δειλά βήματα είχαν ήδη γίνει εδώ και αρκετά χρόνια από πολύ μικρότερες επιχειρήσεις που είτε κινούνταν διερευνητικά, είτε είχαν τολμήσει την αυτόνομη δραστηριοποίηση, είτε επέλεγαν την οδό της δημιουργίας κοινών εταιρειών ( Joint Venture ) με τοπικούς επιχειρηματίες.

    Επί παραδείγματι η κοινή εταιρεία Inteltek της Intralot με την Turkcell για τη διαχείριση του στοιχήματος στην Τουρκία αποδείχθηκε -μέχρι και τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στη γείτονα- μια εξόχως αποδοτική επένδυση και για τις δύο πλευρές. Η Intralot είχε το 2006 περίπου 29 εκατ. ευρώ κέρδη ή το 30% του συνόλου από την συγκεκριμένη δραστηριότητα, μέρος της οποίας ωστόσο θα υποχρεωθεί να χάσει καθώς η σύμβαση της διακόπηκε με νόμο και θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Η εταιρεία θα μετάσχει και στον νέο διαγωνισμό ενώ έχει εκφράσει την πρόθεσή της για συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Milli Piyango.

    Η Intracom ήταν επίσης από τις πρώτες εταιρείες που επιχείρησαν άνοιγμα στην Τουρκία, συμμετέχοντας με 20% στην εταιρεία πληροφορικής Gantek..

    Η Πλαστικά Θράκης έχει συστήσει μικτή θυγατρικής (Thrace Teknik Ambalaz) με την τουρκική εταιρεία Teknik Plastik δημιουργώντας μονάδα παραγωγής συσκευασίας για τρόφιμα και χημικά λίγο έξω από την Κων/πολη. Ο τζίρος της εταιρείας η οποία προμηθεύει με είδη πλαστικής συσκευασίας μεγάλες βιομηχανίες παγωτού,εκτιμάται αρχικά στα 2,5 – 3 εκατ. ευρώ.

    Στην τουρκική αγορά πρώτων υλών για χρωματισμό και βελτίωση ιδιοτήτων πλαστικών προιόντων (master Batches) μέσω της τοπικής θυγατρικής Senkhroma δραστηριοποιείται και η Πλαστικά Κρήτης. Η ελληνική εταιρεία εξαγόρασε το 75% της Senkhroma από τον τουρκικό ταπητουργικό όμιλο Gumussuyu και ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής συνθετικών ινών ταπητουργίας στον οποίο ειδικευόταν πριν την εξαγορά της η εταιρεία κατευθύνεται για την κάλυψη αναγκών του ομίλου Gumussuyu.

    Ο όμιλος S&B αναπτύσσει από καιρού αυτόνομη δραστηριότητα στην Τουρκία μέσω δύο θυγατρικών εταιρειών, τις οποίες ελέγχει κατά 99%, της Saba Madenclik και της Pabalk Maden SA οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη και επεξεργασία περλίτη.

    Με λογική της διεύρυνσης της παρουσίας στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης στην τουρκική αγορά εισήλθε μέσω θυγατρικής και η Σαράντης η οποία αρχικά επιχείρησε να επεκταθεί μέσω συνεργασίας με τοπικό χονδρέμπορο, ενώ η διοίκηση του ομίλου έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς και δεύτερης εταιρείας στο μέλλον. Φέτος τα έσοδα της Σαράντης από την Τουρκία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ.

    H Eurodrip διαθέτει επίσης θυγατρική εταιρεία στην Τουρκία και προωθεί επενδύσεις για την εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής. Βάσει της συμφωνίας εξαγοράς της από την Global Finance η εταιρεία αποκτά και τις μειοψηφίες της οικογένειας Παρασκευόπουλου στις τουρκικές θυγατρικές της Eurodrip Damla Sulama Sanayi Ve Ticaret και Eurodrip Sulama Pazarlama Ve Ticaret A. S.

    Η Τουρκία, ως μεγάλη δύναμη στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών για την περιοχή αποτελεί πόλο έλξης και για τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου που αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στη χώρα. Στα μέσα Μαρτίου ο όμιλος Νηρέα ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% της τουρκικής εταιρείας CarbonA.S., μέσω της εταιρείας Miramar A.S. έναντι 550.000 δολαρίων. H Carbon A.S. διαθέτει άδεια για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας δυναμικότητας 5.000 τόνων στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Ο όμιλος δραστηριοποιείτο ήδη στη χώρα μέσω της εταιρείας Ι lnak ενώ σχεδιάζει τη δημιουργία ιχθυοτροφικής μονάδας που θα αποφέρει 20 -25 εκατ. ευρώ πρόσθετα έσοδα, και κέντρου διανομής στη χώρα μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.


    Η Σελόντα από την πλευρά της που ήδη διαθέτει στην Τουρκία την εταιρεία Elektrosan, συμφώνησε να αποκτήσει το 46% της Fjord Marin Deniz Urunleri Sanayi Ticaret A.S (Fjord Marin Turkey) έναντι συνολικού ποσού 7,8 εκατ. ευρώ. Η Fjord Marin έχει παραγωγή 6.000 τόνων και 15 εκ. γόνο με εκτιμώμενο συνολικό κύκλο εργασιών το 2007 ύψους 30 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,6 εκατ. ευρώ.



    Θυγατρική στην Τουρκία διαθέτει επίσης και η εταιρεία επίπλων Sato, την TCC Buro Koltuk Ltd. Οι πωλήσεις της εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού συμπεριλαμβανομένης της Τουρκικής, το 2006 ήταν αυξημένες κατά 8,7% αντιπροσωπεύοντας το 30% των πωλήσεων του Ομίλου.

    Προσπάθειες εξαγοράς εταιρειών στην τουρκική αγορά επιχείρησαν τους τελευταίους μήνες του 2006 δύο ακόμα εταιρείες, ο Τιτάνας και τα ΚΑΕ. Η πρώτη συμμετείχε σε διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση τσιμεντοβιομηχανιών, αλλά έδωσε χαμηλή προσφορά. Την ίδια τύχη είχε και η προσφορά των ΚΑΕ για καταστήματα αφορολόγητων ειδών στο αεροδρόμιο της Αττάλειας.

    Εταιρικό σχήμα (joint venture) με τουρκική εταιρεία συνέστησε στις αρχές του 2006 η Imako στον χώρο των εκδόσεων. Έτσι ιδρύθηκε η Vatan-Imako με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% ήταν η συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας. Στόχος του joint venture είναι η έκδοση στην Τουρκία διεθνών περιοδικών.


    Η εταιρεία Kleemann επίσης διαθέτει στη χώρα την κατά 70% θυγατρική της Kleeman Asansor, η Cardico δραστηριοποιείται επίσης μέσω της κατά 50% ελεγχόμενης Kardalco SA, η Αλουμύλ Μυλωνάς συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα, ενώ θυγατρικές εταιρείες διατηρούν και οι εταιρείες Moda Bagno και Ηellas Can.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΑΝΚ.
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΒΑΣΩ ΤΗΣ ΑΛΦΑ.
    ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΕΤΕ,ΤΤ,ΑΤΕ.
    ΓΙΑΤΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΜΕ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
    ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΘΕΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΑΛΦΑ,ΕΥΡΟΒΑΝΚ,ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
    ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.
    ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΣ ΑΛΦΑ,ΕΤΕ,ΕΥΡΟΒΑΝΚ.
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΛΦΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΣ ΕΤΕ,ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ.
    ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ
    ΜΟΥΛΩΧΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι έλεγαν τα "δημοκρατικά" μέσα ενημέρωσης, πριν την παραίτηση Τσιτουρίδη.

    Στο υπόγειο της παραπληροφόρησης έγραφαν και μετέδιδαν τις ειδήσεις τους τα "δημοκρατικά" μέσα ενημέρωσης, σε ότι αφορούσε την "παραίτηση" Τσιτουρίδη. Όχι βέβαια πως τις υπόλοιπες ειδήσεις τις γράφουν σε χώρους ευάερους και ευήλιους. Τα σχόλιά τους γράφονται έτσι κι' αλλιώς σε υπόγεια και κατώγια.
    Τα μέσα αυτά που κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι η πίστη τους στη "δημοκρατία" της τσέπης των βαρώνων, χωρίς καμμιά διασταύρωση και χωρίς καμμια δεοντολογία, ξεσκίστηκαν στην ευθυγράμμιση με τη γραμμή πασόκ που έλεγε ότι ο Τσιτουρίδης κρατάει τον Καραμανλή και όλη την Κυβέρνηση.
    Μέσα σ' αυτό το όργιο ανεύθυνης αντιπολίτευσης και τι δεν είπαν τα ταγέρ με κεφάλια και τα κουστούμια με μεγάλες γλώσσες.
    -Φοβάται ο Καραμανλής τον Τσιτουρίδη
    -Εκβιάζει ο Τσιτουρίδης τον Καραμανλή
    -"σεμνά και ταπεινά" ο Καραμανλής κλείνει τα μάτια στα σκάνδαλα του Τσιτουρίδη
    -δεν αποδίδει ευθύνες ο Καραμανλής.....συγκαλύπτει
    -ο "γενικός" Ευγένιος εκβιάζει τον Τσιτουρίδη και τον Καραμανλή
    -"χέρι-χέρι" με το Σάββα στις εκλογές ο Καραμανλής
    -σε απόγνωση ο Καραμανλής, δεν τον διευκολύνει ο Σάββας
    -υπακούει ο Καραμανλής τον Σάββα.....
    και άλλα πολλά που διαψεύστηκαν και απορρίφθησαν από τις εξελίξεις.
    Πλήρης ανευθυνότητα με γαρνιτούρα ψεύτικων φαντασιώσεων.
    Τελικά ο Καραμανλής ζήτησε την παραίτηση Τσιτουρίδη.
    Άρα όλες οι φαντασιώσεις των ταγιέρ δεν ισχύουν.
    Άρα όλα ήταν κατασκευασμένα ψέμματα.
    Άρα τους ξευτέλισε και πάλι ο Καραμανλής.
    Και εις άλλα με υγεία.
    Αυτά βέβαια αποδεικνύουν την ιδιότυπη δικτατορία των ΜΜΕ που βιώνουμε. Τη δικτατορία των βαρώνων που επιβάλλει μονομερή ενημέρωση και φιλοπασοκική παραπληροφόρηση ταυτισμένη με τα νταβατζίδικα συμφέροντα. Οι μεγαλοεργολάβοι ποδηγετούν «εργολαβικά» και την ενημέρωση του λαού, δίνοντας μονομερείς κατευθύνσεις. Τα «κανάλια» τους, παρα-«πληροφορούν» αποχαλινωμένα, με πολλά ψέμματα και μπόλικη προπαγάνδα. Θέλουν ολόκληρη την κοινωνία εξαρτημένη ..... από κάπου και από τα ψέμματά τους. Οι νταβατζήδες χτίζουν τη δικτατορία τους, φυτεύουν παντού εξαρτημένους και ενισχύουν τη διαπλοκή τους, στην υποτιθέμενη κατοχυρωμένη ελευθεροτυπία, που την έχουν όμως ταυτίσει μόνο με τα συμφέροντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. POSA XRONIA NA EXEI NA KANH SEX H BASOYLA MAS??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εγκυρη πληροφορια.
    Η CITIGRUP,MORGAN STANLEY,JP MORGAN,ΚΤΛ.
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΑΝΚ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΔΥΣΦΗΜΕΙΣΕ ΔΙΕΘΝΩΣ.
    ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ.
    ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ.
    ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΕΧΑΣΕ 8% ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 9.18

    η ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ΕΧΑΣΕ 8% κι εσυ ταχεις χαμενα 100%.
    Τραβα κανε ενα κρυο ντους να συνελθεις,ψαρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 9:17 μμ GRAFHS MALAKIES KAI TROMAZIS TON KOSMO FILE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 9:18 μμ. GRAFHS MALAKIES KAI TROMAZIS TON KOSMO FILE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 8:23 πολύ ενδιαφέρον ποστ. θα αναφέρω κι εγώ πολύ περιληπτικά ότι: Η τουρκική οικονομία λειτουργεί κάτω από καθεστώς σχετικής "αυτονομίας" από το εξελισσόμενο εδώ και χρόνια κοινωνικό-πολιτικό "μπάχαλο". Δεν επηρεάζετε εύκολα από τις δυσμενείς εξελίξεις τουλάχιστον σε επίπεδο επιχειρήσεων και υπηρεσιών κεφαλαιοποίησης. μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός της μεγάλης διεισδυτικότητας των ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων στην τουρκική οικονομία.
    Παρόλα αυτά παιδιά, μη γελιόμαστε η επένδυση της εθνικής είναι επισφαλής και παρακινδυνευμένη, δεδομένων των εναλλακτικών επιλογών που είχε για επενδύσεις σε χώρες των Βαλκανίων που είναι ήδη μέλη της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ.
    ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65 ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βρε καλως τα παιδακια της Ριγιλης……..
    Πιασατε δουλεια πρωι-πρωι…Οσες ασyναρτησιες πρωινες και να λετε αδικος κοπος.Τωρα μαθαινουν ολοι οι Ελληνες ποιοi είναι πισω από την υποθεση του Χρηματιστηριου.Μεχρι τωρα δεν μας λεγατε ότι ηταν το κακο ΠΑΣΟΚ μονο?
    Ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει Δεξια
    Καταλαβαινουμε τη δυσκολη θεση που εισαστε ,δεν είναι και ευκολο να χωνεψεις ένα τετοιο στραπατσιο.Θα το συνηθισετε σιγα-σιγα.Ειπαμε το ψεμα εχει κοντα ποδαρια.Οτι και να κανετε ,οσες μπουρδες και να πειτε ,οσα ασχετα και να γραφετε η εντυπωση της απατης ,της λαμογιας και της αρπαχτης που η κυβερνηση σας διεπραξε δεν μειωνετε.Επομενως η εργολαβια που εχετε παρει από τη Ρηγιλλης για να παραπληροφορειτε δεν σας βγαινει σε καλο.Ο κοσμος μαθαινει ότι η παραπληροφορηση σας σε βαρος του ΠΑΣΟΚ, τα ψεματα σας και η συκοφαντια σας εχουν ένα τελος.Τελος και μαλιστα πολύ ηχηρο.Ο Ευγενιος σας περιμενει…
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Εάν με τα μέσα που έχουμε, την επιστήμη, τη γνώση, τον πλούτο, δεν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου, ή ακόμη, μια παγκόσμια κοινωνία δικαίου, όπου δεν θα επιβραβεύεται ο ισχυρός αλλά θα εφαρμόζεται η ισχύς του δικαίου, τότε θα δούμε να καταρρέει το παγκόσμιο σύστημά μας. Κοινωνίες ολόκληρες θα στραφούν σε άλλες λύσεις. Ο φόβος, η ανασφάλεια, το αίσθημα της αδυναμίας, οι μεγάλες κρίσεις του περιβάλλοντος, της φτώχειας των πανδημιών, της μετανάστευσης, των πολέμων, της αδικίας, όλα αυτά, θα στρέψουν περιοχές της ανθρωπότητας σε λύσεις αυταρχισμού και βίας."
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΣΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
    ΜΕ ΘΕΜΑ:
    «ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ»
    Για την αντιγραφη
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο τσιτουριδης επεσε..
    ΑΛΛΑ αρχισε φαγωμαρα..μεταξυ..
    συνδικαλιστων.
    ελληνων τραπεζιτων.
    ελληνων και ξενων τραπεζιτων.
    χρηματιστων.
    και επεται συνεχεια..
    δεν θα πληξουμε.
    ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ.
    το καπακι ανοιξε..
    ολα τα σκατα στην πιστα..
    παρα την τεραστια επιχειρηση συγκαληψης απο τα μμε.
    το ποταμι δεν γυριζει πισω γουσουφακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. babis,

    κάθε φορά που σε διαβάζω, τρελλό αγόρι,

    δακρύζει ο πούτσος μου.

    Έλα να μου τον χαϊδέψεις όπως μόνο εσύ ξέρεις.




    o babis ανήκει σ' αυτούς που τον γαμάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. SHMERA KATI SYMBAINEI.
    APOYSIAZEI O TZWNY APO TO BLOGK.
    MALLON PHGE NA POYLHSEI
    KAI AFHSE TON Babis ELEYUERO
    XWRIS THN ALYSIDA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ε Ε ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προσθέτει νέα προς διερεύνηση στοιχεία για την διαρκώς αυξανόμενη περιουσία του 28χρονου γιου του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «σεμνά και ταπεινά» ο γιος του Προέδρου του Αρείου Πάγου συγκέντρωσε περιουσία που αγγίζει τα 1,8 εκ ευρώ στο διάστημα από 18 έως 28 ετών, όντας κατά μεγάλο μέρος του διαστήματος αυτού ανεπάγγελτος, όπως δηλώνεται και σε φορολογικές δηλώσεις του.

    Ήδη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο σας η υπ' αριθμ. 6680/510/10-4-07 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με αφορμή την επιθετική απάντηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου στη γραμματεία των συμβασιούχων της ΓΣΕΕ που του έθεσαν ζήτημα για τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο υιός του ως φοιτητής. Στην ερώτησή αυτή ζητούνται αναλυτικά όλες τις φορολογικές δηλώσεις του κ. Φαίδωνα Κεδίκογλου, από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαλευκανθεί η νομιμότητα των εισοδηματικών πηγών που επέτρεψαν σε έναν 28χρονο να διαθέτει περιουσία που, σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα, αγγίζει τα 1,8 εκκατομύρια ευρώ! Οι νέες αποκαλύψεις της Κυριακάτικης εφημερίδας καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την κατάθεση στη Βουλή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων του υιού του Αρείου Πάγου, οι οποίες οφείλουν να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις για το πώς ο για μεγάλο διάστημα «ανεπάγγελτος» υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου διαθέτει σήμερα:

    - Μία πολυτελής Βίλα στη Σύρο για την οποία ήδη έχει κατατεθεί η παραπάνω ερώτηση και επιπλέον

    - 4 οικόπεδα στη Σύρο συνολικής έκτασης 19.000 τετραγωνικών μέτρων

    - Έξι μεζονέτες στο ίδιο νησί

    - Μία μονοκατοικία στο νέο Ψυχικό

    - Ιδιόκτητο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα

    - Δεκάμετρο ταχύπλοο σκάφος

    - Πολυτελές σπορ αυτοκίνητο

    Οι φορολογικές αυτές δηλώσεις, που αφορούν πλέον την ηθική υπόσταση, την ακεραιότητα και την ειλικρίνεια του ίδιου του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος σαφώς διαβεβαίωσε για την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα των οικονομικών συναλλαγών του υιού του, περιέχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα εισοδήματα που κυμαίνονται γύρω στα 320.000 ευρώ. Όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα τα 320.000 ευρώ (ήδη υπέρογκο ποσό εισοδημάτων ενός έως πρόσφατα φοιτητή και νεαρού δικηγόρου) δεν επαρκούν για τις τεράστιας αξίας αγορές γης και άλλων αγαθών στις οποίες προέβη ο υιός Κεδίκογλου. Η δημοσιογραφική καταγγελία κάνει λόγο για χρηματιστηριακά κέρδη του εν λόγω προσώπου κατά την περίοδο 1999-2000, όταν δηλαδή ήταν μόνο 19 χρονών, ενώ ήδη πληροφορίες συνδέουν το αμφισβητούμενο χρήμα με μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών που αυτές ανήκαν, για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό. Γίνεται κατανοητό, ότι η πιθανή εμπλοκή του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου σε ύποπτα χρηματιστηριακά παιχνίδια με αδήλωτα κέρδη στην ηλικία 19 ετών, ηλικία όπου συνήθως τα παιδιά ακολουθούν ακόμα παραινέσεις και συμβουλές των γονέων τους σε τέτοια ζητήματα, περιπλέκει ιδιαιτέρως το ζήτημα και εγείρει σαφή αμφισβήτηση της ηθικής επάρκειας του σημερινού επικεφαλής της Δικαιοσύνης.

    Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ηγείται της κάθαρσης του παραδικαστικού, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες δικαστικοί απομακρύνθηκαν από το σώμα με την κατηγορία της «ηθικής ανεπάρκειας». Αυτός λοιπόν που έχει την ευθύνη της δίωξης δικαστικών λειτουργών για «ηθική ανεπάρκεια» οφείλει, πρώτα απ' όλα, και να είναι και να φαίνεται ηθικά επαρκής.

    Σε μια εποχή που η Κυβέρνησή σας συνταράσσεται από τεράστια σκάνδαλα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και πλιάτσικου της εξουσίας που της εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός, η Δικαιοσύνη υπό την ηγεσία του κ. Κεδίκογλου δέχεται σωρεία αντιδημοκρατικών πληγμάτων: Μετατροπή της κάθαρσης του παραδικαστικού σε Κυβερνητικό εργαλείο εκφοβισμού του δικαστών που εκδίδουν ολοένα και πιο εξοντωτικές αποφάσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών, εγκύκλιοι νόθευσης της ανεξάρτητης δικαστικής κρίσης εις βάρος των συμβασιούχων, παραιτήσεις διαμαρτυρίας δικαστών για τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όλα αυτά έχουν σφραγίσει την θητεία του κ. Κεδίκογλου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και έχουν κλονίσει το κύρος και την ανεξαρτησία του θεσμού που υπηρετεί. Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού Κεδίκογλου, καθιστούν τα ερωτήματα αμείλικτα τόσο για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όσο και για το σύνολο των επιλογών και των τακτικών της Κυβέρνησης σας στον νευραλγικό τομέα της Δικαιοσύνης.

    Ερωτάστε και καλείστε να καταθέσετε στη Βουλή τα παρακάτω στοιχεία:

    1. Αληθεύουν οι καταγγελίες Κυριακάτικης εφημερίδας για τον ανεξήγητο πλουτισμού ύψους 1.8 εκ ευρώ του 28χρονου υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου;

    2. Θα δοθούν καθαρές εξηγήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς κατόρθωσε ο μέχρι πρόσφατα φοιτητής και νεαρός δικηγόρος υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου να συγκεντρώσει εισοδήματα 320.000 ευρώ και πως με εισοδήματα 320.000 ευρώ προέβη σε αγορές ακινήτων και άλλων αγαθών 1,8 εκ ευρώ, ποσού που υπερβαίνει κατά 1,5 εκ ευρώ τα δηλωμένα εισοδήματά του;

    3. Υπάρχουν αδήλωτα κέρδη του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου από συναλλαγές του στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000; Ποιος έδινε χρηματιστηριακές συμβουλές για τέτοιες συναλλαγές σε ένα 19χρονο μόλις νεαρό, που προφανώς δεν είχε την εμπειρία να προβαίνει σε τέτοιου είδους «επενδύσεις»;

    4. Θα κατατεθούν στη Βουλή, σύμφωνα και με αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας, οι πλήρεις φορολογικές δηλώσεις του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεών του στην γνωστή ως «εφορία των πριγκίπων» ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά;

    5. Γιατί δεν έχετε ακόμα ικανοποιήσει το αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας για ενεργοποίηση της Αρχής για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Αδιαφανείς Δραστηριότητες, προκειμένου να ανοίξουν πιθανοί χρηματιστηριακοί κωδικοί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί του συγκεκριμένου προσώπου την επίμαχη περίοδο που δημοσιογραφικά καταγγέλλεται ότι έπαιζε στο Χρηματιστήριο επενδύοντας σε μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό;

    6. Υπάρχει πάλι κάτι που η Κυβέρνησή σας αγωνίζεται να συγκαλύψει; Ή μήπως φοβάστε πως τυχόν εμπλοκή του υιού Κεδίκογλου σε τέτοιου είδους χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα έρθει να προστεθεί στην ήδη αποκαλυφθείσα εισαγγελική έρευνα για τη δράση του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου τα έτη 1999-2000, καταδεικνύοντας την συστηματική συμμετοχή στελεχών σας σε κάτι για το οποίο εδώ και χρόνια λασπολογείτε εναντίον του ΠΑΣΟΚ;

    7. Είναι το πρόσωπο που επιλέξατε να τοποθετήσετε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ως διώκτη των «ηθικά ανεπαρκών» δικαστών, ηθικά επαρκής να απαντήσει με στοιχεία για τον τεράστιο και σύντομο πλουτισμό του υιού του;

    8. Η αναλγησία του Προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων ήταν μια αντιδημοκρατική ενέργεια που πλήττει τη δικαιοσύνη. Θα φανεί ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξίσου αυστηρός τώρα, που το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας ζητά διαλεύκανση της καταγγελλόμενης υπόθεσης και προστασία του κύρους του θεσμού που υπηρετεί; Ή τελικά θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά ότι επί Κυβερνήσεως ΝΔ κάθε μορφής «γαλάζια» εξουσία είναι ανάλγητη προς τους πολίτες, αλλά ιδιαιτέρως «χαλαρή» με τους ημετέρους της;

    9. Θεωρείτε, ως αρμόδια πολιτική ηγεσία, ότι η ανεξαρτησία της πληγωμένης από τις «γαλάζιες» αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις δικαιοσύνη διασφαλίζεται επαρκώς, όταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι «όμηρος» της επόμενης αποκάλυψης σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του υιού του;

    10. Διαφωνείτε ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι και φαίνεται τίμια; Αν ναι, τότε τι θα πράξετε για να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα και το κύρος του Προέδρου του Αρείου Πάγου με την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών που αφορούν τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού του;

    Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

    Μιχάλης Καρχιμάκης

    Λεωνίδας Γρηγοράκος

    Τάκης Αντωνακόπουλος

    Τάκης Ρήγας

    Χρήστος Αηδόνης

    Μάρκος Μπόλαρης

    Γιάννης Παρασκευάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προσθέτει νέα προς διερεύνηση στοιχεία για την διαρκώς αυξανόμενη περιουσία του 28χρονου γιου του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «σεμνά και ταπεινά» ο γιος του Προέδρου του Αρείου Πάγου συγκέντρωσε περιουσία που αγγίζει τα 1,8 εκ ευρώ στο διάστημα από 18 έως 28 ετών, όντας κατά μεγάλο μέρος του διαστήματος αυτού ανεπάγγελτος, όπως δηλώνεται και σε φορολογικές δηλώσεις του.

    Ήδη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο σας η υπ' αριθμ. 6680/510/10-4-07 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με αφορμή την επιθετική απάντηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου στη γραμματεία των συμβασιούχων της ΓΣΕΕ που του έθεσαν ζήτημα για τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο υιός του ως φοιτητής. Στην ερώτησή αυτή ζητούνται αναλυτικά όλες τις φορολογικές δηλώσεις του κ. Φαίδωνα Κεδίκογλου, από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαλευκανθεί η νομιμότητα των εισοδηματικών πηγών που επέτρεψαν σε έναν 28χρονο να διαθέτει περιουσία που, σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα, αγγίζει τα 1,8 εκκατομύρια ευρώ! Οι νέες αποκαλύψεις της Κυριακάτικης εφημερίδας καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την κατάθεση στη Βουλή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων του υιού του Αρείου Πάγου, οι οποίες οφείλουν να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις για το πώς ο για μεγάλο διάστημα «ανεπάγγελτος» υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου διαθέτει σήμερα:

    - Μία πολυτελής Βίλα στη Σύρο για την οποία ήδη έχει κατατεθεί η παραπάνω ερώτηση και επιπλέον

    - 4 οικόπεδα στη Σύρο συνολικής έκτασης 19.000 τετραγωνικών μέτρων

    - Έξι μεζονέτες στο ίδιο νησί

    - Μία μονοκατοικία στο νέο Ψυχικό

    - Ιδιόκτητο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα

    - Δεκάμετρο ταχύπλοο σκάφος

    - Πολυτελές σπορ αυτοκίνητο

    Οι φορολογικές αυτές δηλώσεις, που αφορούν πλέον την ηθική υπόσταση, την ακεραιότητα και την ειλικρίνεια του ίδιου του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος σαφώς διαβεβαίωσε για την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα των οικονομικών συναλλαγών του υιού του, περιέχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα εισοδήματα που κυμαίνονται γύρω στα 320.000 ευρώ. Όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα τα 320.000 ευρώ (ήδη υπέρογκο ποσό εισοδημάτων ενός έως πρόσφατα φοιτητή και νεαρού δικηγόρου) δεν επαρκούν για τις τεράστιας αξίας αγορές γης και άλλων αγαθών στις οποίες προέβη ο υιός Κεδίκογλου. Η δημοσιογραφική καταγγελία κάνει λόγο για χρηματιστηριακά κέρδη του εν λόγω προσώπου κατά την περίοδο 1999-2000, όταν δηλαδή ήταν μόνο 19 χρονών, ενώ ήδη πληροφορίες συνδέουν το αμφισβητούμενο χρήμα με μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών που αυτές ανήκαν, για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό. Γίνεται κατανοητό, ότι η πιθανή εμπλοκή του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου σε ύποπτα χρηματιστηριακά παιχνίδια με αδήλωτα κέρδη στην ηλικία 19 ετών, ηλικία όπου συνήθως τα παιδιά ακολουθούν ακόμα παραινέσεις και συμβουλές των γονέων τους σε τέτοια ζητήματα, περιπλέκει ιδιαιτέρως το ζήτημα και εγείρει σαφή αμφισβήτηση της ηθικής επάρκειας του σημερινού επικεφαλής της Δικαιοσύνης.

    Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ηγείται της κάθαρσης του παραδικαστικού, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες δικαστικοί απομακρύνθηκαν από το σώμα με την κατηγορία της «ηθικής ανεπάρκειας». Αυτός λοιπόν που έχει την ευθύνη της δίωξης δικαστικών λειτουργών για «ηθική ανεπάρκεια» οφείλει, πρώτα απ' όλα, και να είναι και να φαίνεται ηθικά επαρκής.

    Σε μια εποχή που η Κυβέρνησή σας συνταράσσεται από τεράστια σκάνδαλα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και πλιάτσικου της εξουσίας που της εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός, η Δικαιοσύνη υπό την ηγεσία του κ. Κεδίκογλου δέχεται σωρεία αντιδημοκρατικών πληγμάτων: Μετατροπή της κάθαρσης του παραδικαστικού σε Κυβερνητικό εργαλείο εκφοβισμού του δικαστών που εκδίδουν ολοένα και πιο εξοντωτικές αποφάσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών, εγκύκλιοι νόθευσης της ανεξάρτητης δικαστικής κρίσης εις βάρος των συμβασιούχων, παραιτήσεις διαμαρτυρίας δικαστών για τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όλα αυτά έχουν σφραγίσει την θητεία του κ. Κεδίκογλου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και έχουν κλονίσει το κύρος και την ανεξαρτησία του θεσμού που υπηρετεί. Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού Κεδίκογλου, καθιστούν τα ερωτήματα αμείλικτα τόσο για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όσο και για το σύνολο των επιλογών και των τακτικών της Κυβέρνησης σας στον νευραλγικό τομέα της Δικαιοσύνης.

    Ερωτάστε και καλείστε να καταθέσετε στη Βουλή τα παρακάτω στοιχεία:

    1. Αληθεύουν οι καταγγελίες Κυριακάτικης εφημερίδας για τον ανεξήγητο πλουτισμού ύψους 1.8 εκ ευρώ του 28χρονου υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου;

    2. Θα δοθούν καθαρές εξηγήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς κατόρθωσε ο μέχρι πρόσφατα φοιτητής και νεαρός δικηγόρος υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου να συγκεντρώσει εισοδήματα 320.000 ευρώ και πως με εισοδήματα 320.000 ευρώ προέβη σε αγορές ακινήτων και άλλων αγαθών 1,8 εκ ευρώ, ποσού που υπερβαίνει κατά 1,5 εκ ευρώ τα δηλωμένα εισοδήματά του;

    3. Υπάρχουν αδήλωτα κέρδη του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου από συναλλαγές του στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000; Ποιος έδινε χρηματιστηριακές συμβουλές για τέτοιες συναλλαγές σε ένα 19χρονο μόλις νεαρό, που προφανώς δεν είχε την εμπειρία να προβαίνει σε τέτοιου είδους «επενδύσεις»;

    4. Θα κατατεθούν στη Βουλή, σύμφωνα και με αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας, οι πλήρεις φορολογικές δηλώσεις του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεών του στην γνωστή ως «εφορία των πριγκίπων» ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά;

    5. Γιατί δεν έχετε ακόμα ικανοποιήσει το αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας για ενεργοποίηση της Αρχής για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Αδιαφανείς Δραστηριότητες, προκειμένου να ανοίξουν πιθανοί χρηματιστηριακοί κωδικοί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί του συγκεκριμένου προσώπου την επίμαχη περίοδο που δημοσιογραφικά καταγγέλλεται ότι έπαιζε στο Χρηματιστήριο επενδύοντας σε μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό;

    6. Υπάρχει πάλι κάτι που η Κυβέρνησή σας αγωνίζεται να συγκαλύψει; Ή μήπως φοβάστε πως τυχόν εμπλοκή του υιού Κεδίκογλου σε τέτοιου είδους χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα έρθει να προστεθεί στην ήδη αποκαλυφθείσα εισαγγελική έρευνα για τη δράση του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου τα έτη 1999-2000, καταδεικνύοντας την συστηματική συμμετοχή στελεχών σας σε κάτι για το οποίο εδώ και χρόνια λασπολογείτε εναντίον του ΠΑΣΟΚ;

    7. Είναι το πρόσωπο που επιλέξατε να τοποθετήσετε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ως διώκτη των «ηθικά ανεπαρκών» δικαστών, ηθικά επαρκής να απαντήσει με στοιχεία για τον τεράστιο και σύντομο πλουτισμό του υιού του;

    8. Η αναλγησία του Προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων ήταν μια αντιδημοκρατική ενέργεια που πλήττει τη δικαιοσύνη. Θα φανεί ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξίσου αυστηρός τώρα, που το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας ζητά διαλεύκανση της καταγγελλόμενης υπόθεσης και προστασία του κύρους του θεσμού που υπηρετεί; Ή τελικά θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά ότι επί Κυβερνήσεως ΝΔ κάθε μορφής «γαλάζια» εξουσία είναι ανάλγητη προς τους πολίτες, αλλά ιδιαιτέρως «χαλαρή» με τους ημετέρους της;

    9. Θεωρείτε, ως αρμόδια πολιτική ηγεσία, ότι η ανεξαρτησία της πληγωμένης από τις «γαλάζιες» αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις δικαιοσύνη διασφαλίζεται επαρκώς, όταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι «όμηρος» της επόμενης αποκάλυψης σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του υιού του;

    10. Διαφωνείτε ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι και φαίνεται τίμια; Αν ναι, τότε τι θα πράξετε για να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα και το κύρος του Προέδρου του Αρείου Πάγου με την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών που αφορούν τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού του;

    Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

    Μιχάλης Καρχιμάκης

    Λεωνίδας Γρηγοράκος

    Τάκης Αντωνακόπουλος

    Τάκης Ρήγας

    Χρήστος Αηδόνης

    Μάρκος Μπόλαρης

    Γιάννης Παρασκευάς

    Κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προσθέτει νέα προς διερεύνηση στοιχεία για την διαρκώς αυξανόμενη περιουσία του 28χρονου γιου του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «σεμνά και ταπεινά» ο γιος του Προέδρου του Αρείου Πάγου συγκέντρωσε περιουσία που αγγίζει τα 1,8 εκ ευρώ στο διάστημα από 18 έως 28 ετών, όντας κατά μεγάλο μέρος του διαστήματος αυτού ανεπάγγελτος, όπως δηλώνεται και σε φορολογικές δηλώσεις του.

    Ήδη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο σας η υπ' αριθμ. 6680/510/10-4-07 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με αφορμή την επιθετική απάντηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου στη γραμματεία των συμβασιούχων της ΓΣΕΕ που του έθεσαν ζήτημα για τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο υιός του ως φοιτητής. Στην ερώτησή αυτή ζητούνται αναλυτικά όλες τις φορολογικές δηλώσεις του κ. Φαίδωνα Κεδίκογλου, από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαλευκανθεί η νομιμότητα των εισοδηματικών πηγών που επέτρεψαν σε έναν 28χρονο να διαθέτει περιουσία που, σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα, αγγίζει τα 1,8 εκκατομύρια ευρώ! Οι νέες αποκαλύψεις της Κυριακάτικης εφημερίδας καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την κατάθεση στη Βουλή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων του υιού του Αρείου Πάγου, οι οποίες οφείλουν να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις για το πώς ο για μεγάλο διάστημα «ανεπάγγελτος» υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου διαθέτει σήμερα:

    - Μία πολυτελής Βίλα στη Σύρο για την οποία ήδη έχει κατατεθεί η παραπάνω ερώτηση και επιπλέον

    - 4 οικόπεδα στη Σύρο συνολικής έκτασης 19.000 τετραγωνικών μέτρων

    - Έξι μεζονέτες στο ίδιο νησί

    - Μία μονοκατοικία στο νέο Ψυχικό

    - Ιδιόκτητο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα

    - Δεκάμετρο ταχύπλοο σκάφος

    - Πολυτελές σπορ αυτοκίνητο

    Οι φορολογικές αυτές δηλώσεις, που αφορούν πλέον την ηθική υπόσταση, την ακεραιότητα και την ειλικρίνεια του ίδιου του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος σαφώς διαβεβαίωσε για την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα των οικονομικών συναλλαγών του υιού του, περιέχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα εισοδήματα που κυμαίνονται γύρω στα 320.000 ευρώ. Όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα τα 320.000 ευρώ (ήδη υπέρογκο ποσό εισοδημάτων ενός έως πρόσφατα φοιτητή και νεαρού δικηγόρου) δεν επαρκούν για τις τεράστιας αξίας αγορές γης και άλλων αγαθών στις οποίες προέβη ο υιός Κεδίκογλου. Η δημοσιογραφική καταγγελία κάνει λόγο για χρηματιστηριακά κέρδη του εν λόγω προσώπου κατά την περίοδο 1999-2000, όταν δηλαδή ήταν μόνο 19 χρονών, ενώ ήδη πληροφορίες συνδέουν το αμφισβητούμενο χρήμα με μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών που αυτές ανήκαν, για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό. Γίνεται κατανοητό, ότι η πιθανή εμπλοκή του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου σε ύποπτα χρηματιστηριακά παιχνίδια με αδήλωτα κέρδη στην ηλικία 19 ετών, ηλικία όπου συνήθως τα παιδιά ακολουθούν ακόμα παραινέσεις και συμβουλές των γονέων τους σε τέτοια ζητήματα, περιπλέκει ιδιαιτέρως το ζήτημα και εγείρει σαφή αμφισβήτηση της ηθικής επάρκειας του σημερινού επικεφαλής της Δικαιοσύνης.

    Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ηγείται της κάθαρσης του παραδικαστικού, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες δικαστικοί απομακρύνθηκαν από το σώμα με την κατηγορία της «ηθικής ανεπάρκειας». Αυτός λοιπόν που έχει την ευθύνη της δίωξης δικαστικών λειτουργών για «ηθική ανεπάρκεια» οφείλει, πρώτα απ' όλα, και να είναι και να φαίνεται ηθικά επαρκής.

    Σε μια εποχή που η Κυβέρνησή σας συνταράσσεται από τεράστια σκάνδαλα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και πλιάτσικου της εξουσίας που της εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός, η Δικαιοσύνη υπό την ηγεσία του κ. Κεδίκογλου δέχεται σωρεία αντιδημοκρατικών πληγμάτων: Μετατροπή της κάθαρσης του παραδικαστικού σε Κυβερνητικό εργαλείο εκφοβισμού του δικαστών που εκδίδουν ολοένα και πιο εξοντωτικές αποφάσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών, εγκύκλιοι νόθευσης της ανεξάρτητης δικαστικής κρίσης εις βάρος των συμβασιούχων, παραιτήσεις διαμαρτυρίας δικαστών για τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όλα αυτά έχουν σφραγίσει την θητεία του κ. Κεδίκογλου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και έχουν κλονίσει το κύρος και την ανεξαρτησία του θεσμού που υπηρετεί. Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού Κεδίκογλου, καθιστούν τα ερωτήματα αμείλικτα τόσο για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όσο και για το σύνολο των επιλογών και των τακτικών της Κυβέρνησης σας στον νευραλγικό τομέα της Δικαιοσύνης.

    Ερωτάστε και καλείστε να καταθέσετε στη Βουλή τα παρακάτω στοιχεία:

    1. Αληθεύουν οι καταγγελίες Κυριακάτικης εφημερίδας για τον ανεξήγητο πλουτισμού ύψους 1.8 εκ ευρώ του 28χρονου υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου;

    2. Θα δοθούν καθαρές εξηγήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς κατόρθωσε ο μέχρι πρόσφατα φοιτητής και νεαρός δικηγόρος υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου να συγκεντρώσει εισοδήματα 320.000 ευρώ και πως με εισοδήματα 320.000 ευρώ προέβη σε αγορές ακινήτων και άλλων αγαθών 1,8 εκ ευρώ, ποσού που υπερβαίνει κατά 1,5 εκ ευρώ τα δηλωμένα εισοδήματά του;

    3. Υπάρχουν αδήλωτα κέρδη του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου από συναλλαγές του στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000; Ποιος έδινε χρηματιστηριακές συμβουλές για τέτοιες συναλλαγές σε ένα 19χρονο μόλις νεαρό, που προφανώς δεν είχε την εμπειρία να προβαίνει σε τέτοιου είδους «επενδύσεις»;

    4. Θα κατατεθούν στη Βουλή, σύμφωνα και με αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας, οι πλήρεις φορολογικές δηλώσεις του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεών του στην γνωστή ως «εφορία των πριγκίπων» ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά;

    5. Γιατί δεν έχετε ακόμα ικανοποιήσει το αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας για ενεργοποίηση της Αρχής για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Αδιαφανείς Δραστηριότητες, προκειμένου να ανοίξουν πιθανοί χρηματιστηριακοί κωδικοί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί του συγκεκριμένου προσώπου την επίμαχη περίοδο που δημοσιογραφικά καταγγέλλεται ότι έπαιζε στο Χρηματιστήριο επενδύοντας σε μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό;

    6. Υπάρχει πάλι κάτι που η Κυβέρνησή σας αγωνίζεται να συγκαλύψει; Ή μήπως φοβάστε πως τυχόν εμπλοκή του υιού Κεδίκογλου σε τέτοιου είδους χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα έρθει να προστεθεί στην ήδη αποκαλυφθείσα εισαγγελική έρευνα για τη δράση του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου τα έτη 1999-2000, καταδεικνύοντας την συστηματική συμμετοχή στελεχών σας σε κάτι για το οποίο εδώ και χρόνια λασπολογείτε εναντίον του ΠΑΣΟΚ;

    7. Είναι το πρόσωπο που επιλέξατε να τοποθετήσετε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ως διώκτη των «ηθικά ανεπαρκών» δικαστών, ηθικά επαρκής να απαντήσει με στοιχεία για τον τεράστιο και σύντομο πλουτισμό του υιού του;

    8. Η αναλγησία του Προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων ήταν μια αντιδημοκρατική ενέργεια που πλήττει τη δικαιοσύνη. Θα φανεί ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξίσου αυστηρός τώρα, που το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας ζητά διαλεύκανση της καταγγελλόμενης υπόθεσης και προστασία του κύρους του θεσμού που υπηρετεί; Ή τελικά θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά ότι επί Κυβερνήσεως ΝΔ κάθε μορφής «γαλάζια» εξουσία είναι ανάλγητη προς τους πολίτες, αλλά ιδιαιτέρως «χαλαρή» με τους ημετέρους της;

    9. Θεωρείτε, ως αρμόδια πολιτική ηγεσία, ότι η ανεξαρτησία της πληγωμένης από τις «γαλάζιες» αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις δικαιοσύνη διασφαλίζεται επαρκώς, όταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι «όμηρος» της επόμενης αποκάλυψης σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του υιού του;

    10. Διαφωνείτε ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι και φαίνεται τίμια; Αν ναι, τότε τι θα πράξετε για να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα και το κύρος του Προέδρου του Αρείου Πάγου με την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών που αφορούν τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού του;

    Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

    Μιχάλης Καρχιμάκης

    Λεωνίδας Γρηγοράκος

    Τάκης Αντωνακόπουλος

    Τάκης Ρήγας

    Χρήστος Αηδόνης

    Μάρκος Μπόλαρης

    Γιάννης Παρασκευάς

    Κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προσθέτει νέα προς διερεύνηση στοιχεία για την διαρκώς αυξανόμενη περιουσία του 28χρονου γιου του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «σεμνά και ταπεινά» ο γιος του Προέδρου του Αρείου Πάγου συγκέντρωσε περιουσία που αγγίζει τα 1,8 εκ ευρώ στο διάστημα από 18 έως 28 ετών, όντας κατά μεγάλο μέρος του διαστήματος αυτού ανεπάγγελτος, όπως δηλώνεται και σε φορολογικές δηλώσεις του.

    Ήδη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο σας η υπ' αριθμ. 6680/510/10-4-07 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με αφορμή την επιθετική απάντηση του Προέδρου του Αρείου Πάγου στη γραμματεία των συμβασιούχων της ΓΣΕΕ που του έθεσαν ζήτημα για τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο υιός του ως φοιτητής. Στην ερώτησή αυτή ζητούνται αναλυτικά όλες τις φορολογικές δηλώσεις του κ. Φαίδωνα Κεδίκογλου, από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαλευκανθεί η νομιμότητα των εισοδηματικών πηγών που επέτρεψαν σε έναν 28χρονο να διαθέτει περιουσία που, σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα, αγγίζει τα 1,8 εκκατομύρια ευρώ! Οι νέες αποκαλύψεις της Κυριακάτικης εφημερίδας καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την κατάθεση στη Βουλή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων του υιού του Αρείου Πάγου, οι οποίες οφείλουν να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις για το πώς ο για μεγάλο διάστημα «ανεπάγγελτος» υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου διαθέτει σήμερα:

    - Μία πολυτελής Βίλα στη Σύρο για την οποία ήδη έχει κατατεθεί η παραπάνω ερώτηση και επιπλέον

    - 4 οικόπεδα στη Σύρο συνολικής έκτασης 19.000 τετραγωνικών μέτρων

    - Έξι μεζονέτες στο ίδιο νησί

    - Μία μονοκατοικία στο νέο Ψυχικό

    - Ιδιόκτητο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα

    - Δεκάμετρο ταχύπλοο σκάφος

    - Πολυτελές σπορ αυτοκίνητο

    Οι φορολογικές αυτές δηλώσεις, που αφορούν πλέον την ηθική υπόσταση, την ακεραιότητα και την ειλικρίνεια του ίδιου του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος σαφώς διαβεβαίωσε για την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα των οικονομικών συναλλαγών του υιού του, περιέχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα εισοδήματα που κυμαίνονται γύρω στα 320.000 ευρώ. Όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα τα 320.000 ευρώ (ήδη υπέρογκο ποσό εισοδημάτων ενός έως πρόσφατα φοιτητή και νεαρού δικηγόρου) δεν επαρκούν για τις τεράστιας αξίας αγορές γης και άλλων αγαθών στις οποίες προέβη ο υιός Κεδίκογλου. Η δημοσιογραφική καταγγελία κάνει λόγο για χρηματιστηριακά κέρδη του εν λόγω προσώπου κατά την περίοδο 1999-2000, όταν δηλαδή ήταν μόνο 19 χρονών, ενώ ήδη πληροφορίες συνδέουν το αμφισβητούμενο χρήμα με μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών που αυτές ανήκαν, για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό. Γίνεται κατανοητό, ότι η πιθανή εμπλοκή του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου σε ύποπτα χρηματιστηριακά παιχνίδια με αδήλωτα κέρδη στην ηλικία 19 ετών, ηλικία όπου συνήθως τα παιδιά ακολουθούν ακόμα παραινέσεις και συμβουλές των γονέων τους σε τέτοια ζητήματα, περιπλέκει ιδιαιτέρως το ζήτημα και εγείρει σαφή αμφισβήτηση της ηθικής επάρκειας του σημερινού επικεφαλής της Δικαιοσύνης.

    Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ηγείται της κάθαρσης του παραδικαστικού, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες δικαστικοί απομακρύνθηκαν από το σώμα με την κατηγορία της «ηθικής ανεπάρκειας». Αυτός λοιπόν που έχει την ευθύνη της δίωξης δικαστικών λειτουργών για «ηθική ανεπάρκεια» οφείλει, πρώτα απ' όλα, και να είναι και να φαίνεται ηθικά επαρκής.

    Σε μια εποχή που η Κυβέρνησή σας συνταράσσεται από τεράστια σκάνδαλα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και πλιάτσικου της εξουσίας που της εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός, η Δικαιοσύνη υπό την ηγεσία του κ. Κεδίκογλου δέχεται σωρεία αντιδημοκρατικών πληγμάτων: Μετατροπή της κάθαρσης του παραδικαστικού σε Κυβερνητικό εργαλείο εκφοβισμού του δικαστών που εκδίδουν ολοένα και πιο εξοντωτικές αποφάσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών, εγκύκλιοι νόθευσης της ανεξάρτητης δικαστικής κρίσης εις βάρος των συμβασιούχων, παραιτήσεις διαμαρτυρίας δικαστών για τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όλα αυτά έχουν σφραγίσει την θητεία του κ. Κεδίκογλου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και έχουν κλονίσει το κύρος και την ανεξαρτησία του θεσμού που υπηρετεί. Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού Κεδίκογλου, καθιστούν τα ερωτήματα αμείλικτα τόσο για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όσο και για το σύνολο των επιλογών και των τακτικών της Κυβέρνησης σας στον νευραλγικό τομέα της Δικαιοσύνης.

    Ερωτάστε και καλείστε να καταθέσετε στη Βουλή τα παρακάτω στοιχεία:

    1. Αληθεύουν οι καταγγελίες Κυριακάτικης εφημερίδας για τον ανεξήγητο πλουτισμού ύψους 1.8 εκ ευρώ του 28χρονου υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου;

    2. Θα δοθούν καθαρές εξηγήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς κατόρθωσε ο μέχρι πρόσφατα φοιτητής και νεαρός δικηγόρος υιός του Προέδρου του Αρείου Πάγου να συγκεντρώσει εισοδήματα 320.000 ευρώ και πως με εισοδήματα 320.000 ευρώ προέβη σε αγορές ακινήτων και άλλων αγαθών 1,8 εκ ευρώ, ποσού που υπερβαίνει κατά 1,5 εκ ευρώ τα δηλωμένα εισοδήματά του;

    3. Υπάρχουν αδήλωτα κέρδη του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου από συναλλαγές του στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2000; Ποιος έδινε χρηματιστηριακές συμβουλές για τέτοιες συναλλαγές σε ένα 19χρονο μόλις νεαρό, που προφανώς δεν είχε την εμπειρία να προβαίνει σε τέτοιου είδους «επενδύσεις»;

    4. Θα κατατεθούν στη Βουλή, σύμφωνα και με αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας, οι πλήρεις φορολογικές δηλώσεις του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεών του στην γνωστή ως «εφορία των πριγκίπων» ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά;

    5. Γιατί δεν έχετε ακόμα ικανοποιήσει το αίτημα προηγούμενης ερώτησής μας για ενεργοποίηση της Αρχής για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Αδιαφανείς Δραστηριότητες, προκειμένου να ανοίξουν πιθανοί χρηματιστηριακοί κωδικοί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί του συγκεκριμένου προσώπου την επίμαχη περίοδο που δημοσιογραφικά καταγγέλλεται ότι έπαιζε στο Χρηματιστήριο επενδύοντας σε μετοχές «φούσκες», για τις οποίες οι επιχειρηματίες των εισηγμένων εταιρειών για κάποιο διάστημα βρέθηκαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό;

    6. Υπάρχει πάλι κάτι που η Κυβέρνησή σας αγωνίζεται να συγκαλύψει; Ή μήπως φοβάστε πως τυχόν εμπλοκή του υιού Κεδίκογλου σε τέτοιου είδους χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα έρθει να προστεθεί στην ήδη αποκαλυφθείσα εισαγγελική έρευνα για τη δράση του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου τα έτη 1999-2000, καταδεικνύοντας την συστηματική συμμετοχή στελεχών σας σε κάτι για το οποίο εδώ και χρόνια λασπολογείτε εναντίον του ΠΑΣΟΚ;

    7. Είναι το πρόσωπο που επιλέξατε να τοποθετήσετε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ως διώκτη των «ηθικά ανεπαρκών» δικαστών, ηθικά επαρκής να απαντήσει με στοιχεία για τον τεράστιο και σύντομο πλουτισμό του υιού του;

    8. Η αναλγησία του Προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων ήταν μια αντιδημοκρατική ενέργεια που πλήττει τη δικαιοσύνη. Θα φανεί ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξίσου αυστηρός τώρα, που το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας ζητά διαλεύκανση της καταγγελλόμενης υπόθεσης και προστασία του κύρους του θεσμού που υπηρετεί; Ή τελικά θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά ότι επί Κυβερνήσεως ΝΔ κάθε μορφής «γαλάζια» εξουσία είναι ανάλγητη προς τους πολίτες, αλλά ιδιαιτέρως «χαλαρή» με τους ημετέρους της;

    9. Θεωρείτε, ως αρμόδια πολιτική ηγεσία, ότι η ανεξαρτησία της πληγωμένης από τις «γαλάζιες» αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις δικαιοσύνη διασφαλίζεται επαρκώς, όταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι «όμηρος» της επόμενης αποκάλυψης σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του υιού του;

    10. Διαφωνείτε ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι και φαίνεται τίμια; Αν ναι, τότε τι θα πράξετε για να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα και το κύρος του Προέδρου του Αρείου Πάγου με την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών που αφορούν τον ανεξήγητο πλουτισμό του υιού του;

    Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

    Μιχάλης Καρχιμάκης

    Λεωνίδας Γρηγοράκος

    Τάκης Αντωνακόπουλος

    Τάκης Ρήγας

    Χρήστος Αηδόνης

    Μάρκος Μπόλαρης

    Γιάννης Παρασκευάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ύποπτα είναι τα σχόλια για την τιμή της μετοχής.

    Είναι γνωστό ότι οι μετοχές όχι μόνο ανεβαίνουν, αλλά και πέφτουν...

    Το που αποσκοπούν τα σχόλια, ας το κρίνουν οι αναγνώστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *