GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακούστε τις φοβερές ατάκες του Γ. Αλογοσκούφη...

...στους συνταξιούχους: -"Αρα, 1.000 ευρώ έχετε με τη γυναίκα σας το χρόνο. Ε! Χίλιαα.Εε!..". -"Οχι, με 220 δεν θα ...ζήσετε...

...στους συνταξιούχους: -"Αρα, 1.000 ευρώ έχετε με τη γυναίκα σας το χρόνο. Ε! Χίλιαα.Εε!..". -"Οχι, με 220 δεν θα ...ζήσετε..."


Μια από τις κορυφαίες εκπομπές του ελληνικού ραδιοφώνου είναι η "Ελληνοφρένεια" που παρουσιάζει κάθε μεσημέρι από τον Σκάι ο Θύμιος Καλαμούκης (πατήστε εδώ).

Χτες το μεσημέρι η εκπομπή είχε στα θέματά της και τη συνέντευξη
του Γ. Αλογοσκούφη στο δημοσιογράφο Μ. Κοττάκη της κρατικής ΝΕΤ.
Δεν αντέξαμε στον πειρασμό να μην κάνουμε ...αναπαραγωγή της,
κι ας στενοχωρήσουμε πάλι τον υπουργό (Συγγνώμη, κύριε Υπουργέ...).
Μπορείτε να πατήσετε δις το βέλος, (τα γουρουνάκια της οθόνης
δεν υποδηλώνουν κάτι άλλο, είναι το "λογότυπο" της εκπομπής)
και να ακούσετε live τον κ. Αλογοσκούφη να λέει όλο χαρά
και με ...ύφος (!!) σε ένα συνταξιούχο ότι
αφού παίρνει μαζί με την γυναίκα του 1.000 ευρώ
ΕΚΑΣ τον χρόνο είναι ... εντάξει:
"...Αρα, 1.000 έχετε με τη γυναίκα σας μαζί! Ε!! χίλιαα! Ε!!"
Και σχολιάζει σωστά μια κυρία: "Να μου πει 1.000 ευρώ το μήνα, να συμφωνήσω και να τον χειροκροτήσω. Αλλά 1.000 ευρώ το χρόνο, να τα κάνει μαξιλάρια στον εαυτό του ο κ. Αλογοσκούφης. Κι ας ερθει αυτός να ζήσει με 1.000 ευρω το χρόνο...".

Η πιο φοβερή ατάκα του κ. Αλογοσκούφη ακούγεται όταν
μια άλλη κυρία τον ρωτά στο δρόμο:
"Συγγνώμη, εγώ που παίρνω 220, πώς θα ζήσω;".
Και της απαντά με πλήρη φυσικότητα:
"Οχι, με 220 δεν θα ζήσετε...".
Ακούστε το, με τ' αυ-τά-κια σας...

45 σχόλια

  1. φολαααααααααα
    και γαιουρτη

    για τον
    ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ


    ΣΕ ΛΕΩ ΚΟΚΟΒΙΕ

    ΑΔΕΙΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ

    ΜΕςΣ ΤΑ ΚΟΛΩΧΑΝΙΑ

    ΜΕ ΤΑ 2ΟΟ ΤΑ ΕΥΡΩ

    ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΩΓΟΠΙΝΕΤΕ

    ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΗΦΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι εξεγειρονται οι συνταξιουχοι; Αλεκα ; αφου εχουν εσενα αποκουμπη ! αντε και την Λιανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπη τους..
    Ολες οι φυλλαδες σημερα φωτογραφιζουν τον μεγαλο να σκυβει και να παιρνει το δωρο απο τους Μαορι.Το καταγγελω οτι ειναι φωτομονταζ...
    Το νεο play station του δινει.
    Αλλα τι να περιμενει κανεις απο τον τυπο σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oλες τις ήμερες τα παπαγαλάκια του Ρουσοπουλου μας έλεγαν ότι σκοπός του ταξιδίου του “καταλληλότερου» γιαυτο το ταξίδι που για μένα είναι ένα ταξίδι αναψυχής και άντε φυγής από τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, να ασχοληθεί με την ομογένεια και τα προβλήματα της. Τελικά εκεί στην Ν.Ζηλανδια έχουμε μερικούς… αλλά έμαθα ότι στο Βιετνάμ έχουμε, μερικές δεκάδες υπαλλήλους της πρεσβείας βασικά. Τελικά ενώ στη χώρα μας θα είναι ξένοι πρωθυπουργοί, χιλιάδες ξένοι επίσημοι και ανεπίσημοι και ο πρωθυπουργός λείπει. Θα μου πεις και ναταν εδώ τι θαγινοτανε? Απλά να τηρούνται τα προσχήματα. Εδω πλέον έχει χαθεί κάθε πρόσχημα..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε μαλακα Babi δεν γαμηθηκες χτες το βραδυ και ξυπνησες πρωι-πρωι και γραφεις μαλακιες . ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δευτέρα, 21 Μάϊος 2007
    Αμαύρωσαν τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης
    Στο νομό Λασιθίου, χθες κατά τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Κρήτης, η "κυρία" (η οποία συνέγραψε και εκφώνησε τον πανηγυρικό), εκτός των πολλών άλλων ανακριβειών, έφτασε να κατηγορήσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως την αιτία της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ποντίων!!!!!!

    Όλα όσα ειπώθηκαν, δημιούργησαν αναστάτωση στους παριστάμενους, με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα από την εκδήλωση.

    Πολύς κόσμος απευθυνόμενος προς την "κυρία" της έλεγε διάφορα, όπως πες και για τον "συνωστισμό των Ελλήνων στα παράλια της Σμύρνης", κ.α!!!

    Ο διευθυντής του σχολείου (4ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου), που είχε επιφορτιστεί με το θέμα του πανηγυρικού, μετά το τέλος του επεισοδίου σχολίαζε με συναδέλφους του και γελούσε για το γεγονός.

    Ίσως επειδή κατάφερε με την επιλογή του, να δημιουργήσει ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο.

    Να σημειώσουμε ότι ο Διευθυντής εκτός της πολιτικής του τοποθέτησης είναι και φίλος του Καρχιμάκη.

    Αξιοπερίεργο ήταν ότι ο Καρχιμάκης απουσίαζε (χωρίς να συνηθίζει κάτι τέτοιο) από τις εκδηλώσεις..

    Το θέμα έχει αναστατώσει την κοινωνία του νομού και έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το πως τελικά αναγνώστηκε ένα τέτοιο κατάπτυστο κείμενο. Παρόλα αυτά, έχει αποσιωπηθεί από τα ΜΜΕ, παρά την σοβαρότητα του.

    Να τους χαίρεσαι Καρχιμάκη τους φίλους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O άνθρωπος ζει στον κόσμο του. Έχετε δει εκείνο το μόνιμο ειρωνικό χαμόγελο του? Είναι σαν να λέει : «Ξέρετε που σας έχω γραμμένους ε? » Πλησιάζει και αυτού η μέρα του. Η παρέα του Λονδίνου στην οποία συμμετέχει σαν βασικό στέλεχος όπου να είναι αποκαλύπτεται στο κοινο..Εκει θα πέσει πολύ γελιο.Εκει θα αποδειχτεί ότι ο Τσιτουριδης ήταν απλώς η αρχή του παγόβουνου.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύμφωνα με τη λογική σου και το κλούβιο μυαλό σου γενικά, όπως λέμε στην Κρήτη ,φταίει για το περιεχόμενο της ομιλίας της καθηγήτριας …….ο Καρχιμακης!!!!!. Συμφωνώ μαζί σου και εγώ τον είδα από βραδύς που έγραφε την ομιλία της και το πρωί την έδωσε στην εν λογω κυρία!!!!
    Ο φανατισμός σου ,η μισαλλοδοξία σου και ο έρπων φασισμός που κρύβεις και εκδηλώνεις με το πάθος σου εναντίον του τίμιου αγωνιστή και βουλευτή Λασιθίου Μιχάλη Καρχιμακη γράφοντας παρομοια ψεύδη και ανακρίβειες σε βάρος του ,σε οδηγεί σε μονοπάτια που αν όχι τίποτα άλλο δείχνουν μυαλό …ξυράφι!!!
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φοβερος υπΝουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eργα και ημερες κυβερνησης “καταλληλοτερου»

    Θεμα πρωτο

    Όπως γνωρίζετε, τον τελευταίο καιρό η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από αλλεπάλληλες ειδήσεις που αφορούν γεγονότα απαξιωτικά για την αστυνομία, αφού στελέχη της, που κατά κανόνα έχουν θητεύσει δίπλα σε βουλευτές, Υπουργούς και Υφυπουργούς της Κυβέρνησής σας αποκαλύπτεται ότι εμπλέκονται σε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Έτσι συνέβη και με τον Αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και αδήλωτο όπλο. Το πρόσωπο αυτό είχε τοποθετηθεί τόσο στη φρουρά πρώην Υφυπουργού, όσο και νυν Υπουργού, ενώ όταν απομακρύνθηκε από εκεί, τοποθετήθηκε στην νευραλγική Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του πρώην Υφυπουργού, την Πέμπτη 17-5-07, γνώριζε και αυτός και ο νυν Υπουργός, ότι υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες για το ποιόν του!!!
    Η πρακτική της Κυβέρνησής σας να διορίζει σε περίβλεπτες θέσεις αστυνομικά όργανα που εμπλέκονται σε παρανομίες και καταδικαστέες ενέργειες, δυστυχώς επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση συγκεκριμένου ανθυπαστυνόμου που και αυτός υπηρέτησε σε γραφείο Υφυπουργού, και μετά επελέγη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας να εκπροσωπήσει την Ελληνική Αστυνομία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πρεσβεία μας στο Βουκουρέστι, ενώ στον ατομικό του φάκελο υπάρχουν:
    § 15 πειθαρχικές υποθέσεις
    § ΕΔΕ που εκκρεμούν από το Δεκέμβρη του 2003
    § κλητήρια θεσπίσματα
    § τροχαίες παραβάσεις
    § Πρακτικό Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για βιαιοπραγίες κατά πολιτών και
    § 3μηνη Αργία με Πρόσκαιρη Παύση για βάναυση συμπεριφορά προς τους πολίτες
    Αν αυτά είναι τα κριτήρια, βάσει των οποίων η Κυβέρνησή σας επιλέγει την τοποθέτηση αστυνομικών σε περίβλεπτες και έμπιστες θέσεις, τότε δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για το που οφείλονται τα απαξιωτικά για την Αστυνομία και τη δημοκρατία κρούσματα βίαιων συμπεριφορών αστυνομικών οργάνων, όπως στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή, και αναίτιων συλλήψεων, όπως στην περίπτωση των 49 διαδηλωτών που συνελήφθησαν και πανηγυρικά αθωώθηκαν. Δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για τη σκοπιμότητα των θερμόαιμων δηλώσεων του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, που δυναμιτίζουν αυτές τις βίαιες συμπεριφορές, ούτε για τον παραγκωνισμό της πλειοψηφίας των ικανών στελεχών της Αστυνομίας, από θερμοκέφαλους αστυνομικούς που παραπέμπουν με τις συμπεριφορές τους σε ζοφερές παρελθούσες εποχές αστυνομικού παρακράτους.
    Όταν τοποθετούνται στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας πρόσωπα που συλλαμβάνονται με παράνομα όπλα και 1 κιλό βαριά ναρκωτικά, είναι προφανές γιατί επί των ημερών σας η Εγκληματικότητα καθόλου δεν προλαμβάνεται και ελάχιστα καταστέλλεται. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών, ένας πρώην Υφυπουργός να λέει ότι αυτός και ο αρμόδιος Υπουργός είχαν πληροφορίες για το ποιόν του εν λόγω αστυνομικού, αλλά τίποτα δεν έπραξαν, παρά τον τοποθέτησαν σε νευραλγική ομάδα της Αστυνομίας που εσείς εποπτεύετε.
    Τα επανειλημμένα κρούσματα εμπλοκής αστυνομικών οργάνων σε εγκληματικές ενέργειες, οι αναξιοκρατικές επιλογές προσώπων με βεβαρημένους φακέλους και οι διώξεις ικανών στελεχών στην Αστυνομία έχουν τεράστιο κόστος και για το κύρος της και για το ηθικό των υπηρετούντων σε αυτή, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία μας.
    Θεμα δευτερο


    Μεθόδευση για «γαλάζιες» προσλήψεις ήταν τελικά η πολυθρύλητη εθελούσια στον Ο.Τ.Ε. που στοίχισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον έλληνα φορολογούμενο. Με το πρόσχημα της ελάφρυνσης του Ο.Τ.Ε. από πλεονάζον προσωπικό, απομακρύνθηκαν εθελουσίως 5.500 εργαζόμενοι, αλλά στη θέση τους προσελήφθησαν, μέχρι στιγμής, με απολύτως αδιαφανείς «διαδικασίες», 2.500 νέοι εργαζόμενοι. Οι «γαλάζιες» προσλήψεις μεθοδεύτηκαν και υλοποιήθηκαν άριστα από τον κ. Βουρλούμη (ο οποίος προβάλλεται ως προσωπική σας επιλογή) και από τους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα με τις «γαλάζιες» προσλήψεις, παρά τις προσωπικές σας προεκλογικές υποσχέσεις, εξακολουθεί ο εμπαιγμός χιλιάδων συμβασιούχων του Ο.Τ.Ε., που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά δεν μονιμοποιούνται.
    Θεμα τριτο

    Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που ζημιώνει εξαιρετικά τον ΟΣΕ είναι αυτό της μίσθωσης οχτώ (8) δηζελοκίνητων αυτοκινηταμαξών προαστιακού τύπου (DEZIRO). Ο ΟΣΕ καταβάλλει για την μίσθωση αυτών, για οχτώ μήνες, ποσό 8 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) και αν παραταθεί για άλλους οχτώ μήνες, ο ΟΣΕ θα ζημιωθεί συνολικά με 16 εκατ. ευρώ, δηλαδή με 5,5 δις δραχμές. Το τραγικό και εξαιρετικά επιλήψιμο είναι ότι τα ίδια τρένα ο ΟΣΕ τα είχε και τα χρησιμοποιούσε δωρεάν από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2007. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το ως άνω μίσθωμα το οποίο καταβάλλει ο ΟΣΕ, των 8 εκατ. ευρώ για οχτώ μήνες για οχτώ μεταχειρισμένα DEZIRO, αντιστοιχεί σχεδόν στην αξία της αγοράς τους, δηλαδή ο ΟΣΕ πληρώνει για να νοικιάσει τα τρένα, ενώ θα μπορούσε με το ίδιο ποσό να τα αγοράσει.
    Είναι απορίας άξιο γιατί ο ΟΣΕ αποφάσισε να αρχίσει να πληρώνει ενοίκιο για τα τρένα αυτά που τα είχε δωρεάν επί σαράντα (40) περίπου μήνες. Και τα είχε δωρεάν διότι αυτή η δωρεάν παραχώρηση αντιστάθμιζε ένα μέρος των υποχρεώσεων της Κοινοπραξίας, που όφειλε να είχε παραδώσει τρένα στον ΟΣΕ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά καθυστερεί ακόμα. Είναι αδιανόητο για τον ΟΣΕ να πληρώνει αυτά τα ποσά, παρότι δεν του έχουν παραδοθεί ακόμα όλα τα τρένα που έχει παραγγείλει, οπότε θα έπρεπε να συνεχιστεί η δωρεάν παραχώρηση των οχτώ DEZIRO, που αντικαθιστούν ουσιαστικά τα μη παραδιδόμενα.
    Είναι προφανές ότι πρόκειται για χαριστική και σκανδαλώδη ενέργεια της διοίκησης του ΟΣΕ προς τους προμηθευτές του, που καθυστερούν αδικαιολόγητα την παράδοση του τροχαίου υλικού (αυτοκινηταμαξών κλπ) από το 2003.
    Θεμα τεταρτο


    Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας(21/5/2007)
    21 Μαΐου 2007
    "Όπως γνωρίζετε, ο κ. Φαίδων Κεδίκογλου τον Μάιο του 2002 αγόρασε πολυτελές σκάφος αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δηλώνοντας στην αρμόδια εφορία των Πριγκίπων, ΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ότι η χρήση του είναι επαγγελματική. Πρόκειται για το δεκάμετρο πολυτελές σκάφος ΠΟΣΕΙΔΩΝ με αριθμό νηολογίου Πειραιά 7599 ΑΜΥΕΝ GRC 100405677 ΔΔΣ SX 9922. Κατά τον τρόπο αυτό, ο υιός Κεδίκογλου επωφελήθηκε από μηδενικό ΦΠΑ, σημαντικά μειωμένες τιμές καυσίμων, απαλλαγές από λιμενικά τέλη, κλπ".
    ΘΕΜΑ: «Απαραίτητος ο έλεγχος για την νομιμότητα της κατοχής άδειας επαγγελματικής χρήσης σκάφους και της απόλαυσης των συνοδευτικών φορολογικών προνομίων από τον υιό Κεδίκογλου.»
    Αυτές οι απαλλαγές προσφέρονται στους κατόχους επαγγελματικών σκαφών για λόγους οικονομικής ανάπτυξης της ναυτιλίας, το δε Ελληνικό Κράτος, προκειμένου να ελέγχει ότι οι δηλούντες κάτοχοι τέτοιων σκαφών, πράγματι προβαίνουν σε επαγγελματική χρήση και δεν επωφελούνται παρανόμως από τα σχετικά προνόμια, χρησιμοποιώντας τα σκάφη τους μόνο για ιδιωτική αναψυχή, έχει θέσει μία σειρά από προϋποθέσεις και αναγκαία αποδεικτικά. Είναι, λοιπόν, υποχρεωτικό για αυτούς τους κατόχους, να αποδεικνύουν με τιμολόγια και ναυλοσύμφωνα στην αρμόδιο εφορία ότι χρησιμοποίησαν πράγματι επαγγελματικά το σκάφος τους για τουλάχιστον 60 μέρες κάθε έτος. Επίσης για να αποκλειστεί η περίπτωση εικονικών ναυλοσυμφώνων απαιτείται η κατάθεση στην εφορία μαζί με τα ναυλοσύμφωνα και των προβλεπομένων από το ν. 2743/99 όπως έχει τροποποιηθεί, ειδικών συνοδευτικών εντύπων επαγγελματικού σκάφους (ειδικό έντυπο πληροφοριακών στοιχείων και Δελτίο Κίνησης Σκάφους, που εμπεριέχει αναλυτικά κάθε μετακίνηση του σκάφους από λιμάνι σε λιμάνι).
    Κατά συνέπεια, ο κ. Φαίδων Κεδίκογλου υποχρεούται να έχει προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, από το οικονομικό έτος 2003 μέχρι σήμερα, τα απαιτούμενα ναυλοσύμφωνα, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και λοιπά ειδικά συνοδευτικά έντυπα, που να αποδεικνύουν το ελάχιστο προβλεπόμενο όριο 60 ημερών ναύλωσης για κάθε έτος. Διαφορετικά, παρανόμως εξακολουθεί να κατέχει άδεια επαγγελματικού σκάφους και να επωφελείται σωρείας οικονομικών και φορολογικών προνομίων εις βάρος των δημοσίων εσόδων.
    Θεμα πεμπτο

    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ιδρύθηκε το 1999 με το Νόμο 2741 ώστε να αποτελέσει φορέα διαμόρφωσης και εφαρμογής προτύπων για τον έλεγχο και την ασφάλεια των τροφίμων με τελικό σκοπό την προστασία του καταναλωτή.
    Από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία η Νέα Δημοκρατία και επί τρία χρόνια ο ΕΦΕΤ οδηγήθηκε σταδιακά σε υποβάθμιση και ευτελισμό. Σήμερα, μετά από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 79/3-5-2007 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ 38295 των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών, οδηγείται ουσιαστικά σε διάλυση.
    Επί τρία χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε τον ΕΦΕΤ σε φορέα αποκλειστικά επιβολής προστίμων, που δεν εξυπηρετούσαν τη συνολική εποπτεία της αγοράς και την ουσιαστική προστασία του καταναλωτή, αλλά μόνο τις «ανάγκες» επικοινωνιακής προβολής των κυβερνητικών στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τα προγράμματα συστηματικών ελέγχων κατά ομάδες επιχειρήσεων τροφίμων σταμάτησαν και ο ΕΦΕΤ έφτασε στο σημείο να κινητοποιείται μόνο βάσει ατομικών καταγγελιών. Τα προγράμματα παρακολούθησης διατροφικών κινδύνων (χημικά, μεταλλαγμένα, διοξίνες) που υπήρχαν στο παρελθόν εγκαταλείφθηκαν. Σε επίπεδο περιφερειακής συγκρότησης το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στα τρία χρόνια ήταν η δημιουργία μίας μόνο επιπλέον περιφερειακής διεύθυνσης (στελεχωμένης με τέσσερα άτομα μόνο!) σε σχέση με τις πέντε που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ (ΕΣΕΤ) έχει συνεδριάσει μία φορά και το Εθνικό Συμβούλιο Πολιτικής Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΠΕΤ) καμία.
    Σήμερα, μετά την έκδοση του ΠΔ. και της ΚΥΑ η πορεία της υποβάθμισης και της διάλυσης του ΕΦΕΤ ολοκληρώνεται, εφ' όσον αφαιρούνται από τον ΕΦΕΤ οι αρμοδιότητες για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων στη χώρα μας, δημιουργείται νομοθετική σύγχυση και το ελεγκτικό σύστημα οδηγείται σε ακόμη μεγαλύτερη πολυδιάσπαση, αντί να έχει ενιαίο χαρακτήρα, όπως επιβάλουν τα νέα κοινοτικά πρότυπα.
    Αυτές οι αποφάσεις, σε συνδυασμό με την απουσία σχεδιασμένης Εθνικής Πολιτικής για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων, έχουν ως αποτέλεσμα: α) να δημιουργούνται πλέον όλες οι προϋποθέσεις για να μην υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στην αγορά, αλλά να κυριαρχεί η ασυδοσία, η αισχροκέρδεια και η αδιαφάνεια, β) ο καταναλωτής να παραμένει εντελώς απροστάτευτος, γ) η χώρα μας να γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στον τομέα της προστασίας της δημόσιας υγείας και να βρίσκεται σήμερα σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας τροφίμων και ελέγχων στο χώρο της αγοράς. Κατόπιν αυτών,

    Αυτή είναι αγαπητοι φιλοι η κυβερνηση της απραξιας, των δικων μας καταδικων μας παιδιων,των κουμπαρων και των ομολογων

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ! Ο ΥΠΝΟΥΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ , Ο ΠΡΩΘΥΠΝΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΖΟΥΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και εμεις οι χαχολοι τους ψηφιζουμε...καλα να παθομε..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πασοκ μόλις γίνει κυβέρνηση (χα χα χα) θα πουλήσει τη Μακεδονία να τα μοιράσει στους οπαδούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σύμφωνα με τη λογική σου και το κλούβιο πασοκικο μυαλό σου . Οποιος δεν γραφει καλα λογια για τα στελεχη του πασοκ ειναι φανατιστας ειναι μισαλλοδοξος.Μηπως η δικια σου πασοκικη νοοτροπια κρύβει έρπων φασισμό .Μπορει να ειναι ... τίμιος αλλα αγωνιστής γιατι ειναι ο βουλευτής Λασιθίου Μιχάλη Καρχιμακη επειδη ηταν κααμριερης της Νοσοκομας του Ανδρεα γιατι αλλη δουλεια δεν εκανε πρην ΔΙΟΡΙΣΤΗ βουλευτης ο αστυνομος σαινης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H "ΠΛΕΡΙΑ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TOY ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

    Ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τον αποκλεισμό του από το προγραμματικό συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην νίκη και αυτό που τον απασχολεί είναι το πώς θα ελέγξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε περίπτωση ήττας.


    «Αυτή η συμπεριφορά απέναντί μου θα έλεγα ότι ήταν τουλάχιστον περίεργη και αναπάντεχη και ακόμα δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη λογική της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που αντί να αθροίζει δυνάμεις για να εξασφαλίσει καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, αφαιρεί δυνάμεις με κίνδυνο να συρρικνώσει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε στον Alpha o κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι δεν αναγνωρίζει στο παρελθόν «καμία μεγάλη διαφωνία ή ένσταση του απέναντί σε μένα».

    «Υπάρχει μια πολιτική εξήγηση για όλα αυτά. Φοβάμαι ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν πιστεύει στη νίκη του ΠΑΣΟΚ, άρα ανησυχεί για το ενδεχόμενο ήττας. Θεωρώ ότι στην ανησυχία του αυτή μπαίνει μια παράμετρος, πως θα ελέγξει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην περίπτωση ήττας. Νομίζω ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκλείσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με όποιο τρόπο διαθέτει -νομίζω ότι ο νέος κύκλος αποκλεισμών που προαναγγέλλει εκεί αποσκοπεί- να αποκλείσει πρόσωπα με ανεξαρτησία γνώμης και επιρροή στους βουλευτές.»

    Επίσης, ο Γ.Παπαντωνίου άφησε αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία, κάνοντας λόγο για «γραμμή αντιδημοκρατική στο μέτρο που βλέπουμε ότι υπάρχει μια προσωποπαγής άσκηση της εξουσίας, υπάρχει μια αντίληψη 'αποφασίζω και διατάζω'. Δεν βλέπω καμία συλλογικότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. babis ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΞΕΚΟΛΙΑΡΑ


    ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ... 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ ΣΠΕΡΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙ ΔΕΡΜΑ. ΣΟΥ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

    ΑΧΑΡΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ; τον θυμαστε τον ΣΟΥΦΛΙΑ ;στην αντιπολίτευση ; δυστυχως για σενα ΓΙΑΝΝΟμ καμμια σχεση!!! καμμια συγκριση (επειδή κατα κει το πας !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
    υπαρχει σε εξελιξη μια καταπτυστη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ των καταχθονιων δυναμεων της καραμανλικης νεοδεξιας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ..
    1.λιωνουν τα παγοβουνα..
    ειναι συνωμοσια της δεξιας για να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολογα.
    2.η δεξια εκανε τους ελληνες μεταναστες στην αυστραλια στον παρελθον..για να παει τωρα ο καραμανλης και να προσπαθησει να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολαγα.
    3.η δεξια κατασκευασε το κρατος των σκοπιων..για να μπορει σημερα ο καραμανλης να αποπροσανατολιση το μεγκα απο τα ομολογα.
    4...5...
    ΤΟ ΜΕΓΚΑ-ΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ..ΒΑΣ..ΒΑΣ..ΤΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΛΑΜΟΓΙΑ..
    ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΥΝΟΥΝ?
    ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ?
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ.
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ Τ.Τ ΝΑ ΜΗ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
    ΕΒΑΛΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΟΝ ΟΤΕ,ΔΕΗ.
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΠΑΛΙ Η ΑΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΤΟ ΣΑΠΑΚΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΡΑΠΕΖΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ..
    ΠΟΙΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ..
    Ο ΜΙΣΤΕΡ ΑΛΦΑΒΑΝΚ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟΜΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΑΝΚ,ΕΥΡΟΒΑΝΚ,ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ
    Η ΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ..
    ΤΟ Τ.Τ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΤΑ=ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΑ
    Η ΑΤΕ
    Η ΜΑΡΦΙΝ.
    ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΣΒΗΣΑΝ..
    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΑΛΦΑΒΑΝΚ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
    ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΝΟΙΞΕ ΞΑΝΑ...
    Π.Χ Η ΜΑΡΦΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΑ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.
    ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ..
    ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.
    ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ..
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ.
    ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.
    Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 6000 ΜΟΝΑΔΕΣ...
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΙΑ ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΛΥΣΑ?
    ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ?
    ΕΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?
    ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?
    ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ΑΓΟΡΑ ΞΕΡΕΙ..
    ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.
    ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ?
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΜΕΣΑ..ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ..
    1.Ο ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΠΧ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΤΑ ΕΧΕΙ.
    2.Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
    ΚΑΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ..
    3.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΝ ΘΑΒΟΥΝ ΕΜΕΣΑ,
    ΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
    ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΚΤΥΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΝΑΤΖΑΡΕΙ..ΕΜΕΣΑ.
    ΕΘΝΙΚΗ.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ.
    Τ.Τ.
    ΔΕΗ.
    ΟΤΕ.
    ΚΤΛ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
    ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ?
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. πραγματι κατι συμβαινει,γιατι τετοια επιμονη με τον αλογοσκουφη κυριοι του πρεσσ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ,ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΠΙΔΗ ΤΟΥ Τ.Τ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
    ΤΟΝ ΜΗΛΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ.

    ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    ευχαριστουμε το press-gr για την βοηθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. γιατι δεν απανταται κυριοι του press-gr τι εχετε με τον αλογοσκουφη?
    γιατι τετοια εμονη?
    που διαφωνειται στην οικονομικη πολιτικη του?
    εαν ειχατε σχεση με την ευρωπη,θα γνωριζατε οτι η οικονομικη πολιτικη του ειναι στα αριστερα της ευρωπαικης σοσιαλδημοκρατιας.
    συγκρινετε τον προντι,θαπατερο,με τον αλογοσκουφη.
    ασχετοι ειστε?
    η υποκινουμενοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ενα αλλο αμαρτημα του αλογοσκουφη ειναι οτι εχει σταματησει τα εξοπλιστικα προγραμματα.
    μηδεν εξοπλισμοι.
    εχουν λυσσαξει οι μεσαζοντες οπλων..
    πολλοι δημοσιογραφοι επαιρναν μιζες για να κινδυνολογουν..
    π.χ βερυκιος
    αυτο το λαμογιο που ουρλιαζε καθε βραδυ οτι μας την πεφτουν οι τουρκοι.
    χιλιαδες παρασιτα ζουσανε απο τις προμηθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τον βερυκιο αυτη την πονηρουλα πουσταρα οπου την βρω θα την γαμησω.
    το εχω υποσχεθει στην μανα μου.
    καθε βραδυ το υστερικο κολοπαιδο ουρλιαζε για αεροπορικες επιδρομες των τουρκων.
    με τα ομολογα ουρλιαζε οτι θα χαθουν οι συνταξεις.
    η μανα μου εχει μαθει καταθλιψη απο τον αληταρα.
    τα επαιρνε απο τους μεσαζοντες οπλων το ξεφωνημενο παπαγαλακι.
    ΘΑ ΤΟΥ ΧΩΣΩ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΙΖΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τι εγινε κυριε καραμανλη.
    τα ζομπυ αρχισαν παλι παιγνιδι στην σοφοκλεους.
    ολες οι σκατοφυλλαδες αρχισαν να διαφημιζουν τα περιφεριακα χαρτια της πλακας και να καλουν τον λαο να συμμετασχει στο παρτυ...
    καμμια εκατοστη σαπακια αρχισαν το χορο.
    υπαρχει εισαγγελεας?
    επιτροπη κεφαλαιαγορας?
    ανοιχτα αρχισαν ..ο επενδυτης,η αξια,και ολες οι ελεγχομενες απο εισηγμενους εφημεριδες να προτεινουν σαπακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. του αλογοσκουφη ειναι ρε μαλακα τα λεφτα?
    δεχτητε κολοελληνες να πληρωνεται διπλασιους φορους οπως οι σουηδοι,εαν εισαστε ευαισθητοι.
    να ζητησετε να διπλασιαστουν οι φοροι μουνακια.
    αει στο διαολο υποκριτες.
    οι πραγματικα ευαισθητοι λαοι πληρωνουν φορους για τους γερους τους.
    δεν το παιζουν στα παραθυρα..
    αυτιααα...δες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς babis
    Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Είμαστε περισσότεροι απο ότι φαντάζονται... Αυτοί είναι μία αισχρή μειοψηφία και έστι θα μείνουν απαίδευτοι,ανήδεοι,άσχετοι

    Ευτέρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Aγαπητη Ευτερπη.

    Τέτοια μηνύματα όπως το δικό σου με κάνουν να παίρνω δύναμη να συνεχίζω και να μάχομαι ενάντια στους αισχρολόγους και τους φασίστες. Ξέρεις λόγο της ανωνυμίας ο κάθε ανώμαλος εδώ βρίσκει χώρο να εκτονώνετε. Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι που εκφράζονται απρεπώς είναι νεαροί κατά βάση και ελάχιστοι είναι μεγάλοι. Δυστυχώς το ιντερνέτ έχει κατακλεισθεί από ένα σωρό σκουπίδια. Η παρουσία σου εδώ είναι πολύ σημαντική να συνεχιστεί.
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. o babis ΤΗΝ ΠΈΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΤΈΡΠΗ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΑΠΙΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΗ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΖΟΜΠΙ.
    ΑΞΙΑ,ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΚΕΡΔΟΣ
    ΚΤΛ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΓΟΡΑΣ?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?

    εισαστε απασχολημενοι με τον υιο κεδικογλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
    ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    κ. Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
    ΣΤΟ Ρ/Σ « ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5»




    Δημοσιογράφοι: Αλ. Παπασταθόπουλος

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Ελευθερόγλου είναι στη γραμμή μας. Κύριε Ελευθερόγλου, καλό σας μεσημέρι.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Χαίρετε. Καλό μεσημέρι.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει μία ανακοίνωση του πρωθυπουργού από την Αυστραλία για το θέμα του τελικού σήμερα του Champions League, αλλά κυρίως για το θέμα της κόντρας, αυτής της διένεξης που υπάρχει μεταξύ των συνδικαλιστών της ελληνικής αστυνομίας και της ηγεσίας. Φυσικής και πολιτικής. Είναι, ξενίζει κάπως κύριε Ελευθερόγλου, από την Αυστραλία δηλαδή η δήλωση του πρωθυπουργού, ότι κανείς δεν θα θυσιάσει την εικόνα της χώρας στο βωμό άλλων επιδιώξεων. Ποιες είναι οι επιδιώξεις των εργαζομένων, των συνδικαλιστών, δηλαδή από το να διεκδικήσουνε καλύτερους όρους εργασίας, καλύτερους μισθούς; Αυτά είναι που ζητάνε νομίζουμε.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός είπε και αυτό θα επαναλάβω κι εγώ ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και ότι οφείλουν να ανταποκριθούν με επιτυχία, όπως ακριβώς έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
    Αυτή είναι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν δεσμευτεί οι συνδικαλιστές ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά….

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δε νομίζω λοιπόν ότι αυτό που αναφέρατε είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Εμείς λέμε τι; Ότι ο τελικός του Champions League θα στρέψει τα μάτια του πλανήτη στη χώρα μας. Όπως ακριβώς έστρεψαν οι εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη αυτού τα μάτια τους στη χώρα μας όταν γινόντουσαν Ολυμπιακοί Αγώνες.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ένας αγώνας, είναι μία γιορτή ….

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Είναι γιορτή αλλά όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται δυστυχώς δεν έχουμε αποφύγει τα επεισόδια. Δυστυχώς δεν έχουμε αποφύγει έκτροπα. Εμείς αισιοδοξούμε να αποφύγουμε και τα δύο. Και αυτός είναι ο στόχος και αυτή είναι η λογική. Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας με αυτό το σκεπτικό προέτρεψε τα εμπλεκόμενα μέρη να βρουν μια κοινή λύση ώστε ακριβώς και η χώρα να μη δυσφημιστεί με αφορμή αυτή την εκδήλωση ούτε και να υπάρχει έλλειψη στην προστασία και των καλεσμένων αλλά κυρίως των φιλάθλων.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μισό λεπτό κύριε Ελευθερόγλου. Δηλαδή τώρα μας λέτε ότι η πρόθεση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως ή η πρόθεση του εισαγγελέα που κάλεσε σήμερα τους συνδικαλιστές –γιατί δεν καλούσε την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να δει τι μέτρα έχει πάρει; Να συζητήσουνε για τον αγώνα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Έχουνε γίνει συσκέψεις για τα μέτρα του αγώνα.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουνε γίνει. Αλλά σήμερα, όμως, επειδή είπαν ότι θα βγάλουν ένα πανό ή θα μοιράσουν πέντε φυλλάδια οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, τι ήταν αυτό που ενόχλησε τόσο την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία και τους κάλεσε για εξηγήσεις;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Θα σας απαντήσω και στα δύο. Πρώτα απ’ όλα συσκέψεις έχουν γίνει και με τους αρμόδιους και με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως. Αυτό όσον αφορά τα μέτρα και ακριβώς με αυτή τη λογική ελήφθη η απόφαση. Να σας θυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια πορείες συνδικαλιστών αστυνομικών γίνονται στην Ελλάδα. Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε για περιορισμούς συνδικαλιστικού δικαιώματος. Έχουν όλο το δικαίωμα να συνδικαλίζονται, όλο το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους. Το έχετε παρατηρήσει και το έχετε διαπιστώσει. Δεν είναι οι αστυνομικοί πλέον όπως ήτανε πριν από 20 χρόνια, πριν από 30 χρόνια που φοβόντουσαν να βγουν στους δρόμους. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν το καλύτερο για τις οικογένειές τους και για τους ίδιους.
    Σε δεύτερο επίπεδο, δε νομίζω ότι έχουν πραγματικά να προσφέρουν αυτές οι εκδηλώσεις στα δίκαια ή στα άδικα αιτήματα των συνδικαλιστών τη συγκεκριμένη μέρα στο συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή θα προβάλλουν τα αιτήματά τους που; Στον Άγγλο οπαδό που θα βλέπει από την τηλεόραση της Αγγλίας ή στο Βραζιλιάνο ή στον Αργεντινό τα αιτήματα που αφορούν το μισθολόγιο;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί όχι; Αν είναι και στα αγγλικά, γιατί όχι; Να γίνει γνωστό -τι είναι αυτό που φοβάστε;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική την ώρα που η χώρα διοργανώνει μία πολύ μεγάλη διοργάνωση.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Όλοι, λοιπόν, πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Αυτή είναι η δική μας θέση και αυτή είναι η δική μας τοποθέτηση. Αν διαφωνεί κάποιος σε αυτό, πάνω σε αυτό να συζητήσουμε.
    Από εκεί και πέρα έχουμε όλη την καλή διάθεση και πραγματικά έχουμε ικανοποιήσει αρκετά αιτήματα των συνδικαλιστών και μάλιστα των Ελλήνων αστυνομικών με διάλογο, με σύνεση και με συνείδηση.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μισό λεπτό. Πως το λέτε αυτό; Που το βασίζετε κύριε Ελευθερόγλου; Λένε οι άνθρωποι με 600 και 700 ευρώ, αυτά είναι τα χρήματα που παίρνουν οι περισσότεροι συνάδελφοί μας…Πώς μπορεί να ζήσει κάποιος χωρίς να κάνει δεύτερη δουλειά;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Κανείς εργαζόμενος σήμερα με μισθούς 500 και 600 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, ούτε αυτοί ούτε η οικογένειά τους. Αυτό είναι μία πραγματικότητα που δεν νομίζω ότι κανείς διαφωνεί. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και τους μισθούς και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Υπάρχουν λοιπόν, κινήσεις οι οποίες έχουν γίνει. Ήδη η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το σχέδιο δράσης κατά της φτώχειας. Ήδη μέσα σε αυτό θα ιδρυθεί ένα Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Είναι μέτρα τα οποία δεν έχουν ληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για προεκλογικό πακέτο παροχών κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι είναι προεκλογικό ή μη προεκλογικό κάποιο πακέτο. Εμείς λέμε τι; Ότι όταν εμείς γίναμε κυβέρνηση είπαμε στο πλαίσιο της τετραετίας θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των εργαζομένων όσα μπορούμε με βάση το πρόγραμμά μας να ικανοποιήσουμε.
    Πιστεύετε εσείς ότι οι εργαζόμενοι θέλουν μία κυβέρνηση η οποία να είναι ακινητοποιημένη με το ενδεχόμενο ότι θα γίνουν εκλογές σε λίγους μήνες; Δηλαδή εφτά (7) μήνες πρέπει η κυβέρνηση να μείνει θεατής των εξελίξεων, να μην ενισχύσει τους φτωχούς, να μην ενισχύσει τους κοινωνικά αδύνατους για να μην βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και να λέει για προεκλογικά πακέτα παροχών; Όχι. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
    Εμείς πιστεύουμε ότι μέχρι την τελευταία μέρα οφείλουμε τις δεσμεύσεις μας να τις κάνουμε πράξη. Και κυρίως στις τάξεις εκείνων των πολιτών, τους ανθρώπους εκείνους που από αυτή την οικονομική ανέχεια έχουν υποφέρει περισσότερο από τον καθένα. Δεν κατάλαβα. Γιατί πρέπει να ενοχλούμαστε όταν φτιάχνεται ένα Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής; Όταν ενισχύονται εισοδήματα;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το δικό μου ερώτημα δεν έχει να κάνει γιατί το κάνετε ή γιατί ανακοινώσατε ότι θα το κάνετε. Το ερώτημα έχει να κάνει γιατί δεν το κάνατε κύριε Ελευθερόγλου, γιατί δεν το έκανε η κυβέρνηση τα πρώτα χρόνια.
    Γιατί δεν ήταν στις προτεραιότητές της;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Πρώτα απ΄ όλα πολλά έγιναν και άλλα δεν έγιναν και γίνονται τώρα. Στο πρώτο κομμάτι που αφορά την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση είναι γνωστή. Μόλις πριν από λίγες μέρες η χώρα βγήκε από τον περιορισμό που την είχαν οδηγήσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα των κυβερνήσεων του χθες. Ήταν μια σημαντική επιτυχία οικονομική της κυβέρνησης.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν νομίζω να’ χει κανένα νόημα να επαναλάβουμε την αντίδραση. Υπάρχει αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Αυτό είναι πραγματικότητα - είτε θέλει το ΠΑΣΟΚ να πει ότι δεν ήταν- έγινε. Και δεν έγινε μόνο για την Ελλάδα ούτε και για τη Γερμανία, μία χώρα η οποία είναι κολοσσός και από τις ατμομηχανές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκεί δεν πανηγύρισαν όμως κύριε Ελευθερόγλου όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα. Ακούμε διάφορα κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουνε.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν πανηγυρίζει κανείς.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσάς σίγουρα δεν σας έχω δει να κάνετε τέτοιο πράγμα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Λέμε τι; Ότι και η Γερμανία, μια χώρα που είναι ατμομηχανή της Ευρώπης μπήκε στη διαδικασία αυτή και ξεκαθάρισε το οικονομικό της πλαίσιο. Μπήκε και η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία. Και πραγματικά με κόπους και αγώνα και των εργαζομένων -γιατί οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που σηκώνουν τα βάρη σε όλες τις χώρες- και της κυβέρνησης τα καταφέραμε. Δεν τα σηκώνει κανένας απ΄ έξω, οι εργαζόμενοι τα σηκώνουν λοιπόν.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μπορούσε και το κεφάλαιο σε μια άλλη περίπτωση.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν θα με βρείτε απέναντι σ΄ αυτό. Θεωρώ ότι ο καθένας θα έπρεπε να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του και τις δυνάμεις του. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει σ΄ όλες τις οικονομίες του κόσμου. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που σηκώνουν συνήθως το βάρος των οικονομικών αποφάσεων. Αυτοί οι άνθρωποι μετά από τρία χρόνια, επειδή μπορεί να στεναχωρηθεί ο κύριος Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν πρέπει να τους δώσουμε τη βοήθεια εκείνη που τους οφείλουμε; Και να πω και στα τριάμισι χρόνια γίνανε πάρα πολλά για τους εργαζόμενους. Να σας θυμίσω και το ΛΑΦΚΑ. Να σας θυμίσω και την τακτοποίηση σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό των συμβασιούχων.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα γιατί θυμηθήκατε το ΛΑΦΚΑ; Γιατί με αναγκάζετε και μένα να θυμηθώ…Ναι κύριε Ελευθερόγλου, εσείς είστε και έμπειρος χρόνια δημοσιογράφος, συνάδελφος. Το ΛΑΦΚΑ όμως με δική σας ενέργεια, εννοώ στελέχους δικού σας, του συνεργάτη του Υπουργού του κυρίου Δούκα, με την προσφυγή που έκανε…

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Τι κατάφερε με την προσφυγή που έκανε;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρακαλώ;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν νομίζω ότι κατάφερε κάτι.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κατάφερε. Την καθυστέρηση πάρα πολλών μηνών με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην πάρουν αυτό που δικαιούνταν

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Να αποδεχθώ και αυτό για την οικονομία της συζήτησης. Κάκιστα το έκανε.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κύριος Γούλας, αν θυμάμαι καλά.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Κάκιστα το έκανε. Αλλά εδώ συζητάμε για την πολιτική απόφαση. Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν τα χρήματα αυτά που παρακρατήθηκαν χρόνια και όχι 3-4 μήνες, που μπορεί να καθυστέρησε μια απόφαση από την προσφυγή. Μια απόφαση η οποία ήταν πολύ σημαντική την πήρε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να επιστραφούν τα χρήματα στους συνταξιούχους. Η αύξηση του ΕΚΑΣ που πήρε πρόσφατα η Κυβέρνηση βοηθά τους συνταξιούχους. Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν συμβεί αυτά τα τρία χρόνια, έχουν παρθεί αυτά τα τριάμισι χρόνια που είναι η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτού που λέγαμε από την αρχή, ότι αυτοί που χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση θα ενισχυθούν. Δεν λέμε ότι δεν έχουν γίνει λάθη και λάθη μπορεί να έχουν γίνει και παραλείψεις. Αλλά αυτοί που έχουν την ανάγκη, την οικονομική ανάγκη στο μέτρο των δυνατοτήτων της οικονομίας, γιατί παροχές με δανεικά γινόντουσαν χρόνια πολλά και πιο ήταν το αποτέλεσμα; Το μάρμαρο πάλι πολίτες το πλήρωναν, θα βοηθηθούν.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναγνωρίζετε ότι υπάρχει οξύ πρόβλημα στη χώρα μας για μια ομάδα συμπολιτών μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μερικοί ζούνε στα όρια της εξαθλίωσης και αυτοί πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σας;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Συμφωνώ απόλυτα και γι αυτό είπαμε ότι πρέπει να λειτουργήσει και να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο δράσης κατά της φτώχειας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό συνανθρώπων μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Με 470 ευρώ -αν θυμάμαι καλά- μηνιαίως, που είναι το όριο.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και δεν τους λένε τίποτα και το ξέρετε πολύ καλά κύριε Ελευθερόγλου, το 4,6% το οποίο επικαλείται και υποστηρίζει η κυβέρνηση της ανάπτυξης ή ότι βγήκαμε από την επιτήρηση, την δημοσιονομική επιτήρηση.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Αυτά μπορεί στο άκουσμα των αυτιών να μην μας λένε κάτι σε κανέναν από μας. Οι αριθμοί μπορεί να μην μας λένε κάτι, αλλά αν μπορέσεις να καταλάβεις ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκεται ένα σχέδιο στήριξης αυτών των ανθρώπων, διότι οι αριθμοί μπορεί να μας φαίνονται πλασματικοί ή μη πλασματικοί ή να μην μας ικανοποιούν στα αυτιά, αλλά αν δεν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, σε άλλες χώρες, δεν θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι αυτοί, οι πολίτες αυτοί που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας να πάρουν τα χρήματα, αυτά που πρέπει να πάρουν. Αν δεν βελτιωθούν, οι αριθμοί που μας φαίνονται ψυχροί και απόλυτοι δεν θα μπορέσει καμία κυβέρνηση να δώσει στους εργαζόμενους περισσότερα χρήματα. Και αυτό εμείς υλοποιούμε. Αφού καταφέραμε και νοικοκυρέψαμε την οικονομία μπήκαμε στη διαδικασία, οι άνθρωποι που στερήθηκαν για πάρα πολλά χρόνια πράγματα, οι αγρότες, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι να παίρνουν χρήματα. Να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε πει θα τους εξομοιώσετε τους τρίτεκνους με τους πολύτεκνους. Δεν το’ χετε κάνει ακόμα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Να σας πω πόσα πράγματα κάναμε για τους τρίτεκνους; Να σας τα απαριθμήσω ένα-ένα; Έχουμε καταφέρει το 80% απ΄ αυτό που τους είχαμε υποσχεθεί. Και θα γίνουν και τα υπόλοιπα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι για πάρα πολλά χρόνια η κατηγορία των τριτέκνων δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ότι μέσα σε τριάμισι χρόνια η κυβέρνηση υλοποίησε πάρα πολλά πράγματα, είτε αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, είτε αφορά τα κίνητρα για να πάρουν αυτοκίνητο, είτε αφορά την οικονομική ενίσχυσή τους. Αυτά είναι σημαντικά βήματα. Δεν μπορεί να διαγράφουμε τα πάντα επειδή μπορεί να μην φτάσαμε στο 10. Φτάσαμε στο 8 και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στο 10.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Ελευθερόγλου, να ‘ρθουμε τώρα στο θέμα των ομολόγων και να κλείσουμε με αυτό. Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρείτε να συγκαλύψετε το θέμα με διάφορους τρόπους και μάλιστα χρησιμοποιείτε σε αυτή σας την προσπάθεια, η κυβέρνηση εννοώ, και τον κ. Ζορμπά, ο οποίος προΐσταται της έρευνας για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος σ΄ αυτήν την υπόθεση. Πως σχολιάζετε αυτό;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Εμείς πιστεύουμε -και αυτό το’ χει ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός- ότι καμία σκιά δεν θα μείνει στο θέμα των ομολόγων. Το ΠΑΣΟΚ έχει συνηθίσει κατά καιρούς να στοχοποιεί πρόσωπα εάν δεν είναι σύμφωνες οι αποφάσεις τους με τις ορέξεις του ΠΑΣΟΚ. Εμείς λέμε τι, ότι θωρακίζουμε τους θεσμούς. Δεν πρόκειται να χαθεί δραχμή από αυτά και από αυτή την υπόθεση των ομολόγων και όσοι κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση θα τιμωρηθούν. Ακόμα να θυμίσω ότι έγινε πάρα πολύ θόρυβος και για το δικό μας το ταμείο, για το ταμείο των δημοσιογράφων, ότι το ομόλογο ήταν ζημιογόνο, όπως διαπιστώθηκε και από την αντιπρόταση που έγινε το ομόλογο είναι κερδοφόρο και μάλιστα με αρκετά εκατομμύρια το λίγο χρονικό διάστημα που έχει αγοραστεί και οι δημοσιογράφοι είναι πιο ασφαλείς. Και μάλιστα, απ΄ ότι ξέρω, η εισήγηση που υπάρχει από το ταμείο μας είναι να δοθεί πίσω το ομόλογο και να πάρουμε τα χρήματα. Άρα, λοιπόν, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Έχουμε μια λογική. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ομολόγου. Αυτές αναζητούμε.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάτι έγινε εκεί και με το ταμείο το δικό μας τώρα κύριε Ελευθερόγλου. Η πρόταση της «PROTON BANK» μπορεί να είναι αυτή που είναι σήμερα, αλλά λένε πως αυτή επήλθε μετά από έντονο παρασκήνιο και συζητήσεις.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Όπως ξέρετε το κεφάλαιο και δη οι τράπεζες και χρηματοοικονομικοί παράγοντες δεν μπαίνουν σε συναλλαγές με πολίτες και πολιτικούς.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πλήττεται και η αξιοπιστία τους με όλα αυτά που γίνονται και η έρευνα δεν έχει φτάσει ακόμα, δεν έχει αγγίξει τις τράπεζες.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Αυτό σας λέω, ποια είναι η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ. Το ότι ψάχνονται οι τράπεζες σήμερα ήταν πρωτοβουλία του κυρίου Ζορμπά.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δουλεύει απρόσκοπτα ο κύριος Ζορμπάς κύριε Ελευθερόγλου;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Ο κύριος Ζορμπάς να ξέρετε, το έχουμε δει και στο παρελθόν, δουλεύει απρόσκοπτα και κάνει τη δουλειά του. Γι’ αυτό ας περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής να δούμε σε ποιους καταλογίζονται ευθύνες και για ποιους λόγους και θα είμαστε εδώ να το ξανασυζητήσουμε.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Ελευθερόγλου και κάτι τελευταίο τώρα. Οι υπάλληλοι στη Ρηγίλλης, εκεί στο κόμμα σας, θα πάρουν άδεια τον Ιούνιο;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Τον Ιούνιο να θυμίσουμε ότι εμείς έχουμε Συνέδριο. Οπότε και οι άδειες που θα δοθούν θα δοθούν με σύνεση και με τις ανάγκες που έχει το προσωπικό, αλλά και κυρίως με γνώμονα ότι έχουμε μια πολύ σημαντική πολιτική διαδικασία που αφορά εμάς. Και αυτή είναι η πορεία προς το Συνέδριο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Τον Ιούνιο θα υπάρχουν δραστηριότητες του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γουστάρω να βλέπω νεοδημοκρατακια που στην απελπισία των και μη έχοντας τίποτα να πουν επί της ουσίας, να αμολανε σεντόνια από σαχλαμάρες που απευθύνονται μόνο σε χαχόλους..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δείτε στο http://ellinofreneia.blogspot.com όλα τα επεισόδια της Ελληνοφρένειας. Πολύ γέλιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Financial Times κάθε μέρα γράφουν για Ελληνικό οικονομικό φιάσκο .
    7) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *