GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μητσοτάκης αγοράζει την Απογευματινή!

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης -κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη- βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την αγορά της εφημερί...

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης -κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη- βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την αγορά της εφημερίδας "Απογευματινή". Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που πήρε το 25% του ραδιοτηλεοπτικού Σκάι του Γ. Αλαφούζου και είχε κινηθεί για να αγοράσει τον "Ελεύθερο Τύπο" αλλά του τον πήρε ... μέσα από τα χέρια η Γιάννα Αγγελοπούλου. Η εξαγορά αυτή της "Απογευματινής" έχει και πολιτική σημασία.

14 σχόλια

  1. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει οι εφημερίδες να αγοράζονται έστω και εμμέσως από κόμματα και πολιτικές προσωπικότητες.
    Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να δώσει κάποιος μία περιουσία στα ΜΜΕ για να γίνει βουλευτής, υπουργός ή πρωθυπουργός.
    Πώς συνάδει ένα δημοκρατικό πολίτευμα με καταστάσεις προώθησης πολιτικών, ή αποδόμησης άλλων;
    Τι έχουν γίνει οι παραδοσιακοί εκδότες -δημοσιογράφοι;
    Ποιός είναι αυτός που πρέπει να επιλέγει τους ηγέτες του;
    Τα ερωτήματα είναι ρητορικά.
    Το σύστημά μας είναι "σχετικά" φιλελεύθερο. Να γιατί χρήζει ακόμα τεράστιων βελτιώσεων.
    Η αλήθεια είναι ότι ο κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολίτης ενώ υποθετικά κατάγράφεται στις εκλογές με 45%, η αντιστοίχισή του στην ανάγνωση του κεντροδεξιού φιλελεύθερου τύπου είναι πολύ μικρότερη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το συμπλήρωμα της διαφοράς και του κενού θα πρέπει να περάσει μέσα από υπόγειες διαδρομές και γραφεία συγκεκριμένων πολιτικών. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Βασίλη ως προς το ότι οι εφημερίδες αγοράζονται μόνο απο κομματικές προσωπικότητες...τώρα αυτο με την αντιστοίχιση "κεντρο δεξιου χώρου" με την αναγνωρισιμότητα των "γαλαζιων" εντύπων ίσως φταίει κ η "ποιότητα" των εντύπων αυτών ...δεν θέλω να δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα αλλα νομιζω πως πολλοι καταλαβαίνουν ...

    ....πάντως ,για να κάνουμε και λίγο πλάκα, το να είσαι φιλος του Μητσοτάκη δεν είναι και οτι καλύτερο μπορεί να σου τύχει !!!!!!Αν και αυτός για να κάνει την Ντορα πρόεδρο του κόμματος μπορεί να πάει να αγοράσει .... και την "αθλητικη ηχώ" !!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχω κρατημένες κάτι παλιές εφημερίδες,μήπως θέλει να τις αγοράσει κι αυτές...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα και έτσι να είναι δεν βλέπω τίποτα το παράξενο. Τουλάχιστον ο τρόπος είναι καθαρός.

    Γνωρίζετε όλοι ότι ο λόγος που ξέσπασε το σκάνδαλο Κωσκοτά, ήταν γιατί το ΠΑΣΟΚ μέσω αυτού πήγε να ελέγξει όλο τον τύπο.

    Μην ξεχνάμε παράλληλα ποιοι εκδότες υπήρξαν θύματα της τρομοκρατίας. Υπήρχε κανείς που στήριζε το ΠΑΣΟΚ;

    Μήπως ο Αθανασιάδης ήταν φιλοχουντικός; Του έκλεισαν ή όχι την εφημερίδα επί χούντας;

    Και ω του θαύματος, βρέθηκε λίγο αργότερα ένας Κωσκοτάς να αγοράζει και να στήνει το δικό του συγκρότημα.

    Εκεί αντέδρασαν οι "παραδοσιακοί" εκδότες του ΠΑΣΟΚ και έτσι ξέσπασε αφήνοντας έωλο τον Ανδρέα και την κυβέρνηση του.

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΘΙΓΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

    Δεν μας είπε κανείς ποιοι κρύβονται πίσω από τις φιλοΠΑΣΟΚικές εφημερίδες και ΜΜΕ.

    Ποια συμφέροντα στηρίζουν και με ποιων τα χρήματα φτιάχτηκαν.

    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς και της λάσπης που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βασίλη,
    σκέφτηκες ότι προφανώς οι δεξιοί γενικώς δεν διαβάζουν πολύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.34. Εκ του αποτελέσματος δεν μπορώ να διαφωνήσω. Μακάρι να μπορούσα. Είναι ισχυρή δύναμη των μεγαλοεκδοτών αλλά ...Αν κρίνω από τα dvd που έχουν οι μικρές κεντροδεξιές εφημερίδες για να πουλήσουν κανένα φύλλο, μάλλον για ...άλλο λόγο τις αγοράζουν παρά για να τις διαβάσουν. Έλεος πια. Αν περάσεις έξω από το Α' Νεκροταφείο και ακούσεις θόρυβο θα είναι από τα κόκκαλα του Τζώρτζη που τρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1:34
    Οι δεξιοί διαβάζουν και πάρα πολύ μάλιστα. Ως εκ τούτου οι δεξιοί είναι γενικά περισσότερο καλλιεργημένοι από τους αριστερούς ως μέλη, κατά πλειοψηφία, της αριστοκρατίας και των υψηλοτέρων (και πλουσιοτέρων) κοινωνικά τάξεων.

    Σε επίπεδο ελληνικών εφημερίδων όμως, οι "αριστερές" εφημερίδες διαβάζονται πιο πολύ (όχι μόνον από αριστερούς) μέχρι τώρα τουλάχιστον, γιατί απλώς είναι πλουσιότερες σαν εκδόσεις.

    Ο πλούτος σε ύλη (προσφορές, αφιερώματα, ένθετα) των "αριστερών" εφημερίδων ήταν ακαταμάχητος από τις (φτωχές) "δεξιές", εξ αιτίας βέβαια της οικονομικής τους ευμάρειας λόγω των διασυνδέσεων με το κύκλωμα των κυβερνητικών (οικονομικών) αδρών ενισχύσεων με κρατικές διαφημίσεις κλπ. από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Τώρα αυτό έχει κάπως περιορισθεί αλλά ακόμη αντέχουν.

    Είμαι καθημερινός αναγνώστης της "Ελευθεροτυπίας" για σειρά ετών κυρίως λόγω του Στάθη Σ.(Ναυτίλου) και του Γιάννη Τριάντη (του Τύπου των Ήλων), αν και κατά τα άλλα διαφωνώ πολιτικά με την γραμμή και το ύφος της εφημερίδας.

    Μπορώ ως εκ τούτου να παρατηρήσω οτι ο πλούτος της ύλης-της έχει περιορισθεί και ο μέχρι το 2004 αέρας της ελίτ δημοσιογραφίας τον οποίο απέπνεε έχει πέσει σε πιο λαϊκά (φτωχικά) στάνταρντ.

    Όταν οι "δεξιές" εφημερίδες αποκτήσουν και αυτές πλούσια ύλη (και όχι πορνο-dvd) τότε θα ανέβει η κυκλοφορία τους. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η οικονομική-τους υγεία είτε με κυβερνητική (κρατική) ενίσχυση είτε με εισροή κεφαλαίων από επενδύσεις τύπου Αγγελόπουλου, Μαρινάκη κλπ.

    Παρεμπιπτόντως, για δέστε την βελτίωση του "Ελ. Τύπου" μετά την εισροή των κεφαλαίων Αγγελόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ
    ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 20012
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ
    ΤΟ 2012.
    ΣΟΡΥ ΝΤΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6.16. Η μία πήρε εφημερίδα για να γίνει πρωθυπουργός, η άλλη παίρνει εφημερίδα για να γίνει κι αυτή πρωθυπουργός, παιδιά τσοντάρετε, με κάνα περιοδικάκι το υπουργιλίκι το έχω σίγουρο!
    2.47. Καλά τα γράφεις. Εσύ τουλάχιστον έχεις την σταθερή σου εφημερίδα, τις στήλες σου κλπ. Εγώ όμως τι να την κάνω τη βελτίωση, το πολυσέλιδο, το καλό χαρτί του Ε.Τ. και την Γιάννα όταν μου γράφει σε πρωτοσέλιδο ότι έχουν σε απόσταση οι υπουργοί τον Σάββα. Για το ότι έχουν "πηδήξει" τους υπουργούς και βουλευτές τα ΜΜΕ και οι άλλοι ισχυροί για να πουν ντε και καλά κάτι εναντίον του Τσιτουρίδη, ποιός θα μιλήσει; Προσπαθούν να ερμηνεύσουν όποια σχετική δήλωση γίνεται ότι λέγεται για τον Σάββα. Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει όμως μέρα με την μέρα ότι ο Σάββας είναι 100% αθώος για τα ομόλογα και γενικότερα απόλυτα έντιμος. Μόνο για κυβερνητικό πατριωτισμό και αλληλεγγύη μπορείς να τον κατηγορήσεις και πάλι πρέπει να είσαι πολύ αυστηρός.
    Τα Ταμεία ήταν, είναι και θα είναι πλήρως αυτόνομα στην επιλογή των κινήσεων των αποθεματικών τους. Πιο θωρακισμένα μεν αλλά και πάλι αυτόνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8:38
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΩ.
    ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙΣ ΕΝ ΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ,
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ
    ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΕ
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
    ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ
    ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ
    ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΑΝ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ
    ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ
    ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΟΙ ΔΕΞΙΟΙ...........? ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ .... ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΓΙΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ .... ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ -ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΝΟΙΕΣ....... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ..... ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.... ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ... ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΑΠ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΩΜΜΑ..... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ
    ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
    ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ.
    ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ.
    Ε!ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *