GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λερναία Υδρα η αλαζονεία και η ανηθικότητα...

...έχει γίνει πια και για την Νέα Δημοκρατία Το θέμα "ηθικής τάξης" που έθεσε ο Κ. Καραμανλής για τις "προσωπικές επιλογές&...

...έχει γίνει πια και για την Νέα Δημοκρατία
Το θέμα "ηθικής τάξης" που έθεσε ο Κ. Καραμανλής για τις "προσωπικές επιλογές" και τις "επιλογές συνεργατών" των υπουργών, προκειμένου να δικαιολογήσει την απομάκρυνση Τσιτουρίδη, ανοίγει μεγάλο μπελά για την κυβέρνηση.
Σε κάθε υπουργείο, και όχι μόνο, τα φαινόμενα αυτά έχουν γίνει πλέον πολλά. Και μάλλον άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για να βγουν στην επιφάνεια.
Θα κάνουμε κι εμείς ο,τι μπορούμε από την πλευρά μας, έτσι;

57 σχόλια

  1. Ρωτησαν το bravoyorgo:

    -Θα γινετε πρωθυπουργος κ.προεδρε?
    -Ευχαριστω για την ερωτηση ,ευχαριστω που μου την κανατε.
    Ο ελληνικός λαός αντιδρά και αντιδρά δικαιολογημένα στην πολιτική της κυβέρνησης του κ.Καραμανλή, διότι πλήττονται άνθρωποι, πλήττονται οικογένειες, πλήττεται η περιφέρεια, πλήττονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι νέοι, η ελληνική οικονομία, πλήττεται η Ελλάδα.
    Πλήτεται το εισοδημα του λαου, το εισόδημα τού εργαζόμενου, τού άνεργου ,του οικοδόμου ..
    Αντιδρά ο ελληνικός λαός, και αντιδρούν και οι σύσσωμοι οι φορείς που είναι ανεργοι που δουλεύουν για το μεροκάματο,που περιμένουν δουλειά απο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Καραμανλη.

    Ο λαος ,οι πολίτες, οι εργαζόμενοι,οι άνεργοι,οι αγρότες,οι μικρομεσαίοι ,οι δάσκαλοι,οι καθηγητές,οι ναυτικοί μας,οι εμποροι αισθάνονται ανασφάλεια με την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, αισθάνονται έλλειψη προοπτικής και οράματος, αισθάνονται ότι υπάρχει αδιαφάνεια στις αποφάσεις της κυβέρνησης του κ.Καραμανλή και αισθάνονται ότι, η κυβέρνηση αυτή του κ.Καραμανλη βρίσκεται απέναντί μας".
    Εμεις θα δώσουμε την μάχη ,θα πολεμήσουμε ,θα αγωνισθουμε .

    -Αν κερδίσετε κ.προεδρε θα γίνετε πρωθυπουργός?
    - Εγω δεν παω για πρωθυπουργος ετσι στα χυμα που λεει ο λαος.Εγω αγωνιζομαι ,εμεις αγωνιζομαστε,ολο το πασοκ αγωνιζεται.Ο λαος αγωνιζεται,ο ανεργος αγωνιζεται,ο συνταξιουχος αγωνιζεται
    Ολοι αγωνιζομαστε.Και αυτο πρεπει να το καταλαβει η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας του κ.Καραμανλη.
    Η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας του κ.Καραμανλη δεν εχει τσιπα ,οπως λεει και ο λαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εμείς είμαστε εδώ και για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της Λέσβου, διότι και το καλοκαίρι έζησαν όπως και σε πολλά άλλα νησιά την έλλειψη πολιτικής, την αδιαφορία και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ακτοπλοΐα. Ένα ακόμα δείγμα της λογικής της σημερινής κυβέρνησης, που έχει βεβαίως, αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

    Κατά τα άλλα είμαστε εδώ στη βροχή. Εμείς τη φυσική βροχή τη χαιρετάμε. Και η διαφορά μας είναι ότι η βροχή αυτή είναι καλοδεχούμενη για μας. Για την κυβέρνηση όμως, η βροχή είναι των αυθαιρεσιών και των σκανδάλων. "
    ===
    Παιδια !!!
    Κατι δεν παει καλα εδω!

    Παιδια! ο τυπος ...μπαζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ

    Αν γινει πρωθυπουργος ο Γιωργάκης τότε οι ελληνες θα πρέπει να μάθουν όλοι αγγλικα για να τον καταλαβαίνουν χωρίς σημειώσεις.
    Τον είδαμε και σαν υπουργό παιδείας, σαν υπουργό εξωτερικών και μάθαμε καλό ζεϊμπέκικο και χασισάκι στις γλάστρες.
    Το ηθικό υπόβαθρο του κυρίου είναι πολύ χαμηλό.Μπορεί να είναι παιδί του Ανδρέα αλλά είναι πολύ μικρός για την θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Με τα γιές μεν δεν μπορείς να κυβερνήσεις τουλάχιστον εθνικά κυβερνάς πάντα με τίς εντολές που σού δίνουν.
    Κυβερνήτης μιας πολιτείας των ηπα μπορεί να γίνει αλλά στην Ελλάδα δεν μπορεί γιατί είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
    Θα είμαστε συνέχεια στο σόρυ αμερικαν.
    Αυτά τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά δεν μπορώ να πω πως είμαι πολιτικός αναλυτής ή βαθύς γνώστης του παρασκήνιου της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Επειδή όμως κουβαλάω στην πλάτη μου την ιστορία της χώρας αρκετά κοντά από την αρχή του περασμένου αιώνα, έχω δεχτεί το μάθημα της καχυποψίας για τα όσα φαίνονται, όπως αυτή η αιτία της απομάκρυνσης του κ. Τσιτουρίδη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, που τις είδαμε δυο μήνες τώρα να ξεδιπλώνονται και ιδίως την παράμετρο της άποψης που έχει η Ν.Δ. για την λαϊκή αντίδραση στην τούτη ή στην άλλη συμπεριφορά του αρχηγού του κόμματος, ο οποίος φροντίζεται σαν τη βασίλισσα του μελισσιού από εκείνους που έχουν συμφέρο να τον κρατούν στην εξουσία και που φυσικά τον υποστήριξαν από τότε που ανακάλυψαν πως τους εξυπηρετεί με τις θέσεις του αλλά προ πάντων και για τον πρόσθετο λόγο πως έχει και γλώσσα και θράσσος να να κάνει το άσπρο μαύρο.
    Κρυμμένος στη μεγάλη κρίση, όπως σε όλες που αντιμετώπισε από τότε που πήρε την κυβέρνηση ,έψαχνε να βρει αφορμή να βγάλει το μεγάλο αγκάθι που μόλυνε την παράτεξη έως την γάγγραινα. Θα ήθελε να τον πετάξει για τα ομόλογα, λόγο που έβαλε το κόμμα στη γωνία. Διαπίστωσε όμως πως ο Τσιτουρίδης δεν ήταν εύκολος όπως τότε με το φοιτητή, γιατί τότε η πράξη του υπουργού ήτανε καθαρά δική του πράξη και δεν μπορούσε να ενοχοποιήσει κανένα. Προτίμησε λοιπόν την παραίτηση για να έχει το κεφάλι του ψηλά. Όμως του επεφύλασσε ο κ. Καραμανλής μια έκπληξη, ίσως γιατί ήταν ικανός, αλλά και ίσωε επειδή πίστεψε πως για να κάνει την αβαρία για την παράταξη να μαζέψει έναν από τους απομακρυνθέντες και να τον βάλει σε μεγάλο πόστο, θα ήταν βολικός για να εφαρμόσει ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο που μπορούσε να γίνει και ταφόπετρα για την κυβέρνηση, αλλά θα μπορούσε και να της δώσει φτερά από το αποτέλεσμα, αν έμενε κρυφό. Δεν μπορώ να αποδείξω, αλλά μπορώ να υποψιαστώ πως το τεράστιο ποσό θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση να παρουσιάσει μείωση του ελλείμματος για να πάει στις εκλογές με ψηλά το κεφάλι, κάνοντας και παροχές. Θα μπορούσε όμως και να βρέθηκε ένας τρόπος συγκέντρωσης μεγάλου ποσού σε ταμείο κεντρικό για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπών. Αυτόμ επειδή αδυνατώ να πιστέψω πως χαρίζονται σε φίλους τόσα λεφτά. Μπορεί το πολύ να μοιράζονται. Φυσικά και δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, αλλά η άρνηση του Τσιτουρίδη να αρνηθεί την παραίτηση για τα ομόλογα και και να ισχυρίζεται πως είναι ομαδική η ευθύνη στην κυβέρνηση, πράγμα που τα κυβερνητικά στελέχη δεν αποδέχονταν, αλλά ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι μέχρι τις τελευταίες μέρες, που διαπιστώθηκε πως η θυσία του υπουργού δεν θα μπορούσε να είναι προσωπική ,αλλά όλης της κυβέρνησης κια ιδίως του πρωθυπουργού, που ως τώρα παρίστανε τη βασίλισσα του μελισιού, που όπως είπα στην αρχή τον είχαν συνηθήσει.
    Τώρα θα βγει και περιμένετε. Θα πει: εμείς καθαρίζουμε τους κλέφτες του χρηματιστηρίου. Το ΠΑΣΟΚ όμως τους κρύβει. Αυτή είναι η διαφορά μας. Για τα ομόλογα, που ξεπερνούν κατά τέσσερις φορές το σκάνδαλο Κοσκωτά, για το οποίο σύρθηκε ο πιο ικανός πρωθυπουργός μετά την αντιπολίτευση, κουβέντα. Κάποια ρωσσίδα, που συνάντησα σε ΄φιλικό μου σπίτι μου είπε κάτι που με εντυπωσίασε: "αυτή η κυβέρνηση" μου είπε" έχει βάλει μπροστά της υαλοκαθαριστήρα. Όταν την φτύνουν καθαρίζει όπως καθαρίζουμε το μπαμπρίζ, λέγοντας πως ψιχαλίζει!" Γι αυτό δεν απαντά για τα ομόλογα.
    Για το θέμα του χρηματιστηρίου δεν μπορώ να κρύψω πως κι εγώ παρασύρθηκα από τη μόδα, αλλά και στην αμερική ένας θείος μου και ένας ξαδελφός μου έχασαν λεφτά. Κι εγώ έχανα υπό την καθοδήγηση του χρηματιστή μου. Σταμάτησα το χάσιμο όταν αποφάσισα το 60% που μου είχε μείνει να το επενδύσω σταθαρέ σε μεγάλες εταιρείες και τα κράτησα ως σήμερα. Το χρηματιστήριο, που είναι σαν το ασανσέρ, ανέβηκε και σήμερα έχω ξανά τα χρήματά μου αυξημένα. Αλλά και όταν αποφάσισα να επενδύσω τότε, άκουσα τη συμβουλή του Σημίτη, που όλοι οι καλοθελητές έχουν ξεχάσει, που συμβούλευε όσους μπαίνουν στο χρηματιστήριο να μπαίνουν με τέτοιο ποσοστό από τα χρήματα που έχουν , που αν το χάσουν να μην τους στοιχίσει πολύ. Γνωρίζω ανθρώπους που απερίσκεπτα δανείζονταν χρήματα ακόμα και από τις τράπεζες για να κάνουν παιγνίδι, θεωρώντας το χρηματιστ
    ήριο τζόγο, που είχε υποκαταστήματα ακόμα και στο τελευταίο χωριό. Ήταν όλοι εθελοντές και δεν πήραν εντολή επένδυσης όπως στα ομόλογα, που με μαθηματική αξρίβεια θα ήτανε χοασούρα .Ύστερα είναι γνωστη η μεθόδευση για την καραμπινάτη κλοπή την κατευθυνόμενη κεντρικά.
    ΄Ολα τα άλλα ας τα κρίνει ο κόσμος Πιστεύω να έχει φωτιστεί αρκετά με όσα είδε και άκουσε δυο μήνες τώρα.

    YAMAMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ζήτημα είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε την αυτοκριτική του και ομολόγησε ότι για 3 χρόνια δεν έκανε τίποτα να επιβάλλει το σεμνά και ταπεινά και τη μείωση αλαζονείας ή τη θέση του κατά της διαφθοράς. Εκτός από το αυτονόητο ότι παραδέχεται την ανυπαρξία του από τη διακυβέρνηση, φαίνεται ότι προωθεί μία καλή εικόνα για τον εαυτό του, μια εικόνα αθώου που απλά περιστοιχίζεται από κακούς και διεφθαρμένους υπουργούς. Είναι πια καιρός να αλλάξετε και τη δική σας τακτική στην κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργος Παπανδρέου…
    Ένα "αινιγματικό" έως "ύποπτο" πρόσωπο, που οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.
    Στον λαό, που θα κληθεί να πληρώσει τα "γραμμάτιά" του, σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοια.
    Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό… Είναι σιωνιστής ο ΥΠΕΞ; Αν είναι, πόσο επηρεάζει την εθνική μας ασφάλεια και πόσο τελικά θα μας "κοστίσει"; Ποιος και γιατί "επενδύει" πάνω του;
    Συμβαίνουν γύρω μας σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες, αν δεν υπάρχει γνώση για να ερμηνευτούν,
    περνάνε σχεδόν απαρατήρητες. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ —για λόγους
    πολιτικής— έκανε "άνοιγμα" στις μειονότητες που υπάρχουν στη χώρα. Διατύπωσε την άποψη ότι
    για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης θα έπρεπε να έχουν τους αντιπροσώπους τους μέσα στη βουλή
    και οι νομιμοποιημένοι πλέον μετανάστες. Και πού το περίεργο θα έλεγε κάποιος; Αυτή είναι
    μια "τάση", που πλέον αναπτύσσεται παγκοσμίως. Το περίεργο είναι ότι ανάμεσα στους ξένους
    συμπεριέλαβε και τους ανθρώπους της τοπικής εβραϊκής μειονότητας.
    Προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη τους …για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ
    δεν θα τολμούσε να δυσαρεστήσει τους Εβραίους. Υπάρχει μια πάγια φιλοεβραϊκή συμπεριφορά τού
    ΠΑΣΟΚ, που έχει τις ιστορικές της αιτιάσεις, εφόσον είναι γνωστό ότι με χρήματα του
    εβραϊκού λόμπι της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το ΠΑΚ. Το ΠΑΣΟΚ με τη φιλοεβραϊκή πολιτική του
    ξεπληρώνει τα χρέη του μητρικού ΠΑΚ και προφανώς μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής είναι
    και το να μην τους δυσαρεστεί.
    Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει εβραϊκή συμμετοχή σ' αυτήν την αλλαγή πολιτικής.
    Είναι γνωστό ότι ένας από τους Εβραίους, που εμφανίζονται ως υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,
    ανήκει στα ενεργά μέλη της ηγεσίας του συλλογικού οργάνου της εβραϊκής κοινότητας.
    Πού βρίσκεται το περίεργο σε όλα αυτά που αναφέρουμε; Στο εξής απλό:
    Μέχρι τώρα οι Εβραίοι υποτίθεται παρίσταναν τους Έλληνες πολίτες διαφορετικού θρησκεύματος.
    Παρίσταναν τους Έλληνες, που για τον οποιονδήποτε λόγο είχαν κάνει διαφορετική
    θρησκευτική επιλογή. Έχοντας τα χαρακτηριστικά αυτά, μπορούσαν και έκαναν "καριέρα"
    μέσα στον κρατικό μηχανισμό.
    Στελέχωναν τον μηχανισμό, χωρίς να είναι ορατή η διαφορετικότητά τους. Στελέχωναν τον μηχανισμό,
    χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις και δυσφορία στην ελληνική κοινωνία. Μέσα στο πλαίσιο των νόμων
    περί θρησκευτικής ελευθερίας ζούσαν χωρίς προβλήματα με τους "διαφορετικούς", που συνέθεταν
    την πλειονότητα του ελληνικού λαού.
    Με τη σημερινή αλλαγή της στάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους Εβραίους τίθεται το εξής ζήτημα.
    Εφόσον κάποιοι άνθρωποι της μειονότητας θα πάρουν μέρος στις εκλογές ως εθνικά ξένοι σε σχέση
    με τον ελληνικό λαό, δεν θα έπρεπε αυτή η "ορατότητα" να αφορά και τους υπάρχοντες Εβραίους
    μέσα στον κρατικό μηχανισμό; Από τη στιγμή που κάποιοι —μεταξύ των οποίων και το Κεντρικό
    Ισραηλιτικό Συμβούλιο— αποφάσισαν να ταυτίσουν περιπτωσιολογικά τους Εβραίους της Ελλάδας
    με τους Πακιστανούς ή τους Αλβανούς της Ελλάδας, δεν θα έπρεπε αυτό να ισχύει σε όλα τα
    επίπεδα;
    Όπως θα αποτελέσει είδηση ο πρώτος αλβανικής καταγωγής αστυφύλακας της ΕΛΑΣ, έτσι δεν θα
    πρέπει να αποτελεί είδηση ο εβραϊκής καταγωγής ανώτατος αξιωματούχος; Δεν αποτελεί είδηση ένας
    Εβραίος αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Εφόσον όλοι αυτοί μιλάνε για ένα νεοταξικά "μοντέρνο" πολυεθνικό
    κράτος, δεν θα έπρεπε να είναι ορατή η καταγωγή όλων όσων ασχολούνται με τον δημόσιο τομέα;
    Στις πολυεθνικές ΗΠΑ για παράδειγμα αυτό είναι κάτι που ισχύει. Είναι γνωστό το εθνικό "who is
    who" των πάντων. Ο Σπύρος Άγκνιου έφτασε στη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με γνωστή την
    ελληνική ταυτότητά του. Ο Μάικλ Δουκάκης διεκδίκησε τον προεδρικό θώκο, έχοντας φανερή την
    εθνική του καταγωγή. Ο Τζώρτζ Τένετ έγινε διευθυντής της CIA με ορατή την
    εθνική "διαφορετικότητά" του.
    Όλοι αυτοί λειτούργησαν με τον συμβατικό τρόπο που προβλέπεται να λειτουργεί
    κάποιος "διαφορετικός" μέσα σε μια πολυεθνική κοινωνία. Δεν αλλάζουν τα ονόματά τους και ούτε
    κρύβουν τη διαφορετικότητά τους. Πρόβλημα δεν υπάρχει σε τέτοια περίπτωση, γιατί τα συμφέ¬
    ροντα μιας πολυεθνικής κοινωνίας είναι μια σύνθεση των συμφερόντων των διαφορετικών μειο¬
    νοτήτων που την αποτελούν. Η αξιοκρατία δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη "διαφορετικότητα",
    εφόσον ο "διαφορετικός" δεν απειλεί τα κοινά συμφέροντα. Η αναζήτηση δηλαδή του "καλύτερου"
    γίνεται ανάμεσα στα μέλη όλων των μειονοτήτων, χωρίς να υπάρχουν "στεγανά" για κανέναν
    εξαιτίας της καταγωγής του.
    Η ελληνική κοινωνία ποτέ δεν λειτούργησε με τον πλουραλιστικό αυτόν τρόπο, γιατί απλού¬
    στατα ποτέ δεν είχε αυτήν την ανάγκη. Ήταν μια μικρή και ομοιογενής κοινωνία, της οποίας τα
    συμφέροντα ήταν εξαιρετικά απλά. Δεν αδικούσε τους "διαφορετικούς", γιατί απλούστατα δεν
    διέθετε τέτοιους στο βαθμό που να μιλάμε για κοινωνικό φαινόμενο. Στο βαθμό που να μιλάμε
    για "απαρτχάιντ". Στις λίγες περιπτώσεις, που έπρεπε ν' αποφασίσει με γνώμονα τα συμφέροντα των
    πολλών ομοίων, ακολούθησε αποκλειστική πολιτική, χωρίς αυτό να είναι ιδιαίτερα έντονο.
    Οι Εβραίοι της Ελλάδας αποτελούσαν εξαίρεση σ' αυτήν την όχι και τόσο δημοκρατική πολιτική.
    Ήταν "διαφορετικοί", αλλά ποτέ δεν αδικήθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που αυτό να γίνεται ορατό ως
    προβληματικότητα. "Προόδευαν" σε όλα τα επίπεδα και —όντας πονηροί— έκρυβαν όσο μπορού¬
    σαν τη θρησκευτική τους —και για πολλούς εθνική— "διαφορετικότητα". Άλλαζαν τα ονόματά τους
    και αρνούνταν δημοσίως την καταγωγή τους. Έχοντας πέσει θύματα διωγμών σε πολλές χώρες,
    θεωρούσαν ως λογικό να "κρύβουν" τη διαφορετικότητά τους, έστω κι αν πρακτικά δεν τους
    χρειαζόταν αυτό. Μια ασφάλεια παραπάνω με τη λογική τού "αχρείαστη να 'ναι".
    Σήμερα προφανώς κάτι άλλαξε τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στη συμπεριφορά των όποιων
    μειονοτήτων υπάρχουν μέσα σ' αυτήν. Κάποιοι ήδη άρχισαν να την αντιλαμβάνονται ως πολυεθνική
    πλέον κοινωνία και αυτό συνεπάγεται ορισμένα πράγματα. Οι Εβραίοι, με τις μεγάλες διεθνείς
    διασυνδέσεις και τη φήμη του γνώστη των διεθνών τάσεων, άλλαξαν γραμμή "πλεύσης". Κάνοντας
    χρήση της οξυδέρκειας που τους διακρίνει, ήδη πήραν μια καλή θέση στην νέα κοινωνική κατάσταση
    που ισχύει στη χώρα.
    Το πρόβλημα εδώ είναι το εξής: Πολλές φορές η μεγάλη οξυδέρκεια όχι μόνον μπορεί να μην
    προσφέρει κέρδος, αλλά είναι δυνατόν να προκαλέσει ζημιά. Μια άκαιρα πρώιμη αντίδραση μπορεί
    να πυροδοτήσει σενάρια, που μπορεί να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά που είναι
    δυνατόν να φέρουν σε δύσκολη θέση αυτόν που τη χειρίζεται με άφρονα τρόπο. Είναι σαν να
    πηγαίνεις σε μια κηδεία και πριν ακόμα θάψουν τον νεκρό, να πας στην κρεβατοκάμαρα να
    περιμένεις τη χήρα του. Μπορεί πράγματι εκεί να οδηγούν τα πράγματα, αλλά τίποτε δεν γίνε¬
    ται σε λάθος timing. Μπορεί να σου χρεώσουν μέχρι και δολοφονία, βλέποντάς σε να προσπαθείς να
    επωφεληθείς μ' αυτόν τον ωμό και απροκάλυπτο τρόπο.
    Κάτι τέτοιο κινδυνεύουν να πάθουν οι Εβραίοι της Ελλάδας σήμερα. Αντιλαμβανόμενοι τον θάνατο
    του εθνικού ελληνικού κράτους, προσπαθούν να πάρουν καλή θέση στην νέα πολυεθνική
    κατάσταση. Το κάνουν όμως τόσο γρήγορα και τόσο ωμά, που είναι δυνατόν να τους υποπτευτούν
    ότι εκείνοι είναι που μεθόδευσαν τον "θάνατο" αυτόν. Το κάνουν τόσο γρήγορα, που μένουν
    έκθετοι και αμφισβητούνται για την προηγούμενή τους συμπεριφορά. Αυτοί, που μέχρι τώρα παρί¬
    σταναν τους αδερφούς του "νεκρού", έτρεξαν στην κρεβατοκάμαρα να περιμένουν τη χήρα του.
    Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί απλούστατα μέχρι τώρα οι Εβραίοι παρίσταναν φανατικά τους Έλληνες.
    Εξοργίζονταν αν κάποιος τους διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους Έλληνες. Ήταν
    τόσο "φανατικοί" Έλληνες, που αγωνιούσαν μόνιμα για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
    Σήμερα όλα αυτά για κάποιους λόγους άλλαξαν. Μόνοι τους —και χωρίς καμία ιδιαίτερη πίεση—
    "αποκάλυψαν" τις προθέσεις τους. Ποιες είναι οι προθέσεις αυτές; Να συνθέσουν εθνική κοινότητα
    μέσα στην Ελλάδα και ν' απολαύσουν τα προνόμια που προβλέπονται για τις εθνικές μειονότητες.
    Να σταθούν απέναντι στις άλλες εθνικές κοινότητες —και μεταξύ αυτών και την ελληνική— και
    να τις ανταγωνίζονται. Να ανταγωνίζονται τους πάντες με υπεροχή, εφόσον είναι γνωστή η εύνοια που
    απολαμβάνουν από τον υπερατλαντικό ιμπεριαλιστή. Δεν είναι δύσκολο με την προστασία αυτήν να
    αντιγράψουν την "επιτυχία" που απολαμβάνουν οι ομοεθνείς τους στις ΗΠΑ. Δεν είναι δύσκολο σε
    μια φτωχή και πολυεθνική Ελλάδα του μέλλοντος να είναι οι ίδιοι η πιο πλούσια μειονότητα που θα
    μονοπωλεί τα πάντα. Δεν είναι δύσκολο να μετατρέψουν τους Έλληνες σε "μαύρους" της Ελλάδας.
    Αυτή η φιλοδοξία τους προφανώς κρύβεται πίσω από τη σημερινή αλλαγή "πλεύσης".
    Αντιλαμβάνονται οι Εβραίοι ότι —ως εθνικά μειονοτικοί— θα έχουν συλλογικό κέρδος, που θα είναι
    μεγαλύτερο από αυτό το οποίο απολαμβάνουν ως κοινοί Έλληνες πολίτες.
    Ήδη έχουν αρχίσει να φέρονται ως εθνικά "διαφορετικοί". Τόσο "διαφορετικοί", που, όταν
    αισθάνονται ότι κινδυνεύουν, δεν διστάζουν να ζητήσουν την προστασία της Μοσάντ. Την προστα¬
    σία των υπηρεσιών ασφαλείας της "μητέρας" πατρίδας. Αυτό ως γνωστόν το κάνουν μόνον οι
    εθνικές μειονότητες και οι Εβραίοι της Ελλάδας δεν συνθέτουν τέτοιου είδους μειονότητα. Προφανώς
    η ελληνική αστυνομία των "ξένων" Ελλήνων δεν τους φτάνει και απευθύνονται στους δικούς
    τους ανθρώπους. Ήδη υπό το βλέμμα της Μοσάντ λειτουργούν πολλές "ελληνικές" επιχειρήσεις
    εβραϊκών συμφερόντων. Μέχρι και ταξιδιωτικές "οδηγίες" δέχονται από αυτό το περίλαμπρο "ευαγές"
    ίδρυμα.
    Δείχνουν μάλιστα να γιορτάζουν την "κηδεία" του ομοιογενούς εθνικά κράτους και αυτό εκνευ
    ρίζει πολλούς. Τους εκνευρίζει τόσο πολύ, που αυτόματα θέτουν κάποια ερωτήματα. Έπαψαν οι Εβραίοι να αισθάνονται Έλληνες διαφορετικού θρησκεύματος; Άρχισαν να θεωρούν τους εαυτούς τους εθνικά ξένους;
    Αν ισχύει αυτό, δεν θα πρέπει να επανεξεταστεί η παραμονή τους στη χώρα πάνω σε νέες βάσεις; Αν ισχύει αυτό, δεν θα πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα λίστες με τα ονόματα των ομοεθνών τους, που ασχολούνται με τα "κοινά" στην Ελλάδα; Δεν πρέπει να δώσουν λίστες με τα ονόματα των ομοεθνών τους, που κατέχουν υψηλές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό;
    Ο αναγνώστης εύλογα θα αναρωτιέται τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου στην οποία αναφέρεται το κείμενο. Έχουν σχέση. Πολύ μεγάλη σχέση. Τι καταγωγής είναι ο Γιώργος Παπανδρέου; Έλληνας …θα έλεγε ο ανύποπτος αναγνώστης, Εβραίος …λέει ο γράφων. Η οικογένεια Παπανδρέου είναι μια ιδιόμορφη οικογένεια. Είναι μια ψευδεπίγραφη ελληνική οικογένεια, που "χτίστηκε" πάνω στις επιλογές μιας Εβραίας ζωντοχήρας και του εβραϊκού περιβάλλοντός της. Μιας Εβραίας, που "έκλεψε" το όνομα ενός διάσημου Έλληνα και το μετέτρεψε σε περιουσία προσόν για το παιδί της. Ένα παιδί, που μεγάλωσε σε ένα κλειστό εβραϊκό περιβάλλον, χωρίς να έχει καμία σχέση με τον μόνο στα χαρτιά πατέρα του. Αυτό το παιδί βοηθήθηκε στην πορεία του από τον σιωνισμό, εξαιτίας του πολύτιμου "προσόντος" του. Του "προσόντος-κλειδί", που άνοιγε την πόρτα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
    Αυτοί οι οποίοι ήθελαν αυτό το "κλειδί", επένδυσαν πάνω σ' αυτόν που το διέθετε. Επένδυσαν πάνω
    στον Ανδρέα. Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε βέβαιοι ότι σπούδασε με χρήματα των σιωνιστών, έκανε
    ακαδημαϊκή καριέρα στις ΗΠΑ εξαιτίας των σιωνιστών, προβλήθηκε σαν ηγέτης παγκόσμιου
    βεληνεκούς από τους σιωνιστές και κυβέρνησε την Ελλάδα εξαιτίας τους. Γιατί είμαστε βέβαιοι για
    όλα αυτά; Γιατί είναι θέμα λογικής. Δεν μπορούσε ο "τροτσκιστής" Ανδρέας χωρίς βοήθεια να πάει
    και να σπουδάσει στις ΗΠΑ εκείνης της εποχής. Δεν μπορούσε ο "φιλοπαλαιστίνιος" Ανδρέας χωρίς
    βοήθεια να κάνει καριέρα στο εβραιοκρατούμενο Berkley. Δεν μπορούσε χωρίς βοήθεια
    ο "εμιγκράντης" πρώτης γενιάς Ανδρέας να έχει πρόσβαση στα εβραιοκρατούμενα ΜΜΕ των ΗΠΑ.
    Δεν είναι δυνατόν μέσα στις ΗΠΑ να "κατασκευάζεται" ο υποτιθέμενος μέγας εχθρός της
    φιλοαμερικανικής Χούντας. Σε μια χώρα που την ταλαιπωρούσε ο μακαρθισμός και κυρίαρχος ήταν ο
    θηριώδης Εβραίος Κίσινγκερ, είναι αστείο και μόνον να το σκεφτεί κάποιος ότι θα διακρινόταν ένας
    άνθρωπος με τα χαρακτηριστικά του Ανδρέα. Ήταν πολύ "αντί" για να είναι αληθινός.
    Αντιλαμβανόμαστε ότι η πορεία αυτή συνεπάγεται "χρέη", που άγνωστο είναι πώς και με ποιον
    τρόπο ξεπληρώθηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Την ίδια κι απαράλλαχτη πορεία δείχνει να
    ακολουθεί μετά από χρόνια και ο γιος του Γιώργος. Έστω όμως ότι είναι Εβραίος. Και τι έγινε… θα
    έλεγε ο ανύποπτος, που αναγκαστικά θα παραστήσει τον συνήγορο του διαβόλου; Επειδή ρέει σε
    κάποιο ποσοστό εβραϊκό αίμα στις φλέβες του, είναι προδότης; Μπορεί να είναι Εβραίος και να
    αγαπάει τον τόπο καταγωγής του και τον λαό που τον φιλοξενεί. Το γεγονός ότι είναι Εβραίος δεν
    σημαίνει ότι πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο ότι είναι ύποπτος και δυνάμει προδότης. Για να
    μπορούμε να εικάσουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μπορούμε ν' αποδείξουμε ότι είναι συνδεδε¬μένος
    με τους σιωνιστικούς μηχανισμούς, που για δικούς τους λόγους επιθυμούν να ελέγχουν και να
    απειλούν την Ελλάδα. Έχει σχέση ο Γιωργάκης με τους μηχανισμούς αυτούς; "Χρωστάει" ο
    Γιωργάκης στους σιωνιστές, ώστε να υποπτευόμαστε ότι πίσω από την κάθε πολιτική του "κίνηση"
    υπάρχει και κάποιο "γραμμάτιο", που το ξεπληρώνει εις βάρος του ελληνικού λαού;
    Άρα αυτό το οποίο πρέπει να βρούμε είναι το αν "χρωστάει" και το πόσα "χρωστάει". Αν "χρωστάει"
    για την μέχρι τώρα καριέρα του και αν έχει "πιστωθεί" για τη συνέχεια της καριέρας αυτής. Άρα θα
    πρέπει να μελετήσουμε τα "κομβικά" σημεία αυτής της καριέρας. Πώς έγινε για παράδειγμα υπουργός
    εξωτερικών; Χάρη στην "τύχη" του ν' αποπεμφθεί ο Πάγκαλος …θα έλεγε ο ανύποπτος αναγνώστης.
    Λάθος. Χάρη στη Μοσάντ, που συνέλαβε και παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και εξαιτίας
    αυτού του γεγονότος αποπέμφθηκε ο Πάγκαλος …θα έλεγε ο γράφων. Ποιοι ήταν οι διεθνείς
    παράγοντες που τον "ανακάλυψαν" και από τότε "καλλιεργούν" συστηματικά το προφίλ του και τον
    παρουσιάζουν σαν μια προσωπικότητα παγκόσμιου βελη¬νεκούς; Η "τύχη" του να κατάγεται από
    πολιτική οικογένεια ανάλογου βεληνεκούς και τα προσω¬πικά του προσόντα …θα έλεγε ο ανύποπτος
    αναγνώστης. Λάθος. Η Εβραία Ολντμπράιτ και τα εβραιοκρατούμενα ΜΜΕ των ΗΠΑ …θα έλεγε ο
    γράφων.
    Ανάλογη βοήθεια απολαμβάνει και στο εσωτερικό της χώρας. Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που τον
    υποστηρίζουν και τον παρουσιάζουν σαν τον μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας; Οι κομ¬ματικοί
    μηχανισμοί …θα έλεγε και πάλι ο ανύποπτος αναγνώστης. Λάθος. Είναι γνωστό σ' αυτούς οι οποίοι
    ασχολούνται με τα κόμματα ότι ο Γιωργάκης δεν έχει ισχυρό έρεισμα μέσα στον κομμα¬τικό
    μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι οποίοι τον στηρίζουν είναι οι "μη κυβερνητικοί" οργανισμοί που
    δραστηριοποιούνται στη χώρα —ιδίως στο θέμα των μειονοτήτων— και των οποίων οργανι¬σμών ο
    κυριότερος φανερός χρηματοδότης είναι το ίδιο το υπουργείο εξωτερικών. Ποιοι είναι οι
    προπαγανδιστικοί μηχανισμοί που τον παρουσιάζουν σαν τον πιο δημοφιλή Έλληνα πολιτικό; Οι
    αμερόληπτοι μηχανισμοί που πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις; Λάθος. Οι μεροληπτικοί μηχανισμοί
    που υπηρετούν σκοπιμότητες και τις επιθυμίες τους τις παρουσιάζουν σαν δημοσκοπήσεις. Να πούμε
    από ποιους ελέγχονται; Περιττό.
    Βλέπουμε λοιπόν ότι η πορεία του Γιωργάκη είναι γεμάτη "χρέη". "Χρέη", που "κατά σύμπτωση" μας
    οδηγούν στην "πόρτα" των σιωνιστών. Από εκείνη την εποχή, που με κλάματα και εκβιασμούς η μη
    Ελληνίδα μάνα του —η οποία επίσης καταχρηστικά κρατά το ελληνικό επίθετο— τον επέβαλε στην
    κυβέρνηση Σημίτη και μέχρι τώρα, τα πάντα τα οφείλει στους σιωνιστές. Δεν μπορούσε να κάνει
    διαφορετικά. Δεν έχει τα προσόντα να τα καταφέρει με άλλον τρόπο. Είναι η απόλυτη ενσάρκωση
    της μετριότητας. Είναι ένα κουτό αλαφροΐσκιωτο μαμμόθρεφτο, που χωρίς εξωτερική βοήθεια δεν
    θα κατάφερνε να επιβιώσει σ' αυτήν τη ζωή ούτε ως κλητήρας. Ένας καλά εκπαιδευμένος κουτός,
    που έχει μάθει την τέχνη να κρύβεται μέσα στη σιωπή. "Φλυαρεί" μόνον όταν σωπαίνει και με τον
    τρόπο αυτόν αποφεύγει την κριτική. Σωπαίνει "εκκωφαντικά", εφόσον επαγγελματίες
    προπαγανδιστές ή αγράμματοι δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν να "φωνάξουν" αυτά τα οποία
    υποτίθεται θέλει να πει και δεν τα λέει. Ως εκ τούτου τα πάντα εννοούνται, έστω κι αν δεν λέγονται.
    Εννοείται ότι κατέχει τα θέματα της πολιτικής, όπως εννοείται ότι έχει και τις λύσεις σ' αυτά τα
    θέματα. Από τη στιγμή που εννοείται, δεν χρειάζεται να ειπωθούν. Απλά πράγματα.
    Φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός, χωρίς να έχει πάρει την παραμικρή θέση στο παραμικρό θέμα που
    αφορά τον ελληνικό λαό. Υπάρχει ζωντανός Έλληνας που να γνωρίζει την άποψη του Γιωργάκη για
    το ασφαλιστικό; Την άποψή του για την αγροτική πολιτική; Την άποψή του για τη δημοσιονομική
    πολιτική; Όλοι οι Έλληνες όμως, που ποτέ δεν έχουν ακούσει τις απόψεις του, υποθέτουν ότι είναι
    σημαντικός, εφόσον τον έχουν θαυμάσει σε "λαμπρές" φωτογραφίες με διάσημους παράγοντες της
    παγκόσμιας εξουσίας. Φωτογραφίες όμως που κοστίζουν και άρα κάποιος τις "πληρώνει". Το θέμα
    είναι ποιος τις πληρώνει και τι επιδιώκει από αυτές. Το θέμα είναι ποιος "επενδύει" πάνω του και τι
    προσδοκεί. Η πλειοψηφία των Ελλήνων —"λένε" τα γκάλοπ— τον θέλει πρωθυπουργό. Οι κατά
    κανόνα πονηροί Έλληνες θέλουν από τον μπουνταλά τον Γιωργάκη να τους κυβερνήσει. Αυτό εμείς
    το αμφισβητούμε και μαζί μ' αυτό αμφισβητούμε και την αξιοπιστία των γκάλοπ.
    Γιατί; Γιατί είναι θέμα λογικής. Αν ισχύουν αυτά τα οποία λένε τα γκάλοπ, τότε ο ελληνικός λαός είναι
    σχιζοφρενής. Δεν εξηγείται αλλιώς. Οι λαοί θέλουν να τους κυβερνήσουν αυτοί οι οποίοι θέλουν και
    μπορούν να ενσαρκώσουν την άποψή τους. Ο κατά κανόνα αντιιμπεριαλιστικός και
    φιλοπαλαιστινιακός ελληνικός λαός δεν είναι δυνατόν να θέλει να τον κυβερνήσει ο "yes man" των
    ΗΠΑ και του σιωνισμού. Ταυτόχρονα ο ελληνικός λαός με την μέχρι τώρα συμπεριφορά του δείχνει
    ότι δεν τον εκτιμά ως άτομο. Το "Γιωργάκης", που εξακολουθεί ν' ακολουθεί τον μεσήλικα πλέον
    Παπανδρέου, είναι δείγμα του ότι υποτιμάται ως πρόσωπο και όχι δείγμα οικειότητας ή συμπάθειας.
    Είναι δείγμα γνώσης της πραγματικότητας. Γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι ο "Γιωργάκης" χωρίς τη
    βοήθεια της μάνας του θα είχε προ πολλού ιδιωτεύσει. Γνωρίζει ο λαός ότι ο "Γιωργάκης" παίζει
    σε "στημένο" παιχνίδι την καριέρα του. Δεν είναι δυνατόν αυτός ο λαός να έχει την άποψη που του
    προσδίδουν τα γκάλοπ.
    Όλοι ζούμε στην ίδια κοινωνία και μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα της. Δεν χρειάζονται
    τα "επιστημονικά" γκάλοπ, για να μάθουμε τι συμβαίνει. Ένα πρόχειρο γκάλοπ να κάνει κάποιος
    μεταξύ των γνωστών και των φίλων του, βγάζει συνήθως το σωστό αποτέλεσμα. Υπάρχει Έλληνας ο
    οποίος να έχει έστω και έναν φίλο, που να πιστεύει ότι ο Γιωργάκης έχει κάποιες ικανότητες και να
    μπορεί να επιχειρηματολογήσει πάνω σ' αυτό; Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι χωρίς το όνομά του και
    τις όποιες διασυνδέσεις του όχι απλά δεν θα διακρινόταν, αλλά ούτε καν θα επιβίωνε. Πού βρίσκεται
    λοιπόν και πού κατοικεί αυτό το μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που "θαυμάζει" τον Γιωργάκη;
    Στην "never land"; Υπάρχει σώφρον Έλληνας, που θα παρέδιδε τη διαχείριση της όποιας περιουσίας
    του στον Γιωργάκη; Το "κουτσάλογο" το βλέπεις και το καταλαβαίνεις. Σπάνια σε παρασέρνει, για να
    επενδύσεις πάνω του και να αποτύχεις. Αυτό συμβαίνει με τον "Κουτσογιωργάκη". Όταν δεν του
    εμπιστεύεσαι τη μικρή σου περιουσία, θα του εμπιστευτείς το μέλλον το δικό σου και των παιδιών
    σου; Όποιος κι αν είναι αυτός ο οποίος διαφημίζει τον Γιωργάκη, είναι αν μη τι άλλο καλός
    επαγγελματίας.
    Εδώ βέβαια μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι το επικοινωνιακό "παιχνίδι" που στηρίζει τον Γιωργάκη
    είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τρίτων. Πώς "παίζεται"; Με τον ίδιο τρόπο που "παίζει" ο γύφτος
    το "παιχνίδι" με την αρκούδα. Την αρκούδα, που περιφέρει μέσα σε ένα κλουβί πάνω σε μια
    καρότσα. Ο κόσμος βλέπει ένα απόλυτα δαμασμένο και τρομοκρατημένο ζώο με ένα χαλκά στη
    μύτη. Επειδή αυτό το θλιβερό θέαμα δεν αποδίδει κέρδος, αναλαμβάνει ο γύφτος να εξιστορήσει τα
    πράγματα και θάματα που αφορούν το θηρίο και τα οποία δεν φαίνονται. Ο γύφτος σου λέει για
    τους άθλους του θηρίου, οι οποίοι δεν επιβεβαιώνονται βέβαια από την εικόνα του. Ο κόσμος βλέπει
    την αρκούδα, αλλά πληρώνει αυτά τα οποία λέει ο γύφτος. Αυτό είναι το κόλπο. Κάτι ανάλογο
    συμβαίνει και με τον Γιωργάκη. Ο ελληνικός λαός βλέπει έναν θλιβερό μεσήλικα, που κάνει ό,τι του
    λέει η μητέρα του. Βλέπει έναν ανθρωπάκο χωρίς βούληση, χωρίς ικανότητες και με έναν "χαλκά"
    στη μύτη. Αυτά τα οποία ακούει όμως είναι τρομερά.
    Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ο Γιωργάκης προστατεύεται από όλες τις πλευρές. Τον έχουν βάλει στη
    λαμπερή και προπαντώς ασφαλή "καρότσα" του υπουργείου εξωτερικών και τον περιφέρουν σαν
    σπουδαίο πρόσωπο. Το σύνολο των δηλώσεών του είναι του τύπου …"ήξεις αφίξεις". Είναι δηλαδή
    εντέχνως διφορούμενες, ώστε από τη μία πλευρά να μην μπορούν να του επιτεθούν αυτοί οι οποίοι
    θίγονται από αυτές και από την άλλη να μπορούν οι προπαγανδιστές να τις εκμεταλλευτούν. Ένα
    θέατρο δηλαδή. Το θηρίο παριστάνει το άγριο, αλλά όχι το τόσο άγριο, ώστε να προκαλεί και ν'
    αναγκαστεί ν' αναμετρηθεί με τους εχθρούς του. Το θηρίο δηλαδή "βήχει" για να το προσέξουν,
    αλλά ταυτόχρονα φροντίζει αυτός ο "βήχας" να μην προκαλεί την άμεση επίθεση των εχθρών του.
    Από εκεί και πέρα κάποιοι επαγγελματίες αναλαμβάνουν αυτόν τον "βήχα" να τον παρουσιάσουν
    σαν "βρυχηθμό". Πρόσφατα "έβηξε", δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Τι μπορεί
    να σημαίνει αυτή η δήλωση; Τίποτε και πολλά ταυτόχρονα. Τίποτε, αν θέλεις να του επιτεθείς και
    ταυτόχρονα πολλά, όταν είσαι προπαγανδιστής και θέλεις να πείσεις τον κόσμο ότι ανάμεσα στις
    ευθύνες του Γιωργάκη είναι και να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ.
    Αντιλαμβανόμαστε ότι με βάση όλα τα παραπάνω ο Γιωργάκης, πολύ πριν αναλάβει να μας "σώσει",
    θα πρέπει να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις. Είναι υποχρεωμένος να μας δώσει εξηγή¬σεις, γιατί αποτελεί
    μείζον θέμα —αν όχι σκάνδαλο— να βρίσκεται ακόμα και στο πόστο του υπουρ¬γού των εξωτερικών.
    Αν είναι μέλος της εβραϊκής κοινότητας, η οποία όπως είπαμε άλλαξε συμπεριφορά, θα πρέπει να μας
    το γνωστοποιήσει. Γι' αυτόν τον λόγο αναφερθήκαμε εκτενώς στην αλλαγή "πλεύσης" της εβραϊκής
    κοινότητας και τη θεωρήσαμε λάθος από στρατηγικής πλευ¬ράς. Από τη στιγμή που οι "Έλληνες"
    εβραϊκής καταγωγής αποφάσισαν ότι είναι "ξένοι", αυτό αυτόματα επηρεάζει το σύνολο των μελών
    της κοινότητάς τους. Επηρεάζει καί τον Γιωργάκη, αν είναι Εβραίος. Αποτελεί λοιπόν μείζον θέμα να
    είναι ένας "ξένος" επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Να είναι υπεύθυνος του
    διπλωματικού αρχείου αυτού του υπουργείου. Να είναι δηλαδή "ξένος" αυτός ο οποίος "γράφει" την
    ελληνική ιστορία και αυτός ο οποίος διαχειρίζεται τις ήδη υπάρχουσες πηγές της ελληνικής ιστορίας.
    Σήμερα μάλιστα η ανάγκη για εξηγήσεις καθίσταται ιδιαίτερα επιτακτική, γιατί συνέβησαν και άλλα
    μεγάλα γεγονότα, που αφορούν την τύχη του ίδιου του ελληνικού κράτους και στα οποία
    πρωταγωνίστησε ο Γιωργάκης. Σε ποιο πράγμα αναφερόμαστε; Στο θέμα της θρησκευτικής μειο¬νό¬
    τητας της Θράκης. Οι ίδιοι οι Τούρκοι ποτέ δεν αμφισβήτησαν τη συνθήκη της Γενεύης και ποτέ δεν
    διεκδίκησαν τη μειονότητα αυτή ως εθνική. Από την ανταλλαγή των πληθυσμών και έπειτα το θέμα
    της μειονότητας θεωρούνταν λήξαν και με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζονταν. Απλά, για λόγους
    εσωτερικής πολιτικής, που βόλευε καί τις δύο πλευρές, υπήρχαν κάποιες εντάσεις, οι οποίες ποτέ δεν
    ξέφευγαν από τα προσυμφωνημένα όρια. Για έναν σχεδόν αιώνα δηλαδή το ελληνικό υπουργείο
    εξωτερικών θεωρούσε το θέμα ταμπού, ακόμα και να το συζητήσει σε διαφορετική βάση από αυτήν
    που είχε οριστεί στη Γενεύη. Οι υπουργοί εξωτερικών θα αντι¬μετωπίζονταν ως προδότες και μόνον αν
    συζητούσαν το θέμα. Ο μόνος υπουργός, που όχι απλά το συζήτησε, αλλά έκανε "δώρο" στους
    Τούρκους μια εθνική μειονότητα, είναι ο Γιωργάκης. Ο μόνος υπουργός που είναι "ξένος". Το έκανε
    και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Τούρκοι δεν έχουν απαιτήσεις, εφόσον επιθυμούν την είσοδό
    τους στην Ευρώπη.
    Αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις από κάποιον ο οποίος θέλει
    μάλιστα να κυβερνήσει αυτήν τη χώρα. Ο Γιωργάκης δηλαδή πρέπει να μας δώσει κάποιες
    απαντήσεις σε απλά ερωτήματα. Είναι Εβραίος; Αισθάνεται Εβραίος; Διαθέτει άλλο διαβατήριο εκτός
    από το ελληνικό; Πόσο έχουν συμβάλει οι ομοεθνείς του τόσο στην εκπαίδευσή του όσο και στην
    καριέρα του; Ήταν σίγουρος ότι κάποτε θα κυβερνούσε τη χώρα και προσα¬να¬τολίστηκε στον τομέα
    των σπουδών κυβερνητικής; Είχε καλή "μαντεψιά" και έκανε το διδακτορικό του πάνω στο θέμα των
    μεταναστών και των μειονοτήτων —και μάλιστα σε μια εποχή που κανείς δεν το αντιλαμβανόταν ως
    πρόβλημα— ή μήπως κάποιος του το "σφύριξε"; Ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό εκτός από
    εκείνους που κάποτε θα "επένδυαν" πάνω σ' αυτό το θέμα και έπρεπε να εκπαιδεύσουν ανάλογα
    τους ανθρώπους τους; Βοηθήθηκε στην καριέρα του από τους ομοεθνείς του; Ο "πολύς" κύριος
    Μίλερ, που τον στηρίζει συστηματικά, τι καταγωγής είναι;
    Έχει σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ; Όταν πηγαίνει στις ΗΠΑ, έχει συναντήσεις με ανθρώπους
    αυτού του λόμπι και αν έχει τις δημοσιοποιεί; Γνώριζε τον Μίλερ πριν αυτός έρθει στην Ελλάδα ως
    πρέσβης των ΗΠΑ; Ο "κολλητός" του ο Ισμαήλ Τζέμ τι ρόλο παίζει; Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε
    στο internet το επίθετο της συζύγου του; Γνωρίζει ο ίδιος εβραϊκά; Γιατί επένδυσε στη σιωνιστική
    βοήθεια για την ανέλιξή του και ποιο θα είναι το τίμημα που θα πληρωθεί —και από ποιον— γι'
    αυτήν; Θα μπορούσε η Θράκη να μπει μέσα στις συναλλαγές του, προκει¬μένου να "βοηθήσει" την
    καριέρα του; Θα μπορούσε δηλαδή η Θράκη ν' αποτελέσει ένα "γραμ¬μάτιο" για την επιτυχία του;
    Είναι ταμπού γι' αυτόν το θέμα της Θράκης, όπως είναι για έναν Εβραίο το θέμα της Ιερουσαλήμ;
    Αν σε κάποια στιγμή θα πρέπει να καταδικάσει την αντιμειο¬νοτική πολιτική του Ισραήλ, θα το κάνει;
    Αν σε κάποια στιγμή θα πρέπει να συνυπογράψει την προσαγωγή του Σαρόν σε διεθνή δικαστήρια,
    θα το κάνει; Αν σε κάποια στιγμή θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στο Ισραήλ για την προκλητική
    παρουσία της Μοσάντ στην Ελλάδα, θα το κάνει;
    Η απορία μας δηλαδή είναι απλή. Υπάρχουν Εβραίοι, που έχουν την άνεση να τον πάρουν
    τηλέφωνο και να τον αναγκάσουν να κάνει πράγματα τα οποία είναι ενάντια στο ελληνικό κοινό
    αίσθημα και τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Βοήθησε από το κρατικό του πόστο να διαφύγει ο
    Εβραίος απατεώνας Κουζίνσκι τη ρωσική δικαιοσύνη; Πιέστηκε από τους Εβραίους για να "βοηθήσει"
    την κατάσταση; Δεν ξέρουμε. Είμαστε βλάκες και απλά ρωτάμε. Απλά είναι τα πράγμα¬τα. Όταν
    στην πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίζεις βγαίνει και σε "επαινεί" η Ολντμπράιτ, ευνόητο είναι ότι της
    έχεις υποχρέωση. Τώρα βέβαια, το αν είναι καλό ή όχι να σε επαινεί ένα τέτοιο κτήνος, είναι άλλο
    θέμα. Το θέμα είναι ότι η Ολντμπράιτ ανήκει στις δυνάμεις του σιωνισμού. Αυτές οι δυνάμεις είναι
    γνωστό ότι δεν κάνουν τίποτε "τζάμπα". "Πουλάνε" τη βοήθειά τους και μάλιστα ακριβά.
    Τι πιστεύει ο γράφων ότι γίνεται σήμερα με όλη αυτήν τη φασαρία περί διαδοχής; Ολοκλη¬ρώνεται
    ένα στημένο "παιχνίδι", που είχε ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια. Τι είχε γίνει τότε; Ο Ανδρέας
    Παπανδρέου πέθαινε στο Ωνάσειο και σήμανε "συναγερμός" στους "πιστωτές" του. Χανόταν
    η "επένδυσή" τους και διακυβεύονταν τα τεράστια συμφέροντά τους. Τα πράγματα ήταν τρομερά
    άσχημα, γιατί ο Ανδρέας παραμονές του θανάτου του είχε παραφρονήσει εντελώς και είχε κάνει
    τεράστια σφάλματα. Το καινούργιο βέβαια δεν ήταν ότι ο Ανδρέας είχε ερωμένη. Ήταν γνωστός
    γυναικάς ο Ανδρέας και αυτό δεν ήταν κάτι το καινούργιο. Το καινούργιο ήταν ότι τόλμησε και
    διέλυσε την οικογένειά του. Αυτό όμως ήταν επικίνδυνο. Γιατί; Γιατί οι "επενδυτές" προφανώς
    πίστευαν ότι μόνον μέσω της οικογένειας μπορούσαν να διαιωνίσουν την "επένδυσή" τους. Το
    διαζύγιό του τους έσπαζε την "αλυσίδα" που τους επέτρεπε να ελέγχουν την κατάσταση μέσα στο
    χρόνο.
    Το ένα σφάλμα διαδεχόταν το άλλο και η κατάσταση ήταν πραγματικά ανεξέλεγκτη. Ένα από αυτά
    ήταν να παραγκωνίσει και τον γιο του, επειδή είχε τη φαεινή ιδέα ν' αμφισβητήσει τις προσωπικές
    επιλογές του και —"περιέργως"— να ταυτιστεί με τη μητέρα του. Τον είχε παραγκω¬νίσει σε βαθμό
    που ακόμα και στο νοσοκομείο πήγαινε με τον φόβο να του κλείσουν την πόρτα και βέβαια χωρίς
    τη δυνατότητα να εισπράξει πολιτικό όφελος από τη συγκινησιακή φόρτιση του κόσμου. Τα
    πράγματα αν μη τι άλλο ήταν δύσκολα. Το κόμμα, που κάποιοι από την εποχή του ΠΑΚ
    αντιλαμβάνονταν σαν ιδιοκτησία τους, "χανόταν" και ο γιος —και "επένδυσή" τους— ήταν πολύ
    μακριά για να το διεκδικήσει. Ήταν αρκετά νέος, ήταν αδύναμος και ταυτόχρονα —ειδικά εκείνη την
    εποχή— πολύ παραγκωνισμένος για να το διεκδικήσει στα ίσια. Η μάχη ήταν χαμένη πριν καν
    ξεκινήσει. Το "κανίς" του καναπέ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει σε μια μάχη διαδοχής με πραγματικά
    αυτοδημιούργητα και σκληρά "σκυλιά" της εξουσίας. Οι "δελφίνοι" του ΠΑΣΟΚ έβλεπαν ως
    εύκολη "λεία" τον παραγκωνισμένο Γιωργάκη.
    Τότε αποφασίστηκε να παιχτεί το "χαρτί" Σημίτη. Ωραίο και συμβολικό όνομα βέβαια για Έλληνα
    πρωθυπουργό. Τι ήταν ο Σημίτης; Ένα τίποτε. Ένας από τους πιο μέτριους υπουργούς που διέθετε
    ποτέ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ένας ευθυνόφοβος ανθρωπάκος, που ποτέ δεν είχε αναλάβει
    σημαντικό υπουργείο και τον οποίο ακόμα τον θυμούνται για την ατολμία του. Τον θυμούνται για
    τα γεμάτα "συρτάρια" του με τα διαρκώς αναβληθέντα "προσεχώς". Ένας άνθρωπος που
    περισσότερο σε απειλεί με τη γκρίνια του και την κακομοιριά του, παρά με τις ικανότητές του και τις
    απειλές του. Εμείς τον θυμόμαστε για τη "γενναία" στάση του με τα "ραβασάκια" που άφηνε
    τρεμάμενος στο γραφείο του Ανδρέα, ο οποίος γελούσε με τον εκφραστή των αμφισβητιών του.
    Αυτός ο άνθρωπος "άγνωστο" πώς νίκησε στις εσωκομματικές διαδικασίες τον πρωθυπουργεύοντα
    τότε Τσοχατζόπουλο. Ένα "θαύμα" της πολιτικής. Επειδή "θαύματα" δεν συμβαίνουν, ευνόητα είναι
    μερικά πράγματα. Κάποιοι τον βοήθησαν και αυτό το έκαναν για συγκεκριμένους λόγους.
    Τι υποθέτουμε ότι έγινε τότε; Επέλεξαν έναν δικό τους άνθρωπο, για να κρατήσουν "ρεζερβέ" την
    καρέκλα του αρχηγού. Να τη βαστά "ζεστή" και απρόσιτη για όλους τους άλλους μέχρι να την
    παραδώσει στον εκλεκτό τους. Έναν άνθρωπο, που στην κυριολεξία "υπνώτιζε" τους αντιπάλους
    του. Γιατί; Γιατί όλοι είχαν γνώση των χαμηλών ικανοτήτων του και όλοι τον υποτιμούσαν —
    θεωρώντας τον εφήμερο— μέχρι τη δική τους σύγκρουση. Αγνόησαν βέβαια ότι ουδέν μονιμό¬τερον
    του προσωρινού. Με μια τέτοια συμφωνία κάποιοι έδωσαν στον Σημίτη τη δυνατότητα να
    κατακτήσει μια φιλοδοξία που ούτε στα πιο προχωρημένα όνειρά του δεν θα τολμούσε να επι¬διώξει.
    Πανίσχυροι πολιτικοί δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στην πρωθυπουργία και το πέτυχε ο Σημιτάκος.
    Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ η χώρα. Τρομερά πράγματα για έναν άνθρωπο
    με τις ικανότητές του. Για έναν άνθρωπο, που κατά τύχη μπορέσαμε να τον δούμε πώς λειτουργεί
    πολιτικά, όταν συζητούσε με τον Μπλερ. Συζητούσε μ' αυτόν για τα "μάρμαρα", όπως συζητάνε οι
    νοικοκυρές γύρω από τη μπουγάδα …"Επειδή θα έρθει ο άντρας μου το μεσημέρι, θα μου δώσεις
    ένα δικό σου καθαρό τραπεζομάντιλο για να μην γκρινιάζει και μετά να σου το επιστρέψω;"
    Αυτός ο άνθρωπος έγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας. Ο άνθρωπος, που πραγματικά
    δεν έχει προικιστεί από τον Μεγαλοδύναμο με τίποτε απολύτως. Δεν είναι σε τίποτε καλός. Δεν έχει
    κανένα απολύτως χάρισμα. Δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό από αυτά που αρέσκονται οι λαοί να
    έχουν οι ηγέτες τους. Ούτε καν στα δευτερεύοντα. Είναι δύσμορφος, είναι κοντός, δεν διαθέτει
    ευχέρεια λόγου, δεν ξέρει να περπατάει, δεν ξέρει να χαιρετάει. Τέτοιοι άνθρωποι, αν δεν υπήρχε
    η "αυλή" του δημοσίου να τους ταΐζει σε κάποιο πόστο, δεν θα επιβίωναν καθόλου. Από τους
    δρόμους θα τους μάζευαν. Και όμως αυτός ο άνθρωπος με τη βοήθεια κάποιων προπαγανδιστών
    ταυτίστηκε με την έννοια του τεχνοκράτη και κατόρθωσε να "κρύψει" μειονεκτήματα, που σε άλλες
    εποχές θα ήταν καταδικαστικά για κάποιον με τους στόχους του. Αντιλαμβανόμαστε ότι γι' αυτούς
    που τον στήριξαν ήταν εύκολο να του ζητήσουν ό,τι ήθελαν. Του τα έδιναν όλα για ένα μικρό
    τίμημα. Το τίμημα αυτό ήταν να παραδώσει τη θέση του όταν θα του το ζητούσαν.
    Στο διάστημα που "έκλεισαν" την πρωθυπουργική θέση επιδόθηκαν σε έναν άνευ προηγου¬μένου
    αγώνα για την ανάδειξη του Γιωργάκη. Έπρεπε να παρουσιάσουν το "κουτσάλογο" σαν "άτι".
    Αποστολή βέβαια πολύ πιο δύσκολη ακόμα και από την πρωθυπουργοποίηση του Σημίτη. Γι' αυτό
    τους το έργο επιστράτευσαν τους πάντες. Επιστράτευσαν παλιούς φίλους του πατέρα του,
    που "αναγνώριζαν" στο πρόσωπό του τον πατέρα του. Επιστράτευσαν μεγαλοπαράγοντες της
    παγκό¬σμιας εξουσίας να φωτογραφηθούν μαζί του. Αραφάτ, Ολντμπράιτ και πολλοί άλλοι έσπευσαν
    ν' "ανακαλύψουν" το φυσικό πολιτικό "ταλέντο" του. Έσπευσαν να "προβλέψουν" το λαμπρό "μέλλον" του αναπληρωτή υπουργού των εξωτερικών. Του αναπληρωτή, που όλη η Ελλάδα γνώριζε ότι
    κατέλαβε χαριστικά λόγω πένθους τη θέση του και η οποία είχε ως αντικείμενο το "μη αντικείμενο"
    της ελληνικής ομογένειας. Συνεστιάσεις, ταξίδια, παρελάσεις και "ξύλινοι" λόγοι, που επαναλαμ¬
    βάνονται απαράλλαχτοι μέσα στο χρόνο. Η χαρά του ανεύθυνου και του κηφήνα.
    Μέχρι που φτάσαμε στο πρώτο κρίσιμο κομβικό σημείο, που ήταν η υπουργοποίησή του. Μόνον
    με "τρυκ" γινόταν υπουργός εξωτερικών και με κανέναν άλλο τρόπο. Μόνον με τη μέθοδο της
    αντικατάστασης του υπουργού και όχι με απευθείας ορισμό του σε ανασχηματισμό. Γιατί; Γιατί σε
    μια τέτοια περίπτωση θα αντιδρούσαν και οι πέτρες. Θα τον κατασπάραζαν οι ανταγωνιστές του.
    Γιατί; Γιατί όλοι γνωρίζουν το πλεονέκτημα που προσφέρει η θητεία στο εν λόγω υπουργείο. Είναι ο
    πιο ασφαλής προθάλαμος για την πρωθυπουργία. Προβολή εκ του ασφαλούς και καθόλου φθορά.
    Χλιδές και καθόλου μιζέρια. Ούτε σκληρά παζάρια με κοινωνικές τάξεις ούτε σκληρές αποφάσεις και
    διαμαρτυρίες. "Αερολογίες" για την παγκόσμια ειρήνη, δεξιώσεις και δημόσιες σχέσεις με χρήματα του
    λαού. "Οράματα" της πλάκας, όπως η ολυμπιακή εκεχειρία και δυνατότητα "εξυπηρέτησης" των
    μεγάλων "αφεντικών". Όλα αυτά δεν θα μπορούσε να τα διεκδικήσει ο Γιωρ¬γάκης με απευθείας
    τρόπο και με νεκρό τον πατέρα του. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "τρυκ". Τότε κάποιοι
    αποφάσισαν να θυσιάσουν και τον φουκαρά τον Οτσαλάν, προκειμένου να δώσουν
    εικόνα "καλπάζοντος" στον Γιωργάκη. Όλα αυτά μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες, που θα
    οδηγούσαν στην ομαλή διαδοχή. Στο σημείο του μεγάλου "άλματος".
    Το πρόβλημα όμως εδώ είναι και πάλι το ίδιο. Ο "λαμπρός" Γιωργάκης εξακολουθεί να είναι
    αδύναμος. Εξακολουθεί να υπολείπεται σε ικανότητες από τους αντιπάλους του. Βενιζέλος,
    Πάγκαλος, Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος κλπ., όχι μόνον μπορούν να τον "καταπιούν", αλλά δεν
    χορταίνουν να το κάνουν. Ο Σημίτης, τηρώντας τη συμφωνία του, δεν έχει πρόβλημα να οδηγηθεί
    σε μια τιμητική "αποστρατεία", αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει στη διαδοχή. Ούτε καν
    τους δικούς του ανθρώπους δεν μπορεί να πείσει γι' αυτήν την επιλογή. Γιατί; Γιατί στο διάστημα
    αυτό γύρω από τον Σημίτη έχει στηθεί μια "αυλή" στελεχών, που βλέπουν τον Γιωργάκη σαν
    τον "εφιάλτη" τους. Στελεχών της "εκσυγχρονιστικής" γενιάς, που είναι έτοιμα ακόμα και να
    σκοτώσουν, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Άλλη επιλογή δεν έχουν, γιατί ο
    Γιωργάκης έχει τη δική του "αυλή" να βολέψει.
    Στο σημείο αυτό μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης το "παιχνίδι" που παίζεται υπέρ του Γιωργάκη.
    Στόχος αυτού του "παιχνιδιού" είναι να "καπελώσει" ο Γιωργάκης τους υπόλοιπους, χωρίς να έρθει σε
    σύγκρουση μαζί τους. Πώς γίνεται αυτό; Με τον τρόπο που βλέπουμε καθημερινά. Ο
    Γιωργάκης "διεκδικεί", χωρίς να εμφανίζεται "διεκδικητικός". Ο Σημίτης "αρνείται", χωρίς να
    είναι "αρνητικός". Ένα παιχνίδι, που απλά απαιτεί γνώσεις για να έρθει εις πέρας. Πώς "παίζεται";
    Κάποιοι καλλιεργούν φήμες και αυτές διαμορφώνουν ένα "κλίμα". Δημιουργούν τις τεχνητές
    συνθήκες πόλωσης, τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε στα γκάλοπ. Τεχνητές συνθή¬κες
    δημιουργούν τεχνητά αποτελέσματα, τα οποία ερμηνεύονται όπως βολεύει αυτούς που τα
    επιδιώκουν. Στηριζόμενοι δηλαδή στην ισχύ της πρωθυπουργικής θέσης, "απομονώνουν" αυτόν τον
    οποίο θέλουν και μέσω των φημών δημιουργούν έναν ισχυρό πόλο, που στην πραγματικότητα δεν
    υπάρχει. Έναν πόλο ομοεπίπεδο της πρωθυπουργικής θέσης. Πώς μπορείς έναν απλό και παντελώς
    ασήμαντο άνθρωπο να τον "αναβαθμίσεις"; Πολύ εύκολα, αν έχεις τις ανάλογες γνώσεις. Είναι σαν να
    ξεχωρίζει ο Πάπας έναν απλό άνθρωπο και να τον παρουσιάζει ως τον υπ' αριθμόν ένα εχθρό της
    εκκλησίας. Αυτόματα τον τοποθετεί σε επίπεδο θεού.
    Αυτό το νόημα έχουν τα παιχνίδια με τις φήμες, που "ξεχωρίζουν" τον Γιωργάκη. Ανάλογα με τις
    συνθήκες, άλλες φορές αυτές οι φήμες πολλαπλασιάζονται και άλλες φορές χάνονται. Ό,τι όμως και
    να γίνεται, ο Γιωργάκης εμφανίζεται ανεύθυνος γι' αυτές. Δεν μπορεί να γίνει στόχος αυτών που
    αισθάνονται "καπελωμένοι" από τον διπολισμό. Άλλες φορές οι φήμες αποδίδονται στη ΝΔ και άλλες
    φορές σε παρανοήσεις. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να πέσει θύμα επίθεσης για το πολιτικό του έργο,
    γιατί δεν το επιτρέπει η ιδιομορφία της θέσης του. Γιατί; Γιατί απλούστατα είναι υπουργός
    εξωτερικών και κάνει τα θελήματα των ΗΠΑ. Αν κάποιος του επιτεθεί, κατηγορώντας τον για το έργο
    του, στην πραγματικότητα ανοίγει τον "τάφο" του; Αναγκαστικά θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση
    με την αμερικανική πολιτική και αυτό είναι ανθυγιεινό για την πολιτική καριέρα τού οποιουδήποτε,
    όσο ισχυρός κι αν είναι. Χάρισε μια ολόκληρη μειονότητα στην Τουρκία και κανέ¬νας "εθνοπατέρας"
    δεν τόλμησε να ψελλίσει κάτι εναντίον του. Όταν δεν τον κρίνεις για κάτι το τόσο εμφανώς
    προδοτικό, θα τον κρίνεις για τη φιλοαμερικανική πολιτική του στο θέμα του Ιράκ ή της
    Γιουγκοσλαβίας;
    Την ίδια ώρα λοιπόν που ο "θωρακισμένος" Γιωργάκης εμφανίζεται να "διεκδικεί" έστω και βουβά, ο
    Σημίτης εμφανίζεται "αρνητικός", χωρίς όμως να παίρνει σαφή θέση που να τον δεσμεύει. Γιατί το
    κάνει αυτό; Για να λειτουργεί ως "λαγός" του κουτσού Γιωργάκη. Για να τον παρασέρνει στην
    ταχύτητα της διαδοχής. Για να εμφανίζεται ο ίδιος ως στόχος του Γιωργάκη, ο οποίος όπως είπαμε
    δεν "στοχεύει". Για να εμφανίζεται ως στόχος ανατροπής του Γιωργάκη και όχι ως συνεταίρος του.
    Ποιο το κέρδος; Δημιουργεί συσπειρώσεις και αντισυσπειρώσεις, που ωφελούν τον Γιωργάκη. Τον
    κάνει "ομοεπίπεδό" του. Όλοι οι διαφωνούντες, οι κουρασμένοι ή οι υποβαθμι¬σμένοι από τον Σημίτη
    αναγκαστικά θα συσπειρωθούν γύρω από αυτόν που εμφανίζεται σαν ικανός να τον ανατρέψει. Το
    ίδιο γίνεται και από την άλλη πλευρά. Αναγκαστικά όλοι όσοι αμφισβητούν τον Γιωργάκη θα
    συσπειρωθούν γύρω από τον Σημίτη και αυτό θα είναι το τέλος τους. Γιατί; Γιατί απλούστατα
    ο "μονομάχος", που θα ηγηθεί του αγώνα τους, έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων να χάσει τη
    μάχη. Ό,τι και να κάνουν, θα χάσουν τη μάχη, γιατί απλούστατα το δίπολο τους καταστρέφει.
    Εδώ βρίσκεται η εξυπνάδα της πρακτικής. Αν ο Σημίτης εμφανιζόταν θετικός απέναντι στον
    Γιωργάκη, όλοι οι θιγόμενοι θα δημιουργούσαν "μπλοκ–πόλο" εναντίον καί των δύο. Έναν πόλο,
    που εύκολα θα νικούσε καί τον πρωθυπουργό καί τον υποτιθέμενο σφετεριστή της θέσης του.
    Σήμερα, με τις "πάσες" μεταξύ Σημίτη και Γιωργάκη έχουν ήδη χάσει το παιχνίδι. Ο Γιωργάκης
    τους "καπέλωσε", εφόσον η κοινή γνώμη ήδη έχει σχηματίσει την άποψη ότι οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ
    είναι ανάμεσα σ' αυτούς τους δύο.
    Αν στο έξυπνο αυτό παιχνίδι προσθέσει κάποιος και τις "ευλογίες" των ΗΠΑ, αντιλαμβανό¬μαστε ότι
    τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα για τους συνωμότες. Δεν ήρθε για πλάκα ο Μίλερ στην Ελλάδα.
    Είχε μια αποστολή να φέρει εις πέρας και απ' ό,τι φαίνεται τα καταφέρνει εύκολα. Ή μήπως είναι
    τυχαίο το γεγονός ότι την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα περίμενε τον Σημίτη να πάρει θέση στο
    θέμα της διαδοχής, ο Γιωργάκης είχε συνάντηση με τον Μίλερ; Από την τηλεόραση της αμερικανικής
    πρεσβείας παρακολουθούσε την ομιλία του πρωθυπουργού; Ο "ευχαριστούμε την αμερικανική
    κυβέρνηση" γνώριζε ποιοι τον παρακολουθούν και από πού; Λειτουργούσε κάτω από καθεστώς
    πίεσης, όταν γνώριζε ότι κάποιοι τον μελετούν εκείνη την ώρα; Αν το γνώριζε, τότε αναγκαστικά θα έπρεπε να πει το "ποίημα", γιατί σε άλλη περίπτωση θα είχε πρόβλημα. Λογικό δεν είναι; Είναι τυχαίο ότι το σύνολο της ομιλίας του ήταν γραμμένο εκ των προτέρων και δεν ξέφυγε ούτε μια γραμμή απ' αυτό;
    Σ' αυτό το "παιχνίδι" βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Μητσοτάκης. Λείπει ο Μάης απ' τη
    σαρακοστή; Αυτός, με την μεγάλη του "εμπειρία", κατάλαβε ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα
    στο ΠΑΣΟΚ. Τι έκανε; Είπε την αλήθεια. Είπε ότι είναι συμφωνημένο το παιχνίδι και ότι το
    πραγματικό πρόβλημα προφανώς βρίσκεται μεταξύ του Γιωργάκη και των δελφίνων και δεν είναι
    βέβαια αυτό το οποίο φαίνεται. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι, όταν ο Μητσοτάκης λέει την αλήθεια,
    κανείς δεν τον πιστεύει. Το πρόβλημα είναι ότι "ακυρώνει" την αλήθεια και αυτό είναι το μεγάλο κι ανυπέρβλητο ταλέντο του. Μια πραγματική Κασσάνδρα. Αρκεί να πει κάτι ο Μητσοτάκης και όλοι το αμφισβητούν ως ενδεχόμενο. Αρκεί να "δείξει" κάτι ο Μητσοτάκης και όλοι το παραβλέπουν.
    Έριξε κι αυτός με τον τρόπο του "νερό" στον "μύλο" των υπερατλαντικών αφεντικών.
    Στήριξε όπως μπορούσε το τεχνητό δίπολο. Έχει κι αυτός τους λόγους του.
    Ελπίζει κι αυτός να είναι "καλός" μ' αυτούς, εφόσον ονειρεύεται ένα νέο δίπολο παπανδρεϊσμού
    και μητσοτακισμού, που θα διαχειρίζεται την εξουσία για τα επόμενα είκοσι τουλάχιστον χρόνια.
    Αυτό που δείχνουν όλοι αυτοί να αγνοούν είναι το εξής: Το δύσκολο δεν είναι αυτό το οποίο
    επιχειρούν να κάνουν σήμερα, αλλά αυτό που ακολουθεί. Έστω ότι εύκολα ή δύσκολα κατα¬
    φέρνουν και δίνουν στον Γιωργάκη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Έστω ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει ακόμα και
    τις εκλογές. Και τι έγινε; Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Το κράτος είναι
    υπερχρεωμένο. Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ θυμίζει Αργεντινή. Το χρυσοφόρο δημόσιο
    κεφάλαιο έχει ξεπουληθεί, η εθνική παραγωγή έχει καταρρεύσει, η αγορά μονοπωλείται από τις
    πολυεθνικές και το ευρώ δεν επιτρέπει πειραματισμούς. Ο ίδιος ο Θεός ν' αναλάβει, δεν μπορεί να
    κυβερνήσει υπό αυτές τις συνθήκες. Ευνόητο είναι λοιπόν ότι τα δύσκολα έρχονται
    και αυτά κάποιος πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Ποιος θα το κάνει αυτό; Ο Γιωργάκης;
    Όταν θ' αρχίσουν να βγαίνουν στους δρόμους τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που δεν θα μπορούν
    να επιβιώσουν, τι θα γίνει; Πού θα βρεθεί το μέσον το οποίο θα κατευνάσει τη λαϊκή οργή;
    Πού θα βρεθούν τα χρήματα για να ασκηθεί κοινωνική πολιτική; Μέχρι τις εκλογές μπορείς να φτάσεις
    με νέα δάνεια. Την επομένη των εκλογών τι θα κάνεις; Ποιος θα τα αντιμετωπίσει όλα αυτά;
    Ο George Papandreou; Θα τον βάλουν τον Γιωργάκη στη μέση της "κολάσεως"
    για να παλέψει με τα θηρία; Θα βάλουν τον Γιωργάκη να βγάλει τα "κάστανα" από τη "φωτιά";
    Αστεία πράγματα και μόνον να τα σκεφτεί κάποιος.
    Όλα αυτά είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης. Δεν είναι μόνον οι αυτόχθονες "σωτήρες" που δεν
    γνωρίζουν τι συμβαίνει. Η ίδια άγνοια χαρακτηρίζει και τα "brain tanks" της υπερδύναμης.
    Δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Βάζουν την "ορχήστρα" να παίζει τη στιγμή που ο
    αμερικανικός "Τιτανικός" βυθίζεται. Αναλώνονται στα δευτερεύοντα και δεν βλέπουν αυτά τα οποία
    πραγματικά συμβαίνουν. Δεν βλέπουν ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν είναι καλά στην "υγεία"
    του. Ο ίδιος ο αμερικανικός λαός έχει αρχίσει να τον βλέπει ως το μεγάλο πρόβλημα του πλανήτη.
    Τα ίδια προβλήματα έχει και ο συνέταιρός τους; Ο σιωνισμός έχει χάσει το "φωτοστέφανο" του
    ολοκαυτώματος και είναι πλέον ορατός ως εχθρός των λαών. Ο ίδιος ο ισραηλινός λαός έχει αρχίσει
    ν' αμφισβητεί τους στόχους του.
    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν δείχνει ότι είναι ικανή να επιβιώσει.
    Στο Ιράκ καθημερινά σκάβεται ο "τάφος" της υπερδύναμης και όχι κάποιες νέες πετρελαιοπηγές.
    Η "αιμορραγία" είναι ακατάσχετη και δεν μπορεί να την αντέξει ακόμα και ένα κράτος όπως οι ΗΠΑ.
    Έννοιες όπως "μεσοπρόθεσμος" ή "μακροπρόθεσμος γεω¬πολιτικός σχεδιασμός" υπάρχουν πλέον
    μόνον στα βιβλία της στρατηγικής και πουθενά αλλού. Η μέρα να "βγαίνει"… και είναι επιτυχία για
    τους Αμερικανούς.
    Αυτά όλα θα έπρεπε να τα λάβουν υπ' όψιν τους ως δεδομένα οι μανδαρίνοι της Ουάσιγκτον. Το
    ίδιο όμως θα έπρεπε να κάνουν και οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι σήμερα τρέχουν στην πρεσβεία
    τους για να υποβάλουν τα σέβη τους. Αυτοί μάλιστα θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί στις
    επιλογές τους, γιατί εδώ βρίσκεται η πατρίδα τους και όχι στην άλλη πλευρά του ωκεανού.
    Για όλους αυτούς εδώ βρίσκεται τόσο ο "Παράδεισος" όσο και η "Κόλαση".
    Αντεθνικά παιχνίδια αυτού του επιπέδου είναι υπέρ του δέοντος επικίνδυνα σε τέτοιες εποχές.
    Αν πέσουν οι τύραννοι, θα τους ακολουθήσουν και οι λακέδες τους.
    Τι γίνεται σ' αυτήν την περίπτωση; Ο θάνατος της αλεπούς. Ανοίγονται αρχεία μυστικών υπηρεσιών.
    Χάνονται πόστα σημαντικά για την ασφάλεια κάποιων προσώπων. "Φλυαρούν" άνεργοι πράκτορες,
    προκειμένου να ρευστοποιήσουν το κεφάλαιό τους. Υπόδικοι διαπραγματεύονται την τύχη τους με
    αντάλλαγμα πληροφορίες. Αλίμονο σ' αυτούς που σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι "καθαροί".
    Αλίμονο σ' αυτούς που φόρτωσαν "γραμμάτια" έναν λαό τον οποίο ανέλαβαν να τον "σώσουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά τώρα καταλάβατε πως ο Γιωργάκης προσβάλλει με το νοητικό και διανοητικό του επίπεδο τη Δημοκρατική παράταξη; Ποτέ το Κέντρο δεν είχε αρχηγό τόσο αγράμματο και κουτό. Είναι ντροπή που τον ανέχονται προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από αυτόν. Αλλά αποδεικνύεται πως κι αυτοί είναι ψοφοδεή ανθρωπάκια και γυναικούλες (Άννα, Βάσω...). Το πολιτικό σκηνικό, γεμάτο από πολιτικά μηδενικά και μετριότητες, είναι ήδη πολύ φτωχό και με τον θλιβερό και αξιοθρήνητο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ γίνεται ακόμη φτωχότερο. Διώξτε ρε γαμώτο αυτόν τον σκερβελέ, το μόγγολο που θα έλεγε η Μαλβίνα. Λίγο πατριωτισμό δεν έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ο απών από όλα πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός που είναι επικεφαλής της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων κρυπτόμενος, ο πρωθυπουργός που απέχει από το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, κρυπτόμενος επίσης, παρουσιάζει μια παράδοξη κινητικότητα σε θέματα που επαναλαμβάνει, με τρόπο μη άξιο για πρωθυπουργό, κινήσεις του παρελθόντος ως δικές του". Σε όλο αυτό το διάστημα, είδαμε τον κ. πρωθυπουργό να επανεγκαινιάζει το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης της «Φιλιώς Χαϊδεμένου», όπως σήμερα τον είδαμε στην Ηλιούπολη, να εμφανίζεται σε ένα από τα 80 Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2000 - 2004.
    Απο τις χθεσινες δηλωσεις του κ.Ευθυμιου
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε κυριε 9.59

    Αξιος ο μισθος σου.Οι αναλυσεις σου(πελαγος ασυναρτησιων) σε βαρος του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ και προεδρου της Σοσιαλιστικης Διεθνους Γεωργιου Α.Παπανδρεου δειχνουν σε μας που αγωνιζονται για να σηκωθει λιγο ψηλοτερα ο ηλιος στην Ελλαδα το δρομο που πρεπει να ακολουθουμε και μας πισμωνει για τις δυσκολιες που θα συναντουμε.
    Καταρχην κυριε δεν μας λετε αν θα ψηφιζατε ΠΑΣΟΚ στην υποθετικη ερωτηση της αλλαγης του αρχηγου του ΠΑΣΟΚ συμφωνα με τα κελευσματα σας..
    Κατά δευτερο μια αντικειμενικη συγκριση, με ένα νηφαλιο και όχι φανατισμενο ατομο,μεταξυ του Καραμανλη και του Παπανδρεου είναι συγκλονιστικα υπερ του Γεωργιου Παπανδρεου. Εκτος και αν αρεσκεσαι στις ακατασχετες δικηγοριστικες φλυαριας που δεν λενε τιποτα επι της ουσιας, οποτε δικαια γοιτευεσtε απο τον πομφωδη και χωρις ουσια λογο του Καραμανλη.Ο Παπανδρεου δεν είναι δικηγορος να μιλα ακατασχετα,μιλα όταν πρεπει για να πει αυτό που πρεπει ,οσο πρεπει.
    Τι να πουμε για τις καταβολες δημοκρατικοτητας του,την διεθνη του εμπειρεια αναγνωριση και αποδοχη.Να μιλησουμε για την παροιμιωδη εργατικοτητα του.Για τις καινοτομιες του.Για τον αερα της αλλαγης που εμπνεει.Ο Καραμανλης είναι ενας κοινος τεμπελακος όπως όλα τα παιδα της αρχουσας ταξης, χωρις επαγγελμα και εργασια επι της ουσιας .Αντιθετα ο Παπανδρεου μεγαλωσε μεταναστης σε ξενες χωρες και εργασθηκε σκληρα για να μεγαλωσει αφου ο πατερας του ηταν διωκομενος από εδώ και εκει και επρεπε να δουλεψει για να ανταπεξελθει.
    Εχεις κανει μεταναστης? Τοτε θα ειχες καποια αποψη.
    Ο ρεαλισμος ,η εργατικοτητα και οι φρεσκες ιδεες του Γεωργιου παπανδρεου είναι τα εχεγγυγα για ένα πρωθυπουργο ανταξιο της Ελλαδας μας ,ανταξιο της Ιστοριας μας και η καλυτερη επενδυση για το μελλον των παιδιων μας.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν ο φαύλος κύκλος της μεταπολίτευσης φαίνεται να κλείνει.
    Οι καλοί συγγενείς των Παπανδρέου και Καραμανλή ρίχνουν τη ταφόπλακα.
    Νέες πολιτικές δυνάμεις και ακέραιοι άνθρωποι ωθούνται από την αηδιασμένη από τα σκάνδαλα, την αναξιοκρατία και τη νταβατζήδικη πατρωνία, κοινωνία να έλθουν στο προσκήνιο.
    Οι ποιοτικές δημοσκοπήσεις που βρίσκονται ερμητικά σφραγισμένες στα κομματικά συρτάρια αποτελούν το τρόμο και το φόβο των διαπλεκόμενων κομμάτων:
    Ο λαός σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, δηλώνει αηδιασμένος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και εκφράζει την αδιαφορία του για το ποιο από τα δύο κόμματα κατέχει την εξουσία. Εκεί φτάσανε…με τη διαφθορά, τη συναλλαγή και τα διαρκή σκάνδαλα!
    Η συνέχεια όχι επί της οθόνης, αλλά επί της…κάλπης soon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ μου άνθρωπε babis, στην απέλπιδα προσπάθειά σου να υπερασπιστείς τον Γιώργο, τον καις κυριολεκτικά.
    Είμαι μετανάστης, που ζω στη Σουηδία, όπου έζησε ο Γιώργος τα χρόνια της εφηβείας του και φρίττω με τον μύθο του εργαζόμενου που πασχίζετε να παρουσιάσετε για τον ηγέτη σας.
    Αυτός, όπως ακριβώς ο Καραμανλής, και ίσως χειρότερα, είναι ανεπάγγελτος και δημιούργημα του μπαμπά του, που τον επέβαλε στο κόμμα και τον έσπρωχνε από Γενική Γραμματεία σε Υπουργείο, στρώνοντάς του τον δρόμο για να κληρονομήσει το κόμμα.
    Σήμερα μ’ έκανες να γελάσω πολύ διαβάζοντας: «Αντιθετα ο Παπανδρεου μεγαλωσε μεταναστης σε ξενες χωρες και εργασθηκε σκληρα για να μεγαλωσει αφου ο πατερας του ηταν διωκομενος από εδώ και εκει και επρεπε να δουλεψει για να ανταπεξελθει.
    Εχεις κανει μεταναστης? Τοτε θα ειχες καποια αποψη.»
    Βρε άνθρωπε, θεωρείς ότι κάποιος δούλεψε κάνοντας ένα φεγγάρι, που και πού städa (απαρέμφατο του städar, που σημαίνει καθαρίζω)!!!!
    Αυτό το έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι φοιτητές στη Σουηδία, για να συμπληρώνουν το χαρζιλίκι τους. Αυτό είναι το επάγγελμα που άσκησε;
    Αυτά για τις φαιδρότητες που γράφεις… Αν, όμως, ενδιαφέρεσαι να μάθεις και κάτι σοβαρότερο, πληροφορήσου ότι την εργασία για το master του την έγραψε άλλος Έλληνας, καθηγητής Κοινωνιολογίας, ο οποίος ανταμείφθηκε γενναιόδωρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προσφορά του στον μετέπειτα ηγέτη σας. Όταν ανέλαβε ο Γιώργος υπουργός παιδείας, ο αξιόλογος αυτός καθηγητής έγινε και σημαντικό πρόσωπο στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
    Μην προκαλείς άλλο… σταματώ εδώ για να μην εκθέσω τον καθηγητή, αλλά πάψε να προκαλείς, καθώς πολλοί είμαστε αυτοί που ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητοι φιλοι(με την πολυλογια σας) στο συγκεκριμενο ποστ,καλημερα σας.
    Και αναρωτιομασταν ποτε τα κομματοσκυλα της Ρηγιλλης θα φανουν εδω και τι θα λενε.
    Καλιο αργα παρα ποτε.Καλα ρε μαγκες ετοιμα τα ειχατε τα σεντονια που γραφετε για την περιπτωση εξωπεταγματος Σαββα ? Μπραβο.Ευχαριστουμε τους σεντοναδες για Γιωργο κλπ.αλλα παιδια χορτασαμε,ελεος.Σεβαστειτε το σαλιο μας,δεν μπορουμε να σας το πεταμε συνεχεια,θα παθουμε αφυδατωση.Μια συμβουλη,μην χαλιεστε ετσι,γρηγορα στο Χολυγουντ για τα σεναρια σας.Εδω τα πραγματα ειναι πιο απλα.Καποιος η καποιοι εξαπατησαν καποιους και πηραν τεραστιες μιζες απο τις συναλλαγες με τα Ταμεια.Βρεστε τον. Και ρημαξτε τον.END.
    Τα αλλα ολα ειναι,ναχαμε να λεγαμε.
    Και προσοχη τωρα μπορει ναστε εσεις νεοδημοκρατες που κλαιτε,αλλα να ξερετε η επιλογη κομματος δεν σε κανει και καλυτερο η πιο εντιμο ανθρωπο.Αμα εχεις το κουσουρι ...να τρως,οπου και νασαι θα τρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε babis έχω αρχίσει κ πιστεύω μετά από καιρό που διαβάζω διάφορα posts σας ότι δικαίως σας αρμόζει να γίνετε Ευθυμίου στη θέση του Ευθυμίου...
    Θέλω όμως να σας τονίσω κάποια πράγματα που δείχνουν ότι δεν σέβεστε αρκετά κάποια πράγματα.
    Το γεγονός δηλαδή ότι κάποιος είναι δικηγόρος σημαίνει ότι μιλάει πολύ κ δεν λέει τίποτα ουσιώδες?Αν αυτή την άποψη έχετε για τους δικηγόρους γενικά τότε σας συμβουλεύω να αλλάξετε δικηγόρο γιατί δεν μπορείτε έτσι να αφορίζετε ένα επάγγελμα.Δεύτερον να σας θυμίσω ότι ακόμα κ στο κόμμα σας ο θεωρητικά νο2 είναι καθηγητής αυτής της επιστήμης την οποία καθυβρίζετε εκτός αν θεωρείτε ότι κ ο ίδιος είναι ένας ανούσιος πολυλογάς...
    Τρίτον το γεγονός ότι κάποιος έχει σπουδάσει τη νομική επιστήμη δε σημαίνει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να εκφράζεται.Αντίθετα αν κάποιος δυσκολεύεται να εκφράζει λόγο όπως ο ΓΑΠ ή δεν είναι γνώστης της γλώσσας ή δεν έχει και πολλά να πει.
    Και κάτι ακόμα,άμα έχετε τη γνώση ότι ο ΓΑΠ κακοπέρασε στο εξωτερικό τότε να το πείτε στους μετανάστες που αγωνίζονταν στην ξενιτιά για ένα πιάτο φαγητό...Ήμαρτον πιά με τον ΓΑΠ ,από τότε που έγινε κ πρόεδρος της Σοσιαλιστικής 2 ιδρυτικές χώρες της ΕΟΚ βγάζουν δεξιούς.Μέχρι κ η Αγγλία θα ξαναβγάλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10.57

    bla bla bla bla......

    και... ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ (φιλελληνικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. alitheia i lista me ta stelexi tis ΝΟΥΝΟΥΔΟΥ pou exoun "paraitithei" gia "prwsopikous" logous stous posous einai twra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμένα ρε ΒΑΒΙΣ με κατηγορούσες που σου έριχνα και κανένα βρισίδι κάπου-κάπου, ορίστε τώρα σε παρέλαβαν οι ευγενικοί σαν τον 11.37 και σε ξέσκισαν.
    Στο τέλος όταν χάσεις το μισθό σου, να δεις που θα με πεθυμήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν οι πασοκοι (είτε λόγω αντιληπτικής αδυναμίας - μάλλον γιατί είναι μαθημένοι σε συνθηματολογία, είτε διότι δε τους συμφέρει), είναι ότι από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να αποπέμψει έναν ΔΙΚΟ του άνθρωπο

    ΔΕΝ θα κολώσει να ξεμπροστιάσει τους υπαίτιους για το σκάνδαλο του ΧΑΑ και τα λοιπά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικά τώρα που αποπέμπωντας τον Τσιτουρίδη έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και δίνοντας το στίγμα ότι άρχισε το ξεκουκούλωμα του παρελθόντος με τη στοχοποίηση Λάμπρου.

    Βάλτε στη ζυγαριά το κάψιμο Τσιτ έναντι του όφελους που θα αποκομίσει ξεμπροστιάζοντας το ΠΑΣΟΚ για το ΧΑΑ κλπ.

    Απλά και ωραία. Λίγο υπομονή μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς πρώτο 9:59

    Σπουδαία ανάλυση! Χαλάλι το σεντόνι. Υπάρχουν αρκετά σημεία που θέλουν διευκρινίσεις, όμως το σύνολο του σχολίου θέτει, επιτέλους, ζητήματα υπέρτατης σημασίας. Φαίνεται ότι γνωρίζεις πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και ελπίζω να επανέλθεις, χρησιμοποίησε όμως κάποιο nickname για να μην χάνονται τα σχόλια σου στον ωκεανό.

    Tips διαφωνίας μου: Οι - εβραίοι στην καταγωγή - έλληνες δεν έχουν δώσει δείγματα ότι στρέφονται κατά της χώρας τους, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Οι ισραηλινοί εβραίοι συμπαθούν την Ελλάδα και το Ισραήλ επιθυμεί καλές σχέσεις. Αν τίθεται (που τίθεται) σε επίπεδο συμφερόντων χωρών, δεν νομίζω ότι τα συμφέροντα του Ισραήλ έρχονται σε αντίθεση με αυτά της Ελλάδας. Το μεσανατολικό είναι πολύπλοκο θέμα, αλλά στην κριτική για την την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ που σωστά γίνεται, καλό είναι να θυμόμαστε επίσης ότι αυτό παραμένει η μόνη δημοκρατική χώρα της Μέσης Ανατολής.

    Και δύο θέματα προς περαιτέρω συζήτηση: Καθαίρεση Λαλιώτη, παράγοντας Ντόρα Μπακογιάννη.

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. babis


    ψωρόσκυλο κόπρε πάλι χέζεις μέσα στο σαλόνι του blog?

    έλα να σου δώσω το σκυλομπισκότο σου πασπαλισμένο με το κατασταλτικό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αλήθεια το Τσιτουρίδης βγαίνει από το
    Cheat - ουρίδης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλήθεια το Φιλέλληνας βγαίνει από το Chad - Mineiko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν θα παει στα Ματαλα,ο bravoyorgo.

    Την ιστορικη αυτη δηλωση εκανε σημερα ,στο γενικο πολιτικο συμβουλιο του εκτελεστικου πρωην γραφειου της πρωην κεντρικης επιτροπης και της γραμματειας

    Εγω δεν θα παω στα Ματαλα.
    Εγω θα παω για πρωθυπουργος,δηλωσε κουνωντας και το ιδιο το κεφαλι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενώ ο Βουλγαράκης είναι 100% Έλληνας ΕΕ?
    (Η μητέρα του είναι απο την Αμερική επισης, εαν δεν κάνω λάθος).

    Ενώ όλοι μας ξέρουμε οτι είσαι Έλληνας αμα νιώθεις Έλληνας σαν ΔΕΞΙΟΙ που είστε προσπαθείτε να κάνετε διαχωρισμούς. Αλλά πάντα μονο από την μια πλευρά. Δεν είστε ΑΞΙΟΙ καν να μένετε σταθεροί στις απόψεις σας.

    Στο κάτω κάτω ποιος απο όλους σας μπορεί να πεί ποιος ειναι 100% Έλληνας. Αλήθεια είστε τοσο σιγουροι για την καταγωγή σας πριν 4-5 γενιές.

    Επιτρέψτε μου να ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 12.35

    ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ - είναι επιβεβαιωμένο ότι το κούνησε μόνος του ή του τράβαγε ο Πρέσβης τα κορδονάκια as usual (που λένε και στο Saint Paul, Minessotta)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η μητερα του Βουλγαρακη ειναι Αμερικανιδα.
    Εγω δεν την εχω δει ποτε ομως.

    Αντιθετα η Μαγκυ τωρα τελευταια δεν μας δειχνει την μουρη της.
    Την ειχαμε βαρεθει καθε τρεις και λιγο.
    Και εχει και 30 και πλεον χρονια εδω και Ελληνικα δεν ξερει!
    "Ο μαι Τζωρτζ ειναι καλο παιντι και κυτταξει ολα τα καλος ανθρωπος" τετοια Ελληνικα μιλαει,προσον που απεκτησε και ο τζωρτζ,περαν του γεγονοτος βεβαια οτι εχει νοητικη υστερηση ,γιατι αυτο το παιντι και τα Αγγλικα το ιδιο τα μιλαει.

    Και αν μη τι αλλο δεν μπορει να ισχυρισθει κανεις οτι ο Βουλγαρακης δεν μιλαει Ελληνικα.

    Κατα τα αλλα και οι δυο Ελληνοαμερικανοι χαρακτηριζονται με βαση τα κοινως δεδομενα.
    Δεν μιλησε κανεις για DNA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ώρα 11:34. Η μαμά στέλνει επιστολή στον γιό κατεπείγoυσα. Θέμα της η οργάνωση προβολής και συλλογής χρημάτων στο Κολέγιο Dawson στις ΗΠΑ και τον Καναδά, προκειμένου να στηθεί και να λειτουργήσει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου. Η οικογένεια πρέπει να. συντονισθεί, αλλά και να μην πολυπροκαλεί. Ο Γιώργος δεν ξέρει από αυτά. Ο Γιώργος όμως είναι ήδη ΥΠΕΞ, η βοή της υπόθεσης Οτζαλάν καλά κρατεί και ο Θόδωρος ένα κουρέλι σπίτι του. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τα ...ιδιωτικά της οικογένειας... Όχι, μην αναρωτηθείτε και αυτή τη φορά "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο". Πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα, λέει η θυμοσοφία των ταλαιπωρημένων και φιλολογικώς λαών. Το ρητό δεν παραπέμπει πάντοτε σε μια ερωμένη, μια σύζυγο ή μια καταστροφή. Μπορεί να αφήνει δρόμο για τη μητρική στοργή, και αμερικάνικη και μεσογειακή. Όταν ο Γιώργος φοβάται και ανησυχεί μήπως αποκαλυφθεί η προσωπική στρατηγική, η μάνα φροντίζει να πείθει και να απειλεί για το παιδί ή και το ίδιο το παιδί. Η επιστολή βεβαίως αγγλιστί..(ακολουθεί το κείμενο της επιστολής όπως εκτίθεται ανωτέρω). Η αυτοκράτειρα είναι ευχαριστημένη, όπως γράφει, με τον Βαγγέλη, που την αντιμετωπίζει ως μία από τις συζύγους του Ανδρέα, "as one of the syzygi" (!)" και έξαλλη με τον Σουλαδάκη. Γράφει και ανατριχιάζεις για τον αγώνα επιβολής της μάνας του βασιλιά Ήλιου:... "Όποιος μιλήσει στον Σουλαδάκη... (ακολουθεί .τμήμα του κειμένου της επιστολής όπως αυτό εκτίθεται ανωτέρω)". Μέσα σ' ένα παραλήρημα μνημοσύνης, η κυρία Μαργαρίτα εξηγεί στον υπουργό Εξωτερικών πως θυμόταν στο γεύμα που του παρέθεσε σπίτι της ο καθηγητής Κλήμης Ναυρίδης, τον παππού του το 1963, για να καταλήξει σε μια κορώνα που ούτε στα μυθιστορήματα δεν βρίσκεις: "...Καταλαβαίνεις τι έχεις κληρονομήσει... (ακολουθεί τμήμα του κειμένου της επιστολής όπως αυτό εκτίθεται ανωτέρω). Το γράμμα είναι σταλμένο προ διετίας...

    Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν τόσα και τόσα στα Ιδρύματα και στην πολιτική της χώρας, εσωτερική και εξωτερική, που αποδεικνύουν όχι μόνον των λόγων, αλλά και των έργων και του ύφους της εξουσίας το αληθές. Άλλωστε στο τεύχος 6 του 2000 της ΝΕΜΕΣΕΩΣ βρίσκει κανείς στη σελ. 8 και επόμενες, υπό τον τίτλο "Οι σύμβουλοι του ΥΠΕΞ και το μπαράζ παραιτήσεων", πλείστες όσες πληροφορίες για ανθρώπους του Γιωργάκη στο υπουργείο, των οποίων το αρχικό ξεμπρόστιασμα είχε γενικόλογα αποτολμήσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, για να υποστεί την ποινή του εγκλήματος καθοσιώσεως στο νέο ΠΑΣΟΚ: μην
    αγγίζεται αυτόν που η Μαργαρίτα μαδήθηκε για να μην τον ακουμπάει κανείς ως τον θρίαμβο. Καληνύχτα, πολιτική. Καληνύχτα Μαργαρίτα. Οι χάκερ σε χαιρετούν, ευτυχώς". Περαιτέρω, στο τεύχος 13 του ίδιου περιοδικού του επομένου μηνός Ιανουαρίου 2001, με εξώφυλλο την από δημόσια κοινή εμφάνισή τους, φωτογραφία της ενάγουσας του υιού της, Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδος -και με συνοδευτικό τίτλο, εκτυπωμένο με έντονα τυπογραφικά στοιχεία: "Γιέ μου πρόσεχε τα -εγωϊστικά Πασοκάκια, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ" και στην σελίδα 6 αυτού, η εναγομένη, επίσης ενυπογράφως και υπό τον αυτόν υπέρτιτλο "ντοκουμέντο Λιάνας Κανέλλη" και τον τίτλο "Μάμα μία θέλει λεφτά η δυναστεία", (το δημοσίευμα στην σελίδα 2 αυτού υπό τον τίτλο "Σχέσεις στοργής και οργής" μόνον επιγραμματικώς αναφέρεται στην αγωγή, χωρίς το κείμενο του να περιέχεται σ' αυτήν, ώστε να αποτελέσει αντικείμενο της), δημοσίευσε το πλήρες κείμενο τεσσάρων επιστολών της ενάγουσας, εκ των οποίων μία προς τον υιό της Γεώργιο Παπανδρέου, ήδη κατά τον χρόνο της αποστολής της (1999), Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδος, μία προς αμερικανό φίλο της στις ΗΠΑ και δύο προς τον δικηγόρο της στις ΗΠΑ, σε ελληνική μετάφραση, αλλά και στην αγγλική γλώσσα στην οποία είχαν συνταχθεί, με μικρότερα τυπογραφικά στοιχεία, εκ των οποίων οι δύο πρώτες .είχαν αποσταλεί στους παραλήπτες τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και οι δύο τελευταίες με τηλεομοιοτυπία (fax) και είχαν αποκτηθεί, κατά παραβίαση του απορρήτου τους, από τρίτο μη διάδικο (χάκερ), μέσω διαδικτύου και με ηλεκτρονική διάρρηξη του μυστικού κωδικού πρόσβασης του ηλεκτρονικού αρχείου επιστολών της ενάγουσας. Ειδικώτερα, δημοσίευσε : Α) Το κείμενο της από 19-6-1999 επιστολής της ενάγουσας προς τον υιό της Γεώργιο Παπανδρέου, ήδη τότε Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδος, όπου μεταξύ άλλων ανέγραφε και τα εξής: "Yorgo (sic). Ανυπομονούσα να σου μιλήσω να μάθω... αν μίλησες στον Χρήστο για να δώσει την προαγωγή που πρέπει στην Τζούλια, ώστε να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Αλλά τώρα θέλω να σου μιλήσω για τη συνάντηση σου με τον Σημίτη αύριο, ή μάλλον για την ουσία της συνάντησης σου. Θέλω κατ' αρχήν να είσαι στα πάνω σου για το Ίδρυμα. Σε όλους όσους μίλησα γι' αυτό από την Anna - Lea ως τον Bob Keely, στον Στάνλεϊ, στον Ιατρίδη, στον Αμαντέο και την Ελένη της Βοστόνης, σε άλλους Έλληνες, ενθουσιάστηκαν και λάτρεψαν τις δυνατότητες σου..

    Με την ευκαιρία, όλοι αυτοί οι τύποι της Βοστόνης σε ξέρουν και σ' αγαπάνε. Σε θεωρούν το "κάτι άλλο", εννοώντας έξω από τούτο τον κόσμο. Είναι ευτυχείς που μετέχεις στην κυβέρνηση και σιγουρεύτηκαν για το μέλλον της Ελλάδας! …Πίσω στα του Ιδρύματος. Ξέρω ότι τώρα λίγο τρέμουμε χωρίς πηγές χρηματοδότησης: Επίσης είμαστε ακόμα μόνοι με την έννοια ότι. δεν έχουμε Συμβούλιο. Μόλις το αποκτήσουμε. μπορούμε να βασιστούμε σε κάποια πρόσθετη βοήθεια και να σκεφτούμε τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Ένα καλό ΔΣ θα ενισχύσει το ηθικό όλων μας. Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας για τη φύση του Ιδρύματος, τη μη κομματική, πιο ακαδημαϊκή φύση του και τη διεθνή του ισχύ. Πες στον Σημίτη ότι μια κομματική δραστηριότητα σαν το ΙΣΤΑΜΕ που είναι πολύ όμοιο με το Ίδρυμα, έχει αντικειμενικά τις αδυναμίες κάθε κομματικού οργανισμού. Θα μπερδευτεί στις κλίκες, τα πάνω και τα κάτω και τη μοίρα του ίδιου του κόμματος. Δεν θα μπορέσει να δικαιώσει το όνομα του Παπανδρέου. αλλά φυσικά πρέπει να υπάρχει. Μην είσαι αμυντικός γι' αυτά που' κάναμε. Ήταν πραξικόπημα και μάλιστα έξυπνο. Θα προχωρήσουμε με το μαλακό, αλλά στα σίγουρα. Θα πάρουμε λεφτά για προγράμματα από διάφορες πηγές και θα πρέπει να δουλέψουμε γι' αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. H καταγωγή δεν έχει σημασία, αν οι απόψεις που εκφράζει και η πολιτική που εφαρμόζει κάθε πολιτικός είναι προς το συμφέρον της χώρας. Της δικής του χώρας.

    Υπάρχουν πολλοί έλληνες - έλληνες που θα ξεπουλούσαν τη Ελλάδα για το δικό τους προσωπικό (ή οικογενειακό συμφέρον). Ετσι δεν είναι;

    Εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στην καταγωγή.

    Όπως επίσης δεν είναι πρόβλημα αν κάποιος υποστηρίζει, ή ψηφίζει Πασοκ η ν.δ., ή αλλο κόμμα, εφόσον έχει ανοιχτό το μυαλό του και κρίνει τα θετικά και αρνητικά.

    Οι ετικέττες "πασόκοι", "δεξιοί",
    "συνασπιστήρια" κλπ, που με τόση ευκολία απονέμονται σε αυτό το blog, είναι δείγμα διαλόγου εξέδρας γηπέδου, ή συνέλευσης της Νομικής και όχι bloggers που (υποτίθεται ότι) γουστάρουν τον διάλογο σε ισότιμη βάση, (αλλοιώς γιατί να είναι bloggers;).

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "...Το 1987 συνάντησα τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, Πολ Όλαμ, σε μία περιοδεία διαλέξεων στις ΗΠΑ. Περίπου έναν χρόνο μετά, όταν το όνομα του συζύγου μου εμφανίστηκε στον Τύπο συνδεδεμένο με μια άλλη γυναίκα, ο Πολ μου έγραψε εκφράζοντας την έγνοια του. Συναντηθήκαμε για δείπνο στη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο του 1988 και το 1989 αναπτύχθηκε μεταξύ μας σοβαρή σχέση. Το 1990 ο Πολ μετακόμισε στην Αθήνα για να ζήσει μαζί μου. Δεν ήθελα νομικό γάμο ξανά σ' αυτή τη φάση της ζωής μου. Η γυναίκα του Πολ είχε πεθάνει μερικά χρόνια νωρίτερα κι εκείνος θα ήθελε έναν γάμο, αλλά συμφώνησε σ' ένα μη νομιμοποιημένο διακανονισμό συμβίωσης. Πριν από δύο χρόνια, ο Πολ άρχισε να δείχνει συμπτώματα μιας ασθένειας που όπως αποδείχθηκε... είναι αλτσχάιμερ. Τα παιδιά του Πολ, ο γιός και η κόρη του,
    προχώρησαν αμέσως σε νομικές ενέργειες για να ελέγξουν ένα καταπίστευμα (trust fund) ύψους 6 εκατ. Δολαρίων του είδους που παραμένει στο όνομα του μέχρι τον θάνατο του,... Ο Πολ κατέθετε στη σχέση μας επαρκή εισοδήματα για μια σχετικώς καλή ζωή. Ένα από αυτά που τακτοποίησε, ως μέρος ενός άτυπου προγαμιαίου συμφωνητικού, ήταν να παίρνω εγώ τη σύνταξη του (ως καθηγητού) μετά τον θάνατο του. Αυτά γραπτώς. Νομίζω ότι στην ουσία πρόκειται για 20ετές συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αν ζήσει τόσο. Το άρχισε το 1989 ή '90, όταν συνταξιοδοτήθηκε. από το πανεπιστήμιο. Το ποσό είναι περίπου 8.000 δολάρια τον μήνα... Στα οικονομικά τώρα, ήθελε να μου δώσει χορηγία για την οργάνωση μου, ένα διεθνές ειρηνιστικό δίκτυο γυναικών, και συμφωνήσαμε στα 11.000 δολ. τον μήνα για έναν χρόνο, με τον γιο και την κόρη του, και αυτό μου μεταφέρθηκε τηλεφωνικώς, όταν ταξίδεψα στη Βοστόνη για να φέρω τον Πολ να ζήσει στο σπίτι του γιού του. Ζήτησα από τον γιό του να μου τη δώσει γραπτώς τη συμφωνία, ώστε να τη διαβάσω στο Συμβούλιο, αλλά δεν συνέβη έτσι. Τον ξαναρώτησα έξι εβδομάδες μετά, αλλά δεν έλαβα καμιά επιβεβαίωση. Ωστόσο, άρχισε τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση, ερχόμενος σε επαφή με την υπηρεσία εξαιρέσεως φόρων που χρησιμοποιούμε για συνεισφορές. Είπε, μάλιστα στον υπάλληλο ότι το ποσόν θα το κατέθετε ολόκληρο και από αυτό θα μου έρχονταν τα λεφτά κάθε μήνα

    Η πρώτη δόση στάλθηκε στο τέλος Αυγούστου. Στο μεταξύ συμφώνησα να μαζέψω όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Πολ, το γραφείο την καρέκλα, τα ρούχα, το ποδήλατο του κ.λπ. Υπήρχε ένας βρώμικος τόνος σε όλες μας τις επικοινωνίες από την πλευρά του γιού του, τόνος μνησικακίας και υποψίας ότι θα κρατήσω μερικά. Όταν μου είπε να του στείλω τα κοσμήματα της μητέρας του αμέσως με ταχυδρομείο ασφαλείας, του συνέστησα ότι θα ήταν ασφαλέστερο να τα πάω εγώ τον Οκτώβριο που θα πήγαινα να δω τον Πολ. Με διέταξε αμέσως να τα στείλω για να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν στη θέση τους. Αυτό δεν το ανέχθηκα και του απάντησα ότι εξαιτίας της καχυποψίας του ήμουν αποφασισμένη να τα πάω η ίδια... Κατόπιν έλαβα το εξής e-mail που περιλάμβανε πολλά θέματα, από τα οποία σας παραθέτω μόνον δύο: "Όσο ο Πολ συνειδητοποιεί την ιστορία. από την έλευση του στο Σάρον και τα γεγονότα. από τις τελευταίες εν Ελλάδι μέρες του, τόσο πιο δυστυχισμένος γίνεται για όσα έγιναν. Νομίζω ότι εξαιτίας της καταστάσεως του, του πήρε καιρό να τα χωνέψει και να τα ξανασκεφθεί. Σε ό,τι αφορά τώρα την κατάσταση, δεν επιθυμεί να σου κάνει άλλα δώρα από τις 11.000 δολ. που προανέφερα". Πρέπει να σας εξηγήσω ότι τις δύο μέρες πριν φύγουμε για τις ΗΠΑ και με τη συναίνεση και κατανόηση του, τον πήγα σ' έναν οίκο ευγηρίας ώστε να φτιάξω βαλίτσες και να τακτοποιήσω λεπτομέρειες με τους ρυθμούς μου και χωρίς παρεμβολές... Στα μισά της τελευταίας νύχτας (στο... γηροκομείο) φαίνεται ότι τον έπιασε πανικός, άρχισε να ζητάει την αστυνομία, άρχισε να γίνεται επιθετικός και' υποχρεώθηκαν να του δώσουν ηρεμιστικά... Τέλος πάντων, αυτό όλο τώρα έγινε εξέχον θέμα για το οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να τιμωρηθώ, φαντάζομαι (cause celebre: εξέχον ζήτημα γράφει ειρωνικά). Η τελευταία γραμμή (του e-mail εννοεί είναι: "ο Πολ άλλαξε τον δικαιούχο αιτία θανάτου του ΤΙΑΑ συνταξιοδοτικού του προγράμματος και θα σου το εξηγήσει σε χωριστό μήνυμα του". Βεβαίως δεν γράφει ο Πολ αυτά τα e-mails. Προφανώς τα υπαγορεύει στην φιλενάδα του Κεν. Στην Ελλάδα είχε φτάσει στο στάδιο να μην μπορεί καθόλου να χειρισθεί τον υπολογιστή του... Μια γενική ερώτηση που έχω είναι αν έχω οποιαδήποτε δικαιώματα σύμφωνα με τους νόμους συγκατοίκησης της Καλιφόρνια. Η
    επίσημη εκλογική μου περιφέρεια είναι το Μπέρκλεϊ και ψηφίζω ως υπερπόντια ψηφοφόρος στην Καλιφόρνια... Σε προηγούμενες συζητήσεις μου είχε εξηγήσει (ο Πολ) ότι αν χειροτέρευε, θα 'θελε να μεταφερθεί στα παιδιά του και να ζήσει στις ΗΠΑ.. Ήθελε να τον ακολουθήσω, αλλά του είχε γίνει προ πολλού κατανοητό ότι δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω τη θετή μου πατρίδα, κυρίως επειδή εδώ είναι τα τέσσερα παιδιά μου...". Δ) Το κείμενο της από 27 Σεπτεμβρίου 1996 επιστολής της ενάγουσας προς τον ίδιο ως άνω δικηγόρο της, με περιεχόμενο μεταξύ άλλων και το εξής: "...Είναι απαραίτητο να ξέρω τι δικαιώματα έχω, ώστε να καθορίσω τη στάση μου απέναντι σ' αυτές τις αποφάσεις απόσυρσης της οικονομικής βοήθειας που μου επιβλήθηκαν.

    Δεν πρόκειται να ζητήσω τίποτε παραπάνω από αυτά που μου χορηγήθηκαν αρχικώς. Το ένα είναι η σύνταξη στο όνομα μου μετά τον θάνατο του Πολ και ήταν μέρος του "γαμηλίου" διακανονισμού... Το άλλο (ζήτημα) είναι η προφορική δέσμευση για τα 11.000 δολ. τον μήνα επί έναν χρόνο (52.000.000 δρχ.!!I) για τη διεθνή μου γυναικεία οργάνωση "Γυναίκες για την αμοιβαία ασφάλεια (WΜS). Διαθέτω" e-mail αλληλογραφία, η οποία λίγο-πολύ επιβεβαιώνει αυτή τη δέσμευση, συν τη συζήτηση που είχε ο παραλήπτης αυτού του ποσού με τον οικονομικό σύμβουλο του Κεν. Συν μία καταβολή (των 11.000 δολ.)". Σχολιάζοντας τα κείμενα των ως άνω επιστολών η εναγομένη δημοσιογράφος και βουλευτής, αφού προσέθεσε, αμέσως κάτω από το κείμενο της ως άνω υπό στοιχείο Β επιστολής, ότι στην τελευταία παράγραφο αυτής, το κείμενο της οποίας, όμως, δημοσίευσε μόνον στην αγγλική γλώσσα και όχι σε Ελληνική μετάφραση, "η Μαργαρίτα (ενάγουσα) εξηγεί στον παραλήπτη της, γιατί δεν μπορούν να βρεθούν όλοι μαζί τον Ιούνιο στο εξοχικό του κ. Στάνλεϊ στο Giglίo, κάπου στην Ελλάδα, γιατί δεν βγαίνουν τα οικογενειακά προγράμματα της δυναστείας πέρα μήνα Ιούνιο και μάλιστα τόσο λεπτομερώς πού του πετάει από σπόντα ότι το μέρος που όλη η δυναστεία θα πάει διακοπές στην Κρήτη είναι έτσι κι αλλιώς τσάμπα, προσφορά και βεβαίως, συμφέρει", έγραψε" μεταξύ άλλων και τα εξής: "Η καριέρα του Γιωργάκη ή Yorgo (sic), όπως τον αποκαλεί η μαμά τού, απειλείται από "ένα εχθρικό γκρουπούσκουλο από εγωϊστικά ΠΑΣOKάκια", αφού το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτο "κλίκες", που αποτελούν τις αδυναμίες κάθε κομματικού μηχανισμού. Ο Βενιζέλος χρωστάει στην οικογένεία της κυρίας Μαργαρίτας τουλάχιστον ένα κτίριο και ο Σημίτης, που (υποχωρεί μόλις δει αποφασισμένο το Γιωργάκη", πρέπει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προφανώς, ως πρωθυπουργός, να πράξει τα δέοντα ώστε να μη χάσει η φαμίλια ένα εκατομμύριο-1.000.000δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αμα βλεπω αυτο το γατί τον γειτονα του πασοκ στην τηλεοραση μου αναβουν τα λαμπακια..

    Μωρε θα τουκοβα την καρωτιδα χωρις δευτερη κουβεντα αμα μπορουσα.
    Θα τον περιλαβαινα με κανενα σιδερο και θα του τσακιζα ενα ενα τα πα'ι'δια.

    Μα τον πουστη γαμωτο,να μην αφηνει κανενα αλλον να μιλησει η αποβολη.
    Ουστ ρε νανο γαμωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ
    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
    ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ:
    ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ 959 & 1257


    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΊΝΕΤΕ ; ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και γυναίκα του Εβερτ είναι Γερμανίδα και μάλιστα η οικογένεια της έχει καταγωγή από οικογενεια βαυαρική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε το ΕΒΕΡΤ είναι Γερμανικό επίθετο από την περιοχή της Βαυαρίας.

    Ο Friedrich Ebert για παράδειγμα ήταν Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός (αρχηγός της SPD από το 1913) και ο πρώτος Καγκελάριος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το 1919.

    Παρόλα αυτα όποιος πεί οτι ο Μιλτιάδης Έβερτ είναι ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ (όπως λένε πολλοί εδώ στο blog για τον Παπανδρέου) και οχι ΕΛΛΗΝΑΣ πρέπει να είναι εντελώς ΤΡΕΛΟΣ για να μην προβώ σε κανεναν βαρύτερο χαρακτηρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ .
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΣΕΒ,ΕΚΔΟΤΕΣ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
    ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.
    Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΟΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καμία ευχαρίστηση, ούτε καν διεστραμμένη, δεν ένοιωσα με την παραίτηση-αποπομπή του Σάββα. Κυρίως γιατί ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί ακόμα και σε αυτήν του την κίνηση να μας αντιμετωπίζει σαν νηπιαγωγείο. Να μας τρίβει στα μούτρα πως ο υπουργός "φαγώθηκε" για την επιλογή του να τοποθετήσει σε θέση ειδικού γραμματέα πρόσωπο που μπορεί να εμπλέκεται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες - όχι ακόμα αποδεδειγμένες - πιθανές παράτυπες δραστηριότητες. Όσο για το Ομόλογο είναι άσχετο, περίπου έτυχε να σκάσει τώρα...

    Υψηλό Επίπεδο Πολιτικής Ευαισθησίας Και Ηθικής... Μηδενική Ανοχή!

    Χα, Χα, Χα!!!

    Ούτε για γιαούρτια δεν είναι η εξήγηση... Πιστεύω ακράδαντα πως όλα τα στελέχη, αν ψάχναμε ελάχιστα την οικονομική τους επιφάνεια, θα αποδεικνύονταν εμπλεκόμενοι με οικονομικές δραστηριότητες τουλάχιστον ύποπτες. Όχι αναγκαστικά παράνομες, αλλά σίγουρα εκτός ηθικής και αμφισβητήσιμες. Μήπως να τους διώχναμε όλους; Μα τότε, ο αξιότιμος Πρωθυπουργός μας θα έπρεπε να τα κάνει όλα μόνος του... Και είναι συζητήσιμο αν κάνει κάτι ακόμα και στα αποκλειστικά του καθήκοντα. Κάπως "χαλαρά" τον βλέπω να την πηγαίνει την δουλίτσα του... με τον "Σαλονικιό" τρόπο.

    ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ .
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΣΕΒ,ΕΚΔΟΤΕΣ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
    ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.
    Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΟΛΩΝ.
    ΤΟ ΝΕΟ 89 ΑΡΧΙΣΕ...
    ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ..
    ΕΔΩ ΕΞΕΦΤΕΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ,ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ..
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΞΕΦΤΕΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ
    ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η
    ΝΔ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥΣ.
    ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΑΝΗΞΕΙ.
    ΕΞΕΡΜΕΝΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ...
    Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ..
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ,ΕΚΔΟΤΕΣ,
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΤΛ.
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥΡΓΕΛΟ..
    ΘΑ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΜΕ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.
    ΦΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 2:57 μμ

    ΔΡΟΜΟ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ.
    ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΔΥΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΙΣΟΥ ΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λερναία ύδρα υπήρξε και επί ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πολύ περισσότερα κεφάλια.

    Μόνο που δεν βρέθηκε κανείς να κόψει έστω και ένα...

    Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή η διαφορά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή του Κων/νου Καραμανλή.

    Αντίθετα, ακόμα και σήμερα ύποπτα και διαπλεκόμενα πρόσωπα όπως ανωμερίτης και καρχιμάκης, είναι επιφορτισμένα με το θέμα της διαφάνειας!!!

    Πολιτικός και ηθικός ξεπεσμός, αμετανόητων και φιλοδοξούντων να ξανακυβερνήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 3.44

    εσυ αγορι μου εισαι κ-αρχιδοπαθης και πονας γι αυτο.κατα τα αλλα,κλαψε τωρα που εχεις καιρο γιατι σε λιγο ουτε αυτο δεν θαχεις,λαμογιο μεροκαματιαρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 1.57 περί 12.57: είναι δημοσιευμένα και υπάρχουν και τα πρωτότυπα. τα έχει γράψει η μάγκυ με τα χεράκια της. όσο για τις αγωγές τις έχει κάνει μέσω του δικηγόρου της. πασίγνωστα και αποδεδειγμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προσοχη-προσοχη

    ολα οι κουλες του σαιτ,καλουνται αυριο το απογευμα στι 6 μμ στα υπογεια της Ρηγιλλης για νεα καθοδηγηση,γιατι οσα γραφουν εδω εχουν πια παλιωσει και ξευτελιζομαστε.
    Ιδιαιτερως καλουνται Τζων,Φιλιππινεζα του,Κ-Αρχιδομανης,Ηλιθιος με Κεφαλαια και λοιπες κουνιστες δυναμεις.
    Μην λειψει κανεις γιατι θα τιμωρηθει αυστηρα...(ξερετε εσεις κοπροσκυλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΨΙΤ ΚΟΡΟΪΔΑ,

    ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΜΑΓΚΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΓΙΟ ΤΗΣ...


    ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παιδακια του μπλογκ,για ψαξτε σας παρακαλω και ενημερωστε μας ποιο βουλευτες της Ν.Δ. ειχαν δικη τους ΕΛΔΕ το 1999,ποιοι (δυο) ειχαν ΕΛΔΕ μαζι με δυο αλλους του Πασοκ
    (κατα Ακαδημιας μερια) ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΕΠΑΙΖΑΝ.
    Ειναι ευκολο,ζητειστε τον καταλογο απο το ΧΑΑ.Και το θα γελασουμε χαααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 4.10

    Ψιτ κοροιδο,αν δεν το καταλαβες ο κωλος σου πηρε ψωτια αλλα σ ενδιαφερει του γειτονα. Καλα,κωλος σου ειναι,οτι θελεις τον κανεις.Τον κουνας,τον δινεις,τον μοστραρεις,δημοκρατια εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. TERMA TA PARAMITHIAAAA!
    H APOLITI APOTIXIA SE OLA!
    APOGRAFI...SKATA
    METARITHMISEIS.. SKATA
    DIAFTHORA.. SKATA
    AKRIBEIA...SKATA
    AKSIOKRATIA...SKATA
    SEMNA KAI TAPEINA...SKATAAA!

    TI NA MAS PEITE ALLO PIA?
    DEN PEITHETE KAI PREPEI NA KRYBESTE!
    OLOI THN MOIRA TOY TSITOURIDI EXETE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 3:48 μμ

    Αποκαλεις δηλαδή τον καρχιμάκη, καρχιδάκη;

    Λες για αυτό να είχε πέραση στη μιμή;

    Πάντως δεν είναι και τόσο πρωτότυπο. Γεμάτο από τέτοια είναι το ΠΑΣΟΚ.

    Μήπως είσαι και εσύ ένα από αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. QUIZ: Αφού ο Ανδρέας ήταν "άσφαιρος", ποιος βόλευε την Μιμή;

    1) Ο Καρχιμάκης.
    2) Ο Καρχιδάκης.
    3) Αυτός που παντρεύτηκε την ανιψιά του Λαλιώτη.
    4) Αυτός που παντρεύτηκε την αδελφή της γυναίκας του Παπουτσή.
    5) Αυτός που είναι κουμπάρος του Πέτρου Λάμπρου.
    6) Αυτός που την είχε συνάδελφο και γκόμενα στην Ολυμπιακή.

    Παρακαλούμε απαντήστε με προσοχή. Όποιος το βρει κερδίζει μια βραδιά με τον μεγάλο εραστή.













































































    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ρε παιδια...
    για την επανιδρυση του κρατους καλά πάω?

    ευτυχιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλα πας

    Μακαριος και ραφηνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΙΝΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΛΤΟ.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΧΕΖΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο Γιωργάκης έβαλε τα αδέσποτά του στα κανάλια να αλυχτάνε μήνες τώρα. Μπας και σκαρφαλώσει αυτό το 2,5%.
    ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ' ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.

    GIORGAKIS GO HOME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Να γεμίζουν μερικοί τις σελίδες με χαζοκουτσομπολιά της κυρά Κατίνας δεν χαρακτηρίζουν παρά τους ίδιους. Μιλήσανε ακόμα και για καταγωγές και για ονόματα. Μα, φίλοι μου, η Ελλάδα πέρασε από χίλιους καταχτητές και οι έλληνες από χίλιους τόπους. Να ρωτήσουμε τι σημαίνει ησύνθετη λέξη ΚΑΡΑ-ΜΑΝΛΗΣ και ποιας γλώσσας είναι; Είναι ανοησία το λιγότρο. Ύστερα οι ταμπέλες που κολλάμε έτσι γιατί κάτι ακούσαμε, κάτι είδαμε είναι άλλη μια ανοησία. Η ουσία συνίσταται στη διαστρέβλωση της ιστορίας της χώρας μας εδώ μπροστά στα μάτια μας! ΄Ενα τρανταχό παράδειγμα η μετά θάνατο εξύψωση ενός πολιτικού σε ΕΘΝΑΡΧΗ, που άφησε πίσω του το φοβερό όρο"ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΚΡΑΤΙΑ" ως συνώνυμο της τρομοκράτησης του πολίτη από την κομματική καμαρίλλα στην οποία είχε παραδώσει την κρατική εξουσία. Εθνάρχη έναν πολιτικό που πήρε από το παράθυρο την πρωθυπουργία από τον Παπάγο, όταν, ως υπουργός δημοσίων έργων βρισκόμενος στις ΗΠΑ δήλωνε πως ήταν λάθος να ανακινηθεί το Κυπριακό! Εκείνος που κέρδισε τις εκλογές με τη βία και νοθεία του 61 που έστειλε πολλούς Δήμαρχους και προέδρους κοινοτήτων στη φυλακή, αλλά και με το μικτό εκλογικό σύστημα, στο οποίο εφάρμοσε, στους νομούς που είχε την πλειοψηφία το πλειοψηφικό σύστημα για να παίρνει όλες τις έδρες και όπου μειοψηφούσε το αναλογικό για να παίρνει όσους του αναλογούσαν! Εκείνος που γυρνώντας από τη Ζυρίχη είπε πως η μέρα της υπογραφής εκεί της συμφωνίας με την Αγγλία και την Τουρκία να μπει εγγυήτρια της ακεραιότητας και η Τοπυρκία ήταν η ευτυχέστερη της ζωής του!! Τα αποτελάσματα; η νομιμοποίηση της επέμβασης της Τουρκίας με το Πραξικόπημα που έαανε ο Σαμψών!,. Εκείνος που, όταν είδε πως χάνει τις εκλογές, φεύγει για Παρίσι! ΓΙΑΤΙ; Γνώριζε το πραξικόπημα που ερχόταν και, αφού ήταν φίλος των Αμερικάνων, οδηγήθηκε εκεί για να αποτελέσει το σωτήρα, όταν οι πραξικοματίες θα έφευγαν; Θα ερχόταν ως σωτήρας ένας δεξιός που είχε αποδοκιμαστεί από τη δημοκρατική παράταξη, η οποία κυβέρνησε μόλις δέκα οκτώ μήνες; Έτσι δεν έγινε; Ήλθε με το δώρο της εισόδου ασυζητιτί στην ΕΟΚ για να χρυσώσουν οι σύμμαχοι το χάπι και να τον παρουσιάσουν και για σπουδαίο! Αναγνώρισε το ΚΚΕ , αφού δεν μπορούσε αλλιώς να μπει στην ΕΟΚ! Είχε ζήσει και στη δημοκρατική Γαλλία και κατάλαβε μερικά πράγματα. Πόσα;
    Μήπως ακόμα πρέπει να θυμηθούμε τα σκάνδαλα των οικοπέδων της Φιλοθέης; Τα οικόπεδα στο δρόμο που 'εφτιαξε προς το Λαγοννήσι και το Λαύριο όταν ήταν υπουργός δημ.έργων και όταν αργότερα είχε σ' αυτή τη θέση τον στρατηγό Γκίκα;
    Τίνος είναι τα παραθαλάσια οικόπεδα στον Αγιοδημήτρη, ποιοι φίλοι του πήραν βράχια στο Λαγονήσι να τα χρυσοπουλήσουν; Αύριο θα βγάλουμε και τον μονίμως απόντα σήμερα πρωθυπουργό ως αναμορφωτή! Γιατί όχι; Ο λαός μας ακόμα τον θεωρεί ως "καταλληλότερο"!! Έτσι για άλλη μια φορά διαστρεβλώνεται η ιστορία ΄σημερα! Εδώ και τώρα! Αφού κάπποιοι εδωμέσα, που δεν μπορούν να μοιράσουν ενός γαϊδάρου άχυρο σχολιάζουν δυσμενώς καταξιωμένους πολιτικούς με διεθνή αναγνώριση και εκθειάζουν έναν άνθρωπο που σε κάθε κρίση της χώρας εξαφανίζεται, για να παρουσιαστεί κάποτε να ξαπολυσει αφιρισμούς που έμαθε απέξω και να ξαναχωθεί στο καβούκι του! Αν μας αξίζει τέτοιος πρωθυπουργός χάρισμά σας! Ευχαριστώ, δε θα πάρω! Μόνο που λυπάμαι τούτη τη δύσμοιρη χώρα που αξιώνεται τέτοια ηγεσία που δεν της ταιρειάζει!!
    Μια παράταξη που δεν ξεπετάει τέτοιους ανίκανους δεν προσφέρει ούτε στη χώρα σήμερα ούτε στην ιστορία της!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *