GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Online αμερικάνικη "επίθεση" στον αγωγό...

Με ένα περίεργο άρθρο (εδώ ολόκληρο) ο Λευκός Οίκος κατά της συμφωνίας για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη! Δεν είναι μόνο οι παρασκηνιακές δι...


Με ένα περίεργο άρθρο (εδώ ολόκληρο) ο Λευκός Οίκος κατά της συμφωνίας για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη!
Δεν είναι μόνο οι παρασκηνιακές διαρροές για τις έντονες αμερικανικές αντιδράσεις στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Ένα μόλις 24ωρο πριν από την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας, σήμερα στην Αθήνα, το γνωστό για τις (φιλοτουρκικές) απόψεις του αμερικανικό περιοδικό National Review εξαπολύει επίθεση κατά της ελληνικής στάσης και μάλιστα προβάλει μια υποτιθέμενη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας!
Το κείμενο είναι καταχωρημένο και στην online έκδοση, έχει τίτλο Strategic Vision or Strategic Mess? και τις υπογραφές των Zenyo Baran και Δημήτρη Απόκη.
Από το περιεχόμενο είναι φανερή η προβολή της ενόχλησης του Λευκού Οίκου για την υπογραφή της συμφωνίας. Εμμέσως πλην σαφώς καλείται η Ελλάδα να υπαναχωρήσει αφού, όπως λέει, δεν της χρειάζεται η συμφωνία γι αυτόν τον αγωγό. Και γράφουν οι δύο συντάκτες ότι τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της Τουρκίας είναι υπέρ μιας νέας εμπορικής ενεργειακής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας- Τουρκίας....
Διαβάστε ολόκληρο το περίεργο άρθρο
http://article.nationalreview.com/?q=OTg1MjA2ZjBmN2UwYjhhNDBjNTM0N2YyMjhkNzVjZjg=

21 σχόλια

  1. ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ (ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ε ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PARAKALO MHN DHMOSIEYSETE TO ONOMA MOY, ALLA KRATEISTE TO GIA TO ARXEIO SAS:
    O k. APOKHS, ANTAPOKRITHS TOY EPENDYTH, EINAI DHLOMENOS BUSH-IKOS, ANTHROPOS TON AMERIKANON. H KYRIA POY TO SYNYPOGRAFEI, EINAI ARRABONIASTIKIA TOY k. MATT BRYZA, TON ARMODIO TOY STATE DEPARTMENT GIA THEMATA ENERGEIAS. AYTH KAI TO STATE DEPARTMENT TO EGRAPSAN KAI O APOKHS TO SYNYPOGRAPSE TO ATHLIO KEIMENO. AISXOS KAI NTROPH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά το γράφει ο Περικλής. Δε θυμάστε που έβγαινε στην ΕΡΤ και υποστήριζε την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία; Κάνετε λίγο ρεπορτάζ στη Washington ...

    Φανταστείτε:

    "If Greece goes ahead with the B-A pipeline, it will lead to tension with Turkey, which prefers the Samsun-Ceyhan bypass route instead."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φελοί σαν τον Απόκη μόνον σαν προδότες επιπλέουν στην ζωή. Για άλλο δημιουργικό πράγμα είναι ανίκανοι. Για καταστροφές και προδοσίες για τον ισχυρότερο, όπως στην Σερβία έγινε, πρώτοι και καλύτεροι. Θρασύδειλοι βρωμίζουν την φωλιά τους, το ότι βρίσκονται στην ΕΤ δείχνει και την κατάντια του εθνικού γίγνεσθαι. Πάντως και ο Μπίστης έχει αδελφό στην Φωνή της Αμερικής (βλέπε προπαγάνδα ΗΠΑ) και για αυτό ο αδελφός του υπερασπίζεται την ΗΠΑ με κάθε μέσο. Το ίδιο έκανε και επί Σημίτη με τον βομβαρδισμό της Σερβίας. Στυλοβάτες αμερικανικών συμφερόντων που το φασιστικό σύστημα τους προωθεί. Σαν ξεφτυλισμένοι, μερικοί εξ αυτών, παριστάνουν και τους αριστερούς (Νέας Τάξης). Φιλόλαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι επρεπε δηλαδη να περιμενουμε απο τους Αμερικανους? Να υποστηριξουν τον αγωγο Β-Α? Ειστε σοβαροι? Τα συμφεροντα τους κυττουν οπως κι εμεις πρεπει να κυτταμε τα δικα μας. Αποκηδες θα υπαρχουν παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πως λέμε, σκυλί που γαυγίζει ΜΗ ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oi malakies twn amerikanwn twra plirwnwntai....
    edw kai 50 xronia douleuoun gia to protektorato tous tin tourkia as prosexan twra einai arga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=1672&Itemid=52

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΑΛΥΣΗ: Η γεωστρατηγική-αμυντική διάσταση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
    14.03.07

    Υπογράφεται την Πέμπτη το πρωί η πολυαναμενόμενη συμφωνία Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση που ακολουθεί, γραμμένη από ειδικό στα ενεργειακά ζητήματα επιστήμονα, έχει δημοσιευθεί στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα.



    του Θεόδωρου Γ.Ρ. Τσακίρη*

    Δεκαπέντε περίπου χρόνια μετά τον αρχικό οραματισμό του τότε γενικού διευθυντή της Πετρόλα Νίκου Γεωργιάδη, σχετικά με την κατασκευή πετρελαιαγωγού που θα παρακάμπτει τα Στενά του Βοσπόρου μέσω του ελληνικού εδάφους, η «Οδύσσεια» της ελληνικής πετρελαϊκής διπλωματίας φαίνεται ότι φθάνει σε αίσιο τέλος. Η υλοποίηση του έργου συνεπάγεται μια σειρά «παράπλευρα» οφέλη, τόσο στο στενό πλαίσιο της ελληνικής ασφάλειας, όσο και ευρύτερα στο πλαίσιο του γεωατρατηγικού ρόλου της χώρας.

    Η προγραμματισμένη τελική υπογραφή του διακυβερνητικού πλαισίου συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας στις 15 Μαρτίου δεν αποτελεί το τέλος της διαδικασίας. Από μία άποψη αποτελεί την απαρχή (!) καθώς έως την ενεργοποίηση του αγωγού θα προηγηθούν δύο περίπου χρόνια διεθνούς εμπορικής και πιστωτικής διαπραγμάτευσης. Αυτό, ωστόσο, που θα υπογραφεί στην Αθήνα οριοθετεί το προστατευτικό πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις, με σημαντικότερη την οικονομική τους διάσταση, τη δέσμευση δηλαδή εξαγώγιμου πετρελαίου τόσο από τις συμμετέχουσες ρωσικές εταιρίες, όσο και από την Chevron/Texaco ως επικεφαλής του μεγαλύτερου αυτή τη στιγμή ενεργού πεδίου του Καζακστάν.

    Η Ελλάδα από «ποσοτικής» άποψης είναι ο λιγότερο ωφελημένος από αυτήν την ιστορία. Ελέγχει μόλις το 24,5% του έργου εκ των οποίων μόνο το 1% να ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο, ενώ θα δαπανήσει τα περισσότερα, συγκριτικά με τη Βουλγαρία, για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ικανό λιμένα για την εξυπηρέτηση δεξαμενόπλοιων μεγάλου όγκου με όλες τις απαραίτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις. Το ελληνικό δε ποσοστό μπορεί να συρρικνωθεί στο μέλλον ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που επιχειρήσουν να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία και άλλες διεθνείς εταιρίες, με κύριες υποψήφιες αυτές που δραστηριοποιούνται στο μεγαλύτερο υπό ανάπτυξη πεδίο του Καζακστάν (Kashagan), με «επικρατέστερες» υποψήφιες τη Shell και την Exxon Mobil. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ο αγωγός θα επιβαρύνει τον -ούτως ή άλλως- επιβαρημένο πετρελαϊκό διάπλου του Αιγαίου αυξάνοντας την περιβαλλοντική επικινδυνότητα του σχεδίου. Από την άλλη πλευρά θα προσφέρει πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση τοπικά, τόσο υπό τη μορφή των τελών διέλευσης, μέρος των οποίων θα απορροφηθεί από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όσο και υπό τη μορφή των έργων για την κατασκευή αρχικά και για τη συντήρηση του έργου στη συνέχεια. Τα σπουδαιότερα, ωστόσο, οφέλη του έργου είναι ποιοτικού χαρακτήρα και ανάγονται ως επί το πλείστον στη σφαίρα της γεωστρατηγικής. Τρία από αυτά είναι και τα πλέον προφανή:

    (α) Με την κατασκευή του πετρελαιαγωγού αναβαθμίζεται δραματικά η «γεωστρατηγική υπεραξία» της Ελλάδας έναντι του επιχειρήματος της Τουρκίας ότι αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη πύλη εξόδου των υδρογονανθρακικών αποθεμάτων της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Η συστηματική προβολή του συγκεκριμένου επιχειρήματος συνοδεύει ως μόνιμη επωδός την επιχειρηματολογία υποστήριξης της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο εντός της Γηραιάς Ηπείρου όσο και έξω-ευρωπαϊκά. Σε μεγάλο βαθμό, τόσο η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη όσο και η κατασκευή του ελληνο-ιταλικού αγωγού φυσικού αερίου «εξισορροπούν» το συγκεκριμένο επιχείρημα. Εάν μάλιστα προχωρήσει -και πρέπει να προχωρήσει- η εξόρυξη των διαφαινόμενων κυπριακών αποθεμάτων, τότε με εφαλτήριο την Κύπρο -και εν συνεχεία το Λιβυκό Πέλαγος- ο Ελληνισμός θα αναβαθμίσει πολλαπλασιαστικά τη σημασία του για το ευρωπαϊκό πετρελαϊκό σύστημα ασφαλείας. Θα επιφέρει σημαντικό -αν και προφανώς όχι αποφασιστικό- πλήγμα στην αξιοπιστία της επιχειρηματολογίας υπέρ της τουρκικής ένταξης, όπου η προβολή των «τουρκικών πλεονεκτημάτων» αποσκοπεί στην κατ’ εξαίρεση αποφυγή τήρησης από την Τουρκία σειράς προϋποθέσεων που θέτει η Ένωση στα υποψήφια μέλη.

    (β) Η γεωγραφική τοποθεσία που θα διέρχεται ο πετρελαιαγωγός εντός του ελληνικού εδάφους, εστιάζει τα προαναφερθέντα γεωπολιτικά οφέλη σε έναν κρίσιμο εθνικά χώρο, δημιουργώντας συνθήκες αποτροπής και ανάσχεσης αναθεωρητικών σχεδίων χωρίς τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών μέσων. Αν και ορισμένοι θα αντιπαρατάξουν το επιχείρημα ότι το ισχυρότερο μη-στρατιωτικό μέσο ανάσχεσης είναι η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει είναι ότι δεν υφίσταται καμία απολύτως συμβατική υποχρέωση υπεράσπισης των εθνικών μας συνόρων από τις Βρυξέλλες, κάτι, που ελέω του περιβόητου Άρθρου 5 της Ατλαντικής Συμμαχίας, ισχύει και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Ο έμμεσος έλεγχος από την Ελλάδα ενός περίπου εκατομμυρίου βαρελιών ανά ημέρα (έως το 2012-2015) δίνει ακόμη και στη Βρετανία ισχυρό -έστω και επιπρόσθετα- realpolitik λόγο να συνδράμει διπλωματικά την Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να θέσει «θέμα Θράκης». Η λειτουργία του αγωγού, ή για να ήμαστε ακριβείς ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του, θα έχει εφεξής αποτρεπτικές-ανασχετικές συνέπειες έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στη Θράκη χωρίς να χρειαστεί να «πέσει ούτε μία ντουφεκιά», χωρίς να χρειαστεί να αγοραστεί ούτε ένα επιπλέον Leopard ή Apache, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής ισχύος για τον ελληνικό αμυντικό μηχανισμό.

    (γ) Σε κάθε πάντως περίπτωση η κατασκευή και πλήρης ενεργοποίηση ενός τόσο σημαντικό έργου ενεργειακής υποδομής, δημιουργεί νέα επιχειρησιακά δεδομένα στην περιοχή της Θράκης, έστω κι αν αυτό σημάνει την ανάγκη μετακίνησης των υπαρχόντων ναρκοπεδίων που βρίσκονται πλησίον της διαδρομής του αγωγού. Σε ένα γενικότερο επίπεδο «ανάλυσης ρίσκου» υφίσταται πάντα κίνδυνος δολιοφθοράς, είτε του έργου, είτε του τερματικού του σημείου, στην ίδια την Αλεξανδρούπολη. Η δημιουργία ειδικών μονάδων ταχείας αντίδρασης -κάτι που άλλωστε συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του Β’ Σώματος Στρατού- και η σύσταση ειδικών τμημάτων με κύρια αρμοδιότητα τη φύλαξη του αγωγού, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας. Η ολοκλήρωση του έργου προσφέρει παράλληλα ένα ωραιότατο κίνητρο για την επίλυση σειράς εκκρεμών ζητημάτων, από την ανάγκη αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων, έως την τελική οριοθέτηση του ζητήματος των πλημμυρών, κάθε φορά που υπερχειλίζει ο Έβρος λόγω εισροής υδάτων από τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

    http://www.defencenet.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά όλα δηλώνουν:

    α) οι Αμερικάνοι θα κάνουν το παν για να σαμποτάρουν την κατασκευή του αγωγού, είτε με παρέμβαση στη βουλγαρική κυβέρνηση, την οποία φαίνεται να έχουν του χεριού τους, είτε με μαγείρεμα στην ελληνική πλευρά, προώθηση της Ντόρας και του Γιωργάκη που είναι ευθέως φιλο-Αμερικάνοι, είτε με ανάδειξη κάποιων αιτημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία θα απειλεί μέχρι και πόλεμο, ας πούμε για τα "δίκαια" των μουσουλμάνων της Θράκης,

    β) οι Ρώσοι, εφόσον έχουν πάρει το θέμα ζεστά, θα επιμείνουν στην κατασκευή του αγωγού, οπότε θα προκύψει μια σημαντική εστία έντασης, ψυχροπολεμικού τύπου, όπου η δική μας πλευρά θα έχει ρώσικη στήριξη απέναντι στην Τουρκία, αλλά Βουλγαρία μου φαίνεται επίφοβη.

    Εγώ διαβλέπω, είτε μια κατευναστική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, να πάρουμε κι από δω πετρέλαιο, να πάρουμε κι από τον άλλο αέριο και τον παράλλο αγωγό αμερικάνικων συμφερόντων πετρέλαιο κ.ο.κ., να είναι όλοι ευχαριστημένοι, είτε μια έφοδο προς τα εμπρός, με ευθέως αντι-αμερικάνικες επιλογές, μέχρι και κλείσιμο της βάσης της Σούδας... Θα έπρεπε όμως παράλληλα να δοθούν διευκολύνσεις στη Ρωσία, κάποια ναυτική βάση στη Λέσβο ή την Κρήτη, τώρα που η Ρωσία ανέρχεται πάλι ως δύναμη (λόγω πετροδολαρίων).

    Δύσκολη η δεύτερη επιλογή, με τόσους φιλο-Αμερικάνους στις πολιτικές ηγεσίες, μάλλον γονατιστοί θα πάμε στην Ουάσιγκτον - και θα δούμε κάποια στιγμή το "αριστερό φως" από τον Μπίστη, ίσως και κάποια συγκυβέρνηση Ντόρας-Μπίστη ή Χρυσοχοΐδη! Έχετε παρατηρήσει ότι ο Μπίστης είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,; Άλλα μεγαλοστελέχη δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΔΩ ΜΠΙΣΤΗ Κ ΝΤΟΡΑ Κ ΤΑ ΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ,ΑΝ Κ ΤΟ ΞΕΡΩ Κ ΓΩ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΦΟΔΡΑ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Κ ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ Κ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν θυμάστε τις ανταποκρίσεις του Απόκη από την Ουάσιγκτον την περίοδο πριν την άθλια και παράνομη επίθεση στο Ιράκ δεν θα προκαλούσε καμία έκπληξη το άρθρο..Καθαρά υπάλληλος του Στεϊτ Ντιπαρτμαντ είναι..
    Ελεγε συνεχώς για το πόσο σίγουο είναι η ύπαρξη πυρηνικών όπλων στο Ιράκ..Ο άθλιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πούτιν!


    Τα πράγματα στη γεωπολιτική ποτέ δεν είναι απλά ή απόλυτα. Έτσι συμβαίνει και με το Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, την Κόκκινη Αρκούδα όπως είναι το Λιακοπούλειο παρατσούκλι του, που από κόβει βόλτες στα λημέρια μας (και δεν θα μπορούμε να κόβουμε εμείς). Η επίσκεψη έχει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο, την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ημών, Ρωσίας και Βουλγαρίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», κάτι συμφωνημένο από πολύ καιρό, καθαρό και ξάστερο , παρά τις καθυστερήσεις .



    Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απλά, είπαμε. Βλέπεις, όταν πέρα από τους ελαφρώς γραφικούς που παθαίνουν εγκεφαλικό από τις στήλες τους κάθε φορά που ο Μπους κάνει μαλακία, ανησυχούν και οι ψύχραιμες φωνές, υπάρχει πρόβλημα. Ιδίως μετά τις δηλώσεις του ερυθρού Γουίνι στη διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια τον προηγούμενο μήνα («οι ΗΠΑ, υπερβαίνουν τα εθνικά τους σύνορα με κάθε δυνατό τρόπο, επιβάλλοντας τις πολιτικές τους»).



    Σίγουρα, ακούγεται τουλάχιστον αστείο το πρώην δεξί χέρι του επικεφαλής του σοβιέτ του Λένινγκραντ και πρωτοπαλίκαρο της KGB να κατηγορεί τις ΗΠΑ για «ανεξέλεγκτη χρήση βίας» -στα γκούλαγκ έπαιζαν τις κουμπάρες, φαντάζομαι. Αλλά όπως και να' χει όλοι μιλούν για Νέο Ψυχρό Πόλεμο , και γιατί να μην τους πιστέψουμε καθώς τον βλέπουμε να πλευρίζει τους εχθρούς της Αμερικής στη Μέση Ανατολή;



    Ο Πούτιν σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να ξεκινήσεις Ψυχρό Πόλεμο. Ειδικά, αν είσαι η διχασμένη Αμερική του 2007, έχεις χάσει ένα σκασμό λεφτά και τα παιδιά σου στον πόλεμο του Ιράκ και απέναντί σου βρίσκεις μια Ρωσία με αμέτρητα απωθημένα που προσπαθεί να ισορροπήσει, να πάρει πάνω της την κατάσταση στην Τσετσενία και δολοφονεί ή αγοράζει τους αντιφρονούντες .
    Η.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΓΚΑΛΕ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ GAY,
    EΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ.
    ΟΤΙ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ
    ΕΙΜΑΣΤΑ ΜΑΖΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σημειωθεί ότι σήμερα υπογράφεται/υπογράφηκε η τριμερής σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού, η ίδια η κατασκευή και έναρξη λειτουργίας του αγωγού θα απαιτήσει ακόμα 2-3 χρόνια.

    Σ' αυτό το διάστημα θα κάνουν σαμποτάζ οι Αμερικάνοι, είτε απαγορεύοντας την πώληση εξοπλισμού από δυτικές χώρες (άμα έχουν αμερικάνικες βίδες, θα θεωρηθούν είδη στρατηγικής σημασίας), είτε στηρίζοντας προκλήσεις εκ μέρους των Τούρκων.

    Πάντως πιθανότερη θεωρώ με τη σειρά α) την υπαναχώρηση της Βουλγαρίας για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και β) την εξαγορά βουλευτών ΝΔ (έχουν παράδοση σε τέτοια) και την ανατροπή Καραμανλή με κάποιο πρόσχημα, με ταυτόχρονη προώθηση Ντόρας, Γιωργάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. EIDATE KOYTSOGIORGA PASOKIAAAAAAAAAA LAMOGIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5:56,ΑΥΤΟ ΤΟ ΒRYZA ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ Ο ΒΡΥΖΑΣ,ΚΑΤΙ Ο ΑΠΕΚΗΣ, ΚΑΤΙ Ο ΑΠΟΚΗΣ,ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ:

    Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συμφωνία θετική. Ο Σημίτης λοιπόν γιατί είχε παραμελήσει το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να θεωρούμε οποιαδήποτε εκτίμηση που δημοσιεύεται ως απόδειξη της γραμμής των ΗΠΑ σε ένα θέμα.
    Έχουν αρκετές διαφωνίες και ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    Να μην ξεχνάμε και τις διασυνδέσεις του Τουρκικού λόμπυ (λα-δόμπυ).
    Και το κυριότερο είμαστε μακράν ο πιο σταθερός παράγοντας στη περιοχή.
    Σε αντίθεση με την Τουρκία που είναι ένα καζάνι που βράζει και που ΘΑ ΒΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Excellent, my dear 12.06...
    Και αφού είμαστε μακράν ο πιό σταθερός παράγων στην περιοχής, ου μην αλλά και ο πιό δεδομένος, οι φίλοι μας έχουν μακράν τη δυνατότητα να μας πηδάνε κατά βούλησιν και αδαπάνως...

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Joseph said...
    parakalo peraste sto blogs mou na dite ths zografiesmou xeretismata apo mena ston PAPAGIANI . STO KAMPOURI STO MAKI TRIANTAFILOPOULO ELPIZO NA MPI MESA STO BLOGMOU STHN PENTAMORFI ZETA ...MONO ESI...TO MAIL MOU EINAI OCEANS52@HOTMAIL.COM GIA OSOUS THELOUN NA POUNE KATI GIA THS ZOGRAFIESMOU KAI NA MOU DOSOUNE THEMATA GIAZOGRAFIKIS GRAFO ENA BIBLIO EPISIS 350 SELIDES DEN MPORO NA PO TON TITLO PANTOS EINAI SPOOKY.XERETISMATA STO PERIFIMO ERGO THS AGAPHS MAXAIRIA ME TON SIFI. KAI MENA SIFI MELENE KAI EIMAI APO THN KRHTH.PUSTEUO STHN SUNIDISIS. KAI AUTO ME KANEI NA LAMPO .STHN SOUIDIA EDO OPIOS ANTEXEI' ANTEXEI TA PANTA.ELLADAMOU KANE KOURAGIO.IROES UPARXOUNE AKOMA.KIAS DAKRIZOUNE.

    12:12 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *