GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παιδιά, σκατά, ναρκωτικά και ανοιχτά φρεάτια ...

ο Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη ; Απαράδεκτη. Παιδιά, σκατά, ναρκωτικά και ανοιχτά φρεάτια... Μ...

ο
Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη; Απαράδεκτη. Παιδιά, σκατά, ναρκωτικά και ανοιχτά φρεάτια... Μια βόλτα, μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες, το αποδεικνύει. Δείτε εδώ.

18 σχόλια

  1. Υπογράψτε για τον Δήμαρχο του Ελληνικού εδώ

    http://www.elliniko.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 / 05 / 07 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ...

    Στη συνάντηση των τοπικών κινημάτων, κινήσεων, φορέων και ανένταχτων αγωνιστών, για τον συντονισμό, την δικτύωση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αλλά και την επιτυχή διοργάνωση της ολοήμερης κινητοποίηση - εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Ελληνικού την Τετάρτη 30 / 5 / 07 στην παραλιακή ζώνη της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΛΒΑΝΟΙ!

    Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΡ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ:

    ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝΘΙΜΟ

    ΤΟΝ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟ ΥΠΕΡΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΠΡΩΘΟΥΠΟΥΡΓΟ,
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΊΚΟΥ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ-ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΟΡΑ,
    ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝ

    Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΙΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ

    ΤΗΝ ΡΙΜΑΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ

    ΑΠΟ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ 2004 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ

    ΜΑΛΛΟΝ

    ΕΙΣΤΕ

    ΑΛΒΑΝΟΙ

    (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΓΓΡΟΙ) (!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6.13

    παροτι προσπαθησε πολυ η αριστερα 60 χρονια τωρα να ξεπουληση και Θεσσαλονικη και Μακεδονια , ευτυχως απετυχε και παραμειναμε Μακεδονες και πανω απο ολα Ελληνες γιαυτο σας στειλαμε -για αλλη μια φορα- βαθεια μεσα στον βοθρο..

    Εσας που θελατε να κανετε ολη την Θεσσαλονικη 'σταυρουπολη' σας παραδωσαμε γελοιους οπως ειστε στην ιστορια....μεχρι την επομενη κλωτσια που θα ξαναφατε στις αλλες εκλογες ...χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αστυνομία φοβάται να πάει στην περιοχή των τσιγγάνων Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται η διακίνηση ναρκωτικών. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί αρκετοί, διότι φυλάνε τους βουλευτές, διότι σαν ανθέλληνες οι βουλευτές, τους μισούν οι έλληνες και θέλουν να τους σκοτώσουν. Αλλιώς δεν εξηγείται τόσοι αστυνομικοί να τους προστατεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 6:38
    ΕΛΛΗΝΑ

    ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

    (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΓΓΡΩΝ)

    ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΩΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ! (ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΟΠΚΙΝΣ)

    ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

    (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΓΓΡΟΥΣ)

    ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

    ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΙΟΛΑΣ

    ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΤΟ 1963

    ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΕΛΛΗΝΑ

    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ,
    Η ΣΗΜΑΙΑ, Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    ΖΗΤΩ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

    (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΓΓΡΟΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7.05

    μαλλον εισαι σε παραληρημα.. τα εχεις κανει αχταρμα... μαλλον πικριες για την ηττα του κομματος σου βγαζεις οποτε δεν υπαρχει σοβαροτητα να συνεχισουμε..οσο για την πατριδα την σημαια και την οικογενεια , ολοι εμεις οι Ελληνες χιλιαδες χρονια τωρα παλευουμε και τιμουμε, ειναι γνωστοι ποιοι δεν την τιμουν (διαχρονικα..οι αριστεροι) και εσυ διαλεξες να πας με αυτους..

    κακο του κεφαλιου σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠ' ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΛΟΥΤΗΣΑΝ,
    ΑΠ'ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΣ!
    (Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΕΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχα... λατρεύω το σουρεάλ σόου που γίνεται στα σχόλια του press-gr σε κάθε νέο post! :P

    Όσο για το θέμα του άρθρου αυτού... Κάλλιο αργά παρά ποτέ που το ανακαλύψατε το post :) μπράβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Ωραίος σαν Ελληνας» έγραψε ο Νίκος Εγγονόπουλος για τον Σίμον Μπολιβάρ, και το εξήγησε σε σημείωση:
    «Σαν θυμηθή τον σωκράτειο ορισμό, πως να είσαι Ελληνας δεν είναι ζήτημα καταγωγής αλλά αγωγής, τότε καταλαβαίνει κανείς σε τι ύψη καλλονής έχει τη δυνατότητα να φθάση ποτέ ένας Ελλην».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενα ματσο βλακες μαζευτηκατε εδω μεσα..
    bomb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΡΟΣΚΙΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ...ΜΕΤΕΧΕΙ

    ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

    ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

    ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΖΗΤΩ Η ΣΗΜΑΙΑ
    (ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παροτι προσπαθησε πολυ η αριστερα 60 χρονια τωρα να ξεπουληση και Θεσσαλονικη και Μακεδονια , ευτυχως απετυχε και παραμειναμε Μακεδονες και πανω απο ολα Ελληνες γιαυτο σας στειλαμε -για αλλη μια φορα- βαθεια μεσα στον βοθρο..

    Εσας που θελατε να κανετε ολη την Θεσσαλονικη 'σταυρουπολη' σας παραδωσαμε γελοιους οπως ειστε στην ιστορια....μεχρι την επομενη κλωτσια που θα ξαναφατε στις αλλες εκλογες ...χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
    υπαρχει σε εξελιξη μια καταπτυστη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ των καταχθονιων δυναμεων της καραμανλικης νεοδεξιας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ..
    1.λιωνουν τα παγοβουνα..
    ειναι συνωμοσια της δεξιας για να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολογα.
    2.η δεξια εκανε τους ελληνες μεταναστες στην αυστραλια στον παρελθον..για να παει τωρα ο καραμανλης και να προσπαθησει να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολαγα.
    3.η δεξια κατασκευασε το κρατος των σκοπιων..για να μπορει σημερα ο καραμανλης να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολογα.
    4...5...
    ΤΟ ΜΕΓΚΑ-ΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ..ΒΑΣ..ΒΑΣ..ΤΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΑΠΙΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΗ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΖΟΜΠΙ.
    ΑΞΙΑ,ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΚΕΡΔΟΣ
    ΚΤΛ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΓΟΡΑΣ?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?

    εισαστε απασχολημενοι με τον υιο κεδικογλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eργα και ημερες κυβερνησης “καταλληλοτερου»

    Θεμα πρωτο

    Όπως γνωρίζετε, τον τελευταίο καιρό η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από αλλεπάλληλες ειδήσεις που αφορούν γεγονότα απαξιωτικά για την αστυνομία, αφού στελέχη της, που κατά κανόνα έχουν θητεύσει δίπλα σε βουλευτές, Υπουργούς και Υφυπουργούς της Κυβέρνησής σας αποκαλύπτεται ότι εμπλέκονται σε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Έτσι συνέβη και με τον Αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και αδήλωτο όπλο. Το πρόσωπο αυτό είχε τοποθετηθεί τόσο στη φρουρά πρώην Υφυπουργού, όσο και νυν Υπουργού, ενώ όταν απομακρύνθηκε από εκεί, τοποθετήθηκε στην νευραλγική Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του πρώην Υφυπουργού, την Πέμπτη 17-5-07, γνώριζε και αυτός και ο νυν Υπουργός, ότι υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες για το ποιόν του!!!
    Η πρακτική της Κυβέρνησής σας να διορίζει σε περίβλεπτες θέσεις αστυνομικά όργανα που εμπλέκονται σε παρανομίες και καταδικαστέες ενέργειες, δυστυχώς επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση συγκεκριμένου ανθυπαστυνόμου που και αυτός υπηρέτησε σε γραφείο Υφυπουργού, και μετά επελέγη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας να εκπροσωπήσει την Ελληνική Αστυνομία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πρεσβεία μας στο Βουκουρέστι, ενώ στον ατομικό του φάκελο υπάρχουν:
    § 15 πειθαρχικές υποθέσεις
    § ΕΔΕ που εκκρεμούν από το Δεκέμβρη του 2003
    § κλητήρια θεσπίσματα
    § τροχαίες παραβάσεις
    § Πρακτικό Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για βιαιοπραγίες κατά πολιτών και
    § 3μηνη Αργία με Πρόσκαιρη Παύση για βάναυση συμπεριφορά προς τους πολίτες
    Αν αυτά είναι τα κριτήρια, βάσει των οποίων η Κυβέρνησή σας επιλέγει την τοποθέτηση αστυνομικών σε περίβλεπτες και έμπιστες θέσεις, τότε δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για το που οφείλονται τα απαξιωτικά για την Αστυνομία και τη δημοκρατία κρούσματα βίαιων συμπεριφορών αστυνομικών οργάνων, όπως στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή, και αναίτιων συλλήψεων, όπως στην περίπτωση των 49 διαδηλωτών που συνελήφθησαν και πανηγυρικά αθωώθηκαν. Δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για τη σκοπιμότητα των θερμόαιμων δηλώσεων του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, που δυναμιτίζουν αυτές τις βίαιες συμπεριφορές, ούτε για τον παραγκωνισμό της πλειοψηφίας των ικανών στελεχών της Αστυνομίας, από θερμοκέφαλους αστυνομικούς που παραπέμπουν με τις συμπεριφορές τους σε ζοφερές παρελθούσες εποχές αστυνομικού παρακράτους.
    Όταν τοποθετούνται στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας πρόσωπα που συλλαμβάνονται με παράνομα όπλα και 1 κιλό βαριά ναρκωτικά, είναι προφανές γιατί επί των ημερών σας η Εγκληματικότητα καθόλου δεν προλαμβάνεται και ελάχιστα καταστέλλεται. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών, ένας πρώην Υφυπουργός να λέει ότι αυτός και ο αρμόδιος Υπουργός είχαν πληροφορίες για το ποιόν του εν λόγω αστυνομικού, αλλά τίποτα δεν έπραξαν, παρά τον τοποθέτησαν σε νευραλγική ομάδα της Αστυνομίας που εσείς εποπτεύετε.
    Τα επανειλημμένα κρούσματα εμπλοκής αστυνομικών οργάνων σε εγκληματικές ενέργειες, οι αναξιοκρατικές επιλογές προσώπων με βεβαρημένους φακέλους και οι διώξεις ικανών στελεχών στην Αστυνομία έχουν τεράστιο κόστος και για το κύρος της και για το ηθικό των υπηρετούντων σε αυτή, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία μας.
    Θεμα δευτερο


    Μεθόδευση για «γαλάζιες» προσλήψεις ήταν τελικά η πολυθρύλητη εθελούσια στον Ο.Τ.Ε. που στοίχισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο. Με το πρόσχημα της ελάφρυνσης του Ο.Τ.Ε. από πλεονάζον προσωπικό, απομακρύνθηκαν εθελουσίως 5.500 εργαζόμενοι, αλλά στη θέση τους προσελήφθησαν, μέχρι στιγμής, με απολύτως αδιαφανείς «διαδικασίες», 2.500 νέοι εργαζόμενοι. Οι «γαλάζιες» προσλήψεις μεθοδεύτηκαν και υλοποιήθηκαν άριστα από τον κ. Βουρλούμη (ο οποίος προβάλλεται ως προσωπική σας επιλογή) και από τους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα με τις «γαλάζιες» προσλήψεις, παρά τις προσωπικές σας προεκλογικές υποσχέσεις, εξακολουθεί ο εμπαιγμός χιλιάδων συμβασιούχων του Ο.Τ.Ε., που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά δεν μονιμοποιούνται.
    Θεμα τριτο

    Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που ζημιώνει εξαιρετικά τον ΟΣΕ είναι αυτό της μίσθωσης οχτώ (8) δηζελοκίνητων αυτοκινηταμαξών προαστιακού τύπου (DEZIRO). Ο ΟΣΕ καταβάλλει για την μίσθωση αυτών, για οχτώ μήνες, ποσό 8 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) και αν παραταθεί για άλλους οχτώ μήνες, ο ΟΣΕ θα ζημιωθεί συνολικά με 16 εκατ. ευρώ, δηλαδή με 5,5 δις δραχμές. Το τραγικό και εξαιρετικά επιλήψιμο είναι ότι τα ίδια τρένα ο ΟΣΕ τα είχε και τα χρησιμοποιούσε δωρεάν από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2007. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το ως άνω μίσθωμα το οποίο καταβάλλει ο ΟΣΕ, των 8 εκατ. ευρώ για οχτώ μήνες για οχτώ μεταχειρισμένα DEZIRO, αντιστοιχεί σχεδόν στην αξία της αγοράς τους, δηλαδή ο ΟΣΕ πληρώνει για να νοικιάσει τα τρένα, ενώ θα μπορούσε με το ίδιο ποσό να τα αγοράσει.
    Είναι απορίας άξιο γιατί ο ΟΣΕ αποφάσισε να αρχίσει να πληρώνει ενοίκιο για τα τρένα αυτά που τα είχε δωρεάν επί σαράντα (40) περίπου μήνες. Και τα είχε δωρεάν διότι αυτή η δωρεάν παραχώρηση αντιστάθμιζε ένα μέρος των υποχρεώσεων της Κοινοπραξίας, που όφειλε να είχε παραδώσει τρένα στον ΟΣΕ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά καθυστερεί ακόμα. Είναι αδιανόητο για τον ΟΣΕ να πληρώνει αυτά τα ποσά, παρότι δεν του έχουν παραδοθεί ακόμα όλα τα τρένα που έχει παραγγείλει, οπότε θα έπρεπε να συνεχιστεί η δωρεάν παραχώρηση των οχτώ DEZIRO, που αντικαθιστούν ουσιαστικά τα μη παραδιδόμενα.
    Είναι προφανές ότι πρόκειται για χαριστική και σκανδαλώδη ενέργεια της διοίκησης του ΟΣΕ προς τους προμηθευτές του, που καθυστερούν αδικαιολόγητα την παράδοση του τροχαίου υλικού (αυτοκινηταμαξών κλπ) από το 2003.
    Θεμα τεταρτο


    Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας(21/5/2007)
    21 Μαΐου 2007
    "Όπως γνωρίζετε, ο κ. Φαίδων Κεδίκογλου τον Μάιο του 2002 αγόρασε πολυτελές σκάφος αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δηλώνοντας στην αρμόδια εφορία των Πριγκίπων, ΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ότι η χρήση του είναι επαγγελματική. Πρόκειται για το δεκάμετρο πολυτελές σκάφος ΠΟΣΕΙΔΩΝ με αριθμό νηολογίου Πειραιά 7599 ΑΜΥΕΝ GRC 100405677 ΔΔΣ SX 9922. Κατά τον τρόπο αυτό, ο υιός Κεδίκογλου επωφελήθηκε από μηδενικό ΦΠΑ, σημαντικά μειωμένες τιμές καυσίμων, απαλλαγές από λιμενικά τέλη, κλπ".
    ΘΕΜΑ: «Απαραίτητος ο έλεγχος για την νομιμότητα της κατοχής άδειας επαγγελματικής χρήσης σκάφους και της απόλαυσης των συνοδευτικών φορολογικών προνομίων από τον υιό Κεδίκογλου.»
    Αυτές οι απαλλαγές προσφέρονται στους κατόχους επαγγελματικών σκαφών για λόγους οικονομικής ανάπτυξης της ναυτιλίας, το δε Ελληνικό Κράτος, προκειμένου να ελέγχει ότι οι δηλούντες κάτοχοι τέτοιων σκαφών, πράγματι προβαίνουν σε επαγγελματική χρήση και δεν επωφελούνται παρανόμως από τα σχετικά προνόμια, χρησιμοποιώντας τα σκάφη τους μόνο για ιδιωτική αναψυχή, έχει θέσει μία σειρά από προϋποθέσεις και αναγκαία αποδεικτικά. Είναι, λοιπόν, υποχρεωτικό για αυτούς τους κατόχους, να αποδεικνύουν με τιμολόγια και ναυλοσύμφωνα στην αρμόδιο εφορία ότι χρησιμοποίησαν πράγματι επαγγελματικά το σκάφος τους για τουλάχιστον 60 μέρες κάθε έτος. Επίσης για να αποκλειστεί η περίπτωση εικονικών ναυλοσυμφώνων απαιτείται η κατάθεση στην εφορία μαζί με τα ναυλοσύμφωνα και των προβλεπομένων από το ν. 2743/99 όπως έχει τροποποιηθεί, ειδικών συνοδευτικών εντύπων επαγγελματικού σκάφους (ειδικό έντυπο πληροφοριακών στοιχείων και Δελτίο Κίνησης Σκάφους, που εμπεριέχει αναλυτικά κάθε μετακίνηση του σκάφους από λιμάνι σε λιμάνι).
    Κατά συνέπεια, ο κ. Φαίδων Κεδίκογλου υποχρεούται να έχει προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, από το οικονομικό έτος 2003 μέχρι σήμερα, τα απαιτούμενα ναυλοσύμφωνα, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και λοιπά ειδικά συνοδευτικά έντυπα, που να αποδεικνύουν το ελάχιστο προβλεπόμενο όριο 60 ημερών ναύλωσης για κάθε έτος. Διαφορετικά, παρανόμως εξακολουθεί να κατέχει άδεια επαγγελματικού σκάφους και να επωφελείται σωρείας οικονομικών και φορολογικών προνομίων εις βάρος των δημοσίων εσόδων.
    Θεμα πεμπτο

    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ιδρύθηκε το 1999 με το Νόμο 2741 ώστε να αποτελέσει φορέα διαμόρφωσης και εφαρμογής προτύπων για τον έλεγχο και την ασφάλεια των τροφίμων με τελικό σκοπό την προστασία του καταναλωτή.
    Από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία η Νέα Δημοκρατία και επί τρία χρόνια ο ΕΦΕΤ οδηγήθηκε σταδιακά σε υποβάθμιση και ευτελισμό. Σήμερα, μετά από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 79/3-5-2007 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ 38295 των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών, οδηγείται ουσιαστικά σε διάλυση.
    Επί τρία χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε τον ΕΦΕΤ σε φορέα αποκλειστικά επιβολής προστίμων, που δεν εξυπηρετούσαν τη συνολική εποπτεία της αγοράς και την ουσιαστική προστασία του καταναλωτή, αλλά μόνο τις «ανάγκες» επικοινωνιακής προβολής των κυβερνητικών στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τα προγράμματα συστηματικών ελέγχων κατά ομάδες επιχειρήσεων τροφίμων σταμάτησαν και ο ΕΦΕΤ έφτασε στο σημείο να κινητοποιείται μόνο βάσει ατομικών καταγγελιών. Τα προγράμματα παρακολούθησης διατροφικών κινδύνων (χημικά, μεταλλαγμένα, διοξίνες) που υπήρχαν στο παρελθόν εγκαταλείφθηκαν. Σε επίπεδο περιφερειακής συγκρότησης το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στα τρία χρόνια ήταν η δημιουργία μίας μόνο επιπλέον περιφερειακής διεύθυνσης (στελεχωμένης με τέσσερα άτομα μόνο!) σε σχέση με τις πέντε που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ (ΕΣΕΤ) έχει συνεδριάσει μία φορά και το Εθνικό Συμβούλιο Πολιτικής Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΠΕΤ) καμία.
    Σήμερα, μετά την έκδοση του ΠΔ. και της ΚΥΑ η πορεία της υποβάθμισης και της διάλυσης του ΕΦΕΤ ολοκληρώνεται, εφ' όσον αφαιρούνται από τον ΕΦΕΤ οι αρμοδιότητες για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων στη χώρα μας, δημιουργείται νομοθετική σύγχυση και το ελεγκτικό σύστημα οδηγείται σε ακόμη μεγαλύτερη πολυδιάσπαση, αντί να έχει ενιαίο χαρακτήρα, όπως επιβάλουν τα νέα κοινοτικά πρότυπα.
    Αυτές οι αποφάσεις, σε συνδυασμό με την απουσία σχεδιασμένης Εθνικής Πολιτικής για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων, έχουν ως αποτέλεσμα: α) να δημιουργούνται πλέον όλες οι προϋποθέσεις για να μην υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στην αγορά, αλλά να κυριαρχεί η ασυδοσία, η αισχροκέρδεια και η αδιαφάνεια, β) ο καταναλωτής να παραμένει εντελώς απροστάτευτος, γ) η χώρα μας να γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στον τομέα της προστασίας της δημόσιας υγείας και να βρίσκεται σήμερα σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας τροφίμων και ελέγχων στο χώρο της αγοράς. Κατόπιν αυτών,
    Αυτή είναι αγαπητοι φιλοι η κυβερνηση της απραξιας, των δικων μας καταδικων μας παιδιων,των κουμπαρων και των ομολογων

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επερωτάται o babis τερψίπρωκτος:


    1. Για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που προτίθεται ν' αναλάβει, για να ικανοποιεί περισσότερους σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

    2. Για το σχεδιασμό απρόσκοπτης κατάποσης του σπέρματος των παιδιών του στις τουριστικές περιοχές προκειμένου να προσελκυθεί τουρισμός σε αυτές, ώστε ν' ανακοπεί η συνεχής πτώση, λόγω της μονοπωλιακής οργάνωσης των αγορών και των εναρμονισμένων πρακτικών για να σταματήσει η συνεχής μεταφορά εισοδημάτων, απ' αυτόν.

    3. Για την απελπιστική καθυστέρηση στην εγχείρισή του στο Άμστερνταμ και την είσπραξη της δικαιούμενης ενισχύσεως που με αδιαφανείς διαδικασίες ενθυλάκωσε (ψωλοτσέπιασε).

    4. Για την απαράδεκτη χρέωση που επιβάλλει στους πελάτες του ως «κάτω κεφαλικού φόρου» με αποτέλεσμα να αποθαρρύνει τους ξένους τουρίστες.

    5. Για τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της εμπορευματοποιήσης των ικανοτήτων των νεοσών του, όσον αφορά το μέλλον της πίπας.

    6. Για την απαράδεκτη μικροκομματική του αντίληψη και τακτική, που έχει ως προφανή σκοπό την εξυπηρέτηση του αφεντικού του και ως τραγικό αποτέλεσμα την ανακοπή της πορείας της ελληνικής πίπας στο διεθνή ανταγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Financial Times κάθε μέρα γράφουν για Ελληνικό οικονομικό φιάσκο .
    7) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *