GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάολα σε ...όλα!

Χαμός από τις αποκαλύψεις του Press-gr. "Ηθικό πρόβλημα" για τον Αλογοσκούφη δηλώνει πρώην βουλευτής της ΝΔ. Οι αποκαλύψεις του Pr...

Χαμός από τις αποκαλύψεις του Press-gr. "Ηθικό πρόβλημα" για τον Αλογοσκούφη δηλώνει πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Οι αποκαλύψεις του Press-gr (και οι αποψινές) για την Πάολα Μάλοβιτς (εδώ), αποτελούν κύριο θέμα στην εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη που παίζεται αυτή τη στιγμή στο κανάλι Extra.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο Press-gr και στο ΦΕΚ που αποκάλυψε, διαβάζοντας το δημοσίευμά μας. Επίσης αναφέρθηκε και στις προηγούμενες αποκαλύψεις μας για τις διάφορες θέσεις της κ. Μάλοβιτς.
Στην ίδια εκπομπή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και γενικός γραμματέας του υπ. Απασχόλησης Δημήτρης Κωστόπουλος αναγνώρισε ότι μετά τις αποκαλύψεις αυτές υπάρχει "ηθικό πρόβλημα" για τον κ. Αλογοσκούφη!
Καταλυτική είναι και η παρέμβαση του προσκείμενου στη ΝΔ δημάρχου Αιγάλεω και προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ Δ. Καλογερόπουλου.

56 σχόλια

  1. ΕΥΡΥΠΡΩΚΤΕ Σκύλε της καφρίλας
    ΞΙΦΟΜΑΧΕ της ηλιθιότητας
    ΤΖΩΝ της βλακείας
    ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ της απάτης
    και λοιπές φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις, σάψαλα του κέρατα.

    Συνολική απάντηση προς τα προηγούμενα ,κοράκια, χουντικούς χλεχλεδες ,δεξιές αδελφές και άρρωστα και ανεγκέφαλα καθηκια του κερατα μολυσμένα από την άνοια της γεροντικής ηλικίας που βρίσκεστε.

    Πλέον δεν αξίζετε της προσοχής μας. Δεν σας δίνουμε πλέον καμία προσοχή πέρα από ένα σκατο ,σαν την ψυχή σας. Είστε απόβλητα της ζωής. Περιτρίμματα της κοινωνίας που ζείτε μέσα στο βοθρολυμα της Ρηγίλλης όπου και σιτίζεστε εκεί. Δεν μπορείτε να αρθρώσετε πολιτικό λόγο παρά μόνον άναρθρες επαναλαμβανόμενες παπαρες και ηλιθιότητες κραυγές κρα-κρα. Παρακαλώ λοιπόν κάθε σκεπτόμενο έντιμο και τίμιο αγωνιστή (ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα να μην ασχολούνται άλλο μαζί των. .Μας αρκεί το γεγονός πλέον ότι έχει αποκαλυφτεί ο ρόλος των. Τώρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπέρα. Ουστ βρωμοκαθαρματα.

    ΥΓ. Έκοψα την τελευταία παράγραφο για να προφυλάξω τη νέα προβοκάτσια σύνδεσης ΠΑΣΟΚ με 17 Ν. Δεν έχετε μάθει τίποτα, δεν βάλατε μυαλό, είστε κοινοί απατεώνες. Μια ζωή ψεύτες και λωποδύτες. Το παιγνίδι της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία συνεχίζετε να το παίζετε. Είστε άθλιοι ,απατεώνες και ψεύτες. Περιθώριο της μαυρίλας και της απάτης. Ο Ελληνικός λαός σας έμαθε όμως. Η ήττα έρχεται για να σας τοποθετήσει μια ζωή στο περιθώριο. Όπου είναι η θέση των απατεώνων και των ψευτών. Ουστ αλητες του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. www.epikoinonia-arg.gr

    «ΝΑΣΤΕΪΚΑ»
    21.05.07

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

    Τεράστια οικονομικά συμφέροντα και «αποφάσεις» ή παραλείψεις επίορκων δημόσιων λειτουργών συνθέτουν το παζλ της λεγόμενης «περιουσίας Νάστου» και των διεκδικήσεων των σημερινών κληρονόμων του. Είναι πραγματικά πρωτοφανές και τουλάχιστον προκλητικό το γεγονός ότι οι κληρονόμοι του Νάστου διεκδικούν από το Δημόσιο μυθικές αποζημιώσεις, έχοντας πλέον ως «ορμητήριο» το γραφείο του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, δεδομένου ότι μία εκ των κληρονόμων είναι Ειδική Σύμβουλός του.


    Στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης των αναγνωστών μας θα επιχειρήσουμε, από τις ιστορικές καταγραφές αλλά και τα πρόσφατα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, να ξετυλίξουμε το κουβάρι της φερόμενης ως «περιουσίας Νάστου» που κατά τους ισχυρισμούς των κληρονόμων του ανέρχεται σε 12.770 στρ. και εκτείνεται, ανατολικά μέχρι την κορυφή του Υμηττού, βόρεια μέχρι το λόφο «Κοπανά», στον σημερινό Βύρωνα και νότια μέχρι την Άνω Γλυφάδα, συμπεριλαμβάνοντας και όλη την Αργυρούπολη.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης κατά τη συνεδρίαση του στις 22/2/2007 ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο θεωρεί πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο τον διορισμό της κ. Πάολα Μάλοβιτς στη θέση της Ειδικής Συμβούλου του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη. Ποια είναι όμως η κα Πάολα Μάλοβιτς; Η κα Πάολα Μάλοβιτς εμπλέκεται ως μέλος της οικογένειας Νάστου, που διεκδικεί μέχρι και σήμερα αμύθητα ποσά από το Ελληνικό Δημόσιο, σε δικαστική διένεξη με αυτό, αφού εκκρεμούν νομικές προσφυγές της οικογένειας Νάστου εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου. Ουσιαστικά το ίδιο το Δημόσιο, το οποίο «εκπροσωπεί» η κα Πάολα Μάλοβιτς από τη συγκεκριμένη θέση της, στρέφεται κατά του εαυτού του Σχήμα οξύμωρο!!! σκάνδαλο;;; Ποιες είναι οι ευθύνες του Υπουργού της Ν.Δ.; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Κυβέρνηση; Με το ίδιο ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης απαιτεί την άμεση απομάκρυνση της κας Π. Μάλοβιτς από τη συγκεκριμένη θέση ή από άλλες που πιθανά θα δημιουργούσαν εμπλοκή ή θα είχαν οποιαδήποτε σχέση με το επίμαχο θέμα.

    Κατείχε η κα Π. Μάλοβιτς άλλη θέση πριν διοριστεί σ’ αυτή της Ειδικής Συμβούλου του κου Γ. Αλογοσκούφη; Η κα Π. Μάλοβιτς προκλητικά είχε οριστεί προ 2ετίας μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου), δηλαδή μέλος του Δ.Σ. του αντίδικου των κληρονόμων του Νάστου. Θέση από την οποία απομακρύνθηκε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε. Κατά το κοινώς λεγόμενο «έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Μετά την απομάκρυνσή της από τη θέση αυτή διορίστηκε Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Επί των ημερών της Ν. Δ. η κα Π. Μάλοβιτς δεν χάνεται.

    Πρόσφατα οι Δήμαρχοι Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά καταγγέλλοντας του μεθοδεύσεις με στόχο την εκποίηση δημόσιας περιουσίας υπέρ των κληρονόμων του Νάστου. Ήταν αδιαμφισβήτητα μια σημαντική ενέργεια. Άλλωστε όπως φαίνεται από τα παραπάνω οι διασυνδέσεις των κληρονόμων Νάστου με την εξουσία είναι σημαντικές.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Γιάννης Αναγνώστου Δήμαρχος της Ηλιούπολης, στηρίχθηκε στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές από την Ν.Δ., κάτι που προς τιμήν του, δεν τον εμποδίζει να πρωτοστατεί στην υπόθεση αυτή, καταγγέλλοντας ακόμα και Υπουργούς της Ν.Δ. για ενέργειες, όπως αυτή του διορισμού της κας Π. Μάλοβιτς ως Ειδικής Συμβούλου του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

    Εύλογα γεννάται το ερώτημα γιατί οι πρώην Δήμαρχοι Αργυρούπολης Ι. Τσαρπαλής, Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκης και Αλίμου Ι. Ματζουράνης δεν ανέδειξαν το μείζον αυτό θέμα για τους Δήμους τους, γιατί ολιγώρησαν και δεν έπραξαν ότι και οι σημερινοί Δήμαρχοι;

    Είναι σαφές ότι οι διασυνδέσεις των κληρονόμων της οικογένειας Νάστου είναι τελικά απεριόριστες, ενώ ενέργειες και παραλείψεις αργυρώνητων και επίορκων δημόσιων λειτουργών δημιούργησαν το όλο πρόβλημα. Άλλωστε, όπως θα δούμε παρακάτω, προς αυτή την κατεύθυνση τάσσονται και Δικαστικές Αποφάσεις από Δικαστές που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ένας εκ των οποίων και ο νυν Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Γεώργιος Σανιδάς ως Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών τότε.

    Ποια είναι όμως η αφετηρία του προβλήματος; Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, δικαστικές αποφάσεις και μαρτυρίες που παρατίθενται στο βιβλίο του Πάνου Τότσικα "ΕΔΩ ΚΑΠΟΤΕ", στην περιοχή της Ηλιούπολης υπήρχε επί Τουρκοκρατίας ένα Τσιφλίκι που φέρεται να ανήκε σε κάποιον Μουσταφά Καρά Αλή (κτήμα Καρά). Κατά την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας ως ιδιοκτήτες του «κτήματος Καρά» φέρονται ο Μουσά Αγάς ή Μουσαγάς, ο Μουσταφά Μεϊντάμπεσης και ο αδελφός του Μεχμέτ Λιουτουφής ή Λιουφτουλάχ. Όλοι αυτοί σύμφωνα με μαρτυρίες σκοτώθηκαν κατά την πολιορκία της Ακρόπολης της Αθήνας από τους Έλληνες επαναστάτες και οι κληρονόμοι τους πούλησαν το 1830 το τσιφλίκι στους Ν. Καπετανάκη και Γαετάνο Μοράλια. Η ακριβής θέση του τσιφλικιού δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και μαρτυρίες βρισκόταν γύρω από την παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη.

    Το «κτήμα Καρά» φέρεται να έχει έκταση «4 ζευγάρια γης» πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα 720 στρ., γιατί σύμφωνα και με την απόφαση 261/1981 του Αρείου Πάγου, το «ζευγάρι» αφορούσε καλλιεργούμενη έκταση 80 στρ. ομαλής και 100 στρ. ανωμάλου εκτάσεως.

    Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις το «κτήμα Καρά» μεταβιβάσθηκε σε διάφορους δικαιούχους έλληνες και ξένους. Το 1918 ο Α. Νάστος μίσθωσε το «κτήμα Καρά» από το Μιλτ. Σκουφή που φέρεται τότε ως ιδιοκτήτης του, ενώ σύμφωνα με το μισθωτήριο συμβόλαιο αυτό ανέρχεται σε 12.775 στρ. Το συμβόλαιο αυτό χαρακτηρίσθηκε ως «τουλάχιστον ύποπτο και διάτρητο» από την απόφαση 23/1997 του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Γεώργιου Σανιδά, νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Το 1922 οι κληρονόμοι του Μιλτ. Σκουφή πούλησαν στον Αλέξιο Νάστο το «κτήμα Καρά» το οποίο φαίνεται στο συμβόλαιο να έχει έκταση 12.770 στρ. Από το 1923 έως το 1929 σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Νάστου «…ο Αλ. Νάστος πουλά την ψιλή κυριότητα 300 περίπου στρ. αμπελιών στους εμφυτευτές του και 2.700 στρ. περίπου στην εταιρεία Δρανδάκης-Πάγκαλος. Το 1929 απεβίωσε ο Αλ. Νάστος και οι κληρονόμοι του φορολογήθηκαν για 9.473 στρ. του κτήματος που είχαν απομείνει».

    Χωρίς κανένα ουσιαστικά κρατικό έλεγχο ο Αλ. Νάστος και οι κληρονόμοι του αφού κατατεμάχισαν μια τεράστια έκταση σε οικόπεδα την πούλαγαν ανενόχλητοι μέχρι το 1984.

    Επί ημερών της πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (1981-1985) η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Τον Ιούνιο του 1982 με κατεπείγον έγγραφο του τότε Υπουργού Οικονομικών Μανώλη Δρεττάκη προς τη Διεύθυνση Δημοσίων Κτημάτων ζητείται η «άμεση καταγραφή ως δημοσίων κτημάτων όλων των μη οικοδομημένων οικοπέδων της περιοχής Ηλιουπόλεως, τα οποία καταπατούνται υπό των κληρονόμων Νάστου και, εν συνεχεία, η έκδοση διοικητικής αποβολής των ως άνω καταπατητών». Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (3950/1246/9/9.1984), στην οποία αναφέρεται ότι τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κληρονόμων Νάστου έχουν εξαντληθεί καθόσον οι εκτάσεις που έχουν πουλήσει ξεπερνούν τα 5.000 στρ., αντί των 320 στρ. που ήταν η αρχική έκταση του «κτήματος Καρά».

    Είχε προηγηθεί μία ιστορική απόφαση η 4910/1977 του Εφετείου Αθηνών, η οποία, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «…..εκ πλάνης των οργάνων του Δημοσίου, τα οποία εξ’ ασύγγνωστου αμελείας παρέλειψαν να εξετάσουν τους τίτλους του Α. Νάστου με αποτέλεσμα τεράστια ζημία του Δημοσίου αφού ο Α. Νάστος δια της μεθόδου της επεκτάσεως της αρχικής περιουσίας του των ‘4 ζευγαριών’, δηλαδή 320-520 κατ’ ανώτατο όριο στρεμμάτων, επέτυχε να σφετερισθεί χιλιάδες στρέμματα γης κάτωθεν των προπόδων της δυτικής πλευράς του Υμηττού, τα οποία κάλυψαν τον σημερινό οικισμό Ηλιουπόλεως……..».

    Από το 1985 οι κληρονόμοι του Νάστου έχουν επιδοθεί σε συνεχείς δικαστικούς αγώνες εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, επιχειρώντας να μπλοκάρουν τις παραχωρήσεις οικοπέδων και ακινήτων από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ενώ παράλληλα επιδιώκουν «συμβιβασμό» με το Ελληνικό Δημόσιο, «παραιτούμενοι» δήθεν από τις διεκδικήσεις τους μέχρι την…….κορυφογραμμή του Υμηττού.

    Από το 1985 οι κληρονόμοι του Α. Νάστου προσπαθούν δικαστικά να αποδείξουν ότι οι χειμερινές και θερινές βοσκές που αναφέρονται στο «Τσιφλίκι Καρά» όπως και οι δασικές εκτάσεις που υπήρχαν σ’ αυτό, ανήκουν ιδιοκτησιακά σ’ αυτούς. Όμως κάτι τέτοιο σαφώς δεν ισχύει, αφού οι «βοσκές» σήμαιναν απλά «νομές», δηλαδή χρήση εκτάσεων για βόσκηση μικρών και μεγάλων ζώων. Άλλωστε το Διάταγμα του 1934 με το οποίο ρυθμίστηκε το ζήτημα των λιβαδιών ανέφερε: «……..Όλα τα λιβάδια, στα διάφορα τσιφλίκια για την επικαρπία των οποίων δεν έχει να παρουσιάσει κάποιος έγγραφο (ταπί), δηλωθέν επί Τουρκικής εξουσίας, θεωρούνται ως δημόσια και η νομή μένει ως και τούδε εις το δημόσιον……». Και για το «τσιφλίκι Καρά» δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο «ταπί».

    Παρά τα ανωτέρω υπάρχουν Δικαστήρια που σε επί μέρους δίκες εκδίδουν αποφάσεις πλήρως εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις των κληρονόμων Νάστου θεωρώντας ότι το «ζευγάρι» ήταν 3.300 στρ. ή ακόμα ότι οι βοσκές και τα λιβάδια συμπεριλαμβάνονταν στην ιδιοκτησία του αρχικού «Τσιφλικιού Καρά».

    Είναι σαφές ότι οι κληρονόμοι του Α. Νάστου θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα όσα παρανόμως έχουν οικειοποιηθεί και με δεδομένη την στήριξη της εξουσίας. Είναι σαφές ότι υπάρχουν και έντιμοι δικαστές, όπως αυτοί που χαρακτήρισαν τον Α. Νάστο και τους κληρονόμους του σφετεριστές της δημόσιας περιουσίας. Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολιτικοί όπως αυτοί που το 1982 κατέγραψαν τα διεκδικούμενα από τους κληρονόμους του Νάστου οικόπεδα ως ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι όμως σαφέστερο ότι η Δημοκρατία προστατεύεται από τους ίδιους τους πολίτες. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συσπειρώνονται και να αγωνίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και κυρίως για τη λειτουργία των θεσμών, ιδιαίτερα όταν αυτοί παύουν να λειτουργούν από τη δράση φαύλων πολιτικών και επίορκων δημόσιων λειτουργών.
    Τελευταία ανανέωση ( 21.05.07 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΧ! ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO VLEPOUME. KALOOOO. TON POULO O KLEFTIS O ALOGOSKOUFIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SUNDAY TIMES :GREECE IS FULL OF DUST AND HOMOSEXUALS


    ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΜΑΣ ΧΕΖΟΥΝ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΥ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ.
    ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΟΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που είναι βράδυ και δεν θα σκάσουν μύτη οι εγκάθετοι να μας γαμήσουν την συζήτηση με τα σεντόνια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ήθελα και το είπα. Άρχισαν τα σεντόνια οι κομπλεξικοί! Γαμώ την ατυχία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ; Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1:37

    ΣΚΕΠΑΣΟΥ ΘΑ ΚΡΥΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα μας κλάσει τα αρχίδια ο Τεό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1:40

    Ποιος είναι ο Τεό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένας είναι ο Τεό! Ο μεγάλος Ρουσόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΘΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΕΙ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξερεις το μεγαλο αφεντικο των χουντοδεξιων που κυκλοφορουν εδω? Αυτον που τους πληρωνει για να τον βγαλουν και βουλευτη στο Υπολοιπο Αττικης?
    Που ειναι φοιτητης στο....Ανοικτο πανεπιστημιο(βλεπεις δεν εχει πτυχιο)?
    Που η γυναικα του καθε βραδυ κανει... ενημερωση στον Αλφα?
    Ελεος...Ενας ..ειναι
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς 1.47.

    Γεια σου Γιώργο Αλογοσκούφη με την Πάολά σου. Είσαι γίγαντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μας πηρανε χαμπαρη. PG & EXTRA & παπαγιανισ ,ισοσκελεσ τριγονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κώστα δώσε τα κλειδιά του Μαξίμου στην Πάολα. Θα τις πάρει τις εκλογές και θα υλοποιήσουμε το μεγάλο μας όνειρο. Να αποκτήσει η Ντόρα δελφίνο γυναίκα! Γεια σου ρε Αλογοσκούφη παιδαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. / ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΟΛΑ. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΩ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟΨΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε φίλε δεν παίζεσαι! Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι για να αχρηστεύεις την συζήτηση και να βάζεις τα σεντόνια σου; Πρέπει να είσαι πολλά κιλά μαλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΞΥΝΟΓΑΛΟ: Φοβερή... ανάλυσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς ξυνόγαλο : Εσύ τα έγραψες όλα αυτά; Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΞΥΝΟΓΑΛΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. , ΑΠΟΨΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο κ.ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΝ ΤΟ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΤΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ. ΕΓΩ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ...ΑΛΛΑ ΦΩΝΗ ΒΟΟΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αρχίσατε το φίμωτρο λαμόγια! Γιατί το κόψατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ULA LA , H NTORA NAN' KALA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "ΞΥΝΟΓΑΛΟ" είσαι ο νέος Καραμανλής! Μου άρεσε η... ανάλυσή σου! Τα editorials της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ γράφεις; Είσαι μεγάλος δημοσιογράφος. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σβήστε τον μαλάκα ρε παιδιά. Έλεος με τους γελοίους σαν το ξυνόγαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γειά σου ρε ξυνόγαλα κομπλεξικέ. Είσαι φίλος μου. Τέτοιους μαλάκες δεν βρίσκειες εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΡΕ ΠΑΣΟΚΙΑ ΠΙΟ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΥΠΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ κο ΑΛΟΓΓΟΣΚΟΥΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΗΤΕ.ΡΙΧΤΟΥΣ ΚΟΚΑΛΑ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΑΥΓΗΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. " Ρε φίλε δεν παίζεσαι! Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι για να αχρηστεύεις την συζήτηση και να βάζεις τα σεντόνια σου; Πρέπει να είσαι πολλά κιλά μαλάκας!

    2:00 πμ "


    ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΘΕΝ "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ξυνόγαλα θέλω μια νέα ανάλυσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ANTE TORA NANAKIA KI ONEIRA GLYKA SE PRASINA LIVADIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΙΔΑ EXTRA 3. O Αλογοσκούφης το είδε; Τον βλέπω με εγκεφαλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1.26
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΤ

    ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ,ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. KALHMERA SE OLOYS.
    OI PIO KATAPLIKTIKES APOKALYPSEIS EGINAN XTHES APO TON GIWRGO KARATZAFERH . PLHREIS KATALOGOI APO TOYS KOYMPAROYS PRWTHIPOYRGOY KAI YPOYRGWN POY EXOYN TAKTOPOIITHEI SEMNA KAI TAPEINA .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. babis,

    I’VE TOLD YOU ONCE, I’M TELLING YOU AGAIN…

    αφού όπως γράφεις "...Πλέον δεν αξίζετε της προσοχής μας...",



    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ?


    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... AGAIN AND AGAIN



    ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΤΣΟΥΛΑ



    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ (ΟΧΙ ΣΤΑ 4 ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.


    Kυκλοφορεί μία φήμη στα δημοσιογραφικά ότι ο γάμος χάλασε επειδή δε σας πέτυχε το ροζ στα κουφέτα των παιδιών.



    ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΠΟ-ISONOUS?


    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    ΣΟΥ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ...



    Αγαπητό αναγνωστικό κοινό,

    Όπως σίγουρα έχετε παρατηρήσει, τις τελευταίες ημέρες ο babis έχει ξεσαλώσει σε σημείο όπου σας κάνει υποδείξεις με ποιόν να συνδιαλέγεστε και με ποιόν όχι. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ. Και όλοι ΠΛΕΟΝ ξέρουμε ΠΟΤΕ παίρνει ο πάτος του babis ΑΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΟ ΑΠΟ ΨΩΛΕΣ.

    Το θέμα βέβαια ΔΕΝ είναι ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ. Αυτό είναι το εύκολο. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

    Σας αποκαλύπτουμε τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ babis ΠΗΡΕ ΑΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΗΤΟΙ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

    Γι’ αυτό τρολλάρει, σπαμάρει ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΡΕΙ.

    Αλλά, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ είναι το πως μία τόσο καλά κρυμμένη πληροφορία (ούτε στον αχανή πάτο του να την είχε κρύψει η κυβέρνηση δεν θα την ξετρύπωνε) περιήλθε εις γνώσιν του babis.

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ:

    Ο babis ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ (ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΘΑ ΕΒΑΖΕ Ο babis ΔΕΞΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΒΑΖΕ ΨΩΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ). ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (sic) ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΕΚΕΙ, Ο babis ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΓΑΜΟΣ (ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΑΛΛΑ) ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ!!! SO SIMPLE.

    ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, Ο ΓΑΜΟΣ ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.



    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ


    ΑΠΟ ΚΑΣΤΡΙ ΙΝΤΕRCONTINENTAL 3 ΦOΡEΣ THN HMEΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΚΑΜΑΤΟ,



    ΛΙΒΑΝΩΤΟ ΣΤΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ,



    ΣΚΥΛΟΦΥΛΑΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ,



    STUDIO KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CD,



    ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΟΥΑ,



    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,



    ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΠΑΝΗΓΥΡΗ (ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΛΗΡΟΥ),



    ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΓΙΟΥ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ (ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ),



    ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΥΦΗΓΜΑ) ΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ...







    ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 52 ΕΤΩΝ ΓΡΙΑ...




    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ???




    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝ' ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΩΣΤΕ ΤOYΣ ΤΟ babis ΠΟΥ'ΝΑΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @1.34 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ babis STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΕΥΡΥΠΡΩΚΤΕ Σκυλε της καφριλιας
    ΞΙΦΟΜΑΧΕ της ηληθιοτητας
    ΤΖΩΝ της βλακειας
    ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ της απατης
    και λοιπές φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις.

    Συνολική απάντηση προς τα προηγούμενα ,κοράκια, χουντικούς χλεχλεδες ,δεξιές αδελφές και άρρωστα και ανεγκέφαλα καθηκια του κερατα.

    Πλέον δεν αξίζετε της προσοχής μας. Δεν σας δίνουμε πλέον καμία προσοχή πέρα από ένα σκατο ,σαν την ψυχή σας. Είστε απόβλητα της ζωής. Περιτρίμματα της κοινωνίας που ζείτε μέσα στο βοθρολυμα της Ρηγίλλης όπου και σιτίζεστε εκεί. Δεν μπορείτε να αρθρώσετε πολιτικό λόγο παρά μόνον άναρθρες επαναλαμβανόμενες παπαρες και ηλιθιότητες κραυγές κρα-κρα. Παρακαλώ λοιπόν κάθε σκεπτόμενο έντιμο και τίμιο αγωνιστή (ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα να μην ασχολούνται άλλο μαζί των. .Μας αρκεί το γεγονός πλέον ότι έχει αποκαλυφτεί ο ρόλος των.Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπερα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.


    ποιος εγραψε το κειμενο αυτο?
    μου θυμιζει...τον..

    επαναστατικος αγωνας.

    του συστηματος πασοκ.

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    babis μας απειλεις?
    τι σημαινει αυτο?

    Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπερα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    θα μας στειλεις τους δολοφονους
    του συστηματος πασοκ?

    τους περιμενουμε...

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    ωχωχωχ...
    η σταζι επιασε δουλεια στο blog.

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    BABIS SAID

    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ PRESS-GR?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. επικοινωνια.αργ.γρ!

    Καθολου ασχημο το αρθρο!

    Οι λιμασμενοι τουρκαλβανοι στην Αττικη μπορουν να ξεκουμπιστουν, πριν νεοι και κυριως γενναιοι δικαστες αναλογισθουν οτι δεν αξιζει να ειναι τσογλανια οπως οι παλαιοτεροι λαδωμενοι μεχρι τ αυτια δικαστες, κι αρχισουν εκκαθαρισεις λογαριασμων με τον συρφετο που τοτε καλοκρυφτηκε και σημερα ξεμυτιζει διεκδικωντας ελληνικη γη!
    Οαο για την Παολα Μαλοβιτσ, το "βλεπω" καθαρα οτι ειναι ετοιμη για τον δρομο επιστροφης στην πατριδα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Θέμα: Αρκετά!
    Συντάκτης: Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21
    Ημερομηνία καταχώρησης: 1η Ιουνίου 2007

    * Ο Συνασπισμός συνιστά προς όλους σύνεση, ψυχραιμία και μετριοπάθεια. Αλλά όταν αντιμετωπίζει τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χάνει κάθε μέτρο?
    * Ο Συνασπισμός, κηρύσσει την «ανεκτικότητα προς τη διαφορετικότητα». Αλλά ο λόγος του Αρχιεπισκόπου του είναι απολύτως «ανυπόφορος».
    * Ο Συνασπισμός διακηρύσσει ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει καμία ανάμιξη με την Πολιτική. Αλλά συχνά προβάλλει «δοξαστικά» τον αιδεσιμότατο Τζέσσι Τζάκσον στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι κληρικός, που αναμιγνύεται ενεργά στην πολιτική (στην Αριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος).
    Ο Αρχιεπίσκοπος έθιξε, τις προάλλες, ένα αληθινό πρόβλημα: Ότι δεν μπορεί μια μειοψηφία να επιβάλει την άποψή της στην πλειοψηφία. Εμείς θα το θέταμε λίγο διαφορετικά:
    -- Που σταματάει το καθήκον μας να προστατεύουμε τις μειοψηφίες και που αρχίζουν οι μειοψηφίες να γίνονται τυραννικές επί της πλειοψηφίας;
    Αυτό το ερώτημα δεν απασχόλησε ποτέ τον Συνασπισμό. Ο οποίος υπερασπίζεται άκοπα όλες τις «μειοψηφίες», αλλά και θεωρεί χρέος του να προκαλεί την πλειοψηφία. Μπερδεύει την υπεράσπιση των μειοψηφιών με την κοινωνική πρόκληση. Κι αυτό τον καθιστά πιο περιθωριακό. Δυστυχώς?
    Ο Συνασπισμός είναι αναμφίβολα ένα μικρό κόμμα. Που κάθε φορά μόλις και μετά βίας εκλέγει βουλευτές. Βέβαια, δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό στο να είναι ένα κόμμα μικρό. Και δεν υπάρχει ψόγος ακόμα κι αν δεν καταφέρει να περάσει το όριο του 3%. Αλλά αν για δεκαετίες δεν καταφέρνει να ξεκολλήσει από το 3%, αυτό κάτι σημαίνει, έτσι δεν είναι;
    Από την άλλη πλευρά η απήχηση του Αρχιεπισκόπου στην κοινωνία συχνά ξεπερνά το 65% και ποτέ δεν έπεσε κάτω από το 40% (ακόμα κι όταν όλοι έβαλλαν εναντίον του). Κι αυτό κάτι σημαίνει. Έτσι δεν είναι;
    Και το γεγονός ότι μια περιθωριακή μειοψηφία εκφράζεται τόσο περιφρονητικά για ένα πρόσωπο, που έχει τόσο μεγάλη απήχηση, επίσης κάτι σημαίνει?
    Αλλά ας ξεφύγουμε από τα άχαρα ποσοτικά στοιχεία και ας δούμε κάποια άλλα, πιο «ποιοτικά»: Ο Αρχιεπίσκοπος καλώς ή κακώς εκπροσωπεί τον αρχαιότερο θεσμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία: Την Ορθόδοξη Εκκλησία, με ρίζες 2000 χρόνων. Ο Συνασπισμός τι ακριβώς εκπροσωπεί; Ένα κόμμα που προέκυψε από διασπάσεις και συγχωνεύσεις και νέες αλλεπάλληλες διασπάσεις ενός ιστορικού κινήματος που σήμερα εκπροσωπείται από ένα άλλο κόμμα , το ΚΚΕ.
    Το οποίο ? ΚΚΕ - με το Συνασπισμό δεν καταδέχεται ούτε να μιλήσει! Κι αυτό, επίσης κάτι σημαίνει.
    Όχι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει πάντα δίκιο. Καμιά φορά, μάλιστα, χάνει το δίκιο του με τον τρόπο που τα λέει. Αλλά αυτή τη φορά είχε δίκιο.
    Και εν πάση περιπτώσει, του οφείλουμε κάποιο σεβασμό. Και πλήρη αναγνώριση του δικαιώματος να μιλάει για ό,τι θέλει. Και να κρίνεται απʼ όσα λέει.
    Ασφαλώς, οι προοδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να πιστεύουν στο Θεό. Αλλά όταν παύουν να σέβονται την Εκκλησία, τότε όλο και κάποιο Ολοκληρωτισμό «μαγειρεύουν» .
    Βέβαια ? για να είμαστε δίκαιοι - από το Συνασπισμό η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει. Διότι είναι ανίκανος να βλάψει οποιονδήποτε - πέρα από τον εαυτό του.
    Αλλά η ακρότητα, η εμπάθεια και η μικρότητα βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία. Δεν βλάπτουν τον Αρχιεπίσκοπο. Βλάπτουν, όμως, τον ίδιο το Συνασπισμό. Βλάπτουν τη νοημοσύνη και την αισθητική όλων μας.
    Αρκετά. Και Καλό Μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *