GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Press-gr κάνει το πρώτο γκάλοπ, μετά τα σκάνδαλα...

Αν γίνονταν εκλογές... Ψηφίστε, πατώντας εδώ Φουντώνει το θέμα των σκανδάλων στα Ταμεία κλπ, αρχίζουν πάλι τα γκάλοπ. Η Metron Analysis πα...

Αν γίνονταν εκλογές... Ψηφίστε, πατώντας εδώ
Φουντώνει το θέμα των σκανδάλων στα Ταμεία κλπ, αρχίζουν πάλι τα γκάλοπ.
Η Metron Analysis παρουσίασε το δικό της που δείχνει την ψαλίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να μικραίνει στο 1,2% από 1,7% που ήταν τον Δεκέμβριο. Ομως αυτή η δημοσκόπηση έγινε πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα ομόλογα, ήταν ακόμη "ζεστό" το θέμα της Παιδείας.
Το Press-gr συνεχίζοντας την τακτική των άμεσων δημοσκοπήσεων, οργανώνει το πρώτο γκάλοπ για πρόθεση ψήφου, μετά τα νέα δεδομένα των σκανδάλων.
Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, αν γίνουν εκλογές την Κυριακή; Ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο; Τα σκάνδαλα θα σας επηρεάσουν;
Για να ψηφίσετε, μπορείτε να πάτε στ' αριστερά της σελίδας στη στήλη ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...
Μπορείτε να μπείτε στο ερωτηματολόγιο πατώντας κι εδώ.
Καλή ψήφο!

70 σχόλια

  1. Να δεις που θα τα σκεπάσουν σε λίγο, όπως την κλεψιά του χρηματιστηρίου επί ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν θα πάει φυλακή. Είναι ίδιο κόμμα και αυτό θέλουν να φαίνεται. Το ένα κόμμα υποστηρίζει το άλλο. Αυτό φαίνεται όταν αλλάζει η κυβέρνηση και δεν δικάζει τους κλέφτες του άλλου. Είναι παιδιά των καπιταληστών Βαρδινογιάννη, Λαμπράκη, Τεγόπουλου, Κυριακού της Νέας Τάξης φασιστών. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κάνει σιωπηρά συμφωνία κυρίων να μην δικάζει κανένας τον άλλο. Είναι θέμα επιβίωσης γι'αυτά τα κόμματα που τρέφονται με σκάνδαλα, ρουσφέτια, υποσχέσεις και χειραγώγηση της πλέμπας από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Όσο για να εκδικάσει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ τα δικά τους σκάνδαλα την ώρα που κυβερνούν, φαντάζει αστείο. Έχουμε λοιπόν τον νόμο της σιωπής, τον νόμο της μαφίας, την ομερτά δηλαδή, να κυριαρχεί. Τον ίδιο νόμο εφαρμόζουν τα δυο κόμματα και προς την Εκκλησία η οποία έχει αφεθεί ασύδοτη, τόσο που να τολμήσει ο Χριστόδουλος να προτείνει για δεσπότη Καλαμάτας των μέντορα των Βαβύλη-Κωλοσούζα-Γιοσάκη τον και κολλητό του Θεόκλητο. Άλλο τώρα αν οι αντιδράσεις των θρησκευτικών οργανώσεων εδώ τον έτρεψε σε άτακτη φυγή, φοβούμενο μην ανοίξει ξανά η συζήτηση για τα εκκλησιαστικά ροζ και οικονομικά σκάνδαλα που ένα μαγικό χέρι την σταμάτησε απότομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To koino tou blog einai se megalyterh apo ton meso oro analogia PASOK & SYN (opws htan anamenomeno alloste).
    Pisteuei de oti tha ksana-bgei h ND... Abysos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια σωστα το προβλεψαμε.εδω γραφουν ολοι οι ανεργοι-πρωην αργομισθοι δημοσιογραφοι που ετρωγαν με χρυσα κουταλια απομυζωντας τον ιδρωτα του φτωχου ελληνα.Αρα λοιπον παμε καλα.Το ΠΑΣΟΚ προηγειται με 12 μοναδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι προφανές από το αξιόπιστο γκάλλοπ ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει με 10 μονάδες διαφορά αν γίνονταν τώρα εκλογές. Επίσης ότι ο κόσμος θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Γιώργο για να σωθεί από την λαίλαπα του Καραμανλή και της ΝΔ και να επανέλθουν οι έντιμοι.

    Μπορώ κάνω κι εγώ ένα γκάλλοπ :

    Γιατί την Ελπίδα δεν θέλει να την έχει κανείς πεθερά;

    1) Γιατί έχει μεγαλώσει και δεν πουλάνε πλέον τα CD της.
    2) Γιατί δεν δίνει προίκα.
    3) Γιατί πεθαίνει τελευταία.
    4) Δεν υπάρχει Ελπίδα.
    5) Δεν ξέρω-Δεν ελπίζω.

    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τη στήλη "Τα νούμερα της εβδομάδας" του ON-OFF της Ελευθεροτυπίας που θα κυκλοφορήσει αύριο: "Αγωγή σκέφτεται να καταθέσει η Λίνα Κλείτου εναντίον των υπευθύνων του blog press-gr.blogspot.com για κείμενο που έχει τον τίτλο «η μητέρα της γκόμενας "διοικεί" το υπουργείο του Σάββα» και την παρουσιάζει ως ερωμένη του Σάββα Τσιτουρίδη και τη μητέρα της ως τη χήρα που κάνει κουμάντο στο υπουργείο Απασχόλησης."

    Την επόμενη φορά πριν δημοσιεύσετε κάτι καλό θα είναι να έχετε κάνει ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα δεν παω να .."ψηφισω",αμε! τι δηλαδη πλακα μας κανετε?

    Παντως παρτε φανερα την ψηφο μου.

    Πρωτη η Ν.Δ ,τα επομενα ,τουλαχιστον,20 χρονια...

    Μην το πιστευετε εσεις.
    Κακο του κεφαλιου σας...

    Να σας το πω πιο απλα:
    1. Ο Γιοργος ειναι τελειωμενος
    2. Η σ.Αλεκα ε! ενταξει ,τωρα.Και τον πιο φανατικο ΚΚΕξω να ρωτησεις δεν εχει τετοια ονειρα..
    3. Ο ΣΥΝ της αριστερας και λοιπων αριστερων και λοιπων .."προοδευτικων"(μπλιαχ!)...ελατε τωρα ,πλακα μας κανετε?
    4. Πιθανωτατα το τεταρτο (η και τριτο) κομμα θα ειναι το "λαος"...
    Πλακα στην πλακα δεν αποκλειεται να ξεπερασει και το ΚΚΕξω

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. psaronoun ta fasistakia apo ta apotelesmata tou galop?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσο πιο πολύ πιστεύω ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια σ αυτό τον τόπο. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τους κυβερνάει ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης. Λυπάμαι πραγματικά .
    Τι μπορείς να περιμένεις από βολεμένους δημοσίους υπαλλήλους , τηλεορασάκιδες πολίτες , εγκεφαλικά ανάπηρους ψηφοφόρους . Στην Κρήτη λένε μια μαντινάδα .
    Τα πορτοκάλια του λαού γεμίζουνε βαπόρι , ότι σκατά είναι ο πρόεδρος είναι και οι ψηφοφόροι . wtr.pblogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Λιάσκας (ο φίλος του Λαλιώτη)του ΠΑΣΟΚ, που έφαγε τα χρήματα του Κτηματολογίου στο ΤΕΕ, τι έγινε; Στην αγκαλιά του γεροφασίστα Λαμπράκη του ΠΑΣΟΚ και υπό την προστασία του είναι ακόμη; Για αυτό δεν δικάζεται; Φιλόλαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψήφισα δέκα φορές ως τώρα. Μέχρι πόσες πιάνεται για αξιόπιστο το δείγμα; Και η διαφορά παραμένει δεκαεπτά μονάδες (+17%) υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Φαντάσου να μην ψήφιζα κιόλας!
    Το γκάλοπ μου θυμίζει τον ψαρά που απλώνει τα δίχτυα του το βράδυ και το πρωϊ τα μαζεύει. Άντε να δούμε τι ψάρια πιάσαμε μετά από τόσο αγώνα.
    Όποιος περιμένει βέβαια να εκλεγεί λόγω σκανδάλων πρέπει να βρίσκεται και στο κατάλληλο κόμμα με την ανάλογη πολιτικοιδεολογική υποδομή. Δέκα με δεκαπέντε μέρες είναι η χρονική δυναμική των ¨αποκαλύψεων¨. Μετά ο κόσμος θα ζητήσει πολιτικές θέσεις από το ΠΑΣΟΚ κι εκεί υπάρχει σχετική πενία τόσο διαφορετικών προτάσεων από τις υπάρχουσες όσο και πολιτικών που θα τις υποστηρίξουν. Ίσως να μην υπάρχει άλλη ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ πέρα από την σκανδαλολογία. Πρέπει όμως να την τροφοδοτεί συνέχεια. Θα μπορούσε βέβαια να εμφανίσει και κάποια νέα και άφθαρτα πρόσωπα μπας και παραμυθιαστεί ο κόσμος στο "να αλλάξαμε δεν είμαστε οι ίδιοι" αλλά δεν είναι καιρός για ηρωϊσμούς και για πειράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ψηφισα καμια 20αρια φορες! Αφηστε τα γελοια και προπανδιστικα γκαλοπ της πλακας. Αντε καντε καμια δουλειά αν και υποψιάζομαι οτι για να στήνετε αυτά τα site δεν το κάνετε για την ψυχή της μάνα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασιλάκη πήρες χαμπάρι πως αρχίζει να αλλάζει το κλίμα κι άρχισες να ανησυχείς ε; Κράτα καλούμπα "μεγάλε", τα χειρότερα έρχονται.

    Μουνόπανα δεξιοί έρχεται η ώρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το άρθρο για την Παναγιωταρέα πότε θα το δημοσιεύσετε??
    Σε άλλα blogs k mails έχει διαρεύσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα μπήκαν οι ψήφοι στο σύστημα από Εκάλη και Κηφισιά και η διαφορά μειώθηκε στον πόντο. Ο δε ΣΥΝ έπεσε στο 4% από το 9. Η μάχη προμηνύεται συγκλονιστική. Κρατείστε μου τη θέση. Πάω να ξαναψηφίσω.
    1.49 Κρύβε λόγια . Δεν παίρνεις έτσι τίποτα από μεσοχωρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΙΑ ΚΟΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΥΠΟΝΟΕΙ ΣΗΜΕΡΑ H ESPRESSO ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΑΙΝΗ?ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Κράτος του ... Αλαβάνου !

    Του Διονυσίου Κ. Καραχάλιου, Αντιπροέδρου του ΔΣ/Δ21
    16.03.2007


    Προερχόμενος από το άλλοτε ΚΚΕ εσωτερικού, αλλά και την αποτυχούσα απόπειρα της αριστεράς, πλην ΠαΣοΚ, να βρει πολιτική έκφραση υπό ενιαίο σχήμα, στα τέλη της δεκαετίας του ´80, ο Συνασπισμός έχει ένα μόνιμο πρόβλημα ταυτότητας: Αλλοτε ως Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, άλλοτε ως Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, και άλλοτε ως Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά, μπαινοβγαίνοντας στην Βουλή, αλλάζοντας ονόματα και αρχηγούς και, κυρίως, αναζητώντας το ιδεολογικό στίγμα που θα του επιτρέψει να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική πολιτική και, κυρίως, ψυχολογική πίεση, που ασκούν, στην αυθυπαρξία του και στους οπαδούς του, από την μια πλευρά το ΚΚΕ και από την άλλη το ΠαΣοΚ. Έναντι του ΚΚΕ, υστερεί διότι, στην μυθολογία της ελληνικής αριστεράς, οι "αγωνιστικές περγαμηνές", δηλαδή οι "τίτλοι τιμής" από την βίαιη απόπειρα των κομμουνιστών να καταλάβουν την εξουσία και να μετατρέψουν την χώρα σε "λαϊκή δημοκρατία", καταλογίζονται στο παραδοσιακό όσο και δογματικό ΚΚΕ, το οποίο δεν εννοεί να του αναγνωρίσει ούτε καν το δικαίωμα συνύπαρξης. Έναντι του ΠαΣοΚ ο Συνασπισμός υστερεί διότι τα, κατά βάση, καλοζωισμένα στελέχη του έλκονται, σε βαθμό απελπιστικό, από την αίγλη του κόμματος εξουσίας, με αποτέλεσμα, από τις αρχές της δεκαετίας του "80 και μέχρι σήμερα, να υπάρχει μια ανοικτή χοάνη μεταξύ των δύο κομμάτων, με μονόπλευρη όμως κατεύθυνση, εξ αιτίας της οποίας, το κόμμα του +-3% χάνει συνεχώς στελέχη και οπαδούς, που αναζητούν στο κίνημα του Α. Παπανδρέου τα αγαθά που δεν μπορεί να τους προσφέρει η δική τους κομματική έκφραση.
    Όμως, πάρ´ ότι ευρισκόμενος ανάμεσα σε συμπληγάδες, ο Συνασπισμός έχει επιτύχει να διαθέτει έναντι αυτών ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα:
    Έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους του το μεγαλύτερο τμήμα της λεγόμενης "προοδευτικής" διανόησης. Πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, γενικότερα οι άνθρωποι του πνεύματος και δη οι περισσότερον θορυβούντες εξ αυτών, πυκνώνουν τις, κατά τα άλλα, αραιοκατοικημένες τάξεις του, σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο από την ολίγιστη κομματική ισχύ του στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
    Αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας είναι το κόμμα, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κυριολεκτικά αγκομαχά για το αν και κατά πόσον θα καταφέρει να εισέλθει στην Βουλή, να εμφανίζεται πανίσχυρο στους χώρους εκείνους, που έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να διακινούν, ευχερέστερα παντός άλλου, τις θέσεις τους και τις απόψεις τους. Είναι προφανές ότι, οι διαθέτοντες το ακαταμάχητο όπλο της δημοσιότητας, όπως συμβαίνει με τους δημοσιογράφους, τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς, τους ποιητές, αλλά και τους πανεπιστημιακούς, μέσα από την επαφή τους με τη νεολαία, αλλά και την έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία, όπου εμφανίζονται ως "ειδικοί" επί παντός επιστητού, έχουν την άνεση να διατυπώνουν και να διαδίδουν τις οποιεσδήποτε απόψεις τους, εκμεταλλευόμενοι άριστα την "αναγνωρισιμότητα" που τους προσφέρει η ιδιότητά τους και χάρη στην οποία δημιουργούν, εκ προοιμίου, σχέσεις οικειότητας και αμεσότητας με την κοινή γνώμη. Αυτή, άλλωστε, η δημοσιότητα και το βιοποριστικού χαρακτήρα κυνήγι της, υποδηλώνει και τα βαθύτερα κίνητρα της ιντελιγκέντσιας, της διανόησης, σε ότι αφορά την σχέση της με τον Συνασπισμό.
    Η εξήγηση αυτού που φαινομένου είναι απλή. Ευρισκόμενος μεταξύ του δογματικού και αθεράπευτα προσκολλημένου στο σταλινικό του παρελθόν ΚΚΕ και του ΠαΣοΚ, που έχοντας ασκήσει επί 20 και πλέον έτη την εξουσία, συγκεντρώνει την αρνητική προδιάθεση μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης, ο Συνασπισμός εμφανίζεται ως η τέλεια λύση για όλους εκείνους που θέλουν να διατηρούν τον τίτλο του "προοδευτικού", χωρίς τις αρνητικές εντυπώσεις που, μοιραία, συνοδεύουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς. Όποιος, δηλαδή, δεν θέλει να κουβαλά την "ρετσινιά" μια απολιθωμένης ιδεολογίας, η οποία, μετά, μάλιστα, την θεαματική κατάρρευση των κοσμοειδώλων της, έχει μετατρέψει σε γραφικούς τους αμετανόητους εραστές της και, από την άλλη πλευρά, όποιος δεν αρέσκεται να απολογείται για τις κυβερνητικές αστοχίες του ΠαΣοΚ, αλλά και τα ανεπανάληπτα φαινόμενα σήψης και διαφοράς που το τελευταίο επισώρευσε στον δημόσιο βίο της χώρας, μπορεί να βρει "ασφαλές" καταφύγιο στην ιδεολογικά ευρύτατη αγκάλη του Συνασπισμού, διατηρώντας ταυτόχρονα και μια πολύτιμη παρακαταθήκη: Την παρακαταθήκη εκείνου προς τον οποίο προσβλέπουν και στοχεύουν εκλογικά τα άλλα δύο κόμματα (ΚΚΕ και ΠαΣοΚ), προκειμένου να αλιεύσουν τις αναγκαίες ψήφους, που θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους ισχύ. Αλλωστε, αυτή ακριβώς η παρακαταθήκη είναι εκείνη που ανοίγει διάπλατα, στους κατά τα άλλα "ιδεολόγους" του Συνασπισμού, τον δρόμο προς την εξουσία, όταν οι περιστάσεις και οι συγκυρίες το ευνοούν: Τα παραδείγματα της Δαμανάκη και του Μπίστη είναι οι καλύτερες απαντήσεις, για εκείνους που, πιθανόν, θα αγανακτήσουν με την "ιερόσυλη" σκέψη περί ευκαιριακής συμπεριφοράς των άλλοτε σκληροπυρηνικών σταλινικών, που βρήκαν στις "πλάτες" του Συνασπισμού το καταλληλότερο εφαλτήριο των "προοδευτικών" φιλοδοξιών τους…
    Μέσα σ´ αυτό το "προνομιακό" κομματικό πλαίσιο και εκμεταλλευόμενοι πλήρως την απόλυτη ιδεολογική αδιαφορία και αδράνεια του ευρύτερου φιλελεύθερου χώρου, τα στελέχη και οι οπαδοί του Συνασπισμού, αλλά κυρίως οι αμέτρητοι εραστές της ευεργετικής προστασίας, που δημιουργεί αυτή η "λίγο απ" όλα αριστερά", έχουν διαμορφώσει, με απίστευτη ευκολία, ένα γενικόλογο και ασαφές "πολυσυλλεκτικό" κίνημα, στο οποίο μπορεί να ενταχθεί, χαλαρά και χωρίς δεσμεύσεις, οποιαδήποτε ιδεολογική τάση, απόκλιση και απόφυση, που αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται ως "προοδευτική", χωρίς να είναι υποχρεωμένη να κουβαλά τις "αμαρτίες" του δογματικού ΚΚΕ και του άλλοτε τριτοκοσμικού ή εσχάτως εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ.
    Με αυτά τα δεδομένα, οι πάντες, από τους "τιποτόφρονες" της λεγόμενης αντιεξουσιαστικής αριστεράς μέχρι τους βαθυστόχαστους μελετητές της μαρξιστικής μελλοντολογίας, από τους καταπιεσμένους ομοφυλόφιλους μέχρι τους αυτοπροβαλλόμενους προστάτες των ταλαιπωρημένων μεταναστών, από τους εραστές οποιουδήποτε, ανά την υφήλιο, απελευθερωτικού κινήματος και, ταυτόχρονα λυσσαλέους αρνητές κάθε εκδήλωσης σεβασμού και τιμής προς την ελληνική πατρίδα μέχρι τους θρασύδειλους πυρπολητές, εν ειρήνη, δημοσίας περιουσίας και εθνικών συμβόλων και από τους πρόθυμους αβανταδόρους κάθε κλακαδόρικου πεζοδρομιακού συνθήματος μέχρι τους εμβριθείς κουλτουριάρηδες αναλυτές κάθε ακατανόητης μαρξογενούς μπουρδολογίας, όλοι αυτοί και χιλιάδες άλλοι "ανένταχτοι" της οποιασδήποτε περιθωριακής ιδιοπροσωπείας, μπορούν να αισθάνονται καλυπτόμενοι από την ιδεολογική ομπρέλα του Συνασπισμού. Χωρίς τούτο να σημαίνει ότι θα προσφέρουν σ´ αυτόν και την ψήφο τους, αφού, άλλωστε, το κόμμα του +-3% φαίνεται να αρκείται στην ηδονή που προσφέρει η ψευδαίσθηση της ιδεολογικής υπεροχής, ακόμη και όταν τα αποτελέσματα της κάλπης είναι για γοερά κλάματα.
    Αυτή η περίεργη κατάσταση, δηλαδή η συμπλεγματική αίσθηση πολιτικής κυριαρχίας από ένα κόμμα που, στην πραγματικότητα, ουδέποτε μετέτρεψε σε πράξη τις ψηφοθηρικές ονειρώξεις της εκάστοτε ηγεσίας του, φαίνεται ότι προσδίδει φτερά στον σημερινό ηγέτη του, τον "σύντροφο" Αλαβάνο. Αισθανόμενος, προφανώς, ότι, με κάθε του λέξη, με κάθε του κίνηση, με κάθε του βήμα και με κάθε του ενέργεια, γοητεύει τα …μιλιούνια των οπαδών του, ο σημερινός ηγέτης του Συνασπισμού εκδηλώνεται καθημερινά με τρόπο που, αν τον εμιμείτο κάποιος "αντιδραστικός δεξιός", θα χαρακτηριζόταν από όλη την "προοδευτική ιντελιγκέντσια", με πρώτον τον Συνασπισμό, ως ο πλέον αποκρουστικός φασίστας επί της γης.
    Όμως, ο σύντροφος Αλαβάνος δεν έχει τέτοιου είδους αναστολές. Περιβεβλημένος με την αίγλη που του προσδίδει η ιδιότυπη θέση του Συνασπισμού στον χώρο της αριστεράς, εννοεί να εκδηλώνει τα υπολείμματα του όχι μακρινού σταλινικού παρελθόντος του σε κάθε έκφραση της ηγετικής του συμπεριφοράς. Έσχατο επίτευγμά του η θρασυτάτη απαίτησή του, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα κ. Ντογιάκου, υπό την επίκληση της βουλευτικής του ιδιότητας, να απελευθερώσει (!) υπόδικους κρατουμένους, χωρίς, φυσικά να αγνοεί, ότι η δικονομία μιας δημοκρατικής χώρας έχει κανόνες τους οποίους οφείλουν να σέβονται κυρίως και πρωτίστως οι φορείς της νομοθετικής εξουσίας.
    Κάθε καλόπιστος και στοιχειωδώς αληθινών δημοκρατικών αισθημάτων πολίτης, ασφαλώς και μπορεί να διανοηθεί τι ακριβώς θα συνέβαινε, εάν ο κάθε Αλαβάνος κατόρθωνε ποτέ να φθάσει στην εξουσία. Είναι προφανές ότι, η αίσθηση περί δημοκρατίας του συντρόφου Αλαβάνου και του κόμματος του οποίου ηγείται, δεν ταυτίζεται με την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών και γι´ αυτό, άλλωστε, αυτή η κομματική παραφυάδα διατηρείται, επί δεκαετίας, στα επίπεδα του +-3%. Όμως, το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον σύντροφο Αλαβάνο. Γι´ αυτό, επί μήνες τώρα, όσο δηλαδή διαρκεί αυτή η πρωτόγνωρη αναστάτωση στον χώρο της ανωτάτης παιδείας, ο Συνασπισμός και τα στελέχη του δεν βρήκαν ούτε μια λέξη για να καταδικάσουν τις καθημερινές αθλιότητες, που διαδραματίζονται στο όνομα της δημοκρατίας και της δημόσιας εκπαίδευσης. Προφανώς, αυτή η πολύπλευρη παράνομη δράση των αργόσχολων μικροϋπαλληλίσκων της μειοψηφικής ΠΟΣΔΕΠ (συνδικαλιστικού οργάνου 3.000 πανεπιστημιακών επί συνόλου 15.000 περίπου συναδέλφων τους), των ρέμπελων του φοιτητικού κινήματος και των, συμπαθέστατων σε κάποιες κυρίες των τηλεοπτικών μας μέσων, κουκουλοφόρων, εκφράζει απόλυτα τις ιδεολογικές ανησυχίες και αναζητήσεις του Συνασπισμού και της ηγεσίας του. Το ζητούμενο είναι, εάν και κατά πόσον, αυτή η δράση μπορεί να γίνει εσαεί ανεκτή από την ελληνική κοινωνία και, βεβαίως, από την κυβέρνηση, που στηριζόμενη στην λαϊκή πλειοψηφία, έχει την εντολή να κυβερνήσει και όχι να παρακολουθεί την ανεξέλεγκτη δράση μερικών εκατοντάδων παρανόμων, έστω και αν αυτοί βρίσκουν ιδεολογικό καταφύγιο στην θερμουργό αγκάλη του Συνασπισμού και του πολυπράγμονος ηγέτη του.
    Τελικά, το ερώτημα, που απασχολεί την κοινή γνώμη, θα μπορούσε να διατυπωθεί και ως εξής: Κυβερνά η πλειοψηφία, ή μήπως, χωρίς να το έχουμε καταλάβει, ζούμε στο κράτος του Αλαβάνου…

    http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=426

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. E!οι "ψηφοι" (θου ρε!) 415-416-417 ειναι δικοι ΜΟΥ!

    Βαριεμαι ! δεν ..ψηφιζω αλλο.

    Ρε αει σιχτιρ

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ
    ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ
    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ.....ΜΕΤΡΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ κάθε φορά που ψηφίζω στο γκάλοπ, έχω μερικές φορές την εντύπωση ότι βλέπω την ψήφο μου να πιάνεται διπλή. Με λένε ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Δεν ...παίζεται το γκάλοπ. Η 418 είναι δική μου. Θα ρίξω άλλη μία Τζων και θα σταματήσω. Ας συνεχίσουν οι φίλοι του Γιώργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΔ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ


    ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

    ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΔ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ


    ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

    ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗ



    ΑΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ


    ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. TH GKALOP RE EDO EINAI OLA TA EYRO RE........Συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη με θεσμικούς επενδυτές

    Ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης παρεκάθησε σήμερα το μεσημέρι σε γεύμα με θεσμικούς επενδυτές σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Παρίσι και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για εκπροσώπους μεγάλων τραπεζών, οι οποίοι "επενδύουν σε χρεόγραφα,είτε σε χαρτιά που εκδίδει το ελληνικό δημόσιο, είτε σε μετοχές στην Ελλάδα".


    Σημείωσε σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του γεύματος ότι "θα τους μιλήσουμε για τις οικονομικές εξελίξεις και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και το βράδυ σε ειδική εκδήλωση θα συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη από μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις, στους οποίους θα μιλήσουμε για τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας".


    Ερωτηθείς για την Credit Agricole, ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι ήδη η εταιρία αυτή έχει τονίσει πως η Ελλάδα είναι ένας πολύ φιλόξενος τόπος για επενδύσεις και "αυτό παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο να πείσει και άλλες γαλλικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό".


    Για τις συνομιλίες που είχε νωρίτερα με το Γάλλο ομόλογό του Τιερί Μπρετόν δήλωσε πως οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας, εκτός από το πολιτικό επίπεδο όπου ήταν πάντα εξαίρετες, είναι πολύ στενές και στο οικονομικό επίπεδο.


    Και πρόσθεσε:


    "Πολλές γαλλικές επιχειρήσεις τον τελευταίο καιρό έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, με παράδειγμα την περσινή αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, όπου επένδυσε η Credit Agricole πάνω από 2 δισ. ευρώ, αλλά και την εξαγορά των ασφαλιστικών εταιριών από την "ΑΧΑ". Έχουμε, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στον τομέα των λιανικών πωλήσεων και στον τομέα των κατασκευών και των μεγάλων έργων που γίνονται στην Ελλάδα, για τα οποία δραστηριοποιούνται γαλλικές επιχειρήσεις, το εμπόριο μας είναι πάρα πολύ στενό".


    Τέλος ανέφερε πως επεσήμανε στον κ. Μπρετόν το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και του τόνισε πως η χώρα μας δεν είναι πια μια οικονομία απομονωμένη, αλλά λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης περιοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μου αρέσουν πολύ αυτοί οι Πασόκοι.Μετά τις αμφισβητήσεις των gallops από την ηγεσια τους τους τελευταίους μήνες, τώρα τρέχουν ομαδικά οπου γίνεται τέτοια έρευνα έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο για να ψηφίσουν.Άντε ...γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάγκες sorry που διακόπτω τη σαχλαμάρα -που εισήγαμε και εδώ - των γκάλοπ και διαβάστε για το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της κυβέρνησης και του Ρουσόπουλου και λογαριάστε πόσο θα κοστίσει.

    ( απόσπασμα από την σημερινη Ελευθεροτυπία)

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να προσφύγει για δεύτερη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας για μη λήψη κατάλληλων εθνικών μέτρων σχετικά με τις υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτική μετάδοσης, ζητώντας αυτή τη φορά και την επιβολή αυστηρών προστίμων…
    …Μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωδικαστήριο, η Ελλάδα γνωστοποίησε το Φεβρουάριο 2006 στην επιτροπή το νέο νόμο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Ωστόσο, οι υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων εξαιρούνται ρητώς από το πεδίο εφαρμογής του νέου νόμου, κατά παράβαση της οδηγίας 2002/77/ΕΚ, η οποία έχει επεκτείνει την αρχή της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταξύ των οποίων και τις υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων.
    Στις 10 Απριλίου 2006, η επιτροπή απηύθυνε στην κυβέρνηση προειδοποιητική επιστολή (πρώτο προδικαστικό στάδιο) ζητώντας πληροφορίες για τη μη εκτέλεση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου. Η Ελλάδα απάντησε στις 26 Ιουνίου 2006 ότι ένας νέος νόμος για τα ΜΜΕ θα έθετε σε εφαρμογή την οδηγία για την απελευθέρωση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσον αφορά τις ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει κανένα μέτρο εφαρμογής, παρά την αποστολή από την επιτροπή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο και τελευταίο προδικαστικό στάδιο).

    Ετσι, η επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει για δεύτερη φορά στο Ευρωδικαστήριο, ζητώντας με βάση το άρθρο 228 από το τελευταίο την επιβολή προστίμων στη χώρα μας, που περιλαμβάνουν:

    1 Ενα ημερήσιο κατ' αποκοπήν ποσό ύψους 6.132 ευρώ για τη συνέχιση της παράβασης στο διάστημα μεταξύ της απόφασης του Απριλίου 2005 και της δεύτερης απόφασης που θα εκδοθεί (ή μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί, εφόσον το πράξει πριν από την έκδοση της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου).

    2 Μια ημερήσια χρηματική ποινή ύψους 42.310,80 ευρώ που αρχίζει να υπολογίζεται από την ημερομηνία της δεύτερης απόφασης μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της Ελλάδας (εφόσον η Ελλάδα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου).

    Η αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού επίτροπος Νέλι Κρους προέβη στο ακόλουθο σχόλιο για την απόφαση της επιτροπής: «Εφόσον δεν έχει θεσπιστεί εθνικό κανονιστικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, οι εταιρείες δεν θα επενδύουν στην Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τις ψηφιακές ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις. Η ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε αυτές τις υπηρεσίες έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη και την εδραίωση των ψηφιακών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων. Οι Ελληνες καταναλωτές στερούνται ήδη από πολύ καιρό τα οφέλη που ανέμεναν να προσφέρει η ψηφιακή οικονομία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για καθέναν που ψηφίζει 10 ή 20 φορές ΝΔ υπάρχει ο αντίστοιχος που ψηφίζει 10 ή 20 φορές ΠΑΣΟΚ.

    Είναι σαφές ότι σε κομματόσκυλα, πληρωμένους και φανατισμένους ρουσφετοκυνηγούς τα δύο κόμματα είναι ισοδύναμα.

    Τη διαφορά, όπως στα κανονικά γκάλοπ και στις εκλογές, την κάνουν οι σοβαροί πολίτες που διαθέτουν αυτοκυριαρχία και αξιοπρέπεια.

    Προς το παρόν απλώς σαμποτάρετε την ιδέα και τη δυναμική προοπτική των άμμεσων δημοψηφισμάτων που υπόσχεται για το μέλλον το διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;;

    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟΙ ΤΣΙΜΠΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΨΗΔΊΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ....ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.


    ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩΨ ΤΟΝ ΝΟΜΩΝ.


    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;;

    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟΙ ΤΣΙΜΠΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ,ΜΗΝ ΜΑΣ ΨΗΔΊΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ....ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.


    ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩΨ ΤΟΝ ΝΟΜΩΝ.


    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ο συγκεκρομενος τροπος σφυγομετρησης της κοινης γνωμης δεν μπορει να οδηγησει σε ασφαλη συμπερασματα, αφου δεν γινεται με επιστημονικα κρητιρια.

    Εκ τουτου δεν εχει καμια ουσιαστικη αξια.

    Πολυ απλα μπορει να παρατηρησει καποιος οτι μπορει να ψηφισει παραπανω απο μια φορα. ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ψήφισα 12 φορές Λάος για χαβαλέ παρόλο που με ανατριχιάζει αυτό το κόμμα. Τι αξία έχει το γκάλοπ σας αν δεν αποκλεισθούν οι διπλοψηφίες; Σαν τις εκλογές του Καραμανλή το 1961.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΟ ΕΦΤΑΣΑ 37%-37% ΙΣΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΒΑΤΣΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΠΩ ΞΑΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ! ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ! ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και εγω που ψηφισα 25 φορες πασοκ?
    Ειμαι "μεταναστης" εγω .."ελληνοποιημενος" Απαξ,απο το πασοκ για να το ψηφισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπράβο ρε 3:55 έβγαλες και πολύ χαβαλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ


    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ



    ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. An itan xristes tou internet oi apolithomenoi opadoi tou xtes, oi ilikies diladi anw twn 60, i ND isws na itan prwti. Eytyxws omws edw psifizoun neoteroi, pio pliroforimenoi kai pio suneiditopoiimenoi polites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 3.30.
    Ναι ρε φίλε, εμείς θα τα πληρώσουμε, σαν και αυτά του κτηματολογίου, γι’ αυτό μιλώ για ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
    Αν ήταν να τα πληρώσει ο Ρουσόπουλος δε θα σας απασχολούσα, όπως δεν σας απασχόλησα για το κόστος των πλακιδίων στο σπίτι του στο Καπανδρίτι.
    Εκτός και αν αποδειχθεί ότι, εμμέσως, εμείς πληρώσαμε και γι’ αυτά, οπότε οφείλω να μιλήσω …θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ.


    ΒΑΛΕ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ


    ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ.


    ΒΑΛΕ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΦΕΛΛΟΙ.

    ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΒΔΕΛΛΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για τον Σημαιοφορίδη που δεν έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο έγινε θέμα. Για εκείνο το κοπρόσκυλο τον Αντώναρο που προσλήφθηκε στην ΕΡΤ ισχυριζόμενος πως έχει τελειώσει την Πάντειο χωρίς ποτέ να καταθέσει το πτυχίο του πότε θα γίνει θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. μπράβο παππούλη, με την ιστοσελίδα σου L...........gr και τις φωτο-λεζάντες σου,στο... συνωστισμό της Σμύρνης και τους καπνούς από τους... ναργιλέγες των πασάδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μια και το post, όπως είπαμε είναι σαχλαμάρα και καθώς μεθαύριο γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, επισυνάπτω άρθρο του καθηγητή Ηρακλείδη, το οποίο αξίζει να το διαβάσουμε όλοι.
    Είναι απάντηση στη σύγχρονη μυθοπλασία του '21, που μας απασχόλησε και εδώ, στο post για το βιβλίο ιστορίας της Στ΄ δημοτικού.
    (πηγή Τα Νέα 22/3/2007- Γνώμες)

    ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ
    Η ανάγκη για μύθους

    25η Μαρτίου και Κρυφό Σχολειό


    Τους τελευταίους δύο μήνες έχει γίνει πολλή συζήτηση (γραπτή, τηλεοπτική) για το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού. Ένα από τα πολλά που ενόχλησαν είναι η μη αναφορά στο «κρυφό σχολειό» και στην «ανακήρυξη» της Ελληνικής Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία Λαύρα την 25η Μαρτίου 1821.

    Το βιβλίο Ιστορίας σωστά δεν κάνει λόγο γι' αυτά τα δύο επεισόδια γιατί απλούστατα αποτελούν μυθεύματα. Κρυφά σχολειά δεν υπήρχαν γιατί δεν υπήρχε καμία ανάγκη να υπάρξουν, αφού η εκπαίδευση στην ελληνική γλώσσα ήταν ευρέως διαδεδομένη (υπό την σκέπη του Πατριαρχείου) και δεν διωκόταν ουδαμού στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Απόδειξη ότι υπήρχαν εκατοντάδες σχολεία στα Βαλκάνια και στη Μικρά Ασία, επιπλέον της περίφημης Πατριαρχικής Ακαδημίας στο Φανάρι. Μάλιστα, κατά τον 18ο αιώνα, η ανανέωση της παιδείας ήταν τόσο αισθητή, ώστε οι Έλληνες (για την ακρίβεια οι Ρωμιοί, τα μέλη του Γένους) να υπερτερούν των πάντων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από άποψης μόρφωσης. Οι Ρωμιοί, με τη μόρφωση που είχαν αποκτήσει εντός της αυτοκρατορίας, στη συνέχεια καταλάμβαναν ανώτατα αξιώματα, όπως δραγουμάνοι της Υψηλής Πύλης (στην ουσία υφυπουργοί Εξωτερικών), δραγουμάνοι του Στόλου (δεύτεροι μετά τον Αρχηγό του Στόλου), οσποδάροι (ηγεμόνες-πρίγκιπες) στη Βλαχία και Μολδοβλαχία κ.λπ. Η θέση τους ήταν τόσο εξέχουσα ώστε σήμερα, γνωστοί εθνικιστές νεοορθόδοξοι, όπως ο Χρ. Γιανναράς, να θεωρούν «λάθος» την ελληνική ανεξαρτησία, γιατί θα μπορούσε «το Γένος» να πάρει στα χέρια του όλη την αυτοκρατορία μια και «η διοίκηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχε αρχίσει να διαβρώνεται με την ανάδειξη Ελλήνων σε νευραλγικές διοικητικές θέσεις».

    Το μύθευμα περί κρυφού σχολειού εμφανίστηκε πολύ μετά το 1821, στη δεκαετία του 1870, ύστερα από δημοσίευση του «φεγγαράκι μου λαμπρό», ενός παιδικού νανουρίσματος, σε ξένη έκδοση με δημοτικά τραγούδια (βλέπε Άλκη Αγγέλου, Το Κρυφό Σχολείο, 1997 και Αλέξη Πολίτη, Το μυθολογικό κενό, 2000, σελ. 25-39), και στη συνέχεια, με τον Νικόλαο Γύζη, να αποκρυσταλλώνει το μύθευμα αυτό στον περίφημο πίνακά του, «Σχολείον Κρυπτόν».

    Το προφανές ερώτημα είναι γιατί «να πιάσει» ένα πρόδηλο ψέμα, όπως το κρυφό σχολειό; Έπιασε γιατί ήταν πολύ χρήσιμο για την εδραίωση της θέσης περί «Τουρκοκρατίας», περί «400 χρόνων τουρκικού ζυγού». Με άλλα λόγια ένας μικρός μύθος (το «φεγγαράκι μου λαμπρό»), ήρθε να ενισχύσει ένα μεγάλο Μύθο, «τα 400 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής». Και εδώ δεν είναι παίξε γέλασε. Έχουμε να κάνουμε με την αιτία ύπαρξης (την raison d'autre) της Ελληνικής Επανάστασης και της ελληνικής ανεξαρτησίας που αλλιώς, ίσως θα κινδύνευε.

    Όσο για τον άλλο μύθο, περί Παλαιών Πατρών Γερμανού, η Ελληνική Επανάσταση δεν ξεκίνησε από την Πελοπόννησο, ούτε την ξεκίνησαν κληρικοί, ούτε έγινε υπό τις ευλογίες ανώτατων κληρικών, όπως ο Γερμανός. Ξεκίνησε στη Μολδοβλαχία, από τη Φιλική Εταιρεία υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Τότε γιατί αυτός ο μύθος που υποστηρίζει μετά θέρμης και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος; Γιατί είναι απαραίτητο να δοθεί η εντύπωση ότι η Ελληνική Επανάσταση έγινε με τις ευλογίες του κλήρου. Όμως, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, κυρίως κατώτερους κληρικούς (π.χ. Παπαφλέσσας), το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (Πατριάρχης Γρηγόριος Ε') είχε ταχθεί κατά της εξέγερσης πολλά χρόνια πριν, υποστηρίζοντας ότι ο Σουλτάνος ήταν ο «θεόσταλτος προστάτης της Ορθοδοξίας». Όταν δε ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, ο Γρηγόριος την καταδίκασε και αφόρισε τον Υψηλάντη.

    Άραγε ως Έλληνες, σήμερα στον 21ο αιώνα, χρειαζόμαστε μύθους σαν το κρυφό σχολειό ή τον Παλαιών Πατρών Γερμανό; Νομίζω πως όχι, και όχι μόνο επειδή είναι καταφανώς ανακριβείς. Η δικαιολογητική βάση της δημιουργίας ελληνικού κράτους δεν είναι ο «τουρκικός ζυγός», ούτε το Έθνος-Γένος, ως έργο όλων των Ελλήνων υπό «τουρκικό ζυγό». Η δικαιολογητική βάση της «25ης Μαρτίου» είναι άλλη και είναι απολύτως στερεή: είναι η έλευση της Νεωτερικότητας, με το διπλό της νόημα: λαϊκή κυριαρχία-ανθρώπινα δικαιώματα και εθνικισμός-εθνική αυτοδιάθεση. Αυτά δεν μπορούσε να τα παράσχει η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1800-1830, και ας θεωρούσε τους Ρωμιούς και το Πατριαρχείο συνεταίρους της στη διοίκηση της αχανούς χώρας.

    Αν επιμένουμε σε τέτοιους μύθους και έχουμε την ανάγκη τους, τότε ας μου επιτραπεί να καταλήξω κάπως δραματικά, παραφράζοντας την περίφημη αντιπολεμική φράση του Μπέρτολτ Μπρεχτ («αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες»): αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από τόσους μύθους.

    Ο Αλέξης Ηρακλείδης είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΒΡΩΜΙΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΛΗΛΑ ΤΟ BLOG
    ΜΙΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΜΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ, ΜΙΑ Ο ΠΑΡΑΛΛΟΣ ΒΛΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΜΙΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΔΗΘΕΝ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Aσε δηλαδη που υπαρχει και ο αντιλογος:

    "Α. ΗΣΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ;



    Επειδή αυτοί που ισχυρίζονται ότι το Κρυφό Σχολειό ήταν μύθος παρουσιάζουν συνήθως ρόδινη την εικόνα της Παιδείας και της ζωής γενικότερα κατά την τουρκοκρατία, παραθέτουμε ενδεικτικά αδιάψευτες ιστορικές πηγές που μιλούν για το εντελώς αντίθετο :

    «Ορώ δε νυν μετοικήσαντα πάντα τα αγαθά από των ελληνικών τόπων και οικήσαντα εν υμίν, ή τε σοφία και αι των μαθημάτων επιστήμαι, αι τέχναι αι άριστοι, η ευγένεια, ο πλούτος, η παίδευσις και ο λοιπός των χαρίτων χορός. Ελληνικών δε χαρίτων το κλέος βαρύς ώλεσεν αιών» (γράφει ο Θεόδωρος Ζυγομαλάς τον 16ο αιώνα προς τον Γερμανό ελληνιστή Μαρτίνο Κρούσιο. Ίδε το βιβλίο του Κρουσίου Turkograecia, σελ. 94).

    «Κάθε μέρα βλέπει κανείς εξισλαμισμούς στην Κόρινθο και οι κάτοικοι της πόλεως ή αν θέλετε του χωριού είναι σήμερα οι μισοί οθωμανοί. Μας διηγήθηκαν ακόμη, ανάμεσα στ’ άλλα, πως τρεις παπάδες τον περασμένο χρόνο τούρκεψαν» (J. Spon, Voyage d’ Italie et du Levant, Lyon 1688, τομ. Β’, σελ. 303).

    Οι νάρθηκες των Εκκλησιών εχρησίμευον εις τα σχολεία των παίδων διδασκομένων βαναύσως πως τα κοινά λεγόμενα γράμματα υπό των ιερέων αυτών. Κατά δε τα τέλη του παρελθόντος αιώνος συνεστήθησαν μεν ελληνικά σχολεία εν Κωνσταντινουπόλει, Σμύρνη, Κυδωνίαις, Ιωαννίνοις, Χίω, αλλά ταύτα δεν διήρκεσαν επί πολύ, διότι η τουρκική εξουσία, ραδιουργούμενη υπό των Ιησουιτών, κατάστρεψαν αυτά…» (Χρήστου Βυζαντίου, Ιστορία των κατά την Ελληνικήν Επανάστασιν εκστρατειών και μαχών ων συμμετέσχεν ο τακτικός στρατός από του 1821 μέχρι του 1833. Απομνημονεύματα Αγωνιστών του 1821, εκδ. Τσουκαλά, σελ. 14).

    «Εκ των πολλών της Ανατολής χωρών, αίτινες επέπρωτο να καταπλακώθωσιν υπό την βαρείαν πλάκα της βαρβαρότητος και της αποξενώσεως παντός εθνικού χρήματος, πρωτίστως έλαβε δυστυχίαν να είναι η Μικρά Ασία ως πρωιμότερον απολέσασα την προγονικήν γλώσσαν και τα παρεπόμενα αυτή εθνικά αγαθά. Ακόμη και περί τα μέσα του ΙΗ’ αιώνος (1750) ουδαμού της Μικράς Ασίας υπήρχον σχολεία εκτός της Σμύρνης και της Καισαρείας. Πανταχού της Μικράς Ασίας γενική υπήρχεν αμάθεια και άγνοια των εν τοις ναοίς αναγιγνωσκομένων, άπερ κατά πατροπαράδοτον μόνον συνήθεια ήσαν εν χρήσει» (Δανιήλογλου, Πρόδρομοι της Αναγεννήσεως, Κωνσταντινούπολις 1865, σελ. 2-3).

    «Εις τέτοιαν κακήν τύχην κατήντησε το παλαί ποτέ μακαριστόν γένος ημών των Γραικών, ότι μόλις ευρίσκεται τώρα διδάσκαλος όπου να’ ναι ικανός να διδάσκη τους νέους καν την γραμματικήν τέχνην (Νικόλαος Σοφιανός στον επίλογο της Γραμματικής του – 1544).

    «Δεν βλέπετε οπού αγρίεψε το γένος μας από την αμάθειαν και εγίναμε ως Θηρία;».

    (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Διδαχές).





    Β. Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚ. ΔΡΑΓΟΥΜΗ



    Και σαν αυθεντική μαρτυρία της ιστορικότητος του κρυφού σχολειού φυλάω την μαρτυρία του Νικολάου Δραγούμη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Πανδώρα» του μηνός Ιανουαρίου 1855 (τόμος Ε’, σελ. 450 κ.ε.), όπου γράφει για τον πατέρα Μάρκο (1770-1854) ότι: «ως εάν έφερε μεγαλόσταυρον εις τον λαιμόν και ταινίαν εγκάρσιον εις το στήθος, εκαυχάτο πάντοτε ο πατήρ μου ότι εδάρη υπό του οθωμανού χάριν των ελληνικών γραμμάτων».

    Και προσθέτει ο Νικόλαος Δραγούμης : «Ουχί μόνον κοπιώντες, αλλά και κινδυνεύοντες εσπούδαζον οι πατέρες ημών γράμματα. Έκαστος των Τούρκων και ο έσχατος, ως γνωστόν, είχε το δικαίωμα να τυραννεί, να φορολογεί και να φονεύει τους οπαδούς του Χριστού. Επειδή δε τα σχολεία διήγειραν τας υποψίας αυτών και κατέστρεφον παντοιοτρόπως, και διδάσκαλοι και μαθηταί εσοφίζοντο παντοίους επίσης τρόπους δια να αποφεύγωσιν την οργήν των. Και οσάκις συνήρχοντο εις το σχολείον, εις εξ αυτών ιστάμενος πλησίον του παραθύρου ως κατάσκοπος έστρεφεν ανήσυχος πανταχού το βλέμμα και έδιδεν προς τους άλλους την είδησιν ότι έβλεπεν οθωμανόν ερχόμενον μακρόθεν…» (Κωνσταντίνου Γανωτή, φιλολόγου : «Το Κρυφό Σχολειό και ποιους ενοχλεί», περιοδικό ΕΚ ΠΕΤΡΑΣ, Αγ. Νικόλαος Κρήτης, σελ. 1224)."

    http://www.antibaro.gr/religion/diakonia_krufosxoleio.php

    ==
    Και οταν λεμε ΣΥΝ (της αριστερας! και της προοδου! Φτου ρε μαγαρισμενοι! να ξερουμε τι λεμε! φτου ρε πουστηδες βρωμιαρηδες! .."προοδευτικοι" φτου γαμω την ροχαλα που σας χρειαζεται)

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Συνασπισμός σαν κόμμα είναι το πιό ύπουλο τέκνο του φασισμού. Προωθεί την "Νέα Τάξη" του μίγματος των λαών για καλύτερη εκμετάλλευση με πολύ αριστερό και πρόστυχο τρόπο. Για τον λόγο αυτόν ενισχύεται και από τον Σόρος. Για τον λόγο αυτόν και δεν θέλει έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές και δημοσιότητα.. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο Συνασπισμός σαν κόμμα είναι το πιό ύπουλο τέκνο του φασισμού. Προωθεί την "Νέα Τάξη" του μίγματος των λαών για καλύτερη εκμετάλλευση με πολύ αριστερό και πρόστυχο τρόπο. Για τον λόγο αυτόν ενισχύεται και από τον Σόρος. Για τον λόγο αυτόν και δεν θέλει έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές και δημοσιότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Συνασπισμός σαν κόμμα είναι το πιό ύπουλο τέκνο του φασισμού. Προωθεί την "Νέα Τάξη" του μίγματος των λαών για καλύτερη εκμετάλλευση με πολύ αριστερό και πρόστυχο τρόπο. Για τον λόγο αυτόν ενισχύεται και από τον Σόρος. Για τον λόγο αυτόν και δεν θέλει έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές και δημοσιότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Συνασπισμός σαν κόμμα είναι το πιό ύπουλο τέκνο του φασισμού. Προωθεί την "Νέα Τάξη" του μίγματος των λαών για καλύτερη εκμετάλλευση με πολύ αριστερό και πρόστυχο τρόπο. Για τον λόγο αυτόν ενισχύεται και από τον Σόρος. Για τον λόγο αυτόν και δεν θέλει έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές και δημοσιότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. φιλολαε αν ηταν το πουλι βιολι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕΣ ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πόσες φορές ψηφίσατε σήμερα στο blog εγώ πάντως ψήφισα πάνω από 20 φορές απλά αλλάζοντας την IP του μόντεμ.
    Για γέλια είναι τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΑΛΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΤΟΥ ΜΕGΑ με εφτιαξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. EINAI DYNATON NA YPARXOUN TOSOI AGRAMMATOI?
    NA MILANE ANTHROPOI POU EXOUN PSIFO GIA NEA TAXH?
    GIA NAMEIKSEIS LAWN? TI GELOIOTHTES EIN AUTES?
    MA OUTE O AHMADINEZAD DE EXEI TETOIO PARALYRHMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΟΠΩΣ ΚΙΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πω πω προοδος!

    Ρε η πασοκοσκυλια,..προηγειται!ρε!

    Το ξερουμε το ξερουμε...
    Αλλα βαριεμαι να ξαναψηφισω,ρε μουφτηδες,βρυκολακες σιχαμενοι...ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. THS PLAKAS GALLOP - H ND 8A XANABGEI - ARESEI DEN ARESEI. OLA TA ALLA EINAI AERAS STH DIPLH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρε Πασόκια κατεβάστε και τη Καραχασάν για πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Ντέντε για Υπουργό Άμυνας αμά βγείτε. Ξέρετε εσείς καλά τα κόλπα . Ατσίδες είστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 6.28
    Πολύ καλά τα αποσπάσματα. Πράγματι έτσι χαλκεύονται οι μύθοι, ιδιαίτερα αυτοί που προπαγανδίζουν την εθνική ταυτότητα.
    Όχι μόνον τα "κρυφά σχολειά" δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη πριν από την εξέγερση ορθόδοξων βαλκανικών πληθυσμών- προσοχή, εννοώ μέχρι την 7η δεκαετία του 18ου - να είναι κρυφά, αλλά η συμφωνημένη γραμμή του Πατριαρχείου με την Πύλη ήταν οτι στην πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης θα διδάσκετο αποκλειστικά το ευαγγέλιο.
    Πατριαρχείο και Πύλη είχαν ένα κοινό σκοπό (κοινό συμφέρον), τον έλεγχο των ορθόδοξων πληθυσμών της βαλκανικής και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για μικρά παιδιά.
    Ως γνωστόν δεν ήταν η ορθοδοξία που στήριξε την επανάσταση - το αντίθετο μάλιστα - αλλά το Δυτικό Νεωτεριστικό Κίνημα και οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, που επιχείρησαν και πέτυχαν με την εξέγερση των ελλήνων δύο πράγματα:
    Απέκτησαν όχι απλώς πρόσβαση στο Αιγαίο, αλλά και μόνιμη νομιμοποιημένη παρουσία και επιπλέον αντιμετώπισαν τις επιβουλές του τσάρου στη βαλκανική. Εάν η Ρωσία δεν ενίσχυε την ορθόδοξη εξέγερση στη Μολδαβία η εθνική μας επανάσταση θα αργούσε πολύ ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Προφανώς αστειεύεστε. Για κατεβείτε από το καλάμι.
    Πρόθεση ψήφου από blog. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πάντως φίλε η κίνησή σου αυτή για το γκάλοπ είναι μοναδική. Είναι μία ιδέα μοναδική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γράφει η κ. Ρεπούση – η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, καθότι προοδευτικού φρονήματος, χαρακτήρισε όσους διαφωνούν με τα φληναφήματά της, ως «εθνικιστικό λόμπι»- ότι ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός διέδωσε τις ιδέες της ελευθερίας. Διάβαζαν, δηλαδή, τα Ελληνόπουλα τις δυσνόητες απανταχούσες του Κοραή, τις οποίες ταχυδρομούσε από το Παρίσι, και έγιναν αίφνης οι ξακουστοί κλεφταρματολοί. «Δεν μαθαίναμε τίποτε από τον έξω κόσμο ή από την πατρίδα», λέει η Ελένη Φωκά, «ούτε τα βιβλία άφηναν να φτάσουν στα χέρια μας». Έτσι γινόταν και την περίοδο της αιχμαλωσίας. Αν δεν κατασκοτώνονταν κάποιοι πάμφτωχοι και απλοί παπάδες και καλόγεροι, φωτισμένοι από «του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία», ακόμη και σήμερα οι Έλληνες θα ήταν διασκορπισμένοι «να τρέχωσι τον κόσμον/ με εξαπλωμένην χείρα, ψωμοζητούντες», όπως έγραφε ο Κάλβος.

    http://www.antibaro.gr/society/natsios_fwka.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Eσύ-εσύ-εσύ με το στυλό
    η μάνα σου γαμιέται με έναν αλβανό



    Είναι αρρώστια και μαλακία
    γραφιάς να είσαι σε αυτή την κοινωνία
    όλοι σε φτύνουν και σε γαμάνε
    Και το μουνί της μανας σου το τραγουδανε



    Τρίγωνα κάλαντα μέσα στη φυλλάδα
    γαμιέται η μανούλα σας για μια μακαρονάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και συ έχεις δίκιο και η Ρεπούση.
    Η επανάσταση δίχως τους απέξω δε θα γινόταν και χωρίς τους από μέσα δε θα πετύχαινε. Τα μηνύματα του ελληνικού διαφωτισμού έλαβαν μια καθολική, αλλά ιδιαίτερη ερμηνεία από τους αγωνιστές.
    Με την αναφερόμενη στη Ρεπούση φράση-χαρακτηρισμό «εθνικιστικό λόμπι» δε συμφωνώ. Είναι πολύ μοντέρνα για να είναι αληθινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 10.20 Ορφανό είσαι.Φαίνεται. Αλλοιώς
    δεν θα μας έβριζες.Και στο κάτω - κάτω αν εκτονώνεσαι με βρώμικα στιχάκια,πήγαινε στο γήπεδο πήγαινε στο δ.....και να βρίζεις τον πατέρα σου.Αν ξέρεις ποιός είναι γιατί ευτυχώς για την ανθρωπότητα εμείς ΓΕΝΝΑΜΕ
    Καιεπειδή εδώ
    μόνο πασόκοι και νεοδημοκράτες
    φαλλοκράτες γράφουν,να σας έχει να
    σας χαίρεται το τέλος πάντων-blog.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 8.50 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΙΓΕΣΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ. ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Θα μπορούσατε μέσα στις άλλες επιλογές να βάλετε και την Φιλελεύθερη Συμμαχία. Είναι μεν ένα "άλλο κόμμα", αλλά έχει την ιδιαιτερότητα να συσχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ως μάννα θίγομαι γελοίο υποκείμενο
    καιέχει χάρη που έχω αγωνία για τον
    αγώνα αλλοιώς θα σου έγραφα ότι
    μάννα δεν είχες πατέρα δεν είχες
    ούτε απ αυτά που λες έχεις.Και επειδή
    ξέρουμε τι είσαι και τι απάντηση
    περιμένω κάτι τέτοιοι σαν και σένα
    βγάζουν το άχτι τους στον Υπολογιστή
    όταν οι υπόλοιποι βλέπουν το μάτσ
    Εχε χάρη που κερδίζουμε γελοίε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τα ίδια βλήματα σε διαφορετική απόχρωση βγάζουμε κάθε φορά γιάυτό διάβαζα πριν απο λίγο το 1981 το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν στο 78% του μέσου κοινοτικού και σήμερα είναι στο 79%.
    Καλά πάμε με τους άχρηστους που ψηφίζουμε , το 2200 θα τους έχου(ν)ε φτάσει (εμείς θα είμαστε μακαρίτες βέβαια).

    Συνεχίστε κομματόσκυλα τις ύβρεις , συγνώμη που σας διέκοψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *