GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από την Alpha έγινε η καταγγελία...

Ακόμη "αναζητείται" ο δράστης της αποκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων των Ταμείων. Ο τραπεζικός συνεργάτης του Press-gr, λέε...

Ακόμη "αναζητείται" ο δράστης της αποκάλυψης του σκανδάλου των ομολόγων των Ταμείων.
Ο τραπεζικός συνεργάτης του Press-gr, λέει ότι η Alpha Bank του Γ. Κωστόπουλου ήταν εκείνη που κατήγγειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το "κρυφό ομόλογο" που είχε αναλάβει η JP Morgan και κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Α. Πιλάβιο να διατάξει έρευνα και να "τσιμπήσει" την "Ακρόπολις".

25 σχόλια

  1. Γιατι εσεις τι νομιζατε;
    Oτι ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ η επιτροπη
    Κεφαλαιαγορας θα ξεσκεπαζε
    το σκανδαλο;

    Xα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ …Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας χθες το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού ”Φιλιώ Χαϊδεμένου”, είπε μεταξύ άλλων ότι…

    …”Το Μουσείο, μαρτυρά τη θυσία των Ελληνίδων και των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή στους μέσα στη φρίκη του πολέμου….

    …Μαρτυρά το έπος των προσφύγων που κατόρθωσαν, μέσα από τις στάχτες να ριζώσουν και να προκόψουν στις νέες πατρίδες…

    …Μαρτυρά το χρέος αλλά και την αποφασιστικότητα των απογόνων τους να κρατάμε τη μνήμη ζωντανή. Να τιμάμε στην πράξη τη θυσία και τον αγώνα των Μικρασιατών Ελλήνων”….

    Πότε το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού, και γενικά τα βιβλία ιστορίας θα συμπεριλάβουν τα παραπάνω νοήματα στις σελίδες τους;

    Για να μην τρελαθούμε εντελώς, επειδή ο Πρωθυπουργός και ιστορία γνωρίζει και στις ομιλίες του ξέρει τι λέει, κάποιος οφείλει να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα…

    …Γιατί ένας απλός… ”συνωστισμός” στις προβλήτες της Μικράς Ασίας, (στον οποίο επιμένουν το Υπουργείο Παιδείας και οι συγγραφείς της... παγκοσμιοποιημένης, αλά τούρκα ιστορίας), δε δικαιολογεί ούτε ”θυσία”, ούτε ”φρίκη πολέμου”, ούτε ”έπος”, ούτε ”στάχτες”, ούτε φυσικά ”ζωντανή μνήμη”.

    Σε αυτή τη χώρα, τα λόγια και οι καλές προθέσεις απέχουν παρασάγγας από τις πράξεις…

    Μιλάμε πολύ εύκολα για ευθύνες και για λαμογιές, (περίπτωση Σοφοκλέους 1999, περίπτωση ομολόγων 2007), μιλάμε πολύ εύκολα για τιμωρίες, αλλά, στην πράξη όλα παραμένουν ως έχουν…

    …Τουλάχιστον, ας μην παραμείνουν ως έχουν και ας ανατραπούν οι ανιστόρητες αναφορές των βιβλίων που διαβάζουν τα παιδιά μας.

    Βασ Βαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαφέστατα ΟΧΙ

    Δεν είναι αλήθεια όμως, ότι η εν λόγω Τράπεζα έγινε αποδέκτης κατάθεσης ύψους 600 εκατομμυρίων €, αποθεματικών Ταμείου, τις παραμονές των τελευταίων εκλογών ??

    Και δάνεια κατασκευής κατοικίας δίνουμε και προσλήψεις κάνουμε, ενίοτε δε και καταγγελίες προς τις ανεξάρτητες αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς η Αλφα Μπανκ είχε αγνά κίνητρα για την ενημέρωση της επιτροπής, γιατί αλλιώς θα έλεγε και τους πραγματικούς λόγους της καταγγελίας ο τραπεζικός συνεργάτης σας. Αλήθεια μπορεί κάποιος συνεργάτης σας ή μη, να μας πει, ποιοί βρίσκονται πίσω από την Άλφα Μπανκ, τι ομόλογα εκδίδουν αυτοί και με τι επιτόκιο τα πουλάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ αυτή την χώρα ο κανόνας είναι να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού ,η εξαίρεση να μην παρακολουθούνται τα δομημένα ομόλογα.
    Τρελή ιστορία , ίσως είναι κατάλληλη για την ΣΤ δημοτικού .
    Ενώ βιβλία που γράφονται με διαφάνεια με αξιοκρατία και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ενοχλούν …..Εμείς έχουμε τις μίζες μας για να γράψουμε δική μας ιστορία χαζοευρωπαίοι άλλωστε πρόσφατα πλουτίσαμε 25% σε μια νύχτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους Βασίλη σκανδαλίστηκες!!!
    Αν δεν σκανδαλιστείς πως θα ψάξεις να μάθεις τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα για να προχωρήσουμε.
    Τα δομημένα ομόλογα είναι κρατικά-χρηματοοικονομικά προϊόντα που εκδίδονται για να δομηθούν ιδιωτικές περιουσίες.
    Αλλιώς δε θα ήταν δομημένα, αλλά απλά.
    Αυτό από μόνο του ενοχοποιεί τη κυβέρνηση, δείχνοντας τον στόχο της.
    Δεν είναι ηθικός αυτουργός. Είναι φυσικός αυτουργός με συνεργάτες τους ανθρώπους της στη διοίκηση των ταμείων.
    Τα πιράνχας που τσίμπησαν τις διαφορές στη διαδρομή του ομολόγου, δεν φέρουν ευθύνη. Τη δουλειά τους έκαναν. Δουλεία που ξέρουμε όλοι.
    Όπως αντίστοιχα, για τις μεγάλες απώλειες των Ταμείων το 2000 στο χρηματιστήριο δεν φταίει κανείς άλλος, πλην της κυβερνήσεως του πρώην καταλληλότερου.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καταγγελία στον πρώην υπάλληλο του!
    να μην ξεχνάμε ότι ο Πιλάβιος ήταν για χρόνια επικεφαλής στο Asset Management της Alpha...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκανδαλίστηκα γιατί βλέπω ότι πίσω από όλα βρίσκονται οι γνωστοί -άγνωστοι επιχειρηματίες-τραπεζίτες -μεγαλοβιομήχανοι που ελέγχουν τον τύπο και θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους.
    Η Άλφα Μπανκ δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το ομόλογο αλλά να πουλήσει το δικό της ή να πάρει σειρά στις επόμενες αγορές, η δε ΜΕΒΓΑΛ (ή κομμάτι της)στην πραγματικότητα ήθελε αφενός να γλυτώσει το πρόστιμο και σφετέρου να υπεραμυνθεί εναντίον της πώλησής της στη ΔΕΛΤΑ, πουλώντας εκδούλευση. Γι αυτό δεν πήγαν στους δημοσιογράφους ή στον εισαγγελέα. Και στις δύο όμως περιπτώσεις βρέθηκε ένας Πιλάβιος και ένας Ζησιμόπουλος που δεν τσίμπησαν στο τυράκι, δεν φοβήθηκαν για το αν εκτεθεί η κυβέρνηση (και πολύ καλά έκαναν) και τα έβγαλαν στη φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βγαίνουν όλα στη φόρα μόνο όταν οι "παίκτες" δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά και αναγκάζονται και καταγγέλουν ο ένας τον άλλον.

    Που σημαίνει ότι αυτά που δεν ξέρουμε (ο κανόνας είναι ότι συνήθως τα βρίσκουν στη μοιρασιά) είναι πολλαπλάσια αυτών που γίνονται γνωστά.

    Καλά πάμε.

    Και ο πρωθυπουργός εντωμεταξύ πάει 6η δημοτικού είναι στρουμπουλός γιατί τρώει όλο του το φαί και απαγγέλει ποίημα για την επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου (η οποία έγινε άλλη ημερομηνία) "...μαρτυρά το χρέος των απογόνων τους να κρατάμε τη μνήμη ζωντανή..."

    Κωμωδία είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί βρε φίλε 11.29 δεν τα έβγαζαν στην δημοσιότητα και στον εισαγγελέα και παλιότερα επί ΠΑΣΟΚ; Μη μου πεις ότι εκεί ήταν όλα καθαρά γι αυτό κανείς δεν αποκάλυπτε κανένα; Όσο για την μοιρασιά που λες ότι δεν τα βρήκαν, να είσαι σίγουρος ότι αν ήθελαν να τα πάρουν οι Πιλάβιος-Ζησιμόπουλος θα τα έβρισκαν. Ξέρεις εσύ πολλούς ανήθικους που να τους προσφέρουν γάιδαρο και να τον κοιτάνε στα δόντια; Και μετά θα ακουλουθούσαν στη σειρά και οι άλλες τράπεζες και οι άλλες γαλακτοβιομηχανίες με τα πακέτα στην τσέπη, για να γλυτώσουν οι πρώτοι το πρόστιμο για το καρτέλ στο γάλα και για να πουλήσουν τα "προϊόντα" τους οι δεύτεροι στα ταμεία και ο εκβιασμός δεν θα είχε τέλος.
    Κι όμως γι αυτούς τους δύο Προέδρους, κανείς από τον τύπο δεν μιλάει σήμερα, ίσα -ίσα που αφήνονται και υποννοούμενα, ενώ θα έπρεπε να είναι σημαία για όλους τους δημοσιογράφους που ενδιαφέρονται πραγματικά και όχι υποκριτικά για την διαφάνεια και την πάταξη της διαπλοκής και διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι εγινε ρε παιδια με τον Σιμο Κεδικογλου, τον βουλευτή ΝΔ ΤΗς εΥΒΟΙΑς; βΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΗ ΜΑΖΙ Ε ΕΝΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΌ ΣΥΜΒΟΘΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11.48 Ναι. Στο αυτοκίνητο του Σίμου στη θάλασσα κάτω από την ψηλή γέφυρα Χαλκίδας. Δεν είμαι σίγουρος αν ο άλλος είναι νομαρχιακός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν ήσουν ο κύριος Θανάσης ή η κυρία Βούλα και πούλαγες ομόλογα από την περίοδο 1997-2000, με διάρκεια 10 - 12 ετών και σταθερό επιτόκιο της τάξεως του 8% με 8,5%, για να αγοράσεις δομημένο ομόλογο με αποδόσεις 6,5% το πρώτο έτος και 4,5% ως 5% τα επόμενα δύο και μετά βλέπουμε, θα σε λέγαμε μαλάκα.
    Σωστά;
    Αν τυχόν είσαι πολιτικό πρόσωπο που διαχειρίζεσαι δημόσιο χρήμα, πώς πρέπει να σε πούμε;
    Μαλάκα ή απατεώνα;
    Γιατί η κυβέρνηση επιμένει πως δεν γνώριζε τίποτε για το έγκλημα;
    Φοβούνται μη τους θεωρήσουμε μαλάκες ή απατεώνες;
    Εάν κάποια κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν οφείλει να γνωρίζει πώς επενδύεται η περιουσία του Δημοσίου, η περιουσία μας, τότε αυτή πώς λέγεται;
    Ανεύθυνη κυβέρνηση ή κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης και ανύπαρκτης αξιοπιστίας;
    Άρα, κυβέρνηση της πλάκας;
    Αυτοί τα λένε και ασφαλώς τα κάνουν, εγώ απλώς αναρωτιέμαι !!!!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12.08 ΑΓΙΕ. Δεν μας τα λες όλα. Συνδέεις χωρίς λόγο ανόμοια πράγματα. Πότε αγόρασε, πότε πώλησε, σε τιμή αγόρασε, σε τι τιμή πώλησε, δεν μας είπες. Σε ένα ταμείο δεν είναι ένας που αποφασίζει. Είναι πολλοί. Εντάξει εν προκειμένω ο Αγάπιος δεν ήξερε από οικονομικά και έστω είναι απατεώνας ή ηλίθιος. Όλοι οι άλλοι που μετέχουν (και η ΑΔΕΔΥ) στα ΔΣ, τι έκαναν; Το κορμί τους περιέφεραν; Αυτά τα αυτονόητα που λες για τις αγοροπωλησίες γιατί δεν τα είπαν και εκείνοι οι καθαροί όταν ήταν ο καιρός, να διαφωνήσουν, να μειοψηφίσουν, να τα βγάλουν στον τύπο κλπ; Γιατί ο Παπασπύρος ξαναβάζει τον ίδιο εκπρόσωπο στο ΔΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ‘Αγιέ μου όχι και κυβέρνηση της πλάκας!!!
    Αφού το βλέπει ότι η κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς…
    Άρα είναι κυβέρνηση της θεσμικής πλάκας, όπως ακριβώς και η προηγούμενη.
    Διότι, όπως θα γνωρίζει η αγιοσύνη σου, η μάσα των ημετέρων είναι θεμελιώδης θεσμός στη χώρα και λειτουργεί υπέρ διακομματικής πίστεως και ιδιωτικοποιημένης πατρίδος των ελάχιστων απλήστων.
    Την ευλογία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. « Εντάξει εν προκειμένω ο Αγάπιος δεν ήξερε από οικονομικά και έστω είναι απατεώνας ή ηλίθιος. Όλοι οι άλλοι που μετέχουν (και η ΑΔΕΔΥ) στα ΔΣ, τι έκαναν;»
    Ρωτά ο Βασίλης και εγώ οφείλω μια απάντηση…
    - ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ προσβλέποντας και αυτοί στην χρυσοτόκο όρνιθα!!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 12.33
    Την έχεις…προχώρα καλά στοχάζεσαι.
    Ο ΑΓΙΟΣ …που τώρα σας αποχαιρετά γιατί τον καλεί αλλού το καθήκον.
    Και οι άγιοι πρέπει να δουλεύουν σκληρά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΦΑΕ ΣΚΑΤΑ. ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΒΑ-ΒΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ........ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΣΚΙΣΕΙ.
    "ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1.26. Αν ήταν κανένας φουκαράς πασόκος θα τον είχατε ξεσκίσει. Πετυχημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί βρε φίλε 11.29 δεν τα έβγαζαν στην δημοσιότητα και στον εισαγγελέα και παλιότερα επί ΠΑΣΟΚ; Διότι τότε υπήρχε δικτατορία Κ. Σημίτη. Όποιος μιλά για δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς βασίλης 11:43 πμ!

    Παρεξήγησες, δεν αναφερόμουν σε Πιλάβιος-Ζησιμόπουλος.
    Αλλά στον πόλεμο μεταξύ τραπεζοχρηματιστιριακών κέντρων για το ποιός θα αρπάξει τις καλές "δουλειές" ποιος θα φάει τα περισσότερα.
    Αυτοί όταν δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους αλληλοκαρφώνονται.

    Επίσης δεν λέω ότι δεν γινόντουσαν τα ίδια και επί ΠαΣοκ με τη διαφορά ότι εκείνοι δεν υποσχόντουσαν προεκλογικά ότι θα καθαρίσουν την κόπρο.
    Είχαν και λίγο τακτ στην κοροϊδια, οι σοσιαλιστικές καταβολές δεν τους επέτρεπαν να καταβροχθίζουν ρευόμενοι και πέρδοντες αλλά αφήνοντας "αθόρυβες" μ έναν ελαφρό λόξυγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδώ σας πιάνω 'αδιάβαστους'... Ο συντάκτης του φερόμενου και ως 'οικονομικού ρεπορτάζ' είναι λάθος.

    Η καρφωτή έγινε από τον Λάτση (Eurobank). Δεν έχει καμία σχέση ο Κωστόπουλος.

    Ακολουθήστε το 'μίτο'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χαχα το αλληλοκάρφωμα συνεχίζεται να υποθέσουμε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *